Трифонов и Борисов, лика прилика, като два вождистки чепика

Миролюба Бенатова написа,  че е била канена от Слави Трифонов на нещо като кастинг за членство в партията му. Отказала му категорично след като се държал с нея така, сякаш тя го е молила за срещата, а не обратното.

<азказът на Миролюба оживява в спомените ми редките, но достатъчно показателни за манталитета та Трифонов срещи, които съм имал с него. Първата беше на маса. Беше поканил в един софийски ресторан няколко души от БТВ, преценени от него като важни за амбициозния му вождизъм. Взе думата и трудно я даде другиму, обяснявайки, как ние тук на тази трапеза сме лидери на обществено доверие и трябва да влезнем в тази роля ( под негово ръководство).

Особено тежко на тази нравоучителна вечеря беше положението на младежите Иван и Андрей, избрани от Трифонов за приоритетен обект за поучение в стил “ слушайте ме, за да успеете като мен”. Както знаем, днес двамата преуспяват на попрището на телевизионното шоу като продуценти, докато Трифонов напусна изтъркания от дългото присъствие на “Дългия” жанр на телевизионното шоу, за да се включи в политическото позорище ( в сръбския смисъл на думата, която означава на техния език театър). Май двамата младежи доста добре са го “слушали”. 

Споделеното дотук и малко по-долу не е никакъв “компромат”. Трифонов си е върховен егоцентрик и това е известно на мнозина. Но малцина, включително сред онези, през които той мина като валяк и го напуснаха след това, се готови да споделят наблюденията си. Тази “лоялност” не я разбирам, но кой ли пък съм аз, че да се чудя на хорските странности. Май аз съм странният. 

За Трифонов беше невъзможно, непоносимо дори да мине през нюзрума на БТВ и да не заяви гръмовно преминаването си с някой съвет. В тясното пространство на гримьорната този негов навик се превръщаше в малка инквизиция на изискващия внимание и ( по )слушание монологичен щоумен. Моя милост трябваше да изтърпи понякога въпроси от викторина на историческа тема – тогавашния му ментор Росен Петров го беше обучил по няколко теми и Трифонов искрено вярваше, че вече е специалист по история, който може да затапи такъв, като мен.

Винаги съм се учудвал на личности със собствена принадена стойност, които се принизяват покрай началници с необосновани претенции за превъзходство. Такъв е и случаят с Борисов, в чието обкръжение не случайно “ блестят ” предимно антигерои на попрището, на което са монтирани. 

Да се включиш в това обкръжение значи да приемеш Вежди Рашидов за културен авторитет, нечленоразделния Данаил Кирилов за достоен жрец на тълкуването на членовете от закона, Фандъкова за истински “градоначалник”, не като проекция на своя Началник ( който обича да я унижава публично, че щяла да си остане в директор на детска градина без него), Красен Кралев за образ и подобие на фигурата на спортиста, а Красимир Каракачанов за строен пример за подражание  в строя във войската.

Не съм канен от Трифонов за друго, освен за гост в предаването му и не се съмнявам в написаното от Миролюба Бенатова. Не очаквам и реакция на скромната ми реплика нито от него, нито от обкръжението му – ако искаха да ми опонират за каквото и да било, можеха да го направят в онова предаване, когато още преди 5 години ми дадоха думата по доста широк кръг от теми ( на снимките по-долу), но май не намериха с какво да ме оборят. Канил ме е в партията си в навечерието на нейното създаване обаче Бойко Борисов, при това със забележката, че го прави въпреки факта, че го “мразя”- от него да мине…https://www.slavishow.com/иво-инджев-18-март-2014-г/

 

 

 

Не мина. И е добре претендентите за вождове да знаят, че не всичко и не всеки се продава и поддава на съмнителната суета да се отъркаш в еднодневната чужда слава трифонова.

ЗАБЕЛЕЖКА: Отговарям на онези, които ще кажат, че  съм неблагодарен, защото все пак са ме канили в “Шоуто на Слави” ( и дори в началото на предаването ме засипаха с комплименти, а самият Трифонов се разграничи от сценаристите, т.е. че те, а не той са инициаторите на поканата към мен ) : това натякване съм го чувал и друг в предавания, където по изключение със се появявал в съотношение спрямо обратната гледна точка” от едно към десетки и стотици пъти. А и какво трябваше да направя – да откажа да се изкажа, за да накривя шапката на Трифонов, когото многократно съм изобличавал като съзаклятник в личния си живот със силните на деня Първанов и Борисов ли?

14 мнения за “Трифонов и Борисов, лика прилика, като два вождистки чепика”

 1. Всеки си има своята класация но за мен изявата на Иво на 18 март 2014г. е неговият връх в телевизионната публицистика. Още повече, че той е сам срещу глутница ВРАГОВЕ готови стига да могат да избягнат отговорността да го удавят в капка вода. Обаче те са бити, унижени, смачкани от ерудираната, интелектуалната мощ на Стопанинът на БЛОГА НИ и неговата дарба на неподражаем полемист.

 2. Да не забравяме най-важното-предстоящи общински избори. Началото на залезът на две от основните дружки на Баце-султан Ердо и орбан е факт. Изгубиха съответно Истанбул и Будапеща, иде ред на София.
  Арх. Борислав Игнатов-КМЕТ!
  Прочетете споделеното от водачът на листата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Методи Лалов и дори най-запалените фенове на Данчето на Бочко и сестра ГАЛЕВА няма да намерят и едно междуметие да възразят.

  https://frognews.bg/novini/metodi-lalov-edna-fasadna-protsedura-shte-troposat-glaven-prokuror-koito-ste-sanuvali.html

  Да припомним и за “светлото минало” от борческият период на бмб. Как може който и да е със себеуважение да се постави в услуга на доказалото се кат мутро-милиционер Банкянското слънце.

  https://offnews.bg/balgaria/kakvo-kazva-tcru-za-bojko-borisov-61881.html

 3. А междувременно в любимата матушка на споменатите по-горе боклуци положението вече не е страшно. Безнадеждно е!
  Няма да забравя никога когато т.н. Дългия показваше, визирайки “русофобско” действие, изгонването на майкъл чорни на Вътрешното министерство по време на правителството на Иван Костов картата на планетата. С огромен кеф посочи колко голяма е останала дори след разпадането на ссср1, Педерацията и колко сме мънички ние. И ехидно попита къде е тръгнал кабинета на ИК.
  Всеки случай, вижте видеото по-долу, не и в тази посока, не дай Боже.

 4. Четиво за пут.инофили, изкопано от мрежата, на съвеЦкий диалект е. Припомня за “подвизи” на кремълският по времето когато носеше куфарчето на собчак.

  https://www.google.ru/search?q=%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD+%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82+%D1%87%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8B&newwindow=1&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=7vr3gjxUDWUpSM%253A%252CcECLkxukDYvs_M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kT8DpNA2DOX2EUJWuVNp0EQ5biPdg&sa=X&ved=2ahUKEwjEiJSMvpvlAhWcA2MBHX82BT8Q9QEwB3oECAUQEg#imgrc=7vr3gjxUDWUpSM:

  Вспомните, когда плешивая моль, он же – ботоксная крыса, он же Окурок, Пыня и Хуйло, бросил на стол удостоверение офицера КГБ ?
  Как только московские кенты ему сообщили, что ГКЧП провалился.
  Вот такой он ваш герой, ватнички.
  А позже они с Собчаком рассказывали, как под Питером остановили военную колонну , спасли молодую демократию. Это известный факт.
  Ваш Путин жалкое сцыкло. Если высшие офицеры КГБ разбежались как крысы, то что требовать от холопов. Всем было на Совдепию насрать. Совдепия не нужна.
  Но, друзья, не время расслабляться. Как сказал один умный человек:
  «Мы уничтожили Советский Союз, уничтожим и Россию. Шансов у вас нет никаких». «Россия – это вообще лишняя страна».

 5. Ами правилно е отговарял че Сценаристите му дърпат въжетата. За слави иде реч. Нищо ново под слънцето. Позволяват му волности само в определени посоки. Част от голямата пропаганда.

 6. https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-pravo-i-spravedlivost-pecheli-parlamentarnite-izbori-v-polsha

  А ето как се прави в братска, славянска Полша!
  С избирателна активност 61,1 на сто – най-високата от 1989 г!
  А пък крайнодясната Конфедерация – има 6,76%…
  Е, така става, когато имаш Solidarność и Св.Св. отец Карол Войтила (да е светла паметта му)…

 7. https://faktor.bg/bg/articles/natsionalite-na-turtsiya-koziruvaha-na-terena-posvetiha-pobedata-si-na-voynitsite-v-siriya

  А имаше един руски национал, който след вкаран гол маршируваше чак до треньорската скамейка и отдаваше чест на тренер им…това корумпетата от UEФА що не го разследват?
  Пиша КОРУМПЕТА, наясно с многобройните им скандали за милиони пари и обиски в Централата!

 8. А относно Трифонов и ББ, за мен е извън съмнение, че един и същи Център им дърпа конците, само част от подизпълнителският сценаристки екип се менка…

 9. Човек трудно може да добави нещо след писаното от Стопанина и Жоро Николов (Georgi Nikolov | октомври 14, 2019, 11:31).

  Но за да не си изкривя душата и да остана верен на себе си, може би и “КАТО 2 МИЛИЦЕЙСКИ ЧЕПИКА”.

  Респект!

 10. Личност със собствена добавена стойност-това е най-точното определение,за този човек,който опростачи цели поколения

 11. Те наистина взимат децата ни!
  (Норвежката истерия)
  Взимане на деца обаче има. То просто се случва по друг начин.

  “Хубавото в тази история е, че тези деца биха се върнали. Стига само тук да спре да се краде. Да има справедливост. Честните и усърдни хора да успяват не само по изключение.”

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2019/10/11/3974761_te_naistina_vzimat_decata_ni/

 12. Уважаеми господин Инджев, уважаеми съблогъри ценящи самата истина, поради която сте тук,
  поводите са актуални, защото самата абревиатура на проекта „слав(и)ев“, тангира до негацията. Да, ако се продължава да се върви все така, не след дълго, наистина тя не само партийно ще се учреди, но и „Няма (да я има тази)такава държава! Прагматично погледнато, умните и безкористните са голяма работа. Не случайно се поставят, общо казано, такива на постовете съветници и писачи на речи при репрезентанти на властови структури. От друга страна, колкото и да е прост даден владетел, а у нас прекалено много дал Господ, и те гледат да се омешат между перлите, за да не им проличи, за да им мине имитацията. Такъв беше Яшар ли Замфир ли (забравих му малцинственото име, което бях срещал във форумите). И този дето му е масирал ушите, също е прихванал триковете му. Поради това, господин Инджев, е напълно естествено, съответните „светила“, ако не могат със собствена, то поне да се погрижат да разположат съответните такива около себе си, та и те да (про)светнат, макар и тя само да е отразена от тях. По този повод, умният и безкористният, макар и да е праволинеен, ако вярва в някаква кауза, би трябвало (според мен)да се жертва за благо Роду. Това, че Вие Инджев или Илиян Василев сте от този сорт, дава основание на моето лично мнение, да желая някой от Вас да стане бъдещ минпредседател. А тогава, на времето, пак според мен, хич не би било лошо, макар да би било гадно за Вас (което фактически разбирам), но поне при масьора, можеше тази близост да се окаже полезна за Роду (само)жертва. Може да съм се самозаблуждавал но си мислех, че поне нещичко ТОЙ можеше да приФане и да не се стига до това гибелно за страната поклонничество породено преди всичко от стрхът.

 13. Фандъкова за истински “градоначалник”, не като проекция на своя Началник ( който обича да я унижава публично, че щяла да си остане в директор на детска градина без него)
  С риск да е единствено, но съм СЪГЛАСНА с началника!Прав е човекът, не ми противоречите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.