Оръжието за масово уволняване на журналисти, нарочено като “плурализъм”, удари на ( дялан) камък

Да започна с вероятно неочаквана реплика около радиоскандала тези дни: не видях никой да спомене, че временно отстранената от работа в БНР Силвия Великова е майка на 4 деца. За Урсула всички се скъсват да изтъкват на първо място нейната многодетност като забележително качество, но за Силвия не чух и не видях да й отдават дължимото за същото, което вероятно в условията на един български журналистически живот е доста по-голям подвиг от този във всекидневието на една Фон дер Лайен. 

Отбелязвам леко встрани от темата този факт като многодетен баща, който обаче не си е раждал децата и цени високо майчинската саможертва. 

Поради отсъствието ми от София не можах да се включа физически в протеста на журналисти срещу свалянето от ефира на БНР на Силвия Великова. Сега давам писмено своя скромен принос по темата. Всъщност, отдавна съм го дал – не в персонален план, тъй като не съм могъл да знам за предстоящия във времето конкретен проблем, а по принцип. 

Чак ми е неудобно да припомням колко пъти съм се “заяждал” с медийните шефове, превърнали “липсата на другата гледна точка” в средство за затваряне на усти под формално демократичен претекст. Приложиха го и срещу колегата Великова, но удариха на ( дялан) камък. 

От внезапно подарената ни свобода през 1989 г. се възползваха всякакви мошеници и специалисти по ловко осребряване на своите връзки в държавата, употребили най-големия дар на “новия строй” за лична изгода и за сметка на по-малко “съобразителните” в суматохата сънародници. Мутрите, напомпани в социалистическата люпилня за рекламни лица на социалистическия спорт, дисциплинирано бяха освободени под строй от полувоенните им обиталища да рекетират зараждащия се капитализъм, а техните кукловоди ехидно ни се надсмиваха зад кулисите: нали искахте пазарна икономика, свобода на сдружаването и пр. благини на демокрацията? На ви ги сега с нашите бухалки по вашите глави и не се оплаквайте от изпросеното главоболие, ехидничат те и до днес.

А в миманса “простите хора” ( по Решетников) взеха да псуват демокрацията и “слободията”. Двойна полза за “освободителите” ни, който пак се оказаха московци, принципни врагове на всякаква свобода и вековни крепители на всякакво самодържие.

Така стана и с плурализма на мненията. Обърнаха го като пушка за отстрелване на волнодумци в медиите. Е, в случая със Силвия Великова, тя засече, но само защото вездесъщият спасител Бойко Борисов се е намесил лично в качеството на нашенски самодържец, благоволил да се застъпи за нея срещу “главанаците”, т.е.болярите в държавата и нейното радио, които не са го питали дали да се разправят с една устата журналистка. 

Прави чест на Силвия, че сама спомена обезоръжаващо “благодетеля” за този факт без да включва предполагаемо дължимите му благодарности. Както и че не спести истината за надничащата зад всичко това сянка на предрешения избор на нов главен прокурор , който изглежда като във вица за кръстословица и условието да се попълнят двете имена на др. Тодор Живков.

Ако не беше го направила, този текст щеше да звучи в друга тоналност. Защото да те закриля Бойко Борисов не е комплимент, но и не можеш да му забраниш да те “ обича” ( както той казва за себе си, че не може да забрани на хората на го обичат). 

Като стана дума за обичта към премиера от страна на възторжения обслужващ персонал в медиите ненадминат пример е дала главната редакторка на един наистина скандален сайт, който тези дни успя да обедини плуралистично разделени медии срещу себе си по повод порнографските си методи на политическо очерняне. Честно казано, надявах се поне работещите от женски пол в същия сайт да са били поне малко несъгласни с отвратителната гавра по женска линия в рамките на този  снимков скандал, но съм подценил лоялността към работодателя на въпросната главна редакторка, чието име оставям да блести в цялата му звездност само в снимка под публикацията по-долу. 

 

 

 

 

 

В изблик на дива ревност, главната редакторка изригва този път срещу обожествявания от нея досега премиер Борисов заради спасяването на Силвия Великова, чиято глава явно би искала да види да се търкаля на мегдана на безработните. А как само същата персона превъзнасяше Борисов, че бил станал геополитик, “дипломат номер едно в света”, който му бил в краката! https://ivo.bg/2017/09/30/култов-пример-за-култа-към-личността-н/

Моя милост не е особено разглезен от прояви на журналистическа солидарност, но се солидаризира с несгодите на колегите. Защото така се прави. Да се радваш, че колегата е уволнен и да се гневиш, че са го възстановили на работа ( особено в случая с многодетната Силвия) е илюстрация на успешната кастрация на същата тази солидарност. Това е отблъскваща реакция, показателна в какво извращение се е превърнал многострадално изнасилвания “плурализъм” на мненията, докарал една жена да се радва без женски задръжки на нещастието на публично опозорена в оглавяваната от нея медия друга жена и на уволнението на една многодетна майка. 

Апропо, да добавя една малка подробност. Ако не броим храброто изключение на Ирина Недева, която ме покани миналото лято да представя книгата си “Измамата “Сан Стефано”, в програма “Хоризонт” не съм стъпвал от години. И изведнъж тези дни получих покана. После се оказа че тя е невалидна. Ръководството преценило, че ще е по-добре да участвам в студиото по заявената тема, което обаче не можех да направя поради отсъствието ми от София. За водещата на предаването, която ми се обади, първоначално нямаше проблем да си говорим по телефона по време на пряко излъчваното предаване. Но ръководството явно толкова много ме харесва, че е настояло на всяка цена да съм в студиото. Е, щом не мога…

Което не мога, не мога. Но мога да повторя с риск на финала да прозвуча назидателно: не звънете на премиера Борисов дори и да му имате телефона. Той незабавно ще ви спаси от каквото и да било, за да ви употреби после в ролята на Спасителя на кръста, който носи по своята Вия Далароса. 

Знам от опит. Първият път ми се обади през 2006 г. да ми заяви съчувствието си, че загубих работата си в БТВ ( заради неговия съзаклятник Георги Първанов ) и да ме покани на практика като учредител ГЕРБ на предстоящия след малко повече от месец форум в НДК  – макар да знаел, че не го обичам, както се изрази ( важното за него е, че той ме “обича” достатъчно, за ме придърпа към себе си). Вторият път ми звънна да ме подкупва с екслузивна информация за спирането на проекта АЕЦ “Белене” през 2012 г, но започна с въпроса “ с нещо да помагам”?  Интересно, ако се бях хванал на тази въдица и бях заявил на златната рибка желанието си да ме върне в БТВ, дали щеше да ме спаси от безработицата, която ме беше налегнала вече шеста година?

Не, благодаря. Предпочитам да си остана на сухо, отколкото да съм му на кукичката. Съвети не давам, още по-малко пък като давам за пример себе си. В това отношение няма солидарност. Всеки преценява за себе си.

28 мнения за “Оръжието за масово уволняване на журналисти, нарочено като “плурализъм”, удари на ( дялан) камък”

 1. Силвия Великова:

  Опитът за отстраняването ми от ефира на националното радио беше оправдан с недоволство на тайнствено неназовани хора от това, че критикувам с аргументи както действията на цацо, така и процедурата за избор на гешо.

  ПАК и ПАК !

 2. ХРИСТО КАЗАНДЖИЕВ:

  Украйна вече внася АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ (LNG) през пристанището си Одеса

  Значи, корабите с ТОЗИ газ минават през Босфора, оттам “нагоре” по същата мокра вода, пред нашия бряг, и отиват на пристанището на Украйна.

  ПОЛША, Юли 2019 г.:
  Идващият от САЩ втечнен газ е с 30% (30 ПРОЦЕНТА) по евтин от руския газ!
  https://biznesalert.com/poland-us-lng-russia-gazprom-gas-price/

  Не само ДИВЕРСИФИЦИРАЩ. Газът е и ПО-ЕВТИН. Качествен, втечнен. А и е от съюзническа държава – АМЕРИКА.
  Всеки долар от нас за русия – ремонт на самолетчета (нямало друг начин, айде бе!), газ, нефт – отива за КРИМ, СУ и МИГ, ИЗТОЧНА УКРАЙНА и още окупации и заплахи за НАТО, откъдето (а и без “откъдето”) и за НАС, но такъв извод тук НЯМА! Действие НЕ ПРОИЗТИЧА!
  Ние наливаме и наливаме в руския “братски” джоб.
  В Полша и Украйна – произтича. В Румъния и други страни – също!

  НЕ и НЕ!
  Иие си Искаме скъп газ. Задължително да е скъп!
  НАЛИ Е ОТ РУСИЯ!
  Кат’ нея няма втора!

 3. Има журналисти на държавна служба които наричат нещата с истинските им имена.
  Шапо!
  Да отбележа и масова солидарност от страна на колеги и граждани.
  МОДЕЛЪТ КОЙ дава фира.
  Много мина, мъничко остана!

 4. По голямата новина с шпионина Смоленков много интересна хипотеза-разкрития на украински блогър. Има и безценно инфо базирано на предаване на руската служба на ББС от 12 септември под статията от коментатора плохоговорящий.
  https://defence-line.org/2019/09/krot-chast-2/

 5. От рубриката “Ама вие защо биете негрите”.
  В США бедность (poverty) считается когда человек до 65 лет, с годовым доходом менее 11770 долларов США, или семья 2 родителя+2 детей с общим годовым доходом 24250 долларов США. Таких по сегодняшней статистике около 13% населения от общего населения. Такой человек вполне может жить в своем доме (понятно в бедном районе), ездить на своей машине, нормально питаться (понятно не в дорогих ресторанах), и т.д. Серьезная проблема возникнет при получение (или скорее неполучении) медицинских услуг, которые очень дорогие в США.
  Сколько же нищих (absolute poverty, или extreme poverty) в США статистики нет. Эти люди, как правило, “выпали из системы”. У них нет банковских счетов, возможно и документов чтобы получать пособие. Но все их видят на улицах больших городов. В России их называют БОМЖи. Есть много разных бесплатных столовых, благотворительных организаций где помогают таким людям с одеждой, и т.д., но опять же посетителей таких мест никто не проверяет, поэтому вполне может быть кто угодно и статистику на этом серьезную нельзя сделать.

 6. 2007 г.:

  “Кметът на София бойко борисов е НАГРАДЕН от посланика на русия полковник потапов с орден “м. ломоносов”. Награждаването е в кметството на “московска” (НИКОГА “Брюкселска” или “Вашингтонска”, иначе сме “с тях”, ей!) и е заради ОГРОМНИТЕ му ЗАСЛУГИ за УКРЕПВАНЕ на отношенията между двете страни” !

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/orden-lomonosov-za-pazitelq-na-pametnika-na-syvetskata-armiq-201118

  Руският полковник (“посланик”) натъртва:

  “Да се управлява голям град иска физически здрав мъж, с достатъчно знания и голямо желание да работи с хората – ВСЕ КАЧЕСТВА КАКВИТО ПРИТЕЖАВА боко”.
  И коронното: “ДОКАТО УПРАВЛЯВА боко, НЯМА ДА БЪДЕ БУТНАТ ПАМЕТНИКЪТ в Борисовата градина” ! (виж текста)

  (преди това, през 2006 г., боко, подготвящ партия е награден В МОСКВА от КГБ: за това писах в мой коментар в ИВО-БЛОГА тук: https://bit.ly/2mbDetH)
  (сайдера по това време също подготвя нова партия, 2005 г., “Атака” – Der Angriff, казано по Национал-Социалистически)

  Кой е този “ломоносов” орден? Откъде”
  ПАК ОТ КГБе!

  Т.нар. “орден” е спретнат върху бюрата на чекистите. От т.нар. организация “Национален комитет за обществени награди”. Хората на комитета, като хората на оня институт РИСИ с началство решетката, са офицери от КГБ. Иначе, членуват и в руската Академия за безопасност, отбрана и правен ред АБОП. Академията изцяло въплъщава идея, членство и цели на хора на КГБ. Нейни орденоносци и отличници стават също, забележете: гоцэ първанов, рашид веждиев, владо крючков началник на кгб, радован караджич началник на босненските сърби, сапармурат ниязов началник на туркменистан…
  Хора ЗА ЗАТВОРА, по МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД в ХАГА. Но ХОРА ЗА МЕДАЛА, по “съда” на русия!

  По-късно, великият медал, приет от боко с велико ухилване (виж снимката) ще бъде ИЗТРИТ от нЕкои негови биографии. И “академията” ще бъде поразбутана.

  Имаше една приказка.
  Че всеки руски “посланик”, ПРИЕМА БЪЛГАРИЯ, ПОВЕРЕНА му от московското политбюро-цк-кгб, и после я СДАВА на поредния КОЛЕГА. Задължен е да го стори в нейна прилична форма. Недразнеща. Неантируска. Да направи всичко възможно. Да оправя, СТРОЯВА началниците й….

 7. Много жалък фатмашки панаир ни/си правят тези хора!
  За младите посетители на блога ще обясня, че по време на комунистическата диктатура в българската армия имаше заместник командир по политическата част(ЗКПЧ) във всяко подразделение. Тези командири слухтяха и душеха за врагове сред войската и са съсипали живота на много невинни хора. Обикновено ЗКПЧ-та бяха хора с извратени морални ценности, без никакви хуманни скрупули. И ето ги същите фатмаци-ЗКПЧ-та, които като превантивна мярка са решили да съсипят съдбата на една журналистка. Предишните го правеха под предлог, че бранят комунистическия райх, тези го правят механично(но пак малоумно и неаргументирано), защото болшевишкия метод е единственото нещо, което могат да изплагиатстват. Изслушах интервюто и поднасям адмирации на достойната журналистка! Със сигурност е недоразумение назначаването и в това море от средства за масова дезинформация, но ми се струва,че гърнето се пукна и няма спиране на недоволството от проруското статукво. И сто сестри Галеви да изтипосат за размиване на гласовете, хората симпатизират на арх. Игнатов.

 8. Какво значение има колко деца има другарката Х. та статията започва с този акцент?!
  Да не би това да говори за професионалните ѝ качества?
  Има ли законен начин за отстраняване на журналист или веднъж хванали микрофона стават неприкосновени?!
  Който някога е слушал Силвия Великова, Таня Величкова или Петър Волгин много добре е наясно защо те са несменяеми. Браво, Иво, щом намираш сили да защитаваш и глашатайте на БСП – ако имах шапка щях да ти я сваля!

 9. Съществува субстанция, която има поведениеq много близко до това на описания в есето индивид. Когато е студено тя е твърда, на никого те пречи. Когато около нея стане топло тя се размеква и разтопена прилепва към абсолютно всички други субстанции. Три това ги прави също като нея – тъмни и непропускливи.

  Тази субстанция/материал се нарича битум, асфалт, (д)зифт. Тя е най-тежката фракция в нефта – това е ОТПАДЪК с неприятен ЧЕРЕН цвят. Може да се ползва по предназначение, а у нас е вече е НАВСЯКЪДЕ.

 10. Силвия Великова и “шпионският скандал” бяха използвани за димна завеса – да прикрият спирането на предавателите на българското радио. 58 предаватели бяха спрени, което си е повече от държавен преврат, направо терористичен акт. Нали се сещате, че каквато и солидарност да проявят българските журналиати, не могат да спрат предавтелите. Кой е издал нареждането за спирането на предавателите. Там е дългата ръка на Москва, а не концепциите на Н. Малинов (не че той е невинен). А президента Радев, вместо да се занимава със сигурността на държавата, държи речи на Копринка. Ето за това беше пушилката,да се тества системата. Провериха я, работи им системата.

 11. Незнам какво е говорила Силвия Великова за Бойко Борисов,Цацаров и Гештапов по националното радио. Известен е случая – те го търсят,а той не се крие. Същото е и при нея – тя е говорила,а никой не я е чул.
  Вероятно,когато външният враг липсва,започва вътрешно видовата борба. Това е възможното обяснение за това,което уж се е случило със СВ.
  През управлението на СДС националното радио,

 12. @Шумаров
  Ееееех – върна ме в 1978ма…
  На нашият ЗКПЧ му викахме (помежду си естествено) МЕКИК.
  Или мекица в мъжки род.
  Било е направо в десетката!

 13. По Коледа и преди избори стават чудеса, като например това, Георги Харизанов (личен говорител на Падишаха) да каже топли думи за БСП! В про-правителствена телевизия!!! Изглежда, голямо шубе тресе герберасткото братство, че на балотажа учительницата може да не се изправи срещу Cестра-Галева-Костинбродска, а срещу някой приемлив за синя София кандидат за кмет.

 14. На вниманието на повЕрвалите в кьорфишеците, че Герб са прозападна партия, която спирала руското влияние:
  На проруския събор в Копринка днес са присъствали депутатите от Герб Красимир Велчев и Моноил Манев, а кметът на На Казанлък от Герб – Галина Стоянова е поздравила участниците в събора: „За да е истинска срещата, за да са истински приятелствата, които търсите, нека тези връзки да са здрави и крепки и да продължават в годините. Бъдете силно приятелски настроени, за да слушате емоциите на тазгодишният събор в душата си.“

 15. Другаря гешеф явно много иска да е гл.прокурор щом стигна дотам да спира БНТ. И очевидно не го интересува какво мислят гражданите на България, тоест тези, които му плащат заплатата.
  Как тогава Гражданите за “европейско” развитие ще го подкрепят?

 16. @симпатизант/ка на ДСБ
  Едва ли само на мен прави Фпечатление, че дефилиращите нон стоп по тАлАвизии разни набедени анализатори в стилът и духът на любимият им пут.ин който за нищо на света няма сила която да го накара да спомене фамилията на Навални, са си плюли в мръсните уста и ни дума, ни вопъл, ни стон за истинският кандидат на десницата арх. Борислав Игнатов. Та, даже и ТУК, в БЛОГА НИ, на няколко от коментиращите им паднаха маските и къде с пълно гърло, къде под сурдинка ни скланят да “изберем” един от трите варианта. Сестра Галева, дето “торпилирала” статуквото, даскалката по съвеЦки г-жа Ф., далеч по-популярна с галеното Данчето, Благодарение на Баце, КОЙ друг ако не ТОЙ, защото била “по-малкото зло” или “бойкот”. За мен това показва само едно. Голям СТРАХ ги тресе от ДЕМОКРТАТИЧНА БЪЛГАРИЯ”. “Падне” ли София, МОДЕЛЪТ КОЙ тръгна скоростно одма у киреча.
  Как пък един, от кумова срама, не се одума, че след като на изборите за евро парламент, които са най-малкият дразнител за електората, в София Демократична България събра близо 17%, то СЕГА вероятността да отиде не само на балотаж но и да стане кмет арх. БОРИСЛАВ ИГНАТОВ на столицата е напълно реална. Да, ама не. Мълчат кат комуняги на разпит според идиотските им идеологеми.
  Ще да видим.

 17. ГРЕШКА!
  Тук му е било мястото…

  Оръжието за масово уволняване на журналисти, нарочено като “плурализъм”, удари на ( дялан) камък
  BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ СЕПТЕМВРИ 14, 2019 …
  В БЕСЕДКАТА…
  По повод отстраняването от работа в БНР на Силвия Великова и “спасяването” и от Борисов…

  Опитах се да изброя поне 5 журналиста, които лично аз бих защитил и … успях да стигна до 3…
  За да увелича “бройката” се разходих по сайтовете на медиите, за да видя как отразяват днешната новина, че…
  Тръмп увеличава с още една година ембаргото на Куба…
  И зачертнах и последните трима…

  Абсолютно навсякъде беше клиширано под индиго: “Куба-островът на свободата”…
  Днес… в България, която уж е членка на ЕС,… осъдил комунистическият режим като престъпен…
  Да наречеш концлагерът Куба, островът на свободата не е дори порнография, а е престъпна смъртоносна ,сексуална гавра…
  Както извършената наскоро, в с. Сотиря, Сливенско…

  Не словоохотлив журналист…
  а страдащ от логорея блогър, крещящ вуду-заклинания:
  “– ОСТАВКА! – ВЪН! -МАРШ! – ВЕДНАГА!
  – ПЛУРАЛИСТИЧНА ОСТАВКА за бокоТИКВАТА и за цялата ОПГ-цацаратураТА!”…
  онемява при въпроса…
  “2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?”…

  Отговорът на въпроса е елементарен… дори за първокласник, нали?…
  Но защо всички онемяват???…

  Защото не могат конституционно и законосъобразно да отговорят на въпроса:
  “Защо от БСП Цветелина Пенкова е получила едва 2 670 гласа, става Евродепутатка???
  Защо от БСП Деница Златкова Златева получила 16 444 гласа / над 6 ПЪТИ повече/, НЕ става Евродепутатка???”…

  Всички онемяват, защото ако проговорят трябва и да обяснят защо изобщо се провеждат незаконните избори…
  Всички онемяват, защото ако проговорят трябва и да обяснят изобщо законна ли е властта в България???
  След като е избрана не според ВЪРХОВНИЯТ закон, Конституцията на РБ???…
  Или властта е пак “народната власт” в НРБ отпреди 10.11.1989???…

  Кажете логореи, не немейте…

  Не съм чул и ЖУРНАЛИСТКАТА г-жа Силвия Великова да е проговорила по въпроса “2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?”…

  Бих защитил една майка с 4 деца от “Факултето”…
  Защото тя изобщо няма да разбира, какво я питам…
  И ще немее при въпроса въпроса “2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?”…

  Но г-жа Силвия Великова и всички “журналисти” и блогъри-логореи прекрасно разбират за какво иде реч…

  Затова, никаква защита на г-жа Силвия Великова!
  Затова:”– ОСТАВКА! – ВЪН! -МАРШ! – ВЕДНАГА!”…

  И…
  Пак да не пропусна да попитам…четящите тези редове:
  2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече???…

 18. Уж не е по темата…
  Но след като бойкоизбраните миропомазани “журналисти” по вестници, радиа и телевизии не обелват дума…
  Да го рекнем ние простосмъртните… “данъкоплатци-полезни идиоти”…

  ПРЕСТЪПНИЦИ на ВЛАСТ

  На днешният 15-ти септември…
  Но през 1946-та година…
  Шумкарите-престъпници на власт, чрез преврата на 9-ти септември…
  провъзгласяват България за “народна република”…
  Така се официализира “диктатурата на пролетариата”…
  На “пролетариата” АБПФК, които цял живот нищо не са работили, а са крали и мързелували…
  Преди 9-ти9-ти44-та, лентяите и престъпници “борци за народна свобода”, срещу заплащане от Кремъл са тероризирали българите…
  След 9-ти 9-ти 44-та, лентяите и престъпници “борци за народна свобода” АБПФК, марионетки на Кремъл
  са опустошили “Швейцария на Балканите”…
  Уж неспирен възход от Конгрес на Конгрес, а България три пъти е фалирала…
  Живков два пъти е харизвал на Кремъл златният ни резерв…”на отговорно пазене”…

  И за да не пропусна дежурният си въпрос, пред който всички- и комунисти, и “демократи” онемяват”, пак да попитам:
  670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече???

  ” Вили Лилков

  На това му се казва “Вожд и учител на българския народ”!

  Отначало започнал да организира кражби с 5-6 годишни деца на Женския пазар…
  за да стигне до шеф на Коминтерна и на най-големите гангстери на световната комунистическа революция!…
  От всички деца баща ми се оказал много работлив, инициативен, другите били готованци…

  Той започнал да тича по улиците и каквото му попадне – краде…
  Цигари, вестници – търчи из улиците и ги продава…

  Това е било в началото на живота му…

  След това имал щастливата случайност, така да се каже, да се запознае с Георги Димитров…

  бъдещият вожд, който се въртял на пазара и събирал деца като баща ми…

  Той бил десетина години по-голям от баща ми, но голям организатор…
  Раздал по една ножичка на децата, които се въртели около него…

  Тогава селянките на пазара ходели на плитки, а на плитките имало пендарки…

  И той ги карал да режат плитките и да му носят пендарките…

  Баща ми реже плитките заедно с пендарките…

  Бяга при Георги Димитров, който ги чака зад един павилион на пазара, дават му парите, всичко,…”

  АШКОЛСУН!

  МАШАЛЛАХ!
  Но…
  днешните ученици на “Вожда и учителя на българския народ”са надминали учителя си…
  Чрез избори с водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите продължават да крадат властта от народа…
  И …залъкът от устата му…
  Според шефката на приходите в НАП Галя Ченкова…
  Ежегодно се опрощават/т.е. харизват/ около 6 млрд. лева данъци, като “несъбираеми”…
  а нас за 1 лв. ни гонят до дупка…
  Но…
  новият “Вожд и учител на българския народ” Бойко Борисов…
  е измислил /законна според Цацаратурата/ схема за крадене на данъци…
  Обръчите му от фирми продават задълженията си …
  Продавачите на милионите задължения към НАП,били “добросъвестни”/според Цацаратурата/…
  но…
  куповачите били “недобросъвестни” неграмотни и безимотни цигани…

  На днешният 15-ти септември…
  Но през 1946-та година…
  Антинародната власт, провъзгласява България за “народна република”…

  Народ, който не знае историята си, рискува да я повтори…

 19. “Български нощен вълк” води контрапротеста на ПИК в подкрепа на Гешев
  Шефът на Национално движение “Хан Кубрат” е близък със скандалната “Джи Пи Груп” на Валентин Златев

  https://bivol.bg/veselin-kostov-support-geshev.html

 20. СЪВСЕМ ЕСТЕНСТВЕНО И НОРМАЛНО Е ПРОКУРОРИТЕ ДА ЗАЩИТАВАТ ТОЗИ И ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ.
  ЕТО ЗАЩО ПРОКУРОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРАТ ОТ СУВЕРЕНА, НАРОДА!

 21. Историята се повтаря, но като фарс. Силвия Великова, Лили Маринкова, Петър Волгин в националния ефир, вестниците на Тошо Тошев, Венелина Гочева, Петьо Блъсков громяха управлението на Костов и подготвиха идването на “царя”, а фактически и на Борисов.От когато и датират топлите приятелски отношения на Борисов със Силвия Великова. Тогава Силвия Великова оглави бунта в радиото, защото изтече мандата на директора му и управлението на Костов не биваше да назначава излъчен от него директор. Получи се и линията на Петър Волгин и Силвия Великова продължи до избирането на “царя”. Сега някак не се получава с борбата срещу това управление.Борисов се закани да сменя ръководството на БНР заради нея…

 22. БНР отдавна не е нито българско, нито национално.

  Ако по някакво чудо невиждано и нечувано утре свалят от ефир пьотр вольгин и закрият предаването му, и него ли да защитаваме, в името на свободното слово и плурализма?

  Щото въпросната св има доста греховце по време на подкрепаджийските вакханалии и некои други милицейски дейности при идването на другара цар агент “рилский”. Па ако ще и 44 деца да има…

 23. ПАРЛАМА “ДЕСНИ”
  Подкрепям ви.Така трябва.Вън и оставка.И такива като Великова са виновни за 10 години безвремие за България.За да стигнем до днес и не знаем в кой свят сме.
  Г-н Инджев сега я защитава,ама тя защити ли го когато овластени тулупи го разкарваха по съдилищата за казани безспорни факти в свободно слово на журналист.Затова МАРШ ОТ ГИЛДИЯТА СЛУГИНАЖ.

 24. Само вижте примитивната наглост на изключително гнусният мултак веждито: https://www.svobodnaevropa.bg/a/30165013.html
  Тоя “пластичен” мултак казва ,че той и неговият сегашен сводник – бокоТИКВАТА носели “отговорност” за нас!
  Не стига че получава ОГРОМНА заплата от ДАНЪКоплатците, но тоя самозабравил се номенклатурен “пластик” казва че ние сме му длъжници, защото той и БАДИТският му “вожд”-бокоТИКВАТА носели ЕДНОличнаТА “отговорност” за нас – техните РАБОТОДАТЕЛИ!
  Така че , нека всеки българин знае ,че мулташкият “пластик”-веждито и бокоТИКВАТА са неговите “отговорници”! ЕДНОлични “отговорници”!
  Но явно , заради примитивният си дибилизЪм веждито не може да се досети , че ниКОЙ НЕ иска нито той , нито бокоТИКВАТА да са негови ЕДНОлични “отговорници”! НИКОЙ!
  Всеки ДАНЪКоплатец иска да ВЕДНАГА да се ОСВОБОДИ от ЕДНОличните си “отговорници” – веждито и бокоТИКВАТА да си ПОДАДАТ ОСТАВКАТА ,
  Не че някой , въобще, ги е “упълномощавал” , да са негови ЕДНОлични “отговорници”! И явно те САМОзвано са се назначили за такива ЕДНОлични “отговорници”! Както беше по времето на техният ЕДНОличен “партиен” вожд – правешкият каскетлия, преди 1989г.!
  Това са сетен път потвърждава ,че примитивният манталитет и на веждито, и на бокоТИКВАТА ,не се е “променил” през последните 30 години , и те са си останали в “народната власть”, когато имаше само ЕДНА “партия”, само ЕДНА власть, и само ЕДНА “отговорность”! Само ЕДНА , ЕДИНСТВЕНА , ЕДНОлична “отговорность”, нали!
  За това ,НЕКА УВОЛНИМ и ОСВОБОДИМ веждито и бокоТИКВАТА от “отговорността” им към ВСИЧКИ нас!
  НЕКА гласуваме МАСОВО против нашите ЕДНОлични “отговорници” веждито и бокоТИКВАТА!
  П.П. Трябва да ПОВТОРИМ на МУЛТАШКИЯТ дИбиль-веждито ,че ЦЕЛИЯТ свят говори че в НРБ НЯМА “свобода” на словото- НЯМА!
  Че НРБ е далече НАЗАД в класацията за СВОБОДАТА на словоТО, далече след 120 място!
  Защото дори в путлеристкиЯТ рай(Х) техният альфа-гасударин Путлер не е спирал националното радио!
  И за това ,нека УВОЛНИМ ЕДНОличният МУЛТАК-веждито, и да го пратим да си продава и купува “еФтините” апартаменти, защото явно търговията му с малките пластики вече НЕ е достатъчно “отговорна” за него!
  – ВЪН! -МАРШ! – ОСТАВКА! ЕДНОлична ОСТАВКА за МУЛТАШКИЯТ ни “отговорник” и на неговият балкЯнтурористически ЕДНОличен “вождь”!

 25. За разлика от него Бойко Борисов е награден през 2007 г. с орден “Михаил Ломоносов” за заслуги към дружбата с Русия, а преди това през 2004 г. и с отличие за отличната му работа с руските правоохранителни служби. Руският посланик Михаил Потапов изрично подчертава, че с награждаването на главния секретар на МВР генерал Бойко Борисов изпълнява личната заръка на армейски генерал Николай Патрушев.

  Просто “армейски генерал”? Не, Патрушев по онова време е човекът, оглавяващ след Путин външното разузнаване вече 5-та година, останал на този пост до 2008 г., когато в разгара на руската агресия срещу Грузия през август е повишен да ръководи и до ден днешен Съвета по сигурността при президента, нещо като “шапка” на руските тайни служби. Патрушев също е носител на “Александър Невски”.

  Неизповедими са пътищата на московската пета колона у нас. Верният русофил, най-големият лобист за руските енергийни проекти в България Георги Първанов беше награден за “компенсация” с учредената от Института за лидерство ( нали кадрите начело на колоната трябва да бъдат обучавани за лидери) награда на името на най-знаменития водач на българската национална съпротива срещу руската намеса в България Стефан Стамболов – награда, която тикнаха в ръцете и на Бойко Борисов.

 26. @Аэрофлот

  Да, ако изгонят пьотр вольгин, ще трябва и той да бъде защитен в името на плурализма и свободата на словото. Но него няма да го изгонят, освен ако е в рамките на някакъв смешен и плитък сценарий, целящ да популяризира гледната му точка на родоизменник и да го героизира (какъвто е сценарият с “шпионския скандал”). Но колкото и смешно да изглежда всичко това, то всъщност е опасно, защото сугестира на публиката нормалност в това, някои да си пишат вкъщи планове за промяната на геостратегическата посока на България и да си обсъждат идеите с “братски” ченгета под прикритието на културно-образователна дейност. И, разбира се, отвлича вниманието от истинската шпионска дейност в интерес на русия, която дейност несъмнено е добре известна на “компетентните органи”, но за която никой няма да си плати, докато държавата се управлява от падишаха за евразийско разграбване на Болхария.

 27. А ние ще бъдем капо,като залагаме на червено,а не на екологично зелено!От 13,5000,000,000 години имаме Атомен Реактор-Слънцето,а тъпите руснаци искат да сме на тъмно!По-добре е да си с тъмнокоса и ока мацка Българско Момиче,и чаша тъмна бира,отколкото чаша руска плагиатска водка и тъпа блонда рускиня,е казал народът!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.