Лавров този път хвали България, че не слуша Вашингтон

Руският сайт “Ъ” публикува интервю с външния министър Сергей Лавров във връзка с отказа на САЩ да дадат входни визи на членове на руската делегация за сесията на Общото събрание на ООН, идентифицирани явно от американските служби като шпиони. https://www.kommersant.ru/doc/4103946

От дългото интервю научаваме между другото, че “българите” не са послушали “хегемона” САЩ и са откликнали на руска покана да наблюдават изстрелване на руска ракета с военно предназначение, въпреки съветите на Вашингтон да не правят това заради бутафорния характер на замисленото от руснаците “мероприятие”. 

За пореден път от Москва научаваме истината за двойственото поведение на нашите власти, които предпочитат да не се хвалят с него пред нашенската публика. Руснаците обаче са безмилостни в ролята си на истинския хегемон, който си запазва правото да потупва по рамото или да пляска малките си “братушки”: щом си им пристанал, държат това да се знае от всички, за да не се дърпаш и да се правиш на “русофоб” пред наивните български избиратели, подложени на заблуждаващи маневри от правителството на Борисов за предизборна консумация по темата за противопоставянето на руската хибридна война.

И още нещо се подразбира от издайническата реплика на Лавров: когато са послушни, българите получават нещо като похвала от Москва. Иначе биват обругавани от руски политици и медии като “неблагодарници”. 

Вижда се най-сетне, че обидчивата с повод и без повод Москва изобщо не се обижда и не вярва на лицемерното “преследване” на руски шпиони в България, за която Лавров промълвява добра дума на фона на нещото, което тук се представя камуфлажно като “шпионски скандал” между двете страни. 

“Мы пригласили американцев на демонстрацию этой ракеты, предложили провести для них специальный брифинг. Но и от этого она категорически отказалась.

Приехали только болгары, турки и греки. Ослушались гегемона”.

9 мнения за “Лавров този път хвали България, че не слуша Вашингтон”

 1. Ето го истинското отношение на Унилият кон към родните майцепродавци.

 2. 1972 год. 31 декабря. По пустому коридору МИД СССР идет министр иностранных дел Андрей Андреич Громыко. Ему навстречу — молодой человек.
  Громыко: «Стой, кто таков?»
  Мальчик: «Выпускник МГИМО, работаю здесь…»
  — Ты то мне и нужен. У нас тут ЧП небольшое. Наш ракетный крейсер у берегов Африки переехал яхту наследного принца Мбуганды. Есть погибшие. Мировая общественность возмущена. Нужно срочно подготовить сообщение ТАСС, а все сотрудники уже по домам расползлись, суки. Так что, даю тебе час на подготовку сообщения.
  Проходит час, мальчик заносит бумагу в кабинет Громыко. Тот читает ее.
  — Что ж, неплохо, молодой человек, неплохо. Нужно поправить пару ошибок: «на х*й» пишется раздельно, «пох*й» слитно. Ну и «черножопая обезьяна» напишите с большой буквы — наследный принц все-таки… Как Вас зовут, молодой человек?
  — Сережа Лавров…

 3. Два коментара от Меdiapool.bg след пожара във военния завод “Дунарит”:

  Мони Монев:
  “Нова операция на ГРУ с помощта на Пеевски? У нас нали няма руски шпиони, поне официално, но има такива на високи позиции във властта. И се правят на ударени! Правят всичко, за да блокират производството на нашия ВПК, за да не влиза в пазарите на Русия. Защото това е едно от предусловията за посещението на Путин.
  Като не успяха да отровят Гебрев, сега ще му спретнат една “авария”!

  Владо:
  А “Дунарит” е един от заводите, споменати в донесението на шпионина Малинов (от руската НПО НД “Русофили”)до началниците му в КГБ. И ТОВА СЪВСЕМ НЕ Е ПЪРВИЯТ ПАЛЕЖ В БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН ЗАВОД, КЪМ КОЙТО РУСКИТЕ “НПО-ТА” ИМАТ МЕРАЦИ ИЛИ СЕ МЪЧАТ НЯКАК ДА ГИ ОТСТРАНЯТ, ЗА ДА НЕ ГИ КОНКУРИРАТ.

 4. до сега има улица в Перник,наречена на партизанина Благой Гебрев от с.Друган,Радомирско,така че не мислете Гебрев за дете на демокрацията,той е бивш служител на Кинтекс и е в играта още с Младен Мутафчийски.По скоро в случая е производствена авария.

 5. а освен това не вярвам на Лавров,може да е излъгал на принципа доказвай,че нямаш сестра.От цялото НАТО ние да сме /и гърците/нарушители?

 6. @Красноселски, вярно е, че отговорните ватници начело с шеф пут.ин са в режим на нон стоп и то на мах лъжене но мен ми прави друго Фпечатление, ако сте прав в обоснованите си подозрения. Изборът на трите страни, “българи, турци и гърци”. Започва се и не ще да е никак случайно с нас. Не дори с Турция която сега има разногласия със САЩ и оттук и с НАТО. За гърците, напротив, те дадоха напоследък няколко твърди доказателства, че не са склонни да бъдат послушен сегмент от т.н. православна ос Mосква-Белград-Атина. То и нищо не се чува напоследък за нея, де. Ако лъжат, ерго е целенасочено. Защо не избраха примерно съседите Финландия, Полша и Румъния. Които обективно са далеч по-засегнати от изпитанията. “Проблемът” е, че тогава никой няма да повярва.
  А и обстоятелството, че КОИто трябва у нас мълчат по казуса кат “бити пИдали”, туй по Баце, не е за пренебегване. Та, Унилият кон може и да е казал истина. Със силен интригантски, има си хас, привкус.
  Нали си спомняте преди няколко години за едни 50 милиона евро комисиона за Бочко по руска линия обявени за факт от един малко известен руски сайт. Само Иво се обади, първо по една частна телевизия която буквално на другият ден фалира, та даже не успяха и на запис да го излъчат въпросното предаване, дори и чрез youtube да го “архивират”. Стопанинът на БЛОГА НИ само подробно го описа ТУК и потъна без никакъв отзвук нито на потърпевшият, нито на съответните институции. Дежа вю.
  В живота няма случайности. Има не опознати закономерности.
  И те, така.

 7. Нов епизод от хибридната война? Кремъл избра София за Световния младежки форум на руските съотечественици

  АМА КАК ТАКА КРЕМЪЛ ЩЕ РЕШАВА В СОФИЯ ДА СЕ ПОВЕЖДА “ФОРУМ” НА РУСКИТЕ ИМ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ И ДРУГИ НАГЛИ ШПИОНСКИ СВИНЩИНИ ??!!!
  НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НЯМАМЕ ЛИ ДУМАТА ПО ОТНОШЕНИЕ ХИГИЕНАТА НА СТОЛИЦАТА СИ ИЛИ ПАК СМЕ ПОСТАВЕНИ ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ ???
  КОЯ СВИНЯ ТАЙНО РАЗРЕШИ РУСКАТА СВИНЩИНА? ФАНДЪКОВА? БОРИСОВ?

  ОТКАЖЕТЕ ИМ ВИЗИ, ОТМЕНЕТЕ ХОТЕЛСКИТЕ ИМ И РЕСТОРАНТСКИ РЕЗЕРВАЦИИ! ОРГАНИЗИРАЙТЕ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ФОРУМА НА “СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИТЕ”- ОКУПАТОРИ, ЗА ДА НЕ СИ ПОКАЗВАТ НОСА ОТ ПОСОЛСКАТА ИМ КОЧИНА!

  https://faktor.bg/bg/articles/nov-epizod-ot-hibridnata-voyna-kremal-izbra-sofiya-za-svetovniya-mladezhki-forum-na-ruskite-saotechestvenitsi

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.