Как се транспортират лидерите на БСП през годините на нейния преход надолу

Историята на БСП може да бъде разказана алегорично и по “транспортен” начин. Почти като във вица за светските вождове, според който при Сталин било като претъпкан влак: половината “седят” ( на руски това означава да са в затворите и концлагерите), а другите се тресат;  при Хрушчов било като в самолет (или кораб) – един кара, а останалите повръщат; при Брежнев било като в стоящ на резервния коловоз влак със спуснати перденца, а на пътниците казват, че се движи с голяма скорост към светлото бъдеще. 

Сред лидерите на БСП май единствено Жан Виденов не може да бъде свързан с лична изява в транспортно отношение. Запомни се “само” с това, че подмазваческата телевизия акцентира в новините си на 11 август 1995 г. как играе хоро на събор в Копривщица, наречено после “кърваво”, а кадрите със загиналите на същата дата 14 военнослужещи в околностите на София в автомобилна катастрофа между камион и трактор бяха забутани в края на информационната емисия.

Неговият предшественик начело на партията Андрей Луканов също е косвено свързан с транспортните аналогии- например с пристрастието му към фирмата “Вили Бец”, наследила мистериозно част от огромните активи на държавния международен транспорт. При въпрос по темата в парламента от страна на сини депутати Луканов направо побесня и с изпускането на нервите си показа, че е настъпен по болно място ( държавният автопарк от камиони за международен транспорт, най-големият подобен в Европа, беше известен на Запад като средство за шпионаж и контрабанда в съветската колония НРБ).

Лидерът на БСП Георги Първанов се опитваше да демонстрира транспортна скромност. Беше декларирал като държавен глава, че притежава личен автомобил голф втора употреба. Но в “Президент на РъБъ” авторът на тези редове разкри какво се крие зад тази “скромност”:

“През 1996 г. пред многолюдна компания в с. Велиново, Трънско, Първанов получава подарък „Фолксваген голф 2”, модел 1988 г. от бившия митничар Венцислав Деянов, който е негов приятел. Пернишка класика. През 1999 г. голфът е прехвърлен като собственост на Зорка Първанова. Пише го в декларациите за имотно състояние на Първанов. Деянов е бил подсъден години наред, делото не стига доникъде. Жена му (с която живее на семейни начала) работи и досега в администрацията на президента”. https://e-vestnik.bg/9838/kakvo-razkri-ivo-indzhev-za-parvanov-i-zashto-vsichki-se-pravyat-che-ne-zabelyazvat/

Сергей Станишев застана начело на партията в позата на рокер. Доста буквално. Яхна мотор с вероятната надежда така да впечатли и привлече млади хора в редиците на столетницата. Включително с демонстрация на чувство за хумор, изписвайки на гърба на коженото си яке закачливо: “ Ако четете това, значи Елена е изпаднала от мотора” ( на снимката от “Капитал”, автор, Иван Григоров).

 

 

 

 

 

Елена ( Йончева) наистина изпадна от личното превозно средство на Станишев, за да я качат на самолета за Брюксел – вместо Станишев като евродепутат, избран от БСП, ако имаше как. 

Дойде ред на Корнелия Нинова да демонстрира, че е човек  от народа и тя се качи на кон. 

 

 

 

 

А на отшумелия преди ден поред червен събор на Бузлужда този път тя реши да покара колело. Което си е жива деградация спрямо досегашните подобни изяви на самата нея и на предшествениците й.

 

 

 

 

 

В задача се пита на кънки ли ще се позиционира следващият партиен шеф, за да впечатли с нещо оредяващата и остаряващата публика на вековната партия, или ще се опита да изпързаля симпатизантите по някакъв друг, невиждан още ляво-консервативен начин?

Мен ако питате, би трябвало да си яхнат партийната чиния, построена на балканския връх с наистина народни пари и да отпрашат към истинската си съветска родина, която им е по-ценна от българското убежище, в което не успяха да си опазят партийната символика, но яростно продължават да бранят окупационната монументална истина за колониализма, надживяла социализма с решаващата подкрепа на Москва. 

12 мнения за “Как се транспортират лидерите на БСП през годините на нейния преход надолу”

 1. масква им е мила само га я сърцезават дистанционно. Останалото-заповеди и опорки, нищо лично, просто бизнес. Всьо!

 2. ” “Живо, здраво” започна свойски Борисов сякаш вчера сме се разделили.
  Смогнах да смотолевя само, че се боря с живота, което предизвика живият му интерес и моменталната опипваща реакция: “Защо, бе?”, наостри уши моят високопоставен събеседник. “Ами като всички”, отвърнах и получих любезно предложение: “Да помогна с нещо?”
  “Аз нямах предвид това” отстъпих назад
  аз, разбирайки, че съм на ръба на капана с липсата на постоянен доход и да получа, ако не конкретно предложение, то поне съчувствие, от каквато нямам нужда.”
  Списание BIOGRARH, брой 10, юни 2012г.

  За дебелият ми намек “криещ” се в съдържанието на чудесната статия на Виталий Портников четете по-долу.
  https://graniru.org/opinion/portnikov/m.276848.html

 3. “В задача се пита на кънки ли ще се позиционира следващият партиен шеф…”
  Да, логиката е интересна, но столетницата е доказала, че не следва докрай добрите тенденции. Навремето, когато “Работническо дело” се преименува в “Дума”, всички се надявахме, че скоро ще премине в “Мисъл”, за да свърши като “Спомен”, а какво стана…(за съжаление това не е въпрос – на гърба си изпитахме какво стана…)

 4. Какъвто маркс, такъв и ленин (и мао, и кастро, и пол-пот…)
  Какъвто ленин, такъв и димѝтров
  Какъвто сталин, такъв и зеленков (червенков ли беше)
  Какъвто брежнев, такъв и живков
  Какъвто гурбачов, такъв и желев
  Какъвто путин, такъв и първанов
  Какъвто вишински, такъв и нейчев (чобанов, драгнев, запрянов, минчев, вачков, лютов, мръчков…)
  Какъвто чайка, такъв и цаца
  Какъвто цаца, такъв и гешев – гештапо-гешефтов
  …..

  ДОКОГА !?!!?!?!?!?!?!?!?!?

 5. Г-н Инджев, уважаеми читатели на Иво бг, преглеждайки руския свободен блогърски свят, попаднах на един истински феномен – Александър Габишев от Якутия, когото наричат шаман е тръгнал на 8000 км преход пеша за да стигне след около две години в Москва за да свали Злото Путин.
  Който знае руски език ще бъде поразен от обикновеното и зареждащо говорене на този човек. По пътя го срещат различни хора и го подкрепят, блогъри следват движението му.
  Случаят си заслужава Вашето внимание.
  Самия той казва в идин от клиповете снимани с него, че знае, че сега с него ходят 7-8 души, но че като стигне Москва ще бъде подкрепен от милиони.
  Дано има късмет! Дано се отбие и до България!

 6. Ето и последните данни , които е публикувал Салава Рабинович за десетките ТРИЛИОНИ долари ,които е откраднал альфа-сАбаката Путлер:
  https://bit.ly/2OnMske
  Както се вижда и бандитските колониални васали на Путлер в милЮционерско-сарайско-ченгесарски БАНДИтустан-НРБ, следват пряко своят сюзерен ,като – “купуват” барцелонски хасиенди, “купуват” си гръцки острови, “приватизират” Булгартабак и БТК, фалират КТБ, “приватизират” ТЕЦ-Варна и пристанището му, “купуват” АПАРТАМЕНТи и “строят” вили от ЕВРОфондовете, “безВЪЗМЕЗДНО” наемат СВРЪХлуксозни апартаменти и си строят “безВЪЗМЕЗДНИ” вили, строят си еФтини тераси и еФтини балкони, “купуват” си еФтини вили по морето и планините, ……. и т.н….
  И …. разбира се ,освен това, ИЗНАСЯТ ОЩЕ по-ГОЛЯМАТА част от милиардните си ПОРЦИИ в “безВЪЗМЕЗДНИТЕ” си офшорки ,както прави с ТРИЛИОНИТЕ си техният ФЕОДАЛЕН ГАСУДАРин – альфа сАбаката ИМ – Путлер……….
  П.П. А ,колкото до последният комунистически “вождь” на БКсП- ниновна, то тя е монтирана от своят кланов начальник- р.овч., и няма как да не изпълнява заповедите на р.овч.! Всички “вождове” на БКсП , през последните 100 години са марионетки и фасада на своите кремълски начальници от Коминтерна, а през последните 30 години, след 1989г. , има допълнително и вътрешнопартийни с(к)ъперничества между отделните вътрешнопартийни кланови галватари ,като – гергов,р.овч и др. , които назначават своите подставени марионетки ,като ниновна!
  Още повече ,че и ниновна и р.овч. са заедно и в ръководството на Лукойл-бургас…….

 7. Много тъжна вест!!!!!!!!!
  Почина Алекс Алексиев!!!!!!
  Дълбок поклон!!!!!!!!

 8. А онзи пияндур Тодор Славков,който като малък карал мотор на плажа,а чибурашките с фурашките му правели път!А милионите левове разход за привилегиите на червените мутри,като лечение в чужбина,и убичение в престижни западни университети на партийните синковци!Милиардите долари загуби от контрабандата на оръжия и дрога!А за капак на всичко закупуването на мерцедеси и БМВ-та като личен превоз преди 1989-та!

 9. Вица за Брежнев го знам така: влакът е спрял, пердетата спуснати и се получава команда: да се клати влака, за да се имитира, че се движи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.