Москва вярва на сълзливи муцунки

Ако наистина в Москва смятаха, че в България се е разразил наскоро шпионски скандал, щеше ли точно в София да се открие днес Световният младежки фестивал на руските съотечественици? Дори той да е готвен отдавна, преди т.н. шпионски скандал с българи, поставили се открито и отдавна в услуга на Русия, нямаше ли Кремъл да наложи вето върху събитието с цел да покаже евентуалното си неодобрение на София?

Не, няма нищо необикновено в демонстрацията на непукизъм от руска страна. В края на краищата България е държавата с най-голяма, уникална и неповторима по своя размах проруска неправителствена организация Национално движение Русофили. Какво от това, че нейният шеф Николай Малинов, който се хвали с голяма масовост на оглавяваната от него откровена пета колона на Москва, сочена от Решетников като уникално явление без аналог нийде другаде по света, е обявен за руски шпионин? Това явно му се пише като повод за нови руски награди за добре свършена работа в рамките на хибридната война срещу една евроатлантическа, но откроявана в Москва като “особен” ( проруски) случай в западния свят.

Пък и премиерът Борисов се надпреварва с приближените си да уверява публично Русия, че на шпионажа, в който е обвинен Малинов, не се гледа от властта като на руска работа. Все едно, че подсъдимият се е поставил в услуга на Русия, както се твърди в обвинителния акт, пряко волята на руската федерация, която му е плащала за развиване на проруска дейност без да иска.  

Фактът, че въпреки нескопосаната проява на загриженост от руската намеса в България от страна на българските власти, организаторите на руския световен форум никак не са впечатлени от нея и извозват руснаци от 45 страни на среща тъкмо в българската столица в този момент на фона на бутафорното напрежение между двете страни, е най-яркото от всички доказателства досега, че задкулисните уверения в любов, които Москва е получила от София, са далеч по – важни за нейното консумиране на българска земя. Към разигравания у нас паралелно за заблуда на наивниците “лов” на руски шпиони в Кремъл се отнесоха издайнически и необичайно миролюбиво. Сега потвърждават, че Москва не вярва не само на сълзи, но и на страшни муцунки в своя заден български двор.   

Доколкото е видно досега от програмата на руския форум, не е предвидено отдаване на почести на главния окупационен символ на продължаващото съветско имперско влияние в България МОЧА. Потърсена е само символиката на хотел “Москва”, в който буквално пред прозорците на руското посолство кипи дейността по укрепване на дружбата с домакините. Но това не значи, че няма да станем свидетели на поредната руска демонстрация в духа на “вечната дружба” на принципа на платената любов. Доста нашенци си падат по нея и доминиращите в тази връзка руснаци нямат проблем да си платят да я употребят за удовлетворение на смесицата от комплексите за изостаналост и манията за величие, която забърква коктейла от объркани чувства в руските имперски глави. 

Къде другаде ще им се получи толкова удобно, ако не в държавата, чиито откровено проруски парламент има своята спотаена проекция в изпълнителната, съдебната и медийната власти!

Нов епизод от хибридната война ли наблюдаваме в българската столица?

Кремъл избра София за Световния младежки форум на руските съотечественици. Какво ли се крие зад това?

Над 130 души от 45 държави ще участват в Световния младежки форум на руските съотечественици в София и първите делегати вече пристигат, съобщи преди дни ТАСС, цитирана от “Дневник”.

Марина Дадикозян, председател на организационния комитет, казва още за агенцията, че девизът на петото подобно събитие е “Младежта строи бъдещето”

Според нея това ще е най-мащабното международно събитие за родени и живеещи в чужбина руснаци на възраст между 18 и 35 години. То се открива в събота в Парк-хотел “Москва” и ще продължи до 1 октомври.

Организатори са Координационният съвет на руските съотечественици в България, федерацията “Съюз на съотечествениците” и националното сдружение “Заедно с Русия”. Подкрепа оказват руската правителствена комисия за проблемите на сънародниците зад граница, департаментът за работа със съотечествениците в чужбина към външното министерство в Москва, руското посолство в София, фондация “Руский мир”, представителството на “Газпром експорт” в България и др.

Програмата предвижда кръгли маси, работни заседания, дискусии, тренинг, майсторски класове, делова игра “Проектогенерация”. Темите включват целите и задачите на бъдещото развитие на младежките организации на руснаците в чужбина, съхраняване на историческата памет, укрепване връзките с историческата родина, защита правата на сънародниците зад граница, разширяване на рускоезичното пространство, популяризиране на руската култура и образование, подготовка за празнуване на 75-а годишнина от победата над нацистка Германия и др.

Форумът се провежда от 2010 г., а от 2015 г. с решение на руска правителствена комисия е обявен за световен. Досега в него са участвали над 1500 души от повече от 80 държави, твърдят организаторите. За участие пристигат руски сенатори, дипломати и представители на 5 района на Русия.

13 мнения за “Москва вярва на сълзливи муцунки”

 1. И още по сълзливата тема за самопоканилите се в София “соотечественники”, разселили се по света настоящи и бъдещи руски шпиони, събрани на куп! Удобна възможност службите на партньорите ни от ЕС и НАТО да ги снимат и копират личните им данни (къде точно живеят и какво точно работят)! За да има, все пак, някаква полза от “форума” 🙂

  В София започва пореден световен форум на младите руснаци

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/09/27/3969128_v_sofiia_zapochva_poreden_svetoven_forum_na_mladite/

 2. Само да допълня, че освен трите власти посочени в статията да не забравяме и най-важната. Законодателната, сиреч парламента. Където групата за приятелство с Педерацията е най-многобройна и е с цели двама съпредседатели. представители, случайно, не бих казал, на наследниците на БКП-БСП и ГЕРБ. Пробите сме отвсякъде.
  Докога, не знам.
  За това и искрено недоумявам, как някои, те си знаят защо ни предлагат дори ТУК на предстоящите общински избори да гласуваме или за сестра Галева, или за Данчето на Баце или да ходим за гъби. НЕ, НЕ и НЕ!
  Бюлетина номер 66!

 3. На 14.09 т.г. бях на градско събрание на ДСБ-София в строителния институт,на което се разглеждаше листата на кандидати за ОС. И аз като дядо Йоцо реших да отида, за да видя, дали се е задала машината, която да бутне статуквото. Имам усещането, че я видях. На срещата Борислав Игнатов произнесе кратко но съдържателно слово. То ми даде надеждата, че този път ще успеем.
  Не бяха предвидени въпроси и изказвания, но ми се щеше да се провикна още от сега, БИ да си подготви речта за вечерта на победата. На там трябва да се насочат нашите усилия и особено на ръководния състав на партиите, които го подкрепят.
  Сега ( през т.м.) е момента да дадем подкрепа и вдъхнем оптимизъм, а не като някои коментатори да отбиваме водата в неправилна посока с констатации, които са добре известни на повечето от нас.
  Дядо Йоцо

  Posted by Антон Наков | септември 28, 2019, 06:11

 4. Да се завърна заобиколно на темата. Дали тези млади и обещаващи “таланти” в коя област, няма смисъл да гадаем са запознати с долните цифри и числа на жизненият стандарт на матушката и някои от съседите им. Разликата е в “пъти, пъти повече”, туй по Баце. във вреда на Мордор.

  https://newsland.com/user/4297710442/content/gorkaia-pravda-rossiiane-zhivut-v-razy-khuzhe-chem-ikh-pribaltiiskie-sosedi-i-poliaki/6886427

 5. Да се върнем на нашите си работи. Някой би ли си наел да отгадае за кого на 27 октомври ще гласуват шестимата по-долу академици изходили се в подкрепа на ГеШтапото. Не ще да е за арх. Борислав Игнатов. Нещо повече. Стига да можеха в една вирткапка го биха удавили и него и поддръжниците му.
  Боже, колко мъка има на този сват, Боже!
  https://www.reduta.bg/академици-проговориха-с-езика-на-тел/

 6. Вчера бях в етнографския музей. Дреха на рускиня. А бе хора,учени етнолози, такова животно “рускиня” няма.россия е хибрид измислен да пороби максимален брой етноси. “Нашите” музеи са оставени без пари и в тях може всеки да дарява. Много умно. По заповед от масква има да даряват, даряват… Същото е и за черквите ни.Даряват,даряват. После всичко станало съветЦко. Както и имената на градовете.
  Пъклените планове на русия действат много отдавна.
  Както стърчи МОЧА, така и стърчи думичката “хан”,така стърчи и името София. Св София са преименували най-голямата черква в Киев, а тя е била Свети Кирил и Методи. Ами по същия способ Сердика. Защо Рим си запазва името, а Сердика си го сменя.Много прост въпрос. Но със засекретен отговор. През1879г когато интелектуалци се борят името да е Сердика, руското управление си казва окупационната дума. И така София. Едно име което къса връзката със Сердите информация за които има достатъчно и по цял свят.
  И за да се почне от някъде ВСИЧКИ СИЛИ ЗА БОРИСЛАВ ИГНАТОВ БЮЛЕТИНА 66.
  AND NOTHING ELSE MATTERS!

 7. Аз като едно “първобитно говедо”, според дежурните фтамаци в този блог, не схващам 2 неща.

  1/ откъде накъде кремль ще ми решава да си провежда нашистките сборища в МОЯТА столица?

  2/ защо МОЕТО МВнР, което хрантутя с МОИТЕ данъци, издава визи на нашистките диваци, та да могат да си провеждат нашистките сборища?

  Гледам синекожият рАЗИЯтско-арменски цига.нин лавров вчера ни “хвали” какви сме смелчаги и как се пълчим на НАТО-то. От цялото му интервю ми остана ключовата фраза, “ТАКОЕ ХАМСТВО ТЕРПЕТЬ БОЛЬШЕ НЕЛЗЯ”. Демек, време е за дреновици, бренекета и майдан, че некои същества от североизточния вивариум съвсем се забравиха.

  Респект на Стопанина!

 8. Един въпрос без ясен отговор: Чудя се защо частните и “обществени” ПЕЕВСКИ медии загадъчно мълчат, вместо да се изтрепват да пускат възторжени репортажи как “соотечественниките” трогателно поднасят цветенца на МОЧА или на Царя Освободитель, как плачат, легнали по очи на мозайката в “Александър Невски” и палят православни свещички, как пеят “Пусть всегда будет солнце, пусть всегда будет Путин!”и после как пускат славянски балони на мира и свободата… Няма интервюта със самые передовые, самые гениальные соотечественники, снисходили да дойдат да дадат акъл на местните братушки как по-дАбре да выполняют заповедите, идващи от матушката им, както подобава на едни примерни, свАбодни аборигени, но които, все пак, не са истинни (породисти) руснаци и затова им се полага само да слушкат и изпълняват каквото иска по-висшата раса?!
  Защо величайшият форум на младите руски шпиони отразиха само враржески медии като Faktor.bg и “Дневник”?
  То е очевидно, че провеждането на подобно робско сборище в България е позорно и унизително за българите, но кога свинските медии са се интересували от чувствата и интересите на народа?
  Може би, все пак, “от кумова срама” пред партньорите, продажниците рублофили на власт, които допуснаха провеждането на подобно събитие, се опитват да замъглят и прикрият малко тези срамни чуждопоклоннически вакханалии. Но може ли великоруско шило да стои в информационна торба и да не я пробие?!

 9. Русия може да си организира каквото си иска сборище в София или на други места. Къде на друго място да отидат съотечествениците? Кой друг да ги приюти, ако не Фъндъкова/
  Вървят и предизборни дандании за кмет на София.
  Виждам, че големи надежди се възлагат на арх. Игнатов, искрено му пожелавам успех. Той е единствения кандидат, който верятно разбира за какво става дума и колко далеч е София от европейски град.
  Ако отворите посочения тук линк, ще видите няколко снимки. Обърнете внимание на позите, изражението на лицата, положенеито на ръцете, с две думи на езика на тялото. Това са подсъзнателни послания, камерата не може да бъде излъгана. обърнете внимание на позата на Игнатов на втората снимка. Този човек вече е съсипан. Наистина пожелавам успех ц цялото си сърце.
  (Белите маратонки предполагам са на водещия и няма да ги коментирам. Видеото не съм гледала и няма да го гледам. До тук видях достатъчно).

  https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2019/09/28/3969483_kandidatite_za_kmet_na_sofiia_sporiha_kak_shte_spasiat/?ref=home_main_news#comments-wrapper

 10. Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!

  Скъсване с руските проводници на путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-ска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!ЛУСТРАЦИЯ!!ЛУСТРАЦИЯ!!ЛУСТРАЦИЯ!!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби и чужди разузнавания!!
  При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-и на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответствуващи на годишните му доходи и декларации придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!
  За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!
  Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????
  ГЕРБ не са просто резервния отбор на путлер, те са най-голямото постижение на КГБ и ДС след дпс за целия преход! Гербсп и ДПС-дружба завинаги!!!! Защо ни е бсп, след като достойно ги заместиха от герб!!! Свинян Беевски е главният закупчик на путлер в БГ!! ГЕРБ са последна опора на комунизма и путинизма. Това е временно явление – простотията да управлява, заплашва и краде!!!
  Борисов,Цацаров,Доган,Гоце,Пеевски-това са най-важните лица на моделът КОЙ!!!

 11. Поддържам СМС,че трябва всичките участници веднага да бъдат взети под контрола на ДАНСи партньорските служби,за по сигурно.Кой издава визи на тези шпиони?За какъв Шенген ревем ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.