PISS OFF ( разкарай се), МОЧА

Предизборното обединение на ГЕРБ със СДС е реплика на вица за Гарабед и копчето, което той занесъл на шивача с искане да му пришие към него балтон. Но пришиването на СДС като гербова марка към ГЕРБ е друга тема…

За копчето към бицепса под балтона на Борисов не е нужно да се правят коментари. Все едно да биеш самара, за да се сеща магарето. Голямата тема е голямата партия и нейния голям собственик, който се е запътил към поредните мажоритарни избори. Защото гласуването за ГЕРБ ( и за когото и да било в орбитата му ) е вот за него.

И какво казва Той този път? Ами още веднъж същото: че ни чакат едни гадни избори. Преди ги е наричал “нечестни”, но този път прогнозира на церемонията по подписването на споразумението със СДС , че предстоят  именно “подли” избори.

Досега, когато ги печелеше без проблем, какви бяха? Честни ли бяха? 

Задава ли се проблем заради който Борисов бърза да се застрахова при евентуален неуспех на неговата креатура, нарочно бавена и в момента кандидатура Фандъкова?

И не е ли издайнически израз на безсилието да се предложи някаква промяна хитруването в деня на официално обявения съюз със съюза ( на демократичните сили) присъстващата на събитието Фандъкова да продължава да се въздържа от анонса за своето включване в изборите? 

С какво септември, когато тя обещава да ни съобщи решението си ( т.е. това на Борисов) в това отношение е по-различен от края на август?

Ако има нещо ново в предизборната кампания на ГЕРБ това е само отсъствието на Цветан Цветанов от нея. Иначе няма нищо ново в предпоставянето на негативната оценка за несъстоялите се избори. Тази тактика е неизменна част от задължителното вайкане с цел при успех да бъде обяснено, че въпреки всичко ГЕРБ пак печели, а в случай на загуба да ни натякват : “нали ви казах”. 

Все пак новото е в ескалацията на  описанието на врага. Той вече не е просто нечестен. Щом не гласува за ГЕРБ, значи направо е подлец. Особено в София, подчерта Борисов в опит да разхлаби връзките на чепика, който го стяга.

На пръв поглед изглежда, че главната грижа на владетеля на статуквото във всички власти в България е да не му погодят отново съветски номер от БСП , както с Румен Радев. Този път и с Мая Манолова, която е таралеж, поканен в гащите от самия него. За да обезвреди бодлите й в парламента той я “пусна да пасе” на тучната ливада на правозащитната дейност като омбудсман и така й създаде отлична паша на полето на популизма за политическа кариера на жена от народа. Създаде я в този смисъл по свой образ и подобие, но не отчете, че тя е с по-висок образователен ценз и изказ, който повече подхожда на съвременен политик. Сега Борисов се е “сетил”, че Манолова е заплаха за неговия абонамент да печели избори. 

 

 

 

 

Не всички, които целуват ръката на Дон Борисоне ще се въздържат да я ухапят само защото е захранила кариерата им. Повечето присламчили се към неговия клан спазиха тази сицилианско-балканска традиция, но винаги има изключения. Досега те се откроиха вдясно от коляното му, но май с Мая е дошло времето и от ляво да му изплющят шамара на неблагодарността. Това не му е собствения партиен тепих, от който с ритник между краката изхвърля всеки съпартиец, застанал без да иска на пътя му. Пък и между него и Мая пактът за ненападение, очевидно спазван стриктно до момента и от двамата, най-вероятно е бил скрепен устно. Едва ли юристът Манолова е заверила нотариално своята обещана лоялност. Иди доказвай, че тя се е врекла да не му вреди, целувайки пръстена на властелина, за да получи благоволението му да я направи омбудсман. 

На втори план в предсказанието на Борисов за предстоящата “подлост” на изборите обаче излиза третата сила в София, очертала се като такава на евроизборите в София. Не е нужно да си се родил като пророк на жълтите павета, за да се досетиш, че третият, ако резултатът се повтори само половин година по-късно, ще бъде балансьор в случай на балотаж между статуквото на ГЕРБ и евентуалната атака срещу него от страна на БСП, опитваща се да се скрие зад Манолова като в детския виц за слона, чието присъствие в хладилника се познава по леко открехнатата врата ( или по стъпките в маслото).

Още един виц по аналогия има място в този текст- онзи за грузинеца, който искал от съседите си назаем овен, за да нагости сватбарите на дъщеря си. Един по един му отказвали. Давали му съвет към кого да се обърне с молбата си след това. Накрая той се възмутил, че всички му дават съвети, а никой не си дава овцете. На което поредният съсед му отвърнал: “Ами да, нали живееш страната на съветите”. 

Съвети, особено непоискани, не давам. Но ако бях на мястото на третия в състезанието бих постъпил като “подлец”, т.е. като ясен противник на статуквото на Борисов и отгледания от него “враг в леглото” отляво. Особено ако се казвах Борислав Игнатов, който привлече вниманието на българите като първия кандидат за висок пост в държавата, обещал да се изправи срещу съветското наследство в европейска България. Нека да си открие кампанията пред МОЧА. Би било много “подло” срещу статуквото Фандъкова-Манолова. Пък да се съберем там с “подли”, радикални призиви от рода на “да ви пикаем на МОЧА”, за  да ядосаме едновременно Путин, Борисов и Нинова. Нарича се обозначаване чрез ясно разграничаване. Иначе да се умилкваш на всички е запазена ( гербова ) марка на всички останали участници в състезанието с един троянски кон.

И на английско-български става :

PISS OFF ( разкарай се),  МОЧА!

7 мнения за “PISS OFF ( разкарай се), МОЧА”

 1. СЪВЪРШЕНО!
  Но ще си позволя да плагиатствам малце от стила на Баце и да добавя нещичко от себе си. В посока любимият МУ обяснителен режим. За образователният ценз на осичката мая, кюстендилската слива сестра Галева само да уточня, че се е дипломирала кат правистка със среден успех три. Не знам колко трябва да си неостър за да регистрираш това постижение още повече, че то е в ерата когато тройката беше практически минималната оценка.
  И дали е “целувала пръстена на властелина” може да се гадае но според господарките на клюките “двете каки” (флашката от прихванатият им моабет се пази дето си трЕбе) е цалувала в духът и стилът на Алековият герой Бай Ганьо. С надграждане един вид.
  И те, така.

 2. Това е поредната ФАЛШИВА “новина” на балкЯнтуристическият “вождь”!
  бокоТИКВАТА се опитва , отново, да се представи за “десень”, чрез повторното “споразумение” със своите КАЗИОНни марионетки от КАЗИОНното му – сдс!
  Т.нар. “партия”-сдс , отдавна не съществува!
  По същият начин КАЗИОНното-бзнс, служеше за “легитимация” на българският клон на международната ТЕРОРИСТична организация-коминтерна!
  Даже тогавашното КАЗИОНното-бзнс беше по-легитимно, отколкото е сегашното КАЗИОНно-сдс!
  бокоТИКВАТА използва сдс ,само за да води хибридна пропагадност , за да привлича десни избиратели за своята БАНДИТска герберокожа ШАЙКА! Както е правил винаги до сега!
  Така че НЯМА никаква разлика между едновремешнотото КАЗИОНно-бзнс, и сегашният му “правоприемник”- КАЗИОНното-сдс, …..НАЛИ!!!
  Така че няма разлика дали “гласуваш” за КАЗИОНният клонинг-сдс, или директно си “гласуваш” за – бокоТИКВАТА!
  Всичко това се потвърди и при предишното “споразумение” за ЕВРОизборите между бокоТИКВАТА и КАЗИОНното-сдс!
  Тогава бокоТИКВАТА и цвъкиУМНОТО използваха КАЗИОНното-сдс, за да купят и фалшифицират, отново за 15-ти път, тези ЕВРОизбори, НАЛИ!
  И след изборите бокоТИКВАТА каза ,че има 6 евродУпетатина, въпреки че формално единият е от КАЗИОНното-сдс!
  Т.е. бокоТИКВАТА не смята ,че сдс си имат собствен ЕВРОдупетатин, НАЛИ!
  По същата логика и марионетките от сдс можеха да кажат ,че и те имат 6 ЕВРОдУпетата , НАЛИ!
  Така че НЯМА никакво “споразумение” между бокоТИКВАТА и неговите марионетки от КЗИОНното-сдс! Това е поредната , преповтаряна, хибридна пропагадность за “дясната легитимация” на милЮционерският “охранникь”- буда!
  За това -ОСТАВКА! -ВЕДНАГА! -ВЪН! Оставка и за хибридните “десни” КАЗИОНни клонинги на ПОРЦИОНният СУДЖУКоядець-бокоТИКВАТА! -ОСТАВКА!

 3. Имам спомен от годините на зората на демокрацията, която се оказа подарък от масква. Мой приятел, живеещ в София се беше върнал за Коледа и на въпроса ми как е синя София ми отговори, че тя не е синя, а зелена и бледо розова( цветовете на долар и дойче марк). След време падна правителството на Филип Димитров и си спомних “цветната” метафора на моя приятел. Близо 30 години след това олицетворението на синята идея е обезличена и намалена до копче в шинела на
  необолшевиките. Не мога нито да присъствам нито да гласувам, но ако можех, с голямо удоволствие бих се измочал пред МОЧА! Подло и с кеф, като след болшевики количества бира!!!

 4. Манолова “независима” !
  Данчето “неутрална” !
  П/резидентът “независим” !

  Ха ха ха ха ха ха..
  Айде холан бе!
  Пак приказки за прикритие.

  Колкото е назависим левия ми ташак от десния.
  Колкото е независим димИтров от ленин и сталин.
  Колкото е вярно, че сталин бил назначен по предоверяване и трябвало с гласуване да бъде махнат, ленин “предупрегдавал”, “съветвал” останалите. (т.е. да се разбере кои надигат глава, и сталин да ги ликвидира, улеснен)
  (Между другото, и не м/у другото, ленин “в изгнание” дългите години в Швейцария изрично проявява интерес към сталин, да научи кой е той, възхитен от неговите ком-революционни дела, знаейкии отначало само псевдонима му Коба. Разбирайки кой е и започвайки двамата да си пишат МНОГО писма, той го нарича “този чудесен грузинец” [“этот чудесный грузин”]. После скоростно го прави член на цк на компартията, БЕЗ редовно гласуване на членовете, както е процедурата. После го назначава, приживе, за началник на партията, откъдето и държавата, при това ДВЕ ГОДИНИ ПРИЖИВЕ, преди да умре. С една дума, от самото начало на познанството им, предвижда го, НЕПРЕКЛОННО и НЕИЗМЕННО, за СВОЙ НАСЛЕДНИК. Останалото е БЪЛВОЧНА пропаганда за хващащите се на ВЪДИЦАТА, че сталин бил в конфликт с ленин и ленинците. Сталин е в конфликт само личен с онези, които го критикуват него и ленин, оставайки последователен ленинец, а и марксист до края си!)

  Колкото е вярно, че ВИКТОР БЕЛЕНКО е бил “убит”, дрън-дрън: роденият 1947 г. избягал украинец с Миг-25, като пилот, през 1976 г., в Япония, и че самолетът му имал най-добра в света стелт-боя.
  Ето малко пропаганда за “смъртта” му. От “правда” – “истина”, т.е. РУСКА ЛЪЖА:
  http://www.pravdareport.com/history/4029-pilot/
  Инициирана от “партията”, профилирана от КГБ, разпространявана чрез милиони канали и доносници, в общество, градове и села, заведения, по улици, къде ли не още, а и “по частта”…
  Ето го и тук БЕЛЕНКО, станал американец, женен с дете там (вече “убит”, според руските “сми” като “на пеевски”):
  http://www.chrisdixonreports.com/margaritaville/oshkosh/folioentry7.html

  Нали обичкаме да четем на руски, да вярваме на русия, да слушкаме истинност пристигаша от русия.. да де, не всички, ама….
  “80%” – по полковник макаров (докладвано в москва – 100%!)

  ВЪДИЦИ, пуснати от едната страна.
  И МИЛОНИ от другата страна, захапващи кукичките

  “Независими” и прочее…

 5. Как Турция подкрепя Ислямската държава и Ал Кайда. И ЛЪЖЕ, че не прави това:
  https://www.cfr.org/article/turkey-lying-about-fighting-isis

  Как турското разузнаване подкрепя Главорезите на Ислямската държава. Тайни записи и сведения потвърждават това:
  https://www.investigativeproject.org/7809/report-wiretaps-show-turkish-intel-supported-isis

  Турция подкрепя терористите в Сирия, снабдявайки ги включително със секретни оръжия:
  https://armenianweekly.com/2019/02/12/turkeys-support-of-terrorists-in-syria-exposed-in-secret-wiretaps/

  Правителството на “Тайипчо” прави това. Мил наш “Човечец”. На боко на сайдера пръв приятел. На п/резидент тоже.
  Ходещи редовно при него. Покланящи се ниско Нему. Подмиващи го с турския ибрик – отзаде и отпреде.

  В нашата т.нар. вънкъшна политика, има една ЧЕРВЕНА линия. Една от многото, вградени от русия. Още неразградена. Всъщност, слегнала и ПРОДЪЛЖАВАЩА добре, за поколения напред.

  Накратко, тя се казва:

  КАКВОТО ОБИЧА РУСИЯ – това ТРЯБВА да обича и БЪЛГАРИЯ. Така и става. България го СЛЕДВА.
  КАКВОТО МРАЗИ РУСИЯ – това ТРЯБВА да мрази и БЪЛГАРИЯ. И тя мрази. Следва тази линия. Този “вектор”.

  Сайдерът-ретранслатор, ретранслира в парламента публично. От Кремъл до България. Като телеграмите от руския “цека” “до партизаните” в България.
  Български “политици” изпълняват.

  Русия мрази Америка.
  България ТРЯБВА същото. “Бръкми” не ги щем. “Газят” земята ни. Тайипчо “става” добър. България става добра към него.
  Идеални стереотипи.

  Русия мрази Румъния (не Сърбия, не Гърция)
  България ТРЯБВА същото. Румънците са лошите на Балканите. Те мътят водата на руснаците. Те Обгазяват, с години. Те сега Тровят Трепят българите – с чума. След някоя година ще дойде друго.
  (“ч/дума”, ОТКРАДНАТА от БОТЕВ, ТРЕПЕ Хиляди пъти повече!)

  РУСИЯ ОБИЧКА ТУРЦИЯ.
  Понеже и двете Мразят Америка.
  България ТРЯБВА ДА ЗАОБИЧКА ТУРЦИЯ.
  Заедно с нейния тайипчо.

  ДОГОГА ТАКА??
  Докога руските “вектори” в политика ще остават НАВРЯНИ В ЗАДНИКА И НА БЪЛГАРИЯ??
  Докога глупаци-политици тук ще се вслушват В РУСИЯ, ВСЕ В РУСИЯ, ПРИОРИТЕТНО РУСИЯ?
  Докога тази Заднишка услужливост, най-Ниско ниво?
  Сърби и Гърци НЕ го правят. Имат Достойнство!

 6. Наистина кандидатът за кмет на София на ДБ трябва да се открои по начина, описан в поcледния абзац на статията. И изобщо да ВОДИ кампания, защото двете кандидатки на падышаха (маья & данчэто) няма да водят такава, а ще разчитат само на “социологическите” агенции, които вече им помпат рейтингите (особено на първата). Дежá-вю (на последните президентски избори). Не знам oбaчe как в София би миналa манолова като независима от БСП освен чрез фалшифициране на изборните резултати. румэн радэв поне се беше появил от Нищото, а кресливата чапла направо от скута на столетницата и побутната от падышаха за отскок. Изобщо, не независима, а зависима от всички, с които почтеният човек си няма взимане-даване. Това ли е заслужила София?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.