Оливането на Оливър пред Путин отново доказва колко е прав др. Ленин за полезните идиоти

 

 

 

Имаше един сръбски пиперлив виц като оценка за определена жена, който не може да бъде преразказан с евфемизми и ( с извинение) ще го цитирам буквално макар и с риск да не съм точен в езиково отношение, поради което ще го “побългаря”:

“Като дупе е страхотна жена, но като човек е ужасен задник”.

Същото се отнася за западните”полезни идиоти”, някои от които като режисьори може да са добри, но като подлоги на Путин са големи задници. Това блестящо се доказва отново от американския режисьор Оливър Стоун в негово ново интервю с Путин в Кремъл, публикуван вчера.http://kremlin.ru/events/president/news/61057

Интервюто е също така илюстрация на друг виц от времето, когато повечето от нас си мислехме, че Стоун си тежи на мястото и не сме си преставяли, че може да се държи като лакей по отношение на който и да е управляващ, още по-малко пък спрямо едни деспот. “Как ги постигате тези успехи, другарю директор”, питал подмазвачът на едно събрание. 

Вицът има и неприличин аналог за секретарката, която в сюблимен момент на интимност попитала другаря директор дали вече е проникнал в нея и когато той потвърдил гордо, тя възкликнала с възторг : “ау, колко ви е голям”!

Съжалявам за проникналия в текста ми цинизъм, но той не е толкова голям в сравнение с угодническото поведение на Оливър Стоун във въпросното интервю, с което иска да докаже, че да си успял режисьор в Америка е едно, но да се държиш с достойнство в ролята на интервюиращ с един евразийски властник се иска да “имаш дупе”.

Половината от интервюто е натрапчиво посветено на малко известния на широката публика…Виктор Медведчук. Признайте си, любезни читатели, че само най-тясно профилираните от вас по въпросите на украинско-руските отношения са чували или помнят кой е той. Но Стоун безкрайно настоятелно пречупва въпросите си през призмата на свой неотдавнашен разговор в Монте Карло с него, кара Путин да заяви, че му е приятел, макар да е украински националист, на което Путин, “невинен” като сълза по темата, репликира, че национализмът е нещо лошо по принцип. 

Медведчук, за незапознатите, е бил шеф на администрацията на бившия украински президент Леонид Кравчук – същият, който през 1994 г. подписа с Русия и със западните гаранти на договора споразумението за предаване на украинския ядрен арсенал на Русия, а тя вероломно се ангажира да пази украинската независимост. С какво Медведчук е спечелил след или преди това личното приятелство на офицера от КГБ Путин от интервюто не става ясно, но научаваме от Стоун, че днешният руски президент е кръстник на дъщерята на украинеца, чиито национализъм иначе не одобрява.

НА СНИМКАТА: Подписването на Минските споразумения през 1994 г., с които Русия измами Украйна да й предаде ядрения арсенал  и в замяна да пази независимостта й

 

 

 

 

 

 

 

Мимоходом американският режисьор настоява Путин да стане кръстник и на неговата дъщеря, която била възпитана в дух на уважение към религията ( независимо, че самият Стоун е войнстваш левичар и бунтар, както се самоопределя ). Путин вметва, че все пак трябва да я попитат дали иска да я направят православна.

По този и по всички останали зададени отговори Путин се изявява като по – малко путинист от Стоун, който непрекъснато настоява Путин да каже колко гадни са бандеровците и младите американци, които били объркани в днешно време, докато накрая се съгласява с половин уста с бащинското обобщение на Путин, че старите винаги така мислят за младите.

Като говорител на  вездесъщия като герой на интервюто Медведчук, режисьорът издава в един момент замисъла си: опитва се да изтръгне публична подкрепа от Путин за растящия рейтинг на Медведчук, достигащ 12 процента с страната, която той отказал да напусне, въпреки, че бил едва ли не репресиран там за национализма си заради настояването си за добри отношения с Русия. Поемайки вдигнатата топка Путин подхвърля, че украинските националисти от 19 век са искали същото: украинска независимост, но и добри отношения с Русия.

Стоун обаче не се спира. Вживява се в ролята на геополитически режисьор и кара Путин да каже колко правилна е идеята да се преговаря пряко  с участниците в конфликта в Донбас. “Не щеш ли”, Путин веднага се съгласява, но лъже, че нямало случай в новата история, когато един конфликт да е бил решен без участието на пряко заинтересованите. Явно не е запознат с историята на Санстефанския договор от 3 март 1878 г., а и на Берлинския конгрес три месеца по-късно, когато “закрилницата” Русия пет пари не дава за мнението на българите, а го решава зад гърба им с тогавашните велики сили без да покани поне за мнение нито един българин.

Сервилното поведение на Стоун достига низини, до които и в годините на комунизма никой т.н. журналист не си позволяваше в нагласените интервюта с властелините. Режисьорът прави еднозначни констатации за порядъчността на Путин, съчувствено го кара да си признае колко му е тежко на отговорния пост и че изглежда по-загрижен днес от времето на предишното им подобно интервю. Путин се съгласява и споменава като причина кризата около Иран, а събеседникът му подсказва да включи и Венецуела в списъка на затрудненията, но Путин с пренебрежение отклонява предложението, за да покаже, че там си е вързал гащите.

Стоун приключва списъка от въпроси с въпроса дали има още нещо за питане и с уточнението, че ще пита продуцента на предаването, а Путин се вмъква с дружеската шега , че “директорите са важни”. Накрая американецът моли за снимка с Путин и получава благосклонно разрешение. 

Ако целта е била да се покаже, че Путин е по-човечен от загубилия човешкия си облик представител на свободния свят, тя е постигната. Но частично. С едно кратко изречение Путин дава ясно да се разбере, че с нищо не се е променил като циник от времето на интервюто му с Лари Кинг от август 2015 г. за СиЕнЕН ( преди легендарният цар на интервютата да се продаде официално на Кремъл и да започне работа в излъчвания на територията на САЩ руски телевизионен канал с огромен бюджет, плащан от Москва). На въпроса на Кинг какво се случи с подводницата “Курск” Путин без да се двоуми отвърна с две думи обобщи позицията си за трагедията на загиналите моряци и техните близки: “тя потъна”.

По същия начин реагира и днес самодържецът от Кремъл по въпроса за отравянето на Скрипал, за когото Стоун подпитва дали няма да се върне в Русия ( имало твърдения, че искал да напише молба за завръщане, подхваща отговора си Путин). “ Ако искахме, щяхме да го отровим”, отсича кагебистът. Не че не го е казвал и в други интервюта, но явно държи всички да знаят, че цинизмът на неговите закани ни най-малко не е потънал. 

20 мнения за “Оливането на Оливър пред Путин отново доказва колко е прав др. Ленин за полезните идиоти”

 1. Иво, извинявай, но не трябваше да се напъваш да превеждаш вица, който в оригинал си е ненадминат, ако не ме лъже паметта. “Као секретарица е дупе, но као дупе е фантАстична”.

 2. Оливър Стоун е завършен дялан камък от висша класа ПОЛЕЗЕН ИДИОТ. медведчук съм го штудирал покрай украинските рускоезични сайтове. Там е известен като Кумеца. В огромното си мнозинство украинците се отнасят с изключително презрение към него. А че на пут.ин е отредена ролята на доброто ченге в “интервюто”, лошите са всички останали които отказват да се ловят на многоходовките МУ, е повече от ясно.
  ДГД за цялата компания.
  Ето какво гласи кураторът на на медведчук, една от десните ръце на кремълският гном, таварищ сурков за Украина. Първо на инглиш, после на съвеЦкий диалект. Давам шанс да стигне до повече читатели. Които искат, де.

  https://www.rusi.org/publication/occasional-papers/surkov-leaks-inner-workings-russias-hybrid-war-ukraine

  http://rusjev.net/2019/07/19/kak-myi-raschlenim-ukrainu-britaniya-opublikovala-sekretnuyu-perepisku-surkova-o-spetsoperatsiyah/

 3. Слава Богу има и нормални интервюта. Давам думата на най-скъпо платеният руски хокеист в историята на NHL Артемий Панарин. В психологически план досега не съм срещал по-точно оценка на Джуджи1. Не случайно по форумите олгините вият кат пожарни и линейки.

  https://www.sports.ru/tribuna/blogs/golovin/2515866.html

 4. Точно това кагебистко мислене плаши българските агенти и подлоги на Путин. Страх ги е, че за взетите подкупи и агентурни заплати евентуално неподчинение ще предизвика скрипалване. Това са зависимостите на нашата власт. Затова от нея не може да се очаква промяна. Трябва смяна от улицата и издигането на граждански доказани люде.

 5. За полезните идиоти у нас е известно почти всичко. Те не се свършват,както и тези по Света.
  За последните по-важно е да се знае историята на заболяването – наследствена обремененост,материални контакти и душевен статуст,който в медицината се отразява в епикриза.
  Идиоти /в това число и “полезни”/ е имало от край време. Те трябва да бъдат усмирявани. Г-н Инджев го прави бледтящо по словесен начин.

 6. Новините, 1 към 1, с по едно-две изречения, вкл. и такива за които мнозина се правят, че не са станали.

 7. Много силна статия от якият сайт путинизъм. То, там други няма. За участието на кремъл в последните президентски избори в щатите. Много одиозни участници с точни разклонения във времето и пространството.
  Избрах един цитат който нагледно демонстрира до каква степен са размити границите на всичко което може да свърши работа на масква, каквото и да означава това. До степен цитираният по-долу генерал Шмиков от ГРУ да върти бизнес 10 години по-късно с най-големият душманин на ссср1 в Афганистан-легендарният полеви командир на муджахидините, помня го прекрасно от предаванията на черните станции- Ахмад шах Масуд.

  “Стигаше до куриози. Веднъж Шмиков съобщи на Сатер (руски мафиот базиран в Америка и по съвместителство агент на ФБР бележката моя), че ГРУ знае местонахождението на Бен Ладен в Афганистан и е готово изпрати отряд от 50 наемника за да бастисат врага на Америка под №1. Цена на сделката — милион долара. На всеки. Сделката се провалила, защото американците били готови да дадат само 5 млн.,а не 50.
  https://putinism.wordpress.com/2019/07/14/gonduras/

 8. УКРАЙНА, измамена от русия: Гаранцията на русия за сигурността на Украйна е “забравена”
  През 1992 г. Украйна, чрез меморандума от Будапеща, се отказа от ядрените си оръжия (“съветски” по хартия) в ЗАМЯНА НА ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ ОТ СТРАНА НА РУСИЯ и от запада.
  Днес, Киев Е ИЗМАМЕН ОТ МОСКВА!
  https://www.dw.com/en/ukraines-forgotten-security-guarantee-the-budapest-memorandum/a-18111097

  КОГО НЕ Е ИЗМАМИЛА РУСИЯ??
  (най-вече и особено България, включително в полза на /османска/Турция, Гърция, Сърбия, МАКЕДОНИЯ и т.н. – и още тук има й се кланят, чувстват близка, всеки ден с нея…)

  Споразуменията от Минск обхващат НЕСЪВМЕСТИМИ ВЪЗГЛЕДИ по суверенитета на странита – НАЙ-НЕСЪВМЕСТИМИ ТЕЗИ НА РУСИЯ
  https://www.chathamhouse.org/expert/comment/minsk-agreements-rest-incompatible-views-sovereignty?amp&__twitter_impression=true

  Оливър Стоун: Полезният идиот с неговото пропутинско интервю (2019 г.)
  https://toinformistoinfluence.com/2019/07/15/useful-idiot-oliver-stone-releases-new-pro-putin-interview/

  Оливър Стоун потвърждава определението какво е “Полезен Идиот” чрез интервюто си с путя (2017 г.)
  https://warisboring.com/oliver-stone-defines-useful-idiot-in-the-putin-interviews/

  ПОЛЕЗЕН ИДИОТ – USEFUL IDIOT – полезный идиот
  За първи път в съвременен смисъл употребата се появява популярно през 1948 г. в Ню Йорк Таймс. По-нататък отново следващите години, 1950-те години и т.н.
  Като “полезни идиоти” тогава първите пъти са споменати комунистите в Италия, комунисти във Франция или Великобритания, леви общественици автори учени активисти и други “ахкащи” по великата съветска страна (ДА СА ДОШЛИ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ ПОЖИВЕЯТ И УМРАТ ТАМ/ТУК…), европейски подобни социалдемократи, японски социалисти, всякакви други леваци политици и не само леваци “верващи” в комунизъм и съветски съюз, Американската федерация на труда (колко гости се изредиха от нея, в москва, в софията при тато /на боко/…), Анджела Дейвис, Бертранд Ръсел… айде стига толкоз…
  https://www.nytimes.com/1948/06/21/archives/communist-shift-is-seen-in-europe-tour-of-two-italian-leaders.html

 9. Дори от малката част на архивите,които Буковски успява да види и прощудира,е ясно каква маса агенти – полезни идиоти са вербувани или купени в западните страни и Щатите.Само сенатор МакКарти може да изправи работите,но го няма за жалост.

 10. Репликата на Путин “Ако искахме, щяхме да го отровим” ми напомни вица, в който наперен младоженец обръща чашка след чашка в първата брачна нощ и след всяка повтаря “Само да пийна още по едно и ще те любя така, че ще умреш!”, а накрая, след неуспешния опит, великодушно казал “Живей бе, живей!”.
  Та ако питаш идиотите, руснаците, ако искаха, можеха и на Луната да кацнат, да си направят пътища, да живеят не съвсем скотски… ама не им е до това… духовността преди всичко…

 11. Само една лека корекция г-н Инджев, “Леонид КРавчук” е президента (не Кварчук) допуснали сте неволна грешка в името.
  А по повод Оливър – както са рекли, никога не късно да станеш за резил.

 12. Към Габо:

  Както ( би ) казал др. Ленин за такива безполезни, като моя милост, писането на компютър на ярко слънце вреди на подредбата на буквите…
  Благозаря, подредих правилно буквите в името на злощастния президент Кравчук.

 13. Стана въпрос, че ни хакнали. НАП-а де.
  Сега пък хакащите ги хакнали. Току що.

  ФеСеБето, в Москвата. Хакери засмукали 1,7 Терабайта данни.
  Лицата на червените чи/киджи/сти почервенели.. от срам.. (те въобще имат ли срам…)
  Най-големият пробив отвън в руската шпионска служба:
  https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/07/20/russian-intelligence-has-been-hacked-with-social-media-and-tor-projects-exposed/#14848df56b11
  Американцити, американцити.. както казват те.. ъмериканцити… за всичко са виновни те…

  И нали стана въпрос за ердо, за тъпото боко в краката му, за туркията, за оная ислямска държава там някъде и още нещо

  Боко е винаги готов да цуне рязания задник на ердо.
  И радко послушко дотичва и кланя. От Европа и Америка всички БЯГАТ, не искат да го виждат. САМО НАШИТЕ, те се НАТИСКАТ ТАМ и прегръщат. И после дават “основателни” обяснения защо са били при него. Щял да ни залее с милиони бежанци. Бил много деликатен, важен, бил “тайипчоо”.. охо хо… Приказка от устата на путя, тоже.
  Изпъляват същия подход, на москвата. Трансмисиран през оня институт на генералът решетков.

  Путя и Ердо.
  Лика прилика.

  Боко и Радко
  И те лика прилика
  Такъв и техния ердо-путьо-атлантизъм

  Ислямската държава нямаше да се появи и съществува без помощта на турците и разузнаването на ердоган:
  ДЕСЕТКИТЕ НАЧИНИ по които Турция подкрепя Ислямската държава:
  Оръжие, влакови композиции, униформи, тренировки, почивки, жилища, болници…
  https://worldbeyondwar.org/turkey-supports-isis/

  Турция лъже, че се бори с ислямската държава, а се бори с кюрдите и помага на Иклямската държава срещу тях:
  https://foreignpolicy.com/2018/12/28/turkey-is-lying-about-fighting-isis/

  Турция забранява документален филм за големия атентат през 2013 г., от който филм си личи, че подкрепя Ислямската държава срещу кюрдите в северна Сирия:
  https://ahvalnews.com/suruc/turkey-bans-documentary-isis-attack-victims-south-eastern-town

  Провинция „Турция” в халифата на Ислямската държава
  https://thedefensepost.com/2019/07/11/islamic-state-turkey-province-bayah-video/

  ДЪЛГАТА РЪКА на Ердоган в Европа:
  Какво правят турските посолства в страните от ЕС, турските “дипломати”-ШПИОНИ из ЕС, турските “имами”-ШПИОНИ цанени там, турските “джамии” в Европа… Рязани Резидентури:
  https://www.dw.com/en/turkish-islamic-organization-ditib-admits-preachers-spied-in-germany/a-37106126-0
  https://foreignpolicy.com/2019/05/07/erdogans-long-arm-in-europe-germany-netherlands-milli-gorus-muslim-brotherhood-turkey-akp/

  Началниците на германското контраразузнаване се фанали за главата, турят най-голямата турска ислямска организация в Германия и шпионите й под следене и подслушване – действащи по такъв начин в 35 СТРАНИ!:
  https://www.dw.com/en/german-intelligence-mulls-putting-largest-turkish-islamic-group-under-surveillance/a-45586282-0
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/turkey-spying-germany-europe-austria-35-countries-erdogan-coup-fethullah-gulen-diyanet-a7662096.html

 14. Иво , тук не съм съгласен с теб.Ленин напълно осъзнава колко уродлив е строя , който е създал, но като всеки психопат е загрижен само лично за себе си. Той цинично нарича полезни идиоти западните социалдемократи , които го подкрепят безплатно , защото знае че той самия никога не би направил нещо от което няма личен интерес. Оливър Стоун обаче не е полезен идиот. Той много отдавна е разбрал че подкрепата за хора като Мадуро и Путин има едни много примамливи финансови измерения и просто се възползва от това.

 15. Човека на Решетников не може да защитава българските интереси.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.