(Не) вбесявайте омбудсмая

(Не) вбесявайте Мая Манолова, ако (не) искате да стане столичен кмет. Това произтича от собствената й закана днес в телевизионно интервю, в което заплаши, че ще се кандидатира за кмет на София ако продължават да я вбесяват докрай.

И за едните, и за другите имам предложение как да (не) я вбесяват. 

а. Ако не искате Мая Манолова за кмет на София, не я вбесявайте с въпроса как така и срещу какво се спогоди с яростно нападания от нея премиер Борисов да стане омбудсман.

б. Ако искате тя да замени Фандъкова и вярвате, че за тази цел просто трябва да се кандидатира, тогава я вбесявайте с любопитстване какво е обещала на Борисов, за да я избере за сегашния й пост, от който вече не го критикува никога персонално, а само се бори за народните правдини чрез безадресна и аполитична критика на многобройните неуредици в държавата, за която той носи най-голяма лична отговорност.

Предупреждавам обаче, че и в двата случая има опасност да получите в крайна сметка една Мая Фандъкова начело на града с близо една четвърт от българското население и приблизително толкова дял от националната икономика.

НА СНИМКАТА: Омбудсмая, която вече не вбесява Борисов, както през 2013 г.

 

12 мнения за “(Не) вбесявайте омбудсмая”

 1. На местните избори дали ще се гласува за Мая Фандъкова или за
  Йорданка Манолова е все тая.
  А това за ядосването е трик взет назаем от еженето между боксьорите.

 2. Софиянци заслужават да изпитат удоволствието Маямата Кречеталото да им е кмет! След удоволствието РРадев президент, няма да се учудя!
  Моята прогноза е Маямата да е вице на ББойко на следващите президентски избори!!

 3. Предстоящите избори при тези кандидатки действително ще бъдат тест за интелигентността на софиянци. От друга страна ако СИНЯ СОФИЯ не е била само мит, при такива съпернички кметският стол на кандидатът ни би бил гарантиран.
  Обратното би било срам и позор за всеки вменяем софиянец.

 4. “Двете каки” бяха много учудени в прихванат от КОЙто трябва разговор, че някои по презумпция сведущи не се сещат на какво дължи осичката мая високият пост. Цяла София го знаела. “Намесен” бил най-големият ѝ “опонент”, като как, “пълна тайна на влоговете”. Джокер-има опраскване и опраскване.
  Кой разбрал-разбрал.

 5. Аз като едно “първобитно говедо” твърдя, че ако “десните” (кавите не са по грешка) отново предложат нЕкой кандидат с епилиран г..ы..з, матрялът наказателно ще гласува за кокошката мая и ще получи нова порция от СЪЩОТО.

  Извън темата – 230 години от Деня на Бастилията стават днес. Честито на нашите приятели и съюзници, чакам колегата НИКОЛОВ да драсне 2 реда от първа ръка. С кеф гледах демонстрацията на индивидуалната бойна платформа за един стрелец и си казах, “Е сега 1алфа недораслякът и прочее северноазиятски джуджаци ще мълчат в ступор 2 седмици и ще ни изненадат с нов союзмултфилм за нещо “передавое” и “безаналоговое”.

 6. От 1989 г. насам винаги съм гласувал за демократичните партии и съюзи като СДС, след това ДСБ и коалициите, в които те влизаха. Ако на втори тур те не участваха, което за жалост често се случваше, не гласувах, въпреки призивите на водещите политици, например при избора между Георги Първанов и Волен Сидеров. Има едно единственно голямо изключение от това поведение. С голям срам през 2005 г. на втори тур на междинните кметски избори гласувах за тогавашната представителка на БСП Татяна Дончева, въпреки диалектния и говор, срещу задаващото се чудо в българската политика, видният “антикомунист” Бойко Борисов, който обещаваше да ги “бие” и продължава да “бие” толкова години. Битите, обаче, се оказаха тези, които тогава му помогнаха, а БСП продължава да е на линия. Мисля, че тогава по Чинтулов, ако се бяхме сбрали, щяхме да строшим главата на змията и днес да сме свободни.

 7. Опс, сгреших в прогнозата в предния пост, mea culpa – джуджаците 1алфа(дубльорът) и тувинския му клонинг са подгонили бойния добитък от ВДВ на демонстрационни учения с групови пределно ниски скокове (от 100 м и по-малко) в окупирания Крим. Никога няма да научим колко павиана са се утрепали и осакатили, ма нали женорята на рАЗИЯ ще родят нови, хаирлия.

  Явно френската бойна платформа ги е влудила. Да видим какво ще направят “в отговор” на декрета на през. Макрон за военна защита на френските телеспътници и за създаване на френски аеро-космически сили. Некой безаналогов космо-бояришник…

 8. А партийката копейкаджии със затихващи функции “2 таксита хора”, популярна и като АБВ, отправя съсипателен ултиматум за мораториум на сделката Ф-16:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/abv-s-ultimatum-kam-pravitelstvoto-da-bade-nalozhen-nezabavno-moratorium-na-sdelkata-za-f-16

  Инак щяло да има групов уринаториум на всичките й 9 члена в шадравана на (п)резидентството, май.

 9. Квото скажет масква.маето засега играе ролята добре. Ще се помъчат изборите да минат кротце и тихо, като по талавизиите вместо дебати , ще има компромати и всякаква боза сензация. Затова отдалеч да запретват ръкави и просвещение.

 10. Аэрофлот, Франки Запата бе безспорният връх. Дават му още не знам още колко милиона евро да усъвършенства уреда. Отговорът от североизток е предсказуем. Видеоклипче защото останалото, дето въобще го няма, е “военна тайна”. Макрон е ястреб без да се бие в гърдите и прави необходимото да озапти в аванс кремълският гном. Дет казват янките с блага дума и Колт може да постигнеш повече отколкото само с блага дума.
  И те, така.

 11. Като гледам как упорито вече месеци наред по всички телевизии ни я пробутват за следващ кмет на София, май отдавна (кукловодите й) са я “вбесили”. Надявам се софиянци да не са толкова тъпи да допуснат чрез нея омразната БСП да се вмъкне през задния вход и в Cтолична община, както се намърда в Президентството чрез алено-независимия румэн радэв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.