Малинка в Холивуд, малиновка у нас

Най-слабите  филмови актьори на годината ги отличават в Холивуд с подигравателната награда “малинка”. У нас на път да се преборят за подобна съмнителна чест могат да  заслужат тази година сценаристите на филма с героизирането на Малинов в очите на широките русофилски маси. Макар че годината още не е приключила и претендентите могат да измислят още нещо и да грабнат нашата малиновка.

НА СНИМКАТА ( автор Георги Кожухаров, “Дневник”): Клонинги на Николай Малинов под руското знаме на събора край язовир “Копринка” вчера с френски акцент в лозунга – за “по – интернационално”

 

 

 

 

 

Темата за шпионите, но вражеските, беше осмивана в епохата на СССР и шпионския му сателит НРБ. Българският вариант гласеше, че бдителните другари заловили американския шпионин, който се крие сред публиката на постановката “Антигона” в Софийската опера, благодарение на факта, че всички посетители спят, но врагът никога не спи. Поради което се разкрил и така го спипали. 

По – смешна, според мен – и със сигурност по-актуална като аналогия с т.н. шпионски скандал у нас, е съветската версия. Според нея американците година след година спускали с парашут в дълбините на Русия най-добрите си шпиони, но те веднага бивали разпознавани от населението и предавани на милицията. Най-накрая глупавите американци наточили най-големия ас сред шпионите си, говорещ без акцент на простонародно руско наречие със съответния регионален акцент, но още щом си отворил устата да поздрави първия срещнат колхозник колхозникът му отвърнал, че няма да разговаря с него, защото е американски шпионин. На учудването на американеца как е познал, той пояснил: “ у нас негри не живеят”. 

Както се вижда, имаше и правилни в идеологическо отношение подигравки срещу предполагаемо тъпите американци, а не само майтап с абсурдизмите на социализмите. 

За съжаление, вместо да дадат доказателство за сериозно противопоставяне на руската хибридна война в България, нашите власти дадоха повод за насмешка, “залавяйки” отявлен дългогодишен явен агент на руското влияние у нас, който ужасно се гордее със своята всеотдайна служба на московските интереси. Не че е незаслужено каквото и да било санкциониране на ръководителя на най-голямата русофилска организация в света, бореща са да прокарва влиянието на чуждата държава, ( според Решетников Национално движение “Русофили” няма аналог нийде другаде на земята по своята масовост). Но  е смехотворна логиката на безнадеждно закъснялото обвинение срещу него и организацията, буйстваща демонстративно и неограничено за разпалване на русофилщината у нас в рамките на новооткрития от Кремъл “многополюсен свят” ( евфемизъм за завърналото се руско величие от съветски тип, прокламирано от идеолозите на “руския свят” от  режима на Путин, чиито мантри тукашните папагали повтарят в захлас ) .

По горната (анти)логика да бъдат разхождани пред публиката с белезници гордите с националното си движение  ( в източна посока – обратно на националния ни интерес с цел да бъде противопоставена колкото е възможно по-голяма част от вътрешно разпокъсаната България на своя западен избор), трябва да бъдат навързани на дълга верига от “три синджира роби”. А конвоирането на колоната от окованите за национално предателство да бъде поверена на охранителната фирма ИПОН, начело с нейния създател Бойко Борисов. След което вкупом да бъдат заведени на подсъдимата скамейка и да получат присъдата да се срамуват до края на живота си без право на помилване. 

Буйстващите русофили у нас надигнаха глава след сигнала за тяхната пълна мобилизация, последвала управлението на правителството на Иван Костов. Цитирал съм го да казва в интервю за книгата  “Течна дружба” през 2011 г., че срещу него и семейството е била задействана цялата руска агентура в България. Така се изрази – агентура. 

Причината? Неговото правителство се одързости да прогони през лятото на 2000 г. група “руско говорещи” граждани за дейности, несъвместими с националната ни сигурност. А през пролетта на следващата година дори смая познавачите на българската история по света с първото групово прогонване на щатни руски шпиони с дипломатически паспорти от България, откакто тя е окупирана от Червената армия през септември 1944 г.

Харесват ли го или не, но на Костов никой не му оспорва премислените приказки. Не би употребил израза “мобилизация на цялата руска агентура в България”, ако не е било така.

И кой беше поставен но ключова позиция на маршируващата полицейско-прокурорска враждебност срещу извършителя на най-голямото посегателство в историята на (пост)съветско – българските неравнопоставени отношения. Някой явен борец за руското влияние, като Николай Малинов и компания ли? Нищо подобно. За върховен полицай в тази обстановка беше издигнат изваденият от добре прикритото нищо в биографията му охранител на Тодор Живков. За добре свършена работа след това беше монтиран и покрай  Симеон Сакскобргготски. За да се учи да управлява, както самият Борисов споделя не веднъж с гордост. Тази част от най-сакрално премълчаваната си биография се опитва да препере днес той с препарат, който се пеняви, но само ще избели ореола на накиснатия Малинов и световната му по своето значение за Кремъл организация. 

Междувременно в България вилнеят военизирани проруски банди. Напомнят нещото, което русофилът Драган Цанков описва в края на 19 век определя като шайки ( в позитивния за него смисъл на думата) в прошенията си за пари. Проси рубли от Азиатския департамент на руското външно министерство, за да  финансира печатната пропагандна и русофилските шайки за антибългарската им дейност. Тези шайки, също  както останалите русофилски сдружения на българска земя, не се крият особено. Тренират бойни действия под инструкциите на руско говорещи офицери. Видя се например от документален филм, заснет на българска територия от германска телевизия. Но дори и когато се крият с маски трябва да си зададем въпроса защо го правят – не е ли това доказателство, че си дават сметка за престъпната си дейност?

И докато на втори план онези с униформите и руските инструктори все пак стоят някъде зад кадър из дебрите на Странджа и други подобни полигони, в центъра на София отдавна триумфално се побратимяват “леви и десни” на проруски принцип. Толерирани са подстрекателски от властта, която открито делегира в челните редици на московската пета колона видни свои представители, включително пребиваващи на ул. “Московска”, начело с несменяемата кметица, почетената със “Самарски кръст” от Кремъл Фандъкова. “Мероприятията” им се рекламират от сайтовете им, някои от които не си правят труда да се обозначат с поредното неутрално название, а открито се представят за русофилски. http://rusofili.bg/покана-за-честване-на-националния-пра/

Така че, положението у нас е ( почти ) като в съветския виц – всеки местен текезесар знае кои са най-видимите руските агенти за влияние, но с тази основна разлика спрямо съветския виц, че тъкмо противниците им в редиците на българите са обявени за “негри” ( маргинали, както се изразяваше посланик Юрий Исаков, насъсквайки глутницата ) и са преследвани със заплахи за живота им.  

А в Русия, както се вижда от репликата на автор, като Виталий Портников ( в превод на Васил Костадинов за ivo.bg ) се намират хумористи, които да осмеят “подвига” на българските власти с арестуването на един човек в България, което напомня на съветското филмово посмешище Щирлиц. Той се разхождал в щаба на Хитлер с болшевишка будьоновка и ленински орден, но се чудил как  там го разпознават като съветски чекист.

Щирлиц с будьоновка

Виталий Портников

graniru.org

Фактът, че Николай Малинов, председател на движение „Русофили“, беше задържан за шпионаж, изглежда като политически анекдот. Интересно, какво са мислели българските правоохранителни органи за русофилското движение до ареста на Малинов? Какво мислят в другите държави за разните русофили, подвизаващи се там? За финансираните от Москва дружества на сънародници, вестници и други ентусиасти, занимаващи се основно с промяна на  геополитическия курс на своите държави, пране на руски пари и други подобни дейности.

Разбира се, ако Москва действаше за постигане на целите си с помощта на русофобски движения, би изглеждало много по-елегантно и би изисквало, ако не полицейски, то поне интелектуални усилия. Но Кремъл винаги е обожавал клетвите за вярност. Първо, човек се подписва с кръвта си, че е русофил, след това го запознават с Малофеев и му дават пари и важни указания.

Присъствието на „православния олигарх“ Константин Малофеев също е доста предвидимо. Малофеев е инструктиран да култивира славяните,  както Пригожин ( личен слуга на Путин, известен в Русия като негов готвач , посветен в тайните на кухнята му и натоварен да ръководи “най-деликатните” мисии на своя господар в страната и в чужбина – бел. ИИ) култивира африканците. Това са аристократите на Путин: на теб Донбас, на теб Централно африканската република, забогатявайте! В смисъл, развийте конструктивни отношения с братята и приятелите. Затова българските специални служби дори няма нужда да търсят Малофеев в схемата за подпомагане и пране на пари. Има русофили, има и Малофеев. Е, ако се окаже, че Пригожин помага на българските русофили, бих могъл да напиша цяла аналитична статия за промяната в баланса на силите сред “стражите” на Путин. Но Пригожин не е там, неговото меню – също. Вместо аналитична статия отново ще се получи шега.

Шега, добре позната на всички нас, в която Щирлиц, надянал будьоновка и Ленински орден, се разхожда в бункера на Хитлер и се изненадва, че го смятат за съветски шпионин. Прилича на шега, но руските специални служби, всъщност, работят точно по този начин с русофилите. И всеки, който твърди, че в живота ни няма да има нещо по-смешно от интервюто на Симонян с шпионите от Солсбъри, ще бъде опровергаван многократно ( става дума за легендарното по своята неадекватност телевизионно интервю на журналистката Симонян  с двама осветени като руски шпиони отровители на сем. Скрипал във Великобритания, с което тя на практика потвърди тяхната безпомощност да отрекат принадлежността си към тайните служби – бел. ИИ).

34 мнения за “Малинка в Холивуд, малиновка у нас”

 1. Още и баш по темата репортажът ня Дневник от язовир “Копринка” за русифилистичното сборище. Няма да сгреша ако обявя, че близо 600 коментара в които с изключения на няколкото многоникови трола всички останали са наточили остроумието си са ненадминат рекорд в родното виртуално пространство. За чия сметка, подробности и снимки по-долу.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/09/14/3963344_az_sum_rusofil_arestuvaite_me/?ref=home_editorial

 2. Има “шпиони” и шпиони. Да извинява Танчето дончевата която онзи ден по една от тАлАвизите набута сите в един кюп. Не може ти да си формален член на военно-политически съюз и официално делегираните към съответните структури офицери да ги приравняваш с петоколонците на кремълската хранилка.
  В България има руски шпиони, извън руското посолство има над 100. Те са може би около 200-300 под пагон, а колко не са под пагон, това е трудно да се каже. Но има такива хора и това трябва добре да се знае.
  Още по темата

  11/09/2019
  Паси: 68 шпиони има само в руското посолство в София, извън него – неколкостотин.

  Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси по Нова тв. По думите му у нас има и американски шпиони.
  „Разликата между руските и американските шпиони е, че американските са акредитирани. Единият е акредитиран към Държавната агенция по разузнаване, другият е акредитиран към ДАНС, третият е към „Борба с организираната престъпност”, четвъртият към МВР и т.н. Това са партньорски служби, това не са хора, които са дошли да шпионират в България. Тези американци са дошли да работят заедно с българските специални служби”, посочи още Паси.
  Според него руската шпионска мрежа у нас е била особено силно активирана около сделката с F-16. „Руската шпионска мрежа даде всичко от себе си, за да провали сделката. Включително и депутатите, които искаха оставката на министър Каракачанов, са на служба към руското разузнаване”, каза още той.
  Борбата между руското разузнаване и Запада се случва в България и точно затова е важно НАТО да приоритезира своята битка с този шпионаж по различните оси на тази битка, сред които са дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата”, категоричен е Соломон Паси.

 3. “Je suis idiot” им прилича повече.

 4. Извинявам се, че не е по темата.
  БСП иска подкрепата на десницата за Манолова на очаквания балотаж:

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30165181.html

  ДСБ не трябва да мълчи или по-ошо да си продава душата. Трябва да застане зад собствения си кандидат арх. Игнатов, а ако той не стигне до балотаж да призове за гласуване по съвест. За нуждата кампанията на арх. Игнатов да бъде активна и да не се забавя, както и за странното поведение на ДСБ в критични моменти пише и тук https://terminal3.bg/za-njakolko-dni-imaha-lider-i-kampanija-tazi-greshka-barzo-be-popravena/

  А за това че Кремъл се вдига на решителен шурм срещу геополитическата ориентация на България говори Огнян Минчев:
  https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/4120-2019-09-13-11-20-36

 5. И символът на съвеЦката интелектуална пропаганда владимир познер се изока.
  “Изповедта” е дълга но за който няма време са достатъчни първите 10 секунди.
  Унищожително!

 6. Аз продължавам да мисля. че целта на упражненето беше (е) спирането на предавателите на радиото, но това сякаш убягва от фокуса. Пак проверяват колко народонаселението може да изтърпи и как реагира. Ами не реагира.
  За “Копринка” няма да коментирам. Представителна извадка на една мнооооого мощна световна организация “Идиоти без граници”. А президента Радев им държи реч. Честито.

 7. “Най-слабите филмови актьори на годината ги отличават в Холивуд с подигравателната награда “малинка”.”
  У нас тази година,подигравателната награда “малинка”, е арестът на Николай Малинов за шпионаж…

  И отново бе пренебрегнат топ шпионинът, путиниста Борисов…
  Заради когото продължаваме да плащаме ежегодно мириарди колониален енергиен данък на Русия…
  Топ шпионинът, путиниста Борисов умешлено за три мандата, не построи реверсивен интерконектор до Гърция…
  Гърция от година вече ползва втечнен американски газ…с 30% по-евтин от руския…
  И Гърция вече стабилизира икономиката си…

  ЕК ни глоби със 77млн.€, защото Борисов ощетява не само нас, но възпрепятства и другите балкански държави да инжектират икономиките си…
  С една дума… Топ шпионинът, путиниста Борисов ощети бюджета и данъкоплатците със 77млн.€…
  Въпреки очевидното национално предателство, Цацаратурата поне да приложи ясният текст от Конституцията, за нанесена щета от 77мл.€…
  И все пак, да напомня… Конституцията е върховен закон и има пряко действие…

  Чл. 108.
  (1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри.

  (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и НОСИ ОТГОВОРНОСТ за нея…
  (3) Министрите ръководят отделни министерства… Те НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за своите действия.

  И да попитам:
  Ще понесат ли отговорност за щетата от 77млн.€?…
  Министър-председателят Бойко Борисов и министър Теменужка Петкова?…
  Както повелява Конституцията? …

  И да не забравя да попитам:
  2 670 гласа ли са повече, или 16 444 гласа са повече?

  Докато… не отговорим на този елементарен въпрос,…
  ще се дерем в малинаци и капинаци…в трънки и глогинки… не само на “Копринка…
  И очакванията, избраният кмет в столицата/който и да е той/ и кметовете в провинцията/които и да са те/…да работят “на ползу роду”…
  ще е като очакването на…Годо…
  Защото… 2 670 гласа НЕ са повече от 16 444 гласа …нали?

 8. Според мен се повтаря старият номер с вкарването на битката за кметове като битка на “евроатлантиците” герб и рубладжийте бсп. Нищо ново не могат да измислят. Достатъчно е да си припомним вилицата между атака и дпс. Ловът на балъци продължава. Не бива нито за момент да се забравя, че в парламента всички партии са рубладжийски. Знаем много добре, че чекистите са майстори и разполагат с неизчерпаем арсенал от финтове, но те са лесно разпознаваеми.
  За мен битката в София е битка на невежеството и посредствеността срещу професионализма. Имах възможността да присъствам на разговорите на арх. Игнатов с граждани и останах впечатлен колко е навътре в темата. Това е единственият кандидат наясно с целите и задачите на един кмет. Ако хората искат кмет, който знае какво да прави това е арх. Игнатов!
  Човекът каза в Младост, че понеже няма консенсус какво да се прави с МОЧА просто ще бъде махнат от това място. Това е една от причините да се появят толкова борци срещу статуквото, които след като храчат по т.н. градска десница предлагат ДБ да гласува за мая манолова (напр. бабикян и други писачи в различни блогове). Аз предлагам на тези “борци” за сваляне на фандъковица да предложат на привържениците на манолова да гласуват за Игнатов. Трябва да е ясно мая манолова не е алтернатива на фандъковица. Те са едно котило и са си комбина. Ползата от гласуването за кандидатът на ДБ ще бъде, че ще имаме кмет, който знае какво да прави и фандъковица ще бъде махната.
  Моето мнение е, че рубладжийте са се спекли и работят по всички фронтове само и само да отклонят повечето избиратели от правилното решение. Най-пресен пример е някой си “парлама десен”, който ни пробутва тюрлю гювеч от истини и полу истини и накрая призовава да не се гласува. Абсолютен гербаджийски трик.
  Дано никой не му се върже.

 9. POSTED BY E.GAVRILOV | СЕПТЕМВРИ 15, 2019, 20:12…” някой си “парлама десен”, който ни пробутва тюрлю гювеч от истини и полу истини”…Добре де, E.GAVRILOV , кажи я най-после ЦЯЛАТА ИСТИНА—И САМО ИСТИНАТА!
  2 670 гласа ли са повече?…
  16 444 гласа ли са повече?…
  Не ни пробутва тюрлю гювеч, а кажи истината…
  2 670 гласа ли са повече?…
  16 444 гласа ли са повече?…
  А?…
  E.GAVRILOV???

 10. Картинка с намигащ текст за онези които дават всичко от себе си да ни отклонят от гласуване за кандидатурата за кмет на София на арх. Борислав Игнатов.

  https://www.google.ru/search?q=%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD+%D0%B5%D1%89%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D1%8C&newwindow=1&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=tF2ycHlLekMEJM%253A%252CJHpGir6y6IM1wM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kSAUmcNweiqa-xa30thrgQO2aXIRg&sa=X&ved=2ahUKEwiJl7aX0dPkAhVM1BoKHfX8ANoQ9QEwAXoECAYQCQ&biw=1366&bih=651#imgrc=swfkHuSOv7kNLM:&vet=1

 11. Русофила Николай Малинов е руски шпионин…
  А какви са учителите в училищата, папагалстващи руският прочит на българската история?
  Не са ли те още по-опасни руски шпиони,защото оформят учениците, като латентни национални предатели?…

  На днешният 15-ти септември…
  Но през 1863-та година…
  Ражда се Генерал Иван Колев… “Орелът на Добруджа”…

  Конницата на Генерал Колев разгромява руснаците и те повече практически не са боеспособни…
  Русия слага край на участието си в Първата световна война с Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г.
  между победителите Четворния съюз (България, Германия, Австро-Унгария и Османската империя)
  от една страна, и победената Русия, от друга страна…
  България си получава Добруджа, а Литва, Латвия и Естония получават независимост…
  Но…скоро след това отново биват окупирани от Червената армия…
  В пакта Рибентроп-Молотов, на балтийците отново се пада “късата клечка”…

  Литва, Латвия и Естония са благодарни на ген.Колев за получената си независимост от Русия…
  В царство България също е бил на особена почит ген.Колев…
  36-то СОУ в София е носело неговото име…
  Но…през управлението на престъпниците АБПФК в 16-та ССР… името му е заменено с “Максим Горки”…
  Нито “синият кмет” Софиянски, нито кметовете”европейци” Борисов и Фандъкова възстановиха името на 36-то СОУ…
  И утре учениците ще прекрачат прага на училище, с табелата на Максим Горки…
  Алкохоликът-дегенерат, чийто син гасне в ГУЛАГ, а в същото време Горки пише дитирамби за Сталин и СССР…

  Ще продължи ли и при евентуално градоначалстване на арх. Борислав Игнатов, да се позори името на ген.Колев в 36-то СОУ?
  За което ни се смеят не само в Литва, Латвия и Естония…

 12. Международен трибунал (!)

  Срещу Национал-Социализма (Нацизъм, Nazism) и Нацистка Германия бе организиран Международен Съд. Нюрнберг,, 1945-1949.

  Важно: Изобличени пред целия свят. Разтурени. Поета вина. Обвинени. Намерени за виновни. Съдилища, присъди. (Някои) изпълнени.
  По-важно: Германия се призна. До днес изплаща компенсации, 75 години по-късно! Вече  изплати милиарди долари. Дори и през 2019 г. реши да плаща нова партида пари, отиващи при 30 хил души (https://www.dw.com/en/germany-extends-holocaust-compensation-to-include-survivor-spouses/a-49438399)
  Най-важното: Международно Разобличение. Изкарване на възможно всички гадости на яве. Запознаване на милиони хора, поклащане на глави. По целия свят. Създаване на сравнително еднакво международно мнение, Убеждение. Отрицателно.

  Срещу комунизма и специално носителката му комунистическа РУСИЯ такова нещо не се състоя.
  А комунизмът причини ПОВЕЧЕ злини от нацизма. Достатъчно е да се вземат 100-те млн жертви. Да се взема разрухата в общества, човешкия здрав разум.

  Комунизмът е по-голямо ЗЛО от нацизма! Той е и по-КОВАРНО зло. Това е причината да се задържи 74 години. А и да продължава – Корея, Куба. Ако не бъде притиснат, може да откара още 100 години!

  Нацизмът съществува в Германия само 13 години, въпреки заканите си за 1000-летен райх. Нацизмът натъркаля 6 млн евреи и причини войни с още милиони загуби. Но само да вземем 1000-те години, “изкореняването” на евреите и обявените войни едновременно на САЩ, Британия, Франция, русия – това е достатъчно да бъде преценен като жестоко-глупава наивност.
  Комунизмът НЯМА наивност. Той води войни по друг начин, особено русия. Той изкоренява или вкоренява по-друг начин. Повече коварен и оставащ с повече трайност 

  Комунизмът не е “сталин” или “съветски съюз”. Не е и само “Коминтерн”. Не е някаква “грешки” или техни “грешки”. Нито “сложна противоречивост”. Нито хората и грешките просто “отминали в миналото”. 
  Комунизмът е ЕДНОПОСОЧНА, НЕСЛОЖНА НЕПРОТИВОРЕЧИВОСТ. Той е РАЗВИТА ЗДРАВА ОБХВАТНА СИСТЕМА. Национална и международна. Идейна, политическа. Институции, схеми, служби. Милиони в хора и пари. Планове, проекти, действия, резултати. Партии, клетви, традиции, сгради, армии, преврати…

  Докато не се състои подобно МЕЖДУНАРОДНО ОБВИНЕНИЕ и ТРИБУНАЛ, няма да има съществен напредък. Необходимо е подобно последствие, откъдето и база за градене на подобно международно отношение. Цялостно, Ясно Недвусмислено. Включително СПРЯМО РУСИЯ. Иначе, остава трудно. Защото тя “мина” по параграфа победител. А комунизмът НЕ БЕ ПОБЕДЕН. Трансформира се, заедно с русия, “патриотизъм”. А и в “национализъм” (заедно с “православие” и др.).

  Международният трибунал е повече от заслужен. Да вземем само избиването, като мръсни кучета, на 25 хил поляци в Катин – жертвоприношение на беззащитни наречени “врагове” (https://hmcurrentevents.com/new-revelations-about-katyn-massacre/). Само 30 хил поне Българи бяха избити след оня 9 септември, поне още 30 хил “заради” Горянството.
  Кой ще компенсира. Как?

  Германия е още преследвана – от Полша (https://www.bbc.com/news/world-europe-49523932), от Израел, от Гърция, а и от други. Да плаща репарации. Ако може, ще я доят още 100 години.

  Русия? Русия заслужава да плаща компенсации на всички в Източна Европа. Като се почне от Финландия, мине през Балтика, Полша, Чехия-Словакия, Унгария, Румъния, Молдова. България.
  Всеки може да компилира проста статистика на нанесените щети – Милиони хора, Милиони квадратни земя, Милиони пари. Кой ще върне затритото? Никаква и реална “възвръщаемост” не се състоя. Да вземем само простия проблем с насилственото отнемане на селски имоти преки домове и земи. с “Връщането” още не е разрешено у нас докрай, вече 30 години.

  България, и преди всичко българите, остават за съжаление най-податливи на “русия” и “комунизъм”. Не е случайно изявлението, че такова нещо като “русофили” и “русофилско движение” НЯМА  другаде по света. НЯМА АНАЛОГ по земята.
  Не е случайно голямото одобрение или пасивност на проруски партии, “политици”. Проруско поведение и присъствие. На сравнително одобрително мнение към русия, или поне безразлично. Оттук и недоволството срещу паметници и имена, действия в подкрепа на русия, не среща решаващо, силно-масово противопоставяне. Може би при едно международно осъждане като с Нюрнберг българинът би се малко замислил, и променил.
  Просто едно мнение.

  Още малко:
  Гари Каспаров за пакта “молотов-рибентроп”:
  https://upnorth.eu/garry-kasparov-keynote-address-molotov-ribbentrop-pact-80th-anniversary/

 13. Драги ПАРЛАМА “ДЕСНИ”,

  Виждам как несправедливости и възмущение ви задвижват.

  Продължавайте в същия дух!

 14. ПАРЛАМА “ДЕСНИ”
  Е тука вече пресолихте манджата.Какво ни занимавате а Деница.Лично я познавам.Трето поколение комунистка на акъла на дядо си,нищо че е израсла по посолгвата ни на запад.
  Дай да се съсредоточим в нашят кандидат Игнатов и да изтъкваме неговиге предимства.Да говорим за него къде седнем и къде станем.А не да споменаваме ,хора,които са готони да пи подарят на Русия.РАЗБРАХТЕ ЛИ МЕ.
  Погледнете ги безакълниците от Куневата партия ндсв,земеделци ще подкрепат Манолова,а тя няма образование /руско аонсу
  /и е подкрепена от комунисти.Същата е и Фандъкова.
  Арх.Игнатов е светлинни години над тях.
  Искам да попитам ако на балотаж отидат Игнатов и Манолова Герб ще призове ли за подкрепа на Игнатов,което е логично.Коментирайте това.

 15. ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!
  Първо на учениците…

  ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!
  На майките и бащите им…
  На бабите и дядовците им…

  Днес 60 хил. деца с българско гражданство, престъпват прага на класната стая за пръв път…

  Но…
  Някои не са особено щастливи…

  Заради всички столични кметове след 9-ти септември 1944г. и до днес…
  Ученици и учители в 36-то СОУ отново трябва да се примирят…
  Училището им продължава да носи името на алкохолика и дегенерата Максим Горки…
  А не първоначалното си име на бесарабският българин Генерал Иван Колев-“Орелът от Добруджа”.
  Благодарение на неговите разгромни победи над руснаците, България си получава Добруджа…
  Литва, Латвия и Естония получават независимостта си от Русия…
  Литва, Латвия и Естония обявяват независимостта си от СССР в “Пеещата революция”…
  Над два милиона прибалтийци, хванати за ръце в 600 километрова жива верига, пеят старите си национални химни…
  На датата, в която преди години с пакта Рибентроп-Молотов, Хитлер е харизал Литва, Латвия и Естония на Сталин! …

  Днес Литва, Латвия и Естония са най-проспериращите и благоденстващи държави от бившия соц.лагер…
  Днес България продължава да затъва на дъното на ЕС вече далече от Румъния…
  След три мандата на путиниста Борисов…

  Арх. Борислав Игнатов ще възстанови ли името “Генерал Иван Колев” на 36-то СОУ в София?…
  Надали…
  Щом изборите продължават да се провеждат със сталинистка матрица…
  В която след преброяване на бюлетините, се “узаконява”, че 2 670 гласа се повече от 16 444 гласа…

  Трябва да си ненормален, за да приемеш това за нормално…

  ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

 16. Умора няма този “парлама десен”. Пише ли пише човека. Бори се да ни откаже да гласуваме. Завира ни в очите някакъв казус с изборни числа на двама души.
  Проблемът се решава в СЪДА на базата на закони и наредби. Ако някой е недоволен решението е съд.
  Сега пък ни пробутва съмненията си.
  Труди се човекът. Трябва да изкара някой лев. Усърдно лови балъци.

 17. @G_G

  Що за нечувана наглост от страна на БСП, която няма и 10% подкрепа в София, да иска още преди официалния старт на кампанията подкрепа за балотажа oт ДБ, която има 20+? Мая Манолова не може да очаква нищо от десни избиратели от София, докато не каже истината за “аферата Костинброд” и ролята си в нея и не се позиционира ясно по въпроса за събарянето/преместването на МОЧА (последното се отнася и за Фандъкова).

  И изобщо, ДБ не бива да влиза през кампанията в разговор за подкрепа на чужд кандидат на балотажа, а да популяризира собствения си кандидат, защото ДБ го има второто място в София, а БСП драпа да й го отнеме.

 18. @СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ: казвате точно това, което и аз се стряма да кажа с моя пост.
  ДСБ трябва да се съсредоточи върху кампанията на арх. Игнатов, който има реални шансове да бъде в двойката водещи кандидати в София. Но за това се иска активна кампания, ако не в превзетите радиа и телевизии, то в максимален брой четени и популярни сайтове, както и през социални мрежи. В съвременния свят това може да се окаже ефективна стратегия (вече бе показано много пъти).
  И да, ДСБ трябва ясно да каже че не може да се клоалира с БСП на Нинова (и Решетников) и с Манолова с всичките ѝ зависимости. Тя е не по-малко кандидат на статуквото от Фандъкова, а както беше коментирал Караиванов, ако реши да го мени ще е само към по-лошо.
  Призивът на БСП е опит за обезличаване на ДСБ и на нейния кандидат.

 19. Извинявам се за правописните лапсуси. Пиша в забързан режим и понякой път не препроверявам текста.

 20. ПАРЛАМА “ДЕСНИ”
  Е най накрая се изяснихме,защо беше това драскане.Герб или БСП все тая важно е да не бъде ДСБ. Та от Балтийско море вода носим.Колко пъти досега подписахте петиции до Фандъкова за връщане на името на училището *Ген.Колев*,а.

 21. Не е по темата! Интересно ми е къде се покриха СИДЕРОВ и МАРЕШКИ след скандала по арестуваните за ШПИОНАЖ. Нали тези двамата искаха отпадане на САНКЦИИТЕ за Русия и постоянно прокламираха за мир с ВАТНИЦИТЕ – защо тези сега мълчат като е..ни п….аси и се покриха в дън земя, та те и двамата си правиха екскурзии до Москва не ги ли пита някой какво търсят там?IIC…..oIL.

 22. D.SAVOVA
  Е най накрая И НА МЕН ми се изясни, че нищо не Ви се е изяснило…
  Защото това “драскане” не е нито за ГЕРБ или БСП …нито против ДСБ…

  Не от Балтийско море, а от Марс вода да ми донесете- все тая…
  Прочетете Закона за местното самоуправление и ще разберете защо…
  Дори да изберем не арх. Игнатов за кмет на София, а самият Руди..
  Рудолф Уилям Луис Джулиани / американски прокурор, бизнесмен и политик от щата Ню Йорк/ е
  два мандата кмет на град Ню Йорк от 1994 до 2001 г….
  Но като софийски кмет Руди не може да си утвърди сам щатното разписание , а камо ли да бутне МОЧА…без подкрепата на СОС…
  А това ще бъде невъзможно , докато се “узаконява” след преброяване на бюлетините, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа
  Хайде по-сериозно , моля ви…
  Хайде взаимно да се уважаваме…
  Лично аз за себе си считам, че трябва да съм ненормален за да приема за нормално, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…
  Поради което и 1000 петиции да подписваме,… имената на училищата се сменят и МОЧА се демонтира от СОС, нали?…
  Преди да ме коментирате, УМОЛЯВАМ Ви D.SAVOVA, прочетете БЪЛГАРСКИЯТ закон за местно самоуправление…
  А иначе нямам нищо против арх. Борислав Игнатов…
  Въпреки, че не ми се нрави идеята му, мястото но КАПИЩЕТО МОЧА да се премести от Борисовата градина,
  в някаква друга градина с табелка “Музей”…
  Аз съм за ВЗРИВЯВАНЕ на МОЧА, както Мумиярника…
  Но ние не сме терористи, нали?
  А взривяването не може да стане без санкция но СОС, нали?

  С вуду заклинания не става, нали?…

 23. E.GAVRILOV, ти съвсем за бълъци ни имаш…
  То ВЪРХОВНИЯТ ЗАКОН, Конституцията не се спазва, а E.GAVRILOV праща балъците за зелен хайвер…
  в СЪДА на базата на закони, наредби, правилници и друга бумажтина…

  E.GAVRILOV , не ни прави на ненормални, за да примаме за нормално, че след преброяване на бюлетините,
  2 670 гласа стават повече от 16 444 гласа…

  “Няма по-слепи от очите които не искат да видят”
  Колкото и да “Завира ни в очите някакъв казус с изборни числа на двама души.”
  И моля , моля…казусът не е за двама души…
  А за 4 от 6 евродепутата на ГЕРБ и 4 от 5 евродепутата на БСП…

  А при местните избори прагът на преференции е още по-висок и още повече бетонира предварително “избираемите места”…
  И трябва да сме още по ненормални за да приемаме за нормално, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  Така, че драги E.GAVRILOV , не манипулирай!…/другото име на лъжата…
  Изобщо не става въпрос за “някакъв казус с изборни числа на двама души.”, нали?

 24. ПАРЛАМА “ДЕСНИ”Е наистина не сме от една порода.Ако арх Игнатов спечели изборите, А ТОЙ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ,ако няма костибротски номера от баце и Мая,ще има мнозинсгво в ОС.ПОНЯЛ.А Мая ако спечели ще има опинците на баце и галошите на Корнелка за да газим в софийскатя мърсотия.Идете и вижте на какво се е превърнал пл.Славейнов, Гр Игнатиев след ремонта на дружката на Мая ,Фан
  дъкова.Леке до леке,мръсни петна с просмукана мазнотия по паветата,защото няма защитно покритие.Пак ги избирайте за да *о..рат цяла София.
  А Деничка не е по малка безхаберница,защото до сега й се поднадяше всичко на тепсия заради произход.
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ.ИГНАТОВ.ТАМ Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ,НЕ САМО НА СОФИЯ

 25. D.SAVOVA …Е наистина не сме от една порода…Вие говорите преди да мислите…
  Прочетохте ли Закона местното самоуправление? А Закона за изборите с който след преброяване на бюлетините се узаконява, че
  2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…Трябва да съм ненормален, за да приема това за нормално…
  А при избора на СОС прагът на преференции е още по-голям…Помислете и сама си направете извода…
  “Ако арх Игнатов спечели изборите”… и аз му го пожелавам!
  Само, че НЯМА ДА ИМА мнозинсгво в СОС…
  ПОНЯЛА?
  Защото не арх Игнатов ще ги поставя на “избираемите места”, нали?

  И изобщо не става върпос за ” Деничка не е по малка безхаберница,защото до сега й се поднадяше всичко на тепсия заради произход.”
  А за това, че повечето от половината евродепутати са незаконно избрани!
  Не е законно след преброяване на бюлетините да се узаконява, че по-малкото гласове са повече…
  Някой си Асим Адемов от ГЕРБ , поставен на “избираево място”, с едва 7 220 гласа става евродепутат…
  А примерно ЕМИЛ РАДЕВ също от ГЕРБ с 24 168 гласа не става евродепутат…
  Е, според Вас 7 220 гласа ли са повече, или 24 168 гласа???…
  И знаете ли защо си траят , въпреки че според Конституцията те би трябвяло да са в Брюксел…
  Ами за да ги поставят на някакви следващи избори, тях на “избираемо място”…
  И когато ги изберат, те не защитават интересите на гласоподавателите, защото очевидно не те ги избират, а защитават интересите на тези,
  които ги подставят на “избираемо място”…
  Това е толкоз просто и логично…
  Затова и мнозинството в СОС няма да е на арх Игнатов,нито на софиянци, а на тези, които подставят на “избираемите места”…
  Това е толкоз просто и логично…
  ПОНЯЛА?
  И това ще е така, докато се “узаконява”, че 7 220 гласа ли са повече от 24 168 гласа…
  Поняла?
  Дежавю…

  ДА!
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ.ИГНАТОВ!
  Но не е там НАШЕТО СПАСЕНИЕ!
  И НЕ САМО НА СОФИЯ!

  Нашена спасение е в тава, поне десните лидери да не се правят на ненормални…
  Защото не е нормално 7 220 гласа да са повече от 24 168 гласа…

  Нали, D.SAVOVA ?
  Иначе , дежавю…

  ДА!
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ.ИГНАТОВ!
  Но…
  ДЕЖАВЮ…

  7 220 гласа не са повече от 24 168 гласа, нали D.SAVOVA??? …
  А толкова “законен” ще е и СОС…
  ДЕЖАВЮ…

  Спомняте ли си, че общинският съветник Вежди Ращшидов нокаутира полицай?
  И какво му се случи на Рашидов???
  Нищо!!!
  Та не ми говорете за избори и закони в РъБъ…
  Законът у нас е “врата у поле”, през която прекарват овцете с бюлетини на избори…
  Но “десният избирател” не е овца…
  На изборите през 1990г. за “десните” лидери на СДС са гласували над 2 526 000 граждани…
  На последните избори за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България и ДСБ) са гласували 118 484 граждани…
  Над 21/двадесет и един пъти/ ПО МАЛКО!!!
  Само с мантри и манипулации не става!
  Народа цени най-много честността на политика…независимо дали е “ляв” или “десен”
  Затова овцете-бюлетини намаляват…
  На първите избори 1990г са гласували общо 6 976 620…
  На последните избори 2019г са гласували общо 1 954 291 …
  Т.е. овцете-бюлетини са намалели почни четири пъти…
  “Десните”овцете-бюлетини кото по умни и самостоятелни са намалели над 21/двадесет и един/ пъти…

  С мантри и манипулации/т.е. лъжи/ не става уважаема D.SAVOVA …
  ЧЕСТНОСТТА е НАЙ-ДОБРАТА ПОЛИТИКА!
  Особено пред “десният” избирател…

  7 220 гласа не са повече от 24 168 гласа, нали D.SAVOVA??? …

 26. Е прекалявате.КАКВО ГОВОРИТЕ САМО ЗА ДСБ.От такива като вас сме на този хал.Само срещу десните.Ами заради такива като вашето гадно ,мръсно внушение .десните не са в Парламента и не определят законите.Ай млъкнете вече .че ще се ядосам и ще почна с личните обиди.МАНИПУЛАТОР.ОТ ТАКИВА ИЗРОДИ СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.СЕГА НЯМАМ ВРЕМЕ.УТРЕ ЩЕ ВИ ПОДРЕДЯ.

 27. @Парлама “десни”

  Не гласувай за мая манолова. Каквото и да ти обещава, те лъже.

 28. D.SAVOVA, моля да си имаме уважението!…
  Аз да съм Ви нарекъл “МАНИПУЛАТОР” и “ИЗРОД”, дори и да сте такава?…
  Не ми го позволява домашното възпитание…
  И нещо друго…
  Първите седем години ме възпитаваха:
  “Лъжата е най-лошото, защото тя е началото на кражбите и убийствата…
  Ако първите седем години не научиш ,че най-лошото нещо е лъжата, след това никога няма да го научиш…
  Каквито и дипломи да имаш…”

  А Вие лъжете D.SAVOVA!
  “ГОВОРИТЕ САМО ЗА ДСБ”, “Само срещу десните.”
  Лъжа е!
  Примерът с “узаконяването”, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа е от листата на БСП, нали?…
  Примерът с “узаконяването”, че 7 220 гласа са повече от 24 168 гласа е от листата на ГЕРБ нали?…
  Или вие считане ГЕРБ и Бойко Бекапето за “десен”?

  На правете антиреклама на арх. Игнатов, моля Ви!
  “ИЗРОД” като мен също е гласоподавател, нали?
  Не заради “мръсното ми внушение”,
  “десните” лидери, когато баха в Парламента, не промениха избирателния закон да е без водачи на листи
  и “избираеми места”/праг на преференциите/???…
  А те не са от вчера, нали?
  И именно на тях се крепи незаконното статукво след 1989г.!!!
  Или десните “лидери” са част от статуквото???…

  Нито УТРЕ, нито вдруги ден няма как да ме ПОДРЕДИТЕ…
  нито да ме обидите…
  Защото ФАКТИТЕ и АРГУМЕНТИТЕ са на моя страна…
  И не заради “ТАКИВА ИЗРОДИ” като мен, а заради такива “умни и красиви” като Вас…
  “сините бюлетини” са намалели над 21/двадесет и един/ пъти…
  И накрая ще останат само “активистите” и “ръководството”…
  Или това целите D.SAVOVA, с антирекламата си на арх. Игнатов ???…
  Или просто сте опак човек?
  “С прост човек можеш да се разбереш, но със злобен човек, никога!”…
  D.SAVOVA, моля да си имаме уважението!…

 29. Да се чете:
  НЕ правете антиреклама на арх. Игнатов, моля Ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.