Когато Брюксел буксува, Москва тържествува

MOSCOW, RUSSIA – OCTOBER 17, 2019: Russia’s Prime Minister Dmitry Medvedev (R) gives an interview to Serbian newspaper Vecernje novosti journalist Branko Vlahovic ahead of his visit to Serbia, at the House of the Russian government. Alexander Astafyev/POOL/TASS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С риск да ми се обидят някои читатели, че ги подценявам, ще си позволя да попитам: спомняте ли си Грузия да е нападала през август 2008 г. Русия и да е откъснала от нея автономни територии?

А помните ли Украйна да е окупирала с измама един руски полуостров, използвайки хаоса от безвластието в Москва след многомесечни демонстрации, предизвикани като верижна реакция от намесата на Киев в решението на руския президент да подпише предприсъединителен договор с ЕС във Вилнюс в края на 2013 г.?

Ако си спомняте точно това, значи сте съгласни с руския премиер Дмитрий Медведев. В интервю за сръбския вестник “Вечерние новости”, тиражирано от ТАСС, Медведев, които дава съвети на НАТО да не интегрира държави с вътрешни противоречия ( като Босна и Херцеговина), изобразява загриженост и за намеренията на Грузия и Украйна да се присъединят към Северноатлантическия алианс защото те се намират в “ не най-простото положение”.

Вы говорите про Боснию и Герцеговину, Республику Сербскую, но мы же можем назвать и другие страны. А что происходит с Грузией? Что происходит с Украиной? Эти страны находятся в не самом простом положении“, https://tass.ru/politika/7019425

Излиза, че Русия първо създава с агресивни действия чрез пряка военна намеса “не най-просто” положение в Грузия и Украйна, а след това сочи този факт като пречка за суверенното решение на двете държави да се присъединят към един военен блок. Същевременно в рамките на същото интервю Медведев подхвърля също толкова лицемерно, че за Русия нямало значение към кой военен блок принадлежи една страна- важното било да иска да си дружи с Москва. 

Имперското нахалство,  което излъчват посланията на Кремъл, не е новина и щеше да бъде проблем само на Русия, ако не беше придружено и от същата тази “загриженост” за балканските държави. В навечерието на посещението си в Сърбия Медведев ги дели на приятелски и други, които “вървят във фарватера на агресивната политика на САЩ ”.

Интересно къде в тази координатна система по схемата “разделяй и владей” се намира България в представите на Медведев? Ако се съди по разпространената днес от Медиапул  информация за зачестилите руски военни провокации край българското въздушно пространство, явно попадаме в категорията на враговете, които не слушат ( Москва) достатъчно и трябва да бъдат тормозени. 

И още нещо показателно заявява Медведев: че има сигнали от балкански страни, като Македония и Черна гора както се подразбира, за тяхното желание да си възстановят приятелските отношения с Русия. Явно сигналите от Брюксел за отлагане ( ако не и за спиране) на процеса на разширяване на Евросъюза на Балканите вдъхновяват Кремъл за нови приятелски офанзиви в региона- като онази с опита за преврат в Черна гора с участие на руски агенти, които се провалиха. 

Когато котката я няма, мишките танцуват. Когато Брюксел буксува, Москва тържествува.  

 

17 мнения за “Когато Брюксел буксува, Москва тържествува”

 1. Докато има “натовски генерали”, туй по пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, па макар и в запаса като Монахът-Войн известен сред подчинените си и с прякора “Бясното куче” Джеймс Матис номерата на блядовете няма да минат дори в безхаберните Балкани.
  https://echo.msk.ru/blog/karina_orlova/2522095-echo/

 2. Русия насажда руска идентичност на Крим
  (А каква идентичност насажда Русия по Българското черноморие и какъв е точният брой на руските “постоянно пребиваващи” у нас ?)

  От анексирането на Крим през 2014-а там са се заселили близо 140 000 руски граждани. Същевременно неруски граждани биват принудително изселвани. Русия съзнателно променя състава на населението, сочи доклад на ООН.

  https://kafeneto.wordpress.com/2019/10/19/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80/

 3. През 1944 г.от Крим са изселени и пратени на смърт в Казахстанските степи над 12000 българи.Четеш ли др.Сидеров?Освен това над 196000 татари,12000 арменци,14000 гърци,56000 немци,а за другите по малки нации да не говорим…Разбира се,в техните домове са заселени руснаци от вътрешността.И ето,Крим наш…Това се готви като перспектива и за нашето Черноморие.Нашите безродни гниди продават България.За шопските Станки един ден ще говорим като за поп Кръстю.

 4. Из предизборната програма на ввХУЙЛО през 2002г. А. сега да смятаме какво е изпълнено. За огромното мнозинство, от трите-най-дългото. Естествено, черешката на тортата е, как през 2017г. Раззия става планетарният политически и икономически лидер. С 1,5 дял от световната икономика.

  «В 2004 году каждый житель РФ будет платить за тепло электричество вдвое меньше, чем сейчас (в год выборов – 2002).
  В 2005 году каждый житель РФ будет получать свою долю от использования природных богатств страны.
  В 2006 году у каждого будет работа по специальности.
  К 2008 году каждая семья будет иметь собственное, благоустроенное жилье, достойное третьего тысячелетия, независимо от уровня доходов.
  К тому же, в 2008 году Чечня и республики Северного Кавказа станут туристической Меккой РФ.
  К 2010 году будут построены автомагистрали Петербург – Анадырь (Чукотка) и Токио – Владивосток – Брест. Плюс к этому – масса магистралей меньшего масштаба.
  К 2017 году (через 15 лет) РФ станет лидером мировой политики и экономики».

 5. Иво голям русофоб си, то е ясно. Вече е дразнещо, макар и обяснимо.
  Благодарение на партията и соца се изучи и стана журналист, пък и пообиколи света.
  Що не отиде навремето през 90те години да емигрираш в САЩ при твоите господари?

  По повод Грузия 2008 – Грузия нападна нищо неподозиращите и беззащитни хора от Абхазия и Сев.Осетия. Обаче те имат договорка за взаимопомощ с Русия, защото има много рускоговоряши жители там а и граждани на РФ. Сега разбра ли защо Русия се намеси?

  Много добре знаеш как стои въпроса с голямата геополитика. Твоето русофобие е жалка, но патология все пак.
  Пиша ти на ТИ, защото не те уважавам толкова.
  Жив и здрав

 6. Aко съм разбрала правилно, в Белград се отбелязват кръгли годишнини от освобождението на града от съветската армия. Наистина не знам колко точно българи са загинали в сраженията по това направление, но освен българи и украинци, сигурно и други националности са оставили кости там. Някой да е чул нещо да се каже по този въпрос? Иначе военният министър е върл български патриот??
  Моля някой да ме светне дали в абревуатурата на партия ВМРО има думата “македонска”? И ако има, защо името на българска политическа партия съдържа името на чужда държава? И сега кое е вярното – македонците са българи или българите са македонци?

 7. Само да допълня и то далеч не е само за протокола, че припомнянето на обещанията на кремълският гном (виж поста от 21,10) вече е довело до няколко присъди в матушката.
  Безпредел на мах!
  ОБАЧЕ, според “социологическо проучване” у нас преди година-две, 72% от народонаселението харесва пут.ин.
  И те, така докато изцяло се набутаме в максимата на Бернард Шоу. Цитирам по памет и с леко тълкуване в движение, но смисълът е съхранен 1 към 1. 2% от хората мислят, 3% си мислят, че мислят, 95% (защото е най-лесно) отказват да мислят.
  А информация за размишление, океан.
  И те, така.

 8. Към рон бургунди:

  Първо, защо се криеш зад “бургундсска” фасада, макара да се казваш Антон Динев?

  Комплексарщината на русофилщината те кара да се правиш на французин по подобие на цялата руска аристокрация, която е избивала комплексите на своята азиатщина, общувайки на френски по време на руското робство в Русия. А робството там наистина е било робство в най-буквалния смисъл.
  За сравнение, в Османската империя през 19 век също въвеждат френският като задължителен за висшата администрация и дипломация, но икономиката им никога не се е крепила на робски труд, използван на ниво домашни слуги.

  Второ: лъжата за “нещо неподозиращите” осетинци ( и абхазци) е сред най-наглите руски манипулации по темата. Защото Русия ги употреби като стръв, насъсквайки сепаратизма им срещу Грузия, за да приложи срещу нея тактиката на изгорената земя на Путин във войната му срещу Чечня като наказателна операция, целяща да покаже какво става с непокорните “джуджета” в периферията на империята.
  В Абхазия Русия създаде изкуствено руско малцинство, раздавайки целенасочено и ударно руски паспорти на населението, за чиято защита от лошата Грузия се беше погрижила предварително, струпвайки огромни сили на границата й в пълна бойна готовност в навечерието на грузинския обстрел. Откъде ли са знаели в Кремъл за него, че да натиснат копчето за атаката буквално часове след него от навитата за тази цел военна пружина от танкови колони, специално натренирани за инвазията специални части, самолети, артилерия. Беше блицкриг по аналогия със спазареното между Хитлер и Сталин германско нападение срещу Полша, обяснено от германската пропаганда също като резултат от гранична провокация на поляците?

  Само че за болните от русофилщина глави фактите нямат значение. Важното е да слугуват на съветския колониализъм.

  Колкото до това съм се изучил, въпросът стои много просто:учил съм там не “благодарение на”, а там и тогава където е било възможно по времето, през което съм се родил и живял. Ако съм имал избор, както днешните свободни българи масово избират Запада и хич и не искат да чуят за Русия, съм могъл да избера алтернативен вариант.
  Вменяването на вина по този показател е допълнително доказателство за тъпотата на русофилските антиаргументи срещу “русофобията” на българите, отказващи да приемат за фатална даденост съветския пост колониализъм.

  Пиянското ” ти мене уважаваш ли ме”, поради което ми пишеш на ти от неуважение, си остава за твоя сметка.

  Не вярвам да изтрезнееш от прочетеното по-горе, но не се надявай да ти дам думата отново. Иди се оплачи на съмишлениците ти. Пълно е със сайтове, където разсъжденията са на твоето примитивно русофилско ниво.

 9. Днес по БНТ се състоя колективно ЗЛОРАДСТВАНЕ на водещия предаването рублофил Героги Любенов, който отдавна не крие пристрастията си, и евродепутата Иво Христов,бивш шеф на кабинета на руския резидент, който ВРЕМЕННО обитава българското президентство и също страстен наследствен рублофил. Злорадстването, довело до оргазъм на двамата лизачи на руския задник, беше във връзка с нарастващите проблеми в ЕС, “който вече бил изгубил своята привлекателност”, проточилият “сапунен сериал на Брекзита”, европейската неадекватност по отношение на Сирия и затръшването на вратата към еврочленство на Западните Балкани, които ги чакало, в най-добрия случай, съдбата на Турция. Там сигурно щели да влязат търговски и военни интереси на други “суперсили” като Китай и Русия.
  Беше отвратително и срамно за достойнството на българите да се слуша и наблюдава рублофилският оргазъм на тези разпенявили се в слугуването си на една чужда държава-окупатор жалки марионетни човечета. На подобни голи охлюви, по хигиенични съображения, трябва да им се отнема българското гражданство! Да отиват на матушката си!

 10. Съдейки по примитивността на съжденията в поста този “Рон Бургунди” сигурно е част от агитката на мача с англичаните, един от онези, които патриотично си показваха голия задник, издаваха маймунски звуци и ръкомахаха като примати, имитиращи нацисткия поздрав. (Имаше такава маймунка в един от филмите за Индиана Джонс, която сърцато отговаряше на нацистките поздрави!)

 11. @Pон Бургунди
  “По повод Грузия 2008 – Грузия нападна нищо неподозиращите и беззащитни хора от Абхазия и Сев.Осетия. Обаче те имат договорка за взаимопомощ с Русия, защото има много рускоговоряши жители там а и граждани на РФ.”

  Бихте ли бил така добър да дадете линк, пажалуста. Мерсачката в аванЦ.

 12. @Антон Динев (Рон Бургунди, иеее!)

  Забрави двете най-важни опорки:
  1- ако не беше Русия, сега щяхме да говорим на турски – макар близо 500 години да не сме го проговорили;
  2- защо в Америка бият негрите. 😉

  Жалки човечета сте рубладжиите.

 13. Руските войски нахлуват от Северна Осетия.Южна Осетия и Абхазия са територии на Грузия,с автономност и самоуправление.Динев,чети матчаст.

 14. А най-интересният факт е, че Шамил Басаев е министър на войната в завзетата и етнически прочистена Абхазия.
  По това време той е бил офицер от руската армия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.