// Плевен преподава патриотичен урок по премахване на съветската монументална гавра с България

В БЕСЕДКАТА

Плевен преподава патриотичен урок по премахване на съветската монументална гавра с БългарияНе е вярно, че от местните власти зависи малко или направо нищо по отношение на промяната в постсъветското статукво в България, бетонирано чрез разни варианти на Монумента на окупационната червена армия МОЧА в столицата.

Пример за това, че има начин градската управа да се оправи със съветското монументално натрапничество – при това без пушка на съпротива да гръмне ( вкл. откъм страната на Царь пушка, любимата руска реликва, “охраняваща” Кремъл), е град Плевен.

През 1993 г. от пиедестала на плевенския МОЧА беше свален тамошния Альоша.

НА СНИМКАТА:  Плевенският МОЧА преди 1993 г.

 

 

 

 

 

 

Днес плевенският МОЧА е скъсен още. Вече го няма и фундамента, както и угодническия надпис “ Слава на съветската армия освободителка”.

НА СНИМКАТА: Така изглежда днес плевенският МОЧА

 

 

 

 

Щом в Плевен може, какво пречи същото да се случи в София, Пловдив, Варна, Бургас и т.н. ! 

Иска се само малко повечко самоуважение, патриотизъм и воля за изпълнение на преамбюла на руско-българския договор от 1992 г.от страна на властите. В това встъпление към договора се заявява, че двете страни се съобразяват с променилата се международна обстановка. 

Каква по-голяма промяна от изчезването на СССР от картата на света, наречено от Путин “най-голямата геополитическа катастрофа в историята”. Иначе излиза, че СССР е загинал чрез самоубийство, а ние тачим самоубиеца, но не защото ни е освободил от себе си, а защото му вменяваме освободителни заслуги в качеството на наш поробител.

Discussion

19 коментара for “Плевен преподава патриотичен урок по премахване на съветската монументална гавра с България”

 1. Явно в Плевен не упавляват блондинки

  Posted by Петко | октомври 13, 2019, 09:56
 2. “141 г. руско иго стигат!”
  няма да се уморя да го повтарям.

  Posted by висок | октомври 13, 2019, 10:48
 3. Поздравявам Плевенчани невероятни са! Дано сега градовете като София Пловдив и останалите в родината ни се вземат в ръце и да ИЗМЕТАТ тези КАМАНАЦИ прославящи АЛКОХОЛИЗРАНИЯ УКУПАТОР построени от КОМУНИСТИТЕ превзели България след 1944 година и бранейки ги с зъби и нокти до сега! Браво на господин Инджев за статията, и нека на всички тези които управляват и ще управляват за напред постоянно да им се набива в КАНЧЕТО че тези ФИТИШИ са излишни у нас!IIC…..oIL.

  Posted by I.Ivanov. | октомври 13, 2019, 11:04
 4. “Иска се само малко повечко самоуважение, патриотизъм и воля за изпълнение на преамбюла на руско-българския договор от 1992 …” А това, което се иска към днешна дата, е масово гласуване за арх. Игнатов. Иначе никой няма да ни е крив!

  Posted by Тодор Тодоров | октомври 13, 2019, 11:31
 5. В гр. Дупница един смел човек д-р Панчо Панайотов премахна за една вечер паметник на Станке Димитров и кратък срок със съмишленици върна старото име на града и смени имената на над полововината улици. Пак в съшия период. Не му простиха, но пък на него не пука защото е личност и ниво, което малцина днес могат да се похвалят.

  Posted by Михаил Ризов | октомври 13, 2019, 14:43
 6. Значи и в Плевен има не само пикльовци във фонтани.

  Posted by васил милославов | октомври 13, 2019, 15:18
 7. На тази армия ли, на тези военно началници ли, на този ли главнокомандващ ли да благодарим. И за какво???
  Дори предпочитаният, по необходимост де, “необходимост” де, на Баце, министър на войната по съвместителство днес, свинеподобний каракачанов ако даде всичко от себе си, колко и малко да е, би се усетил, прослушвайки долното интервю при Гордон на Марк Солонин колко нелепи са сите МОЧА-вци нацвъкани на територията на страната ни.

  “Вчера посмотрел, мощное выступление. Проблема лишь в том, что люди, которые могут воспринимать слова и доводы Марка Семеновича, в России устойчиво остаются на положении идеологического гетто и “недобитых либералов”, а правящей элитой уже на протяжении ста лет являются персонажи картин Васи Ложкина.”

  Победа Колымы над Освенцимом. М.Солонин в гостях у Д.Гордона
  Лучшее выступление Марка Солонина https://www.youtube.com/watch?v=wrUq7QQOkZA 01:04 Почему работал кочегаром 04:…

  http://www.solonin.org/article_sovetskiy-narod-ne-mog-nikogo

  Posted by Georgi Nikolov | октомври 13, 2019, 17:51
 8. Първо едно голямо БРАВО на плевенчани!!!
  Не разбирам какво му е катастрофалното на рухването на СССР??? Беше си нормален развой на нещата. Даже прекалено дълго издържа. А е възможно най-хубавото нещо, което се случи на съвременниците на този крах, обитаващи республиките. Геополитическата катастрофа е образуването на СССР, не рухването му. Заробиха милиони хора и избиха милиони. Явно много тъгува путиссимо по съюза, който им даваше доминация над останалите републики по подразбиране. Да се надяваме, че из цялата страна ще последват примера на плевенчани и ще премахнат всички чучела, с които са маркирани тепета, бърчинки и долини. Освен, че са унизителни за всеки уважаващ себе си български гражданин, са грозни и не се вписват хармонично в никой пейзаж. Само гълъбите се наслаждават подобаващо на това “изкуство”, маркирайки ги, както окупаторът ни е маркирал с тези бетонно-гранитни чудовища. Да се махнат не защото са грозни, като творби(или речи) на Вежди Рашидов, а защото са, като маркери на съветското робство.

  Posted by Шумаров | октомври 13, 2019, 20:56
 9. Снимките а и текста под тях са умопомрачително точни.

  https://imageup.ru/img109/3490878/ecozuosu0aem9oq.jpg.html

  https://ibb.co/bwC8Pm

  Posted by Georgi Nikolov | октомври 13, 2019, 23:06
 10. Posted by Georgi Nikolov | октомври 13, 2019, 23:12
 11. https://www.dnes.bg/world/2019/10/13/konservativnata-partiia-v-polsha-pecheli-parlamentarnite-izbori.425980#comment-newest

  Чудесна новина от вчера!
  Браво, дружина POLSKA!
  И забележете, нашенските “свободни” медии как упорито натрапват това “НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ” към Право и Справедливост на г-н Качински – те са ДЯСНО-КОНСЕРВАТИВНА партия!
  В Полша националистите остават на 4-5 място!

  Posted by Българин | октомври 14, 2019, 05:21
 12. По темата, “процесь поьол”, изкопано от мрежата.
  За 30г толкоз.
  По документи член на ЕС и НАТО, реално все още 16та република.
  Ако се напънем още малко и се откачим от СССР влакчето, за десетина години живота ще се преобрази.
  На първо врече махаме МОЧА.
  Защото е символ.
  Не на “освобождението от фашизма”, а на поробването.
  И докато българското общество в мнозинството си не приеме този факт, няма на кой да се сърди.

  Posted by Georgi Nikolov | октомври 14, 2019, 07:24
 13. И пак по същото

  “За мен всичко от 1990та до днес се съдържа в 4 имена.
  – Жельо Желев – много мръсно създание. Само се чудя дали, ако не беше станал президент щеше да е направил повече зло бидейки шеф на СДС от това да свали собствено си правителство и да набучи заедно с Доган и Мултигруп своя съветник Беров.
  – Доган -‘думите са излишни. Боя се, че още не сме видели всичко. В него е и ВЕЦ-а и ТЕЦ-а и АЕЦ-а
  -Иван Костов – де факто каквото хубаво има е благодарение на него. Каквото не е наред можем да се сетим за Кобурггготски и 800те дни….
  Борисов – за мен това е кръстоска между седесар подписал конституцията и Тодор Живков . Хубави софт разбирания за демокрация, ама отдолу Живков.”

  Posted by Georgi Nikolov | октомври 14, 2019, 07:26
 14. Онзи ден в Истанбул, вчера в Будапеща, утре в София. Иде краят на опитоменият популизъм.
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/10/14/3976215_opoziciiata_v_ungariia_specheli_budapeshta_krai_na/

  Posted by Georgi Nikolov | октомври 14, 2019, 07:30
 15. Чудесен резултат от избора на плевенчани през 2015г.за кмет! А в градовете с кметове на Бойко Методиевич ( проевропейската партия),МОЧА са в небивал ренесанс : ремонтирани плочници,нови алеи и цветни лехи,ново модерно осветление…С парите на германци,французи,англичани.

  Posted by cast stone | октомври 14, 2019, 09:16
 16. Трагичен ден за Варна, който ще напомня навеки за руската „любов”

  Премълчаната история за едно зверство, свидетелство за истинското лице на „освободителите” ни

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-tragichen-den-za-varna-koyto-shte-napomnya-naveki-za-ruskata-lyubov

  Posted by sms | октомври 14, 2019, 15:15
 17. ГЕРБЕРИ ЗАМЕРИХА КАНДИДАТА СИ ЗА КМЕТ С НОВ “ДОНОС”: ПОРТНИХ БЕШЕ РУСКИ ГРАЖДАНИН ДОПРЕДИ 2 ГОДИНИ

  …Важно за гласоподавателите обаче би трябвало да бъде, че допреди 2 години Иван Николаевич Портних е бил с руско гражданство.

  Въпросът е защо никъде Портних не е споменал този важен факт от биографията си.

  И в момента не иска да го коментира.

  До влизането си в партия ГЕРБ и лансирането му за неин местен лидер във Варна, Иван Протних изобщо не е бил български, а руски гражданин…

  https://petel.bg/GERBERI-ZAMERIHA-KANDIDATA-SI-ZA-KMET-S-NOV-DONOS–PORTNIH-BESHE-RUSKI-GRAZHDANIN-DOPREDI-2-GODINI__43591

  Posted by sms | октомври 14, 2019, 15:45
 18. “Неприличните” постъпки на руснака и варненски кмет Портних в Израел, за които научихме със закъснение, са били театър по поръчка на руските служби, инсталирали го на кметското място, които считат, че Варна може да се побратимява и сближава само с руски градове, не с израелски или някакви други.

  “След изтекла информация от израелски медии, публикувана вчера от българските им колеги, кметът на Варна, Иван Портних, е бил арестуван миналата година в хотел, намиращ се в курортния град Хайфа, заради хулигански прояви и опит за посегателство над сервитьорка. Заради деянието си Портних е бил позорно изгонен от Израел, като е получил забрана да посещава страната с поставен черен печат.
  През 2018 г. кметът на Варна е бил позорно изгонен от Израел, след като заформил пиянски скандал в хотел в град Хайфа. Той е бил водач на делегация представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа. Според израелската медия „Канал 20“, още първата вечер от командировката си в Израел, обаче варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал. Портних се държал „позорно“, по думите на израелските журналисти, а според разкази на персонала в хотела, цитирани от местните медии, кметът на Варна е нападнал и унизил служителка на хотела. Портних е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. След което се опитал със сила да склони сервитьорка от ресторанта на хотела към интимни действия с него.

  След тези позорни събития, домакините от общината във Хайфа отменили всички съвместни прояви, както и побратимяването на двата града. Портних бил изведен от страната, а на летището получил и забрана да посещава повече Израел.”

  милионер от дарения:
  https://pik.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-news79022.html

  https://offnews.bg/balgaria/portnih-prizna-za-imoti-na-stojnost-2-mln-lv-204879.html

  Posted by sms | октомври 16, 2019, 09:38
 19. Posted by sms | октомври 16, 2019, 09:55

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив