От гоьола до кюмюра и други умотровения на Борисов

В едно отношение охранителят на Тодор Живов надмина охраняемия негов кумир – в ръсенето на турцизми и алабализми и прочее езикови примитивизми. Но не защото проявява замаскирана хитрост с цел да привлече ДПС за коалиционен партньор, да примами неговия електорат сред партийните си поданици или да очарова (ала)балъците ( рибите на турски), а просто защото толкова си може. 

Не споделям широко разпространената глупост ( за нейната безкрайност и сравнението й с вселената остроумно се е изказал Айнщайн) според която нямало лоша реклама. Но ще си спестя аргументирането с конкретни примери от актуалните новини, свързани с оповестяването на имената на престъпници, убийци и изнасилвачи, които мигом се превръщат в популярни, т.е. в “рекламирани” и много известни хора. И за тях ли важи првилото за постигането на известност на всяка цена?

Ето защо ще “рекламирам” отново най-показвания и цитирания човек в държавата, превърната в притежание на един политик с примитивен речник, който в не едно интервю с моя милост като водещ на предаване по БТВ се е клел в качеството си на главен полицай, че няма намерение да влиза в политиката. Дали пък и аз не съм допринесъл за неговото рекламиране, като му давах трибуна да ръси намирисващи на клозет остроумия от рода на това, че вътрешната политиката е “екскремент в целофан”?

Борисов извървя обратно пътя от гьола в Белене, както окачестви с презрение наводнената му строителна площадка, до прозрението от вчерашния 23 август 2019 г., че след 10 години ще “виснем на кюмюра” ако не довършим обекта в гьола. Същите закани се сипеха от лагера на ядреното руско лоби в България от самото възкресяване през 2003 г. на уж погребания план за втора атомна в България. Хоризонтите на нашето обещано от тях завръщане в пещерите без ядрен ток от Белене вече сме ги задминали. Само Борисов се завърна там, откъдето е тръгнал: в потайните дебри на пещерните  другари, лобиращи за руското влияние у нас с цената на всичко. 

Разликата между Борисовото говорене и пророкуванията по същата тема на някои по-лустросани, но не и лустрирани по силата на закона за поставянето на комунизма извън закона лобисти за АЕЦ “Белене”, е само в купешките думи, които те използват. Докато бай Борисов се изказва като някой бай Хасан от гетата. Като такъв са го наели на работа и той остава верен на корените си. Не е мръднал ни най-малко от тях, макар да научи сложната дума диверсификация колкото да ни замеря с нея в опитите си да замаже факта, че вече близо 10 години е на кормилото на държавата, а още я караме на монополен внос на руско гориво за таратайката.  

  С риск да подразня някои читатели ще припомня пак, че той ми се обади на 28 март 2012 г. в 12 и 20 по телефона в качеството на премиер, които иска пръв да науча, че току що Министерският съвет под негово ръководство е закрил проекта АЕЦ “Белене. Някой го беше излъгал, че така ще ми затвори устата за бъдещи критики по негов адрес, бидейки поласкан от вниманието и информационния подкуп на екслузивността в информирането ми като журналист на (прекалено) свободна практика. Всъщност този единствен епизод на фамилиарност от негова страна, който не породи някаква наша “близост”, ме направи още повече лично съпричастен към темата за АЕЦ “Белене” като политически коментар.

 

 

 

 

 

Защото това  е политически, а не чисто икономически въпрос, до какъвто се опитват да го сведат съгласувано помежду си руските господари и техните туземни слуги у нас. 

Само едно се питам: защо за палатки на пясъчни дюни, кокичета, птичета и прочее зелени каузи се намират сърцати протестиращи, а за цяла една атомна заплаха насред доказано земетръсна зона същите и останалите потенциални жертви на руската ядрена лакомия, с която трансгранично са заразени доста двукраки прасета в България, няма никакви протести?

Човешката цивилизация дължи  много за своето развитие на пътя на коприната и на заобиколните морски пътища, подтикнали мореплавателите да открият нови за тях континенти. Ние тук се въртим в наши дни в кръг от гьола до кюмюра, осеян за заблуда на противника с указателни табели, на които пише “шменти капели”, “пунта мара” и други подобни непреводими на нормален човешки език загадъчни умотровения на несменяемия обитател на върха на държавното управление. 

Патили сме от какво ли не, но такава апатия не е била. Дори по времето на неговия Тато протестите срещу отровителството на въздуха от страна на “братска Румъния” породиха първия организиран дисидентски повей в партийните среди на БКП. Документалният филм “Дишай и показването на протестиращи майки с колички в Русе донесоха усещането за глътка свобода. 

Какво трябва да се случи днес, за да си го върнем поне на нивото на онзи плах оптимизъм за едно бъдеще, в което мнението на хората има значение за властолюбците и отровителите на нашето бъдеще? Явно все повече се налага заключението, че с такава запушалка на върха на държавата няма да се диша свободно.

31 мнения за “От гоьола до кюмюра и други умотровения на Борисов”

 1. 10 години ББ е на власт, 20 години Путин е на власт. Руската опозиция, върху която се прилага политическо и физическо насилие, която не е допускана до избори измисли СТРАХОТЕН НАЧИН ДА СЕ ПРЕБОРИ С ПУТИН.
  УМНО ГЛАСУВАНЕ!
  Тази формула е на базата да бъде подкрепян единно всеки кандидат с реална възможност да победи кандидатът на Путин. ВАЖНОТО Е ДА СЕ РАЗБИЕ МОНОПОЛЪТ НА ПУТИН, а после да се търсят нови честни избори.
  Опозицията в България, АКО НАИСТИНА ИСКА ДА МАХНЕ Герб може да се поучи и да излезе с по-единни кандидатури на местните избори. Каквато и да е Мая Манолова, ако има възможност да махне Фандъкова, ще гласувам за нея. Защото глас за някой, който е готин, но няма реалистичен шанс да обърне статуквото за мен е безсмислен. Смисъл да се гласува за подобен кандидат е ако системата не е монополизирана и разнообразието е ценено. Сега не е така.

 2. Честит празник на независимостта украински приятели!

 3. Явно от прекалено многото турористически
  екскурзионни пУтешествия , банкянското ПРИМАТоподобие вече се превърнал в завършен и “професионален”…тУристь?!?!?!!
  Явно вече е забравил , дори ,че е “обучаван” ,поне, за пожарникарин в симеоновската виШа школа?!?!? И сега вече ,от многото екзотически екскурзии по света , по Европата, и у нас, бокоТИКВАТА е придобил най-виШута тУрористическа “специализация” и “квалификация”, и се е превърнал от редови пожарникарски “охранникь” в – тУрористь-председателЯТ на милЮционерският колониален БАНДИтустань-НРБ!!! НАЛИ!
  И след като агенть буда се е превърнал в най-виШият тУрористически “Иксперть” на НРБ, то е нормално да се изказва само по въпросите на “платноходковият” тУроризъм, но не и по въпросите на енергетиката, а още по-малко по въпросите на ядрената енергетика, или пък за беленският ядрен гьоль! Защото ядрената енергетика е съвсем далече от платноходковият тУроризЪм, където са “компетенциите” на тУрористь-председателЯТ на НРБ – бокоТИКВАТА! НАЛИ!
  И така да припомним на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, и на неговите десарски “съветници” и суфльори, които го монтираха за генсек , кметь и “вождь” на НРБ, че в “братски” Китай енергията произведена от кЮмЮрь е 2(ДВА!) ПОВЕЧЕ, над 80% от цялата китайска енергия, отколкото е в НРБ! НАЛИ!
  Освен това в “братският” Китай , ядрената енергия е 3(ТРИ!!!) пъти по-МАЛКО , под 10% от енергията, отколкото е в бандитустана – НРБ!, НАЛИ!В НРБ чдрената енергия от Козлодуй е над 30% от цялата енергия! Което е един от най-високите проценти в света! Освен това Япония , която дори си няма кЮмЮр , спряха всичките ядрени централи след катастрофата във Фукушима! ВСИЧКИТЕ!
  Германия ,също ги спря след Фукушима, но пък ФРГ поне има достъчно кЮмЮр за разлика от пренаселените и изключително бедни на полезни изкопаеми японски острови, НАЛИ!
  Явно бокоТИКВАТА не е чувал ,че при две ядрени централи в НРБ, няма да има никакви други централи , и така НРБ ще с епревърне в единствената “държава” в света , в която 100(СТО!) процента от цялата енергия е – ядрена! ТОТАЛитарен ядрен МОНОполизЪм , ТОТАЛен ядреналин! НАЛИ!
  За какви “диверсификации” дрънка проЗДият банкянски пожарникарин след като 100% от енергията ще е само ядрена?!?!
  Китай не е достигнал дори сегашното ниво на ядрената енергетика в НРБ, защото произвежда 3 ПЪТИ по-малко ядрена енергия от нас! При ОГРОМНАТА промишленост на Китай!
  Дори в “братушковият” путлеристки рай(Х), ядрената енергия е по-МАЛКО от НРБ, поне 2 пъти по-малко!
  И след като банкянското ПРИМАТоподобие толкова иска да строи беленският гьоль, нека приготви всичките си имоти в Банкя , за да построи ядрено хранилище за радиоактивните отпадъци от беленският му гьоль! А , ако не са достатъчни тези ядрени депа, то нека байхуй си вземе радиоактивните отпадъци и в барЦелонските хасиенди , в гръцките си острови и в задграничните си офшорки!
  Така няма банкянскоТО ПРИМАТоподобие НЯМА да има нужда да си купува поне кЮмЮрь за отопление през зимата, защото ядрените отпадъци ще го “топлят” , “БЕЗплатно”, през следващите няколко милиона години, подред! Дори ипрез лятото ще го “топлят”! “БеЕЗплатно” при това!
  И даже банкянският турорись няма да има нужда от допълнителни “осветление” , защото ядреният боклук постоянно ще го ОБЛЪЧ….. – ПАРДОНь! – не, няма да го “облъчва” , а само ще го “осветява”…… “БЕЗплатно”!
  И да припомня , накрая, на банкянският турористически “пожарникарин”, че десарските му кукловоди няма никога да му кажат, че кЮмЮра е започнал да се използва за отопление първо в Китай , така че нека китайците първо си построят техните си ядрени централи , преди да дойдат да ги строят в беленският гьоль, тук в НРБ!
  Също така няма разлика в технологиите за производство на енергия от ядреният котел, и от кЮмЮрджийският котел, – НЯМА! “Разликата” е само в използваното гориво, което нагрява котлите! При това ядреното гориво е много по-опасно от “обикновеният” китайски кЮмЮрь…….
  За това – ОСТВАКА! кЮмЮрджийска ОСТАВКА за бокоТИКВАТА и БАНДИТската му шайка от ядрени суфльори! ОСТАВКА ! ВЕДНАГА! – ВЪН! НЕзабавно! – ВЕДНАГА!

 4. Я да видим какво казва за “умното гласуване” Самият Гари Каспаров.
  https://www.youtube.com/watch?v=-a4GXV1Y0MQ
  За осичката мая, кюстендилската слива, каквото и да означава това, бих гласувал при едно-единствено условие. Да има на видно място в програмата си бутурясването на МОЧА. По същата логика декларирах, че ако Франсоа Оланд нищо друго да не направи през мандата си, но не предаде двете фрегати-хеликоптероносачи Миражи на блядовете, пусне ли се за втори срок, може никоя от многобройните му любовници да не Фърли за него, самият той да се “разсее” и въобще да не гласува, аз ще го подкрепя. Слава Богу, спря продажбата, плати Франция милиард неустойка евро но по съвсем други причини не се пробва срещу Макрон и другите.
  Кой разбрал-разбрал.

 5. Ами да, защо сестра Галева да не бъде кметица?????? Тя нито е част от статуквото, нито е омбудсуомън благодарение на тези, с които се предполага, че трябва да се пребори.
  В този ред на утопични мисли, защо пасоль Макаров да не организира демонтиране на всички Альоши в България и ни съдейства за спиране на самоубийствените проекти за втора атомна?????

 6. Патриоте, не знам дали си жертва на медийна пропаганда или…..
  Първо между бб и путин няма никаква прилика. Защото путин е началникът на бб. Или който там стои зад путин. И по таз причина всички партии са на ръчно управление от масква. Изключение прави Демократична България която се бори на дела,а не само на думи с монопола на русия в правосъдие, горива, газ, аец белене .

 7. “Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените.“ – Чарлз Дарвин
  Той това го е казал вероятно преди 170 години. В днешно време световният управленчески елит е пълен с приспособенци и некадърници, които съсипват държавите си. Но за сметка на това оцеляват. Много от най-известните имена са точно такива. На българинът такива му харесват. Чувства ги “свои хора”.

 8. Докато умните се нагласуват,лудите ще се налудуват. Вече 20 години тази умнотия ни е докарала до този хал. Здавайте вперьот щом ви харесва.

 9. “Пунта” “Мара”. Неясно… “Пунтираща марийка”?
  Гьол = езеро (https://translate.google.com/#view=home&op=translate&sl=tr&tl=bg&text=g%C3%B6l)
  Кьомюр = въглища (https://translate.google.com/#view=home&op=translate&sl=tr&tl=bg&text=k%C3%B6m%C3%BCr)
  Шменти? = “шмекерски”? Капели = шапки?

  Обогатена лексика на ЕС… Неповторим, необятен принос
  Представено от служинажните сми като като: “човек с феноменални способности чрез такива фрази да се изразява както трябва, и заради този му “език на народа”, народът го обичал”!
  https://www.24chasa.bg/Article/723663

  Мили Боже!
  Простащината е Отново Идол!
  Най-загубеният “предводител” в целия ЕС.
  (преди беше Комунистическата простащина, доносничество, преданост на русия и компартията – Идол)

  Как ни гледат отстрани и ни се присмиват. Не само в Брюксел. Нищо че пише, че България била достоен член. Че европредседателстовто било такова и такова. Та то всяко европредседателство, на Всеки член, е представяно за такова.

 10. И без да се притеснява, засрамва и смущава от това, той непрекъснато сътворява и “ръси” навсякъде все по-нови и все по-тъпи “глупотворения”, които се разпространяват усложливо от слугинските медии и за срам пред международните институции и чуждестранни медии!

 11. Пак за същото или вторият акъл на българина. Ето какво споделих по елпощата на приятел който има склонност да припознава отвреме-навреме Баце кат “десен” на избори разни.
  “Адаш, бесепето1, защото герба МУ на баце са 2, всички дето изпадна поради една или друга причина от Позитано 20 намериха пристан при банкянското човекоподобие, са умрели, еле за столицата. Жълтопаветницте както ни наричат пик-льовците на синът на Неделко Йорданов и близаджиите събраха на евроизборите които винаги са били най-малкият дразнител за електората 16% в София. Сегашният кандидат е читав, доказал се професионал-технократ в чужбина и отиде ли на втори тур, Данчето е у киреча.
  За добро или лошо, бате Ваньо е прав. “Десният електорат е интелигентен, претенциозен и оттук не лесен”. Моят прочит на цитираната мисла е. Интелигентен, ерго ерудиран, надграждащ се непрекъснато със знания и съмняващ се оттук във всичко. Претенциозен, трудно може да го накараш, да настъпва една и съща мотика. Или както по научно му ги е наредил Айнщайн: ” Не може с едно и също действие да предизвикаш различен резултат”. Което примерно е характерно за електората на трите водещи партии- двата отрасляка на бекапето-бесепе и герба Му и турското десепе. Там се гласува до дупка за кандидати посочени от вождовете. Боклуци като оня с многото именни дни-Николай, Стефан и Георги-визирам унгарският зет георги марков или адвокатът на тимаджиите милчо радев са само черешката на тортата.
  При нас е валидна сентенцията на Бърнард Шоу: ” Само 2% от хората могат да мислят. 3% си мислят, че мислят. 95% мрат но отказват да мислят”. Трудно е при такава постановка да се пИчелят избори но от време на време “суверена” го удря просветлението. В най-новата ни история имаме цели три примера. Два пъти на парламентарни избори и веднъж президентски.
  И те, така.”

 12. Геройкото така спря “белене”, че даде възможност заедно с орешарски да се разиграе номера със съда в Швейцария и сега тази министърка с име на китка да ни финтира да дадем още поне 95% заедно с 5% изхарчени до тук за да получим още тонове ядрен боклук. Според мен тепърва започват компенсациите заради Ф-16.
  Мисля си, че няма протести поради това, че уважавани от мен експерти казват, че този проект ще бъде спрян от ЕС и типично по нашенски защо трябва да се абиме. Срамно е, но е факт. Дано от септември протестите да са както за гл. прокурор, така и за белене. Може би хората са още във ваканция.
  Патриота дето щял да гласува за мая още не е разбрал, че тя и фандъкова са едно котило и комбина. Има време дано да разбере до изборите.

 13. Е, и това доживях да видя – в блога на г-н Инджев да се агитира за Сестра Галева.

  Патриоте, не сте уцелил аудиторията, търсете си други балъци.

  А”Умното гласуване”, дето според вас щяло да капичне Путин, е грандиозна глупост, и ако сте поне малко в течение на дискусията в рассия по въпроса, просто не бихте я пробутвали тук.

 14. Как пък не се сети поне един от джурналята, ей тъй, “по заобиколному” да попита банкянското човекоподобие как би предпочел да лиже путиновия сфинктер – омазан с кюмюр или светещ от стронций и плутоний?
  Или да го пита например, ще ли да обезпечи съгласието на “селските” си от Банкя, хранилището за отработено ядрено гориво и радиоактивни отпадъци да се построи в тяхното землище.

 15. Екологичното решение е доста по-сложно за реализация и изисква дългосрочна стратегия, която ще удари сериозно енергийния монопол. Няма начин управляващата в България БКП-ДС олигархия да го допусне!
  Соларни панели на всяка къща, вятърни централи където има вятър, всяка кравеферма с метан генератор и алгае поле, което да редуцира въглеродните емисии от изгарянето на метана, а маслото от алгаето да отива за дизел на селскостопанските машини.
  И пак ще има нужда от газови или атомни централи, които да балансират мрежата!
  Най-рационално би било реакторите, които така или иначе сме платили, да се инсталират в Козлодуй, докато се изчаква напредък в ядрения синтез.
  Пък САЩ и ЕС ако се притесняват от нарастващото влияние на Русия и Китай в Източна Европа, да осигурят гаранции на западните инвеститори в съчетание с политическия натиск върху местната червена олигархия, вместо да се опитват да развращават китайската и виетнамската ком. партии с богатство! Който държи икономиката, той държи и политиката!

 16. Захотел по большой нужде (может, тоже от страха? – не знаю), и спросил, не может ли быть заминирована местность в кустах возле дороги? Конечно, никто не захотел давать такой гарантии. Тогда Верховный Главнокомандующий на глазах у всех спустил брюки и сделал свое дело прямо на асфальте. На этом “знакомство с фронтом” было завершено и он уехал обратно в Москву». ©
  Из спомен на Анастас Микоян за първото и на практика последното отиване на фронта на сРалин.
  https://newsland.com/community/5325/content/kak-iosif-dzhugashvili-edinstvennyi-raz-v-100-kilometrakh-ot-fronta-pobyval/6854586

 17. Румен, не сте уцелил Десятката с нито едно от изреченията ви.
  А явно не разбирате от актуалната руска политическа ситуация.
  “Десните” Румен Христов и Божо Лукарски да не са пример за нас?! Лоялни на ББ и бяха купени. Румене, вие предпочитате ББ или друг да спечели изборите?
  Нека да се държим стратегически умно и да не подаряваме отново на ББ изборите.

 18. П.С. Умното гласуване даде резултат в Турция срещу тиранина Ердоган – Анкара и Истанбул дават началото на края на Тайпи.

 19. https://www.youtube.com/watch?v=RKBqc3pVfNk
  Интересно интервю с Генадий Гудков, бивш руски депутат и полковник от ФСБ-КГБ, който в момента се намира в България, според думите му.
  Касае актуалната обстановка преди местните избори в Русия.

 20. Още една мрачна годишнина.
  Август 1999.
  20 години путя на власт
  Хиляди невинни (чужди) убити, разстреляни (свои) шпиони, отровени (отново чужди) англичани
  Самолетни пътници, чеченци, Магнитски, Политковска, Немцов, Литвиненко, Скрипал, Солзбърийци….
  Кървава равносметка. Като на всеки руски началник. Но, обичайно обичан от боко & цялата клика (като от свои). Куче – едно нищо. Подарен ЦЯЛ БЪЛГАРСКИ ЗАДНИК.

  Да де, но путя обича децата.
  Е, да де, и сталин обичаше децата

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/murdered-spies-poisoned-brits-tens-18875107
  https://www.politforums.net/internal/1520243522_20.html

  Мао, Адолф, също обичаха децата
  https://www.citizensjournal.us/whos-really-killing-our-children/chairman-mao-children-pr/
  https://www.thesun.co.uk/news/3222051/rare-adolf-hitler-propaganda-pictures-posing-with-kids/

  И още една годишнина.
  Септември 1944
  75 години от края на Втората световна война
  Някои турят края й все през месец май 1945-а. Някои обичайно тука. В България. Дето все обичкат русия. Лягат и стават с нея. И акълът им не прескача другаде (не може, направен неспособен).

  Америка пуска двете атомни бомби. На юг през август.
  Японците НЕ СЕ ПРЕДАВАТ.
  На север, след една седмица, руснаците атакуват. От Манджурия, Сахалин. 1,5 (един и половина) милионна армия, над 5 (пет) хиляди самолета.
  Руснаците изненадващо нахлуват и в Северна Корея. Скоро заявяват интерес там, да продължели успешно срещу Япония. Америка се съгласява, макар да не вярва, че Северна Корея ще бъде направена проруска (по шаблона на Източна Европа) – наивна Америка, като Оливър Стоун, не като РОНАЛД РЕЙГЪН. Но пък се опасява руските войски да не окупират цяла Корея. Предлагат 38-я паралел. Ето ти днес Северна и Южна Корея.

  Япония е съюзник на България, Германия.
  Като България, Япония не обявява война на русия.
  Но и тя е атакувана от Русия. Русия иска да извърши ПРОМЕНИ. ДА ОКУПИРА КУРИЛСКИ ОСТРОВИ, по възможност още.

  Руснаците нападат на 3 (три) фронта. Настъплението им продължава докъм 1-2 септември. Когато и Южните Курили са окупирани, руските войски достигат Хокайдо. Най-северният най-голям японски остров.

  Тогава Японците ХУКВАТ да се предават. Не се предават на руснаците. ПРЕДАВАТ се на Американците.
  Германците също хукват да се предават. Не на руснаците. На американцинте.

  Предават се, договорът е подписан.
  2 септември 1945.
  Край на войната
  Почти месец след двете бомби.

  Японците вече знаят. Японска “демократична” република (Я”Д”Р), по калъпа на Г”Д”Р. Изглеждаща неизбежна. В Хокайдо или където и да е.

  Русия окупира и ОТКЪСНА ИЗТОЧНА ЕВРОПА. ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА. После (уж) я върна. Не й се излизаше, и днес иска да е там. (Особено в България – руските амбиции и влияние, особено и отново подкрепени от някои тук…)
  Русия върна Източна от цяла Германия.

  Русия окупира и ОТКЪСНА Южните Курили от Япония.
  ЕДИН ДЕН ЩЕ ВЪРНЕ И ТЯХ.
  Ще ПОВЪРНЕ обратно, ВСИЧКО НАГЪЛТАНО. От романовци, съветещи комунисти, путиняци.
  На Грузия и Украйна също!
  Амин!

  Атомната бомба не победи Япония
  Русия бе това, което победи Япония и я накара да се предаде
  https://foreignpolicy.com/2013/05/30/the-bomb-didnt-beat-japan-stalin-did/

 21. Към РАЧЕВ:
  Дори да бяхте използвали мисъл на Айнщайн не е възможно да не се разбере, че „гениалното“ Ви заключение, което правите, така убедено:“ На българинът такива му харесват. Чувства ги “свои хора”.“, не е нищо друго освен повтаряне на думите на Иво Христов за БЪЛГАРИТЕ. Винаги ми е било интересно да разбера как хора като Вас стигат до такива погрешни и изопачени изводи, въпреки факта, че БЪЛГАРИТЕ са в основата на човешката цивилизация. На какво се дължи това? На неграмотност? На етнос? Затова споделете, моля, родителите Ви БЪЛГАРИ ли са, или са както при гуруто Ви.

 22. Към JEEP PATRIOT:

  „Руската опозиция,…..измисли СТРАХОТЕН НАЧИН ДА СЕ ПРЕБОРИ С ПУТИН.
  УМНО ГЛАСУВАНЕ!“

  УРА!УРА!УРА!
  Вие, или сте наивник, или интригант? Иска Ви се да бъде така, но много, ама много избързвате. Нека да стане това факт, тогава ще видим. А дотогава: „На Русия ни жилото, ни меда, камо ли от Русия ум!“ Да Ви припомням ли думите на ЛЕВСКИ за русия, или сам ще ги потърсите?
  Ако Мая Манолова стане кмет на София това автоматично означава, че братя Галеви и Д. Пеевски стават почетни граждани на София, а и статуквото ще стане още по-бетонирано и от Фандъкова дори. Мая Манолов е продукт на статуквото и негов всеотдаен поддръжник и защитник. Мая Манолова поборник на статуквото ли беше, когато всеотдайно агитираше да се гласува за Пеевски в избора му за шеф на ДАНС? И беше избран! Мая Манолова поборник на статуквото ли беше, когато Пеевски беше свален? Мисията Ви е невъзможна JEEP PATRIOT! Няма да стане!
  Всички останали „демократични трески“ СДС, БЗНС, ДБГ и т.н. са само дрехи за прикриването на уродливата голота на управляващи и на присъстващите в Н.С. Всички те дружно защитават статуквото. И още нещо. ОПОЗИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА И ТЯ НОСИ ИМЕТО ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. СВОБОДНИТЕ И ДЕМОКРАТИЧНИ ХОРА са тези, които ЩЕ РАЗБИЯТ СИТЕМАТА И СТАТУКВОТО. ТЕ и само ТЕ са в състояние да сторят това. НИКОЙ ДРУГ.ХО!

 23. @travel
  Може някой да го намират за неприятно и дори обидно, но уви е факт и цитатите от Айнщайн и Бърнард Шоу, доказват, че не само един човек с ум в главата е стигнал до същия извод. Българският народ, както всички други народи, в огромното си мнозинство е много прост! Но освен, че е много прост, за разлика от проспериращите народи, не уважава интелекта, честността, принципността , професионализма и т.н. “балъщини”, а вместо това изпитва респект към наглостта, дребния селски тарикатлък , който върви в комплект с простотия! 30 години методично настъпване на едни и същи БКП-ДС мотики категорично доказват думите ми! В историческа дълбочина думите на Ботев също са показателни, че българският народ е с много объркана ценностна система! Вместо патриотично да се рипа или да си заравяме главите срещу очевадните нелицеприятни факти, по-добре е те да се осмислят и да се действа за промяната им!

 24. Колкото до предстоящите местни избори, Демократична България нямат и не би трябвало да имат нещо общо с БСП, ДПС и ГЕРБ, за да подкрепят който и да е техен кандидат. В случай, че кандидатът на ДБ не се класира за втори тур единствено правилна позиция на ДБ е да кажат на електората си да гласува за по-умния, по-принципния, по-честния, по-компетентния според собствените си усещания и информация, с идеята тези ценности да се наложат в българското обществото, защото докато българският избирател овластява прости, но за сметка на това безкрайно нагли селски тарикати, те винаги ще го “доят”, “стрижат” и “оправят”, защото само за това стават!

 25. Спомнете си за мадридския шмекер и си мислете за сестра галева. И той беше “независим” и “извъсистемен” като нея, а вместо да оправи България за обещаните 800 дни, върна в играта и доган, и комунистите, а като капак даде начална скорост и на боковата политическа кариера, която завлича България към нови низини. И що за глупава идея е, че червен кандидат имал шанс да се класира втори в синя София?!

 26. За огромно съжаление, вече сме кухи;някак отвътре….. С огромна тъга по первите: свободни митинги:по безвъзвратно прчупените ни криле, по това че победиха комунистите. Просто ги “изтървахме:……

 27. Едно оглеждане на “околната среда” доказва, че въпреки последните 30 свободни години, българският народ е:

  “…както всички други народи, в огромното си мнозинство много прост! Но освен, че е много прост, за разлика от проспериращите народи, не уважава интелекта, честността, принципността , професионализма и т.н. “балъщини”, а вместо това изпитва респект към наглостта, дребния селски тарикатлък , който върви в комплект с простотия! 30 години методично настъпване на едни и същи БКП-ДС мотики категорично доказват думите ми! В историческа дълбочина думите на Ботев също са показателни, че българският народ е с много объркана ценностна система! Вместо патриотично да се рипа или да си заравяме главите срещу очевадните нелицеприятни факти, по-добре е те да се осмислят и да се действа за промяната им!

  Posted by ImBlack | август 25, 2019, 14:32 ”
  Малка дисекция, на националния геном!

  Ако оставим емоциите настрана, ще трябва да признаем, че истината е доста горчива.

 28. Към KIROV:

  Тази част от неуважаващи „ интелекта, честността, принципността , професионализма и т.н. “балъщини”, и изпитващи „респект към наглостта, дребния селски тарикатлък , който върви в комплект с простотия!“ не е заслуга на българския народ. Тя дори не е част и от него. Тази част създадена от Русия е чужда, нямаща нищо общо с ГЕНОМА НА БЪЛГАРИНА. Това е руска част, насилствено имплантирана в българския народ. Премахваме Русия и българския народ ще се нареди много бързо сред проспериращи народи. Това е истината и тя не горчи. Напротив, тя е изключително приятна!

 29. Като сме започнали с цитати да не пропуснем и този:

  “Навремето cталин определял заплатите. Тогава някои от подчинените му казал. Ама другарю сталин, тази заплата не стига и за изхранване. А сталин отговорил. Точно така, тогава всеки ще трябва да краде и ние ще вкарваме в затвора само неудобните.
  Та и в НРБ имаше горе долу същия подход. Поставяне на знаци по пътищата които едва ли не насила те карат да нарушаваш. Или липса на изградени паркоместа и насила те карат да паркираш в тревата.
  И последно. Пример от Канада където те възпитават да спазваш законите и правилата. Риболовен билет (преди 5-6г) ,национален 1О канадски $. Глоба 2000 к $. Заработа на час около 8$.
  Е. Кой ще е този, който ще избере незаконно да лови риба. Ето така се възпитава ПРАВОВА държава. Всички болести идват от горе (от кремъл). Затова пресичайте всеки, който говори неща от рода Българите сме мързеливи, крадливи, прости, злобни, предатели. …”

  Posted by Веселин Станев | август 27, 2019, 08:58

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.