Хибридният шизоFRIEND вирее у нас като двуглав Оруел

 

 

 

 

 

 

Какво ли не сме си мерили през годините! Дойде ред и на расизма. Този път държим да ни е малък, нищо че си го размахаме пред целия свят по забележителен начин.

Колко голям е расизмът у нас и има ли размерът значение? Нищо и никакъв е, твърдят тук в един глас обидените на английските и европейските обвинители на България във връзка с расистко – хитлеристкия скандал на мача с Англия. Тази защитна реакция, която твърди, че сме набедени несправедливо заради групичка хулигани, е толкова масова, че ми иде да отида да се прегледам за вменяемост. Защото твърдя, че нетърпимостта към хората с различен цвят на кожата е също толкова масово явление у нас, колкото и яростното отричане на този факт тези дни, макар да не е видим спрямо тъмнокожите хора от африкански произход поради простата причина, че те са като бели лястовици в страната ни.  

Виж, по отношение на тъмнокожите хора ( подчовеци по Хитлер и “възрожденеца” Костадин Костадинов, който изповядва това мнение срещу либерално мислещите българи ) от индийски произход работата е друга. Ама кой да ти признае очевидното…

На практика ( почти) никой не иска да засегне със самокритичен поглед този факт. Дори и прозападните партии в България мълчат в рамките на текущата предизборна кампания. Не защото непременно споделят расисткото отношение към произхождащите преди векове от Индия днешни наши сънародници, а защото са наясно, че биха загубили много ( гласове) от едно признание на проблема.

Косвено изключение прави в това отношение нападаният по “циганска линия” от фашизоидни сайтове кмет на Плевен Георг Спартански. Явно фашизоидите не разполагат с порнографски снимки, които да споделят срещу него в интернет със собствените си деца – само и само да навредят на врага. Ето защо го атакуват с кадри на роми, участващи в предизборната му кампания. За фашизоидите да “изобличиш” политическия противник във връзки с чернокожите в България е същото, като порнографията, с която те си служат срещу други “черни овци” в тяхното кафяво стадо. .

Да повторя: фашизоидните лицемери пишат статии за ужаса от дефилирането на гейове пред очите на децата им веднъж в годината в София, но в същото време нямат проблем да публикуват порнографски снимки пред очите на всички деца, включително и на същите тези собствени дечица, за чиято полова ориентация толкова ядно се страхуват да не се зарази от някоя шарена гледка на хора с различна от тяхната сексуална ориентация. 

По страшни за фашизоидите от гейовете и ромите ( упорито наричани цигани, за да звучи по обичайния обиден за тях начин ) са само т.н. соросоиди. Терминът е изкован в пропагандните лаборатории на Кремъл. Възприет е на въоръжение в рамките на руската хибридна война у нас, която издига унгарския евреин с американско гражданство Джордж Сорос в ранг на злодей Номер едно на планетата. До скоро първенството се падаше на Ротшилд и на неговия “ световен еврейски заговор”. Днес за антисемитите това е Сорос. Колко познато и колко кафяво с червено – черноризки отенъци!

Долових сигнал, че не съм напълно сам във вакуума на мълчанието относно спецификата на расизма у нас. Може и да греша, може и друго да е имал на ум, но бившият селекционер на националния отбор Петър Хубчев сподели пред най-тиражния вестник в Европа “Билд”, че в България има расизъм. Открои се на фона на обратните твърдения, че ставало дума за някакво мъничко, позорно изключение на стадиона.

Не разбрах обаче точно по каква причина се разплака в едно мексиканско телевизионно студио голямата бивша българска футболна звезда Христо Стоичков. И той, и Хубчев биха могли сами да се доизкажат и да обяснят посланията си.

Ясно е едно: задълбочава се тенденцията да се браним от чужденците, без чиито забе(ле)жки не забелязваме изобщо колко сме затънали в средновековния си свят на омразата към различните хора. В страната, от която милиони бягат и в която мазохистично употребяваме  израза “българска работа” срещу самите себе си, е трудно да се говори за силна любов към родината. Но няма съмнение, че бликва силна омраза в случай, че някой друг ни посочи проблема в нас самите.

Пуснете си телевизорите, ако не ви се чете по форумите в интернет и ще видите, че коментатори от всякакъв ранг, пол и политически семейства кълнат имперските мотиви на английските критики към България. Иначе за тях имперските подигравки в руските медии и в политическото злословене по български адрес в Русия са по-скоро повод за присъединяване към същата ария на клеветата – щом “братушките” ни се подиграват, значи има защо. Защото размерът им има ( решаващо) значение за болните от русофилщина.

 

Един коментатор в ivo.bg припомни тези дни как Слави Трифонов показваше картата на огромната  ( не само ) спрямо България Русия, за да илюстрира тезата на русофилите, че Русия е прекалено голяма, за да гоним нейни граждани, както беше направило правителството на Иван Костов с Майкъл Чорни и компания през лятото на 2000 г..

Тон за контраатака срещу лошотията на англичаните даде премиерът Борисов с намека, че сме изтърпели английските фенове в София, но поведението им не ни е накарало да правим обобщения за английската нация. Защото сме адски толерантни, както явно си вярва и той.

Интересно, това ( ли ) е същият Борисов, който глаголстваше колко полезно е да запазим пушенето в кръчмите, за да привличаме туристи, което било в интерес на бизнеса у нас. После, както за много други “неща”, си смени мнението след внушението от чужбина. Сега пък пиещите българска бира англичани  му опротивяха. Къде остана загрижеността му за бизнеса с бирата?

Да поясня, за да не стане грешка:  нямам предвид онзи случай със застъпничеството му за бизнеса на внезапно починалия в разцвета на силите си ( след скандала) Мишо Бирата, изтекло в аудио вариант, но потулено от един разследващ случая държавен чиновник, издигнат после от властта за голям борец срещу корупцията и “принизен” след падението от пиедестала на една тераса до консул в Барселона.

Както и да мерим лицето си пред света с двойния аршин на допустимостта на безобразията по “патриотични подбуди”, навън ни виждат като изостанала балканска нация. Че е обидно, обидно е. Въпросът е дали не е време да се замислим над себе си, но не за да се харесаме на чужденците, на чието благоденствие дивно завиждаме и признаваме с близо два милиона чифта български крака. Хем ги любим заради парите им, хем ги мразим безплатно. 

Този хибрид между любящия и едновременно мразещ един и същ субект е някакъв шизоfriend. Вирее и се размножава у нас като двуглав орел и в това отношение от Русия ни гледат с любов, както една матушка бди над пиленцата си, които се самоизяждат, за да остане най-силното и да предаде гените на гения на омразата на следващите поколения.

 

 

25 мнения за “Хибридният шизоFRIEND вирее у нас като двуглав Оруел”

 1. Хубчев в бг футбол е това което Иво е в журналистиката. Бяла врана! Не цепи басма на никого. Право куме, та в очите и е готов да понесе докрай последиците си от действията и поведението си. Не случайно му викаха “Професора” като футболист. Доказа се категорично в професионален план в претенциозната водеща световна футболна сила Германия.
  Аз като левскар не очаквам скоро чудеса в шампионата ни на любимият клуб. Но на първо време докато държи на пейката татковото Ники го подкрепям безрезервно. Не ще да е никак случайно И това интервю пред “Билд”.
  Истината, само истината, цялата истина!

 2. Да не четат съветофилите, днес по съвместителство пут.инофили. Спестявам им сърцетуп, туй по любимата тъща.

  Бжезински: “Русия може да има колкото си ще ядрени куфарчета. Но понеже, обаче, защото в нашите банки руският елит е депозирал 500 милиарда долара, да попитам. Разбрахте ли се вие самите за ваш ли да го броим или вече е наш.”

 3. Матушката И не само в това но най-вече в тази посока се свлече кат бандустана КНДР с постоянните упражнения на изпитания на ракети с изтекъл срок на гаранция. Всичко е или наследство от ссср1, да припомня споминал си на 27 декември 1991г. или неуспешни напъни да се възродят зарязани от онуй време по различни причини проекти.
  https://www.google.ru/search?q=%D0%BD%D0%BE+%D1%8D%D1%82%D0%BE+%D0%B6%D0%B5+%D0%BC%D0%BE%D1%8F+%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D1%8C+%D0%B2%D1%81%D0%B5%D1%85+%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8&newwindow=1&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=YzkBJamF6S0jtM%253A%252CviPzi1_fE9UAoM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRd27Mf_W5Qjjj3jW-40CS0VcWHXw&sa=X&ved=2ahUKEwj4xYCUxKXlAhVJbBoKHTwfA4MQ9QEwAHoECAgQBg#imgrc=YzkBJamF6S0jtM:&vet=1

 4. Въобще не е по темата. Преди няколко дни си замина първият излязъл в откритият Космос Алексей Леонов. За него съм чел много. Той бе професионалист до последно и страхотен ЧОВЕК. Не ще да е случайно, че на 89год. възраст, американският астронавт Томас Стафорд е дошъл специално да се прости с него. Всякакви спекулации от какъвто и да е род когато иде реч за Гиганти са смешни.
  Никак не е случайно, че в пряк ефир НАСА обяви за смъртта на АЛ.
  https://pikabu.ru/story/prosto_uvazhenie_6990432

  https://pikabu.ru/story/prosto_uvazhenie_6990432

 5. Расизмът и национал-фашизмът се насаждаше системно и методично в училище и в обществото точно по времето на комунизма у нас, заедно с омразата към турците, турското “робство” и страха от съвременна Турция, която само чака да ни нападне, и любовта към “братска” Русия”, която единствена може да ни защити. Тези мантри се повтарят и днес. Преди 1944 у нас не е имало фашизъм – напротив -тогава масово българският народ като единно общество, от царя до пъдаря, е спасил своите евреи. Идете на военните гробища до Тутракан, където почиват загиналите във войната срещу Русия 1916 г., когато тя напада Добруджа и ген. Иван Колев отблъсква и побеждава нейните войски – там за свободата на Майка България са дали живота си и немалко турци. Впечатляващо е, когато видите, че до редник Иван Петров е погребан редник Хасан Мехмедов например. Тези хора са се били доброволно за родината си, все пак. По детските ми спомени никога не е имало проблем между българи и турци на битово ниво, а в училище започнаха да насаждат масова истерия от която аз неведнъж съм се чувствала неудобно заради моите приятели и съседи турци, от които – подчертавам – съм видяла само добро. А по въпроса за циганите-какво да кажа – горките хора. По отношение на българите, които са си въобразили, че са нещо повече от който и да било циганин, турчин, евреин, африканец,…и въобще различен човек – на английски са създали словосъчетанието white trash.

 6. Чиновникът е във Валенсия. 🙂 Поздрави!

 7. Блестяща статия на г-н Инджев! И като литературен стил, и като гражданска позиция! Поклон!

  Макар и да съм далеч от неговото майсторство, позволявам си все пак да се присъединя към изразената гражданска позиция по мой начин:

  Отдавна съм наясно, защо хора като Джамбазки и Сидеров искат да забранят гей-парадите, които никого не застрашават, а не обелват и думица срещу футболните агитки, които мирните граждани благоразумно избягват, ако не искат да бъдат пребити просто ей така. За мен отговорът е прост – Споменатите политически величия са на равнището на споменатите агитки, т.е. те са от същата склонна към хулиганщина пасмина, от която са и агитките.

  И тази пасмина не е никак малка. Може да е малка нейната активна част, която върши видимите безобразия, но пасивната част, със съгласието на която се извършват тези безобразия съвсем не е малка. Това може да се види и по форумите, където поне всеки трети коментар е с антилиберално, ксенофобско, хомофобско и расистко съдържание.

  Проблемът с расизма, обаче, е сериозен не само защото е достатъчно масов, но и защото опира до така наречения ПАТРИОТИЗЪМ. Не само защото хора като Джамбазки, Сидеров и Каракачанов се кичат с това име. Проиблемът е същностен.

  На пръв поглед, не трябва да има нищо общо между патриотизма и расизма. И наистина, откъде-накъде любовта към родината следва да има нещо общо с омразата към чернокожите или просто към хора с по-различна антропология? Очевидно, не би трябвало. Но както казваше един уважаван в близкото минало журналист – Да, ама не!

  Работата е там, че така нареченият нацизъм (краен национализъм) е едновременно и расизъм и патриотизъм. Последният много лесно (историята го показва) се превръща в национализъм, а след това и в нацизъм, който вече си е чист проба расизъм. Да се отрича тази „леснотия“, с която довчерашните патриоти се превръщат в утрешни нацисти, или все едно – расисти, значи да се игнорира с лека ръка цялата трагична история от първата половина на 20 век (двете световни войни).

  Патриотизмът е естествена привързаност на човека към средата, в която е роден и израсъл, към майчин език, родна култура и т.н. В тази си част, той е хуманен! Но той може също така да бъде и политическа идеология, според която човек е длъжен да убива и бъде убиван той самия във война срещу друг патриотизъм. В тази си част, той е антихуманен! Излиза, че в единствено число патриотизмът е нещо добро, а в множествено (дори само при два противопоставящи се патриотизма) – безспорно зло, което се самоприравнява на нацизъм и расизъм.

  Изход от това противоречие, разбира се, има. Той е в историческото разбиране на патриотизма като обществено явление, а именно – Съвременният патриотизъм не може да бъде същият какъвто е бил през 19 и 20 век. Отчитайки трагичните поуки от миналото, днешният патриотизъм е в търсенето на разбирателство между различните държави, религии, етноси и раси. Това го изискват и общите икономически, екологически, демографски и какви ли не още проблеми, пред които са изправени съвременните хора. Това е разбирането и за общоевропейска интеграция.

  В този ред на мисли, е крайно време, националният елит на България, в лицето на неговите учени, писатели, политици и прочее, да излязат с ясно и категорично становище срещу криворазбрания, остарял патриотизъм на политици като Джамбазки, Сидеров, Каракачанов и други подобни, които тровят съзнанието на неузрели и неукрепнали младежки умове, в името на своите тясно-политически цели и амбиции. Подобен род криворазбран патриотизъм, сходен с нацизма и расизма, следва да бъде забранен със закон.

 8. Не знам доколко точният термин е расизъм (с циганите сме от една и съща раса), но определено сме страшно нетолерантни към различните – по какъвто и да е белег. От цвят на кожата, през полова ориентация, та до политическа такава. Например аз когато кажа, че онези не знам си колко хиляди на Копринка са пълни идиоти, се чувствам адски нетолерантен. Ако някой напише тук, че не е лошо да се гласува за Фандъкова, ще се натъкне на доста голяма нетолерантност. Имам предвид на втория тур. Ако се отнася за първия – и аз ще съм бая нетолерантен…
  Тази наша нетолерантност дори е възпята във вица, в който лирическият герой казва на опонента си “Не си прав! И майка ти, и леля ти не са прави!”.
  Важното е да го осъзнаваме и да се борим с този недостатък.

 9. По темата.
  “Горе стават големи работи” съдейки по петъчното изокване на Огнян Стефанов. На пръв поглед par excellence статия в духа, стила и традициите на “теорията на световна конспирация”. Но да не забравяме, че авторът има яки къртици където трябва.
  Ще да видим.
  https://frognews.bg/novini/hitleriungend-stadiona-samo-chast-neshto-mnogo-zloveshto.html

 10. +1 @ИВАНКА!
  Коренът на злото е във все още болшевишката образователна система. Малко са жертвите на тази образователна система, които не са били деформирани и заразени с ксенофобия. Бедата е, че на тази целенасочено култивирана ксенофобия се базира политическото битие на голяма част от политиците. Застъпничеството на баце за пушачите бледнее пред активното му участие във “възродителния процес” и мнението му, че трябвало да се сменят имената на турските деца още от родилните домове. Веднага след преврата в БКП репресивните функции на МВР и ДС бяха прехвърлени на спортисти, а сега са прехвърлени на футболни агитки. И те мачкат. Футболния мач обаче се гледа от цял свят и не е, като представяне на книга на Г-н Инджев, където същите гамени могат да беснеят ненаказано, “кат турчин над бащино ми огнище”. На Г-н Инджев могат да му забранят достъп до медиите, но във ВВС примерно не могат да им забранят излъчването на репортажи и свободни мнения. Аз съм бил жертва на дискриминация в България и познавам много добре манталитета на тези хора. Не съм запознат с изказването на Петър Хубчев, но Доктор Оно(д)рис Кауза Ицо Мамата е блудкав, като захарин с мед. Рядко неук и непочтен екземпляр.

 11. Според мен в основата си българският народ не е расиски. В селото на дядото на жена ми половината хора са от турско малцинство, половината – етнически българи. Ходят си взаимно на религиозните празници. Даже хората от турското малцинство помогнаха за построяване на църква. Много от нейните приятелки са се оженили за момчета от турското малцинство.
  Според мен, държавата не прави достатъчно за образованието и за професионалната квалификация на циганското малцинство.
  В казармата имахме едно циганче, никой не се отнасяше зле с него.

 12. В обществото умишлено се насаждат подобни отживелици. Така хората стават лесно манипулируеми, а тезите за “лошия Запад” лесно проникващи в обществото.
  Нещо любопитно:
  https://www.nytimes.com/2019/10/14/sports/olympics/russia-doping-rusada.html?searchResultPosition=1
  Това е настоящият шеф на руската антидопингова комисия. Предишният, както помним, се намира в САЩ и е обявен за “предател”, “държан насила от ФБР”, “дрогиран” и т.н.

 13. Точно, кратко и съвършено правилно! Омраза, която се насажда от власт имащи се превръща в обществена зараза. И заразява дори хора, които иначе мислят с главите си. Например, Асен Генов тръгна да доказва, че от българите има по-големи расисти и че не бивало чак толкова да се срамуваме( и вероятно да не си бичуваме кресльовците по стадионите).

 14. POSTED BY @КАРАИВАНОВ: “…с циганите сме от една и съща раса”

  Без да ставам расист, какъвто не мога да бъда, защото ненавиждам насилието и безчовечието, но хайде да сме обективни:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3590186/
  В научна публикация от 2013-та година е дадено обяснение за особеностите на няколко хаплогрупи типични за българите:

  (i) За R-L23* се смята, че принадлежи на хора населили земите ни след Ледниковия период (т.е. преди около 13 000 г. бел.моя).
  (ii) За E-V13 се смята, че принадлежи на хора обитавали земите ни през Мезолита (т.е. преди 12 000 години бел. моя), като след това представителите на тази група се заселват и на други места, и този процес върви паралелно на разпространяването на организираното земеделие.
  (iii) За J-M241 се предполага, че е от времето на Неолита (т.е. преди около 9000-8000 г. бел моя) отразява разселването в западна посока на ранните земеделци, тръгнали от най-ранните си местообиталища край Черно море.

  (i) R-L23* is present in Eastern Bulgaria since the post glacial period;
  (ii) haplogroup E-V13 has a Mesolithic age in Bulgaria from where it expanded after the arrival of farming;
  (iii) haplogroup J-M241 probably reflects the Neolithic westward expansion of farmers from the earliest sites along the Black Sea;

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3590186/

  До тук се вижда, че срещащите се при българите хаплогрупи J-M241, E-V13, R-L23* могат да бъдат свързани с най-старото балканско население, което римляните наричат траки.

  Има още една хаплогрупа, която хем е най-често срещатана при нас, хем особеностите и показват, че носителите и са потомци на хора обитавали земите ни от времето на Мезолита (т.е. опреди около 12 000 години бел.моя):

  “Хаплогрупа I-M423 може да се проследи до балканските ловци-събирачи от Мезолита и тяхната експанзия след усвояването на организираното земеделие. ” -“…haplogroup I-M423 is the genetic record of Balkan Mesolithic foragers and their expansion after the adoption of agriculture.”

  Циганите са от Памиро-Ферганската раса и нямат местни за Балканите корени.

 15. Стремителното развитие на самообучаващи се софтуерни приложения през последните години доведе до рязко покачване качеството на редица Интернет-системи, като се започне от Гугъл-преводача и се стигне до научната обективност на Уикипедия. Последната вече заслужава да бъде цитирана с много по-голямо доверие отколкото това се правеше в началото на този век.

  Тъй като в настоящия форум се засегна темата за РАСИЗМА, заслужава внимание въпроса до каква степен съвременната наука намира за биологично коректен самия термин „раса“?

  Съвременните учени избягват да употребяват този термин, тъй едни от тях го намират най-малкото за натоварен с отрицателна социално-политическа конотация, а други го смятат дори за биологически безсъдържателен, поради липса на граници между така наречените „раси“ и поради смесения характер на всяка една човешка група, дори и когато се разглежда едно и също семейство в човешкото общество. Ето например колко пъстра е картата на антропологичните типове (раси) в България според Уикипедия по този въпрос:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8_%D0%B8_%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5

  За съседните балкански народи антропологичната пъстрота е подобна на тази в България, а за други народи по света (поне там където са правени изследвания), разнообразието е несъществено по-голямо или по-малко. Вижте например графиките в този сайт
  https://www.nature.com/articles/s41598-019-49901-8/figures/5 .

  На него ясно е показано, че антро-типното разнообразие е присъщо за всички от многото изследвани страни. При това става въпрос за усреднени показатели, а не за индивидуални, така че при преход от една страна в друга съседна се обезсмисля не само понятието „раса“, но и по-кореткния термин „расово различие“ между отделните личности. Поради подобни съображения, съвременните учени са намерили термина „раса“ за социален конструкт, който е остарял от биологична гледна точка. Така се твърди в българската и английска редакция на съответната статия в Уикипедия:

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%81%D0%B0

  https://en.wikipedia.org/wiki/Race_(human_categorization)

  Що се отнася до антро-типа на ромите, за него често се казва, че е памиро-фергански, който, обаче се смята за най-източния клон на индоевропейската група. Но както и нашият историк-икономист Добрев смята, много от памиро-ферганците имат определено приятна външност (от гледна точка на съвременния европейски вкус). В тази връзка, ето и една снимка на памиро-фергански момичета:
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Young_girls_from_northern_Afghanistan-2012.jpg

 16. Няма смисъл “да си ги мерим” различните ДНК!
  Защото ДНК има значение , само, за отделният човек , за неговото семейство, за неговите предшественици, както и за неговите наследници! ДНК е лично нещо!
  За нас , като общност, като цивилизация е важно към коя цивилизационна ГРУПА принадлежим , или искаме да принадлежим!
  Още повече ,че нашата държавност се е формирала от уникалното сливане на различни групи – от (пра)българи, , славяни и траки, а също така и от много други по-малки етнически и “расови” групи и народности!
  Но не това е основното! Основното е не това към коя ДНК принадлежим, защото това има значение само за отделният индивид, а по-важното, днес, е към коя цивилизационнна група икаме да принадлежим! Дали към европейската ,или към евразийската!
  Защото и “братушките” от путлеристкият рай(Х), уж, генетично в голяма част са от индо-европейската “раса”, но цивилизационно принадлежат към евразийско-ординската общност! И това не зависи от тяхното генетично ДНК, защото това си е тяхното “цивилизационно” ДНК!

 17. Става въпрос не точно за расизъм (както авторът сам посочва, хората от други раси са рядко срещани в Българи), а за ксенофобия. Този блог е много добре демонстрира проблема – не минава днес без да ни разкаже за своите страхове и омразата си към една етническа група.

 18. Да ни се пробутват разни хъбове на ниво политически пъбове с “руски салата и водка”,и “руски ресурси”,каквито няма като в шопският виц “Те такова дживотно нема”!Всичко е самодейност в пенсионерският клуб на така наречената “политическа класа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.