Гражданинът Бойко Борисов е нареждал не само на пожарната – в това качество е накарал премиера Близнашки да защити Русия от България

Една снимка в мрежата, чрез която две жени се хвалят с познанството си с Бойко Борисов и едновременно с това му благодарят, че не ги забравял, доведе “Свободна Европа” до разкритието, че премиерът ни се месил ( конкретно в МВР ) дори и когато не е бил премиер за кратко в паузата между два от недовършените му мандати. Обаждал се да нарежда в качеството си на шеф на най-голямата партия, спечелила изборите, какви мерки да вземе пожарната в помощ на двете пострадали в автомобилна катастрофа жени. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30115995.html

 

 

 

 

 

 

Както можеше да се очаква служители от Министерски съвет се опитали да оправдаят началника си на практика с твърдението, че той така си се меси винаги от загриженост към нуждаещите се от неговата помощ. А пък фактът, че бащата на ранените девойки е изтеглил печеливша оферта от закриване на екарисажи и замяната им с далеч по-малко ефективните подвижни инсинератори просто нямал значение, защо късметлията повече не се бил срещал с премиера след това.

Всички знаем, че не всички поданици на н.в. Бойко Първи могат да отидат да му благодарят пред домашната камина. 

Всички знаем, че не всеки бизнесмен би имал късмета да спечели от закриването на конкуренцията, какъвто е случаят с фирмата на родителите на двете млади жени от снимката.

Всички знаем, че Борисов обича да се меси във всичко, което може да му донесе политическа полза. 

Всички знаем, че той се смята за наместник на Началника.

Всички знаем, че той се меси, защото се изживява като месия, който раздава благата и наказанията в неговата си държава.

Всички така сме свикнали с всичко това, че вече не ни прави впечатление. Включително и фактът, че Борисов реагира на приблизително също толкова “безобидната” новина на “Свободна Европа” за евтиния апартамент на Цветан Цветанов с категорична санкция срещу своя заместник, отстранявайки го от политиката именно защото новината идва от американската медия. Тя  сега по-малко американска ли стана?

Авторът на тези редове написа в “Премиер на РъБъ” , че в края на август 2014 г. опозиционерът Бойко Борисов е наредил на служебния премиер Георги Близнашки да промени в проекта на Министерството на отбраната абзаца от “Визия 2020”, в който ( за първи път) се говореше за руската хибридна заплаха срещу България – нещо, което днес вече е признат факт. Последва публична реакция на Близнашки в смисъл, че Русия е велика и не може току така да я обвиняваме. “Обвинението” срещу Русия беше премахнато, а Румен Петков , стар съзаклятник с Бойко от времето на дружбата му с президента Първанов, който предрече, че това непременно ще стане, също така публично благодари на професора.

В онзи период “Свободна Европа” беше замлъкнала, а моя милост, бивш коментатор на радиостанцията, си остана в положението на приносителя на една вест, закопана и до днес в една книга – макар и такава, която се разпространи в многохиляден тираж и вероятно беше сред онези, за които Борисов казва през зъби, че трупа дивиденти на негов гръб. Не помогнаха многократните ми предложения към медиите да попитат Борисов или Близнашки за състоялия се между тях разговор – дори Плевнелиев не питат, който се опълчи тогава и изрази несъгласие с ревизията на документа. Има готови да потвърдят свидетели. И тях съм предложил на медиите в случай, че пожелаят контакт и не им се вижда достатъчно да цитират моя скромност. Мълчание…Или по-точно- премълчаване, от което следва онова, за което става дума по-горе в текста. 

Хубаво е, че “Свободна Европа” се завърна в българското медийно пространство, но за Борисов това явно има значение само тогава, когато разкритията й съвпадат с неговия интерес за разчистване на собствения му политически терен.

14 мнения за “Гражданинът Бойко Борисов е нареждал не само на пожарната – в това качество е накарал премиера Близнашки да защити Русия от България”

 1. Персона на годината
  Персона на русия
  Персона на тато

  Персона нон грата
  Това ли е водачът на нова България, откъдето и олицетворението на България, избран и подкрепен от мнозинство сред народа, представящ я и пред целия свят??

  https://e-vestnik.bg/imgs/lado1/Lado-12.jpg

  Кой ли му пука.
  Вече нещата вървят като по инерция.
  Керван да лае, кучето върви…

 2. За кои думи се сещам като Го видя: корупция, кражба, тодорживковщина, русофили, шайка, феодализъм, простащина, Гоце, Доган, Сидеров, деградация, калинки, безпринципност, роболепие, мафия, външен дълг, шуробаджанащина, депрофесионализация, беднотия, къща в Барселона, офшорки, цацаратура, гешефт, нихилизъм…..

 3. Мижо и ти са изживяваш за най великия журнализ и гражданин ама не те е срам от това нали?!

 4. И всичко това се случва я на “разборите” след мачлетата, да не забравяме, че Баце е регистриран в книгата на Гинес кат най-дъртият професионалист за всички времена и народи във футбола или на седенките под магнолията в родната МУ къща протичащи под формата на белот. Ама не е и дори бридж белот ами домашен. Кого да опраскат и накъде най-удобно да си завъртят големи дирници за братушките. 8-те фантома на янките Бочко тъпкано ще им го върне. С лихвите. Де що са потоци, яец-и, хъбчета и всичко туй под кремльовска диктовка са “наши”.
  Единственият шанс за България е София да стане истински синя на общински избори през октомври. “Жълтопаветниците” на крайно неатрактивните за матРияла евроизбори през миналият май месец спечелиха 16% в столицата. Ерго, класира ли се нашият човек за вторият тур, краят на ерата Данчето е неизбежен. Заминава у киреча и до месец-два по след това и цялата камарила на банкянското слънце.
  Вместо да се мерим колко сме добри И на “приятелски огън”, всички наши усилия трябва да бъдат вложени в посоката СЕГА или НИКОГА столицата да стане отново бастион на евроатлантическата демокрация с подчертан “русофобски” уклон. Друго няма!

 5. Към Мижовци
  Ban@abv.bg
  168.235.194.146

  Не знам кого имш на ( пилешкия си) ум, но ако става случайно дума за мен, изобщо не се изживявам за велик журналиЗ.
  Журнализ е някой като теб, който лиже подметките на началството и го защитава от журналистите.

 6. https://19min.bg/news/8/117499.html#117499
  ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ТОВА Е НОВАТА КЪЩА В БАРСЕЛОНА ИЛИ ПО-ТОЧНО НОВИЯ ДВОРЕЦ В ОМАН. Акция Рекет в Македония ще е детска играчка в сравнение с това.

 7. Мълния!
  НОВИНАТА на деня!
  Некъпаната маша захарова този път Фърля бутове все едно играе лезгинка. Не спира да чупи тъпомера.

 8. “За 5 дни не срещнах българин по улиците на Москва. Явно не е популярна туристическа дестинация. Затова реших да ви запозная с някои мои впечатления. Научени сме да тачим руснаците още от детската градина. Те нас никак не ни харесват. Не срещнах един руснак за 9 дни, който да се зарадва на българи. По-лошото е, че разходката в музеите им (Музея на руската история в Москва, ВНДХ) ме срещна с отблъскващата действителност, че руската държава е изтрила всички положителни достижения на българите и на това учи децата си. Снимките по-долу са от интерактивната експозиция „Кирилица: когда, зачем, откуда?“ по повод 80-годишнината на парка ВДНХ в Москва. В нея са изложени карта на нашата част от Европа от IX в., където фигурират Македония!, Черна гора, Сърбия, но не и България. Черноризец Храбър е с неясен произход, а според текстовете византийските братя Кирил и Методий по поръка на Великоморавския княз са създали глаголицата. За превода на богослужебните книги те са „създали“!!! нов език, църковнославянски, въз основа на южнославянския диалект, на който говорили в родния им град Солун!!! Не мога да си представя филолог, пък бил той и най-зависимият от държавната баница, който да твърди, че Кирил и Методий сами са създали език, на който неизвестно как говорят толкова много и териториално отдалечени народи. Обидно ми беше да чета и разглеждам толкова много лъжи, представящи създаването на кирилицата така, че да се изключи изцяло този велик български принос. Нямаше ред за княз Борис I. Ваша е преценката дали да приемате руснаците като братя. Все пак имайте предвид, че явно е тяхна държавна политика децата им да не учат истинските факти и
  България да не съществува на картата.”
  Цвета Попова

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156800058163471&id=601048470&sfnsn=mo

 9. Воините на мракобесието маршируват в България,затягат редиците, равняват се по североизток.Подобно на маршируващите чукове от The Wall нa Pink Floyd. Но те също и танцуват и се кикотят на адските поражения, които нанасят на родината на българите.Неслучайно единият от лейтенантите им вече е наречен българоубиеца… Искам да изразя големия си респект и подкрепа към г-н Инджев в това негово дело, вършено с огромно търпение и постоянство. И всичко това в мъгливата европейска и световна картина, в която Свободният свят още е нерешителен към империята на злото и нейните сателити и пети колони. Но, развръзката предстои.

 10. Другаря Бойко е толкова червен, че даже не е за вярване. От най-червените е. Не случайно е гард на Тодор Живков. Лъжите му, че не бил комунист са жалки.

  Нека си спомним кои са истинските врагове на комунистите (материалистите). Най-милите и добри хора, будители на духа и пазители на истинските ценности, православните свещеници. Към тях сатанинските слуги са особено жестоки.

  https://www.borbabg.com/2019/08/20/pogubeni-nashentsi-partizani-zaravyat-zhiv-otets-rafail-v-yama-za-umreli-zhivotni/?fbclid=IwAR1txQLMG6skjhUcrjBKj4EiBcyAwq87oWvCUQWSOatXRuXSRseLYGfPwu4

 11. Богоносецът, слънцеподобний ввХУЙЛО сбива мечти(те) на (за)милиарди.
  Не му е лесна И мисията на тувимеца шойгу. Да го играе извъртлив га акъла му е в остър дефицит.
  Много мина, мъничко остана.
  https://uc.od.ua/columns/1533/1217979

 12. Миговци,

  “Целуни се на разсъмване”
  Може с дрън-дърева и курлелка.
  Разрешавам на руска тройка

 13. Грешка по-горе:

  Това е линкът, за поредния червен интелктуалец появил се тук:

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.