(Между)народен коментар в крак с коментаторската мо(р)да

 

На мода са “ народни”( кайми, колбаси и прочее заплашени от изчезване след свинския геноцид продукти)  – с намек за техния доказано качествен произход от времето на Народната република ( когато от народната кайма течеше лилава слуз при пържене, а от “кучешката радост” салам и кучетата се гнусяха). Реших да напиша и аз един (между)народен коментар.  

Победената от Великия СССР в Отечествената му война Германия, която само няколко пъти превъзхожда вътрешния брутен продукт на победителката си към днешна дата, си позволи да призовава победителите ( си) да освободят победените от московската полиция някакви си около 600-800 руски пленници на режима, протестирали срещу него в центъра на Москва. Германците така и не успяха да я превземат. Ако не се брои кацането на 19 годишния германския младеж Матиас Руст на Червения площад на 28 май 1987 г. с едно самолетче в зората на напъпилата демокрация в последните дни на Съветския съюз.

Алоу, (  да не с бърка с английското allow , което може да се схване с любезно “позволете”)! 

Изобщо няма да съм любезен.

Що се бърка Меркел във вътрешните работи на руското вътрешно министерство. То съобщи, че на митинга на протестиращите срещу Путин в Москва имало 350 души и арестува по официални данни 600 от тях ( а по неофициални май били 800 ) ? Ще си арестуват когото си поискат в Русия. Това си е тяхната велика страна и арестите им са велики. Първо окошариха 1400 протестъри миналата седмица, сега ги закръглиха на поне 2000 озаптени соросоиди. Скоро Путин ще вкара в затворите цяла многохилядна партия и така ще им реши проблема със структурирането на опозицията – с твърда ръка срещу меките китки. 

Ако ще и целият им Сибир да изгори, руснаците пак ще откажат да им се меси Тръмп с предложения да им помогне с гасенето, колкото и той да е любим на Кремъл. Щото братушките са горди. Помните ли как се дърпаха и отказваха норвежците да им вадят потъналата подводница “Курск” докато се издавят гордо всичките моряци в нея? А и ей къде е сибирската зима, сама ще свърши работата. Тръмп иначе е симпатяга, ама чак пък да разбира от гасене на пожари като Бойко Борисов…

Проблемът на ония кравари, които въведоха нов пакет санкции срещу Путин и компанията му приближени заради неуспешно отровения с новичок старчок Скрипал, е че не разбират с кого си имат работа. Това е Великия Путин, според преродения Дуче. https://echo.msk.ru/news/2476449-echo.html

Подлите грузинци не могат да изтраят един руснак да им говори на руски в парламента и веднага хулят руснаците, че били окупатори защото оказаха интернационална помощ на абхазците и южните осетинци да се освободят от грузинско иго. А руският език, чиито букви идват от македонските земи, както правилно отбеляза Путин, трябва да бъде уважаван. Иначе не само Крим и Донбас, ами и Киев ще реши най-демократично на референдум да се върне в пределите на Русия. Защото няма украински народ, както напомни Путин в интервюто си за един от малкото готини американци Оливър Стоун.

Нямало да канят Путин в Полша за отбелязване на годишнината от началото на Втората световна война. Поляците не знаят ли, че войната всъщност започна на 22 юни 1941 г. и се казва Велика отечествена. Каквото било преди, било. Какво издребняват? Нещастници. ЗамогнАха се напоследък ( като  румънците, на които първата им работа веднага стана да посещават България и да ни цапат, та да им чистим след тях, както рече Бойко оня ден пред кметовете в Пазарджишко). И сега се ежат, че и база на американците са готови да дадат само и само да навредят на братята славяни. 

Какво им е виновен Путин, че да му санкционират милиардерите? Нали вече няколко пъти им даде на простите западняци доказателство за своята невинност: ако е искал да трови някого, винаги е постигал 100 процента целта си. Гаранция-Франция.

Алоу, франсетата  ( като става дума за Франция), забравиха ли за опожарената пред настъпващия Наполеон героична Москва и до какво доведе това? И те ли се правят сега на пожарникари, че да потушават огъня на руско-украинските отношения, на които си греят ръцете либералчетата от целия свят? Онова центристче Макрон, което една млада мацка не можа да завъди, се натиска да се вижда на 19-ти с Путин, обаче преди това нахално настоява Русия да освободи пленените от героичния руския военен флот украински моряци. Може, ама ако спрат да бият мирните подпалвачи на Париж и да мърморят в същото време за арестите на мирни протестиращи в Москва.

А на Балканите какъв русофобски ужас настанА! Това Заев, Ципрас все предатели на левичарството се оказАха. Единият тегли като вол към НАТО, а другият, дето Волгин риеше да правим като неговата партия у нас, не ще да напуска НАТО. 

Да не говорим за мамалигарите, които не пускат руски танкове да пътуват за братска Сърбия, последната опора на Руския мир и руското миролюбие, ако не броим др. Вицепремирът Рогозин хубаво ги предупреди, когато не го пуснаха да прелети над Румъния, че следващият път ще им дойде на гости с танкове. 

Мадуро, единственият с топки да се запъне и да умори от глад цял един народ, но да не си даде социализъма на капитализъма. Само др. Асад може да се мери с него по прогонване на милиони врагове на  социализъма и в любовта си към Путин, гарант на мира в пустинята. 

Миролюбецът Бойко удържа засега фронта, но с тия американски самолети се изложИ за пръв път. Устиска да нема общ натовски флот в Черно море, за да отглежда там гларуси, качени на яхти и платноходки. Що му трябваха тия агресивни Ф 16, като можеше да купи далеч по-миролюбивите неутрални шведски грипени? Единственото хубаво  на сделката е , че американската работническа класа пак ще гласува за своя вожд Тръмп, който се бори за нейните работни места. И ний сме дали нещо на света, нали така!

Единствено Ердоган се оказА приятел в нужда. Волен не случайно призова да си дружим с него. Пазарува си руски ракети и рекетира щатите с руско-турската дружба. Машаалла, так держать!

ОбъркА се тоя свят, но съм насреща с (между)народния си коментар. Четете и не се поддавайте на фалшиви новини, за да доживеете до щастливи старини без НАТО и еврогейско иго!

20 мнения за “(Между)народен коментар в крак с коментаторската мо(р)да”

 1. С риск някой “джендър” да изригне и ме “изтемари курвенската” каквото и да означава това ще го кажа направо. Статията е брилянтно фактологично сатирично есе.
  Поне половината инфо по родните масмедии е минало смачкано до степен да е преиначено изцяло съдържанието му. Дежа вю!
  За любителите на вицове от “какую страну просрали”, на съвецкий диалект са следва линк по-долу.
  https://zen.yandex.ru/zoorland

 2. От блога – директно в учебниците /по литература/, редом до ботевите политически фейлетони!
  РЕСПЕКТ!

 3. Другарите Владимир Висарионович Куроедов, Тайип Реджеп Цигана и Доналд Тръмпутин са последните знамена на световното комунистическо движение.

 4. Чудесен фейлетон! “Стършелите” може само да завиждат! 🙂

  Фаталната грешка, която допускат българите, живеещи по Черноморието ни е да ПРИЕМАТ ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАЩИТЕ У НАС РУСНАЦИ КАТО ТУРИСТИ и да се стараят да им говорят на руски език. Даже в повечето морски общини са назначили в администрациите си рускини, за да обслужват рускоговорeщите, като по този начин руските “служителки” имат достъп до информационни масиви с непубличен характер и възможност да слухтят отблизо дейността на общинските администрации, да откриват пробойни в дейността им и да реагират “превантивно”, къде със “спонтани” протести , къде с натиск от (еничарско) “горе”.
  Това е първата стъпка към практическо въвеждане на ВТОРИ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК В БЪЛГАРИЯ – РУСКИЯТ, следват ” спонтанни” референдуми за административна автономия по настояване на преобладаващия руски етнос и напъни за присъединяване на Българското черноморие към великата им Матушка, оная, която е довела гражданите си до състояние на скотско съществуване, зверска борба за оцеляване и бягство от реалността чрез масов алкохолизъм. Местните (аборигени) ще останат само като обслужващ персонал без възможност да влияят на решенията, които взема колониалната власт. Въпрос на отговорност за бъдещите поколения българи, за децата ни, е да общуваме с постоянно пребиваващите в България IСАМО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Защото подценяването на тази езикова “подробност” отваря врата към окупация и анексия, към Крим-2!

 5. Дообре!Посмях се до сълзи!От сълзи не виждам клавиатурата!Минавам на брайлова.Браво Иво(проклета да е,къде и е на брайловата удивителния)

 6. Брилятно,много точен саркастичен разрез на нашата ттъжна действителност

 7. @ SMS | АВГУСТ 5, 2019, 17:43

  Абсолютно вярно! Подкрепям!

  Лошото е, че свестни хора от вътрешността на страната не вярват на това… Говорил съм с много мои познати за описаното от SMS и възможните последствия, но те не вярват, че е така, или че пък може да се случи нещо подобно… Не повярваха даже и на колега от Бургас, който се включи в разговора…
  И подобно развитие на нещата адски ме тревожи!… Май наистина повечето у нас са слепци!

 8. Към горното.
  Хора от кремълската кухня изпаднали междувременно в немилост твърдят и имам обосновани предположения. че не си измислят, че когато ввХУЙЛО е видял кадрите при ликвидацията на Камиларят кадафи е изпаднал в прострация и га е дошъл на себе си се е заклел, че никога няма да допусне да последва съдбата на колегата.
  Ще да видим.

 9. Връщам се вчера от Северното Черноморие. Какво да кажа…пълно с руснаци, които по манталитет далеч “превъзхождат” нашите цигани по несъобразяване с околните! На обществени места говорят (по-скоро викат и се разправят) на висок глас, вдигайки врява до небесата!!! А вчера, на плажа в Обзор, сме си постлали чадърчетата на нормално, “дискретно” разстояние от поне 1 м. един от друг, всеки си говори тихо, даже и децата си играят, без да пречат на хората. И, изведнъж пристига една тумба изр… , пардон, руснаци, изсипват се по средата между моето и едни други две семейства, разбутаха ни , за да се наместят, даже нахалството на едно момче стигна дотам, че си постла хавлията на сянката на моя чадър!!!!
  Идеше ми да го сгъна чадъра, и да му го….инсталирам някъде….Изритах го настрани бляда, той даже не се и извини! Един час, докато си тръгнат, всички наоколо бяхме принудени да слушаме разговорите и споровете им на най-висок глас, все едно са си у дома! Ако все такива са скъпите туристи на Ангелкова, аз се отказвам – “Не, благодаря!!!”

 10. Към SMS:
  „Въпрос на отговорност за бъдещите поколения българи, за децата ни, е да общуваме с постоянно пребиваващите в България (руснаци ) IСАМО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!“

  ПОДКРЕПЯМ! Общуването с руснаците и то при условие, че е крайно наложително е индикатор за достойнството и честта на българския гражданин. БЪЛГАРИНЪТ при контактите си с чужденци в родната си страна БЪЛГАРИЯ, ползва или СВЕЩЕННИЯ СИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, или езика на Европа.

 11. @ Стефанко
  За да се разбере ситуацията по морето ни човек трябва да я наблюдава по-дълго време, за да забележи издайническите детайли, иначе на повърхността, от пръв поглед, нещата изглеждат “нормални”. Много внимават братушките етническият окупационен десант да не се забелязва, да остане невидим. Затова на хора от вътрешността на страната, дошли за една – две седмици, е трудно да осъзнаят какво точно се случва и подценяват опасността.

  @ Тодор Тодоров
  За съжаление, няма как да не се общува с тях, те са навсякъде!
  Проклет да е Борисов, който допусна това БЕДСТВИЕ! Не знам дали процесът все още е обратим!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.