Швейцари на Балканите

 

 

 

 

НА СНИМКАТА: От кой род войски е този униформен руснак? От рода на швейцарите е – в съвременен вариант, чрез който се рекламира на своя сайт един луксозен хотел в Санкт Петербург, където цената на нощувката се доближава до средната месечна заплата в Русия. 

 

Не, няма грешка в заглавието. Не става дума за швейцарци, а за швейцари. Така наричат в Русия портиерите, които, натруфени в бутафорни униформи с еполети и пагони, отварят вратите на важните ( по тяхна преценка ) гости на ресторанта.

Практиката на швейцарите, каквито има и в други части на света, беше приложена и у нас при управлението на правешкия “аристократ”, когато този форма на “фейс контрол” беше въведена в София – например в префасонирания на “Шератон” хотел “Балкан” със сталинистката му външност и интериор. В края на краищата и в това отношение трябваше да приличаме на Големия брат. В СССР бяха унищожили целенасочено традициите от времето на царщината, но институцията на швейцарите процъфтяваше – ще да са били със сигурност под крилото на онези, които с орлов поглед и нокти контролираха всякаква форма на поведение в т.н.  съветско общество, в което господстваше военизираната господарска йерархия на привилегиите и правоимащите.

И друг път съм употребявал сравнението между нас и швейцарците със забележката, че няма как да сме “Швейцария на Балканите” Най-малкото защото Швейцария не е на Балканите и дължи договорения си между съседите неутралитет и просперитет на това “стечение на обстоятелствата”.  

Поводът да се повторя днес не са непременно парламентарните избори в Швейцария, нито дори аналогията във факта, че и там управляват популисти, успели да мобилизират подкрепа чрез плашилото на миграцията ( но с тенденция този път да претъпят загуба на гласове заради оттеглянето на хорските страхове от гребена на мигрантската вълна).

Едно събитие от седмицата ни постави в положението на швейцари. Уж държахме ключа, отваряйки вратата към началото на преговорите на ЕС с Македония ( и Албания), а ни я затръшнаха под носа в Брюксел. Показаха ни къде ни е мястото при цялата иначе равнопоставеност по документи в рамките на евросъюза.

За съжаление това се случи по въпрос, по който София наистина прояви здрав разум, ходатайствайки за разширяването на организацията в нашия регион, което е напълно в български интерес. За заслугите всичко е ясно: за тях отговаря Бойко Борисов. А за провала, който не бил провал, защото в Брюксел сме предложили едно изречение и то е включено в заключителния документ, прехвърляйки на предстоящото хърватско председателство задачата на поддържа искрата на надеждата в Тирана и Скопие?

Едно изречение! С такива “успехи” ще има да чакаме изгодното за нас европеизиране на съседите ни до следващото им русифициране, сигнали за което регистрират вече със злорадо задоволство в Москва – по желание на нейната клиентела в съответните балкански държавици. 

Правоимащите да преговарят от българска страна не споделят подробности с нас, правонямащите, по една неприятна тема, която понякога най-откровените ни партньори в ЕС ( не много ) деликатно ни напомнят: че самата България  ( заедно с Румъния) е била приета преждевременно в съюза без да е била готова за членство, а поради чисто геостратегически причини.

Как мислите, дали този въпрос е бил повдигнат като назидателен урок от онези, които блокираха началото на преговорите със Северна Македония и Албания? Който може, защото има достъп до правоимащите, нека да ги пита. Правонямащите имаме право да знаем не само за големите успехи с единственото изречение, но и за изреченото в Париж, Копенхаген, Хага и Брюксел относно тъжния факт, че не можем да се отлепим от дъното на европейските класации по жизнен стандарт, поради което служим за негативен пример. В Русия откровено ни се подиграват за това. На Запад обикновено ни щадят, но едва ли в случая са пропуснали да ни го напомнят.

Какво ли мисли по въпроса “най-големият геополитик” на нашето време, както нарекоха Бойко Борисов в един сайт, занимаващ се порнографско омаскаряване на  политическата конкуренция на бившия телохранител на “аристократа” от Правец?

40 мнения за “Швейцари на Балканите”

 1. За хотел Шератон ,вече не е,а е отново Балкан. Не виждам значима сграда в София да е собственост на Българин или фирма на Българи. Както и имената на хотелите ,няма име на голям хотел да прави връзка с Българска идентичност . Ето затова залогът е голям. На работа за победа на арх. Борислав Игнатов за кмет на София. След Истанбул, Будапеща следва София. Началото на краха. Спасението на давещите е в самите тях. Да се преборим с медийния картел командван от масква и финансиран от нашите пари.

 2. Атлантици: Блокиран бе опит за превръщането на Атлантическия съвет в креатура на „Демократична България”

  “…АСБ е и ще продължи да бъде гражданският гарант за необратимостта на политическия избор на страната – членството в НАТО и Европейския съюз.”

  Солидаризирам се изцяло с тази позиция срещу опитите за превземането на Атлантическия съвет от партии, но за да осъществяват УСПЕШНО политиката си на истински коректив и гарант за необратимостта на цивилизационния избор на България, смятам, че задължително трябва УЧАСТИЕ ВЪВ ВЛАСТТА, а това става чрез избори, на които се явяват партии. Затова ми се искаше преди време Атлантическият съвет да се регистрира И като партия!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-atlantitsi-blokiran-be-opit-za-prevrashtaneto-na-atlanticheskiya-savet-v-kreatura-na-demokratichna-balgariya

 3. Думата (швейцар), дума отваря. При първото му посещение след припознаването на ГЕРБ за “народна партия” преди повече от 10 години вече станаха, в централата на ЕНП, Баце в свойственият му стил лично и начело шумно води делегацията. Портиерът най-учтиво го спира, според критериите на неговият “фейс контрол” Бочко може да го приеме единствено за гадиборд.
  -Господине, вие сте до тук.
  И те, така.
  Кой разбрал-разбрал.

 4. SMS |
  Какъв е този поплак.Да се пробие поредната прозападна неправителствена структура.като се използуват патерици,продажници и наивници .Какво пречи на официалната власт да я поддържа – не е необходимо да я управлява.Там трябва да членуват хора /и я управляват/с високи граждански позиции и влияние,а не само политици от властта/За да не може един прекрасен ден България с помощта на Б.Борисов и Герб да завие към Евразия.Това вероятно ще бъде последната задача на Путин към Баце,след като изпълни руските проекти и АЕЦ Белене.Нали уж ги беше отказал.Вятър.За сега за нашата Евроатлантическа посока вярвам само на ДСБ.НЕ вярвам на Борисов и Герб.
  ПРИЗОВАВАМ И ДРУГИТЕ ДА НЕ БЪДАТ НАИВНИ И ПРОДАЖНИ ЗА ДА НЕ ПЛАЧАТ ВНУЦИТЕ ИМ С КЪРВАВИ СЪЛЗИ.

 5. Не остана вече нито една легенда, нито един мит на РИ и ссср1, не развенчани.
  Трудно е, невъзможно е, в наше време да се разчита практически сал на олгините тролове на личният готвач на ввХуйло, пригожин, който междувременно, го Фана липсата. Но туй е отделна сапунка.
  Едно време беше “лесно” с т.н. глушилка.
  Малцина знаят, че по време на бунта в Познан през 1956г. първата им цел на бунтовниците е била разрушаването на заглушителната станция край града.
  Но днес когато сал един Илон Маск се гласи да пусне 30 000 спътника как да изкараш черното-бяло, чуждото достижение, свое и не случилото се, случило. От нийде взорът надежда не види.
  https://www.kommersant.ru/doc/2289495

 6. @ D.SAVOVA
  Не се опитвайте пак от позицията на непогрешим “началник” да цензурирате различните от Вашето мнения и да правите от блога на Иво патерица на “Демократична България”, защото той е нещо много по-всеобхватно.
  Не е демократично!

 7. SMS |
  Моля ви ,не ми давайте оценки.Оспорете фактите за отношенията на Герб и Борисов с Русия.Руските проекти,изтеклите пари от КТБ към Русия по Южен поток,които никой не разследва,ежегодният *дан*от мин.2 милиарда лева,данък печалба от Лукойл,който се укрива с несъществуващи инвестиции,отрицателното салдо на нашият износ към Русия,цената на природният газ.Съобщете ни колко ще бъдат преносните такси от Турски поток ,когато той заработи от 01.01.2020 год.Всичко това благодарение на Герб и Борисов ние изпълняваме по поръчка на Путин.Защо да не изпълним заветната му мечта да напуснем Нато и минем към Евразия.Затова Герб търси помощници/патерици/.Вас не ви ли смущава това.Или се дразните от моята директност.Историята ни бъка от подобни национални предателства.
  Защо трябва да ги поощряваме.Какво не ви харесва.Аз вероятно,но аз съм никой.Само ще ви кажа ,че ще гласувам за Трайчо Трайков за районен кмет на Средец,когото Борисов беше изгонил от кабинета защото Трайков беше за изграждане на конекторна връзка с Турция за да има и друг източник на газ освен руски.Това става преди седем години.Затова нямаме алтернатива.
  Това са фактите,а на вас щом ви се харесват бъдете жив и здрав.
  А що се отнася до Атлантическият съвет там има много видни експерти,политици и генерали служили в НАТО.За радост повечето от тях са правилно политически ориентирани.Не видях там русофили,членове на Атака или ВМРО.
  Разговора вие го започнахте.

 8. От поста на SMS се разбира за съществуването на “Атлантически съюз”. Не се разбира по какъв начин той ще бъде граждански гарант на избора ни за НАТО и ЕС. Също,той по какво се отличава от Атлантическия клуб.
  Набива се на очи,че времето и начина за решаване на вътрешните му проблеми са /не/правилно избрани.
  За съжаление, все още е проблем различаването на швейцарите от швейцарците.

 9. Недоумявам как може Еманюел Макрон да не вижда по-далеч от оная си…….жълта Gillette. Радостта в масква вероятно е същата, като при избирането на Тръмп за президент – прибързана, но е жалко за Македония и Албания. Като нищо ще спретнат някой Майдан. И тогава елате да видите какво прави шкембе войвода!!!
  Уважаеми D.SAVOVA и SMS,
  Жалко е, когато хора със сходни мирогледи и идеи се хващат за гушите за незначителни детайли. Нека бъдем обедини!!!

 10. @sms

  На ваше място и аз ще се тормозя от отказа АСБ да се регистрира като партия и ще си задам вече въпроса защо е така. Може би защото не cте си намерили някоe харизматичнo пожарникарче, коeто да ви поведе към светлото атлантическо будеще?

 11. @Шумаров

  Хубаво го казвате, но как да се случи обединение около Атлантическия съвет при положение, че той не участва в избори?! Със същия успех бихме могли да се обединим около читалищната ни група за народни танци – и тя не участва в избори.

 12. ШУМАРОВ
  Грешите.Мирогледите не са ни сходни.Герберите искат контролирано говорене от тях за Русия и в никакв случай да не се говори за българо-руските отношения.За тази цел им трябват поддържници.Намериха ги в лицето на СДС.Пример;Герб изтрелва в последният момент срещу Трайчо Трайков за кмет на община Средец София човек на СДС и този мушмурок се съглавява.Това наивност ли е или продажност.Този филм вече сме го гледали.

 13. @ SMS:
  ВНИМАВАЙ! ИЗКРИВЯВАШ ПРАВАТА ЛИНИЯ!
  🙂

 14. До SMS
  Единствена алтернатива за промяна в България остава Демократична България. Това което се случва според мен е че АСБ остава под контрола на Русия чрез БСП, ГЕРБ, ДПС и останалите креатури на Кремъл в България. Поредният опит за промяна в България е осуетен от руските ченгета в България промъкнали се в АСБ! Много добре си спомняме за знаковата фигура александър йорданов как открито си премина в лагера на русия. Това ли е атлантик.

 15. И пак да се върна към “страхотната” новина препоръчано от sms. Въпросното писмо е подписано от съпредседателите Момчил Дойчев и Димитър Вичев. Познавате ли ги тези “авторитети “. Както и сайта Фактор го чета между редовете. Призовавам за обединение около кандидата на Демократична България за кмет на София Борислав Игнатов. Малко време остана. След Истанбул, Будапеща време е и за София. На работа.

 16. D.SAVOVA
  Моля да не ми приписвате някакви несъществуващи симпатии към Борисов и сие! Не аз започнах полемиките. И не аз се опитвам да командвам в блога като възпитателка в детска градина. Нищо чудно, че някои от най-качествените участници във форума, които вдигаха нивото му и го обогатяваха, вече не пишат!!!

 17. Протест пред френското посолство в София
  Протест пред френското посолство в София в подкрепа на евроинтеграцията на Северна Македония ще се проведе днес.

  Миналата седмица лидерите на Европейския съюз не успяха да постигнат споразумение за започване на преговори за членство със Северна Македония и Албания. Основен опонент на присъединяването им към ЕС е френският президент Еманюел Макрон. По този повод довечера българи ще връчат апел към френския президент да не се слагат спънки пред Северна Македония.

  Очаква се да се съберат десетки защитници на правото на югозападната ни съседка да стане част от Евросъюза.

 18. sms Аз за разлика от вас не се солидаризирам с писмото вероятно на част от ръководството на АСБ.
  В избори сме и тече сериозна битка като основният противник на коалицията (герб + сдс), бсп, патреоти, марешки, атака и др. е арх. ИГНАТОВ и ДБ. Личи си, че част от АСБ се включиха в помощ на статуквото в пропагадната им война срещу единственият реален атлантически кандидат пробутвайки ни това писмо. Това е моята оценка за написалите писмото. Много ги е страх от това архитекта да стигне до балотаж.
  Задавам си следният въпрос: Кому е нужен Атлантически Клуб, който си затваря очите от това, което се случва в България. Явно част от ръководството вероятно гербаджии и гюведжари от умрялото на практика сдс предпочитат този клуб да е нещо като квартално читалище под контрол. Не е ли срам да не се подкрепи единственият кандидат и единствената партия ДБ атлантици! Кое от посланията на ДБ и арх. ИГНАТОВ не е Атлантическо: 1. Премахрането на МОЧА. 2. Цифровизация за да се елиминира корупцията. 3. Източване на Топлофикация. и т.н. Мога да изброявам още но до тук. Ако искате да научите повече влезте в чичо гугъл и вижте поредната изява на архитекта тази сутрин по БНТ1.
  Ще припомня, че вие пуснахте партенка с “изказване” на Атанас Атанасов преди време.

 19. Престанете да се ДЪРЛИТЕ, абсолютно всички партий у нас са подвласни на КРЕМЪЛ – не разбрахте ли че в България до сега командват другари от ДС командвани от КГБ! Ще поживеем и ще видим какви ще ги измъти министъра ни на вънщните работи който е на гости на ЛАВРОВ! Колкото до Северна Македония и Албания ГЕРАНТОФИЛА направи най големия гаф за ЕС при отказа му за тяхното членство!IIC…..oIL.

 20. Е.Gavrilov
  Втори път дезинформирате с надежда да мине номера (милиционерския):
  “…Ще припомня, че вие пуснахте партенка с “изказване” на Атанас Атанасов преди време.”
  Ако обичате, дайте линк към “партенката”, пусната от мен.
  Преди време по същия подъл начин ме обвинихте, че препоръчвам да се гласува за Мая Манолова. Оказа се, че постът е на друг участник във форума с ник “Висок”. Помня, че дори не ми се извинихте за “неточността”.
  Други защитиха истината.

 21. Уважаеми D.SAVOVA и СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ,

  Първо искам да ви уверя, че не подлагам на съмнение експертизите ви за атлантиците. Не намирам за нормално обаче да се конфронтираме. Обединението, уважаема/и @СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ е за арх. Борислав Игнатов. Атлантиците, които вероятно са с нивото на читалищен ансамбъл са причината на раздора. Раздорите не привличат симпатизанти, а отблъскват. И като знаем какво е участието на автентичната десница в изпълнителната власт, дали можем да си позволим лукса да се дърляме и да отвратим, вместо да привличаме симпатизанти??? Щом тези ансамблени атлантици не участват в изборите, защо се стига до квалификации и анатемосване??? Неразумно е! А трябва да бъдем разумни и обединени! Трябва да гласуваме за кандидатите на ДБ и да убеждаваме близки и познати да гласуват също за кандидатите на ДБ, да ги спечелим за каузата!!!
  Уважаеми посетители на блога,
  Предстоят много важни избори!
  Бъдете разумни и гласувайте за кандидатите на ДБ!!!
  Това ще бъде началото на края на фатмашкото статукво!!!
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА ДБ!!!

 22. I.Ivanov
  Споделям разсъжденията Ви и втори ден се питам защо пратиха външната ни министърка ЛИЧНО в Москва? Най-вероятно, за да я сплашат с физическа разправа, нея и близките й, за да стане по”сговорчива”, както мис Пиги, която след московската си визита стана неузнаваема! Говори с празен поглед като робот. Направо друг човек! Същото стана и с председателката на Народното ни събрание.(Или вземаш взятката, или катастрофа!)

 23. @Павел Тинков

  Дадохте най-после знак ,че сте жив и здрав! От известно време се безпокоях, заради дългото Ви мълчание във форума!
  Остава сега и EVERYONE ELSE да се обади! След случилото се със Стамбо си имам някакви тревоги и мисля, че не е лошо от време на време, дори и да няма нещо кой знае колко важно за споделяне, да драсвате по някой ред! 🙂

 24. Гласувайте за Демократична България бюлетина 66.

 25. @ SMS:
  Здрав, не може да се каже – с единия съм в “ловните полета”, но за жив – жив съм.
  Колкото до Е.Е. – пепел Ви на устата!
  А мълчанието… Не винаги е злОто.
  От времето на СТАМБО блогът много се промени… Пък и “изборно време е” – силен аргумент на въоръжение у пазителите на Правата Линия.
  /То при нас избори дал Бог/
  Декларирам обаче – позагубих ищах да пиша, НО НЕ СЪМ СПИРАЛ НАЙ-РЕДОВНО ДА ЧЕТА!
  Всяко нещо – с времето си /и с човеците/. Съдникът е един – РЕЗУЛТАТЪТ!Ако не спираш да тичаш, но въпреки всички усилия се отдалечаваш от поставената цел, можеш да бъдеш сигурен, че си сбъркал пътя.
  Накрая за разведряване, с риск да подразня /отново/ Пазителите с североизточнобългарския диалект:
  “Хвалу и клевету приемли равнодушно и не оспоривай глупца.”
  А. С. Пушкин

 26. П.П.
  Колкото до евентуалното ми “отпътуване” – инструктирал съм сина да подаде сигнал в блога,че съм преминал в кохортата на големия СТАМБО и приятелите тук да ударят по едно качествено питие в памет.
  🙂

 27. @ Павел Тинков
  “Съдникът е един – РЕЗУЛТАТЪТ!Ако не спираш да тичаш, но въпреки всички усилия се отдалечаваш от поставената цел, можеш да бъдеш сигурен, че си сбъркал пътя.”
  И аз това казвам: Ако един състезателен кон непрекъснато губи състезанието, значи трябва да се търси друг! Смяната на жокея (на куц кон) едва ли ще помогне. А на “куция” кон никой не му желае злото, нека да продължи да си участва в състезанията. Конкуренцията амбицира.

 28. @sms

  Прав/а сте, но кой е новият кон? Надявам се, не Славуца…

 29. @Симпатизант/ка на ДСБ

  Хайде сега черен хумор! Дългият е извън всякакви класации. Вече го забравих.
  Но, без да отричам ничии демократичен принос, се оглеждам и търся “дрийм тим”, който ВСИЧКИ(нормални българи) да харeсат и да гласуват единодушно за него. Отбор от умни, почтени и жертвоготовни хора.
  Виждам такива в Атлантическия съвет. Сигурно има и на други места: в университетите, иновационните фирми, изкуствата.
  30 години чакане стигат! Не искам животът ми да мине заключен в епохата Борисов!

 30. @sms

  Този разговор започва да ме отегчава. Не мога да взема насериозно вашия Атлантически съвет, докато не се регистрира като партия. Трудно ми е и да му вярвам, докато експлицитно и навръх избори се разграничава от единствената евро-атлантическа коалиция, коятo се бори за нашите гласове.

 31. @ симпатизант/ка на ДСБ

  За съжаление, не сме телепати, не знаем какво е станало и става “зад завесата”, за да съдим кой крив и кой -прав. Но няма начин “мазните петна” да не изплуват. Търпение!

 32. Към АСЕН, ШУМАРОВ , E.GAVRILOV, D.SAVOVA, Симпатизант/ка на ДСБ:

  Прави сте, но е излишно да убеждаваме SMS, че алтернатива на статуквото МОСКВА (Борисов-Нинова-Доган) е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, щом тя не го е разбрала това досега, а се оглежда и търси „дрийм тийм“ в лицата на Добрин Вичев, Цв.Цветанов, Антон Тодоров, Коритаров, Н.Ненчев,…. и който „дрийм тийм“ ВСИЧКИ(нормални българи) да харeсат и да гласуват единодушно за него“.

  Безплодна си SMS. Семената на съмненията, които започна да сееш преди изборите за Европарламент 2019г., не поникнаха. Така и тези, които сееш сега пак няма да поникнат. Защото голям % от тях са мъртви, а за останалите почвата тук е изключително неблагоприятна. Гледам сдобила си се с нов приятел-Добрин Вичев, който си прибавила към любимците си Антон Тодоров, Коритаров,Цв.Цветанов, Н.Ненчев,….. Все „Отбор от умни, почтени и жертвоготовни хора.“, както казваш. Остави СТАМБО, EVERYONE ELSE, а разкажи за нещата от които разбираш, тъй както умееш, как с този „„дрийм тийм“ ще основете поредната партия , с която ще разбиете и ще направите на пух и прах статуквото МОСКВА ( Борисов-Нинова-Доган ).Само че нов приток от „(нормални българи)“, които да харeсат и да гласуват единодушно за него/нея“ няма да имате. Ще си прехвърляте едно и също количество хора със статуквото и така поставяш и то доброволно живота си „заключен в епохата на Борисов“, докато ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ще укрепва и расте и ще печели все повече и повече нови гласове. Защото печели доверието на гласоподавателите. Изборите за Европарламент доказаха това! Изборът на 27.10.19г. и следващите избори ще го потвърждават с „РЕЗУЛТАТЪТ“ отново и отново. И първата крачка към промяната, първата крачка за отхвърляне и разбиване на статуквото МОСКВА (Борисов-Нинова-Доган), и за СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ е тази на 27.10.19г., когато ще гласуваме с БЮЛЕТИНА №66 за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ДА БЪДЕ!

 33. TERVEL
  Истината за г-жа SMS,близостта й с Цветан Цветанов и яловите и анти руски изказвания да заблуди някой наивник се знаят от основна част от пишещите и четящи блога на г-н Инджев.Аз деликатно се опитах да й го кажа,но тя ме обвини в не демократичност.Целта е да се запази статуквото и ако може Цв.Цв. да се изкара отгоре с неговият Атлантически съвет по сигурността и се оформи политическа партия начело с онези които вие споменавате.Само,че те са провалени и изтъркани от многократна употреба личности като Антон Тодоров например.Чудя се само какво прави Момчил Дойчев там.А истинските атлантици и проевропейци да се стъпкат и да живуркаме .
  Е ,няма да стане .Госпожата да отиде на протестите и види новите хора там.Нейните стари муцуни ги няма никакви.И новият главен прокурор /същи като стария/няма да ги спаси.Крадците и мошениците.Всичко се знае.

 34. Интересна птица е Коритаров. Скъсва се да говори за събарянето на МОЧА, но така и не покани нито веднъж в предизборния период единствения кандидат за кмет на София, който споделя мнението му. Съмнявам се, че ще надскочи себе си, като го покани утре. Интересно ми е да слушам Коритаров, но преди избори не е подходящото време за ялово интелектуалничене.

 35. Уважаема г-жо Савова, с вас сме съмишленици, но имам едно възражение към последния ви коментар. Коментатор(кат)а sms изнася в блога ценна информация за постепенното порусначване на България, каквато информация лично аз няма откъде иначе да получа, защото нямам време да се ровя. Използвам случая да благодаря на sms за нея. Ние трябва да разпространяваме написаното, за да прогледнат повече българи за грозната истина, а не да търсим користни цели зад предоставянето на информацията, само защото вестоносецът не гласува за нашите.

  ПОБЕДА ЗА АРХ. ИГНАТОВ!

 36. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Всеки има право на мнение и пристрастия.Но когато SMS изказа мнение ,че лидерите на Демократична България да не бъдат допускани като граждани до НПО Атлантически съвет /по искане на СДС/ и се регистрира поредната лъже атлантическа партия за да се изолира Демократична България,която за сега е автетична ми дойде в повече.Напъните продължават в тази насока от някакъв Борис,който моли за помощ г-н Инджев,с участието на Илиян Василев и Ал Йорданов за нова партия.И така ние вместо да се обединяваме ,да се разделяме и роим.А Русия е вече в Сърбия.Е ,как го виждате вие.Вместо да надграждаме да рушим изграденото.Няма да стане.Нямам нищо против общи цели и задачи и всеки е добре дошъл за обединение срещу враговете на страната ни но истински ,а не ментета.Четете по задълбочено. до тук заради болни амбиции.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.