Не хвърляйте храна на ББ, вредно е за вас

Когато бившият посланик на Русия у нас Юрий Исаков заяви на прием в посолството на 5 декември 2014 г., че България е трябвало да “покаже зъби” по въпроса за спрения 4 дни по-рано от Путин проект Южен Поток, обектът на неговата зъболекарска забележка Бойко Борисов явно го е разбрал криво. Той така и не се озъби на “по-голям” от него в чужбина, както се подразбираше от ехидната реплика на Исаков по адрес на предполагаемо беззъбата политика на Борисов спрямо Брюксел и Вашингтон.  

За сметка на това нашият премиер редовно, обилно и систематично се зъби за вътрешна употреба на по-малките от него. Чрез отровни комплименти. 

Да те похвали Бойко Борисов публично колко сте си близки и колко ти е помагал е вид закопаване на опонента, както в случая с Мая Манолова. Иди разправяй след това, че си срещу статуквото, олицетворявано от него.

Пътьом Борисов топна и главата на Сидеров в своето блато, заявявайки пред журналисти, че той е част от управлението. И че често се чуват. За да не се дърпа много атакаджията и да се прави на независим, че дори и на опозиционер.

Голяма грешка прави всеки, който иска да се разграничи от обсебващата всеядност на Борисов и го допуска да фамилиарничи – дори “на закрито”, а не пред публиката. После го чака съдбата на Владимир Кисьов от СДС, прегърнат в мъртва хватка през врата и влачен с тази хватка пред погледа на всички нетдавна на един прием на фондация “Конрад Аденауер” в софийски хотел. После в полезрението на всеядния попадна малка групичка  несъгласни с него гости, сред които моя милост. Пусна Кисьов и дойде да ми друса демонстративно ръката.

Единственото спасение от тази тактика на обезоръжаване е човек да не се поддава на т.н. чар на каратиста, когато попадне в полезрението на неговия интерес. Всичко, което можах да направя, беше да запазя мълчание. Но и това сработи. “Чаровникът” констатира на висок глас, че явно тук не го харесваме и се оттегли победоносно ( както му се струва). И дума на съгласие с него да бях изръсил, щеше да намери да я извърти срещу мен при случай, че прецени за важно.

Безцеремонността на неотразимия ни премиер се родее само с тази на Андрей Луканов. Споделял съм как пререди една опашка пред резиденцията на американския посланик в София и започна на висок глас на ме разпитва как са децата и жена ми – за удивление на околните, узнали така, че сме си “близки” . А и на самия мен.

Висш пилотаж в този вид лупинги Борисов демонстрира по адрес на победителя на президентските избори Румен Радев. Без да му мигне окото обяви, че нарочно оставил Радев да спечели в името на демокрацията и плурализма, тъй като ГЕРБ имали твърде много власт.

Спрямо Иван Костов, пред когото се снишаваше в качеството на Главен секретар на МВР, обяснявайки пред телевизионните камери, че не е дорасъл да го коментира,   Борисов приложи принципа, според който няма ненаказано добро. Костов беше проявил човещина да го посети в една болница. Борисов видя години по-късно в това шанс да извади полза чрез подла реплика. Подигра го, че му е ходил на крака с букет, пък сега го критикува.

Приемете този лаконичен текст като напомняне по аналогия с онези предупреждения в зоологическата градина: “Не хвърляйте храна на животните”!

16 мнения за “Не хвърляйте храна на ББ, вредно е за вас”

 1. Семеен приятел който ни бе на гости и доскоро имаше видна публична позиция ме предупреди от самото начало на пребиването си: “Много те моля да не си губим времето в приказки за бай Борисов. Вие, имаше предвид цялата ни компания в България, го познавате само медийно. Аз съм принуден заради работата си да имам на живо вземане-даване с него. Писнало ми е от неговите простотии, изключително гадно циничен е, от самото начало ме предупредиха да не пиша повече от половин страница текст когато имам искане (тотален илитерат е и четенето откровено го измъчва). А на всичкото отгоре е дребнав, обидчив и отмъстителен.
  Та, Иво, поне за мен в същността си не казва нищо ново.

 2. Не ми се вярва тази храбра рускиня да посещава БЛОГА НИ но тя със “свои думи” разшифрова фирменото ми ДГД. Убедете се сами. “Потърпевш” в слу

 3. За “изложбата” на руското посолство.
  Поредния хепънинг – активно-пропагандно мероприятие на Резидентурите на полковник макаров. (от София “движели” И превратите в Черна Гора, Македония)

  Външно министерство:
  “Половин век репресии”.
  “Заглушаване на гражданска съвест”.
  “Деформирано икономическо развитие”.
  “Откъсване от Европа”

  https://clubz.bg/87373-ruskoto_posolstvo_gotvi_izlojba_za_9_i_septemvri_vynshno_go_syvetva_da_se_otkaje
  https://www.mfa.bg/bg/news/22725

  СТИГА!
  ТРЯБВА ДА ИМА КРАЙ!

  Вземете си изложбите!
  Заедно със снимките и кадрите!
  Заврете си ги на фунийки в ЗАДНИЦИТЕ, махайки се заедно с тях!

 4. Не е по темата. Иде реч за живата легенда на руската роботика Фьодор.
  За оня дето трябваше втори опит за да го качат на МОС и после 15 удара с чук и нечия майка за да го задействат. Вижте с какви подръчни материали е сътворен. Не ще да е случайно и обстоятелството, че е правен под цвета на скоч.
  https://sun9-26.userapi.com/c851536/v851536096/1b59b5/TP2VgwiYtY4.jpg

 5. От изявления на руското посолство се разбира, че щели да ни показват някакви си техни архиви, а за откраднатите от нас български архиви преди седевдесет и пет години мълчат.
  Първо да върнат заграбеното, а после да попитат дали желаем да се запознаем с техните

 6. “100 на стоте” (по т.ж.),тиквата се има и той за Шоу-ман. Като Тръмп,като Борис…Но беше наритан от тръмпа в оон-ето…

 7. @JEEP PATRIOT
  Долната ли припознахте, та даже и нас агитирате кат алтернатива на статуквото в София олицетворявано от Данчето. Няма сила която да ме накара да Фърля нито за единият БОКЛУК, нито за другият БОКЛУК, ни на първи, ни на втори, ни на н-ти тур.

  https://kafeneto.wordpress.com/2019/09/03/амбициите-на-мая-манолова-от-позитано/#respond

 8. Долната статия е от този тип срещу която трудно нормално интелигентен човек може да възрази по същество. Лошото е, че я прочитат примерно казано 10-тина хиляди на които по принцип и изобщо нещата и без това са им ясни, половината от които си задаваме въпроси без отговор и те, така.
  Изпуснахме ги след големите летни протести през 2013г. Позволихме Моделът КОЙ чрез главната си марионетка Баце да яхне пак вълната и да стане, дежа вю, манджа с грозде.
  https://www.reduta.bg/носталгии/

 9. Бокича е усвоил всички мурафети на комунистите. Включително и “омаскаряване, чрез приобщаване”. Включително Продевото “всички сме грешни г-н…”. Подозирам, че на изборите той е заложил на два коня. Изборът в София се представя като избор между двете. Всички медии “надуват този балон”.

 10. Много богато въображение имате г-н Инджев.Адмирации!!!

 11. Не мисля, че ББ е заложил на два коня. Не мисля, че изобщо има власт да залага на каквото и да било. Шефовете му от библиотекарско-сарайската шайка са заложили на манолова и това личи по много признаци, като например подозрително ранното вкарване на имцето й в публичния разговор за бъдещия кмет на София и съответното помпане на рейтинга й от услужливите “социолози”. Огромното мнозинство софийски симпатизанти на ГЕРБ си харесват учительницата, така че нея да не я мислим, защото тя ще се класира със сигурност за балотажа, и то на първо място.

  Въпросът е кой ще се класира втори и САМО това е интригата!

  София не бива по никакъв начин да допусне комунистите да се върнат в управлението й на бял кон, и то чрез една провалена адвокатка с огромни петна в биографията (не само в политическата).

  СОФИЯНЦИ, ПОМОГНЕТЕ НА ДРУГАРКАТА манолова-ГАЛЕВА-КОСТИНБРОДСКА ДА НЕ СТИГНЕ ДО БАЛОТАЖ!

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. БОРИСЛАВ ИГНАТОВ!

 12. Паула Лайт”Разказ за ужаса,декориран в пожарникарски маркуч” 2009г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.