Взривът в руски ядрен реактор би трябвало да удари камбаната в тукашните чугунени глави

В напъните си да превърне Русия в достоен наследник на съветското имперско величие Путин успява да следва също толкова “достойно” в едно отношение политиката на държавата, чийто разпад той определи като “най-голяма геополитическа катастрофа в историята на човечеството”: днешният режим в Кремъл  не отстъпва на съветската мания да лъже целия свят за ужасите, които се случват на огромната територия на страната в ядрената област. 

Ако през април 1986 г. Москва се заинати да мълчи за катастрофата в Чернобил няколко дни, то за поредния инцидент от подобен характер, при това в близост до развити демокрации в Северна Европа, Кремъл се опита да задържи истината за себе си повече от две седмици.

Сега вече международните експерти са абсолютно категорични, че ядрен реактор се е взривил в Русия в началото на август. Станало е при изпитание на оръжие. Самият Путин престана да отрича, но увърта, че поради военния характер на изпитанието на полигона не можело да се каже откровено какво точно е станало. https://www.vesti.bg/bulgaria/eksperti-v-rusiia-e-izbuhnal-iadren-reaktor-6099081

 

 

 

 

Какво се “досеща” един нормален българин, когато стане дума за взривен руски реактор? Чернобил? Или “още нещо” – нещо като “неродения Иванчо” от приказката, какъвто е обектът АЕЦ “Белене”?

На този въпрос трябва да отговарят ненормалните българи, за които думите изотоп, радиация, ядрен взрив звучат като симпатичен шамар, щом идва от Русия.

22 мнения за “Взривът в руски ядрен реактор би трябвало да удари камбаната в тукашните чугунени глави”

 1. Да се разходят чугунените глави из детските онкологии в страната и да се информират за бума на онкологичните заболявания след ядрения бум в Припят. И, ако и след това имат топки, да си съхраняват ядрените отпадъци по домовете.

 2. Руската метеорологична служба:

  При ядрения взрив са регистрирани радиоактивните изотопи (радионуклеиди) Стронций 91, Барий 139, Барий 140, Лантан 140:

  https://www.theguardian.com/world/2019/aug/26/russia-confirms-radiation-spike-after-weapons-test-blast

  Сега четем това. За разлика от 1986-а.
  МОЖЕМ да четем.

  Тогава не можеше. НЕ БЕШЕ ПОЗВОЛЕНО, НЕ БЕШЕ ДОПУСКАНО.
  ОТ РУСИЯ!
  През бекапе.

  Тогава лъжата успяваше повече.
  Не случайно годините на обрата за комунизма станаха 1989-а 1990-а.
  WWW. – световната мрежа – бе изобретена през 1989 г., от англичанина Тим (не руснак), първият мрежов браузър пуснат в Швейцария 1990 г. (https://books.google.bg/books?id=wK0xBWfL9GkC&redir_esc=y)
  Истината се видя, че ще идва на всеки ПРЯКО у дома. Свободно, невъзпрепятствано. Без позволения. На масата, върху дланите и колената.

  Другарите разбраха, че повече няма да могат да лъжат. Както си искат.
  А лъжеха ли, мажеха. Започвайки да будалкат обществата си от октомври 1917-а
  Не че днес не опитват. Не че днес не го правят.
  Ах.., да им падне пак… да може…

  Днес си нямам работа, пак съм из www.
  Как се разпространяват сега пак ЛЪЖИ, ИНСИНУАЦИИ, ХВАЛБИ – ИЗМИСЛИЦИ

  Попаднах на това:

  Тома Томов, полковник от Десe. Прикритие “журналист”, включително “бягащ” на запад. Любещ бекапе русия, всичко червено. Потомствен комунисто-милиционер. (“ентелектуалец” тоже, като дрън-дърева и сие)
  Накратко – 100%-ов ЦИНИК:

  “Румен Радев е роден лидер. Има страхотно достойнство” (БРЕ!) Създава чувство на хищник! Може да убива”
  https://www.24chasa.bg/novini/article/6010695

  НАСРАН в москва
  ЛАЙНО в Брюксел
  СТРАХЛИВЕЦ в Америка (едва ли ще го покани някой конкретно него там)
  ЕБАЧ в коридори на военни ведомства у нас
  ВИСШ ПИЛОТАЖ на руски слугинаж
  НЕДОСТОЕН БЪЛГАРИН!

  Това е нашият п/резидент!
  (не е мой, НЕ!)

 3. Чугунените глави ще продлжават да дрънкат глупостите на които и те самите не си вярват.

 4. Путлер е поредния чекистки дИбиль, който сам си вярва на инфантилните си тъпотии, фантасмагории и ченгесарски ПИРМИТИВИЗЪМ!
  Същото е положението и в местният клон(инг) на основната световна бандитска ОПГ-кгб , наречен ОПГ-ДС , а сега местният БАНДИТски клон се “преименува” на ОПГ-данс!
  Сега ченгесарските БАНДИТи от ОПГ-данс, са решили да “подкрепят” милЮционерският “генерален” “прокурорин”= г(р)ешевь.
  Ето такова е “разделението” на властть в НРБ, при банкянското ПРИМАТоподобие и тук ченгесарите от ОПГ-ДАНС вече се месят във “съдебната” власт. Уж, дансаджиите са в “изпълнителната” власть, пък и те участват в избора на “генеральният” прокурорин на НРБ?!?!?
  Същото правят и другите милЮционери от още по-ПРЕнаселената ОПГ-МВР и ОПГ-гдбоп.
  Както се вижда , това е “неЗАВИСИМИЯТ” “избор” на г(Р)шевь!
  Ето така се “избира” генерален прокурорин в НБР, като ЦЯЛАТА “изпълнителна” власть се намесва в “съдебната” власть, за да се “избере” поредният ОЩЕ по-“неЗАВИСИМ” прокурорин! Всички ченгесари би трябвало да са в “изпълнителната” власть , начело с МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , и следван от ченгесарските си БАНДИТи от “службите” му – ОПГ-данс, ОПГ-убо, ОПГ-мвр, ОПГ-гдбоп, ОПГ-НАП……и т.н….
  Всчико това показва ,че НЯМА раделение на властите , те са ТОТАЛитарно ЗАВИСИМИ и трябва да се ПРЕМАХНАТ ИЗЦЯЛО, като се започне ОТНАЧАЛО , както през 1989г.. ЗАЩОТО се видя ,че “преход” в НРБ – НЯМА! НЯМА след като няма РАЗДЕЛЕНИЕ на властите,както беше и преди 1989г.! Това стана пределно ЯСНО след като БАНДИТите от ОПГ-данс и ОПГ-мвр се месят в “съдебната” власт и подкрепят своят “колега” от виШата симеоновска “академична” ШКОЛА! НАЛИ!
  За това , трябва НЕзабавно да се унищожи НАЙ-бандитската ОПГ-данс, а след това и другите “служби” ,като ОПГ-мвр и ОПГ-убо! “прокуратурата” също ТРЯБВА веднага да се ДЕмонополизира и ДЕцентрализира и след това да се ИЗХВЪРЛИ от съдебната власт ,защото там е в НАЙ-тежкиЯТ КОНФЛИКТ на интереси и няма компетенциите да участва в съдебната власт.
  Всички “служби” ТРЯБВА да се ДЕполитизират, ДЕноменклатуризират и да се НАМАЛИ многократно техният състав и БРОЙ, като ПРЕосноват – ОТНОВО, с помощта на съюзниците от ЕС и НАТО.
  П.П. Колкото до поредните ядрени инфантилни чекистки измислици на техният гасударин-Путлер, то там има много трудни и скъпи за решаване задачи , и съвсем не е случайно че неговите начальници от КПСС, преди 60 години са се отказали от ядрените реактивни двигатели!
  Те са НЕсигурни и даже изискват много време за подготовка и реакция. И за това още партийните бонзи преди 60 години са предпочели много по-евтините и по-бързодействащи ракетни двигатели за съветските ядрени ракети, същото са решили и САЩ!
  Освен това ядрените двигатели са и много опасни , НАЙ-опасните, както се видя , отново, от взрива в Северодвинскь.
  Ето такива са патологичните инфантилни измислици на чекисткият бандит-Путлер!
  И е най-добре да го оставят сам да си ги “изпробва”, а не да използва други за опитни зайчета на ядрената си инфантилна олигофрения……..
  Може да използва , за тези цели и ченгесарските и вишинските си “колеги” от задунайският БАНДИТустань…….
  Така поне ще има някаква “полза” и от тях, НАЛИ!

 5. Русия обяви радиацията за част от културно-историческото богатство на страната…

 6. НАТО:

  “Кибер-атака срещу един от съюзниците ни ще се счита за АТАКА срещу ВСИЧКИ”
  Т.е., ще се задейства Член еди кой си на договора.

  https://www.bbc.com/news/technology-49488614

  Ако атаката срещу НАП се потвърди да е руска?
  Тогава, дали п/резидентът “убиец” (по т. томов), всъщност жив Убиец на F-16, дали той ще разреши кибер-стрелба срещу премилата русия, в отговор на тази гадост?
  Дали просто ще си го ПОМИСЛИ??

 7. Раззия у киреча. Много мина, мъничко остана. Обичам цифрите и числата. Дори Самият Слънцеподобен, ОПГ МУ и медейната обслуга мълчат кат бити пИдали га ги бомбардираш с езикът на фактите.

  https://fromnorthcyprus.livejournal.com/1239244.html

 8. СП-2 и той се оттече. Гордите датчани и дума не дават да се издума трасето да мине по техните териториални води.
  Немските пеликани нервно пушат встрани.
  https://vg-saveliev.livejournal.com/2153299.html

 9. Преди три години се бях засилил да купувам вила в Балчик и дори се спрях на една такава за 100 хиляди евро, и при огледа неволно се запознах с евентуалния си бъдещ съсед, който се оказа пенсиониран!! ядрен инженер от руски произход, който години наред, както ми обясни на чашка Сталичная (“будеш пить, пиндос!”) , макар и пенсиониран, се водил на постоянен щат към АЕЦ Козлодуй. Причината за това била, че САМО ТОЙ знаел как да СПРЕ!! руските ядрени рактори, ако стане нещо, бог сохрани! И както ми се похвали, това се налагало да прави няколко пъти от 80-те години насам, като идвали да го вземат с хеликоптер по спешност и няколко пъти се справял блестящо със задачата дори МЪРТВО ПИЯН!!! “Будем соседъй!” – тупна ме по рамото той, “Ненокса!” – сигурно съм му отговорил тогава, така и не станах комшия на този руски атомен спец, който поправял и бойлери и хладилници, сигурно пак мъртво пиян!

 10. С ужас си мисля, дали пък ще трябва да преживеем /някои!/ своя български “Чернобил” за да се излекува дебилно-болната част от природонаселението завинаги от русофилството си?!
  Смятам, че всички здравомислещи политици трябва да поставят ребром условието:
  ПРЕДИ ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ КАКВИТО И ДА БИЛО СТЪПКИ ПО РЕАЛИЗАЦИЯТА НА АЕЦ, ДА СЕ ИЗЯСНИ ДЕТАЙЛНО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ДЕПОНИРАНЕ И ТРЕТИРАНЕ НА ОЯГ И РАО, втч:
  – ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПЛОЩАДКА;
  – ПРОЕКТИРАНЕ;
  – ГЕН. СМЕТКА НА ОБЕКТА, тч – РАЗХОДИ ПО ОБСЛУЖВАНЕТО В ПЕРСПЕКТИВА ПОНЕ 50 ГОД СЛЕД ЗАКРИВАНЕ НА АЕЦ-а;
  – ИЗТОЧНИК НА ФИНАНСИРАНЕ И ОТРАЖЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ ВЪРХУ СЕБЕСТОЙНОСТТА/ЦЕНАТА НА ПРОИЗВЕДЕНАТА ЕНЕРГИЯ.
  Изборът на площадка за хранилището да бъде съгласуван официално/публично с местното население от региона!

 11. Може би, не са съвсем чугунени или стал ни глави.Едно е сигурно-не разбират. Този феномен подлежи на психиатрични изследвания.

 12. Ще се самоцитирам в отговор, какво точно е станало на полигона.
  При извършване на опити да се трансформира тъпомер в адронен колайдер, тъпомерът се счупи.

 13. волен с/а/идера:

  “Познавам патриарх Кирил. Един изключителен човек”
  https://www.actualno.com/politics/siderov-patriarh-kiril-moje-da-govori-kakto-si-iska-az-zashtitavam-rusija-news_664180.html

  “Пактриарх” “кирил”:
  “Руската православна църква не признава автокефалията на Украинската Православна Църква”
  След 5 години военна, икономическа, информационна, гражданска, културна война на русия срещу Украйна, сега тя се превърна и в религиозна
  https://voxukraine.org/ru/kak-russkaya-pravoslavnaya-tserkov-otritsaet-ukrainskuyu-avtokefaliyu/

  “руската църква”
  Филиал на КГБ
  От октомври 1917 г.
  Офицери от КГБ, под прикритие попове

  “Изключителни хора!”
  ХА ХА ХА
  Ленин също бе “изключителен”. Как иначе да вземе цяла такава власт и управлява цяла такава държава и създаде цял сесесер! И той бе голям ум, неповторим прозорлив. Толкова томове изписани. На всеки учебник за децата. Толкова хора му вярваха. Следваха.
  Хитлер също бе “изключителен”.
  Сталин също бе “изключителен”
  Мао по същия начин.
  Димитрвов живков тоже.

  Как да ги познаем какви са?
  Като обърнем нещата за някакви лични качества? И хвалебствия от същите гарвани?

  Или по каквото са НАПРАВИЛИ? Каквото СТАНОВИЩЕ са ЗАЕЛИ? За какви КАУЗИ са се БОРИЛИ? Какво са ПРОКАРАЛИ? На какво са ПОРПЕЧИЛИ?

  “Изключителни?”

  Аз също съм изключителен.
  Ти също.
  Всички са гот готини.. пич до пича.. наши хора когато…
  Ха ха ха ха ха ха…..

 14. Не съвсем по темата, но си заслужава вниманието. Из мрежата циркулира снимка от курорта “Свети Влас”, на която на руски е изписан изключително циничен и обиден надпис-заявление към всички българи. Виждайки това се запитах – дали ще се намери българин да сезира полицията или пък някоя институция би се ангажирала с реакция. Защото помня, че неотдавна по повод патриотичните надписи на Дамбата в Балчик, засегната руска гражданка подаде жалба в МВР и в резултат срещу неизвестния извършител има разследване за престъпление и омраза срещу човечеството.

 15. Невъможно е да им удари камбаната- те са купени злокаччествени идиоти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.