Полицейското добродушие срещу хулиганите е резултат от вмирисаната откъм главата власт у нас

Огромният международен скандал с расистките  прояви на част от българската публика на мача между България и Англия извади на показ печално известният факт, че българската полиция е много добра. В смисъл, че е добродушна спрямо хулиганите и вместо да ги арестува още на стадиона ги изпровожда с безучастни погледи да си тръгнат по своя воля. “Изведнъж” това пасуване става повод за масово псуване. 

Защо се чудите, драги сънародници, кога са ви защитили униформените от хулигани, че сега да се месят?

Давал съм многобройни примери от личен опит. Например на 9 януари 2011 година полицията не само пасуваше, но и направо охраняваше псуващите ни хулиганите от младежката организация на БСП и сродните им души, развяващи съветски знамена и лика на масовия убиец Че Гевара ( на снимката по-долу) . Пазеше ги от нас, редовно митингуващите с разрешение на Столична община пред Монумента на окупационната червена армия МОЧА. Публикувал съм снимки как това полицейско (без)действие се повтаря най-буквално и на други законни прояви на протест на същото място, където пращат жандармерия да охранява хулиганите, опитващи се на ни попречат да упражним законното си право на протест. 

 

 

 

 

А тези хулигани не само не се крият, но някои от тях станаха червени депутати, като Александър Симов, който взимаше дейно участие в споменатата по-горе хулиганска операция от януари 2011 г., на която бях лична мишена на агресията им в (почти ) буквалния смисъл: бях изобразен от хулиганите с чучело, сложено върху кошче за смет, замеряно от провокаторите с яйца. По горещите следи на безобразието Симов се похвали в блога си с изключително злобни обобщения с обидни обобщения срещу няколкостотин граждани, наричани от агресивната агитка пред безучастните полицаи “фашистки свине” и “фашистките п-тки” само защото са дръзнали да поискат преместването на главния съветски фетиш на окупацията от центъра на столицата.

Междувременно т.н. контра протести на подобни екземпляри срещу про демократични шествия и митинги, без да са били разрешавани непременно по надлежния ред, се превърнаха в практика, любезно наблюдавана и по този начин поощрявана от впрегнатите в този смисъл в политиката полицаи в угода на властта. 

От години в подстрекаването на хулигани с бръснати глави, гърди и гладки мозъци дейно участие взимат и пазителите на безредието от медиите, които легитимират нарушителите на реда като законно протестиращи срещу “протестърите”, макар в повечето случаи да става дума за платени акции на агитки, добре известни на полицията именно от футболните мачове.

Безнаказаността на нарушителите, естествено, се схваща от тях като зелен светофар да натиснат газта. И спрямо моя милост те ескалираха нападките със заплахи за живота ми. Докато на 7 март тази година, наконтени с кожени полувоенни униформи, все по-наглите екстремисти се изтърсиха да ми пречат да си представя книгата “Измамата “Сан Стефано” в Градската библиотека на Добрич. Водени от шефа на софийското подразделение на руската шовинистична организация “Нощни вълци” Делчо Златанов, нашенската глутница рокери сгази без да й пука чл.174а от наказателния кодекс, който предвижда до 2 години затвор за онзи, който провали публично събрание. И какво направи полицията? Първо закъсня с четвърт час да се намеси, а след това …не се намеси. И поиска от мен да се подпиша под документ, че въпреки всичко официално организираното от местните власти събитие се е състояло, защото в крайна сметка успях да взема думата под полицейска охрана.

И защо не се меси полицията, когато “само” вербално ме бият? Ами нямало меле, не се стигнало до физически контакт. Така обяснили бездействието си и на 16 април на същото място , където сценката се повторила с гостуващия този път в Добрич Александър Йорданов, който, за разлика от мен в крайна сметка беше наистина възпрепятстван да си представи книгата от партийната агитка на Костадин Костадинов, лично предвождащ този път своите “възрожденци” на хулиганската проява. 

Излиза, че ако ти затворят устата с крясъци и обиди ( и заслужат по споменатия чл. 174а от НК до две години затвор, проваляйки едно легитимно публично събитие), хулиганите са невинни – щом не те бият, може да газят закона пред безучастните погледи на полицията.

Ето това се случи и на стадион “Васил Левски”. Нищо ново. Полицаите не са тълкуватели на закона. Те следват заповеди. Липсата на такива им заповядва да не правят нищо.

Това “нищо” прерасна ней-сетне в голямо нещо – като кариес, оставен без лечение, който се превръща превърнал се в гранулом.

Честито на “откривателите”, установили най-после, че нещо не е наред у нас с пазителите на реда. “Нещото” обаче не подава оставка, то иска оставките на кого ли не, за да оправдава собственото си бездействие пред лицето на галопиращата агресия на беззаконието. “Нещото”, малко нещо бивш и много нещо висш полицай, явно не се чувства вече охранител, чакайки да стане пожар, за да почне да го гаси с маркуча на чуждите оставки.

”Вижте ме какъв съм пожарникар, как ефективно гася пожара”, ни казва нещото, изпращайки този път десетки полицаи да превземат футболната централа, която има вина за плачевното състояние на българския футбол, но не и за факта, че безнаказаното хулиганстване у нас е резултат на престъпното бездействие на властта, начело на която (само)доволно се мъдри вече близо десетилетие полицай Номер едно, изкласил в това качество по времето на монархо-социализма от началото на века.

24 мнения за “Полицейското добродушие срещу хулиганите е резултат от вмирисаната откъм главата власт у нас”

 1. След като властта толерира комунистическите сърпове,чукове,Че Гевари,СССРи,червените знамена и Копринки,защо да не разрешава и поздрава на Германската национално социалистическо работническа партия?

 2. нали някои тук се оплакваха, че арх. Борислав Игнатов бил “непознато лице” в политиката. Давам му думата за последните му предизборни изяви. После да не чувам “оправдания” от рода на “Ами то няма за кого и по-добре да отида за гъби”.

  https://www.actualno.com/sofia/arh-ignatov-sybarjane-na-terasa-po-iskane-na-premiera-tova-znachi-che-dyrjavata-ne-raboti-news_1385317.html

  https://offnews.bg/politika/ignatov-demokratichna-balgaria-niama-da-podkrepi-nito-fandakova-nito-713266.html

 3. “Възрожденците” на Костя Копейкин още от създаването си имат любимо място в София за рублофилската си пропаганда. Преди избори винаги раздават брошури и плакати в подлеза на Софийския университет. Студентите им се иска да “зарибят”, разчитайки на политическата им апатия и отчужденост. Подбрани (и със сигурност добре платени) “невинни” девойчета, задължително охранявани от мутра, раздават флаери и се опитват да обясняват на минувачите, че ако обичаме България, трябвало непременно да гласуваме за копейкиното “Възраждане”. На въпроса как така, ако обичаме България, трябва да гласуваме за партия, чиито вожд декларира публично, че обича и слугува на една чужда държава-окупатор и любовта му, като тази на елитните простутки, е много скъпо платена, девойчетата не можаха да отговорят. А на предложението, че би трябвало да се образоват и да четат повече, за да разберат какво точно пропагандират, девойчетата, надзиравани от мутрата, отговориха без никаква връзка, че “мразят Иво Инджев, защото той не обича България, а пък най- много мразят американците, които били навсякъде и унищожавали страната ни.” Попитах ги къде точно са американците, защото навсякъде, особено по морето, във Варна и Бургас, виждаме и чуваме само руснаци?! Без да отговорят на този въпрос девиците демонстративно се обърнаха в друга посока, за да прадлагат с “невинно” изражение на други наивници пропагандната си антибългарска отрова.
  Може пък някой да се “върже”!

 4. Тези скинарчета наистина се чувстват като безнаказани. Това са ултрасите на Левски. Вижте само как налитат на полицията https://www.youtube.com/watch?v=E_HeS2fYmdM&list=WL&index=2&t=3s И никака реакция от полицията! Как очаквате после да се държат в някакви норми?

 5. КРАСНОСЕЛСКИ ми взе думите от устата.
  Да оставим настрана въпроса дали издаването на маймунски звуци не е свобода на словото и дали нацисткия поздрав не е римски поздрав, който, както и Вагнер, не е виновен, че нацистите са го използвали и да приемем, че попадат под ударите на закона. Но тези нарушения, поне по количество, са цвете в сравнение на използването на символиката на другия престъпен режим. И докато борбата не се поведе и с двете, ще се чудим откъде ни е дошло…

 6. цитат на дeня:

  Boyana Koleva

  16.10 2019 в 09:40
  Балотаж между арх. Игнатов и Б.Бонев. Това е София. Столицата не е червената кака Мая Фандъкова(ВИС2 – братя Галеви) с/у Йорданка Манолова (СИК- братя Маргини).

 7. Направете импровизирана анкета, с произволно избран индивид от т.нар. ултраси, ей така, за идеята.
  Попитайте го какво мисли за комунистическия режим у нас, в смисъл, дали има положително, отрицателно мнение, или е “пас”.
  Ще се изненадате какви отговори ще получите от тези нацистчета!
  Което потвърждава, че те и комунягите са астрални братя-близнаци!

 8. Ние тук си седим и плюем Боко Тиквата, а се оказа, че по показателя макроикономическа стабилност България е над средното нива за Европа.
  Не съм макроикономист и не мога да преценя дали това означава, че може и де сме блато, ама на високо плато?

 9. То,ако погледнеш и Виденов не е крал,но позволи други да крадат като за световно…А на хората спестяванията станаха за кило сирене.

 10. Чудесно тролене на Президентът на Великите САЩ.
  «Сирия може да получи всякаква помощ от Русия, и това е прекрасно. Там има много пясък с който те могат да си играят»

 11. @GEORGI NIKOLOV,
  Жоро, не му се вързвай на лицемерието на тоя дето научи всички футболни съдии как се псува на майка на български! Няма да забравя как във Вашингтон скочи нарочно върху крака на едно 20 годишно момче и му го счупи и това сложи край на кариерата на този обещаващ млад футболист. Съдиха го, но му се размина, а не трябваше! А когато наби един журналист на сватбата на дъщеря си?!
  Крокодилски сълзи са това!

 12. @Димитър, може и да си прав но може и с годините нещо да се е обърнало в него.
  Помня му всички по-големи изцепки а съм бил и потърпевш на по-дребна. Игра за малко в Япония в Кашива и бяхме се организирали българи да ходим да го гледаме. Точно преди да набие мекия за последният си мач за нацтима през юни 1999г. Със същата тази Англия. И въпреки, че бяхме няколко десетки с бг знамена и скандирахме до прегракване още на загрявката Ицо, Ицо, той още в третата минута, в центъра на игрището направо и то в безобидна ситуация си изпроси с абсолютна балтия червен картон. За да е “свеж” за бенефиса. Само дето после японците го “изтемариха курвенската” като му изпратиха факс, хич да не се връща (договорът му изтичаше сред 2 седмици) защото няма да се възползват от опцията да го продължат.
  И те, така.

 13. Една агитка пееше: барисов три- веднага си иди, барисов три-няма четири!

 14. Историята ни се подменя. Със съучастието на властта. И тя е единна в това. Музеи, писания по музеите, екскурзоводи и музейни лектори всички впрегнати в лъжи. Но това е ОТГОРЕ спуснато. Последни спомени от Плиска, Преслав, …..
  Какъв по голям учител и възпитател от собствената ни история за млади и стари?
  Но за да се научим собствената си история първо трябва да направим свободата на словото достойна и държавата правова. И всичко това започва както в Истанбул, както в Будапеща така и в София с ПОБЕДА ЗА БОРИСЛАВ ИГНАТОВ. Всеки и не само от София да даде своя принос това да се случи. Номер 66.

 15. Не “могат” да се “очакват” някакви “РАЗЛИЧНИ” резИлтати , защото ОПГ-МВР се превръща все повече , и ПОВЕЧЕ , в МУТРОмилЮционерско сборище от бандитски КАЛИНКИ, особено през последните 20 години , откакто банкянският СУДЖУКоядец беше монтиран за “генсек” на “народната” милиция, НАЛИ! И след като МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е начело на ОПГ-МВР, през тези години, то и сегашният му “министър” ,и сегашният му “генсек” са СЪЩИТЕ , по образ и подобие , на него, НАЛИ! СЪЩИТЕ са! Като него! Той беше “охранническа” КАЛИНКА ,монтирана начело на ОПГ-МВР. преди 20 години!
  И сегашните му “кадри” монтирани начело на ОПГ-МВР са СЪЩИТЕ “охраннически” КАЛИНКИ ,като него, какъвто беше той преди 20 години, а……. А , и сега си е такъв, защото – ПРОМЯНА , при него, НЕ може, НЕ МОЖЕ да има! Както се пееха седесарите преди 20-30 години, НАЛИ!
  За това – НЕзабавна МУТРОмилЮционерска ОСТАВКА за бокоТИКВАТА и неговите “охраннически” КАЛИНКИ в ръководството на ОПГ-МВР! – ВЕДНАГА!
  ОСТАВКА и за ВСИЧКИТЕ милЮционерски “охранници” монтирани във властта! От цялото ръководство на ОПГ-МВР, от ОПГ-ДАНС, от ОПГ-НАП, от ОПГ-УБО, от ОПГ-конпи(р), а също така да НЕ “забравим” и МУТРОмилЮционерският “прокурорин” – г(Р)ешев, както и на ЦЯЛАТА милЮционерска ОПГ-ЦАЦАратураТА! -ВЪН! НЕзабавно!
  П.П. Освен ОСТАВКИТЕ в ОПГ-МВР, трябва веднага да се ликвидира и “министерствоТО” на спорта, защото е ИЗЛИШНО, и в никоя нормална “държава” НЯМА назначен ЦЯЛ “спортен министър”, НАЛИ!
  Защото БФС носи най-МАЛКАТА вина за “състоянието” на българският “футбол”, НАЛИ! И само оставките в БФС няма нищо да “решат”!
  ОСТАВКИТЕ трябва да започнат със спор(т)ният “МИНИСТЪР”, а след това ОСТВКА за всички КЛАИНКИ начело на ОПГ-МВР……. и ВСИЧКИ “служби” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, както и на неговият милЮционерски “колега” – г(Р)ешев!
  ОСТАВКИ! ВЕДНАГА! – ВЪН! Цялостна КАЛИНКовокожа ОСТАВКА! НЕзабавно!

 16. Искам да споделя едно предизборно впечатление, свързано с МОЧА. Има едно предаване по тв евроком, чийто водещ всеки ден кани костя копейкин или някого другиго от неговите ребята. След едно такова посещение се обади зрителка и само спомена паметника (не като МОЧА, а с официалното му все още име), дори не се разбра тя за или против премахването на МОЧА е. Интересна беше обаче реакцията на водещия, който буквално подскочи като ужилен и започна да говори несвързано, за да заглуши думите на жената и набързо прекъсна телефонната връзка с нея. Аз тази телевизия не я гледам кой знае колко, но се питам дали там не са забранили на водещите преди изборите да споменават МОЧА от страх да не им изпушат телефоните от обаждания по темата. Предположението ми е чисто спекулативно, но все пак е странно едно предаване, което претендира да държи телефонна връзка със зрителите на всякакви теми, да прави изключение точно за МОЧА.

 17. Не преставам да се чудя на какво отгоре ЕС продължава да ни възприема като един от тях. KRASNOSELSKI е изключително красноречив – държавата ни старателно обгрижва цъфтежа на всички цветя на злото: сърпове, чукове, комунистически и сАвецки “звезди”, екзотични латиноси-главорези и обикновени криминалци, нощно време на мотор. Нула съчувствие към политически репресираните турски граждани, подчертано пренебрежение към цивилните сирийски жертви, пълно безхаберие към де що има защитен от международното право човек или общност. Основателно се питам, по какво РБългария, член нас ЕС от 2007г се различава от отцепническите и контролирани от Кремъл източните части на Украйна. ‘Ми по нищо. Крайно време е за ЕС да ни постави въпроса за принадлежост. Ако се позабави или разсее, да не се чуди после откъде й е дошло. И да не ми се оправдават със заетост по “Брекзит”, защото то не е всичко по дяволите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.