Езикът на омразата се лее в медиите не само от устата на Сидеров


Волен Сидеров направил скандал? За пръв път ( и в БНТ) и в предаването  Референдум? Каква “изненада” само в държавата, в която първата работа на този новосъздаден политик, нахлул с 8 процента от гласовете на избирателите в Народното събрание през 2005 г., беше да се закани люто на журналистите. Вкупом . След което те години наред се скъсаха да го канят и да му тикат микрофона.

А “изненадата” е като във вица за контрабандиста, спипан с лисица на рамото, който много се “учудил”, когато горският му я посочил. “Ау, лисица”, възкликнал героят от анекдота.

Няма да посочвам линкове колко пъти съм призовавал хищници, лакоми за публични изяви, да не бъдат хранени от медиите и да бъдат оставени да вилнеят в техните си клетки. Но на ортака му Каракачанов, който вече е люто скаран със своя конкурент по надлъгване и жъне успехи на фронта на популизма както никой друг ( освен началника му Борисов), смятам да отговоря във връзка с нахалството, проявено от него тази сутрин в предаване на БТВ.

Следвайки модата да бъдат заклеймявани правозащитници, превърнати в държавен враг номер едно напоследък от политици, като него, той вече кълне Българския хелзинкски комитет и за нещо, което не е правил, а би трябвало, според него. Поводът е пробилата най-сетне новина за тормоза, на който системно е подложен 97 годишният Дянко Марков ( на снимката след поредното нападение срещу него), обиран 8 пъти и нападан физически в дома му.   МВР, подчинено на “силовия” вицепремиер Каракаченов, не си е мръднало пръста да защити достигналия до дълбока старост мъж.

 

 

 

 

 

Вместо да се извини, Каракачанов следва съветската военно-пропагандна тактика за нападението като най-добрата отбрана. За целта замеси БХК с грозен упрек, че не е направил нищо за Дянко Марков и зададе патетично въпроса дали правозащитниците биха занесли един чай на пострадалия, обобщавайки, че те защитават само убийци и изнасилвачи. Но понеже това му беше малко, вицепремиерът изрази увереност, че полицаите щели да си имат проблеми, ако се намесят срещу един мургав нападател, пробол крака на стареца с отвертка при последното нападение в жилището му. 

Колко станаха дотук внушенията без доказателства и на погрешен адрес? Кой ти ги брои у нас, важното е враговете да бъдат откроени и набедени, за да печели от това каузата на разюздания популизъм. Както стана например с дебелата лъжа за предстояща вълна от милиони мигранти, която лъжа Каракачанов така успешна яхна, за оседлае на нейния гребен вицепремиерски пост. 

Гузният Каракачанов бяга от собствената си сянка.  Повтарям , неговото МВР и той лично ни най-малко не са защитили безпомощния човек, чиито близки, впрочем, подобно на много други пострадали от престъпността български граждани, са убедени, че няма смисъл от оплаквания пред полицията.

Пази Боже такъв човек да похвали петимата българи, които всъщност написаха писмо до вътрешния министър Младен Маринов, което и стана повод за полицейския интерес към случая. Моя милост, като част от тази петорка , заедно с колегата Даниела Горчева, писателите Захари Карабашлиев и Борислав Скочев, както и музиканта Васко Кръпката, не търси “похвали”. Още по-малко от неуважаемия Каракачанов. Похвалите съм си получил тъкмо от 14 номинации на непознати за мен граждани за наградата Човек на годината през 2009 г. и на още други, в резултат на което на следващата година Голямото жури от хиляди граждани, определящо победителя, ме посочи за Човек на годината  на БХК.

 

 

 

 

 

 

 

Ако Сидеров в момента ( най-после) беше откроен като агресор в едно телевизионно студио заради езика на омразата – както изрично се подчертава в становището на ръководството на БНТ, то какво още трябва да избълва конкурентът му на това поприще Каракачанов, за да се натъкне също на подобна мяра за неотклонение от елементарните етични норми в публичното говорене? 

Надявам се да е ясно, че не браня Сидеров, а питам кога ще “прогледнат” в медиите и за Каракачанов.

НА СНИМКАТА: Входящият номер на писмото, с което уведомихме подчиненото на Каракачанов МВР за набезите над Дянко Марков

 

 

13 мнения за “Езикът на омразата се лее в медиите не само от устата на Сидеров”

 1. В нормалните държави такива псевдопатрЕотари и ПИШМАН патрЕотари, НИКОГА, нямаше дори и да си помислят ,че могат да влезнат във властта дори и ,като стажанти в някоя от безбройните канцеларии на бюрокраДцията в бандитустана-НРБ!
  А ,пък, след този ОГРОМЕН и ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ , ченгесарският доносник и дилър-милонер на паспорти-ванЮ каракачАНСКИй щеше да си е подал ОСТАВКААТ още преди да е излезнал от КАЗИОННото “студио” на хекимян!
  Подобна долна и гнусна ЛЪЖА, и АРОГАНТЕН цинизъм по отношение на ВЕТЕРАНА Дянко Марков се заличава САМО с НЕзабавна ОСТАВКА и ИЗВИНЕНИЕ пред почитаемият дълголетник……
  – ОСТАВКА! НЕзабавна ЦИНИЧНА ОСТАВКА за “вожда” на МВРО!- ВЪН! – МАРШ! – ВЕДНАГА!
  ООСТАВКА и за “професионалните” КАЛИНКИ от ОПГ-МВР ,които прахосват по няколко милиарда ВСЯКА година!
  – ОСТАВКА!

 2. Ако не беше оценка за цялата картинка в политическото и журналистическото състояние в България, щях злорадо да кажа: “Така ви се пада”. Обгрижваха с голямо внимание тези посредствени простаци и ги изстреляха на върха, вместо да си мижитурят посредствения животец. И сега, когато не им остава ксенофобска кауза, която да яхнат предизборно, започват да се ядат помежду си под прожекторите на медиите, които не знаят как да се справят с чудовищата, които те самите си създадоха! Направи ми впечатление, че униформените, които са били повикани да въвеждат ред в студиото кротко и учтиво чакат беловласия фюрер да бълва помия, вместо да употребят сила и да го изведат. А водещата явно страда от липса на собствено мнение и вероятно е трябвало да и прошепнат в ухото да прекъсне предаването. Ами това са журналистите, които служат за дръжка на микрофон: липса на собствено мнение и инициатива! Докато не и прошепне в ухото дежурното ЗКПЧ, никакво действие!!!
  Да ви имам журналята! Що се отнася до фатмака шкембе войвода….никак не ми е приятно да цитирам Николай Хайтов, но израза на един негов герой е много подходящ за този фатмак:
  Мухата винаги ще намери лайно, на което да кацне!!!
  Другаря му по шпионска линия Путин сега не може да му прати бежанци и фатмака търси и намира други екскременти, върху които да паразитира я Македония, я беловласия фюрер, я БХК…..
  Дали си дава сметка електората на тъпия фатмак, че ако саботира влизането на Македония в ЕС и НАТО, става досущ, като Георги Димитров??? Егати Коминтерна е това ВМРО!!!

 3. В интерес на истината МВР не е подчинено на Каракачанов, а на Младен Маринов, но че Каракачанов има ресор “Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността” и е съпричастен спрямо нас хората е вярно! Защо спрямо нас? Ами той едва ли се възприема като чак толкова голям началник точно на МВР (колкото на армията), а по-скоро сигурно ни се чуди как сме намерили легален начин да му мушнем една “хранителна добавка” в дебелите месечни доходи на все по-дебелата министерска сянка.

 4. Здравейте, господин Инджев кога Каракачанов стана вътрешен министър

 5. Към Цветан:

  Не е станал. Станал е отдавна началник на министъра на вътрешните работи като “силов” вицепремиер, отговарящ за МВР. Това е достатъчно добре известно.

 6. Не вярвам да се е очаква нещо друго от Сидеров, той така си прави нашичкият. И защо да ме си вилнее в БНТ, той там си е у тях. Кошлуков откъде дойде, нали му е бивш служител и явно продължава да му служи. Бяха го прибрали за малко, но сега пак го пуснаха. Всъщност много добре се получи, че всички видяха какво става, колко нефелни са ни политиците и журналистите. СЕМ вече си изми ръцете, случаят бил от компетенцията на ЦИК.
  Омразата се лее от всякъде, вижте какво става и при Цветанка Ризова – някакъв войвода срещу Хелзинкския комитет. Изпълняват инструкции, бързат, настъпва краят на света сякаш. А Бойко никакъв го няма да дойде като горския и да въведе ред.
  Гражданскта война май премина в нова фаза.
  Има ли прокурор в самолета?

 7. *Гражданскта война май премина в нова фаза.*

  Браво *Сия*.За точните и наситени с хумор коментари.Удоволствие е да ги чете човек.

 8. Да,с просташкото си държание болен Сидеров хвърли камък в блатото на българския журналистически и медиен комфорт на обслужващ персонал.С какво друго би се запомнило това предаване от зрителите,ако не беше Сидеров,който за разлика от другите артисти преигра в ролята си?!

 9. На всичката тази машина водеща България към дъното, превръщаща Българин със Българин във враг може единствено да се противопостави Демократична България със своя достоен кандидат за кмет БОРИСЛАВ ИГНАТОВ и достойните пишещи и говорещи (без назначения и заплати)разбулвайки лъжата и осветлявайки мрака.

 10. Нека Историята , истинната , нефалшифицираната, покрие с Позор имената на всички национални предатели , продаващи достойнството и физическото оцеляване на нашите баби и дядовци , майки и бащи , Децата ни , за копейки , като търгаши в храма на България !!!

  Честит празник на всички приятели , които имат отношение към празника на Обединена Германия днес ! Денят които бележи началото на края на мракобесието в Обединена Европа !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.