Левите мразят Никола Гешев, но явно си харесват Иван Гешев

  Гешев беше заложил на натрупаната негативна енергия в нашата национална психология и на завистта. Това му позволяваше в известен смисъл да шантажира предварително набелязаните и заловени хора. Нещата бяха поставени на базата на сравнението между евентуалния сигурен битов уют и онова, което може да се случи на човека, отказал да сътрудничи на полицията… Малко бяха тези, които се противопоставяха или се опитваха да хитруват… 

Цитатът звучи така, сякаш описва “героя на нашето време” Иван Гешев. Обаче е от статия на Марин Георгиев, посветена на разстрела на Вапцаров.Става дума всъщност за легендарния Никола Гешев, началника на полицията в последните години преди съветската окупация от 1944 г. https://www.faktor.bg/bg/articles/koy-ubi-vaptsarov

Ирония на съдбата е, че може да има такова съвпадение, когато става дума за “негативната енергия”, на която е заложил Гешев, и за националната психология на завистта, както и за посегателството върху “битовия уют” като средство за полицейско ( прокурорско) изнудване на българина.

Оставям на фантазията на читателите да преценят дали има закономерност в тази формална приемственост или “просто” е наша национална съдба при различни режими на имаме сходни проблеми, олицетворявани от хора с еднакви фамилии.  

Знам, че мнозина ще възразят, че онзи Гешев няма нищо общо с този днес ( полицай Номер едно в царството Никола Гешев е бил личност, която е светила със собствена светлина в рамките на тъмната по дефиниция професия на пазителя на реда, а не е бил кукла на олигархични конци), но от цитирания по-горе абзац това не личи. Нищо лично…

Всъщност кратката ми реплика отново е към левичарите – истински или мними. Те са много чувствителни по отношение на личността на Никола Гешев, но си траят за Иван Гешев. Дядо Иван ли прозират зад него в тяхното мълчаливо единодушие?

 

Отсрами ги до момента само колегата Иван Бакалов, журналист с ляв уклон, който обаче се присъедини към острата критика срещу кандидатурата на Иван Гешев  за главен прокурор независимо от факта, че тя явно е плод и на мълчаливото съгласие на левицата с нея, бидейки в остро политическо противоречие с позицията на “десните екстремисти”, които му се привиждат в лагера на разбитата от години българска десница.

НА СНИМКАТА  ОТ ФЕЙСБУК: Протест в София срещу  номинирането на Иван Гешев за главен прокурор – “големите медии” в България внимават да не покажат такъв ракурс, за да не се види протестният му ресурс  десница.  

10 мнения за “Левите мразят Никола Гешев, но явно си харесват Иван Гешев”

 1. Гештапов (сполучливо по ИВО), в Бълвочите си по ситуацията в страната и други подобни въпроси, говори като всички от схемата, от Матрицата.
  В Бълвочите му относно правни, прокурорски и подобни въпроси, той си Пак такъв Тоже. Отлят в нейната единна цялостност.

  Ето два други прокурорски Бълвочи, от руски първоизточник. От който е оформен Калъпа, по който да се отлее Матрицата.

  “Прокуратурата е господар на досъдебното производство!”
  “Самопризнанието е царицата на доказателствата!”
  Да, интелигентните хора веднага се сещат думите чии са.
  андрей вишински (1883-1954), комунист, прокурор на комунистическа Русия. Представян като прокурор “на сталин” и “съветски”. Т.е. като отпадне сталин и съветската битност, вината е изчистена, останала “назад” в историята. (между другото, вишинскови руски прокурори са и на Нюрнбергския процес, откъдето смъртрите присъди, с настървението им на т.нар. “социалистическо правосъдие”, стават колкота са, и екзекутираните са над 10-ина, докато Америка, която същко има свои прокурори там и чийто представител е началник на процеса, заявява искане за много по-малко такива присъди и екзекуции, на германци)

  Думите по-горе ще речат, дайте всичко в ръцете на властта и държавата, т.е. на комунистите и репресивната държавна сигуронст, тъй като най-вече те са на власт. И те ще ОПРАВЯТ всичко, за да протече след това съдебният процес “както трябва”. Включително, те ще ИЗТРЪГНАТ доказателства, представени после като САМОПРИЗНАНИЯ. Да, сещате се пак, “виновният” ще бъде обработен да си “самопризнае” и така се предреши и съдебния изход.

  “Интелигентните хора мислят еднакво/подобно”
  Great minds think alike.
  Както казва една англо-американска поговорка.

  Нито вишински, нито боко, нито гештапо, нито сайдера, нито къдраво-косматия тлъст гъз на пеевски, нито курлелка, нито национални фронтоваци, нито друг някой от нашенската Матрицата е Такъв.
  Те всички са ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ! А и си приличат.
  “Глупаците рядко се различават”
  Fools seldom differ.

 2. Гешефт е проект на Решетката и Чайката!
  Гешефтатура след цацаратура…

 3. НИКОЛА ГЕШЕВ беше един полицай-образец. Включително и с достойна борба като Антикомунист. В съвременна България, непреминала през кошмара 1944-1989 а нормално развивала се, такъв като него можеше да е станал професионален достоен началник в Европол, Интерпол.

  Книги и публикации в България, които Старателно са филтрирани да изразяват Единствено комунистическата и руската гледна точка, го предтавят като изверг. Представят го и накрая като бягал към Турция, но преди границата или край Пловдив убит от комунисти. По-вероятно, бил е заловен от такива Изверги, след това извозен в Москва, изтезаван, разстрелян като куче и хвърлен на боклук.

  Между другото, НИКОЛА ГЕШЕВ е бил социалдемократ.
  Александър Цанков също е бил социалдемократ. Те, истинските социалисти и социалдемократи в България, каквито ги ИМА и са сила в страната ни до 1944 г. познават добре комуняшкото котило.

  България беше една Нормална Демократична Европейска и ОБВЪРЗАНА С ЕВРОПА страна.
  След септември 1944 г. съвсем естествоно и скоро, тя можеше да стане член на НАТО, после на ЕО, после на ЕС… развивайки се нормално, както същото стана с Гърция например…

  И, малко сравнение, по-скоро за отношението на Русия и КГБ към опониращите й като ГЕШЕВ.

  Адолфас Раманаускас, ЛИТВА, водач след 1944 г. от страната си и от чужбина на вътнрешната съпротива, включително Партизанска, като нашите ГОРЯНИ (ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ!). Станал полковник. Предаден от съученик. Спипан от КГБ през 1956 г. ИЗТЕЗАВАН. Екзекутиран 1957 г.
  Трупът му открит много по-късно… Гениталите изрязани. Двата тестиса и каналите тоже. Едното око изтръгнато. Синини и смачвкания навсякъде. Стомахът влязъл навътре…
  Съпругата пратена в лагер…
  http://www.partizanai.org/failai/html/ramanauskas-vanagas.htm
  Имре Наги, УНГАРИЯ, вдъхновител на антисъветската съпротива срещу окупацията от 1944 г. станал премиер. След съветското ПОВТОРНО нахлуване през октомври 1956 г. предаден, заловен като ходи из града от КГБ. Прибран, ИЗТЕЗАВАН. Обезобразен.
  Предаден на унгарците, погребан. Скоро след това нови офицери от КГБ изравят гроба. Вадят го, копаят друг гроб, омотават ТРУПА С БОДЛИВА ТЕЛ, погребват го отново, в новия гроб, с лицето НАДОЛУ…
  https://www.nytimes.com/1989/02/08/world/budapest-journal-the-lasting-pain-of-56-can-the-past-be-reburied.html

  Нали боко беше “десен”!!???
  Нали уйча му ли деда му ли бил Убит от лошите комунисти, т.е. тоже от изпълнителите на руски червени заръки у нас…
  Нали И В БЪЛГАРИЯ комунизмът, със Закон, е осъден като ЗЛО!?
  Нали не трябва да се повтарят МЕТАСТАЗИ НА МАТРИЦАТА МУ!?

 4. Имаме две вилики партии в България! Първата е столетницата БСП или произлизаща от БКП която е забранена с закон но с ново име! Втората е партията на репресивният апарат преди 1989 година създадена от ЧЕНГЕТА и сътрудници на ДС така наречената ГЕРБ! Няма да се учудя защо ГЕШТАПО беще избран единодущно от колегите му от прокуратурата като един единствен кандидат а министъра БАРНИ РЪБЪЛ не предложи втори. Затова и двата протеста беха умалуважени – затова ВЛАСТИМАЩИТЕ не обърнаха внимание на протестите на народа за избирането на гещев! Така ставаше в НРБ от време оно, така става и СЕГА в ущким демократична РБ! И ( the show must go on )!IIC…..oIL.

 5. Bпечатляваща снимка. Bпечатляващo е и усилието на “големите” медии да прикрият фактитe.
  Когато им трябвашe оставката на Валери Симеонов, същите медии не спестиха средства и техника да продуцират телевизионен протест с няколко камери и дрон. Xепи енд в последния епизод, ” Щастливото хоро”, за съжаление твърде рeхaво за подобна мащабна продукция.
  Но нищо, те сега се учат, а и да е за урок на всеки дръзнал да оспори тяхната власт.
  Дотук добре, но в случая “Гешев” е точно обратното. Очевидно e, чe кога, колко, как и коя част от гражданите да “овластят”, решават бордовете и шефовете на медийни групи, имащи достатъчно дял в четвъртата власт. Средствата- всяване на cтрах, полуистини и откровени лъжи.
  Oт 111-то ни място по медийна свобода, последните изявления на кандидата за главен прокурор и липсата на подобаващ отговор личи , чe у нас тези средства ca бързо ликвидни и ценени стоки. Kорпорациите искат бързи печалби, кой може да ги вини. Всъщност, като “безплатни” посредници между изпълнителната, законодателната власт и обществото, корпоративнитe медии в крайна сметка излизат твърде скъпо.

 6. Разликата между Никола Гешев и Иван Гешев е като разликата между Гоце Делчев и Гоце Първанов…

 7. Присъствах на протеста вчера и според мен имаше доста хора повечето млади. Видях и Ив. Бакалов.
  Правосъдие за всеки обявиха, че са запознали ЕС със случващого се у нас и са внесли предложение за промяна на закона за избор на гл. прокурор с реалелна конкурсна процедура. Време за промяна на закона има.
  Протестите ще продължат от септември.
  Интересното е какво се случва с партийте в парламента барабар с началниците геройкото, корнелия и т.н. Спотайват се зад някой храст и траят. От време на време пускат онзи главанак фърчилкоф да имитира противопоставяне и играта продължава.
  Умишлено се заприказвах в двама студенти от протеста и за пореден път осъзнах колко трагично е положението с медийната среда у нас. Тези деца методично са заразявани с антиамериканизъм и ксенофобия, но времето е пред тях и дано се усетят.

 8. Не може да се очаква от един посредствен “партиен” номерклатурчик, като ниновна да има някаква ОПОЗИЦИОННА политическа позиция за “избора” на милЮционерският школьникь-гештЪпов, НАЛИ!!!
  Тя е само един апаратчик,който не е дори на нивото на своите предшественици ,като- луканов, виденов, агент гоце, станиШЕФ и миков, НЕ е! Няма политическа лидерски качества, дори колкото тях……
  Тя е марионетка на путлеристкият чекистки “генераль”-решетников, както и на личният си “ментор” – р.овч..
  Иначе тоя фатмак гешев ТРЯБВА веднага да бъде изхвърлен от “избора” на генерален прокурорин ,най-макото защото той си позволи да говори политически , и да дава политически “интервюта” в УЛТРАказионната БНТ, което ЯСНО показва ,че той НИКОГА не е бил ,НЕ е , и НЯМА и да бъде политически НЕзависим!!!
  Ако тоя фатмак гешев иска да прави политически изказвания ТРЯБВА ВЕДНАГА да си подаде ОСТАВКАТА ……ВЕДНАГА, и да стане политик, и след това да си основе собствена партия , или пък да се запише в някоя от сегашните “партии” в НРБ, най-добре е да се запише в редовете на “партията” ферб или ДПС , при своите “спонсори” – пееФски и бокоТИКВАТА! Само тогава тоя гешев може да прави ПОЛИТИЧЕСКИ изявления и ВНУШЕНИЯ, но НЕ и сега ,докато е монтиран за прокурорин, и получава заплатата си в цацаратурата!
  Един прокурорин НЯМА правоТО да се меси в ПОЛИТИЧЕСКИЯТ живот или пък да НАСАЖДА и ПОДКЛАЖДА политическа ОМРАЗА и ЕКСТРЕМИЗЪМ срещу НИКОЯ от политическите партии в НРБ! Нека стане политик и едва тогава вече ще може!
  Той НАСАЖДА политическа ОМРАЗА срещу легитимни ДЕСНИ партии ,както и срещу ОПОЗИЦИЯТА на БАНДИТСКАТА власт ,която го е монтирала за генерален прокурорин! Той се явява ПОЛИТИЧЕСКИ говорител на “партия”-герб и на нейният “вождь” МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  И след като гешев се прави на политик, ощр преди да е “избран” за генерален прокурорин, то ВСЯКА партия има ЛЕГИТИМНОТО правото да му иска ПОЛИТИЧЕСКАТА ОСТАВКА ….ВЕДНАГА!
  НЯма по-ясно доказателство за ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕКСТРЕМИЗЪМ на гешев от това, че той говори САМО за “десен екстремизъм”….САМО за “десен”…САМО
  Но гешев НЕ говори за ЛЕВИЯТ екстремизъм, за него НЕ съществува такъв, НАЛИ! Което потвърждава ,че гешев не е ПОЛИТИЧЕСКИ НЕзависим, НАЛИ!
  Още повече ,че НЯМА голяма “разлика” в ЕКСТРЕМИЗМА, НАЛИ! Те не се делят на “леви” и “десни”! Или още по-просто казано ,като за гешевците, екстремистите НЯМАТ “политическа” ПРИНАДЛЕЖНОСТ!
  За това тоя гешевь ТРЯБВА ВЕДНАГА и………и НЕзабавно да си ПОДАДЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОСТАВКА! -ВЕДНАГА! -ВЪН!
  Един митьо-геСтапото е ДОСТАТЪЧЕН за НРБ, НЕ ни трябва още и иван-геШтапото……….-ВЪН!

 9. Гешев милиционерския плъх, да залови Маймуните с черни жилекти около Бойко въртящи тоягата в България, които милиционерите и врабчетата (журналистите) подминават със страхопочитание. Гешков тоже.
  Боклук!!!

 10. Необходимо е да се повтори ,че Никола Гешев е бил виСшият ПОЛИЦАЙ на царство България, НАЛИ! И освен това Н. Гешев НИКОГА , даже , НЕ си е помислял да става дори обикновен “прокурорин”, а въобще пък НИКОГА не искал да е – генерален “прокурорин”, както ПАРАШУТИСТкиЯТ ФАТМАК от “виШата” милЮционерска школа – иван гешев, НАЛИ!
  Ето т’ва е ОГРОМНАТА разлика между ИСТИНСКИТЕ полицаи и ПАРАШУТИСТКИТЕ милЮционерски ФАТМАЦИ ,които даже не стават за редови милЮционери , но имат арогантна “амбиция” да бъдат НАЗНАЧАВАНИ за “прокурори”, и даже да бъдат назначавани за “генеральни” прокурори от своите ПАРАШУТИСТки милЮциоерско-ченгесарски начальници , НАЛИ!
  И …. НЕ трябва да “очакваме”, че геШтапото ще има по-различно отношение ,към десните “естремисти”, щом като неговият “вождь”- бокоТИКВАТА, ВЪЗХВАЛЯВА “ЛЕВИЯТ” ИНТЕРнационален БАНДИТ и ТЕРОРИСТичен военнопрестъпник – че(Н)гевара! Това показва, че и МУТРОмилЮционерският “генераль”-бокоТИКВАТА също ПОДКРЕПЯ “ЛЕВИТЕ” ЕКТРЕМИСТИ, както са ги “обучавали” по времето на “любимият” им соц в милЮционерскои-пожарникаринската школа!
  Ето това е ОБЩОТО между геШтапото и бокоТИКВАТА, че и двамата са “школувани” в Симеоново да подкрепят ВИНАГИ и БЕЗрезервно “левите” ИНТЕРнациональни ЕКСТРЕМИСТИ, и за това нито бокоТИКВАТА , нито пък геШтапото ще кажат нещо против “левият” ИНТЕРнационален ТЕРОРИстичен ЕКТРЕМИСТь – че(Н)гевара , НАЛИ!
  Даже бокоТИКВАТА каза ,че че(Н)гевара е ИНТЕРнационален “освободитель” на Куба, също както червенаТА армия е “освободила” НРБ , през 1944г….
  А ,подобно нещо казва и геШтапото , което показва ,че и двамата са завършили “ЛЯВАТА” милЮционерска “виШа” школа в Симеоново ,където са ги ФАНАТИЗИРАЛИ и лумпенизирали срещу “десният” ЕКСТРЕМИЗЪМ ,както и всички други милЮционери след 1944г. и до сега! …и ДО СЕГА! СЪЩО!
  Така че техният ИДОЛ е “ЛЕВИЯТ” ЕКСТРЕМИСТки освободитель – че(Н)гевара, НАЛИ!
  Следователно те са са неговите “ЛЕВИ” последоватрели и единомишленици, НАЛИ!
  За това и “левият” пожарникарин бокоТИКВАТА “сравни” Гоце Делчев и че(Н)гевара! Така че не трябва да очакваме ,че и неговият “избранник” – геШтапов , ще се “различава” от него, НАЛИ!
  Следователно НЯМА голяма “разлика” между идеите и “манталитета” на Че(Н)Гевара , бокоТИКВАТА и спецпрокурорина Иван Че(Н)ГЕШвара, НАЛИ! Както кубинският Че(Н)Гевара е бил против “десните” екстремисти, така и Иван ГЕШавара е против тях, НАЛИ!
  За това …. ОСТВАКА и за тримата , и за Ернесто Че(Н)Гевара, и за “левият” МУТРОмилЮционер – бокоТИКВАТА, и също така за “левият” прокурорин от Симеоново – Иван ЧЕНГЕшвара, познат също и , като – Иван Че(н)ГЕШвара, Иван Че-ГЕШвара, Иван Че-Ге(Ш)вара, Иван ГЕШвара, Иван ГЕШевара …… и също така и като ванЮ геШтапото………..
  -ВЪН ! и – ОСТВКА! оставка за всичкиТЕ “леви” ЧЕНГЕшеваропитеци в милЮционерско-ченесарско-сарайският КОЛОНИАЛЕН БАНДИтустан-НРБ! – ВЕДНАГА! – НЕзабавно! – ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.