Кандидатите за кметове да отговорят ще продължават ли да пазят монументалното реноме на съветските окупатори

И “вие” ми казвате, че местните власти и съответните избори нямат отношение към каузи от национално значение, като оценката за съветската окупация, поради което кандидатите за кметове у нас по инерция биват щадени чрез спестяваните им по темата въпроси ? 

Не и в Чехия. Един регионален кмет в Прага поде битка срещу еквивалента на българския МОЧА в тази част от чешката столица и я доведе до успешен край. Въпреки мантрите за “разделението на нацията”, която се колебаела как да постъпи  с окупационното съветско наследство, което си имало своите привърженици. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30155260.html

 

 

 

 

 

 

Под ръководството на избрания от хората Ондрей Колар () общинарите на 6 район в Прага решиха да преместят в музей паметника на съветския Маршал Конев, редовно маркиран с надписи с червена боя като окупатор. Кървав.

 

 

 

 

 

 

 

 

За последно това се случи през август в навечерието на 51-та годишнина от нахлуването на съветските войски и техните васали от Варшавския договор през 1968 г. Властите в района отхвърлиха призивите на руското посолство да почистят монтирания в Прага през 1980 монументален съветски маршал. 

Апропо, късната му поява е знак за идеологическа мотивация, възползваща се от отдавна приключилата война, както и в случая с МОЧА) да бъде почистен властите в райна отвърнаха с отказ.

Чешките общинари отказаха на имперското искане защото “хората не го искат” този монумент, както казва районният кмет. И също защото надписът “ Не на кървавия маршал. Няма да забравим”, отговаря не само на тяхната гледна точка, но и на истината. Нищо, че се намират и такива граждани, които да му поднасят цветя.

Първата стъпка към премахването на омразния съветски символ на потисничество местната община направи чрез добавяне на надпис с пояснение за това кой точно е маршалът, наложил съветския комунизъм в Чехословакия и ръководил кървавата баня при потушаването на унгарското въстание през 1956 г. Кметът Колар получи смъртни заплахи. Наложи се да му бъде назначена охрана.

(Не)познато у нас, нали!

Хайде сега да си представим дали “поне” в София журналистите ще се осмелят да притеснят относно съдбата на МОЧА Фандъкова и Манолова, двете претендентки, който, за разлика от третия в състезанието Борислав Игнатов, не са се позиционирали в тази кампания, изразявайки мнение спрямо жалона на робството ( по проф. Любомир Далчев ).  За Фандъкова, колкото и да се снишава и да бяга от всякаква конфронтация, поне знаем, че се крие зад “другата гледна точка” срещу демонтирането на МОЧА. Тя е по мила на русофила.

Но какво да кажем за щадената Мая Манолова, чието гледище за съветското позорище до момента не е провокирано и заявено. Възползвайки се от тази услужливост Манолова, уж борбена като бикоборец, който хваща “бика за рогата”, колчем се вклини в удобна за печелене на гласове кауза, не дава признаци на доброволна изповед какво мисли за подигравката с продължаващото възвеличаване на съветската окупация в столицата и в страната изобщо.

В случая с Манолова съглашателството на призваните да я питат с микрофон в ръка е особено издайническо и за единомислието й с властта по истински болезнен въпрос извън плочките, перките и прочее важности за “простия” ( по Решетников) гражданин. Защото призваните да я питат, свързани с властта, иначе са много нападателни към нея, само че за съветската светиня явно са съмишленици в рамките на “другата”, т.е. просъветската гледна точка. Знаят какво да (не) правят, за да не ядосат работодателите си. 

Ако Манолова “пропусне” да се произнесе за съветския натрапник с размаханото над главата ни\й оръжие на завоевател ще я смятаме за част от статуквото, а не за бунтар срещу него, за какъвто се представя. Нали много й се иска да привлече към себе си и други избиратели, а не само онези, които я направиха преди години депутат от БСП !

Говоря по изключение в множествено число заради многобройните привърженици на идеята МОЧА да бъде изпратен в музея. Ако някой от тях не е съгласен с тази идея ( защото никога не се изказвам от името на други хора без да съм упълномощен ) , може да се обозначи и разграничи. И да направи по-добро предложение за напускане на територията в публичността, обозначена с надписа “мълчанието е злото”. 

42 мнения за “Кандидатите за кметове да отговорят ще продължават ли да пазят монументалното реноме на съветските окупатори”

 1. Интересува ме въпроса:
  Има ли друга страна като България в която да има толкова много паметници на окупатора?

 2. Наистина отговорът на този въпрос (зададен или не) е лакмусът за истинската позиция на новите кандидати за власт.

 3. Несебър 2019 , част 1

  ” Ние България вече я изкупихме, остава още съвсем малко на юг”
  Пьотр Толстой, депутат от руската Дума

  Снимането забранено!
  Гледайки снимките към този пост сигурно ще решите, че са правени в Крим, но грешите! Това са снимки от Несебър, единственият български град, част от световното културно наследство! (Има си и специален служител в общината, с ленинска брадичка, натоварен да обгрижва и популяризира това културно наследство от световно значение)
  Ето и някои от “културните ценности”, които ЮНЕСКО, чрез местната администрация, усърдно протежира тук: на входа на Южния плаж в Несебър ни посреща сноп руски знамена , българското се гуши някъде отзад, на втори план, следват маломерни хавлийки за бърсане на задници и други интимни части, от които строго ни гледа Путеводната звезда на Кремъл, стиснал волево юмрук , а под него надпис: “Россия это вся моя жизнь!”.

  https://i.ibb.co/p2prqjq/IMG-20190718-111317.jpg

  https://i.ibb.co/fxzMn4y/IMG-20190718-111254.jpg

  Сергиите изобилстват от най- различни “сувенири” като петолъчки, съпове и чукове, мутрьошки и други патрЕотични символи, отпечатани по тениски, кюлоти и сутиени . В Стария град, пък, има “антикварен” магазин (близо до конферентния център с родолюбивото име “Сочи”) на чиято витрина се мъдрят съветски каски и ушанки с петолъчки, съветски военни ордени, оръжия, генералски пагони и знамена на Червената армия.

  https://i.ibb.co/nr7mYXP/IMG-20190803-135127.jpg
  https://i.ibb.co/hC8vjGb/image.jpg

  Въпреки че мястото е публично, над “културните ценности”, сигурно за повече респект или (може би) от някакъв неосъзнат срам, се мъдри знак “Снимането забранено”??! А собственикът на плажната сергия, очевидно много горд абориген, е написал отгоре с едър шрифт и името си: Стефан Ташков. Да се знае ! И защо да не е горд, след “показнОто” на общинската администрация, където дружно скачат като пудели в позата “служа” (на руския колониален интерес) вместо да дават пример за национално достойнство, родолюбие и отговорност за съдбата на “избралите ?” ги българи. Слушкат, готови да откликнат на всеки каприз от страна на любителите на “Тройной” и “Боярищник” и за награда – папкат власт! Азбучна истина е, че русофилството, най-вече във варианта му на рублофилство, е правопропорционално на невежеството и ограничения интелект на изповядващите този унизителен, папуаски чуждопоклонически култ. Умникът с плажната сергия е олицетворение на състоянието, до което е доведен Несебър днес от всички досегашни негови управници, които в лакейското си слугуване на една чужда държава-окупатор тихомълком премахнаха единствения паметник на загиналите български герои в Балканската, Първата и Втората световни войни от Несебърския край и така обрекоха на забрава жертвата им в името на свободна България. Защо ли ? Ами, защото тези герои не са руснаци или поне “антифашисти”! В аборигенска България само руснаците могат да бъдат освободители и герои, достойни за паметници и чествания! (Както монументът “1300 години България” пред НДК в София, който нарочно беше оставен без грижи, за да се саморазруши и след това да бъде съборен (за нов паметник никой не отваря и дума!), а МОЧА, с психопата отгоре, размахмащ шмайзер над главите на софиянци, продължава зловещо да стърчи, като забит кинжал в самото сърце на българската столица, грижливо лъскан и зорко пазен с камери на руското посолство.
  След време, на освободеното място в паметта на несебърлии може да се самонастани някой бутафорен несебърски “Альоша”, който да размахва тържествуващо юмрук към жителите на “освободения” Несэбр (Крим-2) и този “факт”, както много други подобни, ще влезе в българските учебници по история, списани от прафесарки като кривоустата по отношение на истината Искра Баева и жабооката лобистка за руския интерес в България, гьонсуратът Ниночка Дюлгеравна.
  Паметникът на загиналите в Балканската и Първата световна война български момчета пред пощата в центъра на новия град “загадъчно” и безследно изчезна ( щото руски имена по него липсват, а и като се има предвид КОГО точно е разгромил и гонил от Добруджа генерал Иван Колев през Първата световна война: “…Русия напада България през Първата световна война. През 1915 г. руската флота обстрелва българския бряг в района на Варна, а в Добруджа навлизат две пехотни руски дивизии, артелирийски корпус и непобедимите дотогава „черни казаци” – кавалерийска част, с която се гордее руската армия. Нападението е тотално – по суша и по море. Руските военноморски сили начело с флагманския кораб “Память Меркурия” обстрелват Балчик. Поразен от българска мина потъва ескадрен миноносец. Екипажът и знамето му са пленени. На сухоземния фронт, в състава на ръководената от генерал Стефан Тошев Трета българска армия, действа и конната дивизия на генерал Иван Колев. На 5 септември 1916 г. тя обръща в бяг руските казашки ескадрони и се насочва към Добрич. Показва чудеса от храброст и постига решителен обрат в сражението с нашествениците. Руснаците отстъпват позорно и бягат панически. Добрич е спасен и остава в пределите на българската държава.” автор А.Йорданов.)
  Сега мястото за честванията на признателност към загиналите герои в Несебър се подмени с паметника на “антифашистите” и участниците в т.н. “отечествена” (за руснаците!) война пред читалище “Яна Лъскова” в Стария град, едно хитро измислено основание пак да им благодарим (на братушките) за поредното обезбългаряващо “освобождение” през 1944 г. , когато беше избит без съд и присъда интелектуалният елит, цветът на българската нация, над 30 000 българи сред най-достойните ни сънародници и потенциални водачи на българската нация, архивът и златният резерв на България за пореден път бяха окрадени, заводите за авангардни производства разглобени и отмъкнати в Съветския съюз, а на власт се настаниха (със съветски протекции!) неграмотни и безскрупулни хора, които доведоха държавата ни до няколко фалита и до обезличаващото ни превръщане от древна нация с принос в еропейската цивилизация в най-верeн сателит и слуга на болшевишката диващина.
  Сега, с премахването на българските паметници и подмяната им с измислени бутафории, пред очите ни се подменя истинската история на един древен град и се зачерква подвигът на загиналите му герои, а най- потресаващото е, че никой (на местно или на национално ниво) не реагира и не се съпротивлява на тази престъпна фалшификация!?
  Изчезналият паметник на загиналите в Балканската и Първата световна война от района на община Несебър:

  http://nessebar-news.com/news1/wp-content/uploads/2013/09/IMG_08212.jpg

 4. Несебър 2019, част 2

  ” Ние България вече я изкупихме, остава още съвсем малко на юг”
  Пьотр Толстой, депутат от руската Дума

  Рублофилски оргии

  Постоянно пребиваващите вече “препикават” и овоняват на борш и самогон своите територии. В Поморие имаме т.н. “руски” квартал (Малката Москва), чиито обитатели настояват да имат свой кметски наместник и свои училища, в Несебър, уникален с целогодишните си руски културни събития – фестивали, конкурси и “побратимявания” (видно от общинския сайт) се е сдобил с “Руский пляж” , въпреки че в България руска плЯжове не може да има, тук всички плажове са български! Във Варна , чиито кмет се казва Иван Портных и до 2013 г. е бил с руско гражданство, вече има “Колхозен пазар”, там рекламите по витрините на главните улици и местното радио са предимно на руски език, в друг град по северното ни Черноморие крайморската алея, където обикновено се разхождат “постоянно пребиваващите”, вече наричат официално “Набережная”. Само че тази “Набережная”, опикана и повръщана, с пейки, заринати от боклуци и хранителни отпадъци, няма нищо общо с прочутата и перфектно поддържана “Promenade des Anglais” във френската Ница! 🙂
  По Черноморието ни периодично възникват “спонтанни” горски пожари в защитената зона Натура 2000 над Свети Влас, Кошарица, Елените, създавайки чрез обезлесяването удобна възможност за изграждането на нови бетонни казарми за руски туристи по склоновете на Стара планина от крупни руски инвеститори като “Форт Нокс”, RIU Helios на Валентин Златев, Ветко и МарЕнела Арабаджиеви и други. Един ден това умишлено обезлесяване ще предизвика свлачище по стръмния планински склон , което като “Везувий “на природното отмъщение, ще погребе алчността и глупостта на строителите на тези противоестествениq мутренски пирамиди .
  И няколко примера за разразилата се в последните години разюздана РУБЛОФИЛСКА ОРГИЯ на т.н. “Безсметный полк” по българското Черноморие от Балчик и Варна през Обзор, СОК “Камчия”, Свети Влас, Несебър, Поморие, Бургас и т.н.
  СЯКАШ ВЕЧЕ НЕ СМЕ В БЪЛГАРИЯ!

  http://nessebarinfo.com/novinite/2019/05/10/9mai/

  http://nessebarinfo.com/novinite/2018/05/10/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BD/

  http://news-nesebarinfo.com/news2018.php?id=276
  http://nessebar-news.com/news1/%D0%BD%D0%B4-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-9-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BD/

  http://radiomilena.com/2013/53951/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A/

  https://www.flagman.bg/article/186247

  http://www.pan.bg/view_article-61-429620-en-prisyedini-se-kym-bezsmyrten-polk-bylgariya-v-sofiya-na-9-maj.html

  http://nessebar-news.com/nessebar/%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81/
  http://nessebar-news.com/nessebar/%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-9-%D0%BC%D0%B0%D0%B9/

  http://soszr.bg/index.php?route=common/blog/form&id=165
  http://kamchia-corporate.com/
  https://bgr.news-front.info/2017/05/10/nad-40-000-shestvat-na-9-maj-s-bezs

  https://duma.bg/bezsmartniyat-polk-shte-shestva-i-u-nas-n145341?h=pdfarchive&pdfarchiveId=2888

  https://www.zonaburgas.bg/%D0%B2%D0%BC%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%BE%D0%B9/

 5. Несебър – 2019 , част 3

  ” Ние България вече я изкупихме, остава още съвсем малко на юг”
  Пьотр Толстой, депутат от руската Дума

  “Чалмалиите” идат!
  Не само Несебър, цялото ни Черноморие е обхванато от масовата психоза, че избиването на прасетата, кокошките, козите и другите домашни животни има за цел “ние да изчезнем”, цели ликвидирането ни или принудителното емигриране на българите, за да се настанят на тяхно място “чалмалиите”.
  На въпроса ми има ли наистина “чалмалии” (и то с хиляди!), които да си купуват имоти, за да се установят трайно тук и които след това да подават задължително молби за получаване на българско (европейско) гражданство? Има ли “чалмалии”, които да си правят етнически организации с цел улесняване на битовото си устройване, както и организации за натиск да участват в местната власт ? Има ли “чалмалии”, които да искат децата им да учат в “чалмалийски” училища и по “чалмалийски” програми, но на гърба на българския бюджет ? И, ако все пак се наложи да учат в български училища да настояват “чалмалийчетата” им да влизат и излизат от отделен вход, за да не се смесват с местните (българчета) ? Има ли ” чалмалийски” ресторанти, “чалмалийски” книжарници , масово разпространяващи се вестници и списания на “чалмалийски” език, сякаш има втори официален език по Черноморието ни ? Очевидно, разпознали по въпросите ми ДРУГ етнос, несебърлии ( включително хора с образование – учители, военни, служители, бизнесмени и т.н.) като навити пружинки отговарят по един и същи начин : ” По-добре да дойдат руснаците, с които поне имаме една религия и сме една кръв!”
  Мили хора, нито религията ни е една с руснаците, защото азиатското православие се различава доста от българското, от гръцкото, даже от сръбското и украинското! Те си имат техни, руски светци, различни от нашите религиозни обреди и традиции, различна храмова архитектура, оная, с типичните азиатски, многоглави лукообразни кубета и даже кръстът им е различен от нашия – пресечен с допълнителен елемент в основата и двоен.
  Във връзка с темата за “общата” религия се питам защо ли чуждестранните туристи и българските граждани, гости на Несебър, отдавна нямат достъп до църковния музей в града ( на втория етаж в единствения действащ храм “Успение Богородично”) с неговата колекция от средновековни български икони, всичките дело на прочути зографи? Музеят пак е затворен, заради нескончаем ремонт, пред входа му са струпани демонстративно строителни материали, но това не пречи безценните му експонати да пътуват за изложби в Русия. (Няма отговор и на въпроса има ли задължителен компетентен контрол и персонална отговорност на придружаващите ги служители дали оригиналите или техни копия се връщат след “гостуванията”. Никой не знае!) ЮНЕСКО дава луди пари за съхранение на културното наследство, а няма един каталог за църковния музей, няма каталози и за повечето средновековни храмове в Стария Несебър, а в същото време нелицензирани руски екскурзоводи кръстосват стария град и говорят откровени лъжи и измислици на туристическите групи. Служителките, които отговарят за храмовете и знаят истинската им история, често се смеят, чувайки руските измислици и ги разказват като анекдоти, а би трябвало да се тревожат, да се възмущават и да информират висшите служители в общинската и централната власт, които отговарят за съхранение на културното наследство, че умишлено се подменя и фалшифицира българската история! В храма “Успение Богородично” централната икона на Богородица я няма. КОЙ Я МАХНА И ЗАЩО?! Сега от стените гледат тъпо и злобно непознати руски светци, край които са стоварени каси със “светена вода” по 1 лв. бутилката, както и други по- скъпи и по-евтини “свети” сувенири. Допуснали сме търговците в храма си!!!
  А за “общата кръв”, пък, въобще да не говорим! Там генетичните изследвания са категорични, което се потвърждава и от различния ни външен вид, типичен за балканските, а не за северните народи. Нямаме нищо общо с руския ген и (слава Богу!) не сме “една кръв”! Има сходство само в езиците и азбуката , защото т.н. от руснаците “черковнославянски”, който е в основата на руския език, всъщност, е старобългарският език, на който българите са разпространили православието по руските земи чрез слово и чрез кирилицата, азбуката, която пак ние сме им дали, а не те на нас, въпреки че много руснаци продължават да твърдят, че азбуката им била създадена от Ленин?! Единствено Путин, обаче, знае “истината”, че кирилицата била дошла от македонската земя!
  “Чалмалии” и със свещ да ги търсиш, очевидно няма. Няма и да има! Бежанските ни лагери са празни. За “чалмите” престоят в България е единствено транзитен, на път към уредените европейски държави с мощни социални системи, а дългосрочната перспектива за установяване у нас ги ужасява. Преди време един “чалмалия” беше заявил категорично пред медиите, че ако го оставят в България, ще се самоубие!
  А що се отнася до ОРГАНИЗИРАНИЯ руски етнически окупационен десант по Черноморието ни, за който никой не говори и никой не контролира, той въобще не е на “по- добре”! Особено след Крим! Руснаците вече са тук , с хиляди , за разлика от въображаемите “чалмалии”, и вече хазяйничат, не искат да се съобразяват с българските закони, защото били с двойно гражданство?! Сред “културните ценности” на около 10 000 – ят град Несебър, част от световното културно наследство, са два мастити “клуба на русофила” – един в новият и един в стария град !
  https://i.ibb.co/ZSW0Bff/IMG-20190724-113041.jpg

  Но руснаците са тук не от любов към българската култура и българската природа, те не се интересуват от традициите ни и не искат нито самите те, нито децата им, да учат и говорят на български език, години наред безжалостно бетонират и унищожават природа тук. ТЕ ИСКАТ ЗЕМЯТА НИ, ние, българите, не им трябваме, освен като обслужващ персонал. Предпочитат да почиваме в Гърция и Турция, за да ги освободим от присъствието си, да не се пречкаме по морето ИМ поне през лятото, когато орди от руски туристи, уж техни “родственици”, пълнят апартаментите им! Руските собственици на имоти у нас, които измъкнаха под носа на местните руските туристи и ги оставиха без поминък, целогодишно практикуват туристически бизнес без лиценз и регистрация за тази дейност, не плащат данък печалба, с който се поддържа ваканционната инфраструктура, сметосъбирането, здравеопазването и образованието. Данъци плащат само местните аборигени ! Не се коментира и фактът, че в момента постоянно пребиваващите, собственици на имоти по Българското крайбрежие, тихомълком изкупуват (НА БЕЗЦЕНИЦА!) къщи в селцата на няколко километра от морето, в полите на Стара планина и Родопите, като за ремонти, обзавеждане и транспорт ползват само услугите на съотечествениците си. Плъзнали са като хлебарки из цяла България, познават най-отдалечените селца по-добре от нас, неуморно обикалят, оглеждат, корумпират представители на местната власт, също като “ГРУ скрипалите” им отровители, които са кръстосвали години наред и продължават да кръстосват, необезпокоявани от никого, надлъж и нашир китния ни, разграден (за тях) двор. А министерството на Каракачанов се кани да разпродава големи терени по морето (на първа линия), поради “отпаднала необходимост” от ползването им. Познайте КОЙ ще ги изкупи директно или чрез подставени лица!!! Кой ще “спечели” търговете на изключително занижени цени, очевидно, вече е решено (от когото трябва) защото вече има изработени ПУП и се узаконяват ел.мощности като за големи хотелски и жилищни комплекси в Несебър, Поморие, Черноморец , Созопол и навсякъде, където “необходимостта била отпаднала”. След анексирането на Крим, войната в Грузия, в Украйна, в Молдова въпрос на национална сигурност е решението на МС за “отпадането на необходимостта” ДА СЕ ОТМЕНИ и тези терени да останат под разпореждането на МО, в момента оглавявано от продажния каракачански лисугер!
  “Постоянно пребиваващите” вече си имат собствени разпространители на медиите си на руски език. Всяка седмица раздавач пуска по пощенските им кутии в.”Соотечественник”, издание на някакъв Българо-руски информационен пул с издател прафесар Светлана Шаренкова и председатель на редакционния съвет проф. д.ик.н. Димитър Иванов. (В “Соотечественика” ИМ има информации и на български език, като щедър жест към аборигените!) Основната цел на информациите и коментарите на “Соотечественика” е да доказва, че “черното, всъщност, е бяло и обратното.” Там Украйна е лошият вълк, фашист и окупатор, който напада невинното и беззащитно агънценце Русия, докато то, горкото, кротко си пасе радиоактивна тревица, както и други подобни хибридни вицове. Местните радиа и телевизии ( дори Радио 1) редовно пускат рекламите си на руски език, в разрез с българското законодателство, защото България, по конституция, не е двуезична (bilingue) държава и официалният език е Българският!
  И въобще, братя българи, защо им говорите на руски език на постоянно пребивващите у нас руснаци ?! ТЕ НЕ СА ТУРИСТИ! Повечето от тях “пребивават” у нас повече от 10 години, вече имат български лични карти и по закон, като български граждани, задължително трябва да могат да говорят и да пишат на български език. Защо тогава продължавате да им говорите на руски език, скъпи черноморци? Искате да се въведе втори регионален официален език по Черноморието ни ли? Децата ви на обществени места да си кълчат езика на руски, а само в къщи да говорят на “непрестижния” български език?! ( почти неизбежно е за селцата и градчетата, където руснаците вече са мнозинство) Това ли искате?
  “Постоянно пребиваващите” у нас предпочитат (и подпомагат) на власт в България да бъдат неграмотни и алчни “аборигени”, които да не са в състояние да предвидят дългосрочните последствия от решенията си и които не си задават въпроси защо прииждат така масово хилядите братушки у нас, стига само да им върви “бизнесът” с взятките.
  На онези българи, които още “не вЕрват”, че по Черноморието ни е в ход руски етнически окупационен десант, ще припомня думите на депутата от руската Дума Пьотр Толстой : “Ние България вече я изкупихме, остава още съвсем малко на юг”, а наглостта на публичното му изявление пред българските медии говори, че процесът ( по изкупуването) вече приключва и ние, българските граждани, сме пред свършен факт!
  Хипнотизирани и упоени от отровата на “братството” и “вечната дружба” не виждаме как огромната сибирската боа вече е захапала Българското черноморие (така, както стана с Грузия, с Украйна, с Молдова) и бавно, методично, със съдействието на тъпите ни и продажни политици на власт, се готви да погълне цяла България, докато ние продължаваме да се занимаваме с “чалмалиите”, с “джендърите” и “лошите американци”!
  Братя българи, изпускаме без бой Черноморието си, за което преди повече от 1300 години предците ни са извършили чудеса от храброст, жертвали са живота си, водени от светлата мечта да оставят това райско кътче от Европа на децата и внуците си, на бъдещите поколения българи! Напразна ли е била саможертвата им? Ще предадем ли мечтите им? Ние, на наш ред, какво ще оставим на нашите деца и внуци?! Без своя родина те нямат друг избор, освен да станат слуги на окупиралите земицата ни руски орки, да бъдат чистачи на тоалетни, камериерки и обслужващ персонал, чието достойнство чуждите собственици на имоти и власт умишлено ще мачкат, “за да си знаят мястото аборигените и да не надигат глава” ! Ние по-малко ли обичаме децата си, че с такова безгрижие предаваме бъдещето им ? Какво още чакаме? Кого чакаме “да направи нещо”? Борисов? Радев? Корнелия? Доган или останалите патрЕотични безродници, които продават България, сякаш им е бащиния? Тия ли ще се загрижат за бъдещето на децата ни и ще ги пожалят? Техните собствени деца са в западната чужбина, презадоволени и осигурени материално доживот с нашите пари. На тях не им пука за Черноморието ни, те ваканцуват на други морета!
  Да се вземем в ръце! Ножът вече е допрял до кокала, настъпи моментът да им кажем на безродниците-рублофили, че БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТЯХНА и няма да им позволим да подаряват свещени кътчета от родината ни на този или на онзи окупатор, само и само, за да останат на власт!
  НАШАТА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ПРОДАН!
  Затова, братя българи, НА ОРЪЖИЕ! Протести “до дупка” с искане за промяна (със задна дата!) в самозатриващите ни еничарски закони за чужденците, за българското гражданство и за придобиването на българска земя, приети с подмолен РУСКИ натиск от Народното събрание! Да се премахне двойното гражданство за граждани от страни извън ЕС и НАТО, да се повишат изискванията за получаване на българско гражданство по отношение на произход, владеене на български език, българска история, българските традиции и култура, за изрична конституционна забрана чужденци от страни извън ЕС и НАТО да притежават земя и недвижими имоти в България, да имат право единствено да ги наемат за определен период. Прилагайки тези законови промени сегашният брой на постоянно пребиваващите у нас руски граждани би трябвало да се редуцира до 10%, за да има възможност да бъдат стриктно контролирани от службите ни за сигурност и да не се допуска повече нагли ГРУ “скрипали”- убийци да продължават безпрепятствено да се разхождат из държавата ни, да тровят и да саботират безнаказано българския бизнес и, за наш позор, да използват територията ни за организиране на диверсии в съседни държави като Македония и Черна гора. Въпрос на национална сигурност е да се създаде законова възможност окупационният нагон на “постоянно пребиваващите” у нас (като ограждане на плажове, ограждане на части от улици и тротоари за паркиране, високомерно пререждане на опашки и т.н.) да бъде решително обуздаван от българските граждани на място!
  Нали Путин публично заяви, че там, където имало руснаци, било Русия и те щели да ги защитават навсякъде. (Няма значение от какво, примерно, ако някой ги е погледнал лошо или ако не иска да им говори на руски!) Повод винаги ще се намери, стига Русия да се чувства по-силна. В тази връзка един наш бивш политик подсказа, че с Русия трябва да се преговаря, но ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕН, така правят останалите й съседи, а не с лодки, платноходки и преклонени главици, както настоява “българският” премиер и така все едно, че ги кани: “Ела “Вълчо”, изяж ме!” И те дойдоха! Вече са около половин милион! Повечето чакат с нетърпение Путин да дойде да ги “защитава” и за пореден път да “освобождава” местните с военните си отпускари и частните си армии, защото постоянно пребиваващите у нас руснаци много обичат матушката си и искат тя да стане още по-голяма и по-велика. Само че племенните им вождове, които ги учат на жертвоготовност за матушката ИМ на всяка (престъпна) цена, са забравили да им споменат, че и съседните народи също обичат родината си и също искат да я направят велика, само че, не чрез създаването на “самые передовые” оръжия за варварски разрушения, терор и “новичоци” за подли убийства, а по цивилизован начин, с велики научни открития и технологии в медицината, образованието, културта и духовността в полза на цялото човечество!
  В резултат на руските периодични “освобождения” все сме на последно място в ЕС и младата българска кръв изтича на Запад, за разлика от времето на депресията в началото на 20-ти век, когато хищната прегръдка на големия брат ВРЕМЕННО се отхлабва, икономическият подем в България привлича хилядна имигрантска вълна от Австрия, Унгария, Чехия, Белгия, дори Германия, Франция и Италия! В архивите на МВнР се пазят многобройни укази на цар Борис III за получаване на престижното българско поданство от западноевропейци (известни озеленители, архитекти, строителни инженери и мостостроители) предпочели България като по-перспективна дестинация за живот. Днес, след десетилетията на руска окупация, безмилостен икономически и духовен грабеж на народа ни, това звучи невероятно!
  Затова, братя българи, ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ, забравете пропагандните лъжи, които всички сме зазубрили от учебниците по история ! Четете истината в документалните сборници на честните и отговорни пред народа си историци, четете смелия историк Янко Гочев, проф. Пламен Цветков, четете “Измамата Сан Стефано” на Иво Инджев, достъпните за разбиране от малки и големи “Патриотични уроци” на Александър Йорданов, четете трудовете на политолога доц. д-р Момчил Дойчев, докладът за фалитите на България в последните 140 години, публикуван на сайта на БНБ от доц. Даниел Вачков и издателския съвет на БНБ , препрочитайте “Строителите на съвременна България”на Симеон Радев и най-вече четете написаното от свидните ни възрожденци Захари Стоянов, Г.С. Раковски, Христо Ботев, четете писмата на Апостола Васил Левски и няма начин в един момент да не ви осени просветлението на истината, ще излезете от капаните на пеевската медийна дезинформация, която ви плаши с разни “чалмалии” и “джендъри” и ще започнете да разбирате зловещата логика на онова, което е станало преди век и половина и това, което се случва в момента. Така, на базата на вече осъзнатите факти от архивите, ще бъдете в състояние САМИ да направите точните преценки и прогнози за бъдещето на България, ако продължаваме да вървим по този път към самоунищожението, чиито израз е демографската криза, и ще можете САМИ да стигнете до най- верните стъпки и действия, които трябва да бъдат направени, за отстояване на българското бъдеще на децата ни !

 6. Сега вече управляващите начело с МУТРОПИТЕКА трябвя да се вземат в ръце идват ИЗБОРИ! Стига с опазване на монументи като МОЧИ и АЛЙОШИ от МИЛИЦИИ и ПОЛИЦИИ във защита на ОКУПАТОРА СССР и угода на МОСКВА ПУТЛЕР и РУСКОТО ПОСОЛСТВО В България през годините 1944 до сега 2019. До кога власто имащи кметове и управници ще се ослушват не разбраха ли че народа ни не желаят всички тези ПАМЕТНИЦИ! От ПЕРЕСТРОЙКАТА до сега всички Источно Европейски страни се оттърваха от тези КАМАНАЦИ и се разгранечиха от сегащна РУСИЯ би трябвало и у нас това да се случи. Защо се бием в гърдите че сме вече членове в ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ а в същност гледаме на ИСТОК – Защо? Това трябва да попитаме цялото ни ПРОДАЖНО правителство начело с пРЕЗИДЕНТ и ПРЕМИЕР!IIC…..oIL.

 7. SMS добре ги изтипосахте! Нека всички тези посочени от вашите линкове да се видят – всички те са на възраст над 70. Само едно си мисля защо ли не хванат пътя и да се изселят от Българив и се преселят в любимата им РАЗИЯ при обичания от тях ПУТЛЕР и там да възхваляват СИФИЛИСТИКА ЛЕНИН и КРЪВОЛОКА СТАЛИН – ЗАЩО?IIC…..oIL.

 8. Колкото и да не обичам Мая Манолова, истината си е истина – тя е бунтар срещу статуквото. Бунтар, и то какаъв. Но иска да го влоши…

 9. Без да омаловажавам останалите факти, цитирани от SMS, във Варна Колхозният пазар се наричаше така още по времето на “социализъма”. Това нелепо име тежи на съвестта на варненските блюдолизци…

 10. На фона на метаморфозата, която преживяват за ПАРЛАМА официалните власти с признанието за съветска окупация и “осветяване” на иначе дълбоко законспирираните русофилистици, колко му е и сестра Галева за ПАРЛАМА да обещае демонтиране на фетиша на съветофилистичните импотенти?
  Със сигурност ще има хора, които ще и повярват. А, че после може да и набият канчето другарите и да не си изпълни обещанието…. важното е ПАРЛАМАТА да хване дикиш.

 11. Цацаров, Гешев, Чайка – вечна дружба!

  На 17 май 2019 година на сайта на руската главна прокуратура се появи информация за посещение в Москва на зам. главния прокурор Иван Гешев.

  https://terminal3.bg/cacarov-geshev-chajka-vechna-druzhba/

 12. КЪМ КАРАИВАНОВ: „Колкото и да не обичам Мая Манолова, истината си е истина – тя е бунтар срещу статуквото.“

  Лъжата си е лъжа, КАРАиванов! Обичаш я! Обичаш я, и още как. А истината е, че Мая Манолова е СНАЙПЕРИСТА на статуквото Борисов-Нинова-Доган насочен срещу алтернативата му ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 13. Няма как да “очакваме” НАЗНАЧЕНИТЕ “кметове” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ,които той си ги е “избрал” , да отговорят на въпросите за разрушаването на МОЧА и Альоша , и на другите бетонни чучела на съветската ОКУПАЦИЯ в ченгесарско-милЮционерският БАНДИТустань-НРБ, НАЛИ!
  Само да припомним .че официално НРБ е след 120 място по свободата на СЛОВОТО!
  Или за 10 години , откакто банкянскоТО ПРИМАТоподобие беше монтиран за “вождь” на НРБ, има СПАД с над 100(СТО!) места в свободата на СЛОВОТО! СТО места, …. за 10 години! С по 10 места, ВСЯКА година! НАДОЛУ!
  И днес, бокоТИКВАТА и генералният му “прокуроринь”-цацата, който бокоТИКВАТА си го “избра”, се “загрижиха” за “свободата” на словото ИМ! Тяхното си!
  Т.е. бокоТИКВАТА и цацата се МЕСЯТ в ЧЕТВЪРТАТА власт, и така ОКОНЧАТЕЛНО потвърдиха ,че те ОКОНЧАТЕЛНО УНИЩОЖАВАТ всякакво РАЗДЕЛЕНИЕ между четириТЕ власти , както е във всичкиТЕ демоСкратични държави и даже в не толкова демократични държави! Както е в съюзниците ни от ЕС ,както е в НАТО!
  Днес бокоТИКВАТА и неговият “избранникь”-цацата са спрели излъчването на БНР на цялата територия на НРБ, и са спрели предаването на Силвия Великова, и така са се НАМЕСИЛИ НЕдопустимо в ЧЕТВЪРТАТА власт, БЕЗ да имат НИКАКВО “право” да се месят ! НИКАКВО!
  И сега бокоТИКВАТА и цацата са решили да сложат техен “дублиращ” “журналисть” на Силвия Великова, за да имало “плурализЪм”! “ПЛУрализЪмь” по боковски!
  цацаТА и той се грижи за “плурализЪма” , още от времето на ЦУМ-гейт!
  Според бокоТИКВАТА , цацата и г(Р)ешев трябвало да има “плурализъм” в ЧЕТВЪРТАТА власт, то тогава ТРЯБВА да има и ПЛУРАЛИЗЪМ и в “техните” власти , НАЛИ!
  След като те искат “плурализъм” , то и ВСИЧКИ ние ИСКАМЕ да има ПЛУРАЛИЗЪМ – в изпълнителната власть!
  ИСКАМЕ плурализъм във СЪДЕБНАТА власть!
  ИСКАМЕ плурализъм и в законодателната власть!
  И не само ние в НРБ! От ЕС и НАТО , СЪЩО ИСКАТ да има ПЛУРАЛИЗЪМ в изпълнителната, съдебната и законодателните власти!
  Във ВСИЧКИ ПРЕДприсъединителни ДОГОВОРИ с ЕС , СЪЩО, има ИЗРИЧНО изискване за ПЛУРАЛИЗЪМ в изпълнителната , законодаталната и съдебната власти!
  Но въпреки тези ДОГОВОРИ , заради бокоТИКВАТА, цацаТА и г(Р)ешев в НРБ НЯМА НИКАКЪВ плурализъм , НЯМА никакво плуралистично “разделение” на властите….НАЛИ!
  И въпреки че заради бокоТИКВАТА и цацаТА ,НРБ не е изпълнила дори ПРЕДприсъединителните договори с ЕС, те искали “плурализЪм”!
  Само да припомним на цацаТА ,че той е ЕДИНСТВЕНИЯТ ТОТАЛитарен “прокуроринь” в целият свят! В целият цивилизован свят!
  Да припомним на бокоТИКВАТ,цацаТА и г(Р)ешев, че НЕ те трябва да искат “плурализъм”, че те НЯМАТ “правото” да искат “плурализЪм”, че Конституцията им ЗАБРАНЯВА да искат “плурализЪм”, чрез намеса в ЧЕТВЪРТАТА власт и в другите власти!
  Напротив – ЕС ,ПРЕДприсъединителните ДОГОВОРИ, Венецианската комисия, НАТО , САЩ и целият демократичен свят ИЗРИЧНО изискват да се въведе ПЛУРАЛИЗЪМ в ТОТАЛираната вишинска ЦАЦАратура на НРБ!!!
  НАПРОТИВ – целият демократичен свят ИЗРИЧНО изисква да се ВЪВЕДЕ ДУБЛИРАЩ прокурор на цацаТА , за да има ПЛУРАЛИЗЪМ в ТОТАЛитарнта “прокуратура” на НРБ!!!!!!
  НАПРОТИВ – целият демократичен свят ИЗРИЧНО изисква да се въведе плуралистичен ДУБЛьОР и за г(Р)ешев! За да има ПЛУРАЛИЗЪМ в гешеФтурата!
  НАПРОТИВ – целият свят ИЗИСКВА НЕзабавната ОСТАВКА на милЮционерският “прокуроринь”-гешев!
  Целият СВЯТ изисква ПЛУРАЛИСТИЧНО разделение на властите в НРБ!
  ЦЕЛИЯТ свят , законите и Конституцията ВМЕНЯВА на бокоТИКВАТА , цацаТА и г(Р)ешев да изпълнят ПРЕДприсъединителните договори с ЕС , и да ВЪВЕДАТ пълен ПЛУРАЛИЗЪМ в цацаратураТА, както и ПЛУРАЛИСТИЧНИ ДУБЛьОРИ на цацаТА!
  За това – НЕзабавна ОСТАВКА на бокоТИКВАТА, цацаТА и гешев заради “плуралистичната” им НАМЕСА в ЧЕТВЪРТАТА власт ,и в БНР!
  НЕзабавна ОСТАВКА и заради липсата на ПЛУРАЛИЗЪМ във вишинската им ЦАЦАратура!
  НЕзабавна ОСТАВКА и заради НЕспазените ЗАДЪЛЖЕНИЯ за въвеждане на ПЛУРАЛИСТИЧНИТЕ заместници, двойници и дубльори на цацаТА! Които да въведат ПЛУРАЛИЗМА в “прокуратурата” и така да разбият ТОТАЛитарният монопол на генералният “прокуроринь” на НРБ!
  – ОСТАВКА! – ВЪН! -МАРШ! – ВЕДНАГА!
  – ПЛУРАЛИСТИЧНА ОСТАВКА за бокоТИКВАТА и за цялата ОПГ-цацаратураТА!

 14. “Кандидатите за кметове да отговорят ще продължават ли да пазят монументалното реноме на съветските окупатори
  BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ СЕПТЕМВРИ 13, 2019 ⋅ POST A COMMENT”

  Кандидатите за кметове или нищо няма да отговорят или ще отговорят според очакванията на собствената им симпатизантска ниша…
  И след изборите ще демонтират скелето за демонтаж, както го направи тъмносиният кмет Софиянски…
  В България, преди “изборите” се обещава, както се обещават подаръците на циганска сватба…
  Защото в България има гласуване, но няма избори…
  2 670 гласа НЕ са повече от 16 444 гласа, нали?
  Поради което, след изборите няма общински съветници,които да търсят сметка за изпълнение на обещаното…

  “Говоря по изключение в множествено число заради многобройните привърженици на идеята МОЧА да бъде изпратен в музея.
  Ако някой от тях не е съгласен с тази идея ( защото никога не се изказвам от името на други хора без да съм упълномощен ) ,
  може да се обозначи и разграничи. И да направи по-добро предложение за напускане на територията в публичността, обозначена с надписа
  “мълчанието е злото”.”

  Да се премести МОЧА… В музей на какво?
  Ако грозотията МОЧА се премести в някакъв музей на изкуството, то Микеланджело и Роден ще се обърнат в гроба си…
  Или Капището да се премести от Борисовата градина в някаква друга градина, с табела “музей” …
  Това ли е целта на занятието?

  Никакво местене!
  ВЗРИВЯВАНЕ!
  Както мумиярника на националният предател…
  Българоубиецът Гошо Тарабата…
  Само тогава ще се запуши устата на Моча!

  МОЧА и всичките мочета не са неми!
  Където и да са, те ще продължават да пеят Химна за тяхното време…за да продължава …
  “И така, до края на света!”

  Да припомним…химна на НРБ…
  При построяването на МОЧа и стотиците мочета по градове и села…

  ХИМН на НРБ

  Българийо мила, земя на герои

  безспирен и мощен е твоят възход!
  Да крепне навеки съюзът ни боен
  с великия братски съветски народ!

  Слава републико наша свободна!
  Страж на мира непреклонно бъди!
  Враг ли нападне земята ни родна,
  В бой до победи ни смело води!

  Великото слънце на Ленин и Сталин
  с лъчите си нашия път освети.
  Димитров за подвиг сърцата запали,
  в борбата и в мирния труд ни сплоти.

  Строим ний заводи, разкриваме мини,
  нивята широки задружно орем.
  За нашата скъпа, прекрасна родина
  готови сме труд и живот да дадем!

  Би трябвало , кандидат-кметът на столицата Арх. Борислав Игнатов да знае че…
  МОЧА и мочетата не са неми…
  Където и да се преместят, те ще продължават да пеят:
  “Да крепне навеки съюзът ни боен
  с великия братски съветски народ!”…
  “Великото слънце на Ленин и Сталин
  с лъчите си нашия път освети.
  Димитров за подвиг сърцата запали,”…

  Щом толкова държат за музеи, да направят музей не на скандално скандиращите престъпни МОЧА и мочета, …
  В ЕС, осъдил режима на МОЧА и мочетата, като престъпен..
  Да направят музей за садистичните изтезания в подземията на милициите, затворите и концлагерите…
  Пред които бледнее и средновековната инквизиция…

  Лично аз, не вярвам нито на Арх. Борислав Игнатов, нито на който и да е, участващ в избори…
  С матрица, която узаконява, че …2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  Лично аз, ще повярвам на Арх. Борислав Игнатов,ако в денят на изборите призове софиянци на към урните,…
  а на жълтите павета пред НС…
  За промяна на сталинистката вождистка изборна матрица,която узаконява, че …2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…
  Всичко друго е римейк, на това което гледаме от ДС-ти ноември до днес…

  И нека всеки сам си шета на акъла…
  Кой, колкото го има…

  При тази изборна матрица, всички ни примамват към урните…
  С гласове на митични сирени…

 15. Всички кандидат-кметове казват точно това, което потенциалните им избиратели искат да чуят. Наричат го “предизборен трик”.

 16. Драги SMS,

  Похвални са усилията ви!
  Процесът на русифициране на България последните десетилетия се активизира. Разпространява като раково образование. И някак от периферията към центъра.

  “Русия възмутена от махането на паметника на руския маршал в Прага”
  https://clubz.bg/87810-praga_demontira_syvetski_pametnik_rusiq_negoduva
  Мили полковник макаровчета, да махнете всичките “паметници”, с които НАСРАХТЕ Източна Европа. Жалонирахте района на окупацията си!
  НИКОЙ НЕ ВИ ГИ ЩЕ.
  ВРЕМЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ!
  АМАН ОТ ТЯХ!
  КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ НИ ПАМЕТНИЦИ?
  В ЦЕНТРОВЕ НА ГРАДОВЕ И СЕЛА?
  ЧИСТО БЪЛГАРСКИ!?

  Румен Петков: “В България няма съмнение, Русия е освободила Източна Европа” “Всичко, което се случи в България след септември 1944 г. е договорено между Русия, САЩ, Великобритания”
  https://news.bg/politics/r-petkov-pred-govorit-moskva-pozitsiyata-na-mvnr-za-rolyata-na-sssr-vav-vsv-e-bezumna.html
  Мили румечо – само доказваш КОМУНИСТЪТ СИ Е КОМУНИСТ.
  НИКОЙ не е договарял с русия Окупация Без Край, войски държани без край (ДО ИЗГОНВАНЕ). И още по-ващно – СМЯНА НА РЕЖИМИ С КОМУНИСТИЧЕСКИ, ЛИКВИДИРАНЕ НА НЕКОМУНИСТИ И ВЪОБЩЕ ВСЯКАКВА ОПОЗИЦИЯ И ТУРЯНЕ НА КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ, ЗА ОСТАВАНЕ И ТЕ БЕЗ КРАЙ – ДОКАТО, АКО, БЪДАТ ПРОГОНЕНИ.
  В ЧЕХОСЛОВАКИЯ, на изборите през 1948 г., ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ПОБЕЖДАВАТ. РУСНАЦИ (руски комунисти) ЗАЕДНО С МЕСТНИ КОМУНИСТИ ПРАВЯТ ВЪТРЕШЕН ПРЕВРАТ. И страната става трайно червена.

  Западътн не нахлу в Източна Европа да ни спасява след 1945 г., защото бе ИЗНЕНАДАТ, СТЪПИСАН от това. И защото във Всички Източноевропейски страни се бяха настанили ОГРОМНИ ВЕЧЕ руски войски – няколко МИЛИОНА!
  Комунизмът стана свеж с победата на русия във войната. И тръгна през Азия, Африка, Латинска, чак до Куба.
  Когато се разклати през 1980-те години, БОГ ИЗПРАТИ РОНАЛД РЕЙГЪН! И краят дойде! (е, у нас не като другаде)

  Червеният руменчо е ограничен като всички комунисти. Задник вместо глава. НЕКАДЪРНА ОБРАЗОВАНОСТ, ИСТОРИЧЕСКАТА НЕГРАМОТНОСТ!
  Аман от червени мантри и простотии!
  Но и от “сми” да ги разпространяват.

  АРМАН БАБИКЯН:

  – “шпионският” скандал: с кавички или без (по боко)
  – няма нужада от въздействие на русофили, правителството и без това си е русофилско
  – “многоженецът” (всеядния) боко: спейки с всички, осигурява си управление 100 години
  – данс проверява въздуха
  – боричкане на проруски кланове и групировки
  – битката за кмет не е “ляво” – “дясно”, а “ГОРЕ” срещу “ДОЛУ”

 17. Общото между България и Бурятия.

  Повод за поста ми е клипът от Фактор, касаещ похода на шаманът от Бурятия, който иска да стигне до Москва и да свали путин през 2021 г.
  Всъщност в клипа се вижда и недоволството в Бурятия от нечестните избори, довели до избиране на пропутинския кандидат.
  На митинг на протестиращите срещу това се появяват едни маскирани батки с брадви, на които руската милиция разрешава пред очите им да мародерстват опозицията и протестиращите. Това не ви ли прилича на сегашната ситуация с протеста срещу Гешеф и агитките на Левски Запад и Миньор Перник ? Руския главен прокурор Чайка добре е научил нашия Цацаров как се пази власт по сталински.

 18. https://www.sibreal.org/a/30162975.html
  Може би Силвия Великова трябваше да постъпи така както журналистката от линка, ако не беше съгласна с номинацията на Гешеф, Кой-то пък сега прави проверка защо е била отстранена от ид Николай Кръстев, богослов и куклата на конци на не един господар.

 19. Ако…то…

  Ако… Арх. Борислав Игнатов обещае на софиянци преди изборите, че ще премахне МОЧА…
  Ако… Арх. Борислав Игнатов бъде избран за кмет на София…
  Ако…то…след изборите, кметът Арх. Борислав Игнатов, няма да премахне МОЧА…
  И много просто, защо…
  Защото, нито Арх. Борислав Игнатов, нито софиянци избират общинските съветници…
  Тях ги избира сталинистката вождистка матрица, с която “ФОКУС-БОКУС” и…
  2 670 гласа стават повече от 16 444 гласа…

  Спомнете си…
  До сега единственият паметник в цяла България…
  възхваляващ престъпният режим в 16-та ССР…
  е премахнатият мумиярник на българоубиецът Георги Димитров…
  И какво последва?
  Взривилият го Бакърджиев, беше уволнен от Иван Костов…
  /Или поне не стана ясно и до днес, за какво друго го уволни…/
  Ако…им слушаме приказките на “парлама десните”…

  Ако..то…до сега старите трябваше да сме забравили че е имало МОЧА и моченца…
  Ако..то…младите изобщо нямаше да знаят, че е имало някога в България МОЧА и моченца…
  Та откогато Филип Димитров стана премиер, родените тогава вече имат деца тийнейджъри…
  Та откогато Филип Димитров стана премиер, родените във Факултето, Столипиново, Шекер махала, Хаджи Хасан махала и Харман махала тогава…
  днес вече имат внуци…

  Ако…то…
  Ако… Арх. Борислав Игнатов обещае…
  Обещаното ще е като на циганска сватба…

  Ако…то…
  Ако… Арх. Борислав Игнатов обещае на софиянци преди изборите, че ще премахне МОЧА…
  То… Арх. Борислав Игнатов ще премахне МОЧА и без бъде избран за кмет на София…
  Ако… вместо към урните, призове софиянци на жълтите павета пред НС…
  За разваляне на сталинистката вождистка матрица, която с “ФОКУС-БОКУС” и…
  И…и…2 670 гласа стават повече от 16 444 гласа…
  Иначе…Дежавю…
  В този филм вече многократно сме били “главните изпълнители”…
  И после ония ТАМ ГОРЕ не се подиграват…
  “Сами отново сме настъпвали мотиката”…
  Не ние настъпваме мотиката,… а те с мотиката ни фрасват по главата…
  И докато сме още замаяни…”ФОКУС-БОКУС” и…
  И…и…2 670 гласа стават повече от 16 444 гласа…

  Ако…то…

 20. Агент за влияние е – Лицето провокирало интереса на общественото мнение към събора на русофилите на Копринка, имитирайки шпионска аматьорска кампания. От кампанията се оказва, че има интерес точно Кремъл, който засили и обедини редиците на русофилите и показа неспособността на държавниците ни да покажат Реална евроатлантическа ориентация, подвеждайки доверието на Вашингтон и Лондон.

 21. Ако /по Борисов/ шпионската акция е била направена съвместно с партньорите и акцията се проваля ТО ЗНАЧИ НЯКОЙ ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ПРЕДУПРЕДИЛ РУСОФИЛИТЕ ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ. ТОВА ЛИЦЕ Е АГЕНТЪТ НА ПУТИН. КАЙ Е ТОЙ?
  КОЙ НАПРАВИ АМЕРИКАНСКОТО И АНГЛИЙСКО ПОСОЛСТВА ЗА СМЯХ?

 22. Вместо:
  “Ако…то…”

  Да се чете:
  “Ако…то…ДЕЖАВЮ…”

 23. Теоретично: ако “партньори” (т.е. страна от НАТО, ЕС) просто попитат, в коридора на правителството там някъде, по ония павета: “а бе, боко, не е ли недостойно да няма български паметници, а да сте НАЦВЪКАНИ с чуждоземни такива… нееее, не ни разбирайте, че искаме вместо тях нашенски американски или френски или английски и подобни ‘империалистически'”.. и т.н… , боковци ТУТАКСИ ще се ВТУРНАТ да махат руските и градят БЪЛГАРСКИ.

  Т.е.: КОЛКО е едното мнение на правителството. По такива и още колко наистина по-ВАЖНИ въпроси. Това мнение е НИЩО. То просто го НЯМА, не същестхвува. То почива на СТРАХ от Русия + БЕЗРАЗЛИЧИЕ по всякакви принципни въпроси у нас. Това е Базата му. И като ДУХНЕ вятър в друга посока, то се променя. Включително от руска, от всякаква.

  С други думи, ако партньорска служба не беше подала информацията, ПРОСТО НЯМАШЕ ДА ИМА ТАКАВА ШУМОТЕВИЦА КАТО ДОСЕГА. Не, че нещо ще стане в резултат, сега.

  Говоря за Реалните Становища на правителството по въпроси. И за Кога и Как то се “Задейства”.

  Но – по-важно. Никоя партрьорска служба няма да каже или подскаже по този начин за паметници. Те просто се надяват, навярно, БЪЛГАРИТЕ САМИ да си направим тази работа, тъй като си е ННАША ВЪТРЕШНА. А и ТЕ не се месят по принцип в такива неща (ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСНАЦИТЕ – ДИАМЕТРАЛНА РАЗЛИКА)

  ИЗЛИЗА: В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА НЯМА ДОСТАТЪЧНО МНОЗИНСТВО, УБЕДЕНО И ДЕЙСТВЕНО, КОЕТО ДА МАХНЕ ПАМЕТНИЦИТЕ. А и да съгради БЪЛГАРСКИ НА ТЯХНО МЯСТО. ХАН АСПАРУХ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ – ДЕ Е ФИГУРАТА МУ?? ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ДЕ Е ФИГУРАТА МУ?? (отговор – виж руските фигури – реплика ПОЗОР!)

  ИЗЛИЗА: Руснаците виждат добре и всичко ТОВА, и просто си ПРОДЪЛЖАВАТ…

 24. 15-те страни в света, където плащат най-много на УЧИТЕЛИТЕ
  Годишни парички, в долАри, по 2018 г.:

  Люксембург – 116 хил
  Германия (не немция) – 80 хил
  Холандия – 76 хил
  Канада – 67 хил
  САЩ – 64 хил
  Австралия 63 хил
  Ирландия – 62 хил
  Дания – 58 хил
  Корея (истинската страна, не комунистическата грешка на историята) – 57 хил
  Австрия – 54 хил
  Испания – 52 хил
  Япония – 51 хил
  Н. Зеландия – 49 хил
  Норвегия – 47 хил
  Швеция – 47 хил
  Финландия – 45 хил

  https://www.weforum.org/agenda/2019/09/this-is-where-teachers-are-paid-the-most/

  НЯКОЯ от тях да е от съветската зона, макар И ЗА ЕДИН ДЕН била ТАМ?
  Свързана с комунизъм?

  Русия:
  ТАМ ПЛАЩАТ НАЙ-МНОГО НА РАКЕТЧИЦИ, НА ПОДВОДНИЦИ, НА КГБ И ГРУ ЛИКВИДАТОРИ.
  Другите и другото – да ходят при Кучетата.

  ЗАПОВЯДАЙТЕ В РУСИЯ!
  ВОДЕНИ ОТ: н. малинов, р. радев + петков, дрън-дъревска, т. томов, в. сайдеров, кур. нинова…
  Отивайте Отивайте… към широката душа и земя, маси народ, СЛЕДВАЙТЕ РУСКАТА ТРАДИЦИЯ, ВИНАГИ ОСВОБОДИТЕЛНА и ОСВОБОЖДАВАЩА…

  НО ВИНАГИ “ТЯХНО” ОСВОБОЖДАНАНЕ.
  И НИКОГА ТРАДИЦИЯ СВОБОДНА И НА СВОБОДА!

 25. @AWACS 🙂
  Благодаря за насърчителните думи! Имах нужда да споделя видяното със съмишленици.
  Също добър повод да кажа, тъй като за известно време нямах техническа възможност под ръка, че забелязвам промяна в стила Ви, някак по-експресионистичени и по- образен, но не за сметка на информацията! Харесва ми повече и Ви чета с удоволствие!

 26. Да отбележим че отново от най-високо ниво в държавата се каза, че руснаците ни били освободили 2 пъти.
  Имам пред вид интервю със заместник председателя на народното събрание ЕМИЛ МАРИНОВ ХРИСТОВ по канал 3 относно русофилската афера.
  Не очаквах от такъв виден Гражданин за европейско развитие да чуя тази Комунистическа Лъжа но за съжаление е факт, което води до съответните изводи за качеството на Матряла избран от Бойко Борисов, както и за неговото качество. Какво стана с хвалбите, че дядовците им били репресирани??? Другаря Емил Христов, закопа и обезчести с едно изречение 90% от Българите. Щом за герберите Русия ни е освободила 2 пъти да си ходят там а не да плячкосват народа и родината си, като кърлежи.

 27. SMS, шапо за поста и за усилията ви.

  Но няма да се уморя да повтарям, че без МАЙДАН, бренекета и сапьорни лопатки нищо няма да се оправи в задунайския млиционеристан.

  Ха дано матралът малко от малко почне да поумнява, без задължително да си удря главата в горния праг!

 28. Оръжието за масово уволняване на журналисти, нарочено като “плурализъм”, удари на ( дялан) камък
  BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ СЕПТЕМВРИ 14, 2019 …
  В БЕСЕДКАТА…
  По повод отстраняването от работа в БНР на Силвия Великова и “спасяването” и от Борисов…

  Опитах се да изброя поне 5 журналиста, които лично аз бих защитил и … успях да стигна до 3…
  За да увелича “бройката” се разходих по сайтовете на медиите, за да видя как отразяват днешната новина, че…
  Тръмп увеличава с още една година ембаргото на Куба…
  И зачертнах и последните трима…

  Абсолютно навсякъде беше клиширано под индиго: “Куба-островът на свободата”…
  Днес… в България, която уж е членка на ЕС,… осъдил комунистическият режим като престъпен…
  Да наречеш концлагерът Куба, островът на свободата не е дори порнография, а е престъпна смъртоносна ,сексуална гавра…
  Както извършената наскоро, в с. Сотиря, Сливенско…

  Не словоохотлив журналист…
  а страдащ от логорея блогър, крещящ вуду-заклинания:
  “– ОСТАВКА! – ВЪН! -МАРШ! – ВЕДНАГА!
  – ПЛУРАЛИСТИЧНА ОСТАВКА за бокоТИКВАТА и за цялата ОПГ-цацаратураТА!”…
  онемява при въпроса…
  “2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?”…

  Отговорът на въпроса е елементарен… дори за първокласник, нали?…
  Но защо всички онемяват???…

  Защото не могат конституционно и законосъобразно да отговорят на въпроса:
  “Защо от БСП Цветелина Пенкова е получила едва 2 670 гласа, става Евродепутатка???
  Защо от БСП Деница Златкова Златева получила 16 444 гласа / над 6 ПЪТИ повече/, НЕ става Евродепутатка???”…

  Всички онемяват, защото ако проговорят трябва и да обяснят защо изобщо се провеждат незаконните избори…
  Всички онемяват, защото ако проговорят трябва и да обяснят изобщо законна ли е властта в България???
  След като е избрана не според ВЪРХОВНИЯТ закон, Конституцията на РБ???…
  Или властта е пак “народната власт” отпреди 10.11.1989???…

  Кажете логореи, не немейте…

  Не съм чул и ЖУРНАЛИСТКАТА г-жа Силвия Великова да е проговорила по въпроса “2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?”…

  Бих защитил една майка с 4 деца от “Факултето”…
  Защото тя изобщо няма да разбира, какво я питам…
  И ще немее при въпроса въпроса “2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?”…

  Но г-жа Силвия Великова и всички “журналисти” и блогъри-логореи прекрасно разбират за какво иде реч…

  Затова, никаква защита на г-жа Силвия Великова!
  Затова:”– ОСТАВКА! – ВЪН! -МАРШ! – ВЕДНАГА!”…

  И…
  Пак да не пропусна да попитам…четящите тези редове:
  2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече???…

 29. Дълбоко и искрено вярващ народ сме това българите !

  Но най – силно обичаме да вярваме на простия си премиер .

  “Партньорски” служби му казали , да не мислите че сам си измисля скандали…

  И щом така казва , значи е истина .

  Ама кои са “партньорите” ?

  Които и да са , бай бойко не лъже . Със сигурност.

  Знаем го колко го бива в мисленето .

 30. към FAKE Awacs:
  дрОгарЮ платен ТРОЛ , вуду-заклинанията ги правят твоите герберастки и свински сводници!!!
  Повторното ти ПРЕДизборно “активиране” от твоите ТРОЛСКИ “спонсори” НЕ може да заблуди ниКОЙ от посетителите на блога на г-н Инджев!
  И преди предишни избори отново те бяха “активирали”, за да пропагандираш за банкянската мутра и за гербаджийската му ШАЙКА. А, сега, вече ти плащат ,допълнително, и за вуду-пропаганда на свинската цацаратура и за милЮционерският “прокурорин”-гешев!
  Няма смисъл да се представяш за ИСТИНСКИЯТ коментатор AWACS, защото той не повтаря постоянните си ТРОЛски вуду-заклинания ,като теб!
  Просто си пиши пропагандните тъпотии , за които ти плащат! Защото имаш само един месец , докато се проведат местните “изборите”, а след това отново ще ти спрат пак пропагандните грантове!
  И до следващите избори няма да получаваш ТРОЛски “субсидии” от вуду-сводниците си……………….
  П.П. И ти повтярям отново , смени си коментаторското име!
  Няма смисъл да се представяш за ИСТИНСКИЯТ AWACS!
  За теб най-подходящо ще е да се представяш ,като – “VODOO-avacs”…..
  И , накрая, предлагам на всички коментатори и посетители на блога на г-н Инджев, да игнорират ФАЛШИВИЯТ трол-“VODOO-awacs”, който само се представя под чуждото име на ИСТИНСКИЯТ – AWACS…………………

 31. П.П. Само добавям че фалшивият ТРОЛ – “VODOO-awacs” , се представя и като – ПАРЛАМА ДЕСНИ!
  Тaка че всичко, което съм написал за ФАЛШИВИЯТ AWACS , се отнася и за ПАРЛАМА “ДЕСНИ” . Защото са един и същ ПРЕДизборен ТРОЛ, който е “активиран” отново преди местните “избори” , за да извършва ПЛАТЕНА ПРЕДизборна пропагандност за герберската ШАЙКА , а сега вече получава ПРЕДизборни “грантове” и за да пропагандира за милЮционерският “прокурорин”-гешев………

 32. И AWACS ми мяза на трол. Появява се в блога внезапно и масивно преди избори и изчезва също така внезапно и задълго като отминат. С Парламата десни сигур са сиамски близнаци. Добрата новина е, че след месец и половина ще се пръждосат заедно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.