Жа(л)би и протести

Ще се повторя с констатацията си, но и ситуацията се повтаря както при “апартамент гейт”: хората у нас ( народът, населението, гражданите – изберете сами българското) се възмущават и реагират остро на безобразия, които могат да си представят и могат да ги засегнат и тях.  Този път бурята на обществения гняв се надигна заради златно промиване на два броя уши на един човек в курорта “Златни пясъци”  на цена от 530 лева.

https://clubz.bg/86307-promivka_na_uho_na_zlatnite_prigotvete_500_leva

Спор няма, лакомията е грях. Както отбелязах в книгата “Ядреналин”, някога църквата е класирала на седмо място сред 10-те смъртни гряха човешката gula ( лакомията на латински). Но тогава е ставало дума за индивидуалната лакомия, относително безобидно прегрешение, ако я сравним с колективната gula на корпорации и цели държави, ламтящи да погълнат де що могат на планетата без оглед на щетите за нея и поколенията.

У нас обаче сме си застинали на феодалното соцниво, когато т.н. общество негодуваше под сурдинка от лакомията на управляващите и техните привилегии, но не и срещу погазването на свободата, държавния терор над личността и прочее принципни гадости. 

Българинът, както сме свикнали мазохистично да обобщаваме негативния образ на т.н. средно статистическия гражданин у нас, е жаба, която показва признаци на болезнена реакция на масата за дисекции само при убождане в личния му джоб. Така беше с бунтовете през 2013 г., породени от високите сметки за битовото електричество. Жабата обаче си трае в гьола, когато става дума за огромни далавери в гьола край Белене. Не й пука за някакви държавни десетки милиони, отпускани на политик да си притопли банковата сметка чрез студен резерв ( пак за електричеството става дума иначе). Защото жабата знае, че трябва да си знае гьола. На нея такова нещо не може да й се случи.

Виж, да й промият ушите за баснословните 530 може, нали се въргаля тинята. Никой не е застрахован от това да се го заболи главата насред “златните” пясъци и после да му я отрежат на споменатата цена. 

 

 

 

 

 

Това свойство на нашенската жаба е добре познато на щъркелите, които крачат важно и раздават справедливост сред крякащите обитатели на блатото. Върховният сред тях раздава щедро от бюджета пари на онези, които най-силно вдигат шум и му застрашават властовото спокойствие. А пък от прокуратурата внимават да не нагазят в грешни конкурентни води и се грижат да регулират жабешкото недоволство с избирателни акции. 

Ето защо държавното обвинение вече се е самосезирало за фактурата за промитите уши. Идат избори за върховен щъркел в прокурорското ято и жабешкият хор трябва да бъде успокоен.

А промитите мозъци могат да почакат. Доказали са, че това го умеят до съвършенство.

Ще си позволя още едно припомняне с близо 30 годишна давност. Когато едни майтапчии основаха на шега “Бирената партия” в София, в една кръчма им предложих лозунга: “Не на промиването на мозъците, да на промиването на бъбреците”. Бях поласкан да видя това мото под главата на в. “Стършел” скоро след това.

Промиването на мозъците обаче победи не на шега.

18 мнения за “Жа(л)би и протести”

 1. Това, което казвате, трябва да бъде “натяквано” денонощно. Дано се пробудят повече хора.Надявам се мнозина да са го разбрали и да им трябва малко подтикване, за да се размърдат.

 2. Жив да не бях, доживях. Вместо да Фаля (Боже, колко мъка има на този свят, Боже) Иво, да му опонирам. Има, има и такива протести когато Българина не се е ръководител от сметкаджийство. Лятото на 2013г. дни, седмици, месеци наред хиляди и хиляди се обявиха срещу Моделът КОЙ. Вярно е и няма сила която да ме убеди, че ако символът на “статуквото” пееФски не беше толкова отвратителен, най-паче с корпулентността си в никакъв случай множеството нямаше да бъде с толкова големи мащаби.
  Кой разбрал-разбрал.

 3. Право в десетката, както винаги!

 4. @ ДИМИТЪР
  Бях обещал цитати от “Бългорофоба” Чърчил. Наложи се, направих го с удоволствие, да препрочета Д-р Васил Радославов “Дневни бележки 1914-1916”
  Карам ги поред.

  “Българите трябва да си възвърнат турската територия, която загубиха през Втората балканска война…”

  “Тази войнствена и силна България с нейния пресметлив цар и нейните смели селски армии, мрачно размишляващи над нанесените им непоносими злочестини, беше най-важният фактор на Балканите през 1914 и 1915г.”

  “Ние трябва да спечелим България сега! България е силна, армията ѝ е готова, териториалните ѝ искания са справедливи и хармонизират напълно с принципите на националността.”

 5. Марк Солонин с думи прости обяснява на наивните западняци как трябва да се процедира с кремълската ОПГ.

 6. Най-иновативните страни в света, първи десет, 2019 г.:
  https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2019/07/25/the-worlds-most-innovative-countries-in-2019-infographic/#76483eb76265
  Както се вижда, ВСИЧКИТЕ са от типа “ДЯСНО-ЕКСТРЕМИСТКИ”.
  Никакъв типаж “русия” или “китай”. Или сателити, или Тайипчовска Туркия. Нито арабски, нито латино (да ме извиняват).
  Няма ги левите екстремисти тука.
  Те са по АнтиИновациите.
  Скован мозък. Важно е да се следва русия. Нейните “вектори”.

  Най-дълга продължителност на живота:
  https://www.infoplease.com/world/health-and-social-statistics/life-expectancy-countries-0
  Както се вижда и Тука, ВСИЧКИТЕ първи 10 или 20 са ПАК от типа “ДЯСНО-ЕКСТРЕМИСТКИ”.
  Както се вижда, ВСИЧКИТЕ са от пак типа “ДЯСНО-ЕКСТРЕМИСТКИ”.
  Никакъв типаж “русия” или “китай”. Или сателити, или Тайипчовска Туркия. Нито арабски, нито латино (да ме извиняват).
  Няма ги левите екстремисти тука. Те са по СКЪСЯВАНЕТО НА ЖИВОТА. По поддържане на подходящи условия за това.

  Най-голяма свобода в света – първи 20-ина страни:
  https://www.businessinsider.com/countries-most-freedom-in-the-world-2018-4
  Както се вижда и Тука, ВСИЧКИТЕ са от пак типа “ДЯСНО-ЕКСТРЕМИСТКИ”.
  Никакъв типаж “русия” или “китай”. Или сателити, или Тайипчовска Туркия. Нито арабски, нито латино (да ме извиняват).
  Няма ги левите екстремисти тука. Те са по НЕСВОБОДАТА. Тя НЕ Е ВАЖНА. НЕ Е ВАЖНО И РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ. Нито Демокрацията. Виж “реда”, “сигурността”.
  Виж, тичай подир русия, люби каквото люби русия, вътре и вънка.

  Най-голям БВП на Човек (Глава) от населението:
  http://statisticstimes.com/economy/projected-world-gdp-capita-ranking.php
  Както се вижда и Тука, ВСИЧКИТЕ първи 20-ина са от пак типа “ДЯСНО-ЕКСТРЕМИСТКИ”.
  Никакъв типаж “русия” или “китай”. Или сателити, или Тайипчовска Туркия. Нито арабски, нито латино (да ме извиняват).
  Няма ги левите екстремисти тука. Те не са и по Това.

  Начукайте си го в задниците:
  Гешовци, цацовци, курлелки, сайдери, “патреоте”, п/резиденте…
  ЛЕВИ ЕКСТРЕМИСТИ !!

 7. @GEORGI NIKOLOV
  Чърчил е искал Втория фронт да се открие на Балканите, като по този начин да се пресече пътя на сталиновите въшливи пълчища да не могат да окупират страните от Източна Европа, но ФДР е бил на противното мнение – водел се е по акъла на съветските шпиони в неговото обкръжение и по тази причина и България е окупирана от червената армия! Американците много си го тачат ФДР, но колкото пъти да е ставало дума за него в разговори с американци, винаги съм изказвал отрицателното си мнение за този човек!

 8. Георги Николов,
  Прочетох статията в кафенето ,линк към която давате но за мен тя е манипулативна. Тодор живков в едно интервю, накрая на живота си каза :”Те ми я дадоха ( властта ), те ми я взеха ” .Под “те”разбирайте масква,а не както в статията пише за някаква вътрешна опозиция в бкп, технократи и т.н. Защото масква го сложи т.живков и който отрича това е манипулатор ,целящ да се ровим Българи с Българи в постоянни вражди и да търсим причините не там където са.

 9. @ GEORGI NIKOLOV
  Благодаря за видеото с Марк Солонин!
  Забравих кой беше казал, но правилно го е казал: “Вълкът изяжда не само овцете, но и тези, дето се правят на овце!”

 10. Да карам поред.
  Димитър, абсолютно си прав. Чърчил е бил винаги наясно, че болшевиките могат единствено да стават за ситуативни съюзници. В случая са необходимият дявол за да спаси империята в която слънцето не залязва. За разлика от ФДР който е бил играчка на, като се почне от вторият човек на Америка тогава, държавният секретар Хопкинс ако не ме лъже паметта за името му, съпругата Елеонора и още няколко стотин агенти на влияние или “симпатизанти”, все тая, в Белият дом, Държавният департамент, Пентагона и други. Които са прокарвали руските интереси при най-малка възможност. И понеже изконната мечта на матушката винаги са били проливите ние сме били похарчени.
  Веселин Станев, авторът на цитираната статия преднамерено или ДА е спестил дългата ръка на масква. И после реди пъзела. Преди известно време пуснах тук пространен цитат от човекът-протокол Борис Джибров който е знаел практически всички тайни на върхушката. Та, той като нещо от само себе си разбиращо се, споменава, че съветското посолство, външните служби на “по-големият брат” са знаели всичко за всички, вкл. и кога ходят в тоалетната.
  И те, така.

 11. Не мога да разбера НОВА ТВ българска ли е или руска с антибългарска пропагандна (и много злобна) насоченост? Повод за това ми дава непрекъснатият анонс, който ни се показва в последната седмица, за предсояще предаване с руснака дугин (струва ми се, че това е повторение, ако ли не значи е нов запис), изпъстрено с много враждебни и злобни нападки, към нас бългалите и държавата ни! Позор!!! Как е допустимо това???

 12. @ ИНЖ.СИМЕОНОВ

  Ами да – правилно ! Тези от “нова ” въртят с латерната “дугинци, ролдугинци ,решетници, шишетници, гундаевци” и какъв ли не още отпадък ! Но ЗАЩО е с превод на български тази гадост ?

  ” А руският език, чиито букви идват от македонските земи, както правилно отбеляза Путин, трябва да бъде уважаван” /Из : “Международния коментар в крак с коментаторската мо/р/да”.

  Така , че да вземат и да си приемат ролята по-отговорно новичоците от “нова” ! Какви са тия лигавщини !?

 13. Не може да се очаква от ОПГ-цацаратура и от още по-бандитската ОПГ-“СПЕЦцацаратурата” да направят нещо “друго” освен да имитират дейност и да обслужват своите сводници ,които са ги “избрали” за “прокурори”, “СПЕЦпрокуратори” и “следователи”, НАЛИ!
  Повечето са само канцеларски ПАРАШУТИСТИ и СТАТИСТИ ,които са назначени за “директори” и номерклатура, и нямат абсолютно никакви реални общественозначими дела , с които да заслужат заплатите и премиите ,които получават от данъкоплатците , и освен това служат и за прикриване на престъпленията на техните ченгесарски сводници, НАЛИ! Също така са и с виШу милЮционерско-ченгесарско образУвание от симеоновската “школа” , както и с
  ченгесарско-милЮционерски шуробаджанашки връзки и ЗАВИСИМОСТИ , НАЛИ! Ето заради това НЕ може да очакваме от “прокурорските” чиновници да се заемат с бандитските ченгесари и доносници ,които са ги назначили там ,само, за да ги самообслужват, НАЛИ!

  Също така НЕ трябва да забравяме и за “избирателите” ,които “гласуват” за ченгесарските “партии” – ГЕРБ, ДПС, МВРО , атака ,воля, БКсП и т.н….
  Защото всички “избори” рез последните 10 години са ФАЛШИФИЦИРАНИ и КУПЕНИ от “изборният гениЙ”-цвъкиУМНОТО , НАЛИ!
  Защото реално повече от половината “гласоподаватели” на ГРЕБ са корпоративни и КАЗИОНнозависими бюрокраДи, т.е. над 500 000 герберокожи “избиратели” са назначени герберокожи КАЛИНКИ и от ЛОБИстките ОБРЪЧи на бокоТИКВАТА… НАЛИ!
  Още повече са КУПЕНИТЕ и КАЗИОНните “гласоподаватели” на ДПС, над 200 000 – 300 000, без тези купени “избиратели” вечният “балансьорин”-догань, никога няма да влезне дори в парламента.
  А на последните “евроизбори” се видя , че бокоТИКВАТА и догань са си намерили нова властова патерица – МВРО! Защото над 100 000 гласа за МВРО са директно купени и зависими!
  Ето така се “печелят” изборите, през последните 10 години, от милЮционерският физкултурник цвъкиУМНОТО, с близо 1 000 000 (един МИЛИОН!) купени, ОБРЪЧни и КАЗИОНни “глсоподаватели”!
  За това – ОСТАВКА! НЕзабавно и ВЕДНАГА! – ВЪН! ДОЛУ гешеФтурата! – ВЪН!

 14. @инж Симеонов

  И аз се питам същото, когато за не знам кой си път по “Нова” ми повтарят анонса с вълка Дугин в агнешка кожичка. Агънцето с невинни очички и православна брадица, което трогателно пита от екрана защо и ние, българите, намразихме Третия му Рим, Русията му, де?! Не можел да разбере!
  Тоя ли не знае и не разбира, дето се пъне отново да ни натика в сибирския им ГУЛАГ, който поетично нарича “Русский мир”?! Персона нон грата дори в православна Гърция, където го спряха на границата при визитата на Путин в страната, а пък в Македония, където се беше самопоканил да разкандърдисва македонците да кандидатстват за НАТО и ЕС, защото били “православни славяни”, са го отсвирили като му казали, че те не са славяни, а същински “антички македонци” и го изпратили по живо, по здраво на Матушката му 🙂

 15. банкянскоТО ПОРИМАТоподобие е предизвикало сегашната зараза в свиневъдството, като е ОТКРАДНАЛ над 60 милиона лева, чрез ПОРЦИОНни “обществени поръчки” за ОБРЪЧИТЕ му, както и за ОБРЪЧите на ченгесарският мултак-догань:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30097724.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.