Спрете гештапо

 

 

 

 

Нямах физическата възможност да присъствам на първия в модерната ни история ( друга история на протестите практически нямаме в обозримото ни милиционерско минало ) срещу избора на нов главен прокурор, чиято предопределеност отговаря на вица за кръстословицата и попълването на квадратчетата с “двете имена на др. Тодор Живков”. И както в другия виц за тенекеджията, който обещал на обекта на неговата страст само да я изч..а, защото това си умее, мога да предложа само подкрепа от дистанция с каквото мога. С изковаването на думи.

Не е хубаво да се правят игри на думи с хорските имена, но Гешев не е какъв да е хорист. Той е солист, поставен начело на хора от мили(ци)онери. А срещу такива гнили ябълки в някои уважаващи себе си общества хвърлят гнили яйца, домати и прочее гнилоч . Освиркват ги, когато грачат зловещо. Така че Гешев отговаря на профила на солиста, който не признава разделението на властите и си изпроси нажежаването на страстите.

За близката до ума аналогия с думата гешефт дори няма да споменавам. Но ще предложа друга, подходяща за лозунг: гештапо.

Спрете гештапо!

 

17 мнения за “Спрете гештапо”

 1. Две “мултики” за геШтаповци.
  При първата, Марк Еспер нервно пуши встрани. При втората нестроевакът шойгу с носталгия си спомня за проваленият проект на съветската совалка “Буран”.

  https://www.youtube.com/watch?v=z85HsK6-i6s

 2. Извинявам се но първият видеоклип го е Фанала липсата

 3. Новини с по едно изречение с адрес матушката. Никога и при никакви обстоателства обсебените от Моделът КОЙ родни масмедии няма и мимоходом да ги споменат.
  В селските болници перат бинтовете за втора, трета и н-та употреба.
  75% от народонаселението според официалната статистика пряко сила свързва двата края на оцеляването от заплата до заплата.
  Отвъд Урал в Сибир и Далечният изток
  2 милиона хектара горски пожари.
  Отговорът на 5-серийният американски филм “Чернобил” преминал триумфално по федерални и частни канали още като трейлър е посрещнат с буря от негодувание-разликата между лайковете и дизлайковете е с “пъти, пъти повече” в полза на разочарованите.
  И те, така. Много мина, мъничко остана. Шалтера!

 4. А на мен ми идва друга метафора-Смешев Омешев,нещо като Ботуш Каишев,но в по-пародиен смисъл!Вчера Чавдар Николов направи нова видео смешка за Смешев Омешев-Боко Магнолията и Омацаров Джава Хатянинът в едно легло като семейство,на което се родило момченце,и двамата мислеха какво ще го правят!И накраят решиха да го направят главен прокурор като стане по-голямо!А уж нашите бостански тикви от кремълско семе бяха анти джендър “идеологията”а те самите си носят прашките на сърп и чук за Москва,на Евро знаме за Брюксел,и на звезди за Вашингтон!Вън политическите п-ли!Имаме и без това по-умни и талантливи истински гейове,не ни трябват трансветите във властта!

 5. Шопът е опроверган. Има такова животно.Има!
  Гештаповците пак са тук! Имат си и поддържници – правят контра протести,манипулират съобщенията по телевизиите,писуват глупости по вестници и блогове.
  Нещастници,те не могат да се договедат,че от тях нищо не зависи.

 6. Блестящи попадения, г-н Инджев!
  Благодаря, че Ви има!

 7. Аман от ченгета от десе-мевере-данс!!!
  ПИСНА МИ!!
  Отива в русия и слушка руския прокурор, т.е. путин, т.е. москва, т.е. русия.
  И ще съди заради дейности в ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ И НА НАТО И НА ЕС!
  Но не слуша БЪЛГАРИЯ.
  Не работи за нея.
  ЧАЙКА ОБИЧА ЦАЦА
  русия обичка България да СЛУШКА!!
  И СЕГА ПАК ТАКА!
  Гештапо-Гешефтарски!
  Д О К О Г А!

  Още нещо:

  Сивият Шрьодер зад Черната Завеса в москва:
  Какво става с С-400 от Русия за Турция, какво става с Фолксваген от Германия в Турция?
  http://bulgariaanalytica.org/2019/07/24/why-are-s-400-and-volkswagen-investment-in-turkey-intertwined/

 8. Г-н Инджев, това за Гештапо ще стане нарицателно като МОЧА. Освен това, браво и за последната Ви статия за дебати – висока класа.

 9. Не спрем ли навреме българското Гештапо, ще светнат безброй коледни елхи

 10. ГЕШТАПО. КУЛТОВО! 🤣👍🤣👍🤣👍😎

 11. ИНДИЯ се очаква да избере Ф-21 (модификация на Ф-16 досущ като “нашата) вместо руските МиГ-35, шведските Грипен и др.:
  https://www.livemint.com/news/india/if-india-chooses-f-21-it-will-plug-into-world-s-largest-fighter-plane-ecosystem-lockheed-martin-1563287064044.html

  Индия се очаква да стане голям производител и “разпространител” на самолетите, след като Локхийд-Мартин построят завод за Ф-16 и модификациите му там

  Л.-Мартин ще започне производсвото в Индия след 2-3 години:
  https://economictimes.indiatimes.com/news/defence/lockheed-martin-to-start-producing-made-in-india-f16-wings-in-next-2-3-years/articleshow/66183715.cms

  Майка Индия
  Слонът им го вкарва този път на русняците, като бродяга…
  Не е като ромеш чандра, индира чандра ли беше ганди ли, и още полезни идоти от “третия” свят…

 12. Пропуснах, допълвам.

  Пак за Индия. Как предпочита вече навършващите 41-годишна възраст (от началото на производството де) Ф-16 вместо най-нови руски МиГ-35
  https://svpressa.ru/war21/article/238563/

 13. И пак допълнение.
  По повод Прегласуването в нашенския парламент за самолетите.
  ЗА Ф-16.
  Само копирам тук две мнения, видяни в разни коментари другаде:

  “Решетниковият плужек не успя да организира продажните рубладжийчета или те вече достатъчно са намалели за да не могат да пречат на България лека-полека да се откопчи от лапите на червената мечка, слава Богу!”

  “Рушветников сега ще увОлни ли фърчилков – ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА …. “

 14. Арогантния НАГЛЕЦ гешев едва ли ще се оттегли това е пресъщо на ченгетата от Симеоново! Колкото до ВЛАСТИМАЩИТЕ ГЕШТАПОТО ще им бъде предан слуга като ЦАЦАТА който до сега не свърши за пет пари работа докато този се кълне че ще оправи България както оправи двете кметици от Младост. Вчерашния протест мина – както се казваше че десетина ще протестират то сега тълпата беше много голяма макар че телевизиите показваха много малка част може би по поръчка на НЯКОИ и като показваше един антипротестант който мучеше като болно ТЕЛЕ когато го питаха защо е тук. Най интересно е че никой не излезе да попита протестиращите за какво са дошли и да отговори как ще процедират след този протест но беха докарали цялата Софийска полиция да ги пази. Сигурен съм че сродните на предишната ДС служби са си направили огромен албум от присъстващите на протеста след което ГЕШТАПОТО ще издирва след време защото той се изказа по телевизията че самия той ще участва при арестите на който и да било! Това показва какво очаква Българина от един НЕНОРМАЛНИК който бих оприличил с МУСОЛИНИ с арогантноста му!IIC…..oIL

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.