Левите екстремисти си имат вече главен обвинител срещу “десните екстремисти” в България

Настоящият главен прокурор си има заместник – не само по длъжност в момента, но и като онзи, който вече е посочен да го замести на върха. Това стана ясно от номинирането на заместника Иван Гешев като единствения достоен да замести Сотир Цацаров. 

Действащият главен прокурор можеше да премълчи подкрепата си за това кой точно да го замести, но наместо това оповести категорично предпочитанието си кой да го продължи. За да знаем, че в българската прокуратура днес има живот след смъртта под формата на прераждане.

От високите етажи на прокуратурата звучат аплодисменти – единодушни като за др. Тодор Сталин или като за др. Йосиф Живков на партиен конгрес. Един прокурор, един заместник, една (липсваща) алтернатива. Няма две мнения. В микросвета на прокуратурата се е завърнала диктатурата. Няма даже едно безенесе като за мезе, което да внесе усещане за двупартийност, както в неребе. 

Това си личи и от призива на Гешев срещу разделението на властите и единението на репресивните органи на държавата. И врагът е посочен: “десните екстремисти”, общото между които е тяхното настояване за реформи в прокуратурата и оспорването на главното прокурорско всевластие.

Прочетох гневни коментари на “десни екстремисти” във връзка с посочването на заместника на главния прокурор и нямам кой знае какво да добавя. Но се захващам с тази кратка реплика, за да поставя въпроса за мълчанието на левите демократи – за левите екстремисти дори не питам. Издайническо е тяхното мълчание.

Както е издайнически самият речник на Гешев. Досущ като левите екстремисти той повтаря московските формулировки за “протестърите” и “ психодесните”, които за разнообразие определя като “десни екстремисти”. Засега ни спестява нападките срещу “соросоидите” и “грантаджиите”, но и това ще стане в името на единомислието с левите екстремисти, за които арестите на лошите капиталисти ( от вражеския лагер ) са форма на въздаване на революционна справедливост, нов народен съд. С това заплашват всички леви екстремисти, заканвайки се какво ще направят най-напред, ако се докопат до властта отново.

Трябва да се запитаме защо за пръв път не ни разиграват класическия лицемерен сценарий с имитация на формален плурализъм при издигането на кандидатури. Толкова ли няма в прокуратурата няколко самоотвержени другари, които да бъдат пуснати по резервната писта, за да създадат усещането за състезание, пък после да ги възнаградят с постове и привилегии на следващ етап от разиграването на плана? 

Явно авторите на сценария са решили да изпратят послание чрез тази демонстрация: няма вече да се церемоним и да ви угаждаме като се правим на демократи, това да не ви избор на наш човек за шеф на БНТ или за член на СЕМ!. Като във вица за Хитлер, който възкръснал и като застанал пред огледалото си наместил фуражката, промълвявайки : “ няма повече да се лигавя”!

НА СНИМКАТА:  Десен екстремист на фона на символа на левия екстремизъм, охраняван като висша национална ценност в България

38 мнения за “Левите екстремисти си имат вече главен обвинител срещу “десните екстремисти” в България”

 1. Иво, както си му е реда и както винаги си е свършил перфектно работата. Дали обществеността ще се надигне сега както го направи преди 6 години при назначението на най-успешният млад и корпулентен бизнесмен-политик на всички времена и народи, имам обосновани подозрения-НЕ! Дори и да има протести, те ще са рехави както като численост, така и като времетраене. Усещането ми е, че изригването срещу делян пееФски бе лебедовата песен на гражданското общество като масовост и постоянство.
  Трябват яки нишани, as soon as possible които да дойдат отвъд голямата вода по линията на Законът Магнитски и РИКО, така и от матушката където се разиграват съвсем на сериозно сценарии по дърпане на шалтера.
  Оригиналът тук
  https://mbk-news.appspot.com/sences/kak-zakonchitsya-putinskaya-rossiya/

  Вариант посочен от коментатор отдолу
  “Сначала из Белого Дома уходит Трамп. Новый президент США по взглядам напоминает покойного сенатора Маккейна. Быстро принимаются очень жесткие антипутинские санкции, вводится полный запрет на экспорт российской нефти и газа, российские банки отключаются от SWIFT. Всяким мягкотелым Меркелям и прочим Орбанам ультимативно предлагается: или вы присоединяетесь к санкциям, или вас вышвыривают к чертовой матери из НАТО. В результате принятых мер экономика России коллапсирует, страна распадается на десятки отдельных территорий. Спустя несколько часов после начала распада РФ собирается Совет НАТО (или Совбез ООН, это уже все равно, ибо место РФ в ООН пустует) и принимает решение: в целях предотвращения неконтролируемого расползания ядерного оружия в результате распада бывшей ядерной державы РФ, ввести на территорию этого бывшего государства международные войска и, после зачистки территории от разного рода парамилитарных группировок, ввести на бывшей территории РФ внешнее управление (под эгидой либо ООН, либо НАТО, это уже все равно). Затем, по прошествии нескольких лет (или десятилетий, это уж где как), на бывшей территории РФ станут появляться независимые государства (примерно по границам нынешних субъектов РФ), и на смену внешнему управлению (где-то раньше, где-то позже) придет своя власть, при определенных условиях, главные из которых: отказ от обладания ядерным оружием, запрет имперской и любой авторитарной и тоталитарной идеологии, примат прав человека над интересами государства, тотальная дечекизация и люстрация, отказ от сакральной роли церкви в государстве, объявление любой религии частным делом каждого человека, запрет присоединять какие-либо территории, демократическая и пацифистская конституция в каждом из новообразующихся государств, запрет на вооруженные формирования (включая армию, кроме, может быть, каких-то очень ограниченных сил самообороны). Только при этих условиях возможна отмена внешнего управления. И вперед — в XXI век из чекистского средневековья!”

 2. И така! До преди месец гешев пееше едно но от вчера вече песента се оказа с нов аражимент – да ни бъде честит новият ДИКТАТОР на мястото на ЦАЦАТА ако наистина бъде избран както КИМ ЧЕН със 100% от (НАРОДА) ни както казват колегите му от прокуратурата ни които еднолично ще изберат като ТАТО КАСКЕТА живков! БЛАЗЕ ни всеки у нас може да стане ИВАНЧЕВА! Статията е превъзходна, дано повече хора да я прочетат. Народе от сън дълбок се събуди!IIC…..oIL.

 3. Вече е ясно какво идва след Борисов -времето на овластеният терор.Те ще ни тероризират,а ние ще им плащаме некадърността.Гледайте делото Иванчева и не питайте за права,закони,фалшификации.Само да те набедят и си аут.Борисов им разчисти пътя,но ще дойде и неговият ред.За сега първите жертви са *десни екстремистри* и обикновени граждани.А от България хората ще бягат като от земя поразена от чума.И чужди и свои.

 4. ПП
  Утре от 9 часа 25.07.2019 г.,който се чувствува истински демократ да дойде на протеста пред ВСС ул.Екзарх Йосиф срещу избора на Гешев за Гл.прокурор.

 5. Днес aдвокати в отворено писмо питат Висшия съдебен съвет (ВСС), във връзка с изявленията му, че не приема разделението на властите. Призовават кадровият орган да направи оценка на тезите на кандидата за главен прокурор по повод на интервюто, дадено за БНТ на 23 юли 2019.
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/24/3942529_advokati_seziraha_sudebniia_suvet_zaradi_dumite_na/?ref=home_main_news
  B същото интервю Гешев “посъветва” набеденият за НАП-Leaks, Кристиян Бойков, да остане сам на тъмно, да призове инстинкта си за самосъхранение и да прецени дали да съдейства на прокуратурата, или…. И това ако не е публична заплаха.
  Aко Гешев има реални доказателства да ги предостави на съда, който пък да принуди Бойков да даде паролата за декриптиране. Това е морално, разумно и законно. Нали BCC, уж търси такъв човек за шеф на прокуратурата. Действията и думите на настоящия и единствен кандидат са точно в обратната посока.
  Което напомня Берия, втория човек след Сталин. Между другото, според слуховетe Берия е отровил Сталин, за да се спаси сам от неизбежната репресия от страна на Сталин. В крайна сметка, e логичнo и може би не е толкова лоша идея.

 6. Появата на Гешев пред телевизията, като бъдещ гл.прокурор, ясно показа какво ни чака-терор със средствата на прокуратурата. Чухме отмряло далечно ехо от времето на чителноВишински. И той и комората,която го издига са престъпни глупаци,защото това време никога няма да се върне.
  Все пак изключително тревожно е каква ще бъде съдбата на съдебната система,която до сега работи сравнително добре.Това няма вече да задоволява властниците и те ще сложат окончателно ръка и върху нея.
  Остава ни надеждата в ЕС.

 7. Да не подминаваме външността, преди да пристъпим към вътрешната характеристика: Прическата му на Запад се възприема като откровено неприлична (гола глава). Това е факт, не е шегичка. Правят аналогия със скинхедс и разните му тамошни СУБКУЛТУРИ. То май това характеризира и цялата ситуация.

 8. Отново банкянското приматоподобие си “ГО ИЗБРА” , по собствен образ и подобие! По милЮционерско подобие!
  Защото гешев няма никаква образователно и професионална кариеара като “прокурор”. Той е ПАРШУТИСТ ,който е НАЗНАЧЕН за “прокурорска” номерклатура, по връзкарска ,шуробаджанашка и “партийна “линии” , иначе си е само един милЮционерски ФАТМАК, и нищо “друго”, който само ще изпълнява опорките ,които са му спуснали КУКЛОВОДИТЕ му. За “повече” той няма нито необходимото образование ,нито необходимият опит , нито необходимата практика , въпреки че пребивава отдавана по “прокурорските” канцеларии…..
  И това се доказва от досегашните му “практически” резИлтати , като няма нито един случай на обвинен от него министър, премиер, главен прокурор или дори обикновен бандит , или пък ОПГ! Ето т’ва е “прокурорската” кериера на гешев!
  Това е “научил” в симеоновската “виША” ФАТМАШКА школа, и не е мръднал от там , и това се вижда, въпреки комплексарските му напъни от над 10 години да се “представя” за прокурорин.
  Той си е КАЗИОНен милЮционерски ФАТМАК-парашутист, който НИКОГА НЕ е защитавал или дори не чувал за гражданските и човешките права на ДАНЪКоплатците ,които са му плащали още стипендиите , общежитието и обучението във симеоновската ФАТМАШКА школа, след това е получавал от тях КАЗИОНните си заплати по милЮционерските и “прокурорските” канцеларски сборища!
  Точно това каза гешев, че както е правил и до сега той НЯМА да се бори с БАНДИтската власт и БАНДИТските ѝ ОБРЪЧи, които са “усвоили” десетки и стотици милиарди от “бюджета”, от ЕВРОфондовете, от ТОТАЛната корупция и Кконтрабанда…….гешев каза точно обратното.че ще ОБСЛУЖВА тази БАНДИТСКА власт срещу данъкоплатците , срещу опозицията , срещу останалите единични бройки нормални инвеститори…..и т.н……
  гешев няма да разследва основната бандитска групировка ОПГ-ДАНС, ОПГ-МВР, ОПГ-КОНПИ(р), ОПГ-ЦИК, няма да разследва АПАРТАМЕНТгейт, ВИЛАгейт, СУДЖУКгейт, ЦУМгейт, ТЕЦ-Варна и Цанков камък, няма да разследва КТБ и Булгартабак , нито “обществените” поръчки и ЕВРОфондовете, нито пък барцелонските хасиенди и частните гръцки острови и офшорките…….
  Ето т’ва каза арогантият примитивен ФАТМАК гешев!
  Той ще обслужва своите началници и гасудари ,както е праваил още от симеоновската “виША” школа и до сега!
  Няма как да е различно при бокоТИКВАТА , след като на неговата “дълга скамейка” са се наредили МУТРА, МУЛТАК,милЮционер,парашутист, калинка ….МУТРА, МУТРАК, милЮционер,……МУТРА,МУТРИгруп, милЮционер………и т.н…
  Ето такава е “дългата скамейка” на банкянското приматоподобие, защото ,ако беше “избрал” един доказал се прокурор ,то той няма да може да го контролира и за това е решил най-накрая да заложи на каликовоКРАСНОкожият парашутист и фатнак – гешев, за да си “гарантира” предаността му!
  И след като през последните 30 години се видя ,че генералният прокурорин е ТОТАЛитарно БЕЗконтролен, особено цацата, и е необходимо да се коригита ТОТАлитарно неговият пост и отговорност. Защото дори в НРБ преди 1989г. генералният прокурорин НЕ беше в съдебната власт , както и прокуратурата му. И в другите демократични държави прокурорите НЕ са в съдебната власт , а и не трябва да са там ,защото те нямат нищо общо със съдебната власт. И за това трябва да се отдели прокуратурата от нея, за да има разделение на властите, а не както НЕгарамотно се изказа фатмашкият “прокурорин” гешев!
  По неговата “логика” ТРЯБВА, не само прокурорите да са в съдебната власт, но и адвокатите – също . НАЛИ!
  И след като и прокурорите ,и адвокатите зависят от решенията на съда , то НЕ е “логично” само прокурорите да са ПРИВИЛЕГИРОВАНИ, като са включени в съдебната власт. Това си е ТОТАЛен конфликт на интереси. И трябва или прокурорите да бъдат изхвърлени от съдебната власт ,както е навсякъде по света, и ли пък трябва не само прокурорите , но също така и адвокатите да са включени в съдебната власт! НАЛИ!
  Освен отделянето от съдебната власт ,трябва генералният прокурорин д има СТРОГА и КРАТКА мандатност, като на първо време ,за да се компенсира досегашната му ТОТАЛна БЕЗотговорност,както е през последните 30 години, и за това ТРЯБВА всеки мандат на генералният прокурорин да е не повече от 2 години ,като още подобре е той да се сменя ВСЯКА година, и да се търси ОТЧЕТ за всяко обвинение, което е повдигнал!
  А освен това в най-демоСкратичните държави ,като САЩ, обвинението НЕ е монопол само на прокурорите, и обвинители могат да са други лица ,които представят доказателства пред МОНОполните федерални и щатски съдилища!
  Така че има достатъчно начини да се разбие ТОТАЛният вишински МОНОпол на генералният прокурорин на НРБ!!!!!
  За това – ОСТАВКА! ВЕДНАГА! НЕзабавно !
  Също така трябва МАСОВО гласуване в София ,за да изхвърли бокоТИКВАТА от СОС ,което ще позволи да се изпълни решението на СОС от 1993г. за събарянето на МОЧА…….

 9. Момента е дошъл. Както пише г-жа Савова утре пред ВСС от 9 часа. От някъде трябва да се почне. Стига песимизъм.Който иска и може да дойде. Организатор единствената алтернативна “Демократична България “

 10. ЦацАров искал цацаратурата да продължии да работи по същия начин и след ЦацАров?!? И предлага Геш(тапо)ев да го наследи на поднебесния глав-прокурорски трон??! Като че ли е свършила някаква работа цацаратурата на ЦацАров!
  Тежко и горко (ни) на всички мислещи хора, искащи сблицаване с Европа – по тези географски ширини Вишински възкръстна с ЦацАров и стана зомби с Гешев!

 11. Само да попитам – GEORGI NIKOLOV защо не си направи собствен блог? Споделям съпричастността му, но неговите „незабавни” и „неизбежни” коментари, обсебващи коментарната рубрика, смятам за досадно натрапчиви. А по темата – и аз, ако ми позволите, да споделя мнение – екстремизмът има своята подкрепа от хората, за които индивидуалната свобода е неразбираема и чужда. Те не я признават за основна ценност, защото им изглежда, както на шопа жирафа. Прогнозите ми за България са твърде песимистични. Наистина съжалявам. Безсилен съм. Със сигурност ми липсва отдадеността на Иво Инджев.

 12. “севернокорейци атакуват руски кораб. И какво правят? Пленяват целия екипаж. А в екипажа се оказва, че има двама южнокорейци.
  Корабът е риболовен и напълно безопасен за диктатурата. Но диктатурите са характерни с това, че изключително силно се нуждаят от непрекъсната външна опасност, така че понякога и врабчетата (както е известно от времето на Мао в Китай) се превръщат в най-опасен враг и биват атакувани. И бива мобилизиран целия апарат за защита на диктатурата, защото по този начин тя всъщност сама си дава основания да съществува. Тя има защо да съществува, докато може да казва: Искат да ни нападнат, ние, нашата партия и армия, бдят и пазят народа от външния враг, който дебне, изпълнен с най-зли намерения.
  Така че и риболовният кораб е бил приет с най-голяма готовност – както често се е случвало – за враг. За добър повод да се вдигне военна шумотевица и да се покажат бодлите на таралежа. Но особено странното е в тоя случай е, че корабът е руски!
  А наистина странното и смехотворното в него е, че руските моряци били задържани на кораба, а южнокорейските били закарани и настанени в хотел!”

  https://offnews.bg/nashite-avtori/kalin-terzijski-kakav-sviat-samo-707921.html

 13. Към Nasko:

  Ще приема за комплимент констатацията Ви за моята отдаденост, но тя се проявява просто като един вид последователност на човек, който не желае да се примирява. Може да се определи и като инат ( “инад” на арабски).
  А иначе извън това амплоа съм по-скоро човек на компромиса, който се стреми да живее в съгласие с околните дори и тогава, когато не са много симпатични. Любезен съм с всички до глупост ( според някои свидетели на проявите ми), разговаряйки на Ви с всеки клошар, но само докато не ме принудят да предприема мерки за законна самоотбрана.
  Моята мотивация е простичка: искам да направя нещо срещу видимата несправедливост, срещу която не съм направил почти нищо тогава, когато тя се наричаше диктатура ( на пролетариата) и потискаше свободата. Един вид се чувствам длъжник. Ако щете и от името на моето поколение, което е родено и отглеждано в несвобода, т.е. беше поробено от люлката.Наричам го колективно изнасиване и не съм от тези, които прощават в това отношение. Явно не съм доър християнин.
  Не съм упълномощен от поколението ми, нито от когото и да било конкретно и затова действам в лично качество.
  И една молба: оставете Георги Николов да си пише колкото си иска, а ако не искате да го четете можете да го игнорирате. Не ми се посредничи в поредната лична престрелка, която няма нищо общо с общата идея между коментаторите, а по-скоро отклонява ненужно вниманието и енергията на хората.
  Същото бих помолил и Катя, която наскоро се появи като коментатор и която е набедила Жоро за някакъв враг с таке ( като враг с партиен билет !), т.е. з левичар, какъвто той очевидно не е. Не че адвокатствам на адвоката ( какъвто е Жоро по професия), но аз като Б. Борисов искам мир и яхти в блога си, вместо война и канонади.

 14. Другарят иван гешев е едно комунистическо ченге още от десе, където отдавна се пръкнал на щат.
  Цялата прокуратура е изпълнена с пишман-прокурори, бившо-сегашни служители, още на онова мевере, преди 1990 г., и то като днешното, и на десето, днес превърнало се в данс. Това е една УТВЪРДЕНА традиция.
  Другарят пелян деевски, също е ченге на десе, днес данс, иначе няма да бъде ПРЕДЛОЖЕН И ПРИЕТ за шеф на същата данс. НЕ МОЖЕ ДА Е ЧОВЕК ИЗВЪН “СИСТЕМАТА”. Та той бе и НАЗНАЧЕН, ВЗЕ ЗАПЛАТА, докато ПРОТЕСТА не го измете.
  Просто и ясно.
  Но пак си е от началствата в държавата. Дебелей се и се смей. Пука му на сайдера.

  НоменКлатиКурски номера.
  Минаващи днес тоже.
  Населението в общи линии не му пука.
  Жми.
  Е, на отделни будни хора и повече, да, пука им и недолволстват силно, но не на едно достатъчно мнозинство.

  И още нещо:

  Ако на курлелка, или подобни на нея комуняги, или на превърнали се в “национални” “патриоти”, всички рускоблизци, се падне някак МИЛИТЕ ИМ дечица да са пилоти на овенни самолети, те ПЪРВИ ЩЕ ХУКНАТ да станат пилоти на нови американски F16. ПЪРВИ ЩЕ ХУКНАТ и към Америката, на курсове да ги усвояват, на тренировки и подготовки, на БЕЗКРАЙНИ КОМАНДИРОВКИ, със сладка валутица в джебчетата.
  И после ще се върнат, и отново с бащиците и майчиците си, ще викат и грасуват ЗА русия, и ПСУВАТ ПРОТИВ Америка и ЕС. А и ще викат ЗА руските самолети и оръжия, и ПРОТИВ американските.

  Пак НоменКлатиКурски номера.
  Минаващи днес тоже.
  ….

 15. @Наско, не че нещо но на няколко пъти съм откликвал на пориви като вашите. Просто съм информирал, че БЛОГА НИ, си имат модератор в лицето на Стопанина. По
  негова преценка се появява написаното. Той е правото си да процедира и с коментарите и с препечатките изцяло според политиката на Блога. Включително и с моите. Нямам “особен статут”/
  След като пък ги има, никой не е длъжен да ги чете. Намират се съблогари които от своя страна настояват да продължа в същият дух. Което, само да сме живи и здрави, ще следвам.
  Сега ясен ли съм или да вадя моливите и чертежите.

 16. Ама верно много оглушително си трайкат опозиционерите от лЕво. Предвид предстоящото сборище на Бузлуджа, сигур всички са ангажирани да месят кайми и да точат кебапчета. Няма лошо, щом трябва- трябва. Па и с тоя закон за партийната субсидия, кебапче от 7лв бройката отвсякъде си е спонсорство на 100% без ДДС. “Другарят” Гергов ще си купи поне двайсе и ще ги изяде, защото е вечно гладен за още. Главен прокурор няма да споменава защото “справедливост и законност” са му противопоказни по данъчно предписание и трябва рязко да ги ограничи. Крум Зарков /ЮРИСТ от Сорбоната/ с омерзение ще се включи в мазните покупки, щото нали “ноблес оближ”. После ще изхвърли кебапчетата в шипките и ще ходи с авери на суши- я в Казанлък, я в Долно Дъбене. За Главен прокурор също няма да отрони дума, защото тоя не е почитател на сушито, предвид произхода му от Волуяк /merd!/. Малко са ми загадка Мая Манолова и Хвърчилков. Едната е вегетарянка, другият е всеяден. Обаче е сигурно, че и двамата няма да се изкажат за Прокурора, защото просто не им се вмества в менюто. Вегетарянката е готова да руча и жабета само и само да стане “фърст лейди на София”. Хвърчилков e дисциплиниран офицер, за нищо на света няма да се докосне до неща, които не са му предписани за употреба от Решетников. А па Корнела вика, че ще се изкаже за Главния прокурор по-после. След като разпродаде кебапчетата мейби.

 17. Не е по темата,но нейсе…Летете със самолетите МИГ 29 докато не са се свършили.Още един /този път азербайджански/малко е паднал,търсят летеца…

 18. За протеста днес .Над 2000души,млади,интелигентни хора,виждат за какво става въпрос,знаят защо са на протест.Следващият път ще бъда сигурно двойно.И какво от това.Насреща си имат мучащи животни от рода на Гешев за които имат значение само както той ги определи Борисов,Цацаров и Пеевски,а останалото е пълнеж.Хващат се две три жертви ,вкарват се по арести,набеждават се и въпросът е приключил.За назидание.
  А държавата се срива.
  1.Делото КТБ пълна мъгла .Къде са депозитите,кредитите на частни лица и държавни предприятия.Свидетели се привикват,после стават обвиняеми.Явно целта е да се прикрият нещата,а не да се изяснят.
  2.Сриване на Търговският регистър,НАП,и др.с хакерски атаки.Вкарване в арестта две три набедени лица а тези ,които отговарят за това от министри ,висши чиновници -непричьом.От разкриване на данните разбрахме .че са получавали заплати непознати за нашите ширини.Няма наказания,няма отговорност.
  3.Ликвидиране на свиневъдството.Казват ,че сме се спасили от ислямизация,защото сме предпочели свинското.Пълна безотговорност и бесхаберие.Земеделските калинки в затвора.Някои до живот.Цацаров да каже нещо .Не.Казаха в Чехия.Цялата държавна машина се е вдигнала,служби за сигурности,полиция,спец.части. са предотвратили епидемията.А ние сме оставили на селски кметове и фирми.
  Затова изриването на кочината трябва да стане отгоре до долу.Мислите ли ,че подлогите Цацаров и Гешев могат да го направят.Не.Те могат да се справят само поединично с беззащитни хора.Затова отивам на протести.

 19. Дерзай, ЖОРЖ!
  И пиши по-често! /по повелята на великия СТАМБО/
  Дано не ти навредя с подкрепата си.
  Не знам защо е тази паника, това пищене и пораженчество.
  Аз пък съм оптимист и смятам, че такава кандидатура или няма да мине, или бързо ще се провали.
  “Овластен терор” – ВЯТЪР!
  БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И ЕС!
  Управляващите бездарници добре знаят, че ако не слушкат няма да папкат /еврофондове/. Дядя вова я е закършил и от него могат да очакват само един голям кукиш.
  Отсреща се задава КЬОВЕШИ !!! Б-р-р-р! Отвъд океана политическото махало предстои да се задейства – след обамотръмпизма се задава ЯСТРЕБ!
  Мисля, че е време да се готвим за местни и президентски избори. Имаме читави, умни, кадърни, истински родолюбиви и харизматични люде! А, къде са кандидатите с платформата си? Пак ли ще ни ги спуснат месец преди изборите?
  Дето викат мутрополитиците, “в тая връзка”, позволявам си отново да досадя:

  ПРИОРИТЕТИ
  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комунистическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  5. Незабавно приемане на закон, забраняващ заемането на каквито и да било длъжности и други властови позиции в състава на институциите, осъществяващи управлението на държавата, от бивши или настоящи членове на престъпната организация БКП и лица, свързани с нейните правителства и подчинените ѝ репресивни структури.
  10. Незабавно сформиране на работна комисия от експерти в състава на НС, която в едногодишен срок да разработи и осигури приемането на необходимата законова база /съобразена с действащата конституция/, за налагане на коренна реформа в съществуващата съдебна система. Като задължително условие да се приеме преминаването на прокуратурата в качеството ѝ на държавно обвинение към изпълнителната власт, на подчинение на министерството на правосъдието, с цел неформално разделение на властите. Ликвидиране настоящият статут на прокуратурата, осигуряващ ѝ под маската на независимост пълна безконтролност и недосегаемост.

 20. Просто сравнение:

  БНП на глава от населението 2017 г.:

  Германия 40 000 евро
  Гърция 26 000 (2018 г.)
  Хърватия 16 100 евро
  Унгария 13 900 евро
  Румъния 9 600 евро
  България 6 600 евро

  Надолу в ЕС май няма..
  Опа

  Турция 26 500 долара
  Сърбия 15 200 долара
  Македония 14 900 долара
  Охх

  https://www.focus.de/politik/ausland/suedosteuropa-hunderttausende-ziehen-in-den-westen-mit-gravierenden-folgen_id_10946893.html

 21. До Г. Николов

  Призивът “който не ме харесва, да не ме чете” може да има смисъл във ВАШ собствен блог. Не знам защо наричате блога на Иво Инджев “нашия блог”. Има няколко вица, които са подходящи за случая, но хайде… Не в това е проблемът.
  Проблемът е, че Вие лакействате тука, г-н Николов. Винаги първи, винаги във възторг, винаги всеотдаен. Това дразни. Аз затова спрях коментарите си тук. Този форум олеква заради бурните аплодисменти, преминаващи в овации. Само Устав липсва…

  Моите уважения, г-н Инджев. Аз само за малко и пак се скривам.

 22. Да хиперактивността на Николов е доста съмнителна, не е ли това един вид модерен вариант на онези ЗАГЛУШАВАЩИ СТАНЦИИ които бяха инсталирани близо до София и пречеха на нас тогава младите да слушаме Метроном шапте зече шасе? в неделя следобед и Корнел Киряк който комунистите тероризираха? По подобен начин “ужким французина” Николов е наводнил с постинги хубавия форум на Иво, а защо да смятаме Николов само за един човек, може би това са тъкмо тези ТРОЛ ЦЕНТРОВЕ които Путин разположи в Крим, за да може да работят зимно време без отопление за икономии и които имат за цел да ПОДТИСКАТ всичко антипутлериско? Намирисва на десарска работа тази с постингите под името Георги Николов! И в други сайтове има един такъв Обзървър – Наблюдател, който ужким демократ, но също намирисва на Путлерист!

 23. Бях днес на протеста и моите впечатления са, че не бяха малко хората протестиращи пред ВСС. Като гледах репортажа след обед по нт за пореден път се убедих, че тази “медия” обслужва управляващите и манипулира зрителите. Няколко пъти ни показаха дежурния йоло денев (имам чувството, че този човек е на щат в телевизията и е много удобен за разводняване на пейзажа) и рехава групичка от няколко човека протестираща срещу Лозан Панов и Иво Прокопиев, а пък самия протест беше показан като малоброен.
  Мисля, че пораженията, които ни нанесе “по-малкото зло”(геройкото) могат да бъдат заличени след едно поколение и то при положение, от утре стане чудо и държавата започне да се управлява от смислени хора с ясна представа от къде трябва да се почне и какво трябва да се постигне стъпка по стъпка. Да се разчита на помощ от вън в момента не е реалистично, тъй като и ЕС има големи проблеми.
  Захапали са здраво държавата и ще помогне само консолидация и съпротива.

 24. Ще отговоря само на К.Ганев защото съм го признал от първият му пост. КЛАСА! Но сигурно не е забелезал, че Големият Стамбо от него дойде “БЛОГА НИ”. Позволявам си да “плагиатствам” защото наистина смятам, че и доста от коментарите допринасят за високият стандарт на Ivo.bg. Да, често съм първи и наистина искрено се възторгвам от почти всички писания на Стопанина. Казвам, поне така си мисля и често неща от себе си.Дет се казва, отвътре ми идва и едното и другото. Наистина не виждам нищо укорително в призива “да не ме четат”. И аз пропускам някои коментари по различни причини.
  И те, така.

 25. Аз също познавам Георги Николов и сестра му.Човек с широки познания и чувство за хумор.Имам му пълно доверие и понякога се съветвам с него.Приятно ми е ,че е активен в блога и никога не е заядлив.

 26. До всички, които не одобряват активността и присъствието на Г-н Георги Николов.

  Уважаеми съблогъри,
  Аз съм редовен посетител на този блог и намирам Г-н Николов за много ерудирана личност. Разбира се, че не може да се хареса на всички и със сигурност това не е целта на пребиваването му в блога. Тук сме за да се информираме и да споделяме мнения и идеи. Що се отнася до съмнение за сервилност, аз смятам че дори не си даваме сметка какво богатство притежаваме всички посетители на блога в лицето на Г-н Инджев. Сред тоталната фатмащина, струяща от всички възможни места стърчат единици личности, като него. Това, уважаеми не е сервилност, а горчивата истина. Също, като Г-н Николов аз съм извън България и много се надявам да се промени нещо там и да не ме гнус да се върна да карам старините “ав бърчинкана”.С предстоящото открито доофатмяване на и без това фатмашката структура прокуратура шансовете ми намаляват, но не се отчайвам. Силно се надявам хората от провинцията да не се поддават на лакърдията за “градската десница”, “психодесните”, и бля,бля, блядкини пропагандни мурафети. Когато ликвидират и последния инакомислещ, идва ред на съмишлениците! Знам го от личен горчив опит! Всички сме потърпевши(колективно изнасилвани, както казва Г-н Инджев) от комунизма и метастазите му. Остава ни само да си дадем сметка, че насилствената любов не ни харесва! А такава предстои, ако този фатмак получи вся власть!
  Респект за статията, Г-н Инджев!

 27. И каква стана тя сега – ще се разделяме на “десни” и “леви” екстремисти ли? Смятам нападките към форумния коментатор Георги Николов за неуместни. Аз лично намирам много полезна информация от неговите постинги, за което съм му благодарна. Сама никога не бих достигнала до подобна информация, защото не знам и къде да я търся.
  Точно сега, когато държавата се тресе от скандали, мисля, че търсенето на враг във нашия форум не е много добра идея. Прилича малко на активно мероприятие. В този форум са се водили, хадявам се да се водят още, горещи спорове, но не е имало лични нападки. Да, аз възприемам този блог и форума към него като свой, защото е единственото място където се чувствам добре да изказвам мнение и за това не ми е нужен натурален акт.
  Ако и тук му изпуснем края и започнем с лични разправии вместо дискусия с аргументи, наистина става лошо, много лошо. И после ще се чудим – ама как така Гешев…

 28. re:GEORGE NIKOLOV

  Мине-не мине месец, и некой старшина, куриращ форума на г-н Инджев, почва да плюе по GEORGE NIKOLOV.

  Абе, старшини, оливате се. На мен ми харесва, че той си дава труда да прочете и отсее най-полезното от рАЗИЯтски ДОСТОВЕРНИ източници. И му благодаря!

  Постовете му ви вбесяват, види се, но това е животът, живеем в свободна (все още) страна.

  Аре марш, и не забравяйте да скатаете униформата и да намажете чизмите.

  Респект на Стопанина!

 29. Към Иво Инджев

  За протокола: в коментара ми „Със сигурност ми липсва отдадеността на Иво Инджев.” няма никаква ирония.

 30. Простотията на Милцюнерските Гербери достигна нов Пик със кандидатурата на друг Милцюнер за Гл.Прокурор. Толкова гнусна и нахална Тиква скоро не бях виждал. Но няма как Тиквите да родят Рози и Карамфили.
  За 30 години “Демократични” риформи в България, сякаш нищо от времето на Народния съд не е мръднало. Таман се зарадвах, че се оттървахме от Цецка и Цецко и айде нов Боклук цъфна. Ебати схемата.

 31. Жоро продължавай да пишеш остави ги тези които се опитват да те дискредитират, аз съм може би от четири пет години тук в блога. Удоволствие е да чета всичко, което пишеш и намираш! Моите уважения, ние сме имигранти от старо поколение и всяко нещо което се появява тук ни интересува. Дерзай!IIC…..oIL.

 32. Георги Николов обогатява блога с гледни точки, до които повечето от нас нямат достъп. Който не харесва тoвa, е свободен да си търси други източници на информация. Поне това ви даде (а не ви отне) демокрацията, другари 😉

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.