В каруцата на медиите положението е каруцарско

 

 

 

Наблюдавам разправиите около уволненията и натиска върху журналисти и си казвам, че не се очертава нещо особено да се промени. Мисля така не защото съм “дежурният песимист”, а поради личния опит, по който ( също) съдя.

Когато в началото на 90-те години ме погнаха по политически причини с цел да ме прогонят от поста Главен директор на БТА, какъвто бях на практика избран от общо събрание на колегите и с подписка от тяхно име до премиера ( Луканов, отказал да я уважи) и президента ( Желев, приел да я узакони накрая след падането на Луканов от власт), фактът, че направо си бях мажоритарно утвърден начело на агенцията от много голяма част от бетеанците с нещо като квалифицирано мнозинство ни най-малко не ми помогна. 

За разлика от сега,  по онова време имаше и бурни обществена реакция. Под прозорците на кабинета ми спонтанно митингуваха в моя подкрепа стотици граждани. Ден след ден. 

Опитаха се да ме прогонят в нарушение на конституцията. Изпратиха ми униформен полковник от полицията да се опита ме арестува. Осъдих във Върховния съд незаконния указ на правителството и Конституционният съд постанови, че съм прав да откажа да се подчиня  защото само Народното събрание може да ме освободи от поста. Което най-накрая направи мнозинството, формирано от депутатите на БСП, ДПС и предателите на СДС. Победиха на принципа “целта оправдава средствата”, валидна за всяка фашизоидност. 

Междувременно хитреците, които дърпат конците на медиите, са се научили да се крият по-добре. Особено добре са усвоили урока да не позволяват на журналистите да (противо)действат солидарно. Ако в моя случай от 1993 г. успяха наполовина, защото медийните слуги на властта ме преследваха заедно с нея, но имаше и обратна медийна реакция, то днес отпорът на журналистите на натиска “отгоре” на практика се сблъсква с пълната конспирация на поръчителите на разправата. Това обърква още повече и без това хаотичната реакция на стресираните ( да не кажа дресираните) журналисти.

За разлика от обичайното мълчание на жертвите, с което обвързаните със заробващи клаузи в трудовите договори срещу евентуално проговаряне журналисти преглъщат разправата с тях, този път се натъкваме на разкрития за директорския натиск в БНР. Явно в държавната медия не са си опекли достатъчно работата с юридическите пранги, както в в големите частни телевизии. 

И какво от това? Никой не се учудва, че е имало натиск за уволняването на журналистка заради критичната й позиция срещу предрешения избор на Иван Гешев за главен прокурор. Нито пък е някаква изненада, че следите водят към ДПС. С тези “неща” всички вече отдавна са свикнали.https://offnews.bg/medii/silvia-velikova-pred-sem-direktorat-mi-kaza-che-ili-slizam-ot-efir-711484.html

Както много пъти съм отбелязвал, споменавайки и личния си опит ( на освободил се от тази лепкава зависимост журналист и гражданин ) , днешната деградация е резултат на процес. Не е плод на някакъв внезапен изблик на брутално властолюбие. Процесът, потретвам, си имаше начало. Въпросът е дали някога ще има край при положение, че сме допуснали стъпка по стъпка на ни стъпчат. 

Ако горното не е вярно и защитниците на свободното слово наистина отстояваха принципни позиции, то най-културният ни депутат Вежди Рашидов вече трябваше да бъде пометен от гнева на възмутените и свален от поста председател на парламентарната комисия по култура след откровеното му публично възклицания “ айде стига вече с тази свобода на словото”. 

Сираците обаче не се възмутиха от псувнята на майка срещу майката на всички свободи. Някои не я помнят, за други тя е просто мащеха. К’во толкова, да си псуват властниците. В каруцата на медиите положението е каруцарско. 

28 мнения за “В каруцата на медиите положението е каруцарско”

 1. Още един колега по куртула. На веждито.

  Делянчо.

  Защо делянчо не тръгна към Европейския парламент?

  Отговор:

  (само тонът, заглавията, снимките на ЕВРОПЕЙСКИТЕ публикации са достатъчни – да го подсетят да НЕ тръгва)

  Европейските либерали се дистанцират от дилянчо:
  (ахххххх… той ми бил “ЛИБЕРАСТЧЕ”)
  https://www.euractiv.com/section/eu-elections-2014/news/eu-liberals-distance-themselves-from-bulgarian-mep-candidate/

  Числящият се за либерал делянчо се оттегля от пътуване към Брюксел:
  https://www.euractiv.com/section/elections/news/alde-affiliated-bulgarian-rogue-candidate-withdraws/

  България ПОСЛЕДНА по свобода на медиите в ЕС:
  https://www.euractiv.com/section/future-eu/news/bulgaria-is-last-on-media-freedom-in-eu-and-in-the-balkans/

  Боко и правителството му разклатени (пука му/им) след разкрития по медиите за политическите му съюзици и съюзи:
  https://www.euractiv.com/section/politics/news/bulgarian-pm-destabilised-by-revelations-about-hidden-political-alliance/

  Медийния магнат делянчо Е ОБРАЗЕЦЪТ ЗА ОЛИГАРХ СРЕЩУ КАКВИТО СЕ ВОДИ БОРБА В ЕС:
  (на снимката – по време на РЕДКИТЕ му появявания в парламентО)
  https://www.euractiv.com/section/eu-elections-2019/news/greens-bulgarian-media-mogul-the-kind-of-people-we-are-fighting-against/

  ТОНЪТ НА ПУБЛИКАЦИИТЕ, ЗАГЛАВИЯТА, СНИМКИТЕ са ПОКАЗАТЕЛНИ и за РЕАЛНОТО отношение към ВЛАСТТА, правителството и боко!

  Другото го знаем: българското председателство на ес е супер, магистралите са супер, тръбите от русия са супер.
  А бе, БОКО, ВЪОБЩЕ ВСИЧКО Е СУПЕР!
  Ако не е боко, няма да е така супер.

 2. Представям си ако веждичката не беше “прав” в дошлото МУ извътре изригване “айде, стига с тази свобода на словото” на какви ли по и най-калпави юнаци в сравнение с описаните долу от Доктора щеше да ни докара МОДЕЛЪТ КОЙ. Барат се, ЗАСЕГА, за недосегаеми но времето им изтича. Едно от съществените доказателства за твърдението ми е падането на маски и ТУК, в БЛОГА НИ. На всичко е готово (каквото и да означава това) цялото многоцветно тролско войнство, само и само арх. Борислав Игнатов, да НЕ стане кмет на София. После, т.н. силни на деня, със скоростта на светлината, кой в СЦЗ при бай Ставри, строг но справедлив и с малко късмет и “връзки” килия с южно изложение, кой при краднато в офшорки разни а най-тъповати, куфар, летище, масква.
  Много мина, мъничко остана.
  https://www.reduta.bg/мълчанието-ражда-слухове/

 3. Устите на журналистите се запушиха с пари, много пари. Те миличките не се и възпротивиха. Напротив, приеха за съвсем нормално, морално и архисправедливо, че за дваесеминутно предаване, излъчено веднъж на две високосни години следва да им се заплаща от 5000 до 20000 лв месечно. Какъв морал да очаквам от човек, който не може да прецени, че нещо много пари ми дават за това, което правя. Ако да бяха ония високи еталони на почтеност, ако да бяха много и нежели всичките вкупом напуснали въпросните мракобесни медии, дали положението щеше да е същото. Еми не, обаче… “Проститутки, сър, какво да ги правиш”. Не се сравнявайте с тях, г-н Инджев, дори не си пишете името редом с тия парцалеси. Кощунствено е!

 4. “Най-големият кошмар на блядските патриоти: Във Велика Раззия не е останало нищо за крадене.”
  По Александър Невзоров

 5. Каква хубава дума са измислили в Мордор.
  БЕЗПРЕДЕЛ
  https://www.youtube.com/watch?v=bi0LURFg9Mg
  И обяснение на съвеЦки отдолу

  Работает такой ментовский работяга, в метро стрижет мигрантов немытых, со всякой швалью общается, унижения и презрение терпит. А после еще своей копейкой трудовой с начальством делится, добровольно–принудительно. И вот он узнает, (говорят ходили слухи по отделу), что волки позорные, шакалы беспринципные, не по понятиям живущие, мажористые щенки из собственной безопасности, копают под кого–то. Твари. Нервы у нашего героя ни к черту, алкоголизм хронический, опять же. И вот он, час икс, настал. Сбылись многолетние ночные кошмары, зло пришло за ним. А дальше как во сне, снял с предохранителя, передернул затвор, –”врешььь, не возмешььь суукааа… “

 6. Горе стават големи работи. Има много сериозни индикации, че разборките между кремълските кули набират темпо с необратим характер. Кой-кого. ввХУЙЛО го гласят да го изтемарят курвенската.
  Много мина, мъничко остана.
  Вижте как щерката на гласът на пут.ин Лиза Пескова се е опущила по повод скандалната присъда на актьора Павел Устинов.

  Она заявила, что данный судебный вердикт, разъяривший как прогрессивную, так и регрессивную общественность — «одна из попыток совершить что-то наподобие переворота, против главы государства в том числе». Потому что «наблюдая за происходящим, находясь в здравом уме, начинаешь сомневаться в том, что все это делается с ведома и согласия президента», – подчеркнула она.

  Конечно, умиляет наивность начинающего политолога, свято убеждённой в том, что каждый чих в России происходит лишь с ведома и согласия президента. Но дело не в этом. А в том, что резонансный пост с разоблачением попытки госпереворота вдруг куда-то исчез с интернет-сайта «Эха Москвы», где он был изначально вывешен. И все лица, которые могли к этому быть причастны, твердят лишь два слова: «без комментариев».

 7. “Има два начина да се разложи нацията.
  Да се наказват невинните и да НЕ се наказват виновните.”
  Фридрих Енгелс

 8. Г-Н Инджев, не мога да ви поствам във Фб.. Явно и в интернет се работи. Ще намеря начин ,но не това е въпросът.

 9. веждито и културата
  културата на веждито
  България и веждито
  веждито на България
  България на веждито
  ….

  СТРОИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ

 10. Господин Инджев,много е трудно май да не се продаде човек,но продаде ли се веднъж,става момче(момиче) за поръчки.А Рашидов е еманация на всичко което става в страната на ниво култура.

 11. “Путин едет на “Жигулях” со скоростью 200 километров в час, а впереди едет асфальтоукладывающий каток со скоростью 250 километров в час”

  “Путин держит в секрете свои передвижения, но мы узнаем о них по облицовке домов, покраске травы и проложению асфальта”

 12. ПУТИН СЕ ИЗПЛАШИ ОТ ЕДИН
  ШАМАН! ЗАТОВА БЕЗПОМОЩНО Е ДАЛ ЗАПОВЕД ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН, КОЕТО ОЗНАЧАВА СТРАХ, СТРАХ, СТРАХ ОТ НАТРУПВАЩОТО СЕ ГРАЖДАНСКО НЕДОВОЛСТВО, КОЕТО САМО ОТ ЕДНА ИСКРА МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗПЛАМЕН И ДА ГО КАТУРНЕ ОТ ВЛАСТТА!
  А В БЪЛГАРИЯ СЕ УПЛАШИХА ОТ ЕДИН БОЕЦ! ОТ ЕДНИ ЖУРНАЛИСТИ! ОТ ЕДНИ МАЙКИ С БОЛНИ ДЕЦА!
  МИСЛЯ, ЧЕ ЗА МАФИЯТА ИДВА РАЗВРЪЗКАТА НА КРАЯ. И ТЯ ГО ЗНАЕ ИНАК НЯМА ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ЕДНО БНР, ВСЕ ЕДНО КЬОВЕШИ ГИ Е ПРИВИКАЛА В БРЮКСЕЛ НА СЪД.

 13. Солидарността е акт, присъщ на хора с елементарна хуманност и достойнство. Такива качества явно не са култивирани в българските журналисти. Споделям мнението на Иванова, че не трябва да поставяте името си до такива индивиди, Г-н Инджев. Що се отнася до защита на свободата на словото това не е ли функция на други органи? Какво пречи на циркаджиите, наричани за ПАРЛАМА прокуратура да се разровят #КОЙ е поръчал отстраняването на журналистката от БНР??? Рсзмечтах се….. Пречи им отговора и им треперят гащите, че отговора няма да се хареса на твърдия електорат на руската партия, наричана за ПАРЛАМА турско ДПС.

 14. ИЛИЯН ВАСИЛЕВ:

  – турският РУСКИ поток
  – пак боко и руснаците, пак боко С руснаците, пак боко СРЕЩУ ЕС, но да е ЗАЕДНО с тях
  – играта на руския шпионаж и принуждаващите последствия за България !
  – проектък докъде ще ни докара, ще се докара
  – ПРОТИВОРЕЧИЯТА с ЕС
  – нереалната перспектива и СКЕПТИЦИЗМЪТ остава
  – много по-реалните ДРУГИ проекти

  ЕДНО ЧУДЕСНО РАЗЯСНЕНИЕ

  ДОКОГА БОКО С НЕГОВИТЕ МОНОЛОЗИ И МОНОЛОЗНИ РЕШЕНИЯ!
  (то това да е само…)

 15. Проява на наивност е да се мисли, че има свободна от натиск журналистика.
  Случаят обаче е по-особен, защото НЯМА УВОЛНЕНИЕ, а само сваляне от ефир. Никой не е посегнал на “хляба” на Силвия Великова – тя не е загубила работата си, съответно не е коректно да се говори за юридически трикове, прилагани при прекратяване на трудово правоотношение. До колко и откъде е имало натиск за отнемането на микрофона публично не е известно, но затова пък е известно, че микрофонът ѝ беше върнат под натиск от премиера. Изказването на В. Рашидов, да не се лъжем, е на “народен” език и съответно не се харесва на политически коректните. Следва да си зададем въпроса, какво е “свобода на словото”? Узурпирането на националния ефир от “незаменими” водещи “свобода на словото” ли е? Очевидно тенденциозното водене на новинарски блокове от Великова, Величкова и Волгин “свобода на словото” ли е или злоупотреба с петата “власт”? Следването на дадена политическа линия е коренно различен казус в частна медия и в национално радио или телевизия, които по презумция и по закон трябва да бъдат “независими”. В случая “играта” е много по-голяма и не се казва “свобода на словото”. Залозите са големи, а развръзката ще разберем след изборите.

 16. Не само в каруцата на медиите положението е каруцарско…
  В цялата държава положението е каруцарско…
  И централната и местна власт, водят началото си от каруцарските избори…
  След които се приема за НОРМАЛНО и ЗАКОННО да се “узакони”, че 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  Извинявам се г-н Инджев, но ще Ви използвам като ФАКТ и АРГУМЕНТ…
  И сред приятелите Ви, и сред враговете Ви, Вие сте най-разпознаваемата личност в дясното пространство…
  Много повече от слабо известният арх. Игнатов/моите уважения/ и личностите от листата на съветниците за СОС…

  Обзалагам се!
  Вие щяхте да съберете повече гласове в Евроизборите и от Радан Кънев…
  Защото сте най-разпознаваема личност и в най-затънтената провинция…
  Но…
  Вие няма да бъдете поставен никога на “избираемо място” в никаква листа, камо ли предложен за кмет…
  Поради което няма да бъдете избран на никакви избори…
  Въпреки, че сте разпознаваем 100% от софиянци

  Ето, затова гласуването, измамно е наричано избори…
  А “избираемите места”/прагът на преференциите / водят до очевиден АБСУРД!
  Да се приема за НОРМАЛНО и ЗАКОННО”узаконяването”, че 2 670 гласа да повече от 16 444 гласа…

  Сори, г-н Инджев!
  Вие няма да бъдете назначен нито за говорител, нито за прес аташе в Столична община…
  Освен ако не поискат да Ви “употребят”…

  Извинявам се отново, че аз Ви “употребих” за пример…
  Но какво по-голямо доказателство от това, че изборите в България са незаконни и недействителни…

 17. Внимание!
  Най-сетне, Дамс публикува спъсъка със Шпионите.

  1 Прецидент и дружината му
  240 гуведа в ПарлаЦирка с родата
  100 Министера в Съвета на Разбойницити
  10 илди милционерчета с чобански капи и патуре
  100 илди руску понамазани филийчета с куфарчета и куфаре.
  И още няколко илди знайни и незнайни Партизане, Баницо-прибери, Чорбалъжии и Бизейници от цицата на народните овци.
  Призоваме да бъдат незабавно обслужени за облегчение и щастие на стадото. Беееиееее.

 18. ГЕНИАЛНО:

  “УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ ДОВЕДЕ ДО ВЪЗХОД НА ГЛАВАНАЦИТЕ”

  Д.Смилов

 19. Докато някои ТУК се назландисват и даже ни “убеждават”, че арх. Борислав Игнатов не е алтернатива на МОДЕЛЪТ КОЙ, чиито елитни кукли, попревтасалите блондинки, сестра ГАЛЕВА и Данчето на Баце вече автоматично ги пратиха на балотаж, Легионът на петоколонците, лъвове, титани, а-а и си е оплел кошницата. Димна завеса или по-скоро едното не пречи на другото, заробващите руски енергийни проекти под вещото ръководство на най-добрата ресорна на всички времена и народи, четете лизача тома биков, иде реч за самата ПИГИ, са на път да бъдат реализирани в пълният им обем.

  https://kafeneto.wordpress.com/2019/09/19/de-profundis-как-да-се-преориентираме-български/#respond

 20. Уважаеми г-н GEORGI NIKOLOV,
  Ако не се лъжа, Вие сте юрист…
  Законността е алтернатива на моделът КОЙ…
  Нито арх. Борислав Игнатов е алтернатива на МОДЕЛЪТ КОЙ,…
  нито елитните кукли, попревтасалите блондинки, сестра ГАЛЕВА и Данчето на Баце са алтернатива на МОДЕЛЪТ КОЙ,…
  Алтернатива на МОДЕЛЪТ КОЙ са демократичните законни избори…
  А не избори, като досегашните, с водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите…
  В нарушение на чл.1 ал.3 и чл.6 ал.2 от Конституцията на България…
  Всеки говори за алтернатива на личности, но дума не обелва за алтернативни демократични избори…
  Всеки говори са купуване на цигански гласове, но никой не говори за “циганите”-депутати в НС…
  “Купуващи фючърс” целите избори, чрез водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите…
  Ето Ви конкретни доказателства с ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ от ОФИЦИАЛНИ държавни институции…
  Ако се спазваше ВЪРХОВНИЯТ ЗАКОН, Конституцията на Р. България…
  То 17-те български еврадепутати поименно би следвало да са:

  1.ГЕРБ Мария Иванова Габриел 82536
  2.БСП Елена Николова Йончева 82009
  3.ВМРО Ангел Чавдаров Джамбазки 49109
  4.ДБ Радан Миленов Кънев 34735
  !!!5.ДЕСИСЛАВА ПЕТРОВА ИВАНЧЕВА – независим кандидат 30 310 действителни гласове
  6.БСП Сергей Дмитриевич Станишев 30268
  !!!7.ГЕРБ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПАВЛОВА 27313
  !!!8.ГЕРБ ЕМИЛ ЙОРДАНОВ РАДЕВ 24168
  !!!9.МИНЧО ХРИСТОВ КУМИНЕВ – независим кандидат 22 992 действителни гласове
  !!!10.БСП ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ 20986
  !!!11.БСП ДЕНИЦА ЗЛАТКОВА ЗЛАТЕВА 16444
  !!!12.ГЕРБ ЕВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА 16391
  13.БСП Иво Христов Петков 13958
  14.ГЕРБ Александър Йорданов Александров 13752
  !!!15.ГЕРБ МЛАДЕН НИКОЛОВ ШИШКОВ 13724
  !!!16.ВОЛЯ ВЕСЕЛИН НАЙДЕНОВ МАРЕШКИ 12954
  17.ДПС Мустафа Сали Карадайъ 12007

  Както се вижда от ОФИЦИАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ, повечето от половината “народни избраници” са НЕЗАКОННИ!!!

  Нещо повече!

  От БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
  Велизар Енчев 20986 гласа…
  Деница Златева 16444 гласа…
  Румен Гечев 10819 гласа…
  Момчил Неков 4435 гласа…
  Иван Кръстев 3757 гласа…

  ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)
  Валери Симеонов 5693 гласа…
  ПЪТ НА МЛАДИТЕ (НДСВ и НОВОТО ВРЕМЕ)
  Румен Чолаков 3523 гласа…
  ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ
  Юлиан Ангелов 5356 гласа…
  Александър Сиди 4090 гласа…
  Димитър Шивиков 2680 гласа…
  ПП ГЕРБ
  Лиляна Павлова 27313 гласа…
  Емил Радев 24168 гласа…
  Ивелина Василева 16391 гласа…
  Младен Шишков 13724 гласа…
  Марин Захариев 5909 гласа…
  Николай Диков 6051 гласа…
  Иво Ралчовски 4911 гласа…
  Илия Лазаров 4451 гласа…
  АТАКА
  Георги Димов 3826 гласа…

  Движение за права и свободи – ДПС
  Искра Михайлова-Копарова 3565 гласа…
  Гюлфие Парушева 2786 гласа…
  Петър Чобанов 2745 гласа…
  ВОЛЯ – Българските Родолюбци
  Веселин Марешки 12954 гласа…
  Орхан Исмаилов 3110 гласа…

  Българският избирател е избрал тях, преди БСП Цветелина Пенкова…
  Но не те отиват в Брюксел, а Пенкова…с едва 2670 гласа…

  Цели 24 кандидата са получили повече гласове, от гласовете на БСП-Пенкова, но не те отиват в Брюксел…
  Получилите МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ гласове, от гласовете на БСП-Пенкова , БСП – Енчев, Златева, Гечев, Неков, Кръстев,
  също не отиват в Брюксел…

  Е ,кажете що за “избори” са това, Уважаеми г-н GEORGI NIKOLOV?
  Арх. Борислав Игнатов , елитните кукли, попревтасалите блондинки, сестра ГАЛЕВА и Данчето на Баце или който и да е кмет ,
  са алтернатива на МОДЕЛЪТ КОЙ… или демократичните законни избори…

  Според ОФИЦИАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ, на овластените държавни институции…
  Или ще ме протите да се жаля в съда, чийто генезис също е в незаконните избери с водачи на листи и “избираеми места”

  Как ще коментирате ОФИцИАЛНИТЕ числа, факти и документи на ОФИЦИАЛНИТЕ държавни институции???
  Или и Вие ще замълчите , като “комунист на разпит”…
  Или ще отговорите с тюрлю гювеч, както “експертите на модела КОЙ”…с мантри и вуду-заклинания…
  Уважаеми г-н GEORGI NIKOLOV?
  Не се назлъндисвайте…

 21. Като стана дума за Вежди Рашидов….
  Не знам в какъв контекст е казал “Стига вече с тази свобода на словото”. Като го знам, нищо чудно да го е казал в лошия смисъл. Но аз също бих казал “Стига вече с тази свобода на словото”, защото свобода на словото има (вж. в. Стършел, този блог дори – иди пиши така в матушката), но няма журналисти, които да го използват за благото на обществото. Дали поради клаузите, дали поради числата в трудовите им договори… все едно…

  А по другата тема – дали вече на МОЧА не му е мочана работата, щом и Зюмбюлев започна да пише срещу него? (извинявам се, ако вече е коментирано тук)

 22. §GEORGI NIKOLOV:
  Уважаеми колега, не съм забелязала някой от коментаторите в блога да убеждава, че арх.Б.Игнатов не е алтернатива на МОДЕЛА КОЙ. Напротив, всички ние сме наясно, че той е човекът, когото ще подкрепим, както и листата му за общински съветници. Доколкото ми е известно, водач на листата е Методи Лалов и според мен е наложително този човек да попадне в СОС. Убедена съм, че в негово лице градската десница в София ще има отличен представител. Убедена съм също, че и в национален мащаб десницата осезаемо ще живне с М.Лалов. Обаче ние тук не сме “Клуб на наивните девици” и отново много добре знаем, че арх.Игнатов едва ли ще отиде на балотаж. Столицата отдавна не е обиталище на хора със столично съзнание, произход, култура и възпитание. А всичкото “столичанин”, което е приходящ селянин си е откровен я БСПар, я ГЕРБер или па шаман на Тангра, Орфей или Сите българе заедно. Боклукът е много повече от 50%, поради което и нямам оптимистично очакване. Ето защо непрекъснато моля десните софянци, с които контактувам да бъдат максимално отговорни, разумни и решителни. Защото сега ние може би няма да спечелим София, но резултатите от този избор ще бъдат РЕШАВАЩИ за парламентарните. Както е речено: Кой, ако не ти; кога, ако не сега.

 23. @Иванова
  Многоуважаема Иванова, първо чета ВИНАГИ с огромно удоволствие съдържателните, сочните и с великолепно чувство за хумор вашите коментари. Колкото до моят извод, че дори ТУК се намират хора които не виждат АЛТЕРНАТИВА в лицето на арх. Борислав Игнатов на МОДЕЛЪТ КОЙ, той идва от обстоятелството, че някой ни призова да подкрепим сестра Галева, друг като контрапункт на “по-малкото зло” вижда в Данчето на Баце “по-малкото зло”, за трети, “всички са маскари”, четвърти, БИ бил непознат и оттук-неизбираем. Море, ПИК-цовците така хубава реклама му направиха особено сред младежта. Та е много, много важна. Вместо да избодат очи, изписаха вежди. Те далеч не са сред категоризираните от вас нови “столичани в повече”. А колкото до измета наистина напълнил София, така е. Но моята надежда е, че нашият човек ще успее, да се класира за балотаж за сметка на осичката мая и после набралите на ЙФ от безумните екологични и архитектурни решения задушаващи столицата ще го направят кмет. Може да е наивно на пръв поглед но сме длъжни да направим от себе си всичко за ПОБЕДАТА. Или поне да опитаме както казваше главният герой от шедьовъра “Полет на кукувиче гнездо”. Вместо това се сеят в БЛОГА НИ съмнения с прозрачният намек, да не си губим гласа. Да, ама НЕ.
  Надявам се, че съм бил полезен.

 24. Уважаема Иванова,

  Десницата не е градска, нито селска. От думите Ви оставам с впечатление, че подценявате хората с десни убеждения, които не са имали “честта” да се родят в столицата. Това издава комплексарщина, присъща тъкмо на столичаните, които са се сдобили със софийско жителство в следствие на не много …..почтени компромиси. За толкова години разцепление в дясното пространство(което е следствие на арогантност, като Вашата), трябваше да сте проумели, че с такава арогантност не се привличат симпатии. А автентичната десница има нужда от симпатизанти. Що се отнася до песимизма Ви, че арх. Игнатов(който бай дъ уей също е селянин по пътя на Вашата логика) едва ли ще стигне до балотаж, също не го споделям. Вярвам даже, че ще бъде избран. Ментализирайте се, че София не е центъра на Вселената и софиянци не са висши същества, десницата е автентична, или, както в случая с ГЕРБ-менте. Смятам, че сме единодушни, че трябва да махнем ментето от власт, за да не се срамуваме, че сме европейци под руско иго.

 25. ИВАНОВА
  Чета винаги вашите коментари,много смислени,а и чести изпълнени с прекрасно чувство за хумор.Вие казвате един безспорен факт,че десницата има успех в централните квартали на София.И редовно при всички избори.Логично че тези хора познават по добре проблемите на града от новозаселените като кварталите Люлин и Младост..Не виждам нищо лошо в това ,че назовавате нещата с истинските им имена.Не може герберската селения,наследник на партизанската да *управлява* столицата на България толкова време и ние да мълчим.Тук не става въпрос само за село или град,става въпрос за манталитет.
  В десницата има най добрите експерти по много въпроси.
  Но присъединяването на такива хора като Игнатов и Лалов/спомнете си Лалов как организира бързо Соф.районен съд в сградата на военните/ ми дава надежда за България.Може и да не ,спечелим изборите/ селенията преобладава и трудно се променя/.
  Делът на качествените хора нараства в десницата.Подкрепете десницата.Те знаят какво правят .В наш интерес е.

 26. Парламата, ти отскоро коментираш в този блог, но май отскоро си се събудил и от зимен сън. Обществото през последните години не си задава въпроса кой е “КОЙ?”, защото знае: това е библиотекарско-сарайската шайка, която управлява задкулисно България. Всичко останало, което (прекалено) многословно коментираш, е следствие на това. Предлагаш свестните да не гласуват. Но ако те не гласуват, НЕсвестните ще бетонират модела “КОЙ?” за пореден път. Затова излизането от дилемата не може да бъде негласуване, а масово гласуване за антисъветската алтернатива (наричам я така, защото арх. Игнатов единствен се е позиционирал ясно по отношение на МОЧА; отделно на това са експертните му знания и опит, с които многократно превъзхожда превтасалите кандидатки на баце за кметица на София). Има достатъчно време до изборите всеки от нас да се опита да убеди близките си в това.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.