Обгъзяването с ядрен облак от Русия причинява кеф на обгъзените у нас

Военният термин “радио мълчание” напълно отговаря на (не)случващото се около обгърнатата в облака на мълчанието новина за радиоактивен облак от Русия, който е преминал над Европа през 2017 г. Източникът на новината у нас е същият, който беше обявен от самия премиер Борисов за толкова важен, че той реши да изтрие с един замах от своето обкръжение постоянното присъствие на най-важния човек в партията си Цветан Цветанов. Щом “Свободна Европа” е казала, че Цветанов си е купил апартамент на по-ниска цена, значи новината не се оспорва, нито престъпният състав на деянието, както се видя от операцията по отстраняването на Цветанов от всички постове. Тъй рече и отсече Борисов и вълни от съгласие заляха медиите ( му). https://dnes.dir.bg/svyat/rusia-radioaktivnost-rusia-putin-radioaktivno-zamarsyavane-26610534

Не така стоят нещата с новината за радио активния облак, разпространена от същия неоспорим източник “Свободна Европа”. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30083425.html

Защо? 

Защото облакът се е носил към европейските ни глави от  евразийските простори на Русия и е бил най-вероятно резултат от ( поредна) авария в империята, която аварира и катастрофира след най-голямата трагедия в човешката история, причинена от човешка ръка, взривила ядрената база в Чернобил, но зинала като ламя сега да строи второ нейно подобие на българска земя.

У нас забраната да се критикува наследството на СССР  и да се оказва съпротива срещу него си остава ( почти) точно толкова валидна, колкото си беше по времето на НРБ. Нямаше по-голямо престъпление от “антисъветизма”. В  шеговитата класацията  на черния хумор“златната решетка”, която хората си правеха, попържането срещу Тодор Живков беше по-безопасно от говоренето срещу Великия съветски съюз.

Остатъците от това робство на ума стърчат господарски и днес като съветски жалони на робството, както ги нарече през 1993 г. проф. Любомир Далчев, впрегнат като млад  скулптор в създаването им. Робуването на съветския труп продължава. То е в умовете и сърцата на отровените с робско покорство българи.

Трупът на СССР отдавна се е разложил и трансформирал в Руска федерация, но робите на трупа са живи зомбита и днес. 

На крак, о пар(т)ии презрени

На крак, о, роби на трупа

Няма тук такъв интернационал дори и сред другарите националисти, да не говорим между  неразличимите от тях социалисти. Няма такава песен, която да призовава да “сринем старий строй”, както зове войнственият химн на рушителите на миналото, наречен Интернационал. Строят им се срина сам, но продължават под строй да охраняват жалоните на поробителите. Москва е зад тях и нито крачка назад не им позволена.

Ето защо за ядрения облак от Русия може само да се мълчи или да се споменава като за обгъзяване за кефа на болните от покорство.

13 мнения за “Обгъзяването с ядрен облак от Русия причинява кеф на обгъзените у нас”

 1. Проблемът с облака е изключително сериозен.
  Чест на ИВО, че го третира тук.

  Както казаха веднага Наýчни източници и издания (не “нáучни”, по руски), от цивилизования свят, проследяването на облака обратно по следата му, е отвело до РУСКИЯ ЯДРЕН КОМПЛЕКС МАЯК. Челябинска област.
  https://www.sciencealert.com/origins-of-mysterious-radioactive-cloud-blanketing-europe-finally-pinpointed
  https://www.sciencenews.org/article/2017-radioactive-plume-europe-russia-plant-neutrino-experiment

  Страната и на “нáучните” матрици, пак укрива и задържа колкото може повече информация, като с Чернобил. Ако няма разкрития и публикувания, като в уж нашия свят (към който уж сме се присъединили), всичко ПАК ще бъде ПОТУЛЕНО.
  https://www.livescience.com/66050-radiation-cloud-secret-russian-nuclear-accident.html

  Та знае ли някой за равностойната на Чернобил по последици КАТАСТРОФА в същия район – Пак Челябинск, Пак Маяк: КИЩИМ, 1957 г.?
  Това са бедствия, катастрофи и трагедии, а не измисленото от руската пропаганда “аварии” – леко и невинно, за Чернобил тоже – попито тутакси у нас.
  Потулена добре от режима, тогава яхнат от хората на др. Н. Хрушчов (разтопител на ледове иначе), трагедията Кищим, без информация за нея, отминава и заминава, незабелязана от главите на хората.
  Пак има експлозия на охлаждаща система, пак има изтичания, пак има проблеми от завод, за плутоний, от складове и хранилища от тоновете натрупани “вещества”. Заразени са 50 хил. кв. км територия, Половин България, 10 хил. души са евакуирани.
  Жертвите са няварно към 50-100 от рак, макар да има и числа като няколкостотин и повече.
  http://mentalfloss.com/article/71026/kyshtym-disaster-largest-nuclear-disaster-youve-never-heard

 2. Все в тази посока.
  https://faktor.bg/bg/articles/bsp-vnese-proektopredlozhenie-za-otmyana-sanktsiite-sreshtu-rusiya

  И лъжат, дежа вю, кат на световно.

  Лъже разбира се, вместо да се увеличи 4 пъти търговията между САЩ и Русия е намаляла 2 пъти спрямо преди санкциите! Повече инфо на https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html

 3. Военната промишленост на русия изпада в още по-голям безпорядък, още заводи биват Затваряни, особено Авиационни.
  (същата военна промишленост, както и русия и руското оръжие, оставят Любени от румко, нашият президент, а всъщност един димитровградски комунист и московски “вето” резидент в българската ни снага)

  https://jamestown.org/program/russias-defense-industry-in-increasing-disarray-as-more-plants-set-to-close/

  Как няма да е така, като И БЪЛГАРИЯ се превключва на Американски самолети. И ИНДИЯ, най-големия пазар на руски фърчила в света. Тя вече Разбра какви са те Бръкми, и ги подменя с американски. Тя строи цял огромен завод за тях, на Локхийд-Мартин.

  Не 8 (Осем), а 10 Пъти по 8 Ф-ове са ни необходими, заедно с хеликоптери и подобни. Та в България има най-малко 100-200 руски самолети и хеликоптери. През “предишното” време те са били най-малко 2 пъти повече.

 4. Нье, Нье, Наще родни Милюционере разследват кой щял да полее Безнародните Предатели с водица. Ами ако е Светенааа. Леле Мале, ще им излезнат караканжулите от главата. Опасно, много Опасно!!

  “Осъществено е посегателство и срещу софтуера, свързан с устройствата на ”Поливни системи” пред Народното събрание, като целта е било активирането на поливната част пред парламента при преминаване на висши държавници.”

 5. В цивилизования свят прокурорите са Адвокати професионалисти, специалисти по досъдебно и прокурорстване.
  В България, прокурорите са “от меверето”. Ченгета станали прокурори. По-точно ченгета под прикритие “от десе” и “от данс” сега. И те царе на досъдебното.
  Но това е руската матрица. Силна централна Държавна и Правителсвена власт и Намеса в прокурорстването. Прокуратурата е придатък на мевере, на служби, на правителството или негови клонове. Те я ползват. Корупцията Процъфтява! Става невидимо-безнаказано. Триковете стават неуловими.
  Докато тези хора в нормалния свят са от сектор правосдъдие – Justice, при нас те са от вътрешни работи – Home Affairs.
  Разликата е огромна.
  Прикачаме едните към другите.
  Разделението не го искаме да играе роля.

  Затова и гештапов е такъв. Затова и приятелството му с тлъстия делян е такова. А и делянчо не е просто един с такова име. Той е един от матрицата, десе-данс. Успял дори да стане шеф на данс през септември 2013 г.
  Как иначе ще стане?

  Нали станахме всинца “от ЕС” нали приехме Европейски Стандарти!?
  Нали боко се цани с Ф. Тимерманс да му махнат от Брюксел мониторинга на България! Т.е. Корупцията и Беззаконието у нас да процъфтяват още по-необезпокоявано и по-лесно! Давай без контрол, давай по руската мантрица, урааа!….

  Лика прилика всички от цялата матрица.

  https://bit.ly/2LSH7zk

 6. Путений дрис дрис връз ората от цел свет.

 7. По телевизионния канал Canvas (на холандски, затова няма линк) вчера новините започнаха със следния анонс – “Ако получите някакъв дерматит в Русия, трябва много да внимавате”. После показаха дълъг репортаж за Навални, обривите и т.н. Показаха как се бие журналист, който крещеше “журналист, журналист, журналист”, с надеждата да му се размине боя. Не му се размина… И митингите, и арестите, и прочие.
  И така. Има разлика.

 8. “Учените сочат русия като източник на радиоактивния теч на рутений”
  “Гигантският теч е със следа, отвеждаща в русия”
  “Загадъчният облак от русия”
  “‘Маяк’ е излъчвал радиоактивност”
  “Неизяснен радиоактивен теч сочи за източник русия”
  “Според учени, таен руски ядрен инцидент е предизвикал огромен радиоактивен облак, покрил като одеяло Европа”

  https://physicsworld.com/a/experts-point-to-russia-as-source-of-radioactive-ruthenium-leak/
  https://www.newscientist.com/article/2211511-gigantic-mysterious-radiation-leak-traced-to-facility-in-russia/
  https://www.independent.co.uk/news/radioactive-leak-russia-radiation-ural-mountains-ruthenium-fukushima-a9025631.html
  https://gizmodo.com/unexplained-radiation-leak-traced-to-russian-nuclear-fa-1836789146
  https://www.newsweek.com/secret-russian-nuclear-accident-caused-huge-radiation-cloud-blanket-europe-scientists-claim-1451691

  Бедствието с Маяк 1957 г.
  https://www.bbc.co.uk/programmes/p048n32l

  Всички по цивилизования свят огласяват за проблема!

  Тук спим. Снишено мълчание. Изчакване.

  В главата на румко е “Няма доказателства”. Такова и в боко. Коронното на румко (като при Скрипал). Щом е руско – трябва да се защитава. Щом е американско – тури му вето. Условният руски рефлекс, изграден и слегнал. Заемане тутакси на руската позиция. ОМРАЗА И НЕВЕРИЕ за американската. За Америка и лошите западни. Неверие на разузнаванията им тоже. Уж партньори! Пълно верване на руската “инфо”, и цялата там матрица.

  И пак румко: “В България сега имало обща криза!”.
  Насра се той с Ф-16. Опитва да хвърли изцяло вината на правителството (не че то е кленов сироп за сърбане). Прасетата, НАПа, и ПАК Ф-16!

  “Аз съм генерал от НАТО”
  АЙДЕ БЕ!
  Червено руско лайно.
  Изáкано в центъра на София.

 9. Само 100 пъти по-голяма от катастрофата във Фукушима. Що ли не съм изненадан.
  Навремето га питах завърнали се от командировка в матушката съветофили какви са им впечатленията те почваха и свършваха с едно многозначително и дотам:”Мащабите!”
  И те, така и сега.
  https ://bigthink.com/radiation-leak-russia?rebelltitem=1#rebelltitem

 10. Пускам го пак защото при мен не се отваря. Дано този път стане работата.
  https ://bigthink.com/radiation-leak-russia

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.