Контрите не протестират, а аплодират властта и ритат слабите по нейна поръчка

 

СНИМКА: Дневник

 

 

 

 

Предизвестеният избор на Иван Гешев за главен прокурор е потвърдена диагноза, а не повод за коментар. Може да се коментира само нещо, което поне оставя място за друг коментар, освен онзи, който също е направен предварително заради абсолютната предсказуемост на “събитието”. А диагнозата е ясна и без задкулисието да демонстрира всесилието си: демокрацията в България е болна и може да бъде лекувана само с повече демокрация, а не с лъжи за нейното отлично здравословно състояние.

Медиите, туптящото сърце на всяка демокрация, не бяха подминати с байпаса на операцията по прикриване на заболяването. Тъкмо напротив, взеха дейно участие в предизвикването на аритмия дори на терминологично ниво в поставянето на въпросната диагноза.

Хапчето, с което от години тук уж лекуват, но на практика тровят прекалената демократичност на все още живото гражданско общество, трайно получи етикета “контра протест”. И ни го сервират методично в големи дози като легитимно противодействие на будната обществена кома. А преди употребата му масовата публика явно не чете листовката с предупреждението за странични ефекти, в която с почти невидими букви пише ясно: щом сте шарани, гълтайте стръвта и повтаряйте след нас “ контра протест, контра протест…”.

И медиите повтарят ли повтарят лъжата за “контра протестите”, които всъщност са камуфлажна пропаганда с цел създаване на видимост за вечно презастраховащите се с “другата гледна точка” публични трибуни, работещи в полза на мускулестата юмручна  власт, а не на болното от гражданска анемия общество.

Че са контри, контри са онези, които биват мобилизирани да създават впечатление за обществена съпротива от недоволните граждани. Но действията на агитките с бръснатите глави и прочее фашизоиди са всичко друго, освен протест. Те могат да бъдат наречени всякак за благозвучие- например “митингуващи”. Но не и протестиращи. Не случайно за разграничаване на демократично мислещите хора е лепнат етикетът “протестъри”, който звучи почти англосаксонски.

Лозунгите, издигнати вчера в София по време на предизвестения избор на Иван Гешев в охраняваната от полицията територия в София по никакъв начин не се вписват в категорията на “протеста”. Точно обратното, те крещяха в полза на “шерифа на народа” и прочее фалшиви новини със задна дата. 

Виковете “да живее властта” не са никакви протести, а са контра на онези, които си позволяват да са недоволни от нея. Никъде не се видя и чу “контра протестиращите” да се обръщат към протестиращите по какъвто и да било начин – ако изключим кадрите със собственика на агенция ПИК Недялков, налитащ срещу “протестър”  отвъд полицейския кордон в защита на  държавния защитник Номер едно. Което ми е познато от агресията на защитниците на огромната Русия от моя скромност заради дързостта ми в лично ( и не рядко самотно) качество да критикувам руската политика и хибридните и войнствени средства в прокарването на руските интереси в България.

Да защитаваш властта чрез анонимни мутри, които се крият от камерите и им обръщат гръб от страх да не бъдат разпознати, явно наистина е срамно. С поведението си наемниците го потвърждават. Да сте видели на протестите на недоволните от властта граждани някой да си крие физиономията и името?

Но въпреки всичко полицията защитава именно анонимниците. Тях охранява под претекст, че пази обществения ред. Защото според властта е в реда на нещата да наеме  аргати да й свършат мръсната работа и после да нареди на  униформените си служители да ги бранят и да им осигуряват не просто комфорт, но и първите места, почетните ложи за аплодиране на властовите действия. Основанието за тази услужливост било във факта, че сезонните работници на фронта на борбата срещу протестиращите граждани били първи по време в заявката си за “протеста”. 

Нищо ново, ГЕРБ винаги са първи при регистрирането на своите кандидати за избори, какво остава за някакво си уведомяване на добре осведомените режисьори от гербаджийската власт от страна нейните клакьори, че желаят отново да хвалят същата тази власт под формата на “контра протест”. Те ползват “симпатията” на държавния ресурс за ритане на падналите и слабите. Както в онзи черен виц за мъжа, който удрял с чук по пръстите жена, вкопчила се в парапета на балкона, а тълпата, която отначало го заклеймявала от улицата, си сменила мнението, когато разбрала, че е тъщата му и започнала да го окуражава с викове ” ах, как се е вкопчила, мръсницата”.

Както много пъти съм отбелязвал, “друга гледна точка” винаги има и сред рецидивистите също. Въпросът е дали ще я уважиш с вниманието си и ще паднеш в капана на нейната воля за изява в името на “плурализма”. 

Изобщо, България все повече се превръща в нагледен пример за това, как инструментите на демокрацията се употребяват с евразийска йезуитщина срещу нея от великите й местни инквизитори. Те ни заявяват на практика: “ Иска(х)те демокрация? Тогава се съобразявайте с нейните правила, които ние интерпретираме по силата на вашето решение да ни овластите ”.

13 мнения за “Контрите не протестират, а аплодират властта и ритат слабите по нейна поръчка”

 1. Не е точно по темата, но пак е във връзка с поробената ни страна:
  Наскоро прочетох книгата на Петър Христозов “Червеният Гешев – генерал Руси Христозов”, издадена през 2002 година от издателство “Световит”, София.
  Ето какво пише на стр. 55:
  “Руснаците бързат. Трайчо Костов трябва да бъде обесен, за да не бъде разкрит Ким Филби! Две нощи преди обесването му при него отива Георги Дамянов и му казва, че ще бъде помилван. Той не го лъже – това е становището на цялото Политбюро на БКП начело с Вълко Червенков.
  Но точно по това време София, Русе и Варна са окупирани от три десантни дивизии на НКВД. СССР се страхува от разкритие на англичаните, че и в България ще бъде извършен държавен преврат и страната присъединена към Южнославянската федерация с президент Тито и министър – председател Трайчо Костов.
  Георги Димитров вече не е жив – умира на 2 юли 1949 г. В затвора нахлува РУСКА ГРУПА. ТОЧНО ТЯ ОБЕСВА ТРАЙЧО КОСТОВ! ДОРИ ДИРЕКТОРъТ НА СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР ГЕОРГИ МОСКОВ НЕ ЗНАЕ.
  Руси Христозов отива в Панчарево, където се намира Вълко Червенков и му докладва, че смъртната присъда на Трайчо Костов е изпълнена в 3 часа и 50 минути. Денят е 17 декември 1949 година.”
  Тази година ще се навършат 70 години от обесването на Трайчо Костов и описаното в книгата на Петър Христозов не ми е било известно. Предполагам и за много други българи. Това ако не е поробена страна, какво е?! Руски специални части да превземат български затвор и да обесят български министър – председател, на когото е предстояло помилване!!!

 2. Има само един начин да им приседне шампанското и хайвера на фона на съветски песни,
  И това можем да го направи в неделя, като излезем и гласуваме.

 3. Доказва се тезата, че футболните босове си отглеждат частни армии от “ултраси”, които използват по тяхно лично или на власващите в момента желание.
  “Роберто Савиано пред “Нова тв”: България е излязла от съветския, за да влезе в мафиотския тоталитаризъм
  България има невероятна криминална история, която светът подценява. Често българските институции искат да бъде подценявана. Савиано припомня за България определението на Миша Глени, че “Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре”… Например Румъния, Унгария, дори Сърбия имат среди, които не са корумпирани. България не е за вярване, не е за вярване… Аз нямам много покани от България, защото италианските институции в България ми казват: “Не, не…”
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/09/2396347_roberto_saviano_pred_nova_tv_bulgariia_e_izliazla_ot/
  ……
  Това видяхме при избора на Гешев.

 4. На материала се вижда как мирно си съжителстват неофашисти и роми, които иначе не могат да се понасят.
  Дали пък и антиромската ситерия не е режисирана от кукловодите на прехода?

 5. Такава е грозната истина.Мутрите вече безпрепятствено се присмиват на демокрацията и нищо не ги спира да смъкнат маските и покажат мръсния си лик.
  Те не искат да знят другата истина – насилията,лъжите и омразата винаги водят до разплата от страна на отвратените и измамените.
  До тогава ще вилнеят простотията,глупостта и омразата на самозабравилите се гештаповци. Това ще подсигури края на тяхните гадости и на тях самите. Този път напразно ще чакат “братското” тройно освобождение.

 6. A la guerre comme A la guerre!
  На „първо четене“ демонстрациите в полза на Гешев са комични. Те не могат да се оценят от никаква ценностна система. Поради това аз ги разглеждам като напълно трагични. Участващите в тях са тотал-щета! Но и всички ние сме потърпевши от настаналата небивала отврат.

  Като че ли всяка поява на нова медия, т.е. средство за обмяна на информация, винаги се превръща в място за пропаганда. „Евтините вестници“ спомогнаха за световното разпределение на колониални империи. Първата световна война нямаше да е такава, ако не бе радиото. Отчасти на киното зареди „народните маси“, довеждайки го до Втора световна война. Телевизията се оказа „средство за масово поразяване“ през годините на Студената война.
  Има ли връзка между интернета и сегашната, може би някой ще я нарече Хибридна Интернет Война (ХИВ)? Трябва ли да чакаме появата на нова медия, за да разберем размерите пораженията от този „човешки имуннодефицитен вирус“? Как така се случва, че всичко значимо е в главата ни, а го поразяваме чрез върха на пръстите си?

  Всъщност, оцеляването във войните е възможно само с наличие на здрава ценностна система – на човека, организацията или обществото. Убеден съм, че позитивно участващите в блога на г-н Инджев имаме ясни духовни, семейни, дори кариерни ценности. Четящите блога сме като организация със споделяни ценности. Но нека да си зададем въпроса: Какви са ценностите на българското общество? И как то ще оцелее в настоящата ХИ Война, създадена отвън и водеща се помежду ни?

 7. Атлантици: Разполагане на руски С-400 в Сърбия противоречи на българския интерес

  Държавата, през която е транспортирана тази техника, ще бъде пряко отговорна за за сигурността на Югоизточния фланг на НАТО и на целия Алианс

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-atlantitsi-razpolagane-na-ruski-s-400-v-sarbiya-protivorechi-na-balgarskiya-interes

 8. 20-те членове на ВСС,които избраха Гешев:-Цветинка Пашкунова https://images.app.goo.gl/FqrC3BzMKqmdPcLL7 -Боряна Димитрова https://images.app.goo.gl/xWVMbAn1Qn8U5PEw9 -Севдалин Мавров https://images.app.goo.gl/P9bVsTRHmBi1BN3n7 -Боян Магдалинчев https://images.app.goo.gl/M9Mv6wCN34Ly8vpw7 – Боян Новански https://images.app.goo.gl/hK1yQrBVgu5XiLRS9 -Вероника Имова https://images.app.goo.gl/CKvwQjstnoyL98L87 -Даниела Марчева https://images.app.goo.gl/bR8UbFwFAfciYyXS7 -Драгомир Кояджиков https://images.app.goo.gl/6gHTtarsRi8J488u7 -Стефан Гроздев https://images.app.goo.gl/H2h3Mif4CnEJDsQp8 -Сотир Стефанов Цацаров -Георги Кузманов https://images.app.goo.gl/LTkf69g3s84JkUn58 -Даниела Машева https://images.app.goo.gl/hiCi9tHCdx1k8VkE8 -Огнян Дамянов https://images.app.goo.gl/cFpAkD679DGR7p2L8 -Пламен Найденов https://images.app.goo.gl/Hc7inYwjd8phT6Ev7 -Евгени Диков https://images.app.goo.gl/dxvVNePmauRsJncMA -Гергана Мутафова https://images.app.goo.gl/kRKGJLeeDrWnyGX89 -Йордан Стоев https://images.app.goo.gl/FokKuhMtwhMYacXH6 -Калина Чапкънова https://images.app.goo.gl/pNLT2Ja4KndmaczGA -Пламена Цветанова https://images.app.goo.gl/E4Puu9JJKCGUjvMQ7 -Светлана Бошнакова https://images.app.goo.gl/hMouTeJPhH5hYSRH9 _______________________________________ Четиримата, които гласуваха ” против ” избирането на Гешев: Лозан Панов,Олга Керелска,Атанаска Дишева и Красимир Шекерджиев.

 9. Всички гласували за избирането на ГЕЩАПОТО са или като него ЧЕНГЕТА завършили СИМEОНОВО – или бивщи ДС МЕКЕРЕТА! А контра протестантите не мислят какво ги очаква след като бъде избран новия прокурор – да не си мислят че ще им се разминава при всяко тяхно прегрешение защото като ги гледам до един са за бай СТАВРИ!IIC…..oIL.

 10. Обсъждали сме и преди ,че НЯМА и НИКОГА не е имало – “контрапротести”! Такова нещо няма! Това са ПРОправителствени ШАЙКИ, НАЛИ! А още по-правилно е да ги наричаме – КАЗИОНни ШАЙКИ , които ВИНАГИ са платени от “държавният” БЮДЖЕТ, с пари от ДАНЪЦИТЕ на ДАНЪКоплатците, НАЛИ!
  Ето такава е ПЛАТЕНАТА “любов” , между властта и платените , КАЗИОННите
  и ПРОправителствени “медии” и “мутри”! Ето това се видя и пред сградата на КАЗИОНният ВСС, вчера, НАЛИ!
  Ето това е КАЗИОНната “подкрепа” за “вожда”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, за парламенТа му, както и за неговият генерален прокурорин , който той си го “избра”, НАЛИ! “Подкрепиха” ги КАЗИОНните им “медии” и КАЗИОНните им МУТРИ……..НАЛИ!
  Ето това е властта на КАЗИОНните “медии” и КАЗИОНните МУТРИ!!!!!!
  За това – ОСТАВКА на всички КАЗИОНни проститутки и на техните властови сводници и “вождове”! – ВЪН! -ВЕДНАГА!
  – ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.