ВЪПРОСЪТ Е КОЙ КОМАНДВА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ РУМЕН РАДЕВ ДА СЕ БОРИ ДО ПОСЛЕДНО СРЕЩУ Ф-16

Главнокомандващият  Румен Радев зададе 6 въпроса относно вероятността България да се сдобие с американски изтребители и да пикира извън орбитата на Русия след 45 години съветски колониализъм и още 30 години постколониална зависимост от покойната съветска империя.

Той пита. Аз отговарям с контравъпроси по темата кога ще се отървем от съветските пранги.

Въпросите ( му ) са автентични, а отговорите ( ми) са плод на опита ми да внеса някаква коментаторска яснота за истинския подтекст на Радевата упоритост в безплодния спор. Той го налага тъкмо по темата за американските изтребители, но не и относно руските енергийни проекти. При очевидната липса на отговори по тях от гледна точка на финансовата полза, икономическата ни зависимост и екологичната предопределеност на катастрофата от задръстване с ядрени отпадъци – все въпроси, на които не само няма отговор, но и удобно се заобикалят и от властта, и от “опозицията”, и от уж независимия от тях президент.

Р. Радев пита: Кога ще придобием пълния пакет въоръжение, оборудване, обучение и услуги, който гарантира многофункционалните способности?

Отговор : Когато придобием пълния пакет информация за руските (у)слуги, в резултат на което се сдобихме с напълно проруски парламент, мърморещо в полза на Кремъл и свалянето на санкциите срещу него правителство и за ка(л)пак – с набеден за натовец президент, който се опитва да сложи прът в колелата на излитащата най-после по американска писта българска бойна авиация.

Р. Радев: Кога ще придобием пълноценна техническа поддържа на самолетите тук, в България, без която ежегодната експлоатация се оскъпява?

Отговор: Когато се откажем от ежегодната ( на български се казва годишна) техническа поддръжка на остатъците от съветската остатъчна техника от какъвто и да било вид у нас.

Р. Радев: Кога ще изградим необходимата сложна инфраструктура?

Отговор: Когато спрем да смятаме за възможно създаването на нова руска ядрена база в Белене или разширяването на чернобилския й прототип в Козлодуй – при това без да задаваме забранения за нашите медии въпрос какво ще правим с ядрените отпадъци от нашата руска зависимост.

Р. Радев: Кога ще придобием следващите 8 самолета?

Отговор: Когато у нас вече не се смятат за “култови” филми от рода на “Осмият”, които величаят фалшивата новина за подвига на българските антинационалсоциалисти, преименувани от техния вожд Сталин на антифашисти, за да не им лъсне социализма.

Р. Радев: Кога ескадрилата ще придобие оперативна готовност?

Отговор: Когато “червените ескадрони” в българската политика бъдат оперативно и ефективно премахнати.

Р. Радев : Кога, как и колко ще платим за всичко това?

Отговор: Когато му дойде времето – ако трябва и след 800 дни, за да се оправим след тях, както обеща доведеното ( от Мадрид) дете на българската  димокрация. А на въпроса “колко ще платим” е отговорил Булат Окуджава от съветския филм “Белоруската гара” :

“ Мы за ценой не постоим” ( “ Не се пазарим за цената”), имайки предвид, че жертвоприношенията на милиони хора нямат никакво значение за съветското ръководство.

Накрая на кратката размяна на реалните му въпроси с виртуалните ми отговори бих попитал: кога ще научим истината как точно Радев се превърна от началник на бойната авиация, изразявал писмено становища в полза на превъоръжаването й с Ф-16 в главнокомандваща опозиция на същата идея?

Преди да бъде отговорено ясно на този въпрос, който се натъква на упоритото мълчание на Радев вече поне от две години, неговите въпроси ще продължат да звучат като саботаж на националната ни сигурност и атлантическата ни солидарност, поръчан от една държава, държаща да ни задържи на всяка цена в своята орбита, в която насила ни е вкарала още през 1944 г.

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, На кого козирува главнокомандващият?

11 мнения за “ВЪПРОСЪТ Е КОЙ КОМАНДВА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ РУМЕН РАДЕВ ДА СЕ БОРИ ДО ПОСЛЕДНО СРЕЩУ Ф-16”

 1. Има мнооооооооого време докато българската военна авиация стане НАТО-вска и излита от такава писта. Докато не се скъсат повечето пъпни връви – та те са ХИЛЯДИ.
  8 (осем) самолета са една КАПКА. 16 – тоже, да “тоже”, не too.
  Българската военна авиация е ПЪЛНА с руски самолети и неща, до ПОСЛЕДНАТА ГАЙКА, стандарти и кашони, екрани и табели, фургони и наименования, апаратури, джипки, камиони, да не говорим за САМОЛЕТИ И ХЕЛИКОПТЕРИ (въ/ертолети на руски).
  Та ВСИЧКИТЕ СА РУСКИ: Миг 21, Миг 23, Миг 25, Миг 29, Хеликоптери Ми. Е, за ПАРЛАМА по някое невоенно самолетче и хеликоптерче от нерусия. Руските са на брой вероятно над 100 (разбира се, много от тях пъхнати в склад или негодни).

  БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА АВИАЦИЯ преди ЧУМАВИЯ СЕПТЕМВРИ 1944 г., бе въоръжена ЕДИНСТВЕНО С БЪЛГАРСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ САМОЛЕТИ и неща. Те бяха ДАР от БЪЛГАРИЯ, АЛБАТРОС от БЪЛГАРИЯ, ЧУЧУЛИГА БЪЛГАРИЯ, Месершмит, Хенкел, Дорниер, Фокер, по-преди Албатрос и други, основно Германия.
  СМАЗАНА за месеци след кървавия ЧЕРВЕН септември. Натъпкана с руска техника и ВСИЧКО ОСТАНАЛО. Напичкана, както се казва на любимия и на тук мнозина език, по-точно нахуйкана. Направена РУСКА, заедно с МОЗЪЦИТЕ на началниците, но и още милиони бръщолевещи и поддържащи русия и руската посока предимно в главите си до днес.

  Българските овенни, начело с министри и най-горе началства, станаха любещи руското оръжие и русия, и сега не могат да се отърсят от това РАКОВО образование в манталитета си. Докато се прочисти, май има още 2 х 30 години да минават. Щом първия началник, на държава и цялата войска, наречен президент, е ЕДИН РУСКИ АГЕНТ. И то не като Притиснат да е такъв, а ДОБРОВОЛЕН, УБЕДЕН като такъв.

  Без промяна на манталитета на политическата “класа”, за съжаление и на голяма част от населението, промяна в посока повече НАТО, повече ЕС, атлантизъм, скоро няма да има. Други от Източна Европа са вече десетилетия напред (мерейки по тия 30 години) да вземем само във военната реформа.
  Комунистите в русия, маскирани тогава като болшевики (което е лъжа, меншевиките са имали винаги повече места в парламента, министри, и са били повече избирани от населието), отгледаха много неща да доказват себе си и налагат подобието си като модел върху общество и население. Едно от тях бе другарят-учен Иван Павлов. С неговия Кучешки Подход. Направихя Кучешка Реформа, за обществото, за всеки руснак. Пренесена после и у нас, тази “промяна”. Оказва се със здрави корени до днес. Прави на народа каквото ръководството знае, каквото “трябва”. Създавай му УСЛОВНИ РЕФЛЕКСИ. И народът като цяло ще реагира положително, накрая (е, надигащите глава, ще ги отстраним). КАТО КУЧЕ. Ще усвоява, ще попива. И ще повярва на комунизма. А у нас и на русия. Ще заобичка партията, ще заобичка комунизма, ще заобичка русия.
  Още няма отърване, така си и продължава… 80 процента ли каза полковник макаров, докладвайки в москва, та овчедушието е комай толкоз. Пирогов си стои с руско име и той, НЯМА ли ЕДИН български ПРОФЕСИОНАЛЕН, ДОКАЗАЛ СЕ, ДОБЪР ХИРУРГ? Никакво внимание. Да не говорим за паметници и имена на улици и училища. Не може една подписка от 8 хил човека да се събере, да НЕ Е ТАКА.
  Евроатлантизмът, 8 процента ли беше на президентските избори…

 2. Драги Всички Тук:

  Един въпрос:

  Дали някой си спомня в една статия на ИВО тук за Втората световна ли беше или за “отечествената” на русия, цитира един руски автор, бивш военен на фронта, станал после писател. Не се сещам за името му. Беше много точен в описанието си за руската “победа” над германците по фронтовете. Че е постигната с милиони войници и хора като “вълни, заливащи ги”, и огромни жертви заради това.
  Бил е преследван и пращан в лагер, не знам дали беше убит или нещо умира от недоимък в лагер, но май продължава с години да пише.
  Ако някой знае името?

  (извинявам се, че не е точно по сегашната тема)

 3. Вечер в циганска къщурка. Фамилията, всеки в свободен режим. Най-голямото цигане, ученик в прогимназията задава уточняващи въпроси на баща си по география.
  -Тати, коя е най-голямата река на планетата.
  Мълчание.
  -Тати, кой е най-високият връх на Земята.
  Мълчание.
  -Тати, коя е столицата на България.
  Мълчание.
  На Айшето ѝ писнало:
  -Стига пита, стига тормози баща си.
  Асан обаче я пресича с грижовен бащински глас: Нека пита, нека се учи”.

 4. Поздравления, разбира се!!!!
  И в случая едва ли би било укоримо, ако някой от допусканите журналисти изплагиатства и зададе тези въпроси на г-н президента…

 5. Не би ли могло президентът на РБ Румен Радев да бъде изправен пред Комисията по сигурност на НС и да бъде разпитан защо и как СПЪВА Европейското и Американското развитие на РБългария, кой го подучва да прави постоянно упструкции на димокрацията в Бигето, а да игнорира въпроса с чумата по свинете, вкючително себе си?

 6. Перфектната поредна статия на г-н Инджев!
  Очаквам как геройкото ще компенсира допълнително русия. Може би с поставянето под контрол на военното разузнаване и с подходящия нов главен прокурор. Ще видим.

 7. Целта за армията ни би трябвало е-от тенекии и железарии Сталинки да мине на Ф-16 и 35, на М-16 и 125,и на Ейбръмс!Тези щатски технолии са 100% точни,докато железарският магазин “При чичко Слалин” е 0% точен!Колкото и да козирува Гумен Румен Радев Гадев на Г-нометников и на КГБ,ще стане рано или късно на НАТО-вският ум,който по-остър като Тюленски пехотински нож от тъпият като менте Рамбо нож ум на сателитите в нашият телеком НСС-Останкино-Народна Сателитна Станция,филиал на Москва ТиВи!

 8. До AWACS:Приятелю,може би имаш предвид писателя фронтовак Виктор Астафиев.Ето какво пише той за съветската военщина:”Съветската военщина е най-безсрамната,най-страхливата,най-подлата,най-тъпата от всички преди нея на този свят.Тя е “победила”с 1:10!Тя е хвърляла нашия народ като слама в огъня…Колко народ изгубихме във войната?…Страшно е да назовем истинската цифра,нали?Ако я назовем,вместо парадна фуражка ще трябва да облечем бедна монашеска роба,да застанем в Деня на Победата на колене насред Русия и да молим от целия наш народ прошка за бездарно “спечелената”война,в която затрупваха врага с трупове и го удавиха с руска кръв.”
  Пиша ти със закъснение,защото(по изключение)вчера не ми остана време да вляза в блога на Иво.Имах отговорност към лозето в двора ми-трябваше да го пръскам след последния дъжд.Бъди жив и здрав!

 9. Заповедта дойде от Москва. Борисов я изпълни, и Радев стана Президент.

  Роднинството с Русия винаги води до предаване на БЪЛГАРСКИТЕ ни интереси и загуба на национален суверенитет.

 10. Драги ЕМИЛ ИЛИЕВ,

  ДА. ТОЙ Е. В. АСТАФИЕВ.
  Намерих го сега.
  Лозе – добре, дано е вкусно, и после виното
  БЛАГОДАРЯ!
  ПОЗДРАВИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.