Веждито пак издаде Началника си, неговото второ Аз

“Everybody plays the fool, sometime 

There’s no exception to the rule… They never tell you so in school…”

“Всеки се прави прави на глупак, никой не прави изключение ( понякога)…но това не ти го казват в училище”, пее ( в буквален превод) Арън Невил през 1991 г. 

Никой ли? В това отношение шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов се отличава от всички: той прави нас на глупаци, но себе си не признава за такъв. Въпреки поредното доказателство, което даде, възкликвайки вчера в публичността “ айде стига вече с тая свобода на словото”.

Как да не го харесваш Веждито? Не се преструва и това е многократно проверен факт. Говори си каквото му е на сърцето. Изпсува на майка в парламента пред репортери преди няколко години, а вчера заявява, че него и останалите властолюбци ги псували по цял ден по медиите. Малко попреувеличава, както при хвалбата, че от Лувъра му поискали две негови творби, но важното за онези, които му тикат непрекъснато микрофона е, че е автентичен екземпляр от политическата джунгла. Не е като другите хамелеони.

Мрази човекът свободата на словото и не се преструва. Казва си го.

Ако всички останали великански джуджета на мисълта у нас бяха като него, щяхме да се ориентираме много по-лесно в играта на криеница, наречена българска политика. Вместо това те прилагат тактиката да се правят на глупаци и мнозина им вярват на приказките. Даже си ги избират да продължават да ги водят ( за носа).

На Веждито, страстен почитател на своя началник, Бойко не се кара, че му мъти водата. Да беше някакъв си шеф на държавното радио, веднага да го нарече “главанак” и да му поиска главата, като малка пластика, набучена на отвъртян за тази цел микрофон.

Обаче Веждито е второто, откровеното Аз на Бойко. Подобно на шутовете в кралския двор през средновековието той има привилегията да плямпа простодушно истината, раздавайки шутове наляво и надясно с благотворителна цел – в смисъл, че твори блага не само в областта на културата, но най-вече в ролята на виден борец за правдата , непрекъснато показван по телевизорите говорител на “простите българи” (по Решетников) , еманация на мотото на Борисовата власт “ и аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем”.

Така че, дайте да се разберем: стига вече с тоя Рашидов! Спрете да му тикате микрофона, че ще вземете да научите всички дълбоко стаени помисли на властта и ще станете вкупом ненужни кастрати в хора на скопците, вместо да бъдете солисти на висотата на падението на професията, превърната в придатък на управленската простотия.

 

НА СНИМКАТА: Рашидов гали галериста Сидеров  в галерията му, където излагат произведения на галеника на медиите Вежди

14 мнения за “Веждито пак издаде Началника си, неговото второ Аз”

 1. С какви пародии се занимаваме (ни занимават). Изкривености. Изродености. Не-нормалности.

  Немислими и недопустими в нормални общества. Никога такъв човек, веждиев, няма да бъде министър. “Деец” някакъв, депутат, “елит”. ПРОСТАК и ПИЯНИЦА.
  Не, ами няма да бъде погледнат и забелязан.
  Тук обаче такива генерират средата в страната. Оформят обществото. Придават насоки.
  Сайдера например, също си остава стабилно в парламент, влияещ и на правителство.

  Русофилизмът продължава да царства. Даже, след шпио-“скандала”, може да излезе повече укрепнал. Пак немислимо, невиждано в други страни нещо.

  В същото време, един силен евроатлантически център, като българския Атлантически Съвет, една нова надежда, и той нещо затихва. Не се чува напоследък (дано не съм прав).

  Забелязвам и ентусиазъм около изборите. Даже и тук. Като че ли ще решат нещо. Имаше една приказка. Ако избори променят статуквото, то те ще бъдат забранени. От началниците. А те всички са едни и същи, на едни мнения, с едни действия. “Леви” и “десни”. Правителствени и парламентарни.

  Ако разделим 30-летката сега на 3 х 10 години, то през първите 1-2 десетилетки имаше повече сини министри, депутати, президенти даже. И шансове за такива.
  Сега дори шансът е ампутиран.
  Откакто падна И. Костов – нов шанс за такъв премиер няма. Откакто падна Р. Плевнелиев – нов шанс за такъв президент няма. Откакто паднаха Т. Трайков, Н. Ненчев, Х. Иванов – нови такива министри няма, шансове и реформи, каквито опитваха, тоже няма.

  Нещата заприличват на фарс.

  Не, ами заприличват на Салфетката. Оная салфетка, на сталин.
  Всъщност, салфетката на русия. Защото ТЯ решава по нея.
  Както русия уби Георги Марков, така тя уби и Александър Литвиненко.
  Напъха в тялото на единия отрова. В другия напъха радиоактивна отрова.
  Старата песен. На същия стар глас.
  Съветски дисиденти бяха разсртеляни на улицата посред москва, или в дома им. Днес Борис Немцов бе утрепан като куче на централната улица, Ана Политковская и други подобни у дома им.

  Та, салфетката.
  Каквото е мислил “съветския” “съюз” на България, СЪЩОТО го мисли сегашна русия.
  Да няма неруски прояви. Да няма критични на русия началници. Да има повече русофили. Повече обич към русия.

  Ето я салфетката, “процентното” “споразумение”:…

  https://en.wikipedia.org/wiki/Percentages_agreement#/media/File:Percentages_agreement2.jpg

  Да де, салфетката е “на Чърчил”. Опитал началникът на великата западна сила да закрепи по някакъв начин процент влияние на Балканите на страни като неговата. Да няма мърдане от този процент по-назад – 25% за България.
  Но сталин, като видял готовността за отстъпчивост, особено за България, и русия скоро “направила” влиянието й у нас да стане 95%.

  Не ли сега пак като преди?
  Какво като сме “в НАТО” и “в ЕС”??

  В парламента всички са проруски. Няма и един министър, председател, президент да не е проруски.
  Не печели ли наистина само някакви 5% (е, айде малко нагоре) реалната десница и евроатлантица? Оставаща трайно извънпарламентарна, извънправителствена… Изстъргана да не влияе (по думите на ретланслатора решетков)…

 2. На фронта през време на ВСВ преди гласено голямо настъпление, то задължително е било предшествано от т.н. радиомълчание. Точно такова поведение е настъпило и сред родните масмедии по повод кандидатурата на арх. Борислав Игнатов за кмет на София. По тАлАвизиите-основен източник на (дез)информация и ПРОПАГАНДА са си плюли буквално сите в устите и за кандидатът на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ “ни дума, ни вопъл, ни стон”. Направо прескачат каквито и да е коментари за първият тур и ни изправят пред нереалистичният, дълбоко неприемливият, хипотетичен сценарий на балотаж между сестра ГАЛЕВА и Данчето ня БАЦЕ.
  Трябва да съсредоточим всичките си усилия за да доведем до всеки избирател в столицата, че има пред себе си И, не само достоен човек-евроатлантик, доказал се технократ но и претендент с точната професия и визия как да се спре задушаването на най-големият български град и в каква посока ни да тръгне.
  Ето какво в тази връзка изкопах от мрежата.
  wandimitrof Popov Някой от колегите пропускат съществената роля на медиите, радио, телевизия и преса които съвсем манипулативно и съзнателно представят нещата за даден кандидат. Публична тайна е че 80% от медиите са притежание и са контролирани от А. Доган, Пеевски и техни руски партньори. В тази силно токсична среда е много трудно да пробие нечия кандидатура извън статуквото, независимо колко е добра и успешна като личност и т.н.. Нагледен пример е наложеното внушение за двете кандидатки за кмет на столицата на БСП1 И БСП2 ГЕРБ. Това ежедневно манипулиране и внушението, че само двете другарки са най -добрите поставят в голямо неравностойно положение други кандидати. За кандидата Б. Игнатов например бе пуснат компромат за неговата приятелка. Независимо, че той е една много по силна в професионално отношение кандидатура за кмет на София и неговата визия като архитект за проблемите на София е доста впечатляваща, изпълнена с професионализъм и е с няколко класи над двете, особено това важи за невзрачната в професионално и практично отношение М. Манолова Галева. Важното е при предстоящите местни избори какъв процент ще клъвнат на тези внушения и манипулативни лъжи. Това внушение, че има кандидати само на две основни партии е пълна и тотална лъжа която ще ни изиграе като избиратели лоша шега ако се вържеме. Пиша предимно за големите градове и столицата. Ако не успеем да отрежем с вота си пъпната връв свързана с тези две партии още дълго време ще сме под икономическото иго на червените барони, олигарси и техните руски партньори. Просто трябва да пораснем и прогледнем убеждавайки околните в нашата правота и вяра. София не е опитно поле другари.

 3. ИВАН КОСТОВ:

  За книгата си “Свидетелство за прехода”
  – прехода, икономическите трудности, помощта отвън
  – помощта на демократичния свят за България и източноевропейските
  – преговорите на Бългалия с ЕС и проблемите преди присъединяването
  – как избрах политиката
  – защо сега “нямма човек в космоса”
  – СДС и какво стана с него
  – отварянето на досиетата
  – масовото убиване на хора от комунистите е престъпление срещу човечеството
  – трябваше ли нова конституция
  – какво се случва днес
  – платихме само част от цената и получихме само част от прехода

  https://www.youtube.com/watch?v=QUyrFXqLi04

  ИВАН КОСТОВ:

  – българският народ е с внушение, че сам не може да постигне нищо, даром е получил свободата си и всичко, което прави сам е провал. Това се учи и в училище, а страхът от Русия сред политиците е много голям
  – сдружение “русофили” няма силно влияние в страната. Има много по-голяма опасност за България от русофилите: пак русофилите коалиция за България, атака, воля, като в турски медии почетният председател на дпс ахмед доган е сочен като руски агент
  – активи на ктб са в руски ръце, но не в кръга около споменавания заради шпионския скандал у нас к малофеев, а в групата на втб на русия
  – обвинението на н. малинов и забраната на решетников и малофеев да влизат в България няма да доведат до ескалация между двете страни. Никой няма да пролее сълза за тях в Москва”. Преди 5 години решетката може да е бил силен, но не и днес. Малофеев действително е искал да овладее “Виваком” и други активи на ктб, опитвал се е да влияе на процесите в Донбас, Република Сръбска и Черна гора, но навсякъде се е провалил (ОТ МЕН: това не го прави “просто бизнесмен” – това е организирана политика на москва, русия, ЧРЕЗ ХОРА НА КГБ ПРИКРИТИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО като “БИЗНЕСМЕНИ”)
  – преди 5 години направихме доклад за което се случваше, дадохме го на службите, никаква последица
  – българската “прокуратура” е БЛИЗКА до руската прокуратура, затова и действията и са такива
  – службите са тези, които да отговорят дали групата около втб е опасна с влиянието си за България
  – арх. Игнатов е от протестния вот – сто процента гражданин, не политик. Пожелавам да стане и политик. Виждам неискреност у премиера. Кой може да направи мръсна кампания.

  https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ivan-kostov-reshetnikov-silno-se-samolansira-kato-vazhen-chovek-v-balgarija.html

  За още една руска Щпионска банка (“малофеевска”): Международната инвестиционна банка МИБ : “Банка” с “банкови служители” Ха ха ха
  (Мълчание у нас… тлъсто-косматите “медии” на делянчо)

  ГНЕЗДОТО НА ШПИОНИ – руската МИБ се мести в Будапеща. Недоволство и протести
  https://hungarytoday.hu/jobbik-protests-against-russian-spy-banks-move-to-budapest/
  Шпионски скандал заради местенето на МИБ в Унгария
  https://www.intellinews.com/spy-accusation-scandal-breaks-out-over-iib-s-move-to-hungary-158352/
  Руска шпионска банка (свързана с КГБ и ГРУ) нахлува в Европа. Получава дипломатически статут от приятеля Орбан.
  “Глупаво е да се вярва унгарските служби за сигурност да могат ВЪОБЩЕ да я контролират” (и джазира го навира)
  https://www.aljazeera.com/news/2019/09/controversial-russian-spy-bank-set-break-europe-190902103946485.html

 4. Много отдавна не се информирам от скопените медии. Подбирам много внимателно източниците на информация. За мен Веждито е един “син на полка”. Израства в дом за изоставени деца в Студен Кладенец след смъртта на талантливата му майка Кадрие Латифова. Нямам идея как се е предвижил до София по времената, когато за софийско жителство се даваше мило и драго, но помня, че го превъзнасяха по двата тв канала по онова време комунистически величия, като покойния Светлин Русев, Нешка Робева, Иван Славков…. После се обяви за мултак на републиката и ми се изясни. Не виждам никаква разлика м/у Веждито и Доган. И двамата са синове на полка. Не знам дали съм наивник да си го мисля, но ми се струва, че и на “простите” хора им писна от простотията им и вече не биха гласували за простаци.

 5. Аз съм един от малкото читатели, слушатели и зрители, които не искат да се занимават с ПТП на кортежа (?!) на началничката на парламента с цивилно МПС, защото съм наясно, че:
  1. Кортежът на тази особа се е движел с превишена скорост и в нарушение на ЗДП и ППЗДП и със сигурност е създал редица предпоставки и рискове и за други ПТП, защото това е традиция в поведението на НСО.

  2. Високопоставената пасажерка вероятно е била без обезопасителен колан.

  3. Въпреки високият пост на Караянчева – втори по протокола на държавата след президента, животът й е вън от опасност и не разбирам защо тя е транспортирана до Правителствена болница с вертолет, който едва ли е частен само заради една фрактура.

  4. Новината за ПТП с участието на началничката на събранието в никакъв случай не може да бъде водеща новина в емисиите на телевизиите и останалите медии.

  5. Пожелавам на Караянчева бързо оздравяване и възстановяване, за да продължава и занапред да ни весели и разсмива с полуграмотните си познания в различни области и свързаните с това невежество съответни изказвания и изявления.

  Любо Кольовски

  р.s.

  Весислава Танчева:
  Моля, правителствената служба, преди да ме уведоми за следващата клета медицинска процедура, на която е била/ще бъде подложена Караянчева, да съобщи с кого и до колко часа е купонясвала предишната нощ в Силистра, барабар с цялата си охрана и шофьорите?
  Моля също да ми кажете къде изчезнаха клиповете с ориенталските танци в скута на силистренския кмет, част от същото забавление, посветено на празника на града. Празник, уважен от Цветата на републиката, както и от ред важни, побратимени гости, включително руски
  Добре ще е накрая да ни уведомите колко часа е успял да поспи шофьорът, возещ Голямата бяла птица, преди да сътвори ПТП на пътя Силистра-Шумен в 10 и нещо сутринта?
  И чак когато изясним всички тия неща, тогава мога пак да чета, че госпожата прекарала спокойно нощта!
  Не че изобщо ме интересува, де

 6. Изтече информация, че Велислава Кръстева (ДПС) се е обаждала непрекъснато по телефона с претенции към БНР да се свали Силвия Великова от ефир поне до 24.10, докато мине избора на Гешев. Освен това Бойко приравни всички медии с ПИК и всички са наказани.

 7. Господин Инджев много сте прав за господина с ПАТЛАДЖАН вместо нос – този и по Живково време си беше МЕКЕРЕ и ШУТ а и сега си е същият, прост като ГАЛОШ можеш да се насладиш на неговите ПРОСТОТИИ които постоянно бълва на ляво и на дясно а и не случайно пляска по буските Сидера та те и двамата са си лика прилика!IIC…..oIL.

 8. Everybody plays the fool,…”

  “Всеки се прави прави на глупак,..”

  И приема за нормално,след преброяване на бюлетините да се узаконява, че 1 670 гласа са повече от 16 444 гласа…
  И приема за нормално,след преброяване на бюлетините да се узаконява, че 7 220 гласа са повече от 24 168 гласа…

  Докато “Всеки се прави прави на глупак,..” /ОСОБЕНО десните “ЛИДЕРИ” и “ЕКСПЕРТИ”/, ще бъде така…
  Рашидов ще нокаутира полицай… безнаказано…
  Сидеров ще къса пагони на офицер…безнаказано
  Ще ни учат на култура и възпитание такива сархоши и простаци като Вежди Рашидов и Александър Симов…
  Ще ни управляват такива крадци като Борисов и Нинова…
  Според Галя Ченкова,шефката на приходите , жегодно НАП опрощава/харизва/ като “несъбираеми” над 6 млрд.лв. данъци
  на обръчите им от фирми…
  Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди,
  че премиерът Костов лично му е спуснал Нинова,…
  като изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД, за да го “приватизира”…

  Странно…
  Всички онемяват и “Всеки се прави прави на глупак,..”, когато стане въпрос за ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ водачи на листи и
  “избираеми места/праг на преференциите/…
  Поради което е нормално такива безкултурници да ни бъдат министри на културата…

  ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ водачи на листи и
  “избираеми места/праг на преференциите/ са СВЕТАЯ СВЕТИХ на безкрайния “преход”…
  Наближават местните избори, при коита прагът на преференции за общински съветници е още по висок…
  Но…“Всеки се прави прави на глупак,..”

  А тогава от какво недоволствате???

 9. За Рашидов има още един проблем, който често се пропуска дори и в критичните медии.

  Търсене “Рашидов скулптор” (също и на Английски и на Руски)не открива нищо (нищо!) за него в попрището на изкуството, а има само материали за политическото му амплоа. Търсене за други творци пък било то и тоталитарни любимци моментално намира не само че са политдейци, но също че каквито и да са все пак са и реални хора на изкуството.

  Накратко има вероятност Рашидов да е тотално менте и скулптурите най-много да са му хоби, но не и работа с която да прави пари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.