Руското посолство готви “освободителна” провокация към българската нация

 

 

 

 

 

Един фашизоиден интерпретатор на моите книги и текстове написа най-сериозно в едно от своите излияния в мрежата, че съм призовавал за зверски екзекуции на русофили в България защото съм дал пример как в Южна Африка колаборационистите с колонизаторите ги подпалваха живи с автомобилни гуми на врата. Което е същото все едно да вмениш вина на всеки автор,  който съобщава фактите в подкрепа на истината. А тя е такава: в България колаборационистите със съветския колониализъм са на власт. Те не само не са застрашени от някаква физическа разправа, за каквато никога не съм пледирал, но е тъкмо обратното: критици на постколониалното съглашателство с нашите съветски окупатори, като авторът на тези редове, получават заплахи за живота си, включително и лице в лице по улиците на България.

Българската екстремистка русофилщина е поощрявана не просто от отказа на властите да й се противопоставят, но и пряко от цитаделата на Русия в столицата ни. Руски посланици не веднъж са насъсквали местните възторжените поклонници на руската политика да се отнасят с презрение към “маргиналите”,  дръзнали да оспорват господството на “болшинството” сънародници, чиято любов към Русия от тази цитадела редовно приписват по някаква своя тайнствена методика на 80 процента от населението.

Дали си вярват в тази бакалска сметка, или не, но руските т.н. дипломати твърде недипломатично готвят поредна пряка намеса  в най-болезнения вътрешен спор в България, който се върти от десетилетия около оценката за съветския колониализъм и пост колониалните му ракови разсейки в наши дни. Поразените от заболяването са обсебени в духа на абсурдизма на Оруел от внушението, че съветското завладяване на България ни е донесло свобода.  В тази ментална рана сега наливат стимуланти на заболяването от руското посолство, което обяви, че навръх 9 септември ще открие изложба със снимки и документи, посветени на “освобождението” на България от СССР.

Ще се върна към аналогиите, макар те никога да биват 100 процентни, но все пак дават представа що за нелепа политика на преглъщане на лъжите водят българските власти.

Някой може ли да си представи САЩ да спретнат подобна изложба с подобна название във Виетнам? А французите дали биха дръзнали да предизвикат алжирците с нещо подобно? Ами белгийците в Конго? Англичаните дали биха обявили онзи зверски разстрел на сипаите с оръдия по време на тяхното въстание през 19 век, който се смята за образец на колониалната жестокост? 

На руснаците обаче е позволено да се гаврят с историческата истина за българска сметка, работейки напълно съзнателно за продължаващото разделяне на българите. И те се възползват от тази широко отворена врата, за да продължат да маршируват с окупационните ботуши по утъпканата от тях съветска пътека в мозъците на податливите на тази пропаганда нашенци. Особено перверзно е нарочното наслагване на “освобождението” като дарение от името на руския народ, който не е би свободен нито през 19 -ти, нито през 20-ти век, нито пък днес вдъхновява със свободолюбие. 

Около 40 годишен на вид шофьор на такси казал в Пловдив на мой приятел, че “альошата” е паметник на руските освободители от турското робство. Така смятат за софийския му аналог МОЧА и полицаите, които арестуваха и навикаха още на място българите, написали истината върху гранита, че става дума за окупатори. Униформените държали лекция по “история” на арестантите, според която ставало дума за нашите освободители от турско иго и ако не били те, сега сме щели да говорим на турски. 

Чудя се как ли им се отразява на същите днешното процъфтяване на руско-турската дружба между братята по ( руско ) оръжие, за каквото от Анкара отново преговарят с Москва след сделката с руските ракетни комплекси С – 400.

Но още повече се чудя докъде могат да стигнат в своето угодническо мижене пред руските провокации нашите управници, които са колаборационисти и с т.н. социалистическа опозиция, обладана от нагона да служи на Москва без разлика от идеологията, която изповядват в Кремъл. Жива подигравка е, че това продължаващо престъпление срещу националните интереси на европейска България се върши и днес, когато управляват “граждани за европейско развитие на България” и “патриоти”- върху последните се крепи самото съществуване на парламентарното мнозинство и на правителството. Което ще рече, че руското посолство за пореден път изнасилва чрез проверка за лоялност властите и се надсмива над самата демокрация в България, защото е ясно, че по ключов въпрос от национален интерес няма разлика между власт и опозиция. 

Апропо, честити предстоящи избори на гласоподавателите, които си въобразяват, че ще избират между “различните” ГЕРБ, БСП, ДПС, “патриотите” и прочее платформи за една и съща политика на национално преклонение пред лъжите за “освобождението” в полза на чужда, колониална спрямо нас нация.  

16 мнения за “Руското посолство готви “освободителна” провокация към българската нация”

 1. Искам да попитам. Този път микрофоните на журналистите включени ли са за това което г-н Инджев пише и говори.
  Защо не се включат със свое мнение по животрептящите въпроси на деня.
  Или са само журналисти в услуга на мафията

 2. активната част от хората желаещи европейско и демократично развитие на Отечеството ни се изнесе на запад.Тук,с 80 те% няма да можем да се оправим с комунистическата чума без много активна и настойчива помощ от западните демокрации.

 3. “80-те процента” измишльотина на полковник макаров има за цел:

  – да докладва в москва, че България си остава (преобладаващо) русофилска, като от септември 1944 до 1990, без принципна промяна в това отношение, независимо от периодични промени в обществено-политическия кантар;
  – да доказва пред москва, той самият си върши работата в това отношение “както трябва”, и оправдава прикритията на своите “дипломати”, че и те си я вършат добре;
  – да докладва, че особено послушниците, на първо място “атака” и сайдера, си вършат добре “работата”, слушкат москва добре, получават слушкат посолството, добре, получават си редовно руските парички, чувани са добре из България, остават в парламента добре, докато противните на тях са вече изглеждащи трайно извън парламента и идвън шанс за решаваща власт;
  – да доказва пред началството, че и правителството по принцип е проруско, вътре в тези “80%”; например, следването от боко и правителството на линията “никога против русия” си е в тази хармония, а и практически обезсмислящо членството ни в НАТО;
  – да врънка редовно началството в москва да изпраща редовно пари за мероприятия като тая деветосептемрийски хепънинг, изложби, пропаганди, поддържане на паметници и прочее, все в полза на русия
  ….

 4. Грабителството от руските окупатори на България от Черния септември 1944 г.
  http://www.extremecentrepoint.com/archives/16173

  Как червената армия ограбваше България: Д. Веле
  Тоталният грабеж на България е несравним дори с последиците от Ньойския договор (дето за него обичка да се изказва п/резидент румко)
  https://www.dw.com/bg/как-червената-армия-грабеше-българия/a-38913798

  133 млрд лева струва съветската окупация на България
  https://www.168chasa.bg/Article/4146877

  “Дипломатическата” нота, чрез която съветския съюз окупира България
  https://desebg.com/2011-01-13-09-25-54/1419-2013-09-05-10-10-00

  Как България е “освободена” “втори” път от милата русия
  https://sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=858:im&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

  Лъжата за съветското ни освобождаване
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/09/2606592_devetoseptemvriiskiiat_prevrat_i_lujata_za_suvetskata/

  Комунистическият геноцид срещу България от 9 септември 1944 г.
  https://breaking.bg/analizi/комунистическият-геноцид-осъществе/

  Кратка хронология на съветската окупация и присъствие – август 1944 – декември 1947
  http://www.decommunization.org/Communism/Bulgaria/1944-47.htm

  Съветската окупация и заробването на България
  http://frontalno.com/съветската-окупация-през-1944-47-г-и-фатални/

  Окупацията на България от съветска русия и изграждането на комунистическата диктатура: Фондация Конрад Аденауер
  https://www.kas.de/c/document_library/get_file?uuid=6bdfda4b-85ef-8118-04dd-2aef3cb2b87d&groupId=252038

  9 септември трябва да е Ден на ТРАУР: Терминал 3
  https://terminal3.bg/9-ti-septemvri-trjabva-da-e-den-na-traur/

  9 септември – Черният Ден на България – Най-голямото Кърваво Петно на комунистическата партия
  http://samokovest.com/9-септември-1944-година-черен-ден-за-бълг/

  Терорът на и след 9 септември 1944 г.
  http://pametbg.com/index.php/bg/prestuplenia/ubiistva-bez-sud/309-9-1944

  9 септември – когато и както бе ликвидиран елита на България (като в Полша с КАТИН!)
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/07/10/3936304_deveti_septemvri_kogato_likvidiraha_elita_na_bulgariia/

  9 септември има само един прочит – комунистическо ПРОКЛЯТИЕ за България. Ролята на Кимон Георгиев – немного знаят, че Кимон е руски агент, платен, договорен отдавна, нищо, че не е комуняга… той и сайдера сега го играе, че не е на страната на комунистите.. ХА ХА ХА
  https://www.webcafe.bg/id_2069962237_9_septemvri_ima_samo_edin_prochit

  Робърт Конкуест срути мита за комунизма – работел и в България, оженил се за българка
  https://www.chroniclesmagazine.org/robert-conquest-demolished-myths-about-communism-/

 5. 2011 г. – ЛИТВА отбелязва 20 ГОДИНИот опита да бъде “Освободена” от русия през 1991 г., като ПРЕЗ СЪЩАТА тази година ТЯ СЕ Е ОСВОБОДИЛА от СЪЩАТА тази Русия!!
  https://www.voanews.com/europe/lithuania-commemorates-20th-anniversary-soviet-crackdown

  2018 г . – ЛИТВА чества 100 години от Освобождениета си от русия, 1918 г., успяла тогава СЕ ИЗМЪКНЕ от руската кърваво-червена прегръдка.
  Но ЛИТВА е отново “Освободена”, от същата русия, през 1939 г., чрез пакта на русия с Германия, а и след това ОТНОВО, през 1944 г. …
  https://www.france24.com/en/20180216-lithuania-celebrates-100-years-wwi-independence

 6. С ушите си чух това, което Иво разказва за “альошата” в Пловдив!!

 7. Българите, за съжаление, сме в масата си много Ограничени и МАНИПУЛИРУЕМИ. Обществено и политически. (за друго не говоря и не искам – “най-умните ученици, най-талантливите деца”, да го оставим)
  Не случайно боко и боковизмът е №1 за най-голямата група привърженици и гласоподаватели. Това е НЕМИСЛИМО да се случи в една цивилизована страна, не само в Европа. Такъв “човек”, такава “идейност” в главата, такива “убеждения”, такива “фрази”, “визии”, “проекти” и “проекции”, такива “становища” и “отношения”. Такава ПРОСТАЩИНА, с една дума. Ограниченост. Захлупеност. Затова такъв тип като него ВЪРВИ, фразите му направо ПЛАВАТ в пространството, смазвайки ушите и мозъците на това мнозинство, като мед в душите му.
  Ние сме:
  Идеални – от гледна точка на руската пропаганда и манипулация.
  Трудни – от гледна точка на западното отношение. В което няма нито пропаганда, нито манипулация.

  Альоша, че е освободител от османско, е идеално обобщаващо клише. За русия. Чуто от улици, от масовки, от някакви разговори, от училище (нищо, че е за 1944-а). Лесно слегнало в главата. Виж, за някаква западна “свобода и демокрация”…

  Ако ОБРАТНОТО нещо за альоша го пише в учебниците и се приказва по същия начин, в същия ОБОРОТ от приказки в пространството, може би българинът ще повярва. Че альоша просто трябва да го НЯМА.
  Но да се стигне до такъв ПОДХОД в ОБРАЗОВАНИЕТО и ВЪЗПИТАНИЕТО, в главите на голямо мнозинство – не знам какво трябва да стане. Какво трябва да се направи.
  За да съществува РЕАЛНО и КРИТИЧНО отношение в съзнанието към русия. КАКВОТО ТРЯБВА ДА Е.

 8. Хич не съм изненадан от случката с таксиста в Пловдив. Първото и основно условие да си първосигнален русофил, 99% са именно такива е да си илитерат.
  То, повечето руснаци, по последни соцпроучвания по случай 80 год. от началото на ВСВ не знаят кога тя е започнала и бъркат тотално кой на коя страна от основните участници в нея се е сражавал. Ама инак са курназлии. “Можно повтарить”. Какво точно при тия бръмбари в чутурите им, само може да гадаем.
  Вижте наследниците на “деди воевали” до какви висоти са стигнали в съвременното авиостроене. Изтребителят чудо МИГ-35Д се разпада пред очите на зрителите на международния MAKS 2019
  https://censoru.net/38386-pozorische-novejshij-istrebitel-rossii-nachal-razvalivatsja-v-polete-jepichnye-foto.html

 9. Във връзка с 1 септември
  ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ГЕРМАНИЯ
  СЕ ИЗВИНЯВА НА ПОЛША!
  МОЛИ ЗА ПРОШКА!

  https://www.theguardian.com/world/2019/sep/01/german-president-asks-poland-for-forgiveness-at-ww2-ceremony
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/09/01/3957667_na_vuzpomenanieto_za_izbuhvaneto_na_voinata_putin_ne_e/

  Германия бе победена. Нова конституция направена. С помощ от САЩ най-вече. Страната реорганизирана. Пример за демокрация в света (за боко, п/резидент & цялата управляваща тайфа – това е русия, да оставим Америка)

  Чл. 26 на новата конституция заявява, с други думи: “Германия никога повече няма да започва война”
  http://www.gesetze-im-internet.de/gg/BJNR000010949.html

  От същата война, Русия продължава с ДЕСЕТКИ АГРЕСИИ И ВОЙНИ. До ден днешен.
  Цяла Източна Европа. Берлин. Унгаря и Чехия по два пъти. Северна Корея. Африка. Куба. Афганистан. Грузия, Днестровие. Крим. Украйна. ….

  БЕЗ ПРОШКА!

  Един ден русия трябва да бъде победена.
  И приведена на колене. (Рейгън почти го постигна)
  Светът да миряса.

  И в новата й конституция да бъде написано:
  “Русия никога повече няма да започва война”!

 10. Не е по темата.
  Колцина си спомнят, че лично и начело самият ввХУЙЛО обяви, и то на три пъти “победа” в Сирия. Имало е за какво. Само това да беше резИлтатът, заслужавало си е влизането и “излизането” там на наследниците на РККА и вагнеровци разни на личният готвач на слънцеподобний-пригожин.
  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/syrias-assad-locks-up-super-19118237

 11. На пръв поглед не е по темата.
  НО, не би било зле, за тяхно добро е, И посРаник макарава И Баце И пРЕЗИДЕНТ Фърчилков И всичката останала петоколонна сган да види долното видео. Па може нещо да им просветне.
  Надеждата умирала последна, нъл тъй…

 12. На почетния консул на Русия в България, Георги Гергов-свинаря бяха подарени 40 милиона лева за една от “дупките” му.
  Орце Камчев, несъстоял се почетен консул-мафиот на България в Македония е дадена охрана и още много “неща и привилегии”.
  Във Валенсия е ясно Кой кой Е.
  Бойко разчита на тези хора.
  Егати управлението, като Хайку е-нелогично за демокрацията, логично за далаверата.

 13. @MIKA

  Честита ти кандидат-кметица! Щяла официално да обяви кандидатурата си идната сряда – надявам се, облечена в потничето от снимката в долния линк, с което сэстра галэва несъмнено е най-сэкси (a както знаем, sex sells):

  https://ivo.bg/2019/07/14/%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d0%b1%d0%b5%d1%81%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%bc%d0%b1%d1%83%d0%b4%d1%81%d0%bc%d0%b0%d1%8f/

 14. Няма по-изродски и НЕчовешки ИМПЕРИАЛИЗЪМ от московският КЛОНинг на зла(тна)та ОРДА! Няма по-примитивна от АНТИчовешка от московско-сАвеЦката ОРДА!
  НЯМА!
  Тоя чекистки дИбиль-макаренков ,който Путлер е монтирал за пасоль-губернаторь на задунайската губерния , уж казва че Сталин ни е “освободил” , НАЛИ! Но… но след като Сталин ни е “освободил” то, защо тогава той е поддържал пълноправни ДИПЛОМАТИЧЕСКИ отношения с “монархофашистите” от царство България през ЦЯЛАТА Втора световна война, и даже Сталин поддържа тези дипломатически отношения дори след като започва МЕЖДУсОюзническата война между Хитлер и Сталин , след 22 юни 1941г.?
  КАК така Сталин през цялата война ПРИЗНАВАЛ “монархофашистите” в България, и ……..и , едва , на 5 септември 1944г. вижда че в България има “фашаги”, а?!??!? И защо Сталин ОБЯВЯВА война на царство България , с което поддържа дипломатически отношения, след като иска да ни “освобождава”?!?!?
  По същата логика и Хитлер е “освободил” Полша през 1939г., след като обявява война на поляците, нали!
  След това Хитлер обявява война на Норвегия и Дания през 1940г. , и след обявяването на война ги “освобождава”!
  След това Хитлер ОБЯВЯВА война на Югославия и Гърция , и ги “освобождава” през 1941г.! НАЛИ!
  По същият начин и Сталин ОБЯВЯВА война на царство България през 1944г. , и ни “АсвАбАждава”!
  НЯМА никаква разлика между “освободителят” Хитлер , през 1939-41г. , и от друга страна е “освободителят” Сталин , през 1944-45г., НАЛИ! НЯМА!
  Ето такова е “АсвАбАждението” на НРБ на 9 септемвти 1944г.! Първо Сталин ОБЯВЯВА война , а след това “освобождава” нападнатото от него царство България!
  Но след като самият балкЯнтурористически “вождь”-бокоТИКВАТА казва, че България е обявила война на СССР , то не трябва да се “учудваме” на постоянните исторически гаври на пасоль-губернатора макаренков с истинската ИСТОРИЯ на България , НАЛИ!
  И след като балкЯнтуристическоТО ПРИМАТоподобие казва че България е “нападнала” Сталин то е съвсем “логично” Сталин да ни “освобождава”, след това , нали!
  При такива примитивни ДОНОСНИЧЕСКИ милиционерски “вождове”, като бокоТИКВАТА, или пък неговият правешки милиционерски “предшественик” – тато-ди-тути-каскети не можем да очакваме “друго” освен презрителноТО гасударско империалиСТИЧЕСКО отношение на пасоль-губернатора макаренковь към задунайската му губерния. НАЛИ!
  За това , за да имаме някакви РАВНОпоставени международни отношения с путлеристкият рай(Х) , ТРЯБВА НЕзабавно да ИЗХВЪРЛИМ МУТРОмилЮционерският БАНДИТски и колаборационистически режим на агент Буда и на неговите ПОРЦИОНни СУДЖУКови ОБРЪЧи! – ВЪН!
  -ОСТАВКА! -НЕзабавно! – ВЪН! – ВЕДНАГА!
  -ОСТАВКА!

 15. “ПО ДЕЛАТА им ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ”

  На 1-ви септември, на интернет страницата на посолснвото на Русия бе обявено , че…
  На 9-ти септември от 16.00 часа в Руския културно-информационен център в
  София (Шипка, 34) от посланик Макаров ще бъде открита скандалната изложба
  „Освобождение Болгарии”.
  Русофилите-национални предатели, замучаха от възторг…
  Лоялните граждани на България бяха гневни, заради наглия опит окупацията на страната от червената армия да бъде
  представена като освобождение.
  Руското посолство смениха заглавието на изложбата „Освобождение Болгарии”…
  Обновеното название на изложбата е „Пътят към Победата: исторически източници разказват”…
  А последното заглавие е “Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма”
  Но…и при трите “етикета”, съдържанието остава същото…

  Българското Министерство на външните работи в изявление, публикувано на сайта си, по повод организираната изложба заявява:

  “Щиковете на съветската армия донесоха на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии,
  заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите
  в развитите европейски държави.”

  И гневните , престават да се гневят…
  Даже и те замучаха от възторг…

  Ето с врътките покрай една изложба, как всичкият матриЯл замучава от възторг…

  А целогодишната изложба със стотиците паметници по градове и села за възхвала на братята “двойни освободители,
  подължават да тровят мозъците но млади и стари…
  Альоша продължава да стои на пост на тепето над Пловдив…
  Солдатът с автомата продължава да заплашва софиянци от висините на ПСА…

  И руската пета колона продължава да регенерира власта си…
  В противоконституционни избори с водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите…
  И да “узаконява” абсурда, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  “ПО ДЕЛАТА им ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.