Уникалният мозък на вълшебника Борисов прави от престъплението обект на възхищение

 

 

Нашият премиер Борисов за пореден път демонстрира, че е уникален мозък и вълшебник. Може да преобърне с хастара навън всеки престъпен акт, като превърне унизителна за поверената му държава хакерска атака в обект на личното си възхищение. С което да прикрие факта на провала на любимото му финансово министерство и любимия министър Горанов, чиято оставка не само не иска, но изпреварващо иска да отхвърли.

След съобщението на службите за разкрит и арестуван 20 годишен виновник  за престъпния пробив в базата данни на Националната агенция по приходите, най-овластеният човек в държавата възкликна с нескриван възторг от ловкостта на младежа:

“Имаме истински вълшебници. Много млади и кадърни. Вчера задържахме един от хората. Той ако работи за държавата. Просто уникални мозъци имаме”

В резултат на това вълшебство, което превръща едно престъпление в обект на най-височайше възхищение, всеки престъпник в държавата може да очаква индулгенция на премиерско ниво, но при едно условие: това да е от полза за уникалния мозък на Борисов, за да служи като смокинов лист за срамотията на държавата, която управлява еднолично.

32 мнения за “Уникалният мозък на вълшебника Борисов прави от престъплението обект на възхищение”

 1. Ами мутренско мислене. След 20 героизиране на престъпници, „белият“ хакер може да си мисли, че е направил добро на пет милиона граждани на България. И Борисов – така, понеже си е мутра, се възхищава. Този „хакер“ заслужава дълги години затвор, той ще го назначава в службите. Поне няма да е първата мутра, назначена там.

 2. Радио СВОБОДА – СВОБОДНА ЕВРОПА:

  България свързва голямото ХАКВАНЕ на НАП, дошло от РУСКИ уебсайт – “организирани престъпни групи”, и ОТКРАДНАТИТЕ данни на 5 млн души с решението си предния ден за ЗАКУПЕ Ф-16 ОТ САЩ.
  Младен Маринов, Владислав Горанов, и т.н.

  Какви “групи” се изцепват нашите пак… ТА ТОВА Е ЦЕНТРАЛАТА НА КГБ, сега ФСБ-СВР!!

  https://www.rferl.org/a/bulgaria-links-hacking-attack-to-plans-to-buy-military-jets-from-u-s-/30058337.html

 3. Радио СВОБОДА – СВОБОДНА ЕВРОПА:

  България свързва голямото ХАКВАНЕ на НАП, дошло от РУСКИ уебсайт – “организирани престъпни групи”, и ОТКРАДНАТИТЕ данни на 5 млн души с решението си предния ден за ЗАКУПЕ Ф-16 ОТ САЩ.
  Младен Маринов, Владислав Горанов, и т.н.

  Какви “групи” се изцепват нашите пак… ТА ТОВА Е ЦЕНТРАЛАТА НА КГБ, сега ФСБ-СВР!!

  https://www.rferl.org/a/bulgaria-links-hacking-attack-to-plans-to-buy-military-jets-from-u-s-/30058337.html

 4. Подозирам целенасочено “случване” на подобни гафове, които спъват евроинтеграцията на България, която е трън в петата на овластените другари и начальника им от Кремъл. Иначе казано, допускам, че младият фокусник вече работи за тяхната “държава”.

 5. Баце е с вълшебно уникален тъп мозък. Фирменото ми ДГД (Да Го Духа) е безсилно да изрази отношението ми към него и избирателите на герба МУ.
  Боже, кога ще си събереш вересиите, Боже.

 6. Ми кво да каже слънцето от Банкя, като гледа такива филми…

 7. Pеакцията на Борисов, на пръв поглед е парадоксална, но реално погледнато e съвсем на място. Както стана ясно, cигурността на милиони е нещо твърде скъпо, за да бъде оставена на държавни служители, работещи на заплата от 9 до 5. Това може би ще става все по ясно.
  2012, Ръководителят на Агенцията за национална сигурност нa САЩ, Кийт Александър говори на DEF CON. “В тази стая, тази стая точно тук, е талантът, от който нацията ни трябва да осигури киберпространството,” каза той. – Вие, хора, разбирате киберсигурността. Знаете, че можем да защитим мрежите и да имаме граждански свободи и неприкосновеност на личния живот – а вие можете да ни помогнете да стигнем до там.”
  DEF CON – ежегодно събиране нa xакери, корпоративни ИТ специалисти и правителствени агенции, Лас Вегас, Невада.

  https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2015/10/24/how-the-government-tries-to-recruit-hackers-on-their-own-turf/

 8. ИЛИЯН ВАСИЛЕВ:

  Руски хакери атакуват България в отговор на подписването на договора за доставка на Ф-16
  (В РУСИЯ НЯМА НИЩО “СЛУЧАЙНО”!!)

  http://bulgariaanalytica.org/2019/07/16/russian-hackers-respond-to-bulgarian-government-decision-to-buy-f-16/?fbclid=IwAR0cdEYLpv12Zyu5J1nWXUdPbqy3lQHcfzZY2kmPk-b4uem3JvcxYN295Qg

  ТЪПОТО БОКО:

  “хакер вълшебник”….

  КАКВИ ВЪЛШЕ-ЕБНИЦИ, КАКВИ ДЯВОЛЧЕТА, КАКВИ ШАМАНИ, КАКВИ ФОКУСНИЦИ??
  ЗАЩО НЕ КАЖЕШ ИСТИНАТО В УШИТЕ, В ОЧИТЕ, В ЕКРАНИТЕ, ПРЕД ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО!?!?
  КАКВО “НЕ ИМ СЕ ДАВАМЕ” – ДОКОГА ДОЛНОПРОБНИ ПРОСТОТИИ?

  ЗАЩО НЕ ПОИСКАШ ОТКРАДНАТИЯ БЪЛГАРСКИ АРХИВ?
  ЗАЩО КУПУВАШ НАЙ-СКЪПИЯ СЪВЕТСКИ РУСКИ НЕФТ И ГАЗ??

  ЗАЩО СИ ДАВАШ ЦЕЛИЯ ГЪЗ НА РУСИЯ??

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-za-zadarzhanija-haker-takiva-aj-ti-valshebnici-trjabva-da-rabotjat-za-darzhavata.html

 9. Това ми прилича на възклицанието на Нерон ,когато запалил Рим.Наистина Борисов вече съвсем се е смахнал.Единствената му грижа е запазване на личният му ковчежник Горанов.Градските легенди говорят ,че от всяка сделка ,престъпна и законна към сейфовете на Борисов потичат дялове.И за какво е всичко това Десет живота ли ще живее.А сега е хвърлено лошо око на Дончев.Хак им е на всички.А наистина и аз като *Симпатизантка..*ще кажа ,че това може да бъде нарочно направено със скрит подтекст.Защото толкова им е акълът.Няма за повече.

 10. пп
  А онези пък *леваците* и *рушняците*както казваше дядо ми ще се извиняват на Кремъл за евентуално подозрение или обида.Ще кажа като Жоро ДГД.

 11. банкянското приматоподобие не може да проведе никаква РЕфирма , и за това все още няма и “електронното правителство”, въпреки “усвоените” над 2 миларда за последните 10 години!!!
  Но за това пък бокоТИКВАТА разплу калинковоКРАСНОкожата бюрокраДция , и сега само за “заплатиТЕ” на неговите безчетни КАЛИНКИ, всеки месец , се раздават по над 1 МИЛИАРД…… на МЕСЕЦ…..или над 13-15 милиарда за тази година. Отделно “усвояват” 5-6 миларда от ЕВРОфондовете и 4-5 миларда от “ИЗЛИШЪЦИТЕ” в края на годината, без да броим и ежесекундните рушвети и ТОТАЛНАТА ПОРЦИОНна и СУДЖУКова КОРУПЦИЯ……..
  И за това не остават никакви стотинки за киберсигурността и постоянната модернизация на техниката!
  Ето и няколко линка от Биволь ,които потвърждават ,че в НРБ никога не е имало киберсигурност и има постоянно крадене на данни от “държавните” агенТции и министерствата:
  https://bivol.bg/cacarov-imoti-1.html
  https://bivol.bg/alfa-veselka-velcheva.html
  https://bivol.bg/white-hacker-cpdp.html
  https://bivol.bg/registry-sometimes-lun.html
  https://bivol.bg/registries-shutdown.html

  А ето и един случай от 2015г.:
  https://bivol.bg/hack-the-registry.html

  П.П. Ето и малко за бандитската групировка ЦИК , и заради нейните примитивни КАЛИНКИ НЕ може да се въведе никакво гласуване – нито електронното , нито машинното, и нито пощенското гласуване:
  https://bivol.bg/hack-the-registry.html
  И …..след всичко това трябва НЕзабавни ОСТАВКИ и ТОТАЛ(итар)НО съкращаване на “комисии”, “агенТции” и “министерства”, ЦИК и т.н. и т.н., за да се въведе изцяло ЕЛЕКТРОННО правителство и изхвърляне на ВСИЧКИ КАЛИНКИ на бокоТИКВАТА от властта!
  Освен това ОСНОВНАТА отговорност за хакерските атаки носят и ОПГ-ДАНС, ОПГ-МВР, ОПГ-ДАТО, както и “министерството” на транспорта, което отговоря и за “информационните технологии” в НРБ……
  -ОСТАВКА! -ВЪН!

 12. “Чули ли сте някога българският премиер Бойко Борисов да каже нещо срещу Русия? Не става дума да извърти една цветиста псувня по нейн адрес, а просто да каже нещо критично, за нейната електронна интервенция или БСП-арска русификация?
  Не сте чули, драги читателю, и може би никога няма да чуете, тъй като той е от онова поколениe българи, сполучливо преминали метаморфозата от тъпотата на живковизма до имитацията на европеизъм.”

  Николай Флоров

 13. “Заместването на правото със сила и на реда с хаос – това е програмата на такива като Путин, Орбан, Салвини и техния приятел Борисов. Правят това, защото са убедени: в един свят, в който управляват юмруците, техните ще са най-големи.
  Това е светът, който – слава на Кришна – загуби изборите за европарламент; ще загуби класацията за висши длъжности в Европа; и вече губи войната на идеите. Не, никой народ в Европа няма да се съгласи да живее в режим „юмручно право“. Съпротивата тепърва започва, но в крайна сметка разните му там гербаджии, тук и в Европа, ще бъдат натикани, където заслужават.”

  Евгений Дяйнов

 14. Руснак върви след американски милионер и пита – това можеш ли да си купиш, онова можеш ли да си купиш. А той всичко може. Накрая: – А можеш ли да си купиш „Волга”? – пита с надежда, че ей сега ще го хване на тясно. И посърва от поредното „мога”.
  А американецът пък върви към хотела и си мисли: „Абе, аз мога да си купя Волга, но за какво, по дяволите, ми е тая река?”

 15. Интересно, дали “полезните идиоти” отвъд океана все още си мислят, че банкянското човекоподобие е “ТЕХЕН кучи син”? Няма ли кой да ги открехне, че е по-добре да имаш умен враг, отколкото простак за приятел?! Или просто се задоволяват да си купуват спокойствие /галфонът го нарича “стабилност”/.

 16. Голяма забава настана с този хакер, измести машинното гласуване.
  Горкото момче, сигурно не знае, че е такъв гениален мозък и най-вроятно о се чувства обиден от похвалите на ББ, а и след тършуването в къщата му и офиса – не ми се мисли какви щети е претърпял. И този вероятно ще осъди България.

 17. “…дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър” списание “Форбс” за Негово Височество Буда фон Тиква ал Дюнер Хасфалт ал Тол Магистрал Ал Хъб Амфет Бабаит..!!

 18. Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в срам.

 19. Не разбирам защо да е нещо нередно. Мутра за главен секретар на МВР, хакери-експерти по кибер сигурността, иманяри-консултанти по трафик на антични предмети, дилъри, борещи разпространението на наркотици…
  Между 1944 и 1989 не наблюдавахме ли такава трансформация? Ако се задълбочим, зрелият социализъм започна обратна трансформация. ДС се занимаваше с контрабанда и трафик. Сега нещата се “обръщат на 360°”, както казва споменатият.

 20. Това е действителен случай. При соца играха на футбол България – СССР. И руснаците ни вкараха гол. Коментаторът каза: “Браво на братушките!” Тук историята е същата, това голямо браво е етикет на извършителя. Освен това, както видяхме от случая с кмета на Младост – държавата е злобна и отмъстителна. При това много. Няма браво за Иванчева. Затова случаят е от ясен – по-ясен

 21. Ако хакерчето беше толкова добро, нямаше да оставя следи – по-скоре е “необходимия грешник”. По тази причина не вярвам да е и руска атака. Намирисва ми на “активно мероприятие” с цел изнудване на някои “оперативно-интересни” хора…

 22. Ами то си е точно така. ББ се кефи на ловкостта и няма критика към законноста. Такива са му и министрите.

 23. Господон Симеонов вие прекръстихте с най добро именуване МУТРОПИТЕКА той го заслужава! Колкото до хакера с който МУТРАТА се възхищава може би му трябва точно такъв който да му хаква банки и организации от които още да се добогати защото времето ТЕЧЕ – МНОГО МИНА МЪНИЧКО му ОСТАНА!IIC…..oIL.

 24. Не е виновен човекът. Той само иска да ни дари за пореден път с оригиналност.
  Нека да си припомним пържолките за кучетата.
  Такова е нивото на нашия спсител от нормалността.

 25. От показаната снимка, се вижда, че и самият ТОЙ има съмнения за наличието на това нещо (посочено в заглавието) в неговата глава (тиква) 🙂 8-:) !

 26. Не знам дали някой от четящите тук във форума обърна внимание, че една от националните телевизии по време на новините излъчи кадри със съобщението на хакера от които кадри се видя линка от който може да се изтегли информацията, и каква е паролата на архива. Най общо тази телевизия направи достояние на целия свят информацията изтеглена от сървърите на приходната агенция. Интересно ми е какво е мнението ви. Въпроса ми е към всички тук не само към господин Инджев. Кому е необходимо да стане обществено достояние примерно имената адресите възрастта и други лични данни на български граждани декларирали пред НАП за 2017 година доходи в размер на тринадесет милиона лева че и повече и това в качеството им на физически лица. Каква би била ползата и за кого. 72 годишна възрастна жена декларира доходи повече от шест милиона лева за 2017 година. Лично за мен тази информация освен че ми действа депресиращо няма никаква друга стойност. Особено на фона на декларираните от мен 139 лв. извън заплатата ми за същата тази 2017 година. Кажете хора какво точно се случва защото аз не разбирам и си го признавам. Имам нещо на ум примерно как криминалния контингент може да използва информацията но да си призная не вярвам че тези хора и до сега не са имали достъп до подобни данни когато си поискат. Ще ви дам пример с достъпа до системата на ГРАО. Всеки селски кмет има електронен подпис с който може да достъпи тази база и да си прави каквито поиска справки. Като казвам селски кмет не искам да звучи обидно а само да насоча вниманието ви към начина по който се борави с личните данни в България. Тези кметове не винаги са изборни а често са кметски наместници назначени от кмета на общината които упражняват тривиални дейности като отглеждането на говеда, свине или са трактористи в местната кооперация.

 27. Германец, французин и наш Ганьо наблюдават летежа на самолет, последен вик на техниката.
  Германецът коментира: “Каква техника, каква скорост, какво чудо!”
  Французинът: “А какъв красив дизайн и как елегантно пори небето!”
  Коментира и нашичкият: “Ей, това чудо сега да падне и да се разбие – `баси кефа!”.

 28. А. Атанасов с конспиративна теория: Течът в НАП е контролирана операция

  Снимка: Faktor.bg

  Снимка: Faktor.bg
  21 JUL 2019

  Проблемът с изтичането на лични данни от НАП не е нито организационен, нито технически, той е политически. Борисовата държава е в перманентна криза, която се предизвиква от ежеседмични скандали. Ако върнете ленатта назад, ще видите, че няма седмица без скандал. Това заяви в предаването „120 минути“ на Би Ти Ви генерал Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България” .

  Оказа се, че мозъчният тръст там не спи.

  “Ние от “Демократична България” направихме много сериозен анализ за причините и сме ги извели. Първата е повсеместната тежка корупция, втората е повсеместна некомпетентност. Това са белезите на Борисовата държава. Тази реалност е опасна за всички структури, но това не притеснява властта. Коментарите от седмицата навеждат на извода, че това е контролирана операция, проведена от среди близки до властта”, навлезе в дербите на конспиративна теория той.

  И поясни: “Това е направено,за да може информацията да бъде публично легализирана и медийната машина на властта да си бърка вътре, за си вади каквото си иска…. Финансовият министър, който е основният отговорник за тази криза, излезе и каза при първия си коментар: „Няма страшно, най-много някоя съпруга да разбере, че мъжът й има сметка в чужда банка. Тази дебелашка шега ми прилича на предупреждение. Започвам да си мисля дали нямат предвид конкретен човек.

  “В медиите на властта се вади много детайлна и подробна класифицирана информация, експлоанира се за определен случай, а никой не си задава въпрос от къде идват тези данни. Това може да изглежда като спекулация, но тепърва ще видим развитието на тази сага”

  “Международни отзвук е голям, той е определящ. Ние сме във всички световни медии. Това са нашите партньори Западния свят, НАТО, ЕС…. Смятате ли, че не наблюзават внимателно и не знаят какво става тук…Ние искаме Шенген, искаме да падне мониторинга, но този скандал ни убива отвсякъде”, категоричен е той.

  “Обръчите от фирми и задкулисието нямат никакво желание да влизаме в Шенген. Това с което се занимава министър председателя – да разпределя порции, само това го интересува”, смята той.

  На въпроса какво зависи от „Информационно обслужване“ коментира, че това е една “кутия, която се използва за разпределяне на обществени поръчки и там нищо не се случва”. Там бил инсталиран вездесъщият проф. Константинов, който “също се изказа, че няма нищо страшно, защото той обича правителството.”

  “Медиите затулиха информацията защо беше променено обвинението на задържаното момче. Според мен нямат доказателства. Беше съобщено, че промяната на обвинението е защото не са обявени за „критична инфраструктура“ масивите на НАП. Министърът не се е произнесъл за това. Скандалът ще затихне, но последиците ще ги виждаме постоянно”, каза той.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.