Шпионската бутафория и русофилската еуфория маршируват у нас в крак с бремето

 

 

 

 

Маневрата на властта за отвличане на вниманието от форсирането на руските енергийни проекти в България, каквато беше септемврийската акция с повдигнатото обвинение на един отдавнашен отявлен проводник на руското влияние у нас ( но едва сега “открит” като руски “шпионин” ) никак не е стреснала проводниците на русофилщината в татковината. Напротив, насред предизборната кампания на “Позитано “ 20  те най-тържествено организират “мероприятие” с песни, танци и поклони в рамките на фестивал на името на съветския бутафорен “освободител” Альоша.

 

Едва ли някой на Запад се е хванал на въдицата с арестуването на бившия депутат от алената партия Малинов по обвинение в шпионаж. За съжаление обаче е факт, че нашите евроатлантически партньори години наред пренебрегваха и поощряваха на практика по този начин руската хибридна война, която “откриват” сега и от “Ню Йорк таймс” . Изненадани са като новодомец в къща с миризма на трупове, за която съседите отдавна са предупреждавали.

Вестникът публикува днес обширна статия с обобщение на някои от руските най- остри сред “острите мероприятия” ( както наричат убийствата по списък по традиция в СССР и в хибридната му наследница Русия днес).

За осведомените читатели на подобни четива в статията няма много новини, но обобщението си го бива. Включително с  цитираните признания  на видни западни специалисти колко късно са “прогледнали” те за сериозността на руската заплаха от пропаганда, дезинформация и хакерство – отровна отвара, наречена хибридна война, съпътствана от истинска персонална война срещу набелязани за убиване личности, разглеждани в Кремъл като заплаха за руската политика в чужбина. https://www.nytimes.com/2019/10/08/world/europe/unit-29155-russia-gru.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

Сред изненадите за западните специалисти, според “Ню Йорк таймвс”, е фактът, че от Москва безцеремонно се разпореждат с живота и на хора в традиционно приятелски към Русия държави. “Добро утро”, мога само да кажа на пробудените!

Освен Молдова и Черна гора, в които руските превратаджии и убийци се провалиха през последните 4 години, “Ню Йорк таймс” споменава  в тази графа и България, където на два пъти пратеници на руската държава се опитват през 2015 г. да отровят българския бизнесмен Емилиян Гебрев. Както знаем от разразилия се все пак, макар и с близо 4 години закъснение скандал ( след разкрития, направени пак в чужбина), руските тайни офицери са се разпореждали в България като у дома си.

Можем само да се запитаме: след като са “изпуснати” да вършеят тези професионални шпиони, арестуването на един “явен шпионин” миналия месец ли е отговорът на гузните ни власти? 

Според днешната статия в този вестник Путин е отменил забраната за избиване на “врагове и предатели” в чужбина през 2006 г., което е довело до отравянето на Литвиненко с полоний във Великобритания през 2012 г. Колкото и да мълчат или да отричат всичко по темата, от Москва все пак се похвалиха с уважението, демонстрирано от стопанина на Кремъл към централата, към която по данни на западните служби водят следите на професионалните руски убийци от свръхсекретно звено в ГРУ. 

В разпространено на 2 ноември 2018 г. видео от мястото на събитието се вижда и чува, как Путин поздравява за неговата 100 годишнина Главното управление на генералния щаб на въоръжените сили, предлагайки то отново да бъде наречено “разузнавателно”. “Нисък поклон” на  ГРУ, казва той под формата на преклонение пред загиналите през годините негови служители . https://www.vesti.ru/doc.html?id=3079058

НА СНИМКАТА: Тържествената зала, украсена със символиката на ГРУ, включваща граната, любимо оръжие на диверсантите. На този фон Путин държи речта си миналата година. 

 

 

 

Днешният държавен глава на Руската Федерация не само не крие, че подчинените му служби са продукт на техните предшественици от СССР, но и ги поздравява в речта си за това, че са се преродили по начин, подобен на преминаването на служба на болшевиките от страна на някогашните руски имперски агенти.

Горното е за сведение на онези у нас, които обичат да тръбят, че не трябвало да мерим днешна Русия с аршина на Съветския съюз. 

Като става дума за широко затворените очи на западните държави за заплахите, споменати по-горе, положението в България е още по-жалко. Авторът на тези редове, обект на чести закани за убийство, беше “закачливо” поканен в ivo.bg да пие руски чай с полоний от анонимен подател. За разлика от останалите трима, които същият ден също отправиха заплахи за убийство към моя милост ( например чрез най-обикновено обесване на площада), този “шегаджия” не беше открит от службите, които ме поканиха да подам сигнал като основание за разследване. 

Първите уверения на представители на полицията, започнали издирването на кандидатите да ме убиват през февруари 2015 г. , бяха, че те не само ще бъдат открити, но и имената им ще бъдат оповестени до дни. Втората част от обещанието им така и не се сбъдна. Това се разбра от изпратеното до мен месеци по-късно писмо на прокуратурата. Тя е отказала да образува досъдебно производство защото, според нея, заплашващите ме, макар и установени от МВР, просто си били упражнили конституционното право на свобода на словото.

НА СНИМКИТЕ:  Мотивираната от бясната русофилщина поканата към автора да пие чай с полоний и заканата да бъде обесен, оповестени в предаването “Лице в лице” по БТВ през февруари 2015 г. 

 

 

 

 

 

Колкото до “шегаджията” по темата за полония, той се оказа недосегаем нейде във Великобритания. Дали на тамошните служби този “Иванов” им е станал интересен при споменаването на думата “полоний” или при появата на руския новичок в техния заден двор, това не знам.  Може би ще мине време (  time ) и ще се размърдат, за което може и да научим от някоя публикация в “ New York times”. 

10 мнения за “Шпионската бутафория и русофилската еуфория маршируват у нас в крак с бремето”

 1. Прав е Иво (за кой ли път и за какво ли не), че писанието на флагмана на свободният демократичен печат NYT по същество не ни дава нито нова информация, нито ни учудват късните проглеждания на западняци-анализатори които от глупава наивност дълго стояха кат упоени с наистина широко затворени очи пред 4-та Световна Хибридна Война, ако броим уж приключилата студена, за третата.
  Но понеже, думата дума отваря, вижте сами докъде са стигнали блядовете в гонене на нови висоти, на нека я наречем “сивата икономика”.
  Вземам повод от горният пасаж “нашите евроатлантически партньори … с изненадата на новодомец в къща с миризма на трупове, за която съседите отдавна са предупреждавали”.
  За тези които ще ги домързи или ги е гнус да отварят, текстът е на съвеЦки диалект, с едно изречение главното.
  В Курган, Педерацията де, е открит нелегален крематориум с части от трупове заплашващ на всичкото отгоре екологично местното население.

  https://www.gazeta.ru/social/news/2019/10/09/n_13558855.shtml

 2. Фестивалът (от афиша) на патриотичната и антифашистка песен се казвал “Сребърни чучулиги”. Само че чучулиги в България вече няма, откато едни недосегаеми другари от кагебистко-десарската бракониерска мафия ги избиха, за да ги пласират “изгодно” на италианския ресторантьорски пазар, където пък други техни колеги – местни мафиоти приготвяли “традиционния”, изключително скъп местен деликатес от езичета на чучулиги… Нали си спомняте, когато случайно откриха, след рутинна проверка на летището, няколко сака, претъпкани с телцата на около 26 000 мъртви чучулиги.
  Така и не откриха бракониерите-“бизнесмени”, защото никой не си бил признал, че саковете са негови ?!

 3. Към sms:

  Радой Ралин написа следната пародия ( по многобройни истински случаи):

  Сладкопойна шушумига над народа се издига
  и с разперени крилца хвръква право в ЦК

 4. Малце стихове и от легендарният Шнура-Сергей Шнуров посветени на странно отпразнуваният “тет а тет” 67-ми РД на кремълският гном с тувимеца и министър на войната шойгу.

  «Осень. Как же хорошо!
  Рыба, утки под прицелом.
  Шойгу в кадр не вошел,
  С ним десяток офицеров,
  Повар, съемочная группа,
  ФСО в канаве дышит»

 5. “На нас обаче ни се иска да попитаме вярно ли е, че колата на кака му на Тошко Евгения Живкова е засичана често пред една къща в Банкя? С каква цел? Защото Тошко със сигурност има кака. И каква работа има тя със сикаджията, с мутрата от втората редица Борисов? Това си е морганатична връзка отвсякъде. Ако е връзка, де. Щото може просто да са решавали судоку.”
  Още “тайни” за клана Живкови и обслужващият ги по много линии и не от вчера Баце И задкулисие около предстоящите избори, по-долу от Тони Филипов, д-p.

  https://www.reduta.bg/истини-трета-преснота/

 6. Покойният Рейгън успя да принуди империята на злото да признае своя крах, но наследника му Джордж Буш и Маргарет тачър не бяха на висотата на обстоятелствата. Те трябваше да принудят коленичилите империалисти от масква да се лустрират, като условие за инвестиции, финансова помощ, или грам храна под формата на хуманитарна помощ. Сегашния президент го прави арогантно и користно, но не в ущърб на КГБ, а пак в полза нему. Но заслепява арогантната реабилитация на чудовището комунизъм! Путиссимо задава тона, а нашите блядки плагиатстват и възраждат времето на безвремието с фестивали и прочие “културни” мурафети. Дори за безкултурие нямат собствена идея, а трябва да изплагиатстват нашите безидейни идеолози на носталгията по “светлото минало”.

 7. А ето тук малко информация за функциите, които е изпълнявал през годините един жалък слуга на руска служба! Интересно е да се уточни публично КОЙ го е назначавал на подходящите места, за да изпълни диверсионните си антибългарски задачки? КОЙ го е препоръчал и КОЙ го е назначил за шеф на пресцентъра на МО ?! Няма начин да не е някой като него!

  https://www.dnevnik.bg/politika/2018/10/19/3329887_aleksandur_urumov_borecut_sreshtu_djendurite_na/

 8. Чрез рустификация към русификация!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.