Възход и (на)падение на московското евразийство у нас

Народите на Евразия благодарят официално на острието на партия “Атака” Илиан Тодоров, упрвляващ по волята на премиера Борисов най-голямата област в България, за “активното му участие в подготовката и провеждането на Деня на Асамблеята на народите на Евразия в България. Писмото е подписано лично от генералния секретар руската евразийска асоциация ( представяна по модела на комунистическия Коминтерн като “международна организация”) Андрей Белянинов и в него се подчертава “приноса на Тодоров за укрепване на евразийската интеграция”.

 

 

 

 

 

С това се похвали самият Тодоров в сайта на областната администрация на Софийска област. http://sofoblast.bg/blog/2019/07/22/областният-управител-илиан-тодоров-п-18/?fbclid=IwAR30Djih8k5DRJa_7VrA-c3lv827L3A-T2zml1LOyfe8PzHVQ_RtxVzGXVk

Сред официалните български партньори на евразийския форум, за чието осъществяване между 19 и 25 май в навечерието на евроизборите беше избрана като домакин европейска България ( явно по инерция от времето, когато за българските земи в руското външно ведомство е отговарял Азиатският департамент), фигурираха още президентът Румен Радев, Министерството на младежта и спорта, Българската академия на науките, Българската търговско-промишлена палата, Българският олимпийски комитет, Националната спортна академия и ( прочее) русофилски организации, начело Посолството на Руската федерация у нас.

Не ми е известно дали на всички ентусиазирани евразийци, радетели за повече Азия в ( нашата) Европа, руските началници са разпратили благодарствени писма или те благодарят писмено само на най-възторжения български персонал, обслужващ финансираното от Кремъл  (активно) мероприятие.

Но ми е известно от принудителното ми общуване с атакиста Илиан Тодоров в съда, че една от причините да ме съди беше обидата му, че съм го обрисувал като проруски елемент в българската политика.  В устрема си да ме заклейми пред съда той излъга, че съм го определял като руски шпионин, което си беше клевета. Репликирах го, че никога не съм твърдял нищо подобно, но знам, че в САЩ е пълно с руски шпиони, включително под формата на обучаващи се там за какво ли не. https://ivo.bg/2019/02/13/съдебният-тормоз-на-един-управник-от-а/

НА СНИМКАТА: Авторът пред Районния съд в София на излизане от него на 13 февруари 2019 г. след като Тодоров поиска сделка по второто си дело, т.е. изтегли си жалбата и развя бялото знаме…

 

 

 

 

 

 

В ( изненадващ за мен, защото нямах съмнителната  чест да се познавам с него преди) разговор по телефона, описан след това от автора на тези редове в ivo.bg, както и  на втора инстанция пред Софийския градски съд, Тодоров разпалено обясняваше, че всъщност е учил във военно училище в САЩ.  https://ivo.bg/2018/03/16/атакистът-който-ме-съди-за-120-000-лева-ми-се/

Дали Тодоров се хвали със същото пред атакистко – руска аудитория, как мислите?  

И дали се разграничава пред нея личностно от Волен Сидеров по същия начин, както пред същия съд, когато ставаше дума за общите им екстремистки политически ексцесии? Особено настоятелен беше в това разграничаване по темата за антисемитизма, по която той се опитваше да се дистанцира от партийното си началство и неговите “писателски”  изяви, изтъквайки като “доказателство” по-късните си по време спрямо статиите ми свои официални контакти вече като официални лице с официални израелски представители, но не успя да убеди съда, че е “набеден” от мен и в крайна сметка беше осъден (поне) да плати разходите по делата, които ми беше завел с първоначалната идея да ми вземе 120 000 лева за наказание. 

Въпросът обаче не се свежда до това недоразумение, което никой не би назначил и за управител на магазин, тъй като не е управлявал каквото и да било през живота си преди – постът начело на най-голямата административна единици в България той дължи не на американското си образование, а на политическа сделка между Бойко Борисов и Волен Сидеров, промотирал своя близък партиен подчинен заради персоналната му лоялност. Въпросът е към към властника Борисов, отсъстващ иначе официално от списъка на домакините на евразийското сборище в София: защо изобщо в европейска България трябва да има евразийски международен форум, при това насрочен така, че неговата кулминация да съвпадне с единствения общонационален по своя всепризнат у нас характер празник 24 май?

Отговорът дава руският посланик Макаров, който определи развитието на двустранните ни отношения като “възход”. http://bnr.bg/radiobulgaria/post/101057219?page_3_1=7759&page_1_4=5

В рамките на този възход Тодоров може да е лесно заменяема в случай на промяна в политическия пейзаж у нас величина, докато Борисов е превърнат в устойчиво незаменима висота на падението на колене пред евразийската империя, пред която демонстрира възходящо коленичене. Самият Макаров даде да се разбере, че раболепното поведение на Борисов  ( и на Радев, но за него  се предполага да следва демонстративно заявеното си русофилство) при аудиенцията му при Путин, когато преди година му се извиняваше за недостатъчното си старание да му се хареса ( за навеждането го издадоха руските медии с цел да не може да се измъкне от позата партер, в която сам се е поставил) е възприето именно като знак за въпросния възход.

16 мнения за “Възход и (на)падение на московското евразийство у нас”

 1. Дали си имат хал хабер, меко квалифицирано споменатите в статията недоразумения, до един наричани в Царство България ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ-сиреч, учили-недоучили, разбрали-недоразбрали и на всяка манджа мерудия от истинска същност на любимата им матушка. Влязла отдавна в книгата на Гинес за плагиатстване на мах във всичко за което може да се сетите.

  https://kafeneto.wordpress.com/2019/07/22/крадат-филми-земи-азбука-история-тра/#respond

 2. ПРИОРИТЕТИ
  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  2. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, съюзи, СМИ и други НПО, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни идеология и практика.
  3. Незабавно инкриминиране по законов ред на всякакви общностни групи и НПО, основани на и афиширащи в интерес и полза, на която и да било чужда държава доктрини и действия, в противоречие и ущърб на официално утвърдените цивилизационен избор, евроатлантическа ориентация и цялостни интереси на Република България.

 3. (Проекто-) главният прокурор иван гешев който твърдеше допреди месец, че шансът на наследи цацата е 1% отсега гласи прокуратурата да го играе по всеобщият ИМ любимец вишински.
  От нас и само от нас зависи дали ще го позволим.
  https://www.facebook.com/hristaky/posts/10218290407864437

 4. Затова приветствуваме победата на Борис Джонстон в Лъндън, Англия отново показва че е най-напред в демокрацията и защитата на човешките права, за разлика от Франция и Германия, които държат под крилото си разни ПЕГИДИ-ПУТЛИРОИДИ и Льо Пен-Путиньони.

 5. Върхът на евразийството е поредният авто пиар на агентът 00 Радев Румен да поставя вето на договорът за Ф-16 с най-новите модификации до моментът!Това показва,че агентът не е способен да води всякакви преговори!В икономиката има правила и те са:Не винаги цената определела качеството и количеството на стоките,и услугите!Важното е качеството и срокът за доставянето на стоката,или услугата!А Американците,при всичкият им циничен прагматизъм са едни от най-добрите бизнесмени в светът!Доказателството за това са много!Коя страна за 200 години успя да стане водеща сила в районът си?Русия,Китай,Северна Корея,и другите диктатури ли?!

 6. 95 % от говорещите у нас за покупката на Ф16,наблягат на това,че в договора/писмен/не са предвидени неустойки и пр. за недоставка и т,н.В САЩ огромното мнозинство на сделките се сключват по телефона/сега вече интернет/и са железни,тъй като фирма неизпълнила сделката така както е уговорена между двете страни е икономически мъртвец.

 7. Колкото и да се опитват червеноармейците от бандата Нинова да прихващат Ф-16-ките на прицел,толкова повече Фантомите ще изманеврират,и ще сменят коридорите в неутрални въздушни пространства!И така хем ще останем без модерна армия,хем ще се прецакаме за пореден път заради слабите ни картограчи!И това ще е така,защотото залагаме на бити карти,като 240-те ни кретени,издаващи се,че мамят!

 8. Все пак трябва да уточним ,че има много и различни магазини! Защото по времето на “любимият” соц нямаше стоки за ширпотреба, и съответно нямаше нужда от много магазини или супермаркети. В “образцовите” гастрономи имаше малко стоки , и нямаше нужда от управители със особена търговска квалификация , и за това повечето “управители” по времето на соца бяха номерклатурни “партийни” назначения!
  Но сега не е така, защото има магазини ,които имат приходи ,които са многократно по-големи от бюджетите на повечето общини, “министерства”, “агенТции”, “комисии” и области в милЮционерският бандитустан НРБ!!! И за това управителите и кадрите в такива магазини, имат много по-голяма материална отговорност от повечето “кметове”, “губератори” и “министри” в милЮционарският БАНДИтустань НРБ!!!
  Е все пак има и съвсем други “магазини”, от типа лаВка , както по времето на соца! И те вероятно нямат нужда от особени “специалисти”, нали! И вероятно точно “управителите” за лаВки ще са най-правилната длъжност за атакиста ,който бокоТИКВАТА е монтирал за “областен управител” на Софийска област!
  И така тодоров , ще се “конкурира” с другият “ПРЕуспял” лаФкаджийски бизмесмем – пееФски!
  Но да не забравяме ,че НЕ само атакисткият “губернаторь”-тодоров е ПАРАШУТИСТка КАЛИНКА, спусната от “вождь” бокоТИКВАТА за софийски “губернаторь”. – НЕ!
  ПАРАШУТИСТки КАЛИНКИ са и ВСИЧКИ ,които е “назначил” досега бокоТИКВАТА, защото ги е “избирал” на принципа – аз съм проЗД, и те са още по-прости,……… и ще се “разберем”!
  А също така самият калинковоКРАСНОкож “вождь”- МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е ПАРАШУТИСТ, още откакто го монтираха за генсек на милицията , с “ходатайството” на ченгесарско-милЮционеските “кадровици” – бригадир аспаруховь и финансово подплатеният агенть сава. Така че няма как бокоТИКВАТА да не си “избира” ПАРАШУТиски КАЛИНКИ, след като той самият е такъв, НАЛИ! Иначе няма как един пожарникарин от запаса и “охранник” на тато-ди-тути-каскети да стане , без “протекции” , генсек на милицията , без да е спуснат с ПАРАШУТ , НАЛИ!
  И така бокоТИКВАТА за последните 20 години се “издигна” от ПАРАШУТИСТки генсекь на “народната” милиция, до генералниЯТ ПАРАШУТИСТки “вождь” на ПАРАШУТИСТкият му БАНДИтустань-НРБ, НАЛИ!
  И за това той все си “ги избира” ПАРАШУТИСТките КАЛИНКИ ,като ПАРАШУТисткият “губернатор”-тодоров или пък ПАРШУТИСТкият генерален “прокурорин”- гешевь!
  И след всичко това бокоТИКВАТА трябва ВЕДНАГА да си подаде ПАРАШУТИСТката ОСТАВКА! НЕзабавно! – ВЪН и за цялата му ПАРАШУТИСТка калинковоКРАСНОкожа номерклатура, която той си я е “избрал”!

 9. Здравей “Катя”, чета твоите коментари най-малко по три пъти и се радвам, че отделяш малко от ценното си време за нас, в рамките на този блог. Срам не срам, няколко въпроса ме мъчат от доста време и ще ги задам сега. Колко пъти на седмица се бръснеш, имаш ли мустаци и как се пише Лъндън на руски?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.