Турското освобождение на ислямистите главорези от кюрдските затвори в Сирия не тревожи московските националисты у нас

Наблюдавате ли нахлуването на турската армия в Сирия? Ясно ли е, че става дума за устойчивата от дълги години политика на Ердоган да се разпорежда в региона според собствените си разбирания, заклеймявани до неотдавна у нас като мания за възстановяване на османския империализъм?

Огромни маси бежанци се надигат отново в Сирия в резултат на тази акция. Единствената болница в Северна Сирия е закрита. “Лекари без граница” броят стотиците цивилни жертви. От бомбардировките на турската армия печелят най-много освободените от разрушените затвори пленени от кюрдите ислямисти – днес си връщат свободата, а утре ще грабнат отново оръжието.

Всичко, което до този момент имаше да каже българският властелин Бойко Борисов беше да изтъкне себе си, като “единственият” приятел на Ердоган в Европа. Заяви го между другото, режейки лентичка на нов пътен участък, което му е по-важно ( вкл. отколкото да е в парламента в деня за отговаряне на въпроси).

Останалите мълчат. Най – оглушително си трае вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов. За атакиста Сидеров, низвергнат от него в т.н. малка коалиция путинофил и бивш отявлен критик на Ердоган, да не говорим как се е умълчал. Преди 4 години неговите питомци заплашваха по улиците на София с бой авторът на тези редове заради позицията му, изразена в едно телевизионно предаване, че натовска Турция има правото да разчита на натовска солидарност, защитавайки въздушното си пространство, вкл. от Русия.

А как само се палеше Каракачанов по турски адрес в качеството си на заместник-председател на Народното събрание. Припомням чрез обилен цитат в проправителствена медия нападките на тогавашния Краси ( както обичайно го нарича днес Борисов) срещу българската безгръбначна, по думите му, държава. 

“Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира инцидента със сваления руски Су-24 от турците с контравъпроса: “Всъщност, на чия страна е Турция?”

Зам.-председателят на Народното събрание припомни, че всъщност Турция демонстрира двоен стандарт – самата тя нарушава почти ежедневно въздушното пространство на Сирия и тогава може, но когато нейното е нарушено, сваля самолети.

“Непозволено е да влизаш в чуждо въздушно пространство, но самата Турция не го спазва и навлиза в сирийска територия”, напомни Каракачанов.

“Много интересен е мотивът защо го прави Турция, като се има предвид, че е един от виновниците за ставащото в Близкия Изток?

Като се има предвид, че на нейна територия се събираха, въоръжаваха, обучаваха хора, които воюват със законното правителство на Сирия”,  добави Каракачанов, като припомни, че турската цел е да направи буферна зона в Сирия, за да може да се справи с кюрдите. Към това войводата добави и твърденията в публикации, че приближени турски фирми на най-близкия кръг на президента Ердоган търгуват с петрол от Сирия.

“Възникват много интересни въпроси. Ако говорим за морал и принципи, Турция също навлиза в сирийска територия. Разбира се, че трябва да се притесняваме, Турция ни е съсед”, каза още Каракачанов. 

В отговор на въпроса какво ще се случи с Турски поток след инцидента със самолета и то два дни след благословията на Брюксел за проекта, който измести нашия “Южен поток”, лидерът на ВМРО отсече:

“Турският поток може да получи благословията и на пророка Мохамед, но той никога няма да се случи. Защото Турски поток беше една пропагандна акция от страна на Русия, а на тази пропагандна въдица се хванаха Турция, Гърция, Македония и Сърбия”.

“Политическа пиаракция, която, особено след този инцидент, може вече спокойно официално и бюрократите от Брюксел, които не са разбрали, че такъв поток няма да има, и те да го задраскат”, изказа се още войводата за съдбата на “Турски поток” след свалянето на руския самолет от турците.

Той напомни, че винаги е съществувал двоен стандарт “и колкото и да приказват евробюрократите за морал и принципи, те защитават техните интереси”, коментира Каркачанов по повод спирането на “Южен поток”, срещу когото скочи Брюксел, сега обаче одобрявайки “Турски поток”.

“Южен поток” беше спрян, защото българските политици нямат гръбнак”, заключи зам.-шефът на Народното събрание.http://kanal3.bg/news/20216-Karakachanov-za-svaleniya-ruski-samolet%253A-Vsashtnost%252C-na-chiya-strana-e-Turciya%253F

Днес Каракачанов се занимава да обучава своя пророк Борисов по история на отношенията със Серевна Македония. Но вече  явно не смята, че българското мълчание за развяването на турския байрак в Сирия, е проява на безгръбначност. Да дочувате вопли от лагера на т.н. националисти у нас за реалната опасност от международния тероризъм, победен на сирийски терен от кюрдските бойци, но обслужен тези дни от турските му освободители от затворите в Северна Сирия? 

Няма такива жалейки. Владимир Путин не дава. Нареди да бъде блокирана резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която осъжда турската инвазия в Сирия. Мислите ли, че американските инициатори на резолюцията не са знаели за ветото , което ще наложи Москва в угода на нейния турски приятел Ердоган? Знаели са, разбира се, но чрез този ход показаха на целия свят кой стои зад домогванията на турския автократ за ролята на хегемон в региона. Ето в това огледало прозира и образа на управляващата българска русофилщина, която може да се състезава в това отношение с т.н. социалистическа опозиция. 

Явно нашите доморасли “националисти” толкова много си харесват рециклирането на турското робство за нуждите на днешната им патриотарщина, че в увлечението си робуват безрезервно на московските покровители на турските поробители. Пък ако ще “турско да стане”.

НА СНИМКАТА: Пременени като еничари музиканти от турския представителен оркестър  “Мехтер”  умилиха  руските си домакини на 31 август 2017, като изпяха на руски език съветската военна песен “Катюша”. https://www.youtube.com/watch?v=j-TTcpnLV1s

11 мнения за “Турското освобождение на ислямистите главорези от кюрдските затвори в Сирия не тревожи московските националисты у нас”

 1. ПатрЕотите са петоколонци на повикване. При всяка позасукана ситуация чакат да им се свирне от масква за да си отварят комповете и да видят какви са актуалните опорни точки по съответният казус. На всичкото отгоре такава посредственост, полуинтелигентщина му викаха по царско време, такъв мързел ги гони, толкова са късогледи и едностранчиви, че направо на човек да му се отще да “спори” с тях.
  Сега ще пусна един чудесно мнение на съблогаря Димитър по казуса с австралиеца ДП и съм убеден на 1000%, че една дума напреки не биха извадили инак кресливо-гласовитите “националисти”.
  Най-вероятно след като излезе от БГ, Джок Полфрийман ще осъди страната ни и то за няколко милиона $, може да са и 10 – 12, които ще плащаме всички ние, а не цацата, джамбазки, сайдера и подобни, но това няма да ни е за сефте, ние сме вече алащисали! Убийците на студента Борилков бяха пуснати без никой да протестира, но те са синчета на хора с власт и ако не беше намесата на Франция така и щяха да се разминат с дранголника! Нямаше протести и при условната присъда на пияната руска свиня ставийски! Но в случая с австралиеца, който действа при самозащита, загива синчето на комуняга и десар, дай да го унищожим! С такива управници и с такъв електорат, дето си ги избира, друго не може да се очаква!

  Posted by димитър | октомври 11, 2019, 23:27

 2. Не е по темата, ама е върло актуално. Сестра ГАЛЕВА прави на дармадан Баце. Никак не е случайно, че той при никакви обстоятелства не би се навил на дебат с който и да е опонент. В такава сапунка се е вкарал вече 20 години стават, че сякаш няма сила която да го приземи. Но да си знае, винаги има утре и Видовден оттук. И падането от високо му е в кърпа вързано и тогава наистина ще вие както сам се оплакваше кат куче изгубило се от глутницата под култовата магнолия в малката, спретната къщурка от 138кв.м в Банкя.
  Следва изхождането на каката от Кюстендил, голЕма града.

  https://www.actualno.com/politics/maja-manolova-otpravi-tejki-obvinenija-kym-bojko-borisov-i-gerb-news_1384204.html

 3. Що ли не съм изненадан. ГЕРБ, Фидес, Единна Русия-партията на мошениците им крадците са си лика-прилика. Не е далеч денят и когато за нашите “европейци” ще лъснат подобни картинки. Не ще да е само “Ало, Ваньо”, мачлета през работно време, карета белот под магнолията в Банкя когато се решава кой да бъде опраскан, суджуци от Добрич, калинки по света у нас, тераси от Апартаментгейт, ремонт на ремонта по гордостта на Баце магистралите и т.н. и т.н.
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-seks-afera-i-koruptsionen-skandal-vav-fides-predi-mestnite-izbori

 4. Тази благословия, която Ердоган получава от путиссимо е върха на курвенското поведение. Преди години КГБ въоражаваше и индоктринираше с марксизъм-ленинизъм ПКК, а сега ги заряза и остави освен кюрдите хиляди невинни хора да платят с живота си болните амбиции на Ердоган. Буди недоумение оттеглянето на Тръмп от тази сцена. Не вярвам да е само с цел да демонстрира Who is who в тази кървава история. По-скоро дава основания на вярващите в хипотезата, че Тръмп и путиссимо са ортаци. Друг е въпроса, че е унизително за който и да е политик да има нужда от благословията на московията за каквото и да е. Егати султана ще бъде Ердоган, щом има нужда от разрешението и помощта на Хуйло! Когато свалиха савеЦкия самальот, им се възхитих, но сега са жалки. Колкото до фатмака с шкембето, той няма топки да каже нещо, което би навредило на московията. Но пък сигурно му текат лигите да яхне пак вълна на фобия от емигрантски поток, който неминуемо ще последва. Паразит, какво да го правиш…. Хубавото е, че онези, които му симпатизираха го видяха що за блядка-фатмак е и няма да му се вържат пак да му гласуват.

 5. Точно в десетката!
  Невероятно проникновено и изобличително! И само вижте има ли някой друг в целия ефир- кефир да дава трибуна на казаното, поне да го повтори? Цари гробна тишина! Не просто тишина, даже Първият замахва с пръст към Брюксел да не дразнят човека от Босфора, който сега гледа на Изток, но утре вече неизбежно ще се загледа на Запад, защото той няма приятели, а плячка.
  Още по- страшното е, че демократичните общества по най- циничен начин държат проиводствата си в Турция и хранят тоталитарната икономика, която само чака слабия Запад, за да им го зачука за нещо си. Мисля, че Западът допуска голяма грешка като изоставя кюрдите на турската милост и руските съветници, като дори Путин нареди пребиваващите незаконно войски да се махат! А преди това заплаши, че може и без световен ред. Ами щом може време му е да получи реално отрязване на всички газови доставки за Европа, както му го точат поляците. Но никой не проглежда.
  Апропо в Пловдив главната улица се казва Райко Даскалов- ,национален предател , организатор на войнишкото въстание, чужд агент , работил против родината си.
  Как да се махнат МОЧА или Альоча, като не можем да разкараме предателите си?

 6. Забелязвате ли как Ердоган започна да говори и действа като неандерталец, който понятие си няма к’вой туй “Магна харта”.Направо Путин-II.

 7. Баце бил уникално “политическо животно” дето се учило със скоростта на светлината. Това по собственикът на голф игрище андрей Лайчев. Колко пъти тук Иво обяснява разликата между “газ” и “газта” но Банкянското слънце както така и не можа да вдене кой на кого на 5 септември 1944г. обяви война, Царство България на любимата МУ матушка или сРалин на нас, така и едно си знае баба, едно си бае, “газта, газта”. И оттук-нататък потокът на съзнанието на мах, носят ме мамо, влачат ме.
  Инфо на уше за триждий премиерина ни.
  “…думичката газ е от МЪЖКИ род. Винаги, само и единствено от мъжки род, когато се говори за природен газ. Един природен газ. Включително и шистовия природен газ.
  От женски род е газта за горене. Битовата газ за газеничето от хоремага е една газ.”
  Иво Инджев

  http://www.focus-news.net/news/2019/10/12/2707747/premierat-boyko-borisov-zastavame-zad-minyorite-i-energetitsite-ot-maritsa-iztok-no-sled-10-godini-tova-gorivo-shte-e-mnogo-skap-luks.html

 8. ИСЛЯМИСТката КАЛИНКА-ТЕРОрдоган отново подпомага пак своите ислямистки “братушки” от ИДИЛь!
  Да не забравяме ,че ОСНОВНАТА вина за несбъдването на Арабската пролет , през последните 9 години, е на – ТЕРОрдоган!
  Защото още от началото ТЕРОрдоган НЕ подкрепи своите съюзници от НАТО и арабските страни в Ирак , през 2003г.
  Като това доведе до забавяне на всички демократични промени , след падането на Саддам. И това позволи безпрепятственото НАХЛУВАНЕ на ислямистките “революционери” и аятоласите от (т)ИРАН!
  Това ПРЕДАТЕЛСТВО на ТЕРОрдоган , преди 15 години, доведе до постоянният хаос и затъването на Ирак! А след това и на Сирия!
  По времето на Арабската пролет ТЕРОрдоган също беше противник на Обама и НАТО в Либия, Египет , Тунис , Сирия ,Катар, ОАЕ и т.н…..и т.н.. НАВСЯКЪДЕ ТЕРОрдоган беше против демократичната вълна на Арабската пролет, …..НАЛИ!
  И в Сирия ТЕРОрдоган искаше да “замести” тивранЪТ-асад със своите “другари” от Ислямски братя, както стана в Египет , след свалянето на Мубарак!
  Сега всички “обвиняват” Обама ,че не се е намесил пряко в Сирия, но всички забравят ,че Обама преди това подпомогна Либия и Египет , но ………НО в резИлтат на тази намеса в Либия и Египет се ВЪЗПОЛЗВАХА ИСЛЯМИСТИТЕ ,като ТЕРОрдоган! И това подейства отрезвяващо на Обама и той НЕ се намеси директно в Сирия, за да не позволи ислямистите да се възползват ОТНОВО от това, както стана в Либия и Египет. Защото и без него бандитският ТИРАН-асад щеше пак да бъде свален от арабското мнозинство в Сирия! Но това щеше да се случи , ако не беше ТЕРОРИСТИЧНАТА подкрепа ,която асад получи от ИСЛЯМИСТКИ (т)ИРАН, през периода 2011-2015г., НАЛИ!
  БЕЗ подкрепата на ИСЛЯМИСТКИ (т)ИРАН , асад щеше да падне още преди кадафи и Мубарак!
  Обама реши да подпомогне сирийските опозиционери и кюрдите, които бяха съвсем достатъчни да свалят асад и КСИР, и да ги изхвърлят от Сирия!
  Но в това време Путлер и (т)ИРАН създадоха ИДИЛ ,който нахлу в Ирак и Сирия! Тогава Обама помагаше на кюрдите с оръжие и въздушна подкрепа! А в това време ТИРАНЪТ ТЕРОрдоган помагаше на ИДИЛ , срещу кюрдите! Т.е. ТЕРОрдоган беше , ОТНОВО, противник на Обама и НАТО в Сирия! Защото в Сирия имаше различни специални части от САЩ, Великобритания,Франция, арабите и т.н., които помагаха на кюрдите срещу ИДИЛ ,и срещу главорезите на ТИРАНЪТ-асад, НАЛИ!
  А тогава ТЕРОРдоган беше с ИДИЛ , и против кюрдите , Обама , арабската коалиция! ПРОТИВ! И до сега е така!
  Така че спокойно можем да кажем ,че ТЕРОрдоган носи основната вина за положението след Арабската пролет, а и преди това в Ирак! НАЛИ!
  ТЕРОрдоган свали руският самолет , през 2015г., защото Путлер бомбардираше малобройното туркоезично малцинство! НЕ че се беше “загрижил” за арабското МНОЗИНСТВО в Сирия! И така Ердоган използва НАТО , отново , за да решава своите лични амбиции и цели в Сирия, и тукоманите му!
  Сега ТЕРОрдоган се изживява ,като “бащица” на арабите в Сирия! Само за да укрепи квазиимпериалистическата си диктатура! НАЛИ!
  По същият начин Путлер иска да “защити” всички рускоЕЗИЧЕСКИ по света!
  Но все пак арабите не са туркоезични, НАЛИ! И въпреки това ТЕРОрдоган иска да да бъде техният “нов” отомански покровител , както по времето на Отоманската империя!
  Пак ще припомним ,че кюрдите успяха да задържат над една трета от територията на Сирия , само с подкрепата на Обама и арабската коалиция! А ,ако и другите сирийски опозиционери , които са мнозинството, бяха успели да направят поне толкова, колкото кюрдите, то сега Сирия щеше да е изхвърлила ТИРАНЪТ-асад, ИСЛЯМИСТИТЕ от (т)ИРАН , ИДИЛ , “султан”-ТЕРОрдоган и разбира се , техният “върховен” покровител и п(Р)орокь-Путлер, НАЛИ!
  И това щеше да е факт още преди 5 години!
  Но за това попречи , ОСНОВНО, ислямисткият “братушка”-ТЕРОРдоган, който помогна на всички ОКУПАТОРИ на Сирия, от – ИДИЛ , и до – Путлер!
  Вместо да ПОМОГНЕ на Обама, кюрдите , арабите и умерените бунтовници в Сирия!
  Ето това е отоманският ИСЛЯМСКИ имлериализъм на “султан”-ТЕРОрдоган………….
  Ето такава и е ТЕРОРдоганската “пролет”, сега!…………

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.