Манолова и Фандъкова се цакат с фалшиви козове, които не разбират

 

 

 

Малко е странично като забележка към подробностите от пейзажа на титаничната битка между две изрусени кандидатки за кметския пост в София, но все пак ще се включа с реплика относно едно зададено от щаба на Мая Манолова недоразумение като послание. Ако не греша, в рекламната й кампания е впрегнато саркастичното послание на знаменитото парче на групата на групата Dire straits, озаглавено  Monew for noting and the chiks for free . https://www.youtube.com › watch

Нямам претенцията за голям специалист по английски език, но онези, които са посъветвали Мая Манолова да вземе “назаем” самото половината от заглавието и да го използва по нелеп начин без да разбират за какво всъщност пее Mark Knopfler и приятелите му от легендарната група Dire straits, не й правят услуга. 

Превърнатата в предизборен slogan половинка на заглавието на песента под формата на упрек към управляващите, че харчат “пари за нищо” в София е твърде буквален превод от оригинала.  Защото в текста по-скоро става дума за подигравка с простаците, които смятат, че е нищо работа да свириш на китара и барабани, за което не само получаваш пари, но и безплатни мацки. 

“Трябваше да се науча да свиря на китара и на барабани”, съжалява иронизираният “герой” в тази песен. Той определено е нещо като борец срещу консуматорското общество, който обаче завижда за уменията на можещите “ да свирят на китара и барабани” и с удоволствие би се включил в консумацията на “безплатните мацки”. Образът му в клипа не случайно е стилизирано дигитализиран и представен като някаква роботизирана мутра. Не като добродушния тенекиен човек от “Магьосника от Оз”. Познат ни е от плът и кръв у нас.

Сега от щаба на Фандъкова отвръщат на упреците на Манолова, че не хвърляли пари на вятъра. С други думи двете кандидатки си разменят удари, стъпили на един “побългарен” превод, направен у нас още през 1985 г., когато се появи знаменитото парче, кръстено “Пари на вятъра”, макар в него да се пее подигравателно за завистниците, които смятат, че музикантите са вятър работа и получават лесни пари и безплатни мацки за едното дрънкане.

Споменаването на мацките в заглавието и рефрена на песента, разбираемо, е пропуснато в размяната на реплики от двата щаба.

Какво да ги правиш – мацки. Ако бях като онези, които са впрегнати в очернящите кампании, щях да добавя, че това са “платени мацки”, но чак толкова неприлично не желая да се изказвам за изрусените другарки. Просто рус(к)о гладно нема у нас, както вече съм заявявал в заглавие на своя статия ( виждайки след това този лаф да се разпространява из мрежата като анонимно “народно творчество”) .

17 мнения за “Манолова и Фандъкова се цакат с фалшиви козове, които не разбират”

 1. Фотоизмама, захранила с кондензирано мече мляко предстоящите ни робства

  Турците никога не са претендирали, че са ни освобождавали, а двойното освобождение на Кремъл по-скоро двойно заробване наподобява

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-fotoizmama-zahranila-s-kondenzirano-meche-mlyako-predstoyashtite-ni-robstva

 2. Аз мисля, че и двете блондинки се вписват в смисъла на тази велика песен: нямат и guarra idea от управление, но напират, като сперматозоид пред кариес да ги избират. Едната е даскалица по великосъвеЦкий диалект, другата защитник на бандити от Кюстендил и искат money for nothing. А вероятно те самите са били chicks for free, за да стигнат дотук. И пак в тона и смисъла на великото парче,
  We got to move these refrigerators, we gotta move these color TV’s
  Let us remove them, като гласуваме за кандидатите на ДБ!!!

 3. Надцакването на двете блондинки с изкуство,което не разбират може да предизвика и съчувствени усмивки.
  Непростимо е надцакването на невинните избиратели с гръмки твърдения,които самите те не разбират.
  Една учителка по руски не може да разбира от икономика,право,градоустройство,топлофикация и строителство. Тя може само да изпълнява каквото и се спусне отгоре и да става жертва на ловки мошеници-специалисти по браншовете.
  Другата блондинка може да се предположи,че разбира от право. Нейното право обаче е закодирано от правото на бившите комунисти,вече изживяно,но тя иска да го върне.
  Всичко друго тя дължи на свойте пиар сътрудници от партията незабравима.

 4. Сестра ГАЛЕВА е завършила история в МДУ масква.
  Данчето на Баце, е учила от дете та чак до виШето само на съвеЦки.
  При чичко Гугъл няма как да го скриеш, макар че и двете дават всичко от себе си по никакъв повод да не излизат тези факти и обстоятелства на светло.
  Английският им е на нивото на Бочко-“конгречулейншънс” и дотам. Дори Ицата Стоичков по го търкаля “инглиша”.
  https://www.youtube.com/watch?v=-ABhGlMrLgk
  Обобщението по-долу за двете фейк попревтасали блондинки които под външният гланц раздрусаш ли същността им не ти остава нищо друго освен да цитираш стиховете на Великият Радой Ралин
  “Простакът е кремък- корав и могъщ,
  Простакът е демон без лик, вездесъщ
  Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
  Удариш на кухо, простакът звучи.
  Простакът не чака, не знае предел
  и стига простакът до своята цел,
  Защото простаци край него вървят
  и дават му знаци и правят му път
  Надкласов, безкласов, без род и съюз,
  но винаги касов, но винаги в плюс
  Без ден да протакаш, дори да кърви
  война на простака до смърт обяви
  За срам на Европа, на всичките нас,
  когато докопа в ръцете си власт
  По страшен от спина, по-жилав от рака,
  сега за сега се оказа простака.”

 5. Уточнение! Изкопано от мрежата.
  Русата калинка Мая е само с гимназиално образование! едногодишен курс в комсомолска школа в Масква по “История на младежките революционни движения” не е висше образование специалност История!!! А юрист се става след 9 семестъра!!! Тези бележки от УНСС за право, икономика…. са невалидни!

 6. И аз си мислех, че в песента става дума за друго, а май горко съм се лъгал.

 7. Това, че двете големи бели птици се замерят с цитати от песни на Dire straits е похвално, ‘щото подсказва че в екипите им има и не’кви свежарки. Обаче дали знаят другарките и свежарките им, че Марк Нопфлър е един от най-изявените критици на Путин. През 2013г. същият отмени концертите си в Русия в знак на протест срещу натискът на руските власти по отношение на правозащитните им организации. След 2014г. нещата в Русия загрубяха, оценките на Марк за джуджето и държавата му също. Ако товарищ Пу разбере за волнодумството на Мая и Данчето ще падне голямо обЕснение. И Бойче ще се обяснява, и Корни ще вика че нея “там нету”, Радев ще изчака зад полите на генерал Деси. Само бай Доган безхаберно ще се потопи в парите на парадигмите си, защото речено е: две големи за отскок вършат повече работа от четири малки на малки глътки.

 8. Цацаров казал, че няма нужда да се закрива Българския Хелзински Комитет, не вършел противокнституционни неща.
  Браво на Цацаров, визионер! Може скоро да му потрябва да защити човешките права. На Цацаров. Колко и какви противоконституционни дейности извърши Цацаров не)само той си знае, и ние знаем. Очаквам с нетърпение БХК да защитава човешките права на Цацаров.

 9. Сега остава Данчето да отвърне с “Моя цыганская”… Все не так, как надо!
  Много добре ще се получи. Никой важен за нея човек няма да схване иронията. Нейният master of puppets владее руски и английски на едно ниво. Ще спечели на своя страна хората с чувство за (черен) хумор.

  Одеве видях по телевизора Кирилов. И го чух… Леле-мале!!! Олеле!!!!! Това истина ли е? Този наистина ли е министър на нещо на тази планета???

  Вече не става (на) въпрос за само за бегето – въпросът е глобален. Толкова проззз човек не може да бъде никакъв министър никъде във вселената. Не е редно пчелите да умират, а такива като … както и да е. Мисля, че ООН или нещо още по-глобалбно трябва да обърне внимание на факта, че Кирилов е министър. Това трябва да се проучи от всякакви учени – от психиатри до уфолози.

  Нещо централно е сбърткано у нас, хората. Вижте какви прозззти хорица са се докопали до политическите върхове по цялата Земя! И това с демократични избори!!! Идиокрация!
  За всичо са виновни антибиотиците, ваксините и азотните торове. Без тези животоспасяващи благинки, по силата на безпощадния естествен подбор, все още щяхме да сме към един милиард, но поне подбрани по еволюционен модел.
  А сега? Седем милиарда тъпанари… И Кирилов най-отгоре върти очички и си срича двете изречения, специално научени наизуст за пред камерките. Не е добре за бъдещето на човешкия вид такива еволюционно неестествено подбрани индивиди да отговарят за нещо повече от метла и лопата.

  Как е възможно?!

  Питайте мнозинството…

 10. Може г-н К Ганев. Може. След като партия гробспдпсатака -сссрусия ни държи на почетното 111 място по свобода на словото и прокурори се само убиват.
  Двете Русси мацки отличителен белег е силната връзка с масква.
  Майчето в масква учила “маладьожи”. Обаче това московско “маладьожи ” не е каквото и да е , а е особено. Бългрското АОУНСО е подобието доставено от масква.
  Извинявам се на G_G от по предишна статия . Не трябва да се противопоставяме със съмишленици. Предполагам че има загрижени за успеха на Борислав Игнатов и Демократична България и тази загриженост е понякога с градивна критика. Дано да е така.
  И като сме подкарали с хитове на известни парчета (дано мая не ме съди за плагиатство )
  БОРИСЛАВ ИГНАТОВ END NOTHING ELSE MATTERS! !! (И НИЩО ДРУГО НЯМА СМИСЪЛ ) МЕТАЛИКА.

 11. На сестра Галева по ще и пасва The Rolling Stones – Dance Little Sister

 12. Докато двете блондики се цакат с фалшиви козове, демократичните българи проведоха марш под надслов “Нека бъде светлина”.
  А къде в действителност е светлината и къде мрака при това русоробско правителство на Бойко Методиев Борисов, ни показва Асен Генов с две негови снимки от вчера.
  https://www.facebook.com/asengenov/posts/10218800736717023?__xts__%5B0%5D=68.ARDWO-KQWUZ2vBxBTydgQPc84r_d2B-1gVnP0JrLZj1QyNI1YEejHPbgbRShr1zr66FQV7UPBwLT3TMMthFp2EwQxBhVXFUS4wgujarP4GGfOYeIIVFIw93Z9ZVh96LktSTo-PaibhSBf_j_gT7X0y5eAXBhoO5XALzlDHFEBK_pnhgFyAhjtfqWKrrZ3DjOsinICzUmRv5bcgBqVapqCX1Gl4cqUyu_xrPzdHT38-R_WoJX761OOEeAIQkC18HpuaNMFqMyGqK7rA5CbMCdsBObnrHzojy66yTjL-29dp7x2wIu9WieeepDw4lnPMIxs1JsmLJ0tqP3k1cnZ8XjwQlbnQ&__tn__=H-R

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.