Браво, Генка!

 

 

 

 

 

Дано не нарушавам неписаните правила на колегиалността и приятелството, но ще рискувам да спомена рядката проява на журналистическа солидарност от страна на Генка Шикерова, която прие да свидетелства в моя полза в съда срещу един обиден от моя (не)милост властник, решил да ме накаже на стойност 120 000 лева. Не всеки си нарушава спокойствието, за да застане в защита на колега в подобна ситуация. Да не кажа, че почти никой ( друг) не го направи . Освен един, който също се съгласи, но смайващо за мен се оказа, че услужи с показанията си на въпросния властник ( как ли се е почувствал след като тъжителят се предаде в съда и поиска споразумение и прекратяване на второто му дело срещу мен?).

Започвам позитивния си текст в подкрепа на успеха на един журналист с тази лична реплика, защото трудно мога да кажа нещо повече от онова, което Генка (по)каза чрез разследването си за свинщините в областта на кражбите от осребряването на животинското нещастие, което налага да бъдат умъртвявани домашни животни с цел превенция на разни болести заразни. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30099100.html

Интересно е също как се чувстват началниците в “Нова телевизия”, които прогониха Генка. Първо я държаха дълго “на трупчета”. После свалиха маските и я уволниха. Сега тя на практика ги изобличи като ги заобиколи и демонстрира какво означава разследваща журналистика.  

Мнозина искат да четат и позитивни коментари от страна на критично настроени към действителността журналисти. Ето ви един такъв.

Браво, Генка!

20 мнения за “Браво, Генка!”

 1. Генка Шикерова И не само на снимката е чаровна хубавица, личност и прекрасен разследващ журналист. Сестра ми която присъства на цитираното съдебно заседание не спря да изразява възторга си от нея: “Гошо, (това ми е позивната при нея) доживях на живо да видя толкова положителен ЧОВЕК.”
  Едно Голямо БРАВО и от мен!

 2. Не е по темата но е изцяло в тренда на БЛОГА НИ.
  Първо, Михаил Вешин, който прави прекрасен психологически портрет на типажи които ще останат в историята главно като карикатури И които искат, ама няма как да ги бъде да торпилират, всеки според силите и уменията си, необратимият ѝ ход.

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/mihail-veshim-siguren-sam-che-rusofilite-ni-si-mechtayat-za-nov-gulag-v-koyto-da-zatvoryat-vsichki-razlichno-misleshti

  И още веднъж, някой го пусна в края на предишната тема, разгромяващото болшевизма интервю, по изключение с главна буква на Решетников.
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/smrazyavashto-priznanie-na-leonid-reshetnikov-bolshevikite-sa-zhiveli-po-pravilata-na-kriminalniya-svyat

 3. Има такива хора – мъже и жени. Винаги ще има. Това трябва да ни прави оптимисти. За истината те жертват спокойствие и лично благополучие. Те знаят да обичат доброто и не отстъпват пред мизерни нагони.
  Генка Шикерова е доказателство.

 4. “пут.ин стана любимец на всички боклуци по света и у нас не защото е умен и смел а защото краде и лъже така както им се иска на самите тях.”

  От мрежата

 5. Когато Генка Шекерова се изправи в Съдебната зала като свидетел на г-н Инджев в защитата му от набеденото дело на властника Илиян Тодоров,ние всички разбрахме ,че при такива честни и самоотвержени журналисти злото не може да победи.Изказвам възхитата си от Генка от присъствуващите ми приятели.Нека да бъде винаги така силна и почтена.

 6. За Чернобил – ясно. И аз като Николов от “Лозенец”: не по темата: Тези дни се навършиха 74 години от хуманната бомбардировка на болница и други цивилни обекти в Хирошима. Предполагам, че пропускът е случаен.

 7. Г-н Инджев, чест Ви прави позицията в защита на колежката Ви Гинка Шекерова, която от различни ясни и скрити сили е подложена на атаки и репресии, поради нейни ясни и категорини изразени граждански позиции, подкрепени с факти и документи за злоупотреби и погрешни управленски решения! Оказва се, че ръководството на Нова ТВ (което и да е то), се включва в репресивните органи спрямо свободата на словото и спрямо журналистите, които са носители и изразяват това свободно слово! Списъка на отстранените и уволнени журналисти в последно време, се увеличи твърде много!

 8. Господин Николов! Свалям ви шапка за двата линка които показахте, тях трябва всички възхваляващи КОМУНИЗМА и СОЦИАЛИЗМА да прочетат за да разберат какво представлява той и да престанат с възхвалите си за великата СССР или сега РУСИЯ която и до сега си остава в средновековието командвана от САТРАПИ и ПРЕСТЪПНИЦИ бивши КОМУНИСТИ КАГЕБИСТИ които я дърпат към дъното на блатото в което са. Да сте жив и задрав и все така да пишете и отразявате всичко което някои не намитат и не прочитат за да се информират за самата истина и същност – а най вече нашите ЗАДРЪСТЕНИ УПРАВНИЦИ!IIC…..oIL.

 9. Към Генчо:

  На тази “закачка”, както и на упрека, че в Америка ( също) бият негрите, отдавна е отговорено.

  Не е нужно голямо въображение да си представим какво щеше да стане ако Япония ( Германия) или СССР първи бяха се докопали до ядрената бомба, вместо да бъдат възпрени от нея, както стана.

  Само че на безпомощните да признаят причинно-следствената връзка между подстрекателите на войната и действията на онези, които я прекратиха във фазата на победния ход на Червената армия над половин Европа и към Азия, не им е важно да мислят и да разберат как се стигна до Хирошима – вместо войната да продължи още непредсказуемо дълго с още милиони жертви в една “справедлива”, този път отбранителна борба до смърт до последния фанатичен японец на острова. В Япония, а и не само там, скърбят за жертвите, но си дават сметка, че тази операция по ампутацията на японския гангренясал фанатизъм на практика е спасила живота на милиони техни сънародници.

  Колкото до внушението за бомбардировка на болница като цел на въздушната атака, това си е отказ на болен мозък от разсъждение по темата за това как може подобен взрив да бъде осъществен без такова поражение в рамките на един град.
  Ако се сравнява Чернобил и Хирошима има още една разлика, освен мащаба на замърсяването на цели съседни държави за години напред чрез бомбата на съветската мърлящина: военната употреба на ядрено оръжие в Хирошима е скалпел под контрол, употребен съзнателно, за разлика от съветската пандемия, която всеки момент може да се повтори, вкл. в България и “околностите”.

  И ако ще не Обама, а цялата управляваща администрация на САЩ да “почернее” от “негри”, пак ще викате, че там бият негрите.

 10. @Генчо
  Само за протокола. Не съм от квартал Лозенец от София нито от едноименното китно черноморско селце.
  За всичко останало Иво го е казал точ в точ. Само да прибавя. Живял съм близо 10 години в Япония И не съм срещнал нито един местен да държи карез на янките.
  Напротив, често съм ме вземали за американец, по онуй време, 90-тe на миналият век, други националности от белите хора бяха практически напълно непознати за огромната маса и възторжено са ме приветствали с: “I like America!”
  На резонният ми въпрос не държат ли меко казано обида на днешните си приятели и съюзници за двете хвърлени атомни бомби те ретроспективно-философски отсичаха:”Война е, и ако ние притежавахме подобно оръжие никакви колебания е нямало да има в тогавашните управници да го употребят”.
  И те, така.
  Кой разбрал-разбрал.

 11. Отрадно е, че в РъБъ се намират все още и читави магистрати, Стопанино! Поздрави за този успех, който в известен смисъл е национален. Г-ца Шикерова я помня основно с един репортаж за самолетните хаМбари от Инджирлик, но явно иначе е свестен човек. А за разследването на далаверата с мобилните инсинератори, дето не стават за нищо – шапо!

  А за ДРУГИЯТ ви свидетел – не чакайте проблясъци на съвест или неудобство. Породата е селекционирана да ги няма. Този бивш манекен и професионален зет е 3-4 поколение професионални превратаджии, конформисти, предатели, газолизци и архи-подлеци. Навремето в БНТ с жар громеше англо-американския империализъм, бе рекламно лице на бкп в първите избори след преврата на 10.10, а после бързо се преориентира към по-пълния супермаркет и стана баш-“демократ”. Даже ни кова закони няколко мандата. С особен кеф си спомням как на улицата бе тръгнал да поучава един човек как да паркира или нещо подобно, с побутвания, потупвания и пр., щото човекът сравнително дребен. Ама се оказал бивш шампион по бокс и като му писнало, беше му сменил фейса с палачинко-козуначен такъв. И съществото-ваш свидетел близо 3 месеца не даваше ни образ, ни звук. После впрегна всичко и всички да го изкара мутра и бандит, а себе си – принц на бял кон. Такива ми ти работи.

  Респект!

 12. До аерофлот
  По въпроса за “другият свидетел” демонстрирате пълна мъгла,известна само на вас. Не се доверявайте на зли източници /ако го правите/.

 13. дрогарю Генчо,

  Пожелавам ти да не те подмине “хуманното” неподминаване от обичаните от теб руснаци, независимо дали си в болница в Берлин, дали си в Лозенец или друг (не)цивилен обект, дали в Осетия или Украйна тоже:

  Всички Германки бяха изнасилени (издевателствено наебани) – от 8 до 80 години:
  https://www.theguardian.com/books/2002/may/01/news.features11

  Смажи се добре.
  За препоръчване – с руска смазка Гой (с присадка – “п”):
  https://volgograd.tiu.ru/p337277625-smazka-goi.html
  Дерзай!

 14. АЭРОФЛОТ
  В дълбока заблуда сте.Говорите за Асен Агов един достоен човек демократ ,който винаги се е представял блестящо.Така беше и като свидетел на г-н Инджев .Беше убедителен и високо ерудиран и представи много добре г-н Иннджев.Даже ние присъстващите го аплодирахме.Другият свидетел,който се представи зле и всъщност защити насилника беше Бойко Станкушев,който много ни разочарова.Извинете се за г-н Агов.

 15. На български не е ли “Браво, Генке!”?

  А иначе, БРАВОто се е БРАВО!

 16. Господин Инджев,БРАВО на Генка и от мен! Да се надяваме,че ще се появят и други млади журналисти,които ще преодолеят страха и да се изправят срещу статуквото. (Наивник ли съм?) Специални поздрави от мен и на Жоро, Веско Станев,г-жа Савова, г-н Павел Тинков и всички верни на този блог коментатори! Между другото, чудя се защо изритаха Миролюбка Бенатова от нова? Много мъка има на този свят, Боже!

 17. И от мен едно БРАВО НА ГЕНКА!

  Само като ти погледна лицето, да оставим колко си инелигентна и красива. То издава една напрегната съсредоточеност. Професионална задълбоченост. Фокусираност върху проблема. Дерзаене без отказ. Непрекъснато ровене, търсене на истината.

  Колко журналисти има такива в България?
  Колко българи?

 18. А дали и боко ще каже:

  Браво на Генка!
  Такива нам трябват.
  Това е журналист.
  Рови рови ти.
  Ровете и останалите като нея.
  Изкарвайте мръсотиите, предизвиквайте разследвания, вършете си работа като четвърта власт. Така достигайте до резултати които да подобряват битието ни. Па ще оправим българските медии. Ще направим закон, няма вече да сме Последни по медии и по свободата им. По лайнарност на информационното пространство, обслужващо не дразнейки русия олигарси там и тук, ченгета, комуняги, патреоте и други съвременни измишльотени. Но не Свободата и Демокрацията.
  Плоча да й дигнем заслужава. С писалка и лаптоп в ръката, не с калашник, а и по-висока от оня стърчащ червеноармеец, на пъпа на София, и Най-висок в цяла България…

  Дали?

  Или ще каже (каквото си казва на ум всеки ден) браво деляне, браво и на “медиите” ти…

  Пак диаметрална противоположност.
  Пак това което трябва, то е минималния процент. Слабо, зарязано, неподкрепяно. Не обърнато му внимание, занемарено. Изоставено, само да се оправя.. Кучета го яли…

 19. До нечия другар ГЕНЧО, (съжалявам, не се стърпях),
  Като сме се отворили на темата “атомни” бомбадировки, ми ми нека отбележим и годишнината на взривяването на “Татяна”над Семипалатинск на 29.08.1949 и да преброим жертвите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.