За мълчанието си ще се разплащаме в геш

Последната публична екзекуция в България се е състояла в София на 27 май 1925 г. Обесват другарите Георги Коев, Марко Фридман, Петър Задгорски за участието им атентата в църквата “Света неделя”, който близо век задържа световния рекорд по брой жертви на терористичен акт.

След дълго прекъсване и под друга форма днес сме на път да станем свидетели на метафорично възстановяване на публичната екзекуция  на самата българска демокрация чрез кадровите атентати срещу нея. Пълзящата реставрация на властовия непукизъм и опозиционния колаборационизъм в условията на съветския посткомунизъм е демонстрация на всесилието на властимащите и на безсилието на лишените от възможност да въздействат на скандалните решения в държавата граждани. Лишаването им от свобода ще бъде следващия етап и то ще става по волята на гештапо.

В този смисъл безалтернативната закана един скандално говорещ и действащ прокурор да стане лице на обезличаването на демокрацията е персонализация на процеса по издигането на бесилката още с т.н. разбиване на двупартийния модел чрез мадридския таран. Разбиха го, за да разчистят най-напред пътя на монархосоциализма, а след това и на герберизацията на нацията.

И понеже мълчанието е злото, то неизбежно води до разплащане.

Разплащането ще става в геш.

27 мнения за “За мълчанието си ще се разплащаме в геш”

 1. Както е тръгнало ще плащаме в геш,и ще станем на леш!И тогава лошо ще стане за нас!Ще ни изяде мечокът от Евразия,и никой няма да знае за страната ни!

 2. Все в тази посока. Пет пари не давам дали е “десен” или ляв” екстремист, туй по новоизпеченото ГеШтапо и къде е публикувана статията на автора. Но И с него съм съгласен на 100%. Много сме малко “кресливите” противници на динамичното “СТАТУКТВО” за да го обръщаме на изясняване на кой-кой е и за какво точно се бори. Когато пълчищата на Червената армия през 1920 год. тръгват през “трупа на бялата Полша” на “освободителен поход” в Европа разпалвайки пожарът на световната революция полският народ като един се сплотява под лозунга, първо да спасим страната си и после ще решаваме накъде да вървим.
  https://www.segabg.com/category-observer/pozdravitelen-adres-partiynoto-i-durzhavno-rukovodstvo

 3. Няма край милиционерската наглост! Тези недочели и недоучили “продукти” на милиционерската “висша” школа, наречена подигравателно “Магнаурска” биват по(д)ставени надсякъде в репресивната машина. Самата тя остатък от неребейското ДС. Гештапо в действие!

 4. Руските хора в БЪЛГАРИЯ. Отначало беше “гестапото”, сега се подготвя “гештапото”. Злото надига отново глава.
  СТАНЕТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ!СТАНЕТЕ и се СЪЕДИНЕТЕ с ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, и докато е мъничка змията да и строшим с крака главата! ХО!

 5. И каква стана тя сега?
  Оказа се, че собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров, обвиняем за хакерската атака срещу НАП, е учредител на … ГЕРБ! С две думи, според Гешев, учредителят на ГЕРБ Тодоров е работил срещу правителството на ГЕРБ по поръчка на “екстремистите” от Демократична България! Това дори не е виц, фокус някакъв е, вълшебство, по думите на Бойко Борисов.
  Ето и забавния коментар на Цеци Лилков по случая.
  “Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите?”, каза издирвания за кибертероризъм Тодоров,собственик на “ТАД” пред БНТ.”
  Ами сега?
  “Воала,мадам жур дьо Спас”,казано на чист български език!
  Гледай ти учредителите на ГЕРБ какви бизнесмени се оказаха !
  Успели хора, както преди време беше казал премиера!
  Точно такива им трябвало !
  Професионални вълшебници някакви!
  Моментално властовите гербаджийски фокусници вадят от ръкава прокурора Гешев,който ” разсекретява и обяснява” вълшебството като заговор на дясното политическо пространство.
  Става ясно,че замисъла на фокуса е съвсем прост.
  Костов внедрява агент сред учредителите на ГЕРБ и
  “Х” години по-късно, Костов активира агента чрез “Да България”.Тогава активираният агент започва действия по киберрекет и хаква НАП!
  Ами…… конспирация си е и откъдето да я погледнеш!”

 6. Из книгата на ВВХУЙЛО “Майн Крах”:
  “Никой не е способен НАС да ни спре по пъти, понеже НИЕ и сами не знаем – къде отиваме.”
  “Това че, икономиката на Русия трещи по ставите е свидетелство за бурният ѝ ръст”

 7. За последен път се убеждавам,че сме заспал народ,жалко за внуците ми.Уверих се,че ще трябва да дойде поколението на внуците ми.Отърване от държавна сигурност и комунягите няма да се случи по мое време.Бях от основателите на СДС,ДСБ уяастник в протестите 96-97г.подхванал съм осемдеситака.Поздрави!

 8. „Една стотна от това, което е построил той /Тодор Живков/ за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“
  Бойко Борисов
  “За 45 години не само назад, но и във встрани са ни върнали. При този растеж и подем да говориш такива неща – не им отива”
  Същият, Днес, 10 години по-късно. ВЕрвайте МУ!

 9. Завръща се периодът на вицовете.Какви звучни имена изпълнени с дълбок смисъл и историческа истина *гещапо*,*геш* ,*гешефтари*,*гешефт*,*гешевски*.А самият Гешев ще ни залива с нови порции трагедии и комедии,писани от бездарници.Артистите събрани от кол и въже,а само набедените нищо не подозиращи.Случаят Иванчева,Виктория,*легни -стани* ще са ежедневие.Охранителите от КТБ привикани за свидетели,получили по 200000 инфлационни лева като бонус през 1997 с печата на Лазов стават 100000 евро през 2014 г.Или набедения политик Хр.Иванов че е ОПГ и е изпратил хакер да съсипе държавата,а хакерът се оказва учредител на Герб.
  Ето това са успехите на гештапо.А самият той врътка хитро очи пуска лавчета и прилича на касапин с голям нож пред ченгела с агнето избрано за заколение.Ето това ще гледаме.

 10. E,сега,като се гледа картата на засегнатите от чумата места,ДАНС ще може да пресъздаде маршрута на ГЕРЕУШНИКА Фьодоров ли,как беше,гдето беше дошъл в Бургас и шетал из България.И трябваше англичаните да ни отварят очите.

 11. Боже! На българина така му харесва. Трябва да приемем този извод като очевиден факт. Съжалявам.

 12. Като стана въпрос за вицове…Стои един на “Дондуков”с един лист на който пише”ПРЕДАТЕЛ”Идват две чнгета иго арестуват-ти защо обиждаш президента?Ама моля Ви се,никъде не пише президент.А бе ти нас за идиоти ли ни смяташ?

 13. Впрочем, в едно от интервютата си Гешев каза нещо за разстрели, но явно осъзна, че се е изпуснал и несръчно се поправи.

 14. Урааааа – след ЦАЦАРАТУРА ще си имаме ГЕШЕФТУРА….

 15. Към рачев:

  Грешите очевидно! Изводът, който трябва да приемем след тази ваша изповед-оплакване, доказваща абсолютната ви неграмотност, е един единствен и той е, че не сте БЪЛГАРИН. Снизходително, без съжаление!

 16. Браво, ИВО.

  Точно това се случва в татковината.
  От червено, четири и повече десетилетия, през уж синьо, към светлосиньо, през розово, през розово-жълто, и сега към червено-розово.
  Отново като преди, а и с гаснеща надежда ЗА ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ, ИСТИНСКИ, ВКОРЕНЕН В МАНТАЛИТЕТ И ОБЩЕСТВО.
  (Достатчно е да видим новия документален филм на американския режисьор дето тук бе коментиран преди 3-4 дни, за корупция-делянчо-боко сие, достатъчно е да прочетем твоето точно както винаги обобщение. )

  ПРАВИ ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ? „
  От 3-4 години НЕ СЕ ГОВИРИ ЗА ПРЕХОД. Дотогава се говореше “прехода”, “годините на прехода”.
  Нима т.нар. преход приключи!??. Към какво отидохме? До какво и докъде стигнахме? Какво си отиде, безвъзвратно, какво е НОВОТО НИ (обществено и др.) СЪСТОЯНИЕ?
  ЗАЩО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ГОВОРИ – от политическа “класа” и от население?
  Реално, минал ли е преходът, навлязли ли сме в СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ, ПО СЪЩИТЕ, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СТАНДАРТИ, или в повече Евразизъм, повече Путинизъм?
  То няма други стандарти – ако има, откъде, къде са те, и какви са те??

  Путинизмът всъщност е самата русия, мила и обичкана за безброй и тъдява: ЕТО: “Системата на Русия не е някакъв “путинизъм”, тя си е самата русия, една и съща, от 500 години, химически несъвместима с демокрация, основаваща се на монопол на изпълнителна власт, свръхцентрализъм. Ако демокрацията в УКРАЙНА победи, това ще е огромен стимул за демократичното движене в русия!”
  Григор Чхартишвили, псевдоним Борис Акунин, грузинец по произход роден в Грузия.
  https://www.demdigest.org/russia-protests-target-a-system-chemically-incompatible-with-democracy/ )

  Да, “Мълчанието е злото”.
  Процесът на реставрация пълзи, но продължава настойчиво и упорито.
  “Лишаването от свобода” си върви
  Противопоставянето му не е така упорито.

  ЦАЦА СЪЩО ОБИЧА ЧАЙКА

  Членуването ни в ЕС и НАТО се превръща в ПРОСТО НОМИНАЛЕН ПРОЦЕС, състояние на приказки, само.
  Какво възприехме и възприемаме?
  Борбата с корупцията ли? Системите и манталитетът на на гражданското общество ли? Ефективното с преборване и надделяване на ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ли? Недопускането на РАКОВИТЕ организации на олигарси, “националисти”, “динковци” “делянци” и прочие? Диверсифициране на енергетиката ли? Какви каузи и инициативи на НАТО подкрепяме, или само се ПРЕСТРУВАМЕ И ПРОТАКАМЕ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ако може всичко да си остане пак руско??

  “Бъди в златната среда”, “Мълчанието е знак на съгласие / е злато”. “Да би мирно седяло”, “Не бъркай на мечката в гъзъ”, “Не ритай срещу ръжена”, “Началството знае повече и вижда по-надалеч, затова получава повече пари”
  Комунистически лафчета, или известни нашенски пораженски поговорки, популяризирани още повече чрез десе сред населението, означаващи: “Трай си народе, оставяй се да те управлява компартията и комунистите, откъдето и русия. Не възразявай, не протестирай, не излизай извън мълчание или навън на протест. Стой кротко, приемай всичко.”

  И още нещо.
  В същия дух:

  Русия:

  Вторият ръкав на Турски Поток няма да е през Гърция, а през БЪЛГАРИЯ

  Договорено, прието. Като най-високата цена на нефт и газ. Но, нали са руски, това е по-важно от цената… ЗА ЦЕНАТА, НИЕ НЕ ОТСТОЯВАМЕ ДРУГА, НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ, НЕ СЕ ОПЪВАМЕ (приемаме и си завираме отзад с кеф май).. както казва и една руска песничка…
  https://www.euractiv.com/section/energy/news/russia-says-second-leg-of-turkish-stream-will-go-via-bulgaria-not-greece/

 17. А бре, к’ъв е тоя ГЕШЕТАПОВ, бре!? Освен, че не става за прокурор, та той ПРОФЕСИОНАЛНО Е СЪМНИТЕЛЕН, НЕКАДЪРЕН! ПРОФАН! ТАКОВА НИСКО НИВО !
  КАКВО Е УЧИЛ?
  КЪДЕ Е УЧИЛ?
  Отлят по МАТРИЦА НА десе-данс. И НА ЦЯЛАТА меверийска система, СБИРЩЙАН на ОГРАНИЧЕНИ! Единствено такова Блика от лъскавата му бръсната глава (и тя като на боко).
  Матрица на САЙДЕР И ПЕЕВСКИ тоже, а пък те и те от ком-десе матрицата.

  Не споделял разделението на властите!
  ТА ТОВА Е ОСНОВЕН ПРИНЦИП НА СЪВРЕМЕННИТЕ ДЪРЖАВИ, НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО (CIVIL SOCIETY), НА ПОСТИГАНЕТО НА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА (RULE OF LAW)

  ШАРЛ МОНТЕСКьО И ДЖОН ЛОК СЕ НАМИРАТ В СЪВРЕМЕННАТА ГРАЖДАНСТВЕНОСТ И ПРАВО.
  Не русия русняци и руски принципи някакави.

  Още Аристотел пише, че е необходимо на властта и държавата някакво смесване на различности. Не всичко да е ЕДНО, на едно място, в едни ръце!

  Монтескьо, книгата му “Духът на законите”, 1748 г. (!):

  “При всяко управление (правителство) има три вида власт: законодателна , изпълнителна, съдебна. Чрез първата, началствата привеждат в практика временни или постоянни закони и поправят или изменят онези, които вече са приложени. Чрез втората, те правят мир или война, изпращат посолства, установяват обществена сигурност. Чрез третата, те наказват престъпници, решават по спорове между хора.”

  “Il y a dans chaque état trois sortes de pouvoirs, la puissance législative, la puissance exécutrice des choses qui dépendent du droit des gens, & la puissance exécutrice de celles qui dépendent du droit civil.
  Par la premiere, le prince ou le magistrat fait des lois pour un temps ou pour toujours, & corrige ou abroge celles qui sont faites. Par la seconde, il fait la paix ou la guerre, envoie ou reçoit des ambassades, établit la sureté, prévient les invasions. Par la troisieme il punit les crimes, ou juge les différents des particuliers. On appellera cette derniere la puissance de juger ; & l’autre, simplement la puissance exécutrice de l’état.”

  https://archive.org/details/spiritoflaws01montuoft/page/n10

  От ясно по-ясно казано!
  Учил ли го е ТОЯ това??

  Аристотел, Лок, Монтескьо – ТЕ СА ЕВРОПА.
  ТЕ СТОЯТ В ОСНОВАТА! (стотици и хиляди още, но и те като ТЯХ)
  РУСИЯ Е ОБРАТНО НА ТЯХ!
  Тя не стои там. ТЯ Е РАЗРУШИТЕЛ на тази традиция.
  Ленин, сталин, димитров прилепнал… путин, дугин, динко прилепнал

  ЕЛА ДА ТИ ПРЕПОДАМ УРОК,
  Гешефтар-Гештаповче профански!

  А и къде ще излезеш в БРЮКСЕЛ, при “ръчичките”, и ще изтъкваш СМОТАНИТЕ си становища, ще излагаш пак БЪЛГАРИЯ, с тия “ДЕСНИ ЕСТРЕМИСТИ” И “АНТИ-РАЗДЕЛЕНИЕ” на власти!?!?!?
  ДОКОГА!?

  Как може той да нарича на практика ЛИБЕРАЛИЗМА & ДЕМОКРАЦИЯТА & СВОБОДАТА “ДЕСЕН ЕКСТРЕМИЗЪМ” !?!?!?
  Умът ми не го побира!
  Той още изтъква на практика принципа “ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!” (за обвинения хакер)
  “Лица”, “мираж” “светна като елха” натиквай ги в “тъмната стая” !
  Пак десе, пак кагебе, пак русия в дъното и на това.
  Пак от типа “пунта мара” “бръкми” “шантави капели”
  С каква понятийност борави, какви представи има в главати си?

  Първи прокурор на република от Европа, изритала комунизъм, “освободила” се и “демократизирала”!?
  (не беше ли боко-герб-боковизъм = “дясно”!?

  За силна изпълнителна власт, т.е. за ПРЕ-СИЛНО началство в държавата, а населението да яде (руския тип) кур, са подчертано 2-3 държави в близката далечина на България. И го правят в реалността си. РУСИЯ, БЕЛАРУС, ТУРЦИЯ (при ердо).
  ТАКИВА КАТО ТЯХ ЛИ ДА СТАВАМЕ (ПАК) !?

 18. На Другаря Бойко, дядо му бил убит от комунистите. Не знам дали ще го издам но истината е точно обратната. И много други Другарки и Другари със сини и червени фланелки се спотайват зад лъжливо амплоа.
  Как така се засрамиха от славното си красногвардейско потекло… Позор!
  Другаря Гешев поне е честен. Признава си, че Демокрацията е Педе.астка работа.

 19. Това е политическата гейдна точка на Смешев Омешев!Колкото до гейовете в страната ни-те поне са верни на партньорите си!А нашите г-зодавци са като”компаньонкитe”на площад”Македония” след 22:30-абсолютни травестити!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.