Москва се отказа от лъжата за “течното гориво” и си призна за ядрения инцидент от 5 август- на лъжата краката са къс(н)и

На Запад и дори у нас е прието да се говори за Русия като за непредсказуема и загадъчна страна, чието развитие не се поддава на прогнози, базирани на логиката. Най-често по този повод цитираме двусмислицата на руския поет Тютчев, според когото Русия не може да бъде разбрана с ума. Това похвално ли е или не съвсем?

В едно отношение обаче  Московията, както се е наричала тя преди да бъде обявена за Русия от Петър Първи три години преди да умре през 1725 г., СССР и днешната Руска Федерация винаги са били предвидими: там властите първо лъжат и после евентуално признават поредния ужас, който са причинили на своя народ и\или на съседите. Със забележката, че признанието далеч не е толкова задължително за тях, колкото автопилотът на лъжата.

Има и случаи, при които на лъжливите руски власти много им се ще да кажат истината, за да се похвалят и да внушат уважение сред поданици и чужденци. Пример за това беше съветско-китайският сблъсък по общата им граница през 60-те години на миналия век. От една страна информацията за реалната ситуация беше обгърната в типичната за руската параноичност мъгла на секретността, но в същото време под сурдинка се разказваха с гордост невероятни истории за употребено в краткия военен конфликт съветско супер оръжие, което мигом изпепелило китайските агресори. По този повод някой беше измислил ироничното съобщение за “мирния съветски трактор” който излетял на орбита- лаф, останал като нарицателно за “достоверността” на официалната информация в СССР. 

Цялото това дълго предисловие е всъщност встъпление към репликата ми за лаконичното признание на Москва, че взривът край Архангелск на 5 август, който западни и руски ( опозиционни) коментатори единодушно описаха като ядрена експлозия, наистина е бил катастрофа при изпитание на ядрено оръжие. Загиналите 5 души се “оказват” водещи руски специалисти, участвали в разработване на ракетен двигател, уточняват фактите, за които най-после “някой” в Кремъл е разбрал, че не могат да бъдат прикрити. 

 

 

 

 

 

Защо им трябваше първо да лъжат и мажат, че ставало дума за “течно гориво”, което се било взривило? Със средствата на ума наистина не може да се отговори на този въпрос. Защото става дума за рефлекс. Вековен. Наскоро и “прославилият” се като водещ офицер на руската пета колона у нас у нас генерал от КГБ Решетников призна в интервю, че СССР е бил управляван на принципа на криминалния свят. Каза го, за да разграничи лошия ( вече за него, неподлежащ на реинкарнация СССР ) на “добрата стара Русия”.

Истината е, че при всички свои метаморфози “руският свят”, както днес идеолозите на Путинизма наричат зоната на руския здрач, си остава царство на лъжата. Кой друг, ако не самият Путин, не дава тон и в това отношение! След като лъжеше за окупацията на Крим през пролетта на 2014 г. пред целия свят, твърдейки че руски военни “там няма” ( их там нет ), от което се роди злъчното определние за руските окупатори като “ихнаменети”, Путин най-накрая сам се похвали колко добре руските военни са си свършили работата по завземането на полуострова.

Най-лошото не е фактът, че един национален лидер може да си позволи такава арогантност. По-зле може да бъде само едно: че това не само му се прощава от нацията, но и минава пред нея за “висш пилотаж” в политиката на измама, от която претендиращата за величие държава вади полза без оглед на предполагаемите щети за нейния имидж по света. Тази констатация говори за зараза на преобладаващата част от самата нация.

Свят, построен на принципа на лъжата, рано или късно е обречен на провал. Както се случи с онзи съветски свят, който отиде на оня свят, след дългогодишно практикуване на взаимната измама между народ и вождове, чиято еманация се съдържаше в принципа “те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че им работим”.

14 мнения за “Москва се отказа от лъжата за “течното гориво” и си призна за ядрения инцидент от 5 август- на лъжата краката са къс(н)и”

 1. Тези приказки на генерала от кгб решетников са стар трик, нова реализация.
  Прилагани и по времето на комунизма. Подход оформен още при другаря ленин. За поколенията управленци напред.

  Отречи уж старото. Така се представяш като не “от него”, а “от новото”. Представяш старото за “отишло безвъзвратно” в миналото. А сега е настанало “различното”, ново време – съвсем друго. Без връзка с преди.
  Самоотрязване на част от опашката на гущера (я тя постоянно си регенерира).
  “Старото”, всъщност е един период от цялостната линия на развитие. Не можеш да го извадиш и изхвърлиш. Цялостна дълга траектория на традиция.

  Демонстрация на “промяна”.
  Отречи Сталин – и ти не си повече “сталин”. Но комунизмът с управлението на същата компартията продължава. Със същото цека, днес ръководство на единна русия, и същите кюп от генерални секретари.
  Отречи Хрушчов – и новите вече не са “хрушчовци”. Но комунизмът, управлението на компартията продължава.
  Отречи Брежнев – и новите вече не са “брежнев”… И т.н.

  Клякаш, ИЗСИРАШ се в устата на трупа. Но той вече е мъртъв! Но, докато е бил жив – тогава САМО го венцехвалиш!

  Но “промяна” няма.
  Нито реформа.
  Комунизмът (нацизмът също) НЕ СЕ ПРОМЕНЯ, НЕ СЕ РЕФОРМИРА.
  ТОЙ СЕ МАХА.
  ПРЕМАХВА СЕ.
  ТРЯБВА – MUST – ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ. Иначе си оставаш “в” него. Негова ОВЦА.

  Аз НЕ ВЯРВАМ на решетката. Той и неговото кагебе са сътворители и разпространители на тези бисери.

  Болшевишките криминалности са добре известни. Още в началото те стават известни с ОБИРА на Банката в Тбилиси, 1907 г. Нали ВСИЧКО е позволено, щом е с цел комунизъм.
  КРАДИ, УБИВАЙ, ЛЪЖИ, ОТРИЧАЙ, ОТРАВЯЙ, но щом е ви името “на Комунизма” НЯМА ПРОБЛЕМ, то е ПОЗВОЛЕНО. Нали това е “най-прогресивното нещо на земята”, “най-доброто за човечеството”.
  Докато по света знаят за неща като обира, у нас пропагандата плямпа за великата хуманност на болшевики и комунисти русняци. И населението остава с приятни впечатления. В България – процентно най-много, доказвайки колко лесно се русифицира и вярва на русия средния българин, включително и днес.

  Във въпросният обир са пряко замесени другарите ленинв касата на когото отиват “прогресивно набраните” парички, другаря сталин, и плеяда още съратници марксисти-ленинци.

  https://en.wikipedia.org/wiki/1907_Tiflis_bank_robbery

  Още малко за протестите в Москва (за съжаление, само предимно в столицата)

  Протестът е силно предизвикателство за режима
  Но раздразненият Кремъл, за отвличане на вниманието от масовите арести, репресии и забрани на опозиционни кандидати за участие в изборите, може да реагира с по-дълбоко навлизане в Украйна, и дори с някакво ново нахлуване!
  https://www.wsj.com/articles/russia-protests-present-new-challenge-to-putins-dominance-11565556427

  Кремъл е разгневен, не знае и няма с какво да отвърне, освен с НАСИЛИЕ
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/aug/12/moscow-peaceful-protests-kremlin-violence-opposition

  Путин се преструва, че няма протест, отива на фестивал на мотобайкърите в анексиран Крим (но май на лицето му има нещо…)
  https://www.bbc.com/news/world-europe-49311526

  Москва и Хонг Конг – Либерализмът е жив!
  “ДЕСНИЯТ ЕКСТРЕМИЗЪМ” – ха ха ха – по гешо тъпото, още една остригана милиционерска тиква, готвен да седне сред началниците…
  https://www.irishtimes.com/opinion/liberalism-alive-and-well-on-the-streets-of-moscow-and-hong-kong-1.3984097

  Какво да се очаква от Кремъл сега
  Разговор с Нина Хрушчова – да, дъщерята (но отдавна “преминала” в другия строй, в Америка)
  https://www.democracynow.org/2019/8/12/the_next_step_is_the_kremlin

  Путин рискува да изгуби Москва – А ДЕ! А ДЕ!
  Движението за демокрация набира още повече сили в столицата
  https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/putin-risks-losing-moscow-190812092611425.html

 2. В рамките на около месец, “само” три ядрени катастрофи в матушката. Мини подводницата Лошарик с 12 загинали висши военноморски офицери и високоразрядни специалисти, в Ачинск 5 убити и в Северодвинск 8. С това темпо, плюс набиращите мах бедствия, природни, милиони акра горски пожари отвъд Урал, плюс невиждани наводнения пак там и работата по т.н. трансфер на ввХУЙЛО се отече. Би ми му отивало, лично и начело да дръпне шалтера на МОРДОР.
  Много мина, мъничко остана.

 3. Какво оръжие все пак тестваше русия в Арктическия район:
  https://www-bbc-co-uk.cdn.ampproject.org/c/s/www.bbc.co.uk/news/amp/world-europe-49319160

  Вторият Чернобил води до евакуация на населението в област Архангелск:
  https://sprotyv.info/news/vtoroj-chernobyl-v-arhangelskoj-oblasti-obyavlena-evakuaciya-naseleniya

  Пак за газта:

  Нали боко “диверсифицира”?
  Нали правителството “диверсифицира”?
  Нали сме солидарни с политиката на ЕС по диверсифициране?
  Нали и без това руският нефт и газ са по-скъпи, а и по-некачествени (с повече сяра).
  Защо продължаваме да си го набутваме?
  Какво прави боко в каспия да си подава задника да му го вкарват пак? Течно-дружбен пак?
  Толкоз ли сме глупави?
  Все си падаме по ЛЕВИЯ ЕКСТРЕМИЗЪМ. Не искаме да заемем страната на ДЕСНИЯ ЕКСТРЕМИЗЪМ?
  Т.е. на нормалността.

  2017 г.:
  САЩ предлагат на Европа евтин изгоден качествен газ. Тръмп го разтръби това отдавна
  Да не стърчат европейските вождове, като боко, като ЗАЛОЖНИЦИ НА РУСИЯ, каквито са!
  https://www.cnbc.com/2017/07/06/trump-natural-gas-europe-leaders.html

  2018 г.:
  Тръмп иска Европа да купува Американски газ
  Боко не иска
  Навира се пак на Изток
  https://www.wsj.com/articles/trump-wants-europe-to-buy-u-s-gasbut-russia-is-in-his-way-1532619275

  2019 г:
  Три години Америка вече продава газ на страни от ЕС.
  През май т.г. Европейската Комисия – началник на боко – отчита 272% ръст на продожбите на американски газ, стартирали през 2016 г.
  https://www.euractiv.com/section/energy/news/freedom-gas-us-opens-lng-floodgates-to-europe/
  https://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-2313_en.htm

  2019 г.:
  Сега още 3 (три) страни заявяват готовност да подават газ на ЕС.
  Гърция, Кипър, Израел
  https://sprotyv.info/news/zamena-rossijskomu-gazu-tri-strany-planirujut-nachat-postavki-topliva-v-es

  Защо бощо не ЗАЯВЯВА интерес, не КАЗВА НЕЩО, по въпроса за американски и ДРУГ газ, но не руски??
  Защо не ОТВОРИ ПРОСТО ПРИКАЗКА – за гръцки и др.?
  Защо не ПРАВИ НЕЩО??
  Защо се завира пак из ПРОКЛЕТАТА русия?
  Поне в няколко града в България има поне няколко бензиностанции с газ и бензин от Гърция. Всеки знае, че той е по-евтин и е качествен най-малко колкото в останалите.
  Каква е тъпата аритметика в главата на боко?
  “Следвай руските вектори” – това ли е тя?

 4. Копнато от мрежата

  Старчески деформации
  Големи неприятности при генералисимус Путин. Следващата седмица МУ предстои пътуване в Европа. Да решава съдбата на Украина. Преди тръгването планираше да пусне ядрената ракета която светът още не е виждал. И да пристигне в Париж като Триумфиратор. И да удари с юмрук по масата. Вие може ли да смятате? 9 маха, 1000 км, а? Но ракетата се прееба, по един безсрамен начин, та даже и спецове фира заминаха. И какво се получи. Вместо ядрен супермен, ядрен неудачник се оказа ввХ. Непоносимо се получи за него. Изгуби сън. Страда. Ама го измисли. Нареди да се добавят нови сантиметри към трандафорите и съответно да се удължат панталоните. Умница ни е ТОЙ!

 5. Мисля,че Нина е внучка на Н.С.Хрушчов,май от сина му Сергей,той беше емигрирал в САЩ,не мисля,че е от дъщерята Рада.

 6. Така правят Любимите ЛЕВИ ЕКСТРЕМИСТИ:
  (Мразените Десни – Никога!)

  Московска телевизия е изключена от ефира за 1 чес по време на ядрената случка край Архангелск
  “Идва буря!” Която никога не идва
  !!
  “Укривайте се в сигурни постройки”
  “Не стойте навън, под дървета, в паянтови постройки”
  !!
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-nuclear-explosion-latest-missile-test-severodvinsk-arkhangelsk-a9055791.html

  Левите, ах левите…
  ЛЕВАЦИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!
  Но любени до дупка тук

 7. Понеже рекламата с Туркменистанска газ взе много да навлиза в подробности на медиите бе спусната поредната реклама на управляващите.”България харчи най – много пари за военни цели след САЩ в рамките на НАТО”.Мале,мале.. Иде ми да ударя една бира от гордост. Само някои десни екстремисти да не вземат да навлизат в подробности, например колко е дохода на глава от населението и то на старото Българско население, а не на новото внедрено от масква Българско население, което упорито отказва да говори и пише на Български език.

 8. Здравейте,пиша за да внеса ясност,Нина е правнучка на Хрушчов,дъщеря на внучката Юлия,дъщеря на загиналия във войната син Леонид.А Юлия е осиновена/нещо като Евгения Живкова/от дядо си и баба си Нина.Хем внучка,хем правнучка и те така.

 9. Да си такова мамата и боко и целата пасмина,начело сГоце и оня пишльото,с белите чорапки.Една номенклатура,бивш шев във вече мъртвия весник работническо дело,и ортак на пирински,румен спасов,бриго,ванчо гестапото,в един спор помеждуни,изказа следната теза:трябеаше да избиете 500фамилии в бифшите ок.градове за да се оправи Тая територия:е сега е късно,твърде много се наройха.Сажалявам за многословието ,ама не се: диша у тая Територия:Аре чао…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.