Отровените с новичока на омразата туземни другари бързат с хорото на гроба Алекс преди да е изкопан

Борбата с чумата по свинете все някога ще доведе до победа, но битката със свинщините на свинеподобните ( да ме прощават прасетата, но във “Фермата” на Оруел тъкмо те са другарите и другарките, взели властта над другите) двукраки изглежда все така обречена на неуспех. Един от тях написа в ivo.bg по повод кончината на Алекс Алексиев: 

“На мен някак си не може да ми стане жал за човек, “чиито анализи за националната сигурност (на САЩ) се ползват от Пентагона и ЦРУ” – т.е. агент на Пентагона и ЦРУ, който до самата си смърт на преклонна възраст е работил срещу Родината си и нейния народ.

Но пък е разбираемо, че агентите се подкрепяте един друг 🙂

Неопечален

ne@opechalen.bg

На горната долпонопробна свинщина отговарям и в друг текст, свързан с Алекс, който ще публикувам по-късно ( с извинение към онези, които ще прочетат втори път приблизително същото по тази тема). Но заради представителността на човекомразието, съдържащо се в тези няколко изречения, му посвещавам отделно внимание със съзнанието, че обръщам внимание на нечовек, който не го заслужава. Още повече, че няма доблестта да застане с името и физиономията си срещу личност от калибъра на Алекс, която сразяваше такива шушумиги само с поглед. 

Опитът на някакъв безличен провокатор да ме уязви по темата за агентите сам по себе си е неосъзнат комплимент ( колкото и да е абсурден ) , щом съм приравнен към Алекс по такъв измислен показател. И друг път съм споменавал случката, когато на подхвърлянията за моя принадлежност към ЦРУ една слушателка се обади в студиото на радио “Свободна Европа”, на което бях водещ в онзи момент и възкликна с ирония: “Най-после да има някой агент на ЦРУ в нашата държава, пълна с агенти на КГБ. Браво, моето момче”!

Апропо, година-две по-късно тезата, че в “Свободна Европа” всички са бивши агенти ( от комунистическо време), превербувани от ЦРУ, лансира червеният принц от времето на неговия Тато , изкласил до най-желания телевизионен събеседник сред т.н. политолози в наши дни, какъвто е Андрей Райчев. “Откритието” си Райчев направи във в. “24 часа”.

НА СНИМКАТА: Авторът си стиска ръцете с началник на началника на ЦРУ

 

 

Доколкото си спомням само моя милост, който вече работеше в БТВ, реагира гневно на тази клевета. Свикнал съм да съм сам(отен) по някои теми в реакциите си. Явно нещо не е наред с мен, щом ми се случва редовно. 

Но да оставим тази нескопосана закачка от страна на анонимен доносник. Не тя е важната в случая. Основното е, че тук се намират хора, претендиращи да са човеци, които се държат свински в кочината по повод кончината на враг, който лично на тях нищо лошо не им е сторил, за да танцуват на гроба му в духа на русофилите, поругали прясно погребания Стефан Стамболов.

Идеологическият новичок, с който туземните другари и другарки са закърмени, ги е направил резистентни към човечността. Лишени са от усещането за повторно убийство – този път се целят в духа на убития от техните предшественици баща Райко Алексиев.  Нямат търпение да си го върнат на покойника, пред когото приживе не смееха да кажат нищо тържествено за убийството на неговия родител или срещу самия него, прогонения от мащехата НРБ блуден по принуда син. Но имат наглостта да го осъждат посмъртно, че е избрал свободата, за да я пожелае и за своята Родина. Наричат това предателство.

Да убиеш глупака с мълчание е известен принцип, но важи само за умни(ци)те. Не съм от тях, що се отнася до мазохизма на премълчаващия садизма по адрес на един приятел, който дори още не е погребан. 

12 мнения за “Отровените с новичока на омразата туземни другари бързат с хорото на гроба Алекс преди да е изкопан”

 1. Иво, моите искрени съболезнования за загубата на приятеля Алекс Алексиев. Нямах честта да го познавам лично, но неговите коментари и анализи ми бяха ориентир в мъглата. Наскоро го гледах при В. Дремджиев и това е била една от последните, ако не и последната, му изяви по телевизиите. Светла му памет!
  Така е, когато губим някого, нещо от нас си отива с него. Но и нещо от него остава в нас. Предполагам, че едно от нещата, което е направило приятелството ми възможно, е, способността да се мисли в и свързват много координатни системи. Правилно се изразих, имено координатни системи, не само направления. Повечето хора мислят линейно и затова не разбират какво им казва(ше) АА. Не разбират какво ни казваш и ти. Не разбират собствената си неспособност да разбират сложни събития. Няма прости решения на сложни неща.
  Още веднъж съболезнования за загубата на приятеля АА. Малко ти завиждам, че сиимал това приятелство. Поклон!

 2. Ето това е фатмащината, която ме отвращава. Нечовешкото отрицание да скърбиш за нечия кончина бледнее пред фатмашкия фокус върху сътрудничеството с ЦРУ. Този фатмак не намира работата на ДС под подметката на КГБ, като да работиш срещу “родината си и нейния народ”, но виж, в ЦРУ, Пентагона………УЖАС !!! Такъв индивид със сигурност милее по зловещия и зловонен комунизъм и вместо да осмисли факта, че това е една утопия и падането му беше една закономерност, търси и намира вина в личности, като покойния Г-н Алексиев. Не ми отива вулгарния тон, но фатмак от друго не разбира и ще го направя вулгарно, като като за фатмак:
  На калпав хуй вълната му пречи, нескъбящ фатмако! Не ви е виновен покойния, а сте си виновни вие, фатмаците! Награбахте всичкото национално богатство и през 1944 и през 1989. Национализирахте цялата икономика, раздаваха ви в куфари милионите, но не успяхте да ги намножите, като свестни стопани. Защото не можете, защото сте некадърници! Не сте и добри крадци. Само мандри може да обирате, когато сте цяла глутница срещу един!

 3. БОГ DA ПРОСТИ ГОЛЕМИЯ АЛЕКС ! И БОГ DA ГИ УБИЕ всички които го оплюват!IIC…..oIL.

 4. Явно НЕОПЕЧАЛЕНИЯ всъщност е кагебист, който се радва. Долния текст е от Афера и показва каква е ролята на мафията и КГБ в службите ни:
  Завършва окончателното завладяване на България от мафията – българска, руска с контрол от Кремъл. ЕС и САЩ не реагират, въпреки, че става въпрос за държава член на ЕС и НАТО. Всъщност – не е държава, а мафиотска територия. Те са безскрупулни и всичко е тяхно – бизнес, олигарси, главен прокурор, прокуратура, спец.прокуратура, спец.съд, ДАНС, ДАТО, АДФИ, КПКОНПИ, Бюрото за контрол на СРС, Вл.Горанов, Бойко Борисов и много други.

  Виж:

  https://terminal3.bg/sivijat-kardinal-chrez-kojto-peevski-kadruva-v-sluzhbite-za-sigurnost/

  https://terminal3.bg/peevski-postigna-svoeto-v-sektora-za-sigurnost-ovladjavaneto-mu-prikljuchi-uspeshno/

  https://terminal3.bg/sivijat-kardinal-v-sektor-sigurnost-prevzema-i-energetikata/

  Мафията си избира, назначава и развива своите хора в ДАНС. От там ги местят по другите ведомства – докато завладеят всичко.

  Например Ангело Прокопиев в ДАР, Янко Златанов в СВИ, други в АДФИ, КПКОНПИ и т.н. Защо поне веднъж седмично А. Прокопиев от ДАР и Я. Златанов от СВИ са на „доклад“ и „инструктаж“ в ДАНС – със заместниците на ДАНС и други „посветени“.

  Как бе завладяна Държавна агенция „Разузнаване“ /ДАР/ и как ще вземат и последната служба – Служба „Военна информация“ /СВИ/.

  В края на 2015 е приет закона за ДАР. Тогава по предложение на председателя на ДАР Драгомир Димитров, Бойко Борисов назначава нов зам.-председател. Това е Ангело Прокопиев – началник на отдел в ДАНС. Кой разпореди на Б. Борисов да го назначи – някой много силен. До смяната на Д. Димитров през август 2018, А. Прокопиев отговаря за маловажни неща в ДАР. През август 2018 е назначен нов председател на ДАР – Атанас Атанасов, който дава пълна власт и правомощия на А. Прокопиев – защо? Другият зам.-председател е натикан в ъгъла.

  В ДАР смятат, че реално управлява А. Прокопиев. Той се обгражда от послушни служители, като предпочита преназначени от ДАНС. Ако той реши, че нещо трябва да стане, то става и тогава председателят на ДАР А. Атанасов просто послушно изпълнява. Защо?

  Пеевски през единствения си работен ден в ДАНС е изискал имената на всички оперативни източници. Същото през август 2018 е направил и А. Прокопиев в ДАР – пълен списък на агентурата и не само това.

  А. Атанасов също е посочен от кръга Пеевски и въпросите са много.

  Защо Б. Борисов го предлага и защо президентът подписва указа – толкова ли са силни, или държат всичките? А. Атанасов е силно зависим от мафиотския кръг – но с какво го държат, те си знаят.

  Защо преди това, през 2015 Д. Димитров издига А. Атанасов за директор на дирекция в ДАР при положение, че знае каква е оперативната му кариера – например, че има агент по който са изхарчени над 1 милион лева и с който А. Атанасов има „странна“ връзка, както и една чужда служба. С това ли го държат? Кой го държи? Може би А. Атанасов има подкрепата на бивш голям началник, чийто син е обгрижвал в чужбина с държавни пари.

  В момента тайно се подготвят законови промени за преминаване на СВИ към ДАР. Това е изключително опасно и вредно за държавата.

  Сливането на двете служби е силно погрешен професионален ход – по случая е имало дебати в миналото. Така ще се създаде нова мега структура подобна на ДАНС, но под контрола на мафията. Така ще заобиколят президента – ако случайно не се съгласи да назначи, посочен от мафията шеф на СВИ. Партньорите го знаят, но защо не реагират?

  В СВИ, спуснатият през 2018 нов зам.-директор (както в ДАР) Я. Златанов е един от 4-та заместници на службата и това не им дава пълна власт. Те не искат да чакат няколко години, както стана в ДАР. Затова е атаката срещу СВИ.

  Виж:

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/pozor-prevratat-vav-voennoto-razuznavane-hod-peevski-komandva-darjavata-malchi.html

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/mutro-atakata-sreshtu-voennoto-razuznavane-udar-sreshtu-balgariia-nato.html

  Така ще бъде завладяна и последната служба. Това ще бъде и един напълно законов начин за чистка по всевъзможни, наистина законови критерии и издигане на „подходящите“ хора в новата мега структура. Първата стъпка е назначаване на цивилен директор (Я. Златанов). Следва овладяване и сливане.

  Защо се бърза толкова със завладяването на СВИ? Защо прокуратурата е главния герой? Не е ли свързано с изтичане на мандата на главния прокурор?

  Защо се мълчи за проверките в ДАР след смяната на ръководството през август 2018? Защо се извършват проверки по анонимни сигнали? Какво ДАНС проверява няколко месеца? Къде е равнопоставеността между службите и принципа „необходимост да се знае“? Какво е констатирано? Защо се проверява само до 2017? А кой проверява ДАНС? Какво проверява повече от половин година АДФИ в ДАР? Защо ровят в разузнавателни обществени поръчки и специални оперативни разходи, включително такива от партньорски служби за агентурна работа и за разузнавателни операции в чужбина? Защо прокуратурата не казва нищо, както оповести проверките в СВИ? Ако има нередности – сега ДАР работи по същия начин. За какви нарушения АДФИ налага глоба на бившия председател на ДАР – Д. Димитров? Защо е сменен финансовия директор в ДАР? Защо е сменен служителя по сигурността на информацията в ДАР?

  Защо се гонят и мачкат професионалисти с реални резултати – и последствията са срив, загуба на професионализъм и дори на агентура? Защо не се работи и се покриват данни за трафик и контрабанда? Защо главният прокурор и Вл. Горанов посещават заедно ДАР? Какво отношение има главния прокурор и независимата съдебна власт към бюджета на ДАР? Спазва ли се още принципът на Берия и НКВД – да се издигат посредствени, но зависими хора?

  Защо всички мълчат – президент, Б. Борисов, министър на отбраната, опозиция и т.н. Какво мислят НАТО, ЕС, САЩ и партньорските служби? Защо народът ги търпи още? Докога!!!!

  Всичко това може да бъде проверено. Има още много…

  Предоставя се от група настоящи и бивши разузнавачи

 5. Нищожествата винаги обругават личностите и по този начин се надяват да бъдат забелязани. Жалко, че територията България е населена с прекалено много нищожества като въпросния “неопечален”!!!

 6. Една от известните фрази на Марк Аврелий. На английски се намира често и ползва (не на руски, както мнозина тук се изпразват всеки ден, добре опитомени лингвистично от руската инвазия за 45 години, с нейния кучешко-приучаващ “условен-рефлексен” ефект, без да е имало подобно нещо за всичките ни 1300 години…).

  “Най-доброто отмъщение е ДА НЕ СИ като оня, който причинява нараняването”
  “The best revenge is to be unlike him who performed the injury.”
  https://www.goodreads.com/quotes/186784-the-best-revenge-is-to-be-unlike-him-who-performed

  И още нещо:

  Докъде я докараха Грузинците:
  “НИКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ГРУЗИЯ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ, АКО Е ПРОРУСКА”
  https://foreignpolicy.com/2019/07/28/no-political-force-in-georgia-can-be-pro-russian-and-win-elections-tbilisi-protests-moscow-view-from-there/

  Докъде ли я докараха Българите?
  Звучи ми така:
  “Никоя политическа сила в България не може да спечели избори, ако НЕ Е проруска”
  или
  “Всяка политическа сила може да е печеливша в избори, стига да е проруска”

  И Грузия и България са от двете страни на Черно море. Политиката на Русия да минава покрай морето ПРЕЗ ТЯХ на юг е приблизително еднаква спрямо двете. Анексиране е сполетявало и двете. България става “санстефанска”, т.е. анексирана, руска територия, с руски войски доколкото и докогато може (ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ 1879 г.) И в Грузия Гавренето с Грузинците е продължително. Не веднъж поглъщана в стомаха на Русия. И сега, с откъсването на Абхазия и Ю. Осетия, всеосвобождаващите братски православни русняци правят грузинците да не могат нормално да се развиват и мислят за ЕС и НАТО. И там русняците са мачкали Кучешкия Условен рефлекс да ги накарат да заобичат русия, нейните началници, нейните политики, помощи и братства…
  НО НЕ БИ.
  НЕЕ, НЕ СТАВА ТАКА ПРИ ГРУЗИНЦИТЕ.

  При Българите??!
  ЗАЩО СТАВА??

  ДОНАЛД ТУСК, Началник на ЕС:
  “Грузинци, вие сте една малка, но велика нация!”
  https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/65315/you-are-small-country-great-nation-european-council-president-donald-tusk-visits-georgia_en

  Нещо, някой към назе,… така, такова подобно речено…

 7. Драги JEEP PATRIOT,

  Тия “придобивания” на агенции.
  Мисля, че не трябва да се натъртва (намеква), както казват много публикации и гласове, че това е работа “на пеевски”, те стават “на пеевски”, или “на билблиотекарския”. Между другото, никой досега не обяви и дефинира, ЯСНО И ТОЧНО, за 30 години, какво е това “библиотекарския”. КАКВО по-точно КАКВО СТОИ ЗАД него, какво ОЗНАЧАВА това наименование? НЕ МОЖЕ някакъв институт просто.
  Не може и някакъв човек просто, някакъв тлъст делян.
  Не може и “на мафията”, “на някой силен”.
  КОЙ Е ТОЙ – СИЛНИЯТ КАЛОЯН МАХЛЯНОВ ЛИ?.
  За какво й е притрябвало на “мафията$ две разузнавания? Виж полиция, виж мевере, виж прокуратури, данъчни.

  Имало “дебати”
  ЕБАТИ!

  Културата сред политическата класа (партии, правителства, агенции, началници) и сред обществото (общественици, влиятели, ментори, организации, аналитици) ПО ВЪПРОСИТЕ НА СИГУРНОСТТА Е НУЛЕВА. НУЛА!
  Не само въпроси от тази сфера не се коментират. Но и НЯМА ПРЕДСТАВА за тях и за нейното естество. Ако пък някой започне да говори, независимо дали е от общество или от политиката, той просто приказва или ПРАЗНОТИИ, или ГЛУПОСТИ, или мантри РУСКО-МАТРИЧНИ.

  Не ги разбирам много тия работи, но ако наистина НАТО, ЕС, САЩ, партньорските служби си мълчат и затварят учи. Това е Ужасно.

  За мен, ЧИСТО И ПРОСТО – това е РУСИЯ.
  Русия продължава и сега да разиграва коня си както иска.

  Чрез верните й структури.
  Които са най-много в сферата “пост-десе”, т.е. данс на първо място и хилядите й хора и структури.
  Кой друг??

 8. ЗАЯВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ ЗА ПРЕСАТА ЗА ПРОДАЖБАТА ЗАКУПУВАНЕТО ОТ БЪЛГАРИЯ

  (на български, за Бълвочващите непрекъснато и кефещите се само на руски тук български Лингвистични Жертви на русия):

  САЩ приветстват решението на правителствено ни за 8-те Ф-16 изтребители, заедно с муниции и друго свързано въоръжение. Салютваме премиера ББ и првителството за принонса за модернизиране на въоръжените сили чрез придобиване на ТЕЗИ ВИСОКО СПОСОБНИ СЪВМЕСТИМИ В НАТО самоляти. Гледаме напред да работим с БЪЛГАРИЯ по този дългосрочен проект и укрепваме нашето дългосрочно СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНьОРСТВО. Оценяваме ключовата роля на Конгреса за подкрепата на външното военно финансиране конкретно за това придобиване и КООРДИНИРАНОТО УСИЛИЕ из Съединените Щати за постигане на този УСПЕХ!
  https://www.state.gov/sale-of-f-16-aircraft-to-bulgaria/

  БЛАГОДАРИМ БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ!!

  ДОЛУ РУСИЯ!
  ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

 9. Русия е мръсна страна и не иска да се мие! В буквален и в преносен смисъл! Тя ще се разпадне и ще изчезне от картата като Югославия! Амин!

 10. Това с Родината винаги ме е възмущавало. Изкарват, че журналистите от Свободна Европа са плюели Родината, а кадесарите са я защитавали (такива са били времената).
  Че то по тази логика Ботев и Левски също са вдигнали ръка на Родината си – Османската империя. А опълченците съвсем са майкопродавци – за паница леща и кат нова униформа са се сражавали срещу Родината в редовете на чужда армия.
  Ало, червените! Родината ни е била окупирана! А жертвите на следдеветосептемврийския терор са повече от жертвите на Априлското и Септемврийското въстание….. Тук си представям Искра Баева как възразява: Не много повече, не много повече…

 11. Шурецът отлетя завинаги. Остава празнота.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.