Тук мълчим като на(х)акано дете за руското хакване. Наложи се Ню Йорк ( таймс) да ни бърше на(х)акването

Може да е банално да се каже отново, но на западните ни съюзници им отне доста години преди да осъзнаят и най-вече да признаят ( публично) , че България е жертва на руските домогвания и днес, а не само в миналото. Отделните български гласове, съобщаващи отдавна тази истина, не можаха да ги убедят да реагират преди гласоподавателите в самия Запад и особено в САЩ да попаднат сред мишените на руските атаки с цел да бъде повлияна политиката на съответните правителства в желаната от Кремъл посока.

Публикацията на в. Ню Йорк таймс , в която се цитират заключения на американското разузнаване за руска шпионска връзка с мащабната хакерска атака срещу данните на милиони български граждани, институции и фирми в България в НАП, е резултат от бавното, но вече категорично “проглеждане” за онова, което и слепите у нас виждат. Трябва да се запитаме на какво се дължи тази забавена и все още уклончива реакция на динамичните по своите огромни възможности западни институции. https://www.nytimes.com/2019/08/14/world/europe/bulgaria-hack-russia.html

 

 

 

CreditNikolay Doychinov/Agence France-Presse — Getty Images

 

Ако се вгледаме в отсъстващия най-важен елемент на анализа в американския вестник можем без много усилие да установим, че статуквото в България, олицетворявано от една личност вече близо цяло десетилетие, е “пощадено” от най-малкото подозрение за вина във връзка с руската връзка. Напротив, Бойко Борисов е представен като вероятна жертва на руски заговор през 2013 г., което го е принудило да подаде оставка. 

Да си припомним бегло фактите по този въпрос.

Пръв и единствен обвинител на руската намеса в събитията от началото на 2013 г. във висшите етажи на гербаджийската власт беше не Борисов, а неговият вечен, както изглеждаше тогава, незаменим спътник Цветан Цветанов. Той намекна нещо в тази посока с няколко години закъснение, а Москва не закъсня да предупреди, че внимателно следи какви ги говори вторият човек от управляващата партия. След което той беше настъпен по най-слабото му място – слабостта му към апартаментите.  И беше изхвърлен от политиката от същия този Борисов, който се представя от Ню Йорк таймс за руска жертва. 

Ако Борисов е бил принуден да подава оставка от Москва е редно да се запитаме защо не се възмути поне малко и поне веднъж от руските интриги, а вместо това се поклони на следващата година на московската пета колона предизборно с демонстративна среща с шефовете на най-голямата русофилстваща организация в България Национално движения “Русофили”. И как така уж притисканият от Кремъл Борисов се озова за трети път начело на държава, чийто парламент вече е изцяло превзет от проруски партии, каквато е и ГЕРБ в символичното си качество на ревностен пропагандатор на дружбата с Русия в рамките на съответната група за приятелство в НС с държавата на Путин? 

Да спестиш на Борисов отговорността за продължаващото гравитиране на България в орбитата на Кремъл след 15 години членство в НАТО и 12 години присламчване ( по милост) към ЕС е толкова подозрително, че направо е като във вица за Вуте и Пена, които не искали да се подозират, за да не се хванат в изневяра.

Да, американският вестник и неговите източници заслужават респект за това, че казват нещо, което тук “ не е за разправяне”. Защото интегрираният в статуквото вътрешен министър Маринов аха да проговори на евроатлантически език по темата за руската намеса във връзка с хакването на НАП и веднага си прехапа езика. Публично му му се скараха разни съветофили и дори поискаха от него да се извини, че е дръзнал да предположи руска роля в престъплението. Провинилият се вътрешен министър премълча като на(х)акано дете на същото това статукво. 

Вестникът, наречен на града, който “никога не спи” ( по Франк Синатра,  световна величина в развлекателния жанр, но и заподозрян във връзки с подземния свят ) , се събуди за изстраданата ( от нас) истина, но само с едното око. Точно както в света на слепците, където едноокият е цар. 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( на български): https://debati.bg/nyu-york-tayms-zapadnite-razuznavatelni-sluzhbi-sa-ubedeni-che-rusia-stoi-zad-atakata-sreshtu-nap/

26 мнения за “Тук мълчим като на(х)акано дете за руското хакване. Наложи се Ню Йорк ( таймс) да ни бърше на(х)акването”

 1. Не знам нали не е от бързопис изписването на фамилията на Баце като БорСов но грешката е повече от вярна, без кавички, в контекста на абзаца.

 2. Заради ОСНОВНАТА руско-българска БАНДИТска групировка – ОПГ-ДАНС няма как НРБ да стане ПЪЛНОправен и легитимен член и съюзник на НАТО и ЕС, – НЯМА!
  Докато ОПГ-ДАНС НЕ БЪДЕ РАЗРУШЕН , това НЯМА как да стане! А след това и другите руско-български групировки ОПГ-ГДБОП, ОПГ-УБО, ОПГ-МВР……и т.н…..и т.н….
  Също така МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си го “избра” тоя маринов за гесек на милицията , а сега го монтира и за цел “министър” на милицията, въпреки че и бокоТИКВАТА и маринов НЯМАТ необходимата кваливикация и опит нито за гехсек на МВР , нито за “министър” на МВР, – НЯМАТ! Те и двамата идват от най-ниските нива на МВР, а освен това много дълги години са се занимавали с “охранителен””бизнес” , и не са работили през това време за МВР, и едва след това са спуснати със задкулисен парашут в ръководството на МВР! Това показва ,че и бокоТИКВАТА и маринов са ТОТАЛитарно ЗАВИСИМИ от задкулисните си гасудари, начальници и кукловоди от сарайско-библиотекарската ШАЙКА, която корумпира ВСИЧКИ “служби” в НРБ! И за това, ТРЯБВА се унищожат ОПГ-ДАНС, ОПГ-МВР, ОПГ-УБО, ОПГ-НАП, ….. и всичките други “служби”
  в путлеристкият КОЛОНИАЛЕН БАНДИтустань, и едва след това да се РЕФОРМИРАТ и ПРЕосноват наново, …. ОТНОВО! Заедно със нашите съюзници от НАТО И ЕС! Защото ОСНОВНАТА БАНДИтска групировка ОПГ-ДАНС беше създадена чрез СВРЪХконцентрация и СВРЪХцентрализация , по времето на тройната коалиция, от съветският номерклатурен “гражданин”- станиШЕВ и от ПОРЦИОНният доносникь – догань, по образ и подобие на ОПГ-КГБ!
  И за това ОПГ-ДАНС НЯМА ка да се “РЕформира” , а ТРЯБВА просто да се – УНИЩОЖИ, и преоснове – наново! А след това и другите “служби” в НРБ!
  А също така това НЯМА как да стане при третомандатният “премиерин” – бойкА бЕрисов, който е зависим от своите туземни и колониални гасудари! Той е ПО-зависим дори от първообраза си – беров!
  Така че НЯМА никакви “разлики” между “правительството” бЕров1, от преди 25 години , и сегашното правителство – бЕрисов3, … НАЛИ!
  Също така НЯМА “разлики” и между групировките които стоят зад тогавашният бЕров и “сегашният” му приемник – бЕрисов, НАЛИ! СЪЩИТЕ са! НЯМА ка да има “разлики” между бЕровият МУТРИгруп и бЕрисовият МУТРИгруп, НАЛИ!
  За това – ОСТАВКА! НЕзабавно! – ВЪН! -ВЕДНАГА! – ОСТАВКА!

 3. Благодарско на ИВО че публикува по въпроса тук и в Дебати
  (както бях пуснал мой кратък коментар заедно с линк за статията в На Йорк Таймс тук за Хакването, на 14.8 вечерта, под публикацията за Моча)

  То в нашата татковина все трябва да има отваряне на очи.
  Будителство.
  Иначе колцина си ги отварят и проумяват както трябва, дори и ако други им ги отварят.
  А пък и “сми” “на делянчо” си мълчат ли мълчат.

  Още, пак:

  ЯДРЕНАТА ЕКСПЛОЗИЯ в русия

  Заснета на видело и на живо:

  https://taskandpurpose.com/russia-nuclear-accident-chernobyl

  В продължение на една секунда
  Първата забелязваща се в кадъра вълна е очевидно от взрива на първата степен на ракетата, която май не е ядрена. Второто, ядрения червено огнен взрив, това е май втората степен, там е ядрено-горивния двигател.
  Разстоянието на заснемане е от около три километра.
  Росатом продължава подготвяне за следващи подобни изпитания, включително намиране на нови експерти, на мястото на убитите от взрива.
  САЩ се отказват от такъв ядрено-ракетен двигател. Още по време на изпитания на крилата ракета през 1950-те и 1960-те години.

 4. Сещам се:

  Боко не иска да му свири чалгата “на Цветан”.
  Но боко не отхвърля чалгата “на слави”.
  Нито отхвърля медийната чалга “на делянчо”.
  Бас държа, боко още сега е зел “пергела” в ръце, и пресмята върху политическата маса как ще се коалира.
  Чалга-политика, чалга-сми, чалга-човеци.
  Лика прилика.
  Като три кагебейски чипика…

  Сещам се в тази връзка:

  АЛЕКС си отиде.
  Кой идва след него? Къде са подобните хора, млади или каквито и да са, идващи като ПРОДЪЛЖЕНИЕ на същата вълна. Поколение, сляло се с такива като него, и продължаващо. Поело щафетата. Поне няколко десетки души. Излизащи с позиции. Със становища. Усещащо се от тях, че ТОВА Е НОВА БЪЛГАРИЯ. Че идва ОБНОВЯВЕНЕ. Говорещо като тях. Публикуващо. С добре чувани гласове. Обземащо “масите”. Набиращо мнозинството последователи. А и гласоподаватели от такав тип.
  Да, ИЛИЯН е от същия екип там, на АЛЕКС да, но и СЛЕД него?
  Един ден и подобните като АЛЕКС будещи, също ще си отидат.
  Да, не трябва да приказвам такива черни приказки. Но пък помним добре – Memento Mori.
  Искам просто да кажа, къде са и другите да правят каквото прави и ИВО.
  КЪДЕ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕТО?
  На което можеш да сложиш същите имена.

  Нещо не виждам. Да може да има неколцина. Но не виждам и поне като тях да е.

  Докато виждам друго.
  Делянчо, сега и славчо. Поколение “на прехода”. В зряла, зрееща възраст. Разпространяващо идеи и влияние със своите амбиция, послание, действия. Към които бързо прилепват хиляди ако не милиони общо.

  Но КАКВО носят тези “послания, амбиция действие”? Това ли е
  “Поколението” на нова България? Обновяващо както трябва.
  Такива ли трябва да са тези идеи. Тези въздействащи изграждани представи, образи, нагласи.
  Това ли (трябва да са) хората на новата ни страна?
  Такива ли?

 5. Още по ЧЕРНОБИЛИТЕ на Русия.
  Веригата им продължава.
  Както се видя съвсем скорво.

  Документи от Архива на Националната Сигурност на САЩ

  ЧЕРНОБИЛ 1986 г. като строго секретно събитие
  Ядреното бедствие през очите на:
  Политбюро, КГБ, разузнаването на САЩ

  Автор Светлана Савранска
  Съветник на президента Борис Елцин, депутат в съветска русия
  После преминала и тя в другия строй – Вашингтон, служител в Центъра Уилсън
  Редактор Ала Ярошинска
  Депутат в съветския “парламент”, член на президентския съвет на Борис Елцин, политолог

  Част I (от 2 части)

  Декласифицирани (рассссссекретени) 15 (петнайсет) документи осветяват подробности за действията и реакциите тогава на най-висши нива. Критики, лъжения, пр.
  Документи на ПолитБюро, ЦеКа (някои се ебаваха “Циганския Квартал”, моите уважения за братята цигани). Дневници, протоколи. Витари Воротников, член на политбюро, министър-председател (типичен от калъпа на “партията” и кгб). Министерство на енергетиката. Спешна извънредна оперативна група на политбюро
  (ха ха ха.. “извънредна” – всъщност в реда на всичко. То всичко си беше извън нормалния ред, включително и съветската “партия” и “строй”). Заявление на страни от ЕС.
  Документи на Съвета по национална сигурност на САЩ.
  И др.

  https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/nunn-lugar-russia-programs/2019-08-15/top-secret-chernobyl-nuclear-disaster-through-eyes-soviet-politburo-kgb-us-intelligence

 6. AWACS
  Жалко .че Алекс Алексиев си отиде толкова млад.Всички знаем за неговият принос за рухване на комунизма в световен мащаб.За това чест и почитания за Алекс Алексиев.
  Нещата в България обаче се променят.Променя се съзнанието на обикновеният човек спрямо Русия,мафията,некадърните управници,сталинските методи в набеждаването и мачкане на хора.Първи рухнаха проруските партии/Сидеров и Марешки/За това всичко имат принос интелектуалци като Иво Инджев/книгата за Сан Стефано,експертите към Демократична България,Илиян Василев ,политици като Радан Кънев/четете блога му/Хр.Иванов,юристи,почтени съдии и др.Млади българи,които идват от чужбина.Народът все повече им вярва.Затова са протестите на обикновени хора срещу Гешев и Пламен Георгиев.Хората не могат да търпят повече прогнилото статукво.
  Ето идва млад необременен човек,специалист,за кмет на София който директно поема махането на МОЧА.А вие вместо да го подкрепите питате скептично*кой го издига.Ами ние нали сме единомисленици с вас .Ама май не сме.Вие все гледате нещата как няма да станат,защото нямало кой.Не ще станат въпреки такива като вас.Затова по добре си замълчете и не пишете цели страници безмислици,Дайте нещо позитивно.

 7. Дано по-скоро си отворят и другото око и не само те, но и ЕНП. Иначе може да се окаже твърде късно и неспасяемо.
  И Радан Кънев върви по стъпките на г-н Инджев и има “честа” да бъде съден този път от най-главния “атакист” болен лидеров.
  Към AWACS
  Ако разчитате на така наречените национални медии няма да видите, защото те са си техни. На мафията! За да се види има ли и нормални трябва да се порови. Например във фейса където хората имат възможност да видят Демократична България, Денят с Веселин Дремджиев и т.н. Има и малки медии, в които в определени предавания имат и читави гости. Ето пример с Георги Касчиев по ОН АИР: https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/172378-ekspert-za-vzriva-v-rusiya-radiatsiyata-skacha-za-chas-i-posle-spada-koeto-e-stranno

 8. Драга D.SAVOVA,

  Споделям само оптимизма ви.

  Протестът през (около) 1990 г. наброяваше стотици хиляди.
  Протестът (същият тип) през 2013 г. наброяваше десетки хиляди.
  Протестът (пак такъв) през 2019 г. наброяваше само няколко хиляди.

  Ефектът от тях е също намаляващо ефективен. Осъществените промени в резултат на протеста са нараствашо минимални.
  Това че са станали тези и тези промени в страната ни, е по-скоро от общия курс на нещата включително в ЕС и Европа. И от немай къде вече. Достигнали дъното, или пак последни “на опашката” на промените. Например самолетите – пак сме последни в НАТО и вече станали за резил.
  Те не са промени в резултат на обща позитивна воля и потенциал, надделяваща инициатива от недрата – казано за случая на протеста.

  Да не говорим, че чрез протест принципно не трябва да се мисли да се променят нещата. А чрез вътрешно широко убеждение, и чрез подобно по тип широко гласдуване.

  България не стана повече демократична и свободна и повече към синя. А стана повече розово-червена. Президент, премиер, правителство и парламент са такива. Докато преди имаше президент Петър Стоянов, повече синьо присъствие в парламент, и премиер Иван Костов.
  Такава комбинация скоро не се очертава.
  Напротив, очертава се отново и отново розово-жълто-чалгава трайност, за години напред, от боково-славчов тип.
  Пак потвърждавам, ако се правят евро-атлантически промени, те ще са не заради тази комбинация, а заради общото предвиждане на евро-атлантическия “фон” (заедно с Европа и Америка) в някаква посока, част от който е страната ни.

  Това, че изтъквам и критикувам негативното е добър подход.
  Вместо подхода да извеждам на преден план и изтъквам “позитивното” и тупането по гърди, а негативното да минава повече незабележимо.

  Та, статиитге на ИВО тук са изцяло “негативни”, ако се вземе думата, спряма русия да речем, или спрямо премиера ни, и свързани неща в България.
  Точно така трябва.

  Поздрави и уважения!

 9. D.SAVOVA Мисля,че не преценявате добре постовете на AWACS. Те са изключително свежи и дават много и интересна информация.Добре стоят в този чудесен блог.

 10. AWACS |
  Пак каканижете.Протестите от 1990 г.изиграха огромна роля.Без тях си бяхме руска губерния,Беларус,Приднестровието,Северна Корея,Крим Туркмекистан.За там нашите журналисти са видели бедна и изостанала страна,а властниците са се срамували да покажат населението.Е, не сме това ,но без протести щяхме да бъдем това ,измекяри на руснаци по курортите.Кога съм си мечтала аз ,че с лична карта ще летувам в Испания,а пътьом ще мина през Париж.И ще видя Кот д,Азур.
  Ето това получихме от управлението на ОДС и Иван Костов.Това са фактите,а не вашите фантасмагории.И въпреки възрастта ми се напрягам да работя,така че бях на почивка през юни в Приморско,а сега ще бъда в края на септември в Мармарис.
  Но българите могат много повече стига да има честни,справедливи и компетентни управници.Ето за това мечтая и се боря.Затова са негативите персонално срещу управниците,Бойко Борисов и цялата клика.Но при вас не виждам тези нападки,а се фокусирате само срещу десните ,вместо да ги подкрепите,насърчите и гласувате за тях.Пак повтарям и потретям всичко което сме получили като приоритети се дължи основно на сините или така наречените десни.Около това ядро трябва да се формира бъдещо управление защото те доказаха ,че го могат.
  Приятна вечер и си спомнете фактите.

 11. На морето ги почнаха. ЕкссъвеЦката другарка ще хване от трите, най-дългото. Подминава преднамерено червеният флаг и се “чуди” после защо я връщат. Представям си колко е било буйно морето след като е биля самотна във водите. И се прави на подполковник. Не чува, не вижда, не разбира. У, лево.
  Да видим дали имотната първа фенка на руският туризъм, чупещата годзиломера и тъпомера, две в едно, ангелакова ще се “извини”.

  https://www.mk.ru/incident/2019/08/16/bolgarskiy-spasatel-izbil-rossiyanku-za-umenie-plavat.html

 12. Статията в Ню Йорк Таймс иде да каже:

  Ей, Българи, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ли, че РУСИЯ е която два пъти разклаща правителството ви, само през последните години. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО ВЪОБЩЕ ПРАВИ РУСИЯ – ПОДРИВНИ ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. Което ще рече също ясно, че те са една трайна стратегия, добре обмислена схема, разработен подход.
  Какво се занимавате, напразно, с търсене на виновни разни отделни хора, разни “кой”. Ние от тук, оттатък Атлантика виждаме – вие там Кьорави ли сте? Пак от дърветата не виждате гората.
  И, като/ако виждате, КАКВИ ИЗВОДИ СИ ПРАВИТЕ? Какво правите в резултат?
  Оставате рехави, порести, пропускате русия да преминава през редиците ви КАКТО СИ ИСКА. Оттук засягате и сигурността на НАТО, и повече.
  Цял главнокомандващ на НАТО заема становище, говори, изтъква.

  Никой тук не вижда. Кой ли се замисля. То хората и тук се кефят да си говорят на руски и си турят руски имена.
  Румко и боко също мълчат. Боко отива пак на Изток. Да ни напълни задниците отново и отново с руски газ. Аз не искам да бъда изпълван с руско съдържание!
  Дали боко го е страх, да заеме позиция, да се изкаже? Веднага смени РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ. Вслуша се в решетката, тутакси (иначе пък той говори срещу болшевики). За “изстъргването” на неудобни българи и политици, мислещи критично нормално. Веднага провали и инициатива на съюзничи от НАТО в Черно море. Румко веднага тури вето.
  ТРОЯНСКИ КОНЕ. Руснаци в България.
  Дали боко въобще се замисля? Май въобще не му се ражда мисъл, та да го е страх после от нея. Автоматизирно действа, изпълнява.

  Допълвам коментара ми по-горе, от Август 16, 2019, 14:16 ч, че последните редове са на един руски инженер специалист, живеещ от много години в Германия. Прекопирах му ги.

  А украинците по въпроса за ядрения взрив в русия допълват:

  Новият Чернобил

  Последствията от ядрения взрив са по-големи, отколкото руските власти се принуждават да разкриват
  Нивото на заразяване е опасно не само за военната база, където е станал, но и за района и селищата наоколо
  Взривът, в резултат на изпитания на ядрен ракетен двигател от министерството на отбраната, е най-голямата подобна катастрофа от Чернобил насам

  https://sprotyv.info/news/novyj-chernobyl-rf-skryvaet-masshtaby-posledstvij-vzryva-v-severodvinske

 13. Хората не са нито по-глупави от Вас, нито слепи, колкото и да не Ви се вярва това а Грубия Ви език не Ви прави по-висша от сънародниците Ви. Иван Костов не свали Т.Живков, следователно заслугите са на други сили. Тяхна е и волята за НАТО и ЕС а не на Другаря Костов, без който според Вас нямало да сме член на Алианса и Европа. Между впрочем не съм чул И.Костов да е лежал по затворите като враг на народа.
  Колкото и да си хвалите лидерите, резултата е на лице. Цялата власт е в ДС. Народа си получи земичката но му я взеха директно или индиректно отново. За справка преди 9 ти Септември, Рентата за земя е била 50% сега е 20%.
  Тук имаше една статия, че селата опустяли, защото се плащало малко на село. Истината е съвсем друга. Може да сме влезли в НАТО и ЕС и даже и на Луната може да е ходил Иван Костов но Народа го ограбиха и не му позволиха да се развие нито като дребен фермер нито като дребен бизнесмен. Превърнаха го в имигрант и страдалец. И тази е истинската причина и за демографския срив. Не знам колко е Велик Другаря Костов но в момента десните сили са превърнати в малки бутикови партийки в които нещо става но какво точно, само те си знаят и кой служат никой не знае. Явно не ви интересува много съдбата на българския народ.

 14. До AWACS
  Допускате грешка, г-н AWACS. Няма партия “НОВА БЪЛГАРИЯ”.

 15. @ AWACS:
  Приятелю, губиш си времето. Още повече, че вече беше заклеймен като враг. Вярата /вярването/ не се оборва с аргументи. Едни вярват, други мислят – въпрос на светоусещане. Вярващите никога не се съмняват /колебае/. И, за да не влиза вярата им в конфликт с фактите, изграждат си територия от постулати /леми, пророци/, които с цената на всичко защитават от всякакво посегателство.
  Крайната фаза е обожествяването /като при всяка вяра/. А както всички знаем /вярваме/, божествата са непогрешими. И как иначе – ако само за миг допуснем, че божеството /пророкът/ може и да греши,цялата логическа постройка изградена върху основите на вярата рухва.
  И при падналите в капана се получава така – за защитените /територии, пророци/ или добро, или нищо. Като след заупокой.А който се усъмни или не дай Бог посегне – на кладата!

 16. Г-н Тинков, като пишете думата пророк я слагайте в кавички. Партийния водач в нормалните държави не го обожествяват.
  Не случайно един от най-древните закони даден ни от Създателя Бог, казва, Не си създавай идоли, кумири, фалшиви божества и не им се кланяй. Истинския Бог дава и живот и храна и светлина на всички. Както и справедливост за всички.

 17. Хора, разграничавайте внушенията на медийния картел стремящ се да превърне медийната среда в едно блато в което истината ще е тази която е най – шумна и изпъква над общата мътилка . Всички тези критикари на Иван Костов, на Демократична България, на новият кандидат за кмет на Демократична България, посочете АЛТЕРНАТИВА. Посочете или ззамълчете по достоен управник след промените от Иван Костов. Посочете политическо обединение по достойно от Демократична България. Посочете по достоен и честен политик от Радан Кънев. Посочете или замълчете. Не ставвайте неволно оръжие на масква. Масква винаги ни е окупирала Подмолно. С вкарването преди това на ЛЪЖИ.Единственият път когато русия се изправила в директен сблъсък с България се е стигало до пълната и безусловна капитулация, както и освобождаването на поне пет държави от робство.

 18. До ДОДСАВОВА-начели сме се на приказки,как Ф.Димитров разбил селското стопанство ,а И.Костов,разграбил промишлеността!Хайде,моля ви се, не сме червени бабички,да ни ги разтягате тия!И освен това ,анонимно?

 19. До ДРАГО МИ Е:
  Приемам безрезервно забележката.

 20. Към ИЗТОЧНИК:
  Фриволните изводи на AWACS за България неделими от „свежата и интересна информация“, която той поднася, водят единствено до безперспективност и отчаяние.

 21. Напълно подкрепям ПАВЕЛ ТИНКОВ ре. писаниците на старшините в този форум – този път до “врага с партиен билет” AWACS. Явно никакви преподготовки не помагат, фатмакът си е фатмак.

  Относно поста на СМС – “медиите” ни мълчат и за финансовото източване от рАЗИЯтски фирми на “мамковината”. Газ, петрол, ядрено гориво, тол такси, туризъм, въобще де що има живи пари.

  Абе що РАПОНЯ направо не назначи некой сАвеЦки тъпаришч за финансов министер. Ето на, на тъп. небезня мандатът му в ООН приключва, направо е готов…

  Респект на Стопанина!

 22. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Бъркате година, място, вярвания и хора. Да ви ориентирам. Сега е 2019 година и по нашите ширини няма такива племена и шамани, за които пишете. БЪЛГАРИТЕ са едни от първите приели християнството и то от първоапостолите, далеч, далеч преди предателството на Борис. Днес БЪЛГАРИТЕ нямат нужда от кумири, и още по-малко от тълкувания на шамани, за да си обяснят кое ги доближава , и кое ги отдалечава от БЪЛГАРСКОТО, защото БОГ е в тях, а БОГ Е НЕПРЕХОДЕН.

 23. Здравейте, ПРИЯТЕЛИ! Моля Ви, по-спокойно. Понеже сме хора, всички грешим. Да си прощаваме, когато е възможно! Специално под коментара на Веско Станев се подписвам с две ръце, тази неприязън съм я изпитал на гърба си на много места в милата ми татковина!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.