Военното министерство продава полуострови и полуистини

Министерството на отбраната, вероятно с пълно основание – но с огромно закъснение ( в режим на дълго сдържана гузност породи изхарчени стотици милиони през изминалите близо три десетилетия), се отбранява срещу рецидива на  безумните разходи за поддръжката на имоти, които притежава, но не употребява. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/08/09/3949350_ministerstvoto_na_otbranata_podgotvia_za_prodajba_tri/?ref=home_editorial

Брашняният чувал с остатъците от собствеността на най-лошия стопанин, каквато е   у нас и навсякъде държавата, явно не е изтупан докрай. Има още за доизтупване на чувала с надпис НРБ при разпродажбата на остатъците от “народната власт”.

Едва ли е възможно да бъдат изчислени пропуснатите ползи от допуснатите течове на средства по тази линия. Но и без специален измервателен инструмент е ясно, че става дума за стотици милиони  левове, похарчени за удовлетворение на тоя що не духа вече от север в платната на Народната армия. А Северноатлантическият пакт, в който акостира България през 2004 г., не помогна пречистващо до момента за промяна на курса на прогнилия кораб на нашенските троянци, упълномощени да бъдат троянски кон на бившите си владетели в НАТО.

Обърнете внимание на снимката, публикуван в сайта на “Дневник. Само на мен ли ми се привижда, или един поглед върху зелената част от нея напомня удивително на лакома уста, зинала да погълне един български полуостров?

 

7 мнения за “Военното министерство продава полуострови и полуистини”

 1. Големите пари за армията, необходими за реформа и нова машинарария, включително Ф-ове, идват “чрез” самата армия.
  През онова време тя е била 300 хил. души, заедно с вътрешни и не знам какви войски, с хиляди самолети и танкове, при това използвани редовно и активно (дори само “ей така” или в учения). Бюджетът за нея, също секретен, е бил Огромен.
  Сега тя е 20 пъти по-малка армия. Машинарията, включително самолети и танкове, се използва 30 пъти по-малко активно, много от нея е напъхана в брезенти и складове.
  Ето ти ги парите. Поне 20 пъти по-малко разходи от тогава. Няма нужда да реват с червени сълзи “български”, т.е. руски”, социалисте и останале.
  Ако има увеличени в страната други разходи, на други министерства, те едва ли са толкова увеличени. Едва ли и пари от ЕС не покриват много от тях. А и населението намаля с 2 милиона.
  Безсрамие е поддържането на такова състояние на армията ни, включително че е член на НАТО.

 2. Взривът в русия на експерименталната крилата трансконтинентална ракета с ядрен двигател Буревеснтик изглежда със сериозни последици.
  Има затворени обекти край Северно Море, устието на р- Двина, изведени са морски риболовни и други съдове, надалеч.
  Установена е “зона”, заградена изолирана. “Отцепена” както се изпразват от разтърсващ кеф и българските “сми”…
  Радиацията…

  Карай бе, както кажат “сми”-тата на пеевски, така е…

  https://ukrmir.info/kreml-skryvaet-yadernyj-armageddon-na-severe/

 3. Руснак публикува видео как трима натовски командоси излизат от морето и “арестуват” детето му

  (Става въпрос за дезинформационен хибриден клип, в който “бащата” руснак показва какво се случва едва ли не всеки ден по Българското черноморие. Всъщност, става дума за демонстрации на десантни части на плажа във Варна, показни изпълнения по случай 140 години на Военния ни флот.)
  Ох, никак не им харесва на руските примати всяка демонстация на натовска солидарност и сила! Уж я бяха “изкупили” България, но вместо руски военен парад пак гледат натовски демонстрации 🙂
  Ами, като не ви харесва случващото се в България, което е реакция от действията на ненаситна ви за чужди територии матушка, какво правите тук ??? Я марш обратно в родната сибирска кочина, от която сте се разпълзяли навсякъде по цивилизования свят, за да рушите, да тровите, да създавате конфликти и да окупирате мирни държави !

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusnak-publikuva-video-kak-trima-komandosi-izlizat-ot-moreto-i-arestuvat-deteto-mu

 4. МНО има огромни запустели имоти, оставени в “наследство” от БНА, която имаше 2-3 пъти по-голяма численост от необходимото , дори и според “стандартите” от Студената война, преди 1989г.!
  Тогава се даваха над 20% от БВП , само за фатмашката БНА , преди 1989г.!
  А сега МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА НЕ иска да даде дори 2% от БВП за ПРЕвъоръжаването на БНА по стандартите на НАТО!!! Той иска да “усвоява” всички ПОРЦИИ , дори тези които са крайно необходими дори за съществуването на БНА!
  И сега ще продадат , заедно, бокоТИКВАТА и ванЮ каракачАНСКИй , военните имоти на занижени цени , защото по-голямата част от цената им ще отиде директно в офшорните и “партийните” каси! И затова повечето военни имоти винаги се “продават” на символични цени! ПОРЦИОНни “цени”!
  П.П. А сега бокоТИКВАТА е отишъл на поредното си екзотично турористическо пУтешествие , вместо веднага да си подаде оставката за всичките НЕпрекъснати скандали и далавери – НАПлийкс, АПАРТАМЕНТгейт, ВИЛАгейт, “Ало, банов съм”, милЮционерската му гешеФтура, основната му бандитска групировка ОПГ-ДАНС, ОПГ-УБО, ОПГ-КОНПИ(р), ОПГ-НАП ……и т.н. … и т.н…
  И сега банкянското ПРИМАТоподобие е отишло в “братски” Туркменистань. Там бокоТИКВАТА ще се прави на петролен шейх , и ще търси вносен газ за “газовото” му “хъбче”!!! Въпреки че в колониалният бандитустан-НРБ има доказани ОГРОМНИ залежи на природен газ, шистов газ, шистов петрол, както и газови хидрати , газови находища и петрол в Черното море!!!!!!!!!!!
  И въпреки тези НЕсметни енергийни БОГАТСТВА , които ще са достатъчни за потреблението на НРБ през следващите няколко хиляди години и за износ, и въпреки това , сега, банкянското ПРИМАТоподобие е отишло да се прави на шейх в Туркменистан , за да проси от корумпираният туркменистански газ!!!!
  -ОСТАВКА! -ВЕДНАГА! НЕзабавно! -ВЪН! – ОСАТВКА!…..

 5. През последните седмици чухме и прочетохме доста за трагичното състояние на морския туристически сезон тази година. Аз обаче ще дам обратния пример: прекрасния Китен! Пълно с български туристи, цени като всяка година, чисти плажове, развлечения за всякакви вкусове, бюджети и възрасти, приветливо обслужване, няма руски знамена, няма кресливи руски тьотки. Можеш да видиш доста ромски семейства, които си плащат чинно чадърите, шезлонгите и царевиците, а преди да си тръгнат от плажа, си хвърлят боклука в кошчетата като всeки друг. На човек му е кеф да даде щедър бакшиш и догодина пак да летува в Китен. Не може да е толкова трудно и в другите ни черноморски курорти да е така!

 6. “воеводите” от ченгесарското МВРО вече крадат не само чужденците желаещи българско гражданство чрез ДАБЧ, сега патрЕотите вече КРАДАТ и частните имоти на собствениците по черноморското крайбрежие:
  https://frognews.bg/novini/nov-skandal-imoti-chernomorieto-ministerstvoto-otbranata-prodava.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.