Ухажването на десните с нож в лявата ръка зад гърба

Част от опасенията ( ми ) за димната завеса, наречена “шпионски” скандал с Русия, вече се сбъдват с ускоряването на процеса по прокарването на руско-турския проект на евразийската дружба през България. Това ускоряване беше декларирано вчера на срещу на руско-българската дружба във Варна под форма на заседание на междуправителствена комисия, която съществува, за да се усмихва пред камерите след взетите вече решения между руския самодържец и неговия нашенски васал, изобразил тук поза “непричом” към разобличаването на добре известния фак за воденето на руската хибридна война срещу България чрез московската пета колона.

Да се готвим за същото развитие и по най-скандалната част от руския натиск за създаването на още една руска ядрена база в България, тази край концлагера в Белене.

Втората причина за същия скандал обаче със сигурност е баламосването на евентуалните наивници в дясното политическо пространство, готови да повярват, че Борисов най-сетне се бил опълчил на Кремъл ( за каквото и да било) и така да обезоръжи поне малко упреците, че не прави нищо против волята на Путин. Което само показва колко голям за него е залогът на местните избори в столицата, където от избирателите на “Демократична България” се очаква да имат решаващ глас при всеки евентуален балотаж за кмет. 

Не е работа на един политически комента(то)р да се занимава с мечти. Но нека по изключение да представим какво би станало, ако силата на автентичното дясно в столицата имаше общонационални измерения.

Питам, защото ухажването на омразните на ГЕРБ и останалите (уж) различни партии срещу автентичната столична десница започва да набира невиждани форми от създаването на НДСВ като разбивач на дясното. Тази група избиратели е била подлагана на всякакви примамки, но никога в историята на прехода не била така явно подлагана да изкушения от страна на откровените си противници. Все е било десните да бъдат мамени в паралелни на вид проекти, но в противоположни още не бяха канени. 

Както вече споменах, руският т.н. шпионски скандал е вече достатъчно едра величина в това уравнение, за да бъде скрита от погледа на политически зрящите хора у нас и в чужбина. В Москва издайнически се отнесоха с разбиране към българчетата, посегнали на техен човек с обвинение, че явната му дългогодишна дейност в полза на Русия е форма на шпионаж. Какво ли е смекчило почти до мъркане ( с официални руски констатации, че няма да се наруши динамиката на дружбата между София и Москва ) мечешкото ръмжене от Север, ако не усещането, че от халосния изстрел дружбата с българските лакомници няма да пострада?

След като подкрепената от БСП претендентка за кметския пост Мая Манолова стигна до това предварително да зарибява симпатизантите на “Демократична България” с обещания за подкрепа на техния кандидат при евентуален негов балотаж срещу ГЕРБ в столицата, нека си представим какво ли биха направили другарите и другарките , ако десните бяха също толкова ключов фактор в цялата страна. Направо не ми стига въображението да си представя още на какви отстъпки биха били готови от собствения си вой срещу “психодясното” остриетата в тъпата антилиберална кампания на БСП, като депутатинът Александър Симов.

Явно на някои съветници са им омекнали колената от тежестта на това ухажване и са дали лошия съвет на кандидата на “Демократична България” Борислав Игнатов да седне в злополучната инвалидна количка в компанията на двете си ухажорки Мая и Йорданка, което наистина е благотворително, но за тях, а не спрямо горкото дете с двигателните проблеми, употребено като фон за предизборни цели. Тази снимка на вероломството в политиката, в която Игнатов не е изкушен ( и това трябва да му служи за предимство, а не да се превръща в минус за него), би трябвало да му служи за обеца на ухото. За да не се прерасне в котва на врата в блатото на статуквото – същото, което заведе президента Първанов да се снима с детенце на ръце в дома за изоставени болни деца в Могилино след филм на БиБиСи, първоначално оплют от него. 

НА СНИМКАТА от в. ” 24 часа”:  преди 10 години, на 15.09.2009 г. президентът  Първанов се снима с дете в дома в Могилино в опит да замаже гафа с раздразнението  си от филма на БиБиСи, показал мизерията на детския дом

 

44 мнения за “Ухажването на десните с нож в лявата ръка зад гърба”

 1. Отношенията между България и Русия не са влошени, обяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министъра на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, предаде агенция „Фокус“.
  Борисов допълни, че отчитайки и историческите, и приятелските отношения – добри и лоши през годините, в момента са те са прагматични, точни и коректни, и взаимноизгодни. „Никога не е стояло във вниманието да разваляме отношенията си с Русия, нито те с България“, уточни премиерът. Той коментира, че стартиращият утре строеж на Балкански поток е много положителен и че по тази тема България и Русия действат заедно.
  Борисов припомни, че България е заплатила реакторите за АЕЦ „Белене“ и че за страната ни е важно процедурите около проекта да са прозрачни, ясни и точни. „Съревнованието е много голямо между държавите компании на Китай, на Южна Корея. Така че ще се постараем максимално бързо да проведем всички тези преговори. Виждам и огромен шанс, ако параметрите и изпълнението са в рамките на договорените правила, да стане един много добър проект“, обяви Борисов.

 2. Пропадаме безвзвратно ако трябва да избираме между червената шапка и неутралнобезцветната калинка.
  Всички против тях, против АЕЦ Белене и руските пошоци.

 3. Разрастването на десницата из цяла България не е утопия според мен. То е възможно и момента е подходящ. Самия факт на ухажване от сестра Галева, че видите ли, тя щяла да подкрепи арх. Игнатов на балотаж говори, че им треперят гащите от страх десницата да се разрастне из цялата страна.

 4. One finale strive
  Много мина, мъничко остана.
  Вярно е, победата има много бащи, поражението-никой но без титаничните, многогодишни усилия на Иво нямаше да му се види утрешният край на МОЧА.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-andrey-kovachev-i-aleksandar-yordanov-initsiatori-na-rezolyutsiya-sreshtu-totalitarnite-natsistki-i-komunisticheski-rezhimi

 5. Пак в този смисъл мисля, че д-р Антон Койчев, председател на софийската организация на СДС, шикалкави по отношение на МОЧА – видно от интервюто на Коритаров вчера в “Свободна зона”. Вкрайна сметка “имали и други по важни приоритети”, но те щели да настояват за преместването на МОЧА.
  Лично аз мисля, че ще се преименува пак парка Заимов на Оборище, понеже касае българин-майцепродавец, Ст. Заимов. Колкото до граф Игнатиев и МОЧА – там Бойко Борисов ще си каже тежката дума – НЕТ!

  https://www.vbox7.com/play:ba35f5114e

 6. Каквито и пушилки да се вдигат…. днес подписахме 2,5-3 млрд лв наши пари да потънат в руската газова тръба! Данък Русия става все по-висок!
  А русата калинка Мая, която с една диплома от гимназия беше чак омбудсман.. какво да коментираме. На снимката от вчера се вижда как червеното котило се събраха! Днес си обещават взаимна ОФ подкрепа.

 7. @Ив.Терзийски

  Пардон, към предния ми коментар: не Ст. Заимов, а сина му ген. Владимир Заимов.

 8. Иво, по-долу прилагам адресите, на които е записана и преведена на руски речта на Г. Каспаров в Торонто, на събиране по случай 80-та годишнина от подписването на пакта Рибентроп-Молотов. Речта е правдива и съвсем лекo се докосва до съвременната политкоректност. Което ще рече, че не са спестени днешните залитания на западните политици по отношение на Московията. Ако се намери някой от читателите да я преведе на български и ти да я споделиш тук, мисля си, че ще бъде полезна за приятелите, които четат блога.
  Поздрави, С. Вълков
  https://youtu.be/EC0NyK93ErY
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5D7FDD262A635

 9. Ето така става! Лесно е да се намери законова възможност, стига да има искрена обич и отговорност пред народа, който те е избрал да го представляваш! Но и кураж на възрожденец трябва!Не е за всеки тази работа!
  Дано това да е само началото!

  Цацаров: Предложил съм на президента отмяна на придобито гражданство на хора от Русия, Йордания и Пакистан

  https://faktor.bg/bg/articles/tsatsarov-do-momenta-v-7-sluchaya-sam-predlozhil-otmyana-na-pridobito-balgarsko-grazhdanstvo

 10. Не е по темата. Историкът Борис Соколов винаги има какво интересно и малко известно да ни каже. Статията е посветена на 80-та годишнина от бастисването на Полша от РККА.
  https://graniru.org/opinion/sokolov/m.277393.html

 11. @Висок, бихте ли бил така добър да цитирате с линк както си му е реда “взаимна ОФ подкрепа” от страна на арх. Борислав Игнатов. Предварително за което ВИ благодаря.

 12. “Съмнително е че еликсирът на имперското безсмъртие е измислен в Москва”
  Юлиуш Мироешевски
  Поляците не са лесни. След като в тежката медийна артилерия Жеч посполита на Полша се поява статия с такова съдържание “процесь пошьол” и мостът тръгна, леваци качвайте се.
  А у нас се чудят силните на деня как по-удобно да си завъртят на североизток дебилите дирници и единствено в дефицит са им кофите с вазелин. ПОВРАГА!

  http://www.focus-news.net/news/2019/09/18/2699855/rzeczpospolita-polsha-tryabva-li-polsha-da-poluchi-reparatsii-i-ot-rusiyai.html

 13. Малко от комшийската турска преса:

  “Ахмет Доган – руски агент”
  https://www.sabah.com.tr/gundem/2016/02/11/rus-yanlisi-dogana-ulkeye-giris-yasak
  “Ахмет Доган – руски агент”
  http://www.haberbg.net/2015/12/hoh-ikiye-bolunduahmet-dogan-hapisten.html
  “Ахмет Доган – Сава и руски агент”
  https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/ajan-sava-ve-dost-13750.html

  Ха ха ха ха….
  Имал сега охранители (“рапонци-ипонци”, не японци, ха хи ха), русняци бе.
  Борец срещу комунизма, ей!
  А пък комунизмъ ни – руски комунизъм.
  Цял ИНСТИТУТ изгради за него десе. Научен институт, значи.
  Т.е. комунистическата власт у нас заедно с руската комунистическа власт – направиха НЕГО и института МУ.
  Проект “ахмет – сава”.

  Още една дренка от същия тоя дол.
  Дето всички си оставаме в него….
  Той на баира ГОРЕ, ние в низините ДОЛУ
  Да де, сега щяло да има и конектор, някакъв. За разнообразие на същия пейзаж…

 14. “Ухажването на десните с нож в лявата ръка зад гърба”
  И кои са “десните”?
  Десни ли са десните лидери?
  Щом приемат за нормални при изборите “левите”вождистки “избираеми места” /праг на преференциите и водачи на листи???
  Десни ли са десните лидери?
  Щом приемат за нормално,след преброяване на бюлетините да се узаконява, че 1 670 гласа са повече от 16 444 гласа???
  Щом приемат за нормално,след преброяване на бюлетините да се узаконява, че 7 220 гласа са повече от 24 168 гласа???
  Десни ли са десните лидери?
  И кои са “десните”?

 15. Традиционни руски атомни партньори се отказват от неговия “мирен атом”:!

  – Беларус: атомната Островец. Нещо не става. След бурята “буревестрик”. Съмненията отиват НАГОРЕ
  – Индия: местни централи, правени от росатом, недоволстват заради турбини и генератори, проточени строителства. Милиарди май ще бъдат погребани
  – Китай: пак не щат руско. Лоши турбини, друго тоже. Пак същия росатом. Вездесъщия.

  Ние:

  НАВИРАМЕ се най-дълбоко! Най-най!
  В ядрено-жабения ГьОЛ!
  Заеби беларусци, индийци. Китайци.
  НАЛИ ТОЙ Е РУСКИ.. РУСКИИИИ… ОООХХХХХ КАКЪВ КЕФ.

  Турския поток – ТОЖЕ!

  РУСКИ БЕ, РУСКИ!!
  Заеби “американски”.
  Това е боко, ей!
  (и всички след него…)

  https://sprotyv.info/news/ot-rossijskogo-mirnogo-atoma-otkazyvajutsya-tradicionnye-partnery

 16. (преписвам от друг:)

  Кат Русия няма втора,
  тъй коварна на света,
  тя е наш’та зла прокоба,
  тя е равна с низостта!
  Кат Русия няма втора,
  тъй коварна на света,
  тя с русизъм зарази ни,
  до цинизъм разврати ни!
  Кат Русия няма втора,
  тъй коварна на света,
  с русофилство поквари ни,
  с комунизма унищожи ни!

 17. МОжеше да се каже, че едно време бе създаден ДСБ, за да разбие СДС, но се започна с НДСВ.. Закрива се иван Костов, който дори онзи ден започна да говори, че тези русофили не били опасни шпиони, за разлика ор онези от Атака и БСП, която е вярно, но прикрива обвиняемите, които трябва да си понесат заслуженото с доживотен затвор.
  Може да се каже, че Манолова е руската кандидатура, а Сандъкова е милиционерската. Можеше да се каже, че президентът участва в предизборната кампания за кмет на София, помагайки на Манолова с критиките към лошата проевропейска политика. И то с нясната уговорка, че именно Борисов ни връзва с руските азиатски интереси, въпреки това, че немците прокарват поредния газопровод, щото са тъпи нали?
  Щото се появи “Спаси София” в услуга на Манолова и против всички в синьо, но за тях няма думи.
  Не може да си затваряме очите- поляризацията и двуполюсния модел са отново факт- или с Европа или с Руска Азия? Или приличен живот или старата мизерия- изберете сами!

 18. EТО един кораб.

  Американски. Носи течен газ. В Одеса – Украйна:
  https://uprom.info/news/energy/v-odeskyj-port-dostavyly-partiyu-skraplenogo-gazu-z-ssha/

  Ето още: руснаци си го казват:
  “Русия вдига цената на газта – НО Украйна си оправя терминалите на пристанищата, да получава втечнен газ от другаде”
  Т.е., и от Америка
  https://www.themoscowtimes.com/2014/04/02/ukraine-revives-lng-terminal-plan-as-russia-raises-gas-price-a33576

  Ето и американски кораб в Полша.
  Големите железни балони.
  И ЦЕНАТА НА АМЕРИКАНКСКИЯ ГАЗ ДАДЕНА. ПО-ДОБРА. В сравнение с тази на ГЪЗПРОМ
  120 до 300 долара за 1000 кубически метра
  https://biznesalert.com/poland-pgnig-lng-usa-price/

  ПО-ЕВТИН ОТ РУСКИЯ.
  А И ПО-ДОБРА СХЕМА.

  НО:
  НИЕ ИСКАМЕ РУСКИ!
  ЗАЩО?
  Защото боко решава. Жабока боко. Като за белене.
  Да де, ама ние си го избираме. Него – същия боко. Да де, не съм аз. Но едно достатъчно друго мнозинство.
  Значи – като резултат – населението иска да е ТАКА.
  Щом е така – никой не ни е ВИНОВЕН!!

  НАТРИСАШ се отново на Русия.
  Ядрено. Газово. Всякакси.
  ИСКАШ го това.

  Има ли избор – ИМА.
  Подминаваш ли го – ПОДМИНАВАШ го.
  (а и после се правиш на “съюзник”)
  Преди НЯМАШЕ избор. Той бе единствен – Червен. Компартия и съветски съюз. Отклониш ли се, критикуваш ли ги – МЪРТЪВ си.
  Но сега – пак си “мъртъв”. Глупаво, САМ НАВРЯЛ СЕ.

  Заради Шистовия начин – на американците газа от земята идва вторичен. Т.е. ТЕ ГО ДОБИВАТ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ.
  Затова и шистовия начин бе “прокълнат”. Прокълнат от руската пропаганда. То и това нещо поето добре у нас – начело с антиамериканското въстание српешу Шеврон. Оглавено калфи-курлели и сие. Но последвано НЕ от малцина.
  НЯМА НАЧИН американският газ да не е (един от) НАЙ-ЕВТИН на межуднародните пазари.
  ПО-ЕВТИН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ОТ РУСКИЯ (“пъти повече” ха ха ха)
  https://www.nytimes.com/2017/10/16/business/energy-environment/liquified-natural-gas-world-markets.html

  НО – НЕ, НЕ и НЕ!
  РУСИЯ!!
  ПО-ГЛУПАВИ ОТ БЪЛГАРИТЕ НА СВЕТА НЯМА!
  ОБЩЕСТВЕНО И ПОЛИТИЧЕСКИ
  Ниско ниво на обществено-политическо съзнание.
  Затова, “РУСИЯ” процъфтява в България. Такова нещо няма другаде. Няма аналог в света.
  Отърваването от руската ЧУМА продължава с гърчове, с десетилетия.
  Ако въобще се състои.
  Ако въобще се възприема така.

  Никога в историята на БЪЛГАРИЯ, 1350 години, е нямало такова нещо. Такова ОБЗЕМАНЕ от друга държава. Душевна слабост слабост и бедност. ПРОПИВАНЕ. Състояло се само през последни няколко десетилетия. От 1940-те години насам.
  Но оставило следи за ПОКОЛЕНИЯ напред.

 19. Какви ИДИОТИ има, направо не е за вярване. Да, ама не.
  С пут.ин-вперьод!
  Боже, кога ще се събереш вересии, Боже!

 20. За Николов.
  Заявеното: “Да изметем ГЕРБ от София, ако трябва с помощта на Мая”….. достатъчно ли е?

 21. @2 Висок, линк ако обичате от който да личи, че това са думи произнесени от арх. Борислав Игнатов.

 22. Националният предател ББББ/Бандита Бойко Борисов Българоубиец/, тържествено обяви на 18.09.2919г.:
  България подписа договор за 2.5 млрд. лева за строежа на газопровода “Турски поток”…

  Борисов подписа за “Турски поток”, ама с руски газ…

  Украйна вече внася АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ (LNG) през пристанището си Одеса
  Корабите с газ минават през Босфора, оттам “нагоре” по същата черноморска вода,
  като нашата, и отиват на пристанището на Украйна.
  Значи могат да акостират и на български пристанища, нали?
  И защо за 2,5 млрд. български лева, не построихме български терминал за втечнен газ,
  за българската промишленост, за българските отоплителни ТЕЦ-ове, и за българските домакинства???
  А “спонсорираме” руската икономика?

  Борисов подписа за “Турски поток”, ама с руски газ…

  ПОЛША отдавна са се диверсифицирали!
  Идващият от САЩ втечнен газ е с 30% (30 ПРОЦЕНТА) по евтин от руския газ!
  https://biznesalert.com/poland-us-lng-russia-gazprom-gas-price/

  Борисов подписа за “Турски поток”, ама с руски газ…

  Гърция вече година ползват внасяният от САЩ втечнен газ, с 30% (30 ПРОЦЕНТА) по евтин от руския газ…
  Гърция вече стабилизира икономиката си, а България продължава да затъва на дъното на ЕС…

  Борисов подписа за “Турски поток”, ама с руски газ…

  Преведено на разбираем език…
  Путинистът Борисов инжектира Русия с 2,5 млрд. български лева….
  Путинистът Борисов закопава още по-дълбоко България на дъното на ЕС…
  След три мандата на путиниста ББББ, България е последна по всички икономически и социални показатели… вече далече от Румъния…

  Борисов подписа за “Турски поток”, ама с руски газ…

  И това ще продължава… “И така, до края на света”… докато властта се избира в незаконно гласуване…
  С водачи на листи и “избираеми места”…
  А прагът на преференции, при предстоящите местни избори е още по-висок…
  Само комунист или ненормален може да приеме за нормално и законно, че…
  2 670 гласа са повече от 16 444 гласа, нали?…

  Борисов подписа за “Турски поток”, ама с руски газ…

 23. Все пак маноловна е поискала открита подкрепа от ДБ, докато “десните” “европейци” иот ГЕРБ и тяхната марионетка-фандъковна НЕ искат подрепата на ДБ?!?!?!?! ЗАЩО?
  ЗАЩО фандъковна НЕ иска подкрепа от ДБ и от истинската десница на София?????
  Защото и тези “избори” ще бъдат ,пак, ФАЛШИФИЦИРАНИ от ОПГ-ЦИК, и за това байхуй и ГЕРБ не искат ДБ да ги подкрепи!
  Ето това е и отговора за изборните манипулации, за които постоянно говори платеният ТРОЛ – “парлама десни”!
  Той не задава тези си въпроси нито към милЮционерите от ГЕРБ, нито към “парлама левите” от БСП и ниновна, нито към “парлама патрЕотите” от МВРО или пък към ченгесарско-мулташката ШАЙКА на дУган! НЕ!
  Защото тези негови въпроси се отнасят САМО за тях , но не и за евродепутата на ДБ – Р.Кънев!
  Но той продължава да ни залива с ФАЛШИВИ новини , вместо да си задава въпросите към ОПГ-ЦИК, които фалшифицират изборните резултати за различните партии и за различните евродепутати!
  Ето такива платени КАЗИОНни ТРОЛове ни отклоняват от основните въпроси за кметските избори в София!
  А един от най-основните проблеми е ,че през следващите 4 години в София ще се “усвояват” над 10 милиарда , което е 2 пъти повече от фалирането на КТБ! 2(ДВА!) ПЪТИ! ПОВЕЧЕ!
  И тези огромни пари не трябва да се раздават и “усвояват” във вид на ПОРЦИИ и СУДЖУЦИ ,през следващите 4 години , както беше до сега, през последните 10 години, при “успешната” учительница-фандъковна! НЕ трябва!
  Дрг въпрос е и това ,че маноловна не е показвал до сега ,че е автентичната кандидатура на БСП! Защото нейната номинация беше издигната много преди изборите, от още преди самата тя да е решила ,че ще участва в тези избори!
  Т.е. нейната кандидатура беше издигната по старият ченгесарско-милЮционерски начин! И така не оставиха друга възможност на БСП и ниновна ,освен да подкрепят натрапената им отвън кандидатура на маноловна , която даже беше напуснала омбудсманската си служба , на която също беше НАЗНАЧЕНА! Също както и сега беше назначена за кметските избори в София!
  Остава само да си отговорим на ВЪПРОСИТЕ , коЙ стои зад постоянните преназначения на маноловна, през последните 10 години! Кой има ПОЛЗА от нейните НАЗНАЧЕНИЯ!
  И да повторим отново ,че през следващите 4 години в София ще се раздават ПОРЦИИ ,които ще са колкото 2(ДВЕ!) фалирани КТБ! …..над ДВЕ!

 24. @ВИСОК

  Не е достатъчно. Поставил сте изречението в кавички, значи цитирате, а щом цитирате, трябва да дадете източника. Ако го има на видео този цитат, телевизиите вече с наслада ще го въртят, макар че и това не би доказало нещо друго освен непознаване на автентично синия електорат и отвращението му към червени политици, дори когато се престарават в опитите си да се измият от червената боя.

 25. Да се чете:
  “Само комунист ПО ДУША или ненормален, може да приеме за нормално и законно, че…
  2 670 гласа са повече от 16 444 гласа, нали?…”

 26. Питам се защо, въпреки мантрите и фанатичната “увереност”, че този път десните ще победят, години наред те все НЕ побеждават ? И този феномен, за съжаление, вероятно ще продължи, защото на гражданите- избиратели се предлагат непознати или малко познати кандидати, възможно е, и да са качествени, но кой може да знае предварително и да даде гаранции, че ще правят точно това, което обещават?
  През последните 25-30 години “демократичен стаж” познаваме личности, които вече са “изпитани в бой”. Тези хора досега не са ни предавали, доказали са многократно, че не се поддават на корупция и не правят компромиси със съвестта си, не залагат добруването и интереса на България и българите заради личния си просперитет и оцеляване във влЪстта. Те са устойчиви и предвидими в говоренето и действията си, като фарове на истината в дезинформационната медийна пушилка, и когато са казали, примерно, че ще разрушат МОЧА, със сигурност знаем, че ще го разрушат, ако бъдат номинирани и избрани. Защо ръководствата на десните партии никога не предлагат точно тези българи, чиито номинации със сигурност биха им гарантирали изборен успех?
  Или някой друг им подава номинациите?! Някой, който има достатъчно възможности окончателно да смаже дясната опозиция, но не го прави умишлено, за да демострира (най-вече за външна употреба) демократичността на властта си, но много внимава да не допусне автентичните демократи реално до властта, държи ги съзнателно на ръба на изтощителното оцеляване, а избирателите им на ръба на надеждата, която ги успива и така им отнема енергията за радикален бунт.
  ЗАЩО не се номинират доказали се експерти като Илиян Василев, инж. Методи Андреев, блестящият икономист Мартин Димитров (има и много други!) които са доказали С ДЕЙСТВИЯТА СИ през годините, че може да им се има доверие, че няма да отстъпят от поетите обещания? Със сигурност, техните кандидатури БИХА СПЕЧЕЛИЛИ ПОВЕЧЕ (досега пасивни) десни гласове от кандидатурата на някой, който тепърва ще трябва да се доказва в публичната реалност като морал, родолюбие, отговорност и компетентност? През годините гражданите научиха горчиви уроци, много пъти бяха предавани и вече не дават доверието си в аванс, защото често се е случвало красивото демократично синьо цвете (спомнете си лицата от ранното СДС 1989 г.), на което са доверили надеждите си, да се разлисти в хищен, отровночервен русофилски изрод.
  Затова не споделям оптимизма на йолоденевци, че арх. Игнатов щял да победи! Мисля, че, за огромно съжаление, няма да победи и затова носят вина водачите на демократичните партии и коалиции.

 27. Драги SMS, да плачете за “нероден Петко” няма смисъл. Сигурен ли сте, че ако ДБ бяха предложили известно лице (и аз съм голям/а фен/ка на поименно споменатите от вас), нямаше да се жалвате, че са прекалено известни и че не са приети извън твърдия електорат? Каквото и да се предложи, на вас все не ви харесва. На крива ракета… нали знаете?

 28. Платеният трол ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ … нарича платен ТРОЛ – “парлама десни”!

  Аз задавам тези въпроси към ВСИЧКИ!!! И към гласуващите, и към негласуващите ….
  И към милЮционерите от ГЕРБ, и към “парлама левите” от БСП и ниновна…
  И към “парлама патрЕотите” от МВРО и към ченгесарско-мулташката ШАЙКА на дУган…

  Защото тези въпроси се отнасят не САМО за тях , но и за евродепутата на ДБ – Р.Кънев!
  Защото и Р.Кънев участства С ПЪЛНОТО СЪЗНАНИЕ в ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ ИЗБОРИ…
  С водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференции/…
  Иначе, щеше ли да държи НЕПРЕМЕННО да бъде водач на листата???

  ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ,
  и коя КОНКРЕТНО е ФАЛШИВАТА новина с която ви заливам???…Ама КОНКРЕТНО!!!…

  Въпросите ги задавам и към ОПГ-ЦИК, но те си имат непробиваемо оправдание!!!Те работят според съществуващият закон…

  Фалшифицирането на изборните резултати е следствие от противоконституционнят избирателен закон…
  Който е ЕДНАКЪВ за различните партии и за различните евродепутати, нали?

  И не ЦИК, а НС приемат Избирателният Кодекс, нали?…

  Ето такива платени КАЗИОНни ТРОЛове , като ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ, отклоняват вниманието ни от основният въпрос…
  За кметските избори в София и за местните избори въобще…
  А той е, че прагът на преференции е още по-висок…
  И така кръгът с незаконната местна и централна власт се затваря…
  Депутатите са избрани по същият незаконен избирателен закон…
  Параграф 22…

  Но вместо евродепутът на ДБ – Р.Кънев да призове за разсичане на “Гордивят възел”, той се прави на “ни лук ял, ни лук мирисал”, нали?
  А платеният трол-манипулатор/т.е.лъжец/ ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ … нарича платен ТРОЛ – “парлама десни” говорещ ИСТИНАТА!

  Защото само платен трол,комунист ПО ДУША или ненормален, може да приема за нормално, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа, нали?
  И да нарича ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ от сайта на цИК, “фалшиви новини”…
  Нали, ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ???…
  Платен трол…

 29. Както виждаме ПЛАТЕНИЯТ с герберастки рубли ТРОЛ – “парлама десни” има единствено за цел да отклонява вниманието на коментиращите , чрез бутафорни дискусии и измислени конфронтации с посетителите на блога на г-н Инджев.
  За това и няма нужда да се обръщаме лично към него , просто той е отново активиран ПРЕДизборно от своите тролски “донори”, в техен интерес.
  Защото са му казали да отклонява вниманието към “големият проблем” с прага за преференциите , докато неговите “спонсори” ,чрез ОПГ-ЦИК, администрацията и парламента ФАЛШИФИЦИРАТ и КУПУВАТ изборите, чрез контролиран вот, подправени протоколи в СИК и ЦИК. Не въвеждат и електронно и машинно гласуване, не премахват “мъртвите души”……и т.н….и т.н…
  Но ПЛАТЕНИЯТ ТРОЛ постоянно повтаря някакви заучени числа ,и задава тролските си въпроси към нас , вместо да ги зададе на тези ,които му плащат , защо те са приели този изборен кодекс с такъв преференциален праг , а НЕ ние! Нито Р.Кънев е приел този кодекс , нито ДБ, нито десните!
  За това нека се съсредоточим към сегашните въпроси за тези кметски избори в София ,и в останалите общини, и да оставим ПЛАТЕНИЯТ ТРОЛ – “парлама десни” да си повтаря постоянните безсмислици ,за които се отчита пред своите грантодатели!
  Сега обсъждаме предстоящите кметските избори , а не преференциалният праг , нали!
  Ние сме обсъждали тук преференциалният праг , много преди да се появи ТРОЛА-“парлама десни”!
  И пак ще пишем за преференциалният праг , но след изборите! Когато ще спрат ПРЕДизборните грантове на “парлама десният”………..

 30. Драги SMS,
  Питаш се “защо, въпреки мантрите и фанатичната “увереност”, че този път десните ще победят, години наред те все НЕ побеждават ?
  И този феномен, за съжаление, вероятно ще продължи”…
  Но това не е, “защото на гражданите- избиратели се предлагат непознати или малко познати кандидати”…
  А това е, защото “десният” избирател, за разлика от “левият избирател” не е овца с бюлетина…
  “Десният” избирател е нормален, мислещ и независим човек…
  И не желае повече да участва в циркаджийско гласуване, наричано избори…
  Само комунист ПО ДУША, овца с бюлетина или ненормален, може да приеме за нормално и законно, че…
  2 670 гласа са повече от 16 444 гласа, нали?…
  Затова “сините бюлетини” са намалели над 21/двадесет и един/пъти…
  Те просто не гласуват за никой…
  А не, “защото на гражданите- избиратели се предлагат непознати или малко познати кандидати”…
  Това е истинската причина…
  Колкото и “да се правят на ударени” десните шамани, анализатори, активисти и “от ръководството…”
  И накрая само десните шамани, анализатори, активисти и “от ръководството…” ще гласуват…
  Сами за себе си…
  Като лудите…
  Защото “десният” избирател е нормален…
  И не “за жалост”, а така трябва да бъде!
  Стига сме се правили на ненормални, като левите овце с бюлетина!
  Десните лидери,… ако не са “лидери сами на себе си”,… да разсекат “Гордевият възел…с водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите!…
  Нещо неясно, драги SMS ?
  Или считаш за нормално и законно, че…2 670 гласа са повече от 16 444 гласа?…

 31. Нямам впечатление ГЕРБ да ухажва десните, било то и с анекдотични шпионски постановки. Напротив, ГЕРБ ненавиждат десните, неотклонно ги преследват и най-систематично унищожават със силата на целия държавен репресивен апарат. Истинската градска десница в София е свита като шагренова кожа благодаря титаничните усилия лично на Б.Б и Цв.Цв. В страната положението с десницата е още по-трагично отново с най-голямо герберско участие. Какво ще правим ние в София на изборите, не ми е много ясно. На първия тур ще гласуваме за Б.Игнатов и листата му. А на втория- за кого. Тежък въпрос, изисква интелигентно мислене, повече от обичайното. Надявам се да го имаме.

 32. Както виждаме ПЛАТЕНИЯТ с кремълски хибридни рубли ТРОЛ – “ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ ” има единствено за цел да отклонява вниманието на
  коментиращите , чрез бутафорни дискусии и измислени конфронтации с посетителите на блога на г-н Инджев.
  За това и няма нужда да се обръщаме лично към него , просто той е отново активиран КАКТО ВИНАГИ,ПРЕДизборно…
  от своите кремълскитролски “донори”, в техен интерес….
  Защото са му казали да отклонява вниманието и да умаловажава “големият проблем” с прага за преференциите…
  докато неговите кремълски “спонсори” ,чрез ОПГ-ЦИК, администрацията и парламента ФАЛШИФИЦИРАТ и КУПУВАТ изборите, чрез контролиран вот,
  подправени протоколи в СИК и ЦИК. Не въвеждат и електронно и машинно гласуване, не премахват “мъртвите души”……и т.н….и т.н…
  А “узаконяват”, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…
  Но ПЛАТЕНИЯТ ТРОЛ постоянно повтаря неглежира, числата от ЦИК…
  Залива ни с тролските си “тюрлю гювечи” нас , вместо да ги “сервира” на тези ,които му плащат ,
  защо те са приели този изборен кодекс с такъв преференциален праг , а НЕ ние!
  Р.Кънев, нито правосъдният министър Хр. Иванов, не предприеха нищо за промяна на този кодекс …!
  За да може Р.Кънев да се курдиса като водач на листата за Евродепутан
  За това нека се съсредоточим към сегашните въпроси за тези кметски избори в София ,и в останалите общини, и да оставим ПЛАТЕНИЯТ ТРОЛ – “парлама десни” да си повтаря постоянните безсмислици ,за които се отчита пред своите грантодатели!
  Сега обсъждаме предстоящите кметските избори , които ще се провеждат със същият преференциалният праг …
  Даже и по-висок нали?
  Ние сме обсъждали тук преференциалният праг , много преди да се появи ТРОЛА “ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ ”!
  И пак ще пишем за преференциалният праг …
  И преди, и след изборите!
  Но и тогава няма да спрат ПРЕДизборните и СЛЕДизборните грантове на кремълският “ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ ”………..

 33. Да повтаряш непрекъснато една безсмислица е неуважение към другите и говори за срещано разстройство. Крайно време беше това да се каже,защото мълчанието може да е знак за одобрение.
  Благодаря на ПОРЦ.ДУБЛАЖ!

 34. @симпатизант/ка на ДСБ

  Не, ако бяха предложили някой от гореизброените нямаше да се жалвам!
  Щях най- после да се зарадвам и да се надявам на успех.
  А “кривата Ви ракета” нямам намерение да обсъждам!

 35. Въпросния израз го прочетох в първите дни от издигането на Игнатов, но не като негови лични думи, а като изказване на издигналите го Атанасов, Бойкиев и сие…. Приех го като лозунг на тяхната кампания….
  Днес си задавам въпроса, къде са? Бяха много активни при издигането на архитекта, но след първата трудност /снимките на приятелката/ се скриха, в нелегалност ли са? Моите уважения за постъпката на Игнатов, защити се. Но къде са издигналите го?

 36. ВИСОК
  Къде ще ги видиш ,като те не ги допускат до средствата за масова информация.Не се прави ,че не знаеш това.Който иска ги вижда.Без да да съм политик от миналата седмица се видях пет пъти с тях,заедно с Игнатов.На площади,клубове ,форуми.Теб това не те интересува,но важното е да кажеш нещо лошо за десните.Защо наричаш Христо Ивванов Бойкикев.За да го унизиш.Бчзсрамник.Гледай си твоите избраници и недей да манипулираш хората.Спрете се вече бе хора.Каква е тази омраза към десните.Като че ли баце или корни ще ти дадат медал.Ако могат ще те изцедат още повече,но акълтт е до тук.

 37. @ВИСОК

  Ето го ген. Атанасов, не се крие от никого и като го канят не отказва. Макар че какво значение има той колко и къде се показва, щом не кандидатства той за поста? https://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/11126
  По-основателен ми се струва в момента въпросът къде се крие любимият ти вожд, докато енергийната му калинка раздава на руснаците милиарди лева от продънения български джоб? Ти как мислиш?

  @SMS

  Xайде да не се правим на наивни. Ако мислите, че сарайско-библиотекарската мафия не е достатъчно изобретателна да намери или изфабрикува компромат за Мартин, Илиян, Методи или дори за вас, не сте разбрал/a как функционира мутрокомунистическата демокрация.

 38. @ АСЕН

  Ти го каза!
  Тази повтаряща се непрекъснато “безсмислица” са ОФИЦИАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ на ЦИК от изборите за евродепутати…
  Неуважение към другите е и говори за срещано при комунистите по манталитет разстройство е да се отричат ФАКТИТЕ…
  Крайно време беше това да се каже…

  защото мълчанието на ПОРЦ.ДУБЛАЖ и други, е знак за одобрение…
  че приемат за нормално, да се “узаконява” след преброяване на бюлетитите…
  2 670 гласа да са повече от 16 444 гласа…
  А прагът на преференции при местните избори е още по-висок, нали?

  Ти го каза!
  Изборите са повтаряща се непрекъснато “безсмислица” с която се “узаконява” незаконната централна и местна власт…
  ФАКТ ЛИ Е че се “узаконява” 2 670 гласа да са повече от 16 444 гласа???…
  ФАКТ е!/Виж официалния сайт на ЦИК!/

  Неуважение към другите и комунистически манталитет е да се отричат ФАКТИТЕ…
  Нима не е НЕНОРМАЛНО и НЕЗАКОННО да се “узаконява”, че 2 670 гласа да са повече от 16 444 гласа???…
  Ето за това десните избиратели вече не гласуват…
  Защото и десните лидери отричат очевидни ФАКТИ и логични АРГУМЕНТИ…
  Жалко, че ще арх Игнатов се е съгласил да бъде омаскарен…
  Защото, колкото и да се “узаконява”, че 2 670 гласа да са повече от 16 444 гласа, те ФАКТИЧЕСКИ са по-малко…
  Нали, АСЕНе?…

 39. КАЗИОНниЯТ ТРОЛ – “парлама десни”, отново е изпаднал в ПЛАТЕНият си тролският дилириум , но както казах вече той НЕ може да премине “преференциалният праг” на пишещите и коментиращите в блога на г-н Инджев!
  Освен това неговият ТРОЛски “мандат” ще свърши след един месец, след провеждането на изборите, когато ще бъде “деактивиран” от ЛОБИстките ОБРЪЧи на властта, и ще му спрат “преференциалните” ПРЕДизборни “грантове”………..НАЛИ!

 40. КАЗИОНниЯТ ТРОЛ – “ ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ”, отново е изпаднал в ПЛАТЕНият си тролският дилириум , но както казах вече той
  колкото и да се пеняви,НЕ може да направи ненормални пишещите и коментиращите в блога на г-н Инджев, за да приемат за нормално,
  че след преброяване на бюлетините се “узаконява”, че примерно 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа, нали?

  Освен това неговият ТРОЛски “мандат” на “ ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ” няма да свърши нито след един месец, след провеждането на изборите,
  когато ще бъде отново “активиран” от ЛОБИстките ОБРЪЧи на властта…
  И няма да му спрат “преференциалните” ПРЕДизборни “грантове”……….докато не спрат казионните “фючърсни избори”…
  Но дори и тогава ще продържи хибридната му война срещу българите, докато не свършат рубличките в Кремъл…НАЛИ@ “ ПОРЦИОННИЯТ ДУБЛАЖ”

 41. Ето едно видео специално за “ВИСОК”, от което между 19-та и 20-та минута се чува ясно от арх. Игнатов какво мисли за червеното котило и къде е ДБ спрямо него. По-нататък във видеото и Христо Иванов се изказва по въпроса: https://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/11152

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.