Запушването на усти ескалира в деградираща прогресия

Професор Александър Кьосев е бил спрян от участие на БНТ по политически причини след като вече е бил поканен в определено предаване.

Добре дошъл в клуба! Пребивавам в него от години. И не само в БНТ. 

За “последно” ми се случи в навечерието на т.н. шпионски скандал с Русия, измислен от властта като обезболяващо хапче за привържениците на прозападната политика в България ( и в чужбина ) и като индулгенция за колениченето пред руско-турския газов поток. А след като пийнат от него нашите “борци срещу руските шпиони” ще се опитат да захлебят и от гьола край Белене. 

Изненадващо за мен миналия септември ми се обадиха от БНР, където съм практически забранен от години като коментатор. Ясно обясних, че не съм в София и мога да се включа само по телефона. Водещата се съгласи. След което минути по-късно се обади да ми съобщи, че “ръководството” много държи да съм в студиото ( при положение, че е невъзможно). Дали не мога да дойда? Не, не мога, както вече заявих, подробно описвайки, че по същото време трябва да изпратя зависими от моите шофьорски услуги близки хора на летището в София. Е, жалко. Друг път… 

Иначе казано, поканиха ме, ама друг път. По изричното настояване на “ръководството”, което ужасно много държи да ми се наслади в студиото – същото ръководство, на “главанаците” ( по Б. Борисов ) което се издъни с добре известния текущ скандал в БНР.

Апропо, интересно е, че шефът на БНР заплашва сега със съд всички, които били опетнили ( или както там се изразява) името му в рамките на скандала. Но не се обижда и не иска да съди премиера Борисов за това, че го нарече “главанак”.

Не по-малко жалко се развиха и гърчовете на БНТ във връзката с поканата на водещия Георги Ангелов да участвам в празничната програма на телевизията на самия 3 март тази година. Преговорите за това самотно и алтернативно на леещата се от екрана на БНТ русофилщина продължиха …близо три месеца. Храбрият колега Ангелов беше устоял на поканата си, но не и на изричното изискване, тя да бъде опорочена с непременното съскане срещу мен в студиото на яростен противник без задръжки в просташкото поведение. Лъснаха в цялото им лицемерие напъните на БНТ да се прави, че винаги представя “другата гледна точка” като уж дават, но на практика да отнемат след това думата на алтернативата в рамките на няколко опорочени по сценарий думи. 

От предварителните уговорки подразбрах, че в ролята на заглушителя на моите думи ще бъде монтирана проф. Нина Дюлгерова, която …не може да чете книги, освен в специален формат на компютъра, тъй като е изключително зле със зрението. Книгата ми “Измамата “Сан Стефано”, заради която бях поканен, не съществува в такъв формат и беше обречена да не бъде прочетена от Дюлгерова. Това не й попречи злобно да я заклейми, стараейки се да ме похлупва и прекъсва окастреното ми и без това във времето участие в предаването на 3 март, съкратено в “движение” заради видимо далеч по-важните преки включвания с възторжени описания на известни на всички детайли от руския паметник срещу Народното събрание.  

Полусляпата Дюлгерова, която няма как да е прочела книгата ми, продължи в този дух 4 дни по-късно с аутодафето срещу мен, организирано този път във в. “Труд”. В интервю за вестника тя предложи на мен ( и на Александър Йорданов ) да ми бъде забранена “свободната журналистика”. И си позволи да клевети, че ми “плащат”, за да пиша. За което обявих, че ще я съдя за клевета ( и още не съм се отказал ). 

По интересно “съвпадение” на същия този 7 март, в деня на интервюто на Дюлгерова, банда от двадесетина хулиганстващи цензори, ритуално облечена в кожени дрехи, беше изпратена от Варна в Добрич като руска глутница “нощни вълци” да ми запушва посред бял ден устата в опит да провали представянето на същата тази книга “Измамата “Сан Стефано” при същите обстоятелства, валидни и за Дюлгерова: от изкрещяните опорни точки на агресорите в Градската библиотека в Добрич стана ясно, че никой от тях не е чел обругаваната по поръчка на шефовете им книга и няма представа за какво се говори в нея. 

Припомням изстъплението на Дюлгеров и потретвам: тя се произнася като екзекутор за една книга, която не е чела и това се превърна в акцент във въпросното предаване по БНТ на 3 март. На практика бях поставен до нея на подсъдимата скамейка, включително от седящия насреща в студиото водещ Д.Стоянович чрез насочената му явно срещу мен реплика ( без право на отговор заради отнетия ми вече микрофон), че на 3 март не бивало да се говорят такива “неща”:

“Трябва да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев или Александър Йорданов. По-добре е да се остави българският народ да си следва традициите и да показва своята благодарност към подвига на всички, които са допринесли за свободата на България.”

Такива “неща” ми се случват и в частните тв канали, като БТВ, където от коментарното студио в нощта на приключилите парламентарни избори през пролетта на 2017 г. ми се обадиха в последния момент да не идвам ( въпреки поканата), защото коментаторите станали много. Не можаха да измислят по-идиотски аргумент и бяха откровени в признанието си, че им идвам в повече. Но поне удържаха обещанието си да ме поканят допълнително. Водещият на сутрешния блок Хекимян едвам ме изтърпя в един от следващите дни в сутрешното си студио…

С чудодейното изключение на предаването “Лице в лице” в БТВ, където два пъти в годината можах да кажа каквото мисля и без заглушител насреща си, всички останали ( редки) покани към мен като коментатор са внимателно преценени – да са по теми, които не напрягат властта. 

В интерес на истината имах неотдавна такава възможност с покана от Радио Пловдив, но я пропилях глупаво, тъй като бях забравил телефона си на тих режим и късно се усетих, че така не могат да ми се обадят в уречения сутрешен час – за което, разбираемо, ми се разсърдиха и престанаха след това да ми вдигат телефона. Използвам случая да им се извиня ( бих могъл да “натопя” съпругата си, която се беше постарала през лятото да постави ограничителната функция на телефона ми, за да не буди рано всички в тясното пространство, на което семейството ми спи през лятото извън София, но имам навика сам да си поемам вината ).

Да, има (малки) изключения от схемата за заглушаване на гласове в българската публичност, но правилото е такова, каквото съм го описал с конкретни примери от личен опит. В случая с Александър Кьосев, съдейки по реакцията на омбудсмана на БНТ Иван Такев, цитирана от “Дневник”,  се долавя някакъв опит за извинение с прехвърляне на вината за неговото цензуриране върху “престаралите се юристи” на телевизията.

И така да е. Колкото и да го прикриват обаче, срамотният призрак на цензурата броди из българските медии. “Краката му стърчат навън” издайнически. Той не е безобидно врабче, а гарван, който грачи с грозен глас на гроба на медийната свобода в хора на обслужващия статуквото на сговора между властта и т.н. опозиция. 

ЗАБЕЛЕЖКА: На 20 септември трябваше да представя “измамата “Сан “Стефано” в Градската библиотека в Панагюрище. Няколко дни преди уреченото събитие, договорено от месеци, директорът на библиотеката стана обект на нападки и заплахи заради поканата, която ми е отправих. Реших да му спестя изпълнението на заканите и отказах представянето. Както се вижда, запушването на устата ми в тази държава ескалира в деградираща прогресия: от големи в малки и съвсем малки градчета. Само на село не са ме погнали още.

34 мнения за “Запушването на усти ескалира в деградираща прогресия”

 1. “Само на село не са ме погнали още.”
  Иво, за мен има елементарно обяснение. Сигурно не си опитвал публична изява там.
  Не случайно всички сили и средства са задействани на мах за да се запуши устата на истината навсякъде до където “бойците на тихият фронт” (тролове, петоколонци, полезни идиоти и вся остальная сволочь) могат да стигнат за да не станат сакатлъци с нежелани резултати от предстоящите общински избори.
  Единственият ни отговор е Бюлетина с номер 66. Хубаво число. Числото на ПОБЕДАТА!

 2. “От предварителните уговорки подразбрах, че в ролята на заглушителя на моите думи ще бъде монтирана проф. Нина Дюлгерова, която …не може да чете книги, освен в специален формат на компютъра, тъй като е изключително зле със зрението.”

  Не знам дали Дюлгерова е чела “Измамата “Сан Стефано”, но книгата я има от почти година в електронен вариант по торент тракерите.

 3. Щом като ЛОЙалният “директорь” на БНР е ГАЛВАНАК , който , все пак, е работил поне 20 години в чалга радиостанции, то КАКЪВ ли е “журналисть”-кошлуков?!?!?
  кошлуков НЯМА дори “опита” на ЛОЙалният ГЛАВАНАК от БНР!
  Следователно , ако ЛОЙалният чалга-“директорь” на БНР е – ГЛАВАНАК , то тогава ЛОЙалният “журналисть”-кошлуков е – ТИКВАняк……..НАЛИ!
  И след като в БНР са ГЛАВАНАЦИ , а пък в БНТ са ТИКВАняци, то тогва НЯМА смисъл да даваме ОГРОМНИТЕ “бюджетни” средства за ИЗДРЪЖКАТА им от българските ДАНЪКоплатци, НАЛИ!
  Нека ЛОЙалните КАЗИОНни “медии”,като БНР и БНТ, се издържат от техните ЛОЙални гасудри и начальници, НАЛИ! Нека си търсят стотиците милиони за заплатите им от техните ЛОЙални кукловоди, а НЕ от нас!
  За това – ОСТАВКА за ВСИЧКИТЕ ГАЛАВАНАЦИ и ТИКВАняци в “държавни” и “частни” ЛОЙални КАЗИОНни “медии” на властта! ЛОЙална КАЗИОНна ОСТАВКА и за ПОРЦИОНният им “начальник”-МУТРОмилЮционероопитекЪТ-бокоТИКВАТА! – ВЪН! – ВЕДНАГА! -ОСТАВКА!

 4. Поздравления г-н Инджев !
  Но очаквайте да ви погнат и на село!
  Защото и на село посещават В БЕСЕДКАТА…
  И това хич не се нрави на статуквото… на лявото БКП на Нинова и дясното БКП на Борисов…

  “Запушването на усти ескалира в деградираща прогресия”
  Извинявам се за приятелската забележка.
  Според мен заглавието би трябвало да бъде
  “Запушването на усти деградира в ескалираща прогресия”
  Или “”Запушването на усти се е изродило в ескалираща прогресия”

  Защото смислово математически деградиращата прогресия е намаляващата прогресия.
  Например 30,25,20,15,10…означава намаляване случаите на цензура…
  Т.е., заглавието не се припокрива със съдържанието…

  А написаното в статията си е самата истина…

 5. Иво, не е трябвало да отказваш представянето в Панагюрище.

 6. Смешно малкото на брой появи на г-н Инджев по средствата за масова дезинформация не могат да бъдат увеличени при положение, че държавните са управлявани от лоялни на фатмашкото статукво имбесили, а частните са в ръцете на назначени бизнесмени. Г-н Инджев,
  Замислял ли сте се да имате онлайн стрийм канал с предаване на живо? Аз мисля, че си заслужава да помислите по въпроса. Така многобройните читатели ще могат освен да четат брилянтните Ви текстове, да виждат Ваши и на евентуални участници мнения и дискусии. Разбира се, идеалния вариант би бил Ваши книги да се цитират в учебниците по история, но това засега не вярвам да се случи защото, но понеже, обаче, защото…….ще вземат да научат младите какви мискинлъци е вършела любимата им сибирска мастия…..сакън!!!!

 7. Долният пост на Стопанинът на БЛОГА НИ който е адресиран към съблогари които са станали жертва на недоразумение продукт на евентуална атака на хакери блокиращи достъпът им до ivo.bg за известно време го пускам пак понеже имам обосновани съмнения, че е стигнал до малцина.

  Към Борис:
  Това е една от неразгаданите от мен мистерии с блога. Нито една хакерска атака, каквито е имало целенасочено, не е успявала да го блокира, но за отделни коментатори ivo.bg е излизал за дни наред от строя. Някои коментатори не ми повярваха, че това не е моя прищявка срещу тях. Заподозряха ме, че ги спирам заради някакви разлики в мнението им с моето. И спряха да пишат.
  В този смисъл, ако въпросното спиране на коментаторите е нарочно чрез външна намеса, а не някакъв технически проблем, злодеите постигат частичен успех.
  А в момента ме заливат с огромно количество спам чрез робот, настроен да ме тормози. Но слабо ме познават. Няма да ме откажат от контрола над коментарите, което виждам като свое право и задължение срещу онези, които се опитват да ме употребяват за разни цели в разрез с разбиранията ми на автор.
  Няма медия в света, която позволява да й се качват безразборно на главата разни паразити. Което не е цензура, а въпрос на хигиена и самоуважение.
  Ако има нещо, което ме е карало да си мисля да премахна коментарната част на блога, това не са ругатните и свинщините, с които се опитват да ме извадят от равновесие простаците и платените провокатори. На тях това им е присъщо и в някои случаи- платено занимание.
  Най – отчайваща е “вътрешновидовата борба”, т.н. приятелски огън. Размяната на удари между уважавани коментатори с минимални разлики във възгледите, която пали братоубийствени и продължителни тиради на взаимната омраза между принципни съюзници, е наистина обезсърчаваща за мен като модератор. Ако се намеся и взема страна, ставам “цензор” дори и за приятелски настроени коментатори. Ако пък не се намеся излиза, че поощрявам приятелския огън за кеф на вразите.
  Най-яркия пример в това отношение е “за и против Костов”. Гаранция за престрелка, която обикновено започват отрицателите на този политик с пълното съзнание, че ще последва ответна реакция.

  Posted by Иво Инджев | септември 24, 2019, 16:06

 8. Живеем отдавна в барикадно време. Предстои пряк сблъсък. Между СТАТУКВОТО на МОДЕЛЪТ КОЙ с всичките МУ разклонения и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ДРУГО НЯМА! Бюлетина номер 66!
  За това пускам и тук постът от вчера на съблогаря Шумаров за който единствено ми остава да споделя: “И аз така не бих могъл да се изразя”.
  “И за ужас на дежурните фатмаци-тролове и на вниманието на всички разумни и непредубедени читатели на блога на Г-н Инджев:
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!
  ТОВА ЩЕ БЪДЕ РАЗУМНИЯ ИЗБОР!!!
  АРХ ИГНАТОВ Е ИЗБОРА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА СРЕЩУ ФАТМАШКОТО СТАТУКВО!!!!!
  КОЛКОТО И ДА КАЗВАТ, ЧЕ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ, ИМА ПОЧТЕНИ ХОРА!!!!
  АРХИТЕКТ ИГНАТОВ Е ПОЧТЕН!!!!
  САМИЯ ФАКТ, ЧЕ ИЗВАДИХА МРЪСОТИИ НА БЛИЗЪК ДО НЕГО ЧОВЕК ПОКАЗВА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е ОТ ТЕХНИЯ ОТБОР И ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО!!
  ФАКТА, ЧЕ СЕСТРА ГАЛЕВА, НАРИЧАНА ЗА БЛАГОПРИЛИЧИЕ МАЯ МАНОЛОВА АРИСТОКРАТИЧНО И ВЕЛИКОДУШНО КАЗА, ЧЕ НА БАЛОТАЖ БИ ПОДКРЕПИЛА АРХ. ИГНАТОВ, ГОВОРИ, ЧЕ И СЪЛЗИ КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА ОТ СТРАХ И ТЪРСИ НАИВНИЦИ С ДЕСНИ УБЕЖДЕНИЯ ДА ПРИЛАПА АЛЧНО ГЛАСОВЕТЕ ИМ!!!
  САМИЯ ФАКТ,ЧЕ СА АКТИВИРАЛИ ТРОЛОВЕ ДА БЪЛВАТ МЕНТАЛНИ МАСТУРБАЦИИ ТИП “ВСИЧКИ СА МАСКАРИ”, ГОВОРИ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ОТ РАЗУМЕН И ИНФОРМИРАН ИЗБОР!!!
  БЪДЕТЕ РАЗУМНИ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!!!”

 9. Нищо общо с темата.
  Мащаби по китайски.
  Баце-тата умират от завист.
  13,5 тона злато намерени в дома на екс кмета на Ганджоу.
  Дай Боже, всекиму!
  Ама да не си сега на неговото място.
  https://www.gazeta.ru/social/news/2019/09/26/n_13511059.shtml

 10. Опитвам се да направя аналогия между „Убийство по внимание“ (на боксьори) (публикувано тук преди два дена) и „Запушването на усти …“ (на хора с позиция).

  При първия случай си отива по-слабо подготвения. Някои го наричат го ЗРЕЛИЩЕ. При втория случай си отива по-можещият. Другият (поставеният противник) „се произнася като екзекутор“. На него му отива да е такъв. Но според мен това поведение не е от простащина или следствие на деградация.

 11. Г-н GEORGI NIKOLOV
  Да! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!!!”
  Но…БЪДЕТЕ РАЗУМНИ!

  АРХ. ИГНАТОВ, нито ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ са алтернатива на МОДЕЛА КОЙ…
  Защото МОДЕЛА КОЙ не е нито партия, нито личност, а са НЕЗАКОННИТЕ водачи на листи и “избираемите места” в Избирателният Кодекс…
  Който е ЕДНАКЪВ за ВСИЧКИ ПАРТИИ и ЛИЧНОСТИ, нали?
  И никак не е случайно, че Радан Кънев със зъби и нокти драпа, той да бъде ВОДАЧ на листата…
  Значи е напълно наясно каква е ШАШМАТА, нали?

  “САМИЯ ФАКТ,ЧЕ СА АКТИВИРАЛИ ТРОЛОВЕ ДА БЪЛВАТ МЕНТАЛНИ МАСТУРБАЦИИ ТИП “ВСИЧКИ СА МАСКАРИ”,
  ГОВОРИ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ОТ РАЗУМЕН И ИНФОРМИРАН ИЗБОР!!!”
  Така е…
  И колкото и да подменяте “незаконните водачи на листи и избираеми места”…
  с “МЕНТАЛНИ МАСТУРБАЦИИ ТИП “ВСИЧКИ СА МАСКАРИ”,
  не всички са маскари като Вас Г-н GEORGI NIKOLOV…

  И колкото и да се напиняте, независимо от различните партийни пристрастия и личностни симпатии на всеки,
  трябва да си мастурбиращ трол, комунист по душа или да си ненормален, за да приемеш за нормално и законно, че…
  2 670 гласа са повече от 30 310 гласа…

  Да! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!!!”
  Но…БЪДЕТЕ РАЗУМНИ!
  Не очаквайте нищо съществено от АРХ. ИГНАТОВ…
  Нито премахването на МОЧА…
  Нито възстановяването на името “Генерал Иван Колев” на 36-то СОУ…
  Защото според Закона, АРХ. ИГНАТОВ не може да направи НИЩО, без санкция на СОС.
  Дори и собствената си щатна структура…
  Е да, …
  ПОИМЕННО със своя заповед, без санкция на СОС,може да попълва вече гласуваният му от СОС щат…
  И да назначи Г-н GEORGI NIKOLOV на някоя синекурна длъжност…

  Да! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!!!”
  Но…БЪДЕТЕ РАЗУМНИ!
  Гласувайте с ясното съзнание, че не гласувате срещу МОДЕЛА КОЙ…
  Който е НЕЗАКОННИТЕ водачи на листи и “избираемите места” в Избирателният Кокекс…

  Каквито и МЕНТАЛНИ МАСТУРБАЦИИ да ви прави Г-н GEORGI NIKOLOV
  2 670 гласа НЕ са повече от 30 310 гласа…нали?

  Да! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!!!”
  Но…БЪДЕТЕ РАЗУМНИ!

 12. Към Парлама “десни:

  Мисля, че фиксацията Ви върху един отделен аспект от проблемите ( модела КОЙ) до такава степен преиграва с постоянното повтаряне на едно и също, че е по-добре да спестите усилията си в същата посока, превръщайки се в съзнателен дразнител – включително чрез употребата на обидни квалификации срещу съмишлениците, с които уж сте на едно мнение, но ги обвинявате в “ментални маструбации”. Това е най-малкото шизофренично.
  Ако няма какво друго да кажете, по-добре се въздържайте от въртенето на плочата защото оставяте впечатление, че го правите нарочно с цел да ядосвате определени коментатори, включително чрез обидни квалификации по техен адрес, когато Ви възразяват.
  Ако наистина смятате, че всички , с изключение на Вас, са неразумни, значите имате проблем със себе си.

 13. @ Георги Николов-за Гуанджоу-това са над 655 млн.щ.д. плюс няколко хиляди кв.метра жилища.Св.Петър го чака…

 14. Що ли не съм изненадан.
  Танте Меркел много обича дълго да се обяснява с пут.ин. Тя е била шампионка на олимпиада по руски език, той спец по гедермански, по какви ли не въпроси. Резултатите ги знаем. Германия е поразена от синдрома Шрьодер. Наричат го още шрьодеризация.

  https://www.dw.com/bg/руската-мафия-в-германия-отстъпва-само-на-арабските-кланове/a-50591198?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss

 15. @Красноселски, Благодарство за добавката.

 16. Някои отдавнашни тролове , обявяващи се “антикомунисти”, отново са се появили пак под различни никове, въпреки че г-н Инджев няколко пъти ги игнорираше ,защото винаги , всеки път, се конфронтираха с коментаторите в този блог, и даже със самият г-н Инджев!
  И това е вече няколко пъти!
  И преди да им спрат за пореден път тролските словоизлияния!
  Е, сега, същите “антикомунистически” тролове пак проявяват типичната си конфронтация , и то пак преди избори!
  Което пак ще доведе до спирането на тролските коментари…… до следващият път, когато ще се появят с нови никове. Но… но вълкът “антикомунистическата” козината си “мени”, но конфронтационният си нрав – никога!

 17. СА, се вдигнаха много по-рано от прогнозите. Възстановени са изцяло предишните обеми на добив на нефтопродукти до нападение на 14 септември.
  За блядовете, както обикновено и както си му е реда, пак от трите най-дългото.
  За малко музиката свири, за малко пут.ин танцуваше. Кой каквото е надробил, го сърба.

 18. Размишлявайки над долното инфо ми се мерна “конгениалната мисла” какъв късмет сме извадили, че отвъд Дунав граничим с непреклонните в “русофобията” си румънци а не със Сърбия. При нашите дупедавци сега най-малкото БЛОГА НИ нямаше да го има.
  http://www.focus-news.net/news/2019/09/26/2702730/the-times-rumaniya-ukrepva-otbranata-si-sreshtu-rusiya.html

 19. До Георги Николов,Красноселски,SMS и всички останали съмишленици,които не от вчера посещаваме блога на многоуважавания ни домакин:Още като се разщъка,разпени,разпищоли и засипа всичко публикувано от Иво Инджев в банално,монотонно и безсмислено(в стил развалена грамофонна плоча) повтаряно до втръсване каканижене,си спомних за многониковата тролеща хидра като(спомням си само някои от никовете) Ай Сиктир,Антикомунист,Стига и т.н.Приятели,не му се връзвайте на словоблудствата.Същият този провокатор се мъчеше да контрира всеки написан от мен текст в този блог с простотии,отвличащи и разводняващи същността на основните въпроси маневри.И постоянно си служеше с безсмислени лозунгаджийски повторения и внушения от типа всички са маскари,всичко е безсмислено,всичко е предрешено,всичко е напразно,всичко е загубено.Прочее,бюлетина 66 и успех на общинските избори!

 20. В бързината пропуснах да отбележа,но сигурно се досетихте,че става въпрос за латернаджията ПАРЛАМА “ДЕСНИ”.Само да го светна,че след като десните са ПАРЛАМА,граматически е некоректно да бъдат слагани в кавички.

 21. Уважаеми Г-н Инджев,
  Както вероятно е станало ясно от поведението ми и от познанията ми по темата за т.нар. възродителен процес, аз принадлежа към етническата група на помаците. Твърде нескромно от моя страна би било да го казвам, но мисля, че скорошното активиране на троловете с ник “парлама десни” се дължи вероятно на моите редки участия в блога Ви под формата на изразено мнение. Напоследък разполагам с малко по-вече свободно време и си позволявам да пиша тук. Предисторията на “симпатиите”, на които се радвам от страна на тролското войнство е, че преди години бях модератор в един помашки форум и докато разбера коварността на идеята и поведението на собствениците на форума, си спечелих “любовта” на троловете, защото “не си поплювам”. Аз никога не съм се страхувал за себе си, защото смятам, че мога да се защитя при открит сблъсък с всяка назобана с дроги мутра, въпреки напредналата ми възраст. Виждам, че след обръщението Ви към парламата, е сменил десните с антикомунисти и започвам да се тревожа за Вас. Защото аз живея отдавна в Испания, но Вие сте там и вече сте бил обект на заплахи. И сте им така да се каже под ръка. Не искам да се чувствам виновен, ако не дай Боже Ви посегнат. Писаното от мен е изцяло добронамерено и съм сигурен, че сте наясно с опасността, която произхожда когато човек се осмели да пише срещу коскодажамити “академично” защитени и вкоренени “истини” за освободителното естество на окупаторите от Сибир. Чета блога Ви отдавна и ми прави впечатление, че досега не е имало такова настоятелно нашествие на тролове. Това ме кара да предположа малко егоцентрично, че това се дължи на моето участие, като коментатор и привлича троловете от преди години, защото името ми е същото и имат какво да ми връщат. Дано да греша!!! Не намирам за нужно да казвам колко много ценя смелостта Ви и изискания Ви стил на писане, защото се разбира. Искам да помислите дали би било добре да спра да пиша за известно време, докато се успокоят троловете и да ми кажете. Това го адресирам лично към Вас, Г-н Инджев и оставям на Вас да прецените дали да го публикувате във блога, не бих възразил във всеки един от случаите. Заставам зад всяка дума, написана от мен. Искам само да не причиня неприятности !!!!

 22. @Емил Илиев, Шапо!
  И както ни призоваваше Големият Стамбо: “Пишете по-често”.

 23. Ако се замислите, досега никой не е успял да спре хората да говорят. Това е като горещата плазма, която се опитват да затворят в магнитното поле на токамак. Все се изплъзва и протича и не сбъдва мечтата на учените за неограничена енергия…
  Така и с мечтите на Господарите и Другарите за неограничен контрол. )))
  И винаги съм се питал, не се ли свършиха глупаците Боже?! Да не би да си избрал земята за фабрика за поумняване, че постоянно ги пращаш тук?? Е да и Аз съм тук. Глупак сред глупаците. Безбожник сред безбожниците. А ти каза, “Любов и Търпение”.

 24. “На 20 септември трябваше да представя “измамата “Сан “Стефано” в Градската библиотека в Панагюрище. Няколко дни преди уреченото събитие, договорено от месеци, директорът на библиотеката стана обект на нападки и заплахи заради поканата, която ми е отправих.”

  Пустите клисурци станали моковци, а панагюрци – донски казаци…. генерал Колев, де си?

  Да ме прощават клисурци, ако още не са провалили представянето на книгата

 25. От доста време (18 септември) се отивам да постна този линк към един анализ на Николай Слатински, но текстът все не се появява във форума? На 23 септември даже един страхлив професор, който понякога използват за мръсни поръчки, изпълни задачата да го омаловажи като “замъгли” изводите: “Статията е написана от елитарни позиции, тя говори за „опростачване“ и „простаци“.По този въпрос има огромен брой публикации, включително и мои, а неговата статия е написана така, сякаш откриваме топлата вода. Тя обяснява този процес по поговорката „Рибата се вмирисва откъм главата“. Тоест, политиците говорят просташки, а народът се опростачва, защото политиците са негов образец.”
  А НЕ Е ЛИ ТАКА?

  Арогантният език на политиците опростачва обществото
  Николай Слатински

  https://kafeneto.wordpress.com/2019/09/18/%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81/

 26. Планински спасител с подробности за откритата рускиня “журналистка” в Рила
  ( ще си плати ли рускинята “журналистка” за спасителния отряд от 20 души и техниката, с която я търсиха часове наред през нощта, както си плащат за услугата българските граждани без застраховка или пак ще мине в графата “българо-съветска дружба”?)

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7677327

 27. Най вероятно ще мине за купата на Съветската армия.Нали и Бойко и шармантната Ангелинка искат българският данъкоплатец и българският пенсионер да плащат самолетните билети на руските туристи,

 28. @ KRASNOSELSKI

  Това с туристическите чартъри за сметка на държавния бюджет (дето беден и болен български песионер ще носи и вози здрав и богат руски мафиот) откъдето и да го погледнеш си е непозволена държавна помощ и ЕС няма да я разреши, та сигурно ще измислят нещо по-перфидно като хуманитарна “солидарност”, културно сътрудничество и обмен, “международни” фестивали с поемане на транспортните разходи и т.н.Сигурно вече са го измислили!

 29. Руският турист е бита карта за България.С повишението на долара и еврото към рублата голяма част от потенциалните ни клиенти станаха неплатежоспособни за задграничен туризъм.Друга част,платежоспособни/около 4,5 млн.души /а като прибавим и семействата им стават над 10 млн.са практически “невиездни”за почивка в страни от НАТО без рапорт до началника и съответно разрешение/за Турция са по благосклонни заради политиката към Ердоган/.Усилията на властта е да пренасочи по голям поток към Крим,Абхазия,за да не изтича валута и да се крепи едва кретащата инфраструктура.Ангелкова ще ни вкара в разходи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.