Член на СЕМ със среден успех е закономерност след въздигането на средния пръст начело на БНТ

 

 

 

 

Престанете да се заяждате, бе. 

Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева била завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност “Аграрна икономика”. Какво лошо има това в аграрна България, където малцина са граждани второ – трето поколение? Жената е специалист тъкмо в областта, в която е нужен поредният човек от народа, с корени в българското село и с познания да го ръководи както се му се полага.  

Имала среден среден успех от дипломата Добър 3,89″. И какво от това? Току що отлична оценка получи от същия СЕМ  колегата със средния пръст Кошлуков и стана началник на държавната телевизия- този път официално. Тя да не е по-долу със своя среден!

Оценката ѝ от държавния изпит била 5,00, а в програмата на специалността няма нито една свързана с медийната материя дисциплина. Моля, моля, пожарникар ни управлява вече трети мандат без да е специалист по управление на каквото и да било и редовно назначава себеподобни да управляват каквото му скимне. Защо сега да правим въпрос от поредния случай?

Имала само степен бакалавър от 2007 г. и е неизвестно какво точно е работила в Нова телевизия. Всъщност била наета там като телефонен оператор в административния отдел, а по-късно се прехвърлила в отдел “Продажби”. Че къде да работи – в старата телевизия ли, където работят хора, разбиращи от старата телевизия? В новата няма нужда от такива. Там трябват просто лоялни службогонци, покорни на лоясали олигарси. 

Била работила също в дружества като “Нетера” и “Телехаус” като търговец и консултант “Продажби”. Това не е ли плюс? Консултирала е когото трябва как и какво да се продава и както се вижда добре се е продала на пазара на труда. Дай Бойко всекиму!

Лично председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов я е номинирал. Ето от там трябваше да започнете с мрънкането си, завистници. Да те номинира Веждито си е като да ставаш за чеп за зеле. А вие явно не ставате по критериите на институционално най-културния човек в държавата. 

Идвала също така от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и е работила там цял месец от март 2019 г. насам. Трябва да си голям профан, за да не провидиш предимството да едномесечния й стаж в ПРОФОН!

Пише за себе си в автобиографията си, че е адаптивна, работи съобразно установените норми, че е “добре организирана към решения, които насърчават положителните отношения”. Факт! Щеше ли иначе да се пребори за пост, който пишещият тези редове два пъти е отказвал поради своята неадаптивност и неорганизираност към положителните отношения с управляващите и нихната опозиция?

За финал тя твърди за себе си, че е ”специалист в телекомуникационните услуги и познание в медиите”.

 

Звучи като епитафия на гроба на българските медии и телекомуникационни услуги, които заслужават точно такова умотворчество в позата бартер, която са заели предсмъртно спрямо властта. 

11 мнения за “Член на СЕМ със среден успех е закономерност след въздигането на средния пръст начело на БНТ”

 1. Калинки да искаш. Колкото повече-толкова повече. И от нийде взорът надежда не види.

 2. Всички тия ПРОСТАЩИНИ, дето ЗАБЕЛЯЗВА и коментира ИВО, се виждат добре и в чужбина. И в ЕС ни знаят какви сме чудесари.
  Не е случайно, че след евроизборите няма НИКОЙ от татковината ни за някакъв по-свястен европост.
  НИТО пък “кристално” георгиевата (преди 1990 г., без да любиш ссср и комунизма, НЕ МОЖЕ образование в чужбина и пращане на пост в чужбина) не може ще стане повече в оная световна банка.

  Мария Габриел, дето си я обичкаме много и я прославяме, като най-заслужил депутат и еврокомисар, за нея има малко по различно виждане ТАМ.
  Въобще, тук си изграждаме едни розови ЕВРО-замъци във въздуха, фалим се, потупваме по широки боко-гърбове, и си мислим, че сме връо.
  Раздаваме си награди и медали, председателството ни е първо в света, всичко разбираме в ЕС, и го правим както трябва, кадрите ни са ЛУКС. Начело с президент, правителство, премиер…
  Добре ни работи и телевизията и медиите, и какво ли не…
  Въобще, представя ни се една Розова БОЗА, че България е уверено и както трябва по пътя на Европеизма и Атлантизма…
  Боже Господи..

  Ето малко за Мария:
  От Карл Билдт, известен европейски деец, сега съ-началник на Европейския съвет по външни отношения.
  И от коментари на неговия коментар за нея.

  “Не виждам никаква мъдрост в лансиране на кандидатура на Габриел за поста на Могерини” (по вънкъшните неща на ЕС)
  “Такъв ход ще събори ЕС на земята” “Посредствени мъже и жени, добри само да седят и бърборят без да казват нищо по същество. Такива са ГЕРБ и Бойко Борисов пар-екселанс и реалносттта в България през последните 10 години”
  “Мария Габриел няма способности да да бъде комисар. С ниско качество е. Няма стойност. Единственото и предимство/заслуга на тази пародийна комисарка е, че се омъжи за един помощник на един (френски) фермер”.
  “Мария Габриел е предана кукла на конци на българския мафиот Министър-председател”.
  (да де, има и се изразяват политически пристрастия.. но…)
  ….
  https://twitter.com/carlbildt/status/1145419279208263680

 3. “Пише за себе си в автобиографията си, че е адаптивна, работи съобразно установените норми, че е “добре организирана към решения, които насърчават положителните отношения”.

  Оставам без думи от горното! Мисля, че с това се изчерпва всичко за такова “Си-Ви” или както там се нарича понастоящем една автобиография. Вие ще ни говорите как стоели нещата, а! “Адаптивна”- абсолютно брилиантна! Но има и нещо друго. Не ‘и знам името, нито има шанс да го науча, защото Джизъс много хубаво го е рекъл- “По делата им ще ги познаете!” Такива безименни крещящи нахалници дал Господ! Мазни нагли твари, които ни учат как стоят нещата, се налага много скоро да четем как са се провалили! Все едно как. И най- жалкото е, че са опропастили , каквото са могли. Тези са едни жалки подли безименници- парашутисти. Дума, която Радан Кънев можеше да използва по адрес на една новоспусната госпожа на много висок пост в ЕК, но да речем не е хубаво да се прибързва, всеки може да изрече някоя абсурдна икономическа глупост, че и икономисти си има и няма как да сбърка, но все пак си е парашутистка, макар и не цинична като “некои наши другаре и другарки”. От такива не се очакват достойни и смели дела. Факт е, че адаптивните оцеляват, но е и факт, че адаптивните са първите, които първи ни предават послушно и подло. Факт е, че такива служат, защото нямат силен врат на раменете си и главите им са влезли в телата диектно. Но пък и затова Иво Инджев е Иво Инджев, а тази е и ще си остане госпожа Никоя, а поиздигнат ли я още , ще заприлича на балерината Дани Кирилов, който вече вдигнат, толкова нависоко изглежда твърде гол и бос. Дори засрамващо гол и бос.Толкова, че дори и някои от нас ни е срам да го гледаме. Да, но тя е на високо, а ние гледаме, здраво стъпили в калта, мислещи за обикновеното си ежедневие между оцеляване и малки радости на незначителния си живот. Все пак много по- полезен от тия хрантутници, защото държавата се крепи на обикновения човек, като автора, отколкото на хора без способности, които просто трябва да фигурират и да папкат. Папкате ли и слушкате ли? Да? Ами папкайте! Ние отдавна знаем, че масовите медии служат за масовата пропаганда и замениха официозите на партията, която по същия начин докара нещата до пълна свинщина и фалит на България. Сега ЕС храни БКП, която ни убеждава колко добре се справя!Справя се ЕС, а не БКП и това не може да се скрие. Спрат ли кинтите с БКП и прокситата ‘и е свършено. Стане ли нещо с ЕС няма нищо да спаси нашите безименници. Но пък те са адаптивни! Какъв фарс е изборът на такова лице!

  Едно нещо моля автора да има предвид, макар, че никога не съм си имал село,че дори и дядовците ми. В България селянинът е преживял много тежки трагични времена и не бива да бъде сочен. “Селянията” е начин да разделяш нацията ни, а единството ни е много важно , за да прогледнем за реалните си врагове, които искат да мизерстваме и да ни ограбват. Това е пропаганда срещу нас самите, която ни се втълпи от умите другари от Масква още през 50-те и 60-те. Още от 1820 година подли хора излъгаха селянина да остави плодородните си градини и после го оставиха да умира в руската степ. След Девети му взеха животните, земята, инвентара и разорен го разкъсаха между родното му място и града, в който няма хляб. На всичко отгоре му наложиха и изискване за софийско и пловдивско жителство. Хем без земята и животните си, хем без възможност да си изкара прехраната. Яко, а! Това ако не е катастрофа, заради, която всички комунисти трябва да бъдат преследвани като фашисти, докато са живи не знам какво друго да е! Авторът много добре знае за гладните години след Девети. За тях никак не се говори от нито една медия, сякаш ги е нямало, защото разнищи ли се ще се види провала на обещания комунизъм и непрестанния грабеж и ангарията, продължила до Десети Ноември. Селянинът с всичките си недостатъци не е поискал да дойде в града, защото на село си има вода, храна, въздух и спокойствие, каквито другаде няма. Там прави децата си, както впоследствие се оказа, че катастрофалния модел днес доведе до катастрофален отрицателен прираст. И като човек от село- простодушен , наивен , хитреещ и неадекватен, бе наречен селяк. Не си лош, че си от село, но понеже си носиш характера от там, правиш селянии! А какъв да бъде? Иди там да видиш как се живее на село без имущество и дали няма да хитрееш! Буквално цивилизационният модел на цивилизацията на 20-ти век катастрофира в България и селото ни много трудно ще се възстанови и едва с неговото възстановяване ще се възстанови и естественият ни прираст. Дори Западният модел унищожава селата си и поощрява урбанизацията, като премълчава , че в селата няма екологична катастрофа, повишена смъртност от стрес и отровни хрни. А комнунизмът насила наложи урбанизация и индустриализация, които отровиха , каквото можаха. Катастрофата на комунистическия модел не позволява норнален живот и така го скри, че хората не виждат същността и търсят щастието във фалшив блясък и кухи скрижали. Българинът пострада от благините на цивилизацията, които някои така щедро хвалят, защото изгуби децата си в чужбина, животните си, които бяха отнети и земята, която го хранеше. Нищо не се върна, а обещаното благоденствие е поредното зло идващо от Освободителката ни Русия. Толкова са виновни спрямо нас, че едва ли в Ада има достатъчно добро място за руснаците, които ни управляват живота и се грижат за мизерията ни.
  Лошото е, че българинът пострада дори и от патриотизма си и трябва само да работи и да не слуша лидерите си, защото някои от тях са безмозъчни слуги!

 4. Чета тук и в същото време чувам от телевизора гласа на министърката /с извинение/ ангелкова…
  Явлението е известно като ДЕВЕТИ ЗАКОН НА Д-Р ПАРКИНСОН или “Завистия некадърис”. Предаден по смисъл, този природен закон гласи: Когато дадена институция се управлява от шеф с условно трето ниво на кадърност, подчинените му никога не превишават по този показател четвърто ниво. Ако понижим нивото на шефа до 5, след достатъчно време, най-кадърните сътрудници в институцията ще бъдат с максимум шесто ниво на кадърност или ще работят като такива.
  В експеримента “България” шефът е от ниво “пожарникар” или от ниво “льотчик прави коремно” /ако повече ви харесва/. Сега вие екстраполирайте.
  Все едно е в кой сектор отдава “таланта” си въпросният подчинен – дали в икономиката и финансите, дали в туризма, в СЕМ или в “малката пластика”…
  Накрая да попитам уважаемия домакин на блога – не сте ли сгрешили названието на организацията, от която идва галинчето? Не е ли ПРОФАН?

 5. Единственото, което мога да кажа е, че след Калинките дойде времето и на Галинките

 6. Дали и 1% ще стигне до горната калинка и безбройните ѝ високопоставени гербави колеги, да не говорим за връо на “политическите животни”-туй по андрей Лайчев за Самият Баце, за кой друг да е, иде реч. Имам обосновани съмнения, НЕ, НЕ и НЕ. Спомнете си само как точно преди 5 години в навечерието на атентата срещу израелските туристи на летище Сарафово, Банкянското слънце гордо се изтъпанчи и гръмогласно заяви, че у нас няма как да има близкоизточен тероризъм след като на всяко кьоше имаме … дюнерджийници.
  https://www.actualno.com/analysis/pet-neshta-koito-trjabva-da-znaete-za-sblysyka-na-civilizaciite-news_769744.html

 7. И това е само тройкаджийка с бакалавърска степен! Представете си, какви ще да са CV-тата на отличниците от магистърската!? Сигурно се четат с „Философски речник“ в едната ръка и опаковка „Валидол“ в другата? Е ОВО Е СТАНДАРТ! А пък „Бръшлянената лига“ да вземат да се замислят за саморазпускане. Може да си правим смешки на гърба на тази калинка ли, гугутка ли, кацнала на цъфналото,та-вързало клонче на СЕМ. Факт е, че не са единични случаите, когато млади българи, завършили престижни университети в чужбина, не биват допуснати до каквато и да е длъжност у нас и се принуждават да заминат отново, този път – окончателно, за нормалния свят, където ги оценяват достойно. Но за това не е виновна (само) Галина Че-и-забравих-фамилията.

 8. Ето каква е ОСНОВНАта ПРИЧИНА за “КОНСЕРВАтивниЯт” ПУТЛЕРистки ПОПУЛИзъм в ЕС:
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/07/18/3938612_veche_nauchno_dokazano_koito_gleda_gluposti_po/?ref=home_editorial
  Ето за това и в колониалниЯТ БАНДИтустан от 20 години се “гласува” само за “царски”, “симбиозьни”, “хидроинженерни” , “милЮционерски” и пУтлериотични ПОПУЛИСТИ и ТИРАНИ.
  Това е ОСНОВНАта ПРИЧИНА и за Брекзит, за “мигрантските” и “джендърските” вакханалии в ЕС , за Орбан, за Качински, за мошеника Тръмп….това е причинаТА за всичко това!
  В НРБ вестници отдавна няма, от 10 години има само едни жълти свински парцали, а сега и БНТ се превръща в поредната кочина , както и СЕМ . Ето за това и всички частни “телевизии” станаха КАЗИОНни и свински.
  И изданията на БТА са отдавна в миналото , вече няма сериозни образователни и информационни издания, които да се финансират от бюджета, и които да са достъпни! В НРБ е особено подчертано и заради ОГРОМНИЯТ брой “университети”,които само прахосват и без това недостатъчното финансиране за образованието, и сега се стига до абсурда тези “университети” да предлагат многократно повече прие отколкото са всички зрелостници в НРБ, които са намалели ДВА пъти заради демографският геноцид и етнизацията в НРБ!
  И за това банкянското приматоподобие и МУЛТИпластичният “пластик”-веждито ще назначат поредната свинска КАЛИНКА в СЕМ!
  Тях НЕ ги “интересува” – НИЩО! Освен собствените им ПОРЦИИ и СУДЖУЦИ, както и за техните ЛОБИстки ОБРЪЧи, и за техните колониални и свински гасудари………..

  -ОСТАВКА! -ВЪН! -ВЕДНАГА!
  П.П. Нека разпространим навсякъде данните от това проучване ,което е проведено в Италия, чрез репосване на този линк от Дневник!!!!
  А в добавка е и този линк ,който показва до какво водят телевизионната и вестникарската ПРОСТОТИИ за възхода на ПОПУЛИзма и “КОНСЕРВАтизЪма” в ЕС , в ЕВРОпарламента и в ЕК, както и в отделните членки на ЕС:
  https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/06/01/3912868_izgriavashti_zvezdi_i_veterani_evrodeputatite_koito_si/
  Всичко вече е изследвано ,и е научно……, ВЕЧЕ е НАУЧНО доказано!!!!!!!!!!!!!

 9. Сега да Ви кажа от моя опит. Работя от дълги години в едно частно предприятие с около 1500 души персонал. Идва едно младо момче току що завършило бакалавър на мястото на пенсиониран колега. И, съответно почваме да разбираме манталитета на новата генерация, чрез него. Т.к. при нас се бавят заплатите и съответно младия ни колега, започва да се оглежда за др. работа и чете обявите за работа в нета, и е амбициозен започва да ни пита особено мен-дали познавам този или онзи за да спечели дадена работа. Аз, му казах, че ако участва в конкурс трябва да има познания за определената работа. Той се усмихна и ми каза, че дори и Айнщайн да си не би получил работата за която кандидатстваш, ако нямаш връзки. Ето това новото поколение, а той е интелигентен. И, затова никога няма да се оправим, ако насаждаме в младите интелигентни хора такъв манталитет. Това го доказва и арестуването на Кристиян за хакването на НАП, който няма нищо общо.

 10. @действителността в БГ

  Извинете, но връзкарството го имаше и в соца – с връзки се намираше работа, с връзки се отърваваше от бригади или военна служба, с връзки се намираше западна валута или дефицитна стока и т.н., и т.н. Стряскащото в това, което разказвате е, че от соц-времето някои манталитетни особености на българина не са се променили, а още по-стряскащо е, че много хора в България на отговорни позиции не са учили това, което “работят”. При липса на компетентност на всякакви нива нищо чудно, че няма държава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.