Пържолитарната система работи и без съгласието на изпържените

 

 

 

Тази седмица пак щели да ме дават по телевизията. По същата, по която не ме дават особено, да не кажа хич. Последното и единствено “живо” мое повяване за две-три години беше в предаването “Плюс-минус” по безопасната от гледна точка на властта тема за това трябва ли да се улеснят законово хората да се защитават с оръжие.

Понеже не гледам, научих случайно новината, че за пореден път ще дефилирам на екрана на Нова телевизия чрез ( все по ) стария запис на кулинарното светско шоу  “Черешката на тортата”. Осведоми ме косвено една женица в градче, в което реших най-после да дам колата на автомивка. “Добре дошли в Нова телевизия”, посрещна ме дяволито и озадачаващо за мен с парцал в ръка на финала на процедурата женицата. После разбрах, че се е завъртял анонс на предаването, в което злополучно се опитах да изпека за гостите си рибни филета на електрически грил, чиято мощност обаче беше паднала по вина на снимачната техника. Като енергиен вампир тя беше засмукала хилавата мощ на местната електрическа мрежа на мястото на събитието.  Зрителите, разбира се, не разбраха кое наложи промяна в сценария (ми) и причината за лекия конфуз с рибата и с моето реноме на “готвач”.

Не знам колко пъти този запис се е въртял през последните няколко няколко години. А и нямам представа за кое от двете издания на “Черешката на тортата”, в които съм участвал, става дума: за успеха ми с агнешкото или за не особено доброто ми представяне с рибата. Общото между двете обаче е мястото. Това е селското ми лятно обиталище, за чието планинско очарование заслугата е божествена, а не на ръкотворната етернитова къщурка, сглобена преди три десетилетия от родителите на съпругата ми ( ако питате с какви пари- благодарение на наследство от чичо емигрант, завърнал се на стари годни от Америка ).

“Забавното” е, че без да искам съм станал популярен не само в селото, чиито балкански природни дадености рекламирам, но и в околията. Където и да отида, току някой ме подпита как е положението в махалата , станала ако не национално, то регионално известна по този начин. Един вид, данните ми са изтекли не от НАП, а по телевизора. 

А още по-интересното е, че тази моя популяризация се сервира от една телевизия, която определено не смята за забавни политическите ми коментари и ме бойкотира в професионално отношение. За да не каже “цензурира” , защото всъщност “само” ме неглижира – малко като във вица за онзи, който държал жена си за косата през балкона и нареждал, че няма да я заколи, както направил жестокият съсед със съпругата си, а само ще я пусне .

Само че междувременно образът ми – хубав, лош или смешноват в това амплоа- е станал “интелектуална собственост” на една медия. Нямам контрол над него. И не мога да се ожаля, че по Нова телевизия не ме дават. Дават ме, че дори ме “въртят”. Направо си ме тричат за забавление на публикта, когато трябва да запълват дупките в лятната си програма.

Нямам какво да добавя. Но щом става дума за реклама, гледайте и слушайте музикалния поздрав на “Bella voce”( на снимка от предаването). Така се казва карето оперни певици от Филхармонията, най-добрият българки хор за класическа музика , в което участва съпругата ми Роси. Ако за мен “пържолитарният” ми номер е без значение и дори ми е досадно да бъде навиран в очите на хората отново, то за пренебрегваните от медиите оперни таланти определено не е зле да бъдат показани отново, макар и като мимолетен фон на едно плюскане. Така де, ползица някаква да има от цялата уйдурма.

 

9 мнения за “Пържолитарната система работи и без съгласието на изпържените”

 1. Честна виртуална и Иво и Роси са страхотни готвачи. Аз който от бебе съм капризен и дори в казармата въпреки въпиющият гонещ ме нон стоп глад на доста манджи не посягах при Стопанинът на БЛОГА НИ празно няма. Топи се всичко. Останал им е и то много творчески плам и за кулинарията която при тях наистина е Изкуство.

 2. Но за сметка на това, има доста хрантутници, които са от постоянното присъствие на екрана и на хранилката не само на Нова, но и на другите уж “независими частни” телемизии! Имам в предвид не само “смръдливия пушач, който брагодарение на “излагацията” му по Нова (българина симпатизира на извратените и нахалните), стана и евродУпетат,световно”неизвестният” оперен певец, от който, въпреки постоянното му присъствие на екрана, не сме чули нито един рефрен да изпее без фалшлив глас и ноти, на разните некадърни и провалили се политици, управници и коментатори слуги на чужди интереси,пишман социолози и политолози, енергийни “експерти” и пишман икономисти, юристи, конституциалисти, криминалисти и всякаква възможна папляч, способна да манипулира, дезеориентира и промива мозъците на гласоподавателите! Или, както се изразява уважаемият Г.Николов – ДГД! 🙂

 3. “Сатрапите не обичат никого. Психиатрите казват, че те накрая намразват и себе си, защото не издържат на зловещата параноя, в която живеят, защото страхът от предателства и от загуба на едноличната неограничена власт, която са си осигурили, им носи непоносими страдания. Очевидно много неща са разклащали самочувствието на „бащата на народите“, както го титулуваха, включително и обстоятелството, че България е единствената европейска държава, запазила името си почти хилядолетие и половина, а световната славистика непрекъснато навира в очите на хората и обстоятелството, че тази държава два пъти е дала букви, четмо и писмо, литургичен и светски културен и административен език и въобще култура на подопечните на сатрапа не до там култивирани полудиви-полуазиатски-полуевропейски племена, съставляващи държавата му, отделно че някои от тези племена от време на време са се сещали, че са били част от Велика България и са изразявали желание кога по-срамежливо, кога по-ясно, да им се разреши да се наричат Болгарская СССР.”
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/prof-kiril-topalov-ruskite-satrapi-ne-obichat-nikogo-nakraya-namrazvat-i-sebe-si-zashtoto-ne-izdarzhat-na-zloveshtata-si-paranoya

 4. ПРЕПЕЧАТКА!

  УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ
  Заповядайте на 25 т.м., от 18:00, на ул Раковски 108, 2 ет 3 зала (сградата на НТС), където ще се проведе
  ЧЕСТВАНЕ НА 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ ОТ СТЪПВАНЕТО НА ЛУНАТА (експедициите по програмата Аполо)
  с предварително записване на тел 02 987 85 98 или на имейл office@sibulgaria.org

 5. Ами като се има предвид, че Нова е направена изцяло с крадени пари от Държавна сигурност, твоето появяване в твоята балканска къща е един светъл лъч в нейния ефир, подобно на червей в кефир или заек в ръкава на факир, и не знам защо културни хора като вас, още не са избягали при нас на Запад, аз такива гъдели по пущинаците на рурал Бългерия си правех преди двастина години, ма после щипнах и сега съм ситизенка във Флорида, където яхтата мие на слип в марината на хотел Фонтенбло, където една такава тиквичка която откъсна от храсталаците струва 10 долара, защото е доставена там от световния пролетариат от благодарност, че Пентагона го е освободил от Червената армия (и от такето на Георги Николов)

 6. Една от причините толкова бързо да бъдем овладяни от руско-българската мафия с имитатора геройкото е огромната безгръбначната и сервилна част от българската журналистика. Цензурата и самоцензурата струят от всякъде и човек за да е в час е нужно доста да се потруди. Методите на тези измекяри стават все по-рафинирани и наглостта им по- брутална. Единственото информационно поле за свободните журналисти и коментатори си остава Интернет. Един от ярките примери е този блог. Наскоро се появи във Фейсбук в страницата на Демократична България и Милен Цветков (изгонен от същата нтв) с кратки интервюта всеки ден по актуални теми. Това е, малко е но добре е, че все пак го има.
  Управниците си гласуваха закони и правила, които се надяват да им помогнат на предстоящите избори да им донесат служебна победа.
  Чат пат от кумова срама се появява и някой критик като днешната изява на Радан Кънев по бнт: https://video.bnt.bg/bg/a/radan-knev-za-izbora-na-ursula-fon-der-layen

 7. Не е фатално за мен, когато един брилянтен журналист и политически анализатор не блести с кулинарни умения. Фатално е, когато един цървулан бъде набеден за политик и прожекторите на медиите се насочат в бицепсите му,във футболните му умения……изобщо във всичко друго, но не и политика. Статиите, които Вие пишете са истински шедьоври и са деликатесна храна за публиката с изискан вкус,г-н Инджев. Бих се обезпокоил, ако средствата за масова дезинформация започнат да Ви ласкаят. Нека си четкат блядките от управляващото статукво! Пасват си, като чесън на шкембе чорба!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.