Дневен спомен за “нощния живот” и българската му връзка в Берлин

 

 

 

 

Във връзка със статията в сайта на  “Дойче веле”, позоваваща се вестникарски публикации за водеща роля на български банди в “нощния живот” в Берлин, в спомените ми изплува един епизод от 1994 г.https://www.dw.com/bg/подземният-свят-на-берлин-български-банди-държат-нощния-живот/a-50074461

Бях в Берлин по покана на шефа на пресслужбата на Канцлера Хелмут Кол, с когото се бях запознал в София година по-рано. Имах честта да бъда единственият българин, поканен на тържествата, организирани от германското правителство, във връзка с годишнината от атентата на германски офицери, ръководен от полковник Щауфенберг срещу Хитлер на 20 юли 1944 г. Целта на проявата беше да напомни да света, че и в Германия е имало съпротива срещу нацизма дори в самата армия.

Разхождайки се в Западната част на Берлин се загледах във витрината на едно “вариете”, а след това и в охранителя пред вратата, който веднага привлече вниманието ми с познати черти на подобен типаж. Проговори ми. Щом си отвори устата на нещо като немски език реагирах спонтанно на български с въпроса “откъде си”. Също толкова автоматично натруфеният по мутренската мода у нас бабаит ми отвърна на чист български, че е от българския Североизток ( не е важно от кой град точно).

Беше посред бял ден и нямаше опасност да попадна на вечерната програма на “вариетето”, която явно се състоеше от зяпане на жени, придружено със съответната консумация. Консумирах едно питие в празното заведение, донесено от …съпругата на охранителя. Родом от същото място. А освен нея, както се разбра от краткия ни разговор, тук работела и сестра й. И т.н. 

Семеен бизнес! Дали е престъпен? Чак такова “журналистическо разследване” не съм правил в рамките на мимолетното пресичане на пътищата ни. Но като чета какво пише германската преса по въпроса, се питам по-скоро как ли стоят нещата у нас в този бранш. При такъв интензивен износ на специалисти по организиране на “нощен живот” е цяло чудо, че е останала работна ръка и територията на България.

17 мнения за “Дневен спомен за “нощния живот” и българската му връзка в Берлин”

 1. Г-н Инджев а какво ще кажете за Френските проститутки?

  “Убеден съм, че бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа”. Френският държавен глава посочи, че вярва в Европа, простираща се “от Лисабон до Владивосток”, добавя руският официоз.
  Необходимо е Русия “да се слее” с европейския свят, заяви на срещата Макрон, цитиран в материала. “Вярвам в тази концепция”, каза той и призова да се преразгледа архитектурата на доверието между Русия и ЕС, да се разработят общи методи за решаване на конфликтите.

 2. @УНО
  По-кротко с квалификациите. Инициира ли Макрон падане на санкциите или НЕ, НЕ и НЕ. Френският президент по руските въпроси има консултанти- емигранти от времето на ссср1 и такива които са избягали от режима на пут.ин. Вкл. и автори на книги за него. Ама не като пасквила “Бойко който винаги се завръща” на оная родна шафрантийка. Няма да гуглирам за да ѝ правя излишна реклама как и беше там името.
  3 часа и половина разговор насаме не ще да е бил лек за госта. Преди малко повече от две години след първата им среща насаме във Версай кремълският гном излезе зачервен, потен и на пресконференцията вадеха думите му с ченгел.
  Стилът Макрон е со кротце, со благо и малце кютек ако я караш по досегашният тертип. За себе си, на 99% съм сигурен, че вчерашното рандеву нищо няма да промени. Джуджи1 си има мисия, да затрие лично и начело Педерацията и няма сила която да го отклони ни крачка встрани. Не трябва И да МУ се пречи. Каквото и да означава това.
  Ще да видим.
  Много мина, мъничко остана.
  Долният линк е към статия която е с “пъти, пъти повече” да използвам любима трафаретка на Баце, къде без него, съществена.
  https://www.actualno.com/analysis/4-stancii-za-izmervane-na-radioaktivnostta-v-rusija-ne-rabotjat-sled-vzriva-v-arhangelsk-news_786976.html

 3. Какво ще кажете за жълтите жилетки на Путлер?

 4. Български, турски, руски банди в Берлин, в такава последователност най-много. Нищо чудно. Смятах турците да са начело (Кройцберг квартал там е все едно малък Истанбул.) Те са царе по фалшиви паспорти и трафици на хора, включително през Средиземноморието и Балканите за Европа. Не им отстъпваме. А пък русняците са навсякъде.
  Яка симбиоза.
  си”н”биоз ли беше – по серго.. ха ха

  Путин на Макрон: “Не искам в Русия да има жълти жилетки”
  Макрон на Путин: “Да, но при нас те поне могат да участват в изборен процес (избирани и избират)”.
  Путин на Макрон: ..(нищо)..
  ха ха ..
  https://www.reuters.com/article/us-france-russia/chiding-macron-putin-says-i-dont-want-yellow-vests-in-russia-idUSKCN1V91D0

 5. Драги УНО,

  (И) вие ли четете единствено руски или “на пеевски” медии.
  Ха ха..

  Ако това е акцентът на срещата, както тасс го предава, и тук се препрепрепрепреппре… дава….

  Търпимостта в България към русия намирам за най-великата в света.
  Нищо чудно и присъствието на русия в българия и обществото и средния българин е толкоз голямо. И оттук в политиката, та и в управлението ни.
  И търпимостта към паметници например, никак чудна, насрали на всеки километър… редки гласове против…

  “Хората винаги са били и винаги ще бъдат глупавички жертви на измамата и самоизмамата в политиката (и пропагандата – от мен), докато не се научат да разкриват зад които и да било нравствени, религиозни, политически, социални фрази, заявления и обещания интересите на тези или онези класи.”

  др. В. И. Улянов (Ленин),
  Пълни събрани съчинения, V издание, т. 23, с. 47

  http://leninvi.com/t23/p047

 6. Към УНО:
  По думите на Корсунски, Украйна трябва да направи списък от точки, по които ще бъде полезна на Вашингтон, за да може в последствие да укрепи присъствието на американската армия на своя територия.
  „Това е много сериозна задача, която изисква решение на най-високо политическо ниво. (…) Опитът, който получаваме във войната с Русия е безценен за американската армия. Те не са се сблъсквали директно нито със съветската, нито с руската армия“, заяви той, цитиран от „Политнавигатор“.
  Украинският дипломат предлага да се постави въпроса за строителството на военна база на САЩ на територията на Украйна по примера на съседна Полша и по този начин да бъде решен проблема с националната сигурност на страната.
  „Край Очаков с помощта на САЩ се строи нова военноморска база за украинския флот (…) за да могат да влизат американски кораби. Считам, че ние изобщо трябва да поставим въпроса за построяване на военна база на САЩ в Украйна, както направи Полша. Това би решило проблема с нашата сигурност не по-зле от членството в НАТО“, поясни Корсунски.
  Ситият на гладния не вярва. Лесно е да си диалогичен като домакин на Елисейския дворец. По-друго е ако си дишал смрадта на ватнишките партенки, а лугански ихтамнеты са изнасилили сестра ти. Що пък мадам Макрон да не гушка и цалува лилипутинчо – да не мислите че той ползва за афтършейф вонята „Тройной”? Поевропейчило се е копелето още в ГДР-то. А на кървящите от Майдана ще им подхвърляме отвреме- навреме по някой-друго милионче от джобните, колкото да не спират да кървят. Колко му е – та ние на боко от булгаристан пускаме по повече за „магистралите му”.

 7. Така се прави! САЩ и Румъния в съвместно заявление fuck off на СП-2 и аналозите му. Къде отива нашият нещастник Баце с неговото хъбче захранвано единствено с раззийска газ. Излиза, че и него го “изтемарват курвенската”. Гонка до дупка на ненаситните рублофили по света и у нас.

  https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/joint-statement-president-united-states-donald-j-trump-president-romania-klaus-iohannis/

 8. Още за Чернобил
  Имплицинно и за Курск
  И всичко подобно, идващо от руската земя

  По Андрей Санников, род 1954 г., Беларус
  Дипломат, заместник външен министър, политик. През 1996 г. минава в Опозиция на правителството, присъединява се към безкрайния Протест в Беларус, преминаващ през безкрайни фази на засилване и затихване, до днес. На същото правителство, продължаващо да е проруско, на лукашенка лукавия. Смазващо демокрацията и свободата в страната, правейки ги фактически никакви.
  Санников съосновава Харта 97, Координационния съвет на Демократичните сили, Инициативата Европейска Беларус. Участва в президентските избори срещу лукашенка 2010 г. Негови секретари, съветници са арестувани, убивани, малкото му дете 3-годишно почти откраднато от детската градина. В масовия протест на улиците, заобграден, като от същите в москва и ХОНГ КОНГ, тръшнат на земята, бит по главата и цялото тяло, краката счупени – така по-сигурно няма да участва в следващите избори. Затворен в пандиза. Президентът Обама протестира срещу “изборите”, “президентът” медведев ги подкрепя.
  След “успокояване” на обстановката и укрепване на властта отново, освободен от пандиза. Продължава да е в опозиция, да критикува властта и се бори за свободата на Беларус.

  Каква е заплахата от нов Чернобил:
  А. Санников
  Заедно със Списък на ядрените инциденти в русия
  1953-2019 г.
  21 НА БРОЙ
  С линкове за всеки от тях

  https://upnorth.eu/the-threat-of-a-new-chernobyl/

  Какво знаем ние, какво знае дори среднорусифицирания българин, четящ всеки ден на руски от руски “източници”, или пък от “на делянчо”?
  Челябинск, Кищим, Ленинград, Андреев залив, подводници и пак подводници, Северск, Баренцово море…

  Санников изтъква:

  Светлана Алексиевич и английският сериал “Чернобил” (който руснаците Мразят Много – защо ли?) ни казват реалните истории за станалото. Какво прави бедствия като Чернобил възможни, как се потулва всичко, за сметка и във вреда на гражданите.
  Главният герой в английския сериал, “Другарят Лъжа” е символ на руската съветска система и нейните функционери. На всяко ниво от нея, когато и вместо човешки животи могат да бъдат спасени, се избира вариантът ЛЪЖЕНЕ.
  Лъжеха за идеологията, че най-прогресивна. Лъжеха за техническите постижения, че са най-напреднали в света. Лъжеха за сигурността на технологиите, че са най-добрите. Лъжеха за инциденти, прикриваха ги. Когато истината се появаваше, идвайки от запад, тогава в приказките си намаляваха степента на щетата.
  Лъжеха се и помежду си. Лъжеха колегите си. Лъжеха в семействата си.
  ЛЪЖАТА е най-опасната радиация.
  Чернобил продължава да живее заедно с нас. Полуразпадането на плутония, изпуснат от реактора, е период от над 24 000 години. Справянето с последиците не е окончателно, в русия и страни наоколо, сега изглеждащи независими.
  Същите руски специалисти от росатом, построили Чернобил, сега строят нова руска ядрена централа в Беларус – същите, които небрежно-безгрижно си играеха с изпитанията тогава на Чернобил, и я доведоха до взрива.
  Руският “Другар Лъжа” е отново тук. Пак иска да прави ядрени централи.
  Кремъл няколко пъти заплаши, че може да използва ядрени оръжия срещу Европа.
  Русия наруши международния ракетен договор със САЩ (Рейгън-Горбачов), и сега той е провален.
  Руснаците казват, че новият реактор в Беларус бил повече безопасен, но малцина вярват. Вече имаше някои аварии при транспортирането, имаше ремонти и подменяне на елементи.
  През юли имаше нови проблеми в русия в ядрени централи – Калинин бе изключена.
  Отново не знаем фактите. Истините са укривани.
  Наследниците на Съветския Съюз продължават да седят във властта в Москва и Минск.
  Чак 2 (две) години след 2017 г. започват да се изясняват истини около проблема със съоръжението Маяк, свързан с изпусщакане на опасни количества Рутений-106. Кремъл лъжеше и отричаше, че въобже е станало нещо на негова територия.
  А според путя, Курск “просто потъна”.
  Ядрената централа Астравец в Беларус, конструирана от Русия, е руски СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, и ЯДРЕНА ПОТЕНЦИАЛНА БОМБА, технологически контролирана от Кремъл – С КОЕТО Е УДОБЕН ОБЕКТ И ЗА РУСКА КИБЕР-АТАКА. Тя привързва БЕЛАРУС ОЩЕ ПОВЕЧЕ КЪМ РУСИЯ, а и русия използва тази ядрена централа като ЗАПЛАХА ЗА СЪСЕДНИ СТРАНИ.
  Централата има МАЛКО ОБЩО С ЕНЕРГИЙНИ НУЖДИ.
  Разкритията за русия, сериите на филма Чернобил, случките с буревестник, са предупреждение да се спре с играждане на нова централа.
  Буревестник само бе приветствана от путя като ново сполучливо руско оръжие, достигащо Европа и САЩ. Но експертите казват, че радиацията в Северодвинск е увеличена 20 пъти. Русия се опитва да прикрие и това.

  РУСКИТЕ ЛЪЖИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ

  МИСЛЕТЕ ЗА БЕЛЕНЕ!

  Чернобилска молитва (Гласове от Чернобил)
  Светлана Алексиевичи, род. 1948 г., Беларус
  Нобелов Лауреат
  (книгата може да се изтегли)
  http://4eti.me/chernobil/

 9. ПАК РУСКИ КАПАНИ!

  “Русия очаква Сърбия да се присъедини към Евразия през октомври”

  Защото Сърбия и после Република Сръбска наскоро казаха, че няма да се присъединяват към НАТО, и ще останат да се придържат към някаква “неутралност” в сигурността – т.е. КЪМ РУСИЯ. И не само заради това.

  https://www.rferl.org/a/ambassador-russia-expects-serbia-to-join-eurasian-economic-union-in-october/30120717.html

  Сърбия купува ОЩЕ МИГ-29
  https://www.apnews.com/3f97938d9d144084b3ce399162ef2244

  Сърбия купува ОЩЕ МИ-17 МИ-35
  https://tass.com/world/1074014

  Ние туряме ВЕТО!

  Не че ще воюваме. Но сме СМЕШНИ!
  А и има правила, баланси и тъй-нататък.
  Да оставим т.нар. “солидарност” в НАТО. “Т.нар” за управляващия “елит”…

 10. Българското посолство в Москва не трябва ли да излезе със становище дали има РАДИАЦИЯ и дали е безопасно пътуването на български туристи в Русия?
  Няма да излезе, защото първо трябва да пита МВНР, то да пита ББ, той да пита Путин…..

 11. Унищожават Симеоновата могила край Поморие!

  (Постоянно пребиваващите етнически окупатори много се дразнят от българския характер на архитектурата по Черноморието ни, както и от паметниците, пазещи спомена за славното минало на българите, извоювали тази земя за потомците си, затова щедро плащат, насърчават корупционно продажните местни общинари в заличаването на историческото ни минало: на мястото на възрожденската ни архитектура строят безличните си бетонни коптори от стъкло и бетон, а българските паметници, за разлика от руските, по някакви си “много уважителни” причини се разрушават като маловажни или се преместват на непредставителни места, където да бъдат постепенно забравени и оставени без грижи да се саморазрушат.)

  https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/unishtojavat-simeonovata-mogila-krai-pomorie.html

 12. А сега какво ше кажете за Макрон,след като е казал на Тръмп Русия да бъде включена отново в Г 7,въпреки че е агресор заклеймен дори от ООН.

 13. @Krasnoselski, при изпълнения на минските споразумения. Което означава да се затвори границата с Раззия. И това е предостатъчно възродената армия на Украина за по-малко от месец да разпердушини “миньорските” и “трактористките” бригади, башка “отпускарите” пратени от пут.ин.
  Всичко е пунт и пластика. Лаф да става докато кремълският гном престане да върти номера и се прави на луд, това е по съвет на Агент Бор (Хенри Кисинджър). Навремето така преметнаха Брежнев да подпише САЛТ1. Кисинджър уж се изпусна щпред Громико, че Никсън е неуправляем и може да излезе от контрол ако съветите продължават да протакат преговорите и на своя глава да предизвика ТСВ.
  Ще да видим.

 14. @Gеорги Николов-от твоите уста-в Божийте уши.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.