Батюшката, бате Серго, батето Славков и бате им Бойко – ум царува, ум робува, ум батки пасе

Чета анализи и коментари за текущите местни избори в малкото на брой, но качествени онлайн медии. В един от тях, без да е някакво откритие, срещам вярна констатация за Демократична България, която ще има 12 съветници и ще бъде трета по големина политическа сила в столичния парламент. “Те досега ясно са се заявили като опозиция на ГЕРБ и кмета Йорданка Фандъкова”, се казва в коментара.

Така е. Ясно са заявили, че са срещу Фандъкова, т.е. срещу нейния началник, обсебил самата идея за дясното като своя бащиния. Но ако това е толкова ясно и следваме тази логическа конструкция, следва и продължение на това разсъждение: защо тогава от Демократична българия не помогнат усмихнатото лице на 14 годишния еднопартиен монопол в София да бъде отстранено и да бъде разклатено непоклатимото статукво на Борисовата власт в национален мащаб? Без това да се случи клетата т.н. градска десница ще загуби също и спомена дори кога е била за последно на власт. Логиката  сама поставя този въпрос. 

Метафората на Борисов за Манолова като кукувица на БСП е легитимна с оглед на нейното минало и на настоящата подкрепа на БСП за нея. Но е също така подходяща за консумация като за онези, които кльопат фалшивата новина за неговия антикомунизъм като алтернатива на кукувиците, които са го отгледали и пуснали да снася яйцата си в дясното политическо пространство докато то пукне от политическа анемия покрай неговото съответно затлъстяване на властовата трапеза.

Знам, че в момента това е въпросът на въпросите и че Манолова се домогва до подкрепата на демократичната общност като лисицата, която кара гарвана да пее, за да изпусне сиренцето. Само че дали пък ситуацията не е от онези, които не са за изпускане, ако демократичната общност иска изобщо да се освободи от хватката на вълка в собствената кошара, макар да го замени в нея с червенеещата лисица?

Кое от двете политичeски животни е по-малката злина? Уточнявам, че изразът беше лансиран особено настоятелно от Борисовия ласкател Андрей Райчев ( същият, който се възхищаваше на Сакскобургготски за разбиването на “двуполюсния модел”, т.е. на разбиването на дясното с мадридския таран ) и постоянно присъствие, вкл. и днес, в коментаторските студиа на телевизиите.

Безброй пъти Борисов е предлагал на демократичната общност мотиката със сделан в СССР надпис “антикомунизъм”, с която да окопае властовата му градинка, след което се оказва отново и отново, че демократите я настъпват за пореден път. В този смисъл те си остават сини. Не точно със “синини от бича” , но със сини цицини от редовното настъпване на тази мотика. Май нещо подобно се случва и в момента. 

Издънката на кобургите се издъни у нас със самопризнанието, че е готов да (у)служи на съвременните руски наследници на СССР чрез изповядването на отдавна загубилия давност ( ако изобщо е бил някога легитимен ) принцип България никога да не застава срещу Русия. Сега гледаме интерпретацията “никога срещу Борисов” защото той ни пазел от завръщането на комунистите.

Бойко Борисов е възпитаник на неговото величество Тодор Живков и на доведения му от БСП , уж синеещ Симеон  ( в наивните представи на избирателите от края на 90-те години той беше нещо като добрия цар със синята кръв ). А се оказа просто един Синеон, включен в битката за детронирането на сините. Който продължава да не вярва, да пита онези свидетели на една сбирка с Андрей Луканов, на която той прогнозира, че ако положението станело неудържимо ( по неговите мерки), ще трябва да бъде доведен Симеон от Мадрид.

  Сега възпитаникът на н.в. цар Тодор от Правец заявява на демократичната общност отново, че тя няма избор, освен пак да обича своя екзекутор, предрешен в прозрачната мантия на гол цар на номерата по спасяване на дясното от лявото. Много е вероятно пак да успее в това начинание. “ И така, до края на света”, като се пее в онази песен от безкрайно любимия на болните от носталгия по минали глупости телевизионен сериал, превърнал един бате Серго в “народен любимец” до степен, че и днес фрактурата на тазобедрената му кост е водеща новина за водещите телевизии у нас. 

“Народът” ( каквото и да означава това обобщение в случая ), си харесва батетата – от батюшката на Изток, бате им Серго, през батето Славков, до бате Бойко. Общото между повечето от тях е легитимирането им през телевизора – същият, който самодоволно празнува своята 60 годишнина сякаш няма отношение към батевизацията на нацията. Нищо че от думата бате вече е изковано и подигравателното понятие “батки”, синоним на мутри.   

Но да се върна на темата за невъзможния избор между сливащите се образи на двете русалки, които сега се опитват да примамят аргонавтите от пробития, но безценен за тях в момента кораб на демократите в София. Съгласен съм, че демократите стоят зад принципи и трябва да ги отстояват. Дал съм доказателства лично. Да напомня и личния си опит в контекста на обществения интерес…

На 8 октомври 2006 г. зададох от телевизионния екран фатален ( за собствената ми кариера като журналист от “важна медия” ) конкретен въпрос за корумпираността на действащия президент Георги Първанов. Това се случи насред същата блатиста балотажна ситуация между двата тура на президентските избори: трябваше да се избира между чумата Сидеров и холерата Първанов. Да не би да съм искал чумата да спечели? Не, просто изповядвах веруюто, че трябва на всяка цена да се защитава принципа да се задават въпроси без оглед на политическата целесъобразност и на опасността чумата да победи холерата.

Гаврило Принцип, колкото и приликата с него и днешния казус да е само на семантично ниво, също е вярвал, че защитава принципи , когато е дал първия изстрел в Първата световна война в Сараево, натискайки спусъка срещу австрийския престолонаследник Франц Фердинанд. За едни той си остава герой, а за други е терорист. Въпрос на гледна точка – както и с принципите ни днес.

Да, холерата Първанов тогава  си мислеше, че ме е победил, като ме отстранл. Но отстрани не мога да гледам и днес. Може би съм холерик. С риск да бъда заподозрян в предателство към принципите, рискувам да посоча противоречието в принципната позиция да не се подкрепя Сталин от западните демокрации срещу неговия тоталитарен събрат Хитлер. 

Питам се, противно на принципа да не се робува на хипотези със задна дата, какво ли щеше да се случи, ако руският инструмент срещу крехката българска демокрация Сидеров се беше възкачил на президентския престол. Дали нямаше да настъпи по-бързо национално изтрезняване вместо още цял мандат да продължи опиянението в рамките на управлението на неговия съмишленик по русофилщина , който и до днес ни натяква, че ни е вкарал в ЕС?

Нека не се заблуждаваме, че хората гласуват на местни избори в големия град за личности главно заради личните й качества. Както никога досега от близо 30 години тази неистина беше подложена на проверка и се доказа, че е мит. Ако беше истина, всички софиянци масово трябваше да подкрепят арх. Борислав Игнатов, единственият ( вероятно и в национален мащаб ) кандидат за кмет с неоспорима квалификация на специалист по градоустройство. При това e доказан практик в градоустройството точно в онзи Запад, избран като един по-добър свят за живеене, учене и туризъм от милиони българи. 

Партийното (не)гласуване надделява категорично в столицата. Колкото и влиятелна да е т.н. градска десница, по-силна от нея е “селската” ( по аналогия с преврата от 9 юни 1923 г., когато комунистите отказват да подкрепят застрашените управляващи зeмеделци под предлог, че това е борба между селската и градската буржоазия).

Какво ще решат личностите, сборът от които формира демократичната общност с нейните партийни пристрастия, си е тяхно решение. Имат обаче право на информиран избор да избират или не. 

Сайтовете, споменати в началото, питат напоследък читателите дали тяхната статия им е помогнала. Нямам дързостта да задам подобен въпрос. Но се надявам да съм допринесъл малко за тяхната информираност макар да не давам никому съвети как точно да (не) гласува.  

40 мнения за “Батюшката, бате Серго, батето Славков и бате им Бойко – ум царува, ум робува, ум батки пасе”

 1. Която се реши да бутне МОЧА, “неин” съм.
  As soon as possible
  Със съответните гаранции. Не го ли направи, примерно до 31 март2020г. публично си хвърля оставката.
  Друго няма!

 2. “Само че дали пък ситуацията не е от онези, които не са за изпускане, ако демократичната общност иска изобщо да се освободи от хватката на вълка в собствената кошара, макар да го замени в нея с червенеещата лисица?”

  Именно! Браво, Иво! Този коментар го чаках. Ситуацията е точно такава. И ако искат т.н. автентични десни да махнат тоя кръвопиец и Со. от властта, ТРЯБВА да се съюзят сега всички срещу Борисов, фандъкова де , срещу модела Кой.

  Да не забравяме, че борисов лелееше за коалуция с БСП пи примера на Германия. Но нинова бе твърдо не, а неговия човек във ВПС на БСП, Георги Гергов бе ЗА. И затова и Нинова изхвърли Гергов от ВПС. Така че, подкрепящите Фандъкова да не се правят по свети от папата.

  Атакува вчера борисов Мая манолова с нейното минало. Представяте ли си? Какъв нахалник! А той какъв е бе? Мутра! От СИК.

 3. Вярвам в мъдростта на Атанас Атанасов. До тук ходовете са му правилни. Не можем да виним Демократична България за резултатите. Смисъл като казвам Демократична България имам предвид ръководството. Както и навремето някои се опитваха да обвиняват Нова Република Радан Кънев. За мен правилното е не подкрепям мая фандъкова. Вина има всеки от нас който не е помогнал да се гласува за Демократична България 65 % и тогава купени я и подкупения и полезно идиотския вот нямаше да има значение.

 4. За журналистите темата за МОЧА е забранена територия за задаване на въпроси към кандидат кметовете.
  Журналистите които евентуално зададат въпроси за МОЧА, знаят, че ще си изядат хляба.
  Затова аз като обикновен гласоподавател-пенсионер с нищожна пенсия ще се обърна към нашия бивш защитник, г-жа Мая Манолова с въпроса:
  Ще прмахне ли МОЧА своевременно, при положение, че заеме кметския стол?
  При положителен отговор от нейна страна, ще гласувам за нея

 5. Врабче в ръката, орел в небесата.
  Много точна статия. Невинаги има избор, и той да се пропуска така между другото, навярно е подигрвка със съдбата.
  В повечето случаи, вероятно винаги, е по-добре да се гласува. Свободният глас е даване на отговорност. Друг въпрос е дали ще се получи обратна връзка, но почти сигурно е, че всеки продаден глас и негласуване връчват безотговорност.
  Между другото, гласът за “харизма”, получава точно това, “…….”.

 6. И аз се присъединявам към коментара на г-н Веселин Станев и изказвам моята неподкрепа за Йорданка Манолова!
  Знам,че каквото и да направим за съжаление все ще е грешно (според гледната точка) в тази поредна глупава ситуация,която си спретнахме по български.Харесва ми също(и гласувам с две ръце)коментар-предложението на г-н Николов,но за съжаление това на този етап са само мечти,които вероятно биха осъществили нашите деца или внуци,но не виждам кой е по-голям понастоящем(освен нашия стопанин и плахото заявление на Игнатов отн.моча)от новичока?

 7. “За журналистите темата за МОЧА е забранена територия за задаване на въпроси към кандидат кметовете.”
  Чух Коритаров да го задава на всички кандидати, минали през студиото му.
  Манолава не съм чул да е минавала оттам, а и тя не само няма да го махне, но ще му лъсне ботушите. Фандъкова отговори уклончиво (имаше такъв виц), че ще се взема цялостно решение за Княжеската градина.
  Т.е. и двете няма да го махнат. Но преди балотажа нашите можеха да поставят въпроса ребром на Фандъкова.

 8. И аз като Веско Станив смятам че ръководството на Демократична България се държа мъдро и достойно през тази кампания.Много обаче бяха ударите от уж доброжелатели ,а всъщност гербевски наемници.Много ме възмути Ал.Йорданов.Можеха само по рано да обявят разговорите с г-н Бонев и неговото не адекватно поведение.Той беше с 4-5 % подкрепа ,а изведнъж получи над 10.Да не е прихванал нещо от кака му Данче от махалата,защото му се появя вот на необразовани хора.С кои съветници ще управлява.С тези на герб.И какъв беше този ентусиазъм за 4-то място.
  Нищо,видели сме и по големи чудеса.
  Първата обаче задача,която трябва да повдигнат съветниците на ДБ е ремонт на Княжевската градина,премахване на Моча и ремонт на Мавзолея на Александър 1 Княз Български.Още от пролетта.Като до тогава се изготви проект.Тогава ще видим кой кой е.

 9. Знам, че сме изправени пред отвратителен избор, но няма как засега да падне Фандъкова(и да повлече ГЕРБ надолу), без победа за Манолова! Добре, че не съм софиянец та нямам дилема. Но бих гласувал (по връщайки) за Манолова-удар срещу око палата се настояща власт!

 10. Повтаря се дилемата Цецка-Румен,отпред змия – отзад магаре.Трябва да се преборим за повече общински кметове – малка компенсация заради Софийското кметство-степ бай степ…

 11. Във Франция, всепризнатата люлка на съвременната европейска демокрация,
  на балотажа през 2002 г. периодично обвиняваният в корупция Жак Ширак от дясно-центристкия Сбор за Републиката (Réunion pour la République, RPR), се изправи срещу кандидата на Националния фронт Жан-Мари Льо Пен. Тогава френските гласоподаватели и политици, които се надяваха действащият президент-социалист Лионел Жюспен да е на балотаж, единодушно се обединиха около кандидатурата на Ширак, за да не допуснат фашиста Льо Пен до президентския пост. Така Ширак спечели на втори тур с повече от 82 %! Милиони французи, без каквато и да било нужда от агитация, гласуваха “запушвайки носовете си” с думите „Pas de choix” (Няма избор).
  Но това се случи в люлката на демокрцията. У нас, едва ли!

 12. Възможно ли е да желаеш промяна и да търсиш подкрепа само сред 50тина “перфектни” себеподобни?
  Двете русалки не са виновни ,че са там където са нито “харизмата ” . Те са само поредната дву-десетилетна проекция на една крива ракета , дето не пак – а отново -Комоса й пречи !

 13. Подкрепа за Манолова е абсурд. То е като да гасиш пожар с бензин.

  Резултатът от изборите в същност е достатъчно добър. Има подем на про-европейския вот. ДБ + Бонев бият % на БСП при условие че разполагат с много по-малко ресурси.

  Пълно възраждане на про-европейската автентична десница ще има когато БСП окончателно се маргинализира, което е обозрим във времето процес. Тогава ГЕРБ ще спре да получава вот с отвращение от хора които иначе не ги одобряват, тъй като се явяват по-малкото зло.
  Във връзка с последното не е изключено Борисов някак да помогне на Корнелия да се закрепи. Леля Кури като плашило в “опозиция” му върши прекрасна работа както за избори така и пред Европа.

 14. Хареса ми статията и анализа, който е направен за това, че изправени пред избора дали да се гласува или не, е може би по-добре да се избере страната на по- слабия в момента, колкото и отвратително да е. Най-вече, че по-слабият е легитимен и добре познат в годините като враг . Докато в една голяма, дебела и непоклатима тиква, никой не подозира какво има вътре и какъв Троянски или Апачи кон се крие в нея. И не само че се е самонасадила се в дясно, ами над останалото дясно е проснала убийствената си сянка и не дава да поникне никаква тревичка на съмнение, че и друг може да е бил там преди нея. И всичкото това се представя като братска закрила. Затова и думите, за които се сещам ми звучат толкова правдиво – “Господи, пази ме от приятелите,от враговете сам ще се пазя.”

 15. Слушах г-н Инджев в предаването на Цветанка Ризова. На фона на мълчанието и страхливото говорене на политолози и разни други това беше истинско събитие.
  Все ми се струва,че времето при появата на г-н Инджев не стига. Докато се усетиш и то свършва.
  Балотажът е дилема,която трудно може да бъде решена на любителско ниво като нашето. Господин Инджев прави възможното с голяма загриженост.
  Ако някой ме пита,сега се сещам за една мъдрост: “За да се оправи нещо,то трябва най-напред да се разбърка”. В случая това ще стане с избора на сестра Галева. Бях решил да не гласувам, сега ще си помисля.

 16. И аз се сетих за балотажа във Франция през 2002 г., но не го споменах, защото отдолу дълго трябва да се обяснява кой у нас е Ширак, кой Льо Пен? И каквото да обясниш, все на доста хора няма да им хареса. Както казвал един старшина в казармата “Всеки си има лекомислие и може да прецени сам”

 17. Точно така . Ситуацията не само е от “онези” , ами е досущ същата като при всеки един балотаж досега , като почнем с първия в който като кандидат-кмет участва бай ни бойко . Ако не се лъжа – 2005 година , след загубата на С.Гаврийски .

  Тогава за пръв път гласувах за комкандидата , даже не го и помня .

  Сигурен бях тогава а сега още-по , че ако свестните хора бяха направили същия избор , то ерзац дясното щеше да бъде абортирано своевременно добре умряло от утробата , не – “от турбуха на (пост)социализъма” , по другия ни бай .

  Сега , ако кажа че никога не е късно , ще прозвучи прекалено оптимистично . Че е късно – късно е , но това изобщо не е повод за отлагане .

  Добре де , гнусливи сме . Обаче ако в полеви условия получите открита рана най -добре е хубаво да я опикаете , ако и да ви е отвратително .
  С извинение .

  И какво толкова и е отвратителното на Майчето ? Да не би строенето на российско-турски потоци на българска територия от консервативни десно-либерални про-европейски и про-натовски позиции да е по-малко отвратително ?

  Че то утре-другиден ше земе да пристигне тържествено и втория реактор за Белене . И от консервативни десно-либерални про-европейски и про-натовски позиции ще подпишем договор за повторното плащане и на двата – ще сме забравили че веднъж вече сме го сторили .

  После от същите позиции може да подпишем и за съвместна ремонтна база за черноморски флот …

  По-малко отвратително ли ви е ?

  Ако да – припомнете си предпочитания от решетников партньор в България .

  Поради горните набързо нафърляни съображения бих гласувал за м. манолова с две ръце , да не се бърка с подкрепил . Бих , защото ще се прибера две седмици след изборите .

  А в чужди мъдрости не вярвам . Най-напред защото не съм вярващ . След това , зависи от мъдреца .
  Май съм малко претенциозен .

 18. До G-G а каква гаранция имате че кукловодите в един момент няма да закрия ГЕРБ както НДСВ.По съветски образец милиционери стават депутати и общински съветници и кметове.

 19. Асене ,няма да стане без разбъркване.И аз мисля да помагам в бърканено.Чака ни нова ГМО пак през г-ца Карагиозова.Това от предаванесо на Кулезич.А според детето чудо от същото предаване Бонев на него не му трябвали никакви съмишленици в Общинският съвет тъй като неговият екип вече работел отвън и това е достатъчно.Да е чувал нещо за правилата на демокрациятя,че се упражняват от легитимни органи ,а не от задкулисни екипи,които никой не ги знае.Важното е ,че за всичко това е вдъхновен от баба си седесарка от Стара Загора.

 20. Защо имам чувството че някои от нас разделят бсп и герб (другите дпс ,вмро,атака,нфсб, воля не ги споменавам за простота на изказа) .Ами приятели, бсп и герб на всички важни гласувания гласуват заедно и единно. Като гласуването в бкп. Затова унищожаването на България продължава с прелитането на съветЦки самолети, източването на финансов ресурс и териториален от България посока русия. Свобода на словото, интернет свобода , правосъдие. бсп и герб ЗАЕДНО задушиха съдебната реформа. Така че да не участваме в играта бсп и герб партии борещи се за власт. Те са проекти на масква, след като заедно си гласуват всичко важно което ни отдалечава от Свободния свят. Навсякъде трябва да се казва бсп и герб са едно . За да спре изкуственото противопоставяне Българи на Българи. И да почнем да работим за Демократична България. Дори в Демократична България да има внедрени те ще почнат да отпадат като връх вземат истинските родолюбци. На първо време е важно да се подкрепят балотажите на Демократична България по райони. А след изборите мисля че е крайно наложително да се създаде и пусне един седмичен вестник (безплатен) с някакъв вид разпостранение от името на Демократична България. Много дълго стана. Подкрепете Демократична България на балотажа. Бюлетина шестдесет и шест(66)

 21. Слушах сутринта Мая Манолова по “НОВА”. Имаше логика в твърденията й, че може и да не я харесват десните, но в момента тя е “оръжието” за осъществяване на промяната. От щаба й казали, пък, че подкрепят и се присъединяват към протестите срещу Гешев!!! А че Манолова, каквато е скандалджийка, е способна да развали комфорта и омертата на властимащите, да размъти “тихата вода”, под която години наред вървят чудовищни злоупотреби и кражби от милиардния столичен бюджет, това може да го направи! Да не забравяме, че до тази “бодлива крава” стои, и поне мъничко влияе :), един отговорен и загрижен за сигурността на натовска България човек като Ангел Найденов, а до мрънкащата Фандъкова има някакво медицинско лице с именцето Юрий….
  Та си мисля, ако Мая Манолова публично обяви, че ако бъде избрана за кмет на София в рамките на 6 месеца ще събори или премести на “тъмно и злачно място” МОЧА (а ако не го направи, задължително ще подаде оставка) със сигурност ще спечели! Може, след подобна “стресираща” декларация, да загуби няколко стотин гласа на фанатизирани пещерни комунисти, но (все пак) става въпрос за София, тук ще я подкрепят десните, а те са мнозинство!
  Но едва ли ще посмее “кравата” да се сбори с МОЧА и сигурно ни предстоят още 4 години безвремие и бандитски грабеж, гарнирани с невиннта муцунка на мрънкащата проруска марионетка !

 22. Чета коментарите тук и се чудя на акъла на тези, които гласуваха фатмака да стане президент, а сега се правят на много правоверни и гнусливи по отношение на останалия единствен реален опонент на учителката по руски! Ще си останат в панелките, защото времето не става и за гъби и ще чакат кога топлофикация ще фалира, или да им вдигнат сметките! Ако не се използва създалата се ситуация, гербавата мафия яко ще се окопае за още няколко петилетки! Освен това защо да отказваме на някои хора, че може да се променят? Елена Поптодорова не се ли промени?! Промени се и още как!

 23. Коритаров днес дава всичко от себе си в полза на учителката по руски, въпреки факта, че последната отказа дебат!

 24. Кое е по-малкото зло? Злото си и зло. Не трябва да се изкушаваме от
  приятни обещания. За 10 години видяхме какво може Фандъкова. А
  партизанският патос и лексика на Нинова, както хвалбите и заканите
  й, окончателно потвърдиха у мен нежеланието да подкрепя Манолова.
  Ще гласувам само с недействителна бюлетина. Те, недействителните
  бюлетини служат само за % на избирателната активност. Не се
  разпределят и прикачват.

 25. “Чета коментарите тук и се чудя на акъла на тези, които гласуваха фатмака да стане президент, а сега се правят на много правоверни…”
  .. а несе кахърете, те още на първия тур са гласували за Промяната…

 26. @Kрумов: гаранция за това дали няма да закрият ГЕРБ внезапно няма.

  Но аз исках да подчертая друго. Подмяната на дясното е възможна само ако има силна партия плашило способна да спечели избори. Такова плашило е БСП (патриотарите нямат нужният % гласове). Ако тази партия се свие и не се появи неин заместител (например Чалгаря) в БГ ще започнат да се формират нови проевропейски партии, за които ще се гласува по убеждение, а не като за по-малкото зло.

  Ако стапянето на откровено про-кремълските в риториката си партии продължи България ще се нормализира.

 27. И все пак положението в София не е толкова безнадеждно, каквото е във Варна – от едната страна руснак, от другата русофилистик! Сега е моментът десните – истинските, а не “десните” от герб да се споразумеят с досегашната омбудсмая и да разкатаят октопода герб в София, като предизвикат ревизии на всичко съмнително, а то е почти всичко, до което са се докоснали хората на тиквата! На война, като на война!

 28. Ей бе Ивчо, ама си големо синьо лайно! Как не умори да плюваш по центъра!? Или ти плащат от Позитания…?! По си гаден и от Кури, и от Ленчето, а и от Рада Кънева. Отврат сте ! Горката България с такива парцали като вас!!

 29. Към Mois Kohen

  baalbek@mail.bg

  Моис, заради такива като теб антисемитизмът е жив, колкото и да се опитваме да се борим с него.
  Пък си и от Баалбек, крепостта на Хизбуллах в долината Бекаа в Ливан, ако се съди по мейла ти. Това те прави още по-голям сбърканяк, който се бърка тук с умалително обръщение към милост. Да не да си 100 годишен, че съм ти ” Ивчо”?
  Явно си като онези наемници на нацистите в концлагерите, наричани капо, които са били по-настървени срещу съплеменните си в надзираването им и от самите германци.
  Изказа се, не си ( в това отношение) капо и ходи да си вземеш валутната стойност на заработените рубли.

 30. Много точно. Манолова е хитра лисица, но както казва адв. Хаджигенов е единствената “крива щанга”, която имаме, за да почнем избутването мафията. Не, няма илюзии, че тя ще бутне МОЧА. Впрочем и Игнатов нямаше да го направи. Но това не е най-важното. От съветския си етикет “Антикомунизъм” Борисов малко по малко ни превръща в губерния на Русия. Нищо не е отказал на руснаците (времената на спрените проекти отминаха), както и на Доган и на Пеевски. Ако протестираш, ама той бил “десен”, “антикомунист” , един вид да му имаме доверие. Впрочем именно защото са бивши комунисти, БСП по се поддават на натиск. Ами погледнато назад всички протести успяха – Виденовата зима, срещу Пеевски и т.н. А сега Гешев. Те склониха и за ЕС и НАТО. Ако Борисов водеше преговорите, щяхме да сме в позицията на Сърбия. Смятам, че много по-лесно БСП би било притиснато с протести да следва що-годе правилна линия, отколкото “десния” Борисов. И възраждането на Десницата, минава през изгонването на кукувицата Фандъкова първо.

 31. Има нещо ведро и оптимистично в тези балотажи и особено в балотажа между Манолова-Фандъкова. България стана двуполюсна. Борисов и останалите. Изборите загатнаха, балотажите ще го потвърдят. В неделя гласуваме за БЪЛГАРИЯ и против проекта Борисов. И това е основния фактор, който ни задължава да гласуваме, защото на този етап БЪЛГАРИЯ няма друго ефикасно средство за премахване на „14 годишния еднопартиен монопол в София“, и за разпукване на „непоклатимото статукво на Борисовата власт в национален мащаб?“. Това е единственият начин за разкъсване на отровната мрежа на борисов и изхода от нея.

  Докато Борисов не отговори правилно на въпроса: „Коя е държавата, която е причинила безкрайни върволици от жестокости и беди на БЪЛГАРИТЕ и не се закълне за вярност пред ТЯХ с думите: „ Към Русия ще се отнесем така, както към всеки враг, който пречи на обединението и благоденствието на БЪЛГАРИЯ“ , НИКАКВО ДОВЕРИЕ В НЕГО! Затова престанете да се чудете, не бетонирайте борисов, а гласувайте. Да гласуваме за кандидати на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, и да гласуваме срещу Борисов. И вотът ни да бъде унищожителен спрямо фандъкова, и победен за всички кандидати застанали срещу послушковците на борисов.

  НЕК БАРЕ ТЕ!

 32. В момента мафиотската партия на ББ подготвя такава диктатура, че тошовата ще ни се стори цвете! Софиянци ще решат съдбата на България! Морските градове без изключение вече са в лапите на мафията! Все още има надежда за София и Пловдив! ББ много иска софиянци да си останат по домовете и да приключи с пълното покоряване на България! Софиянци, отложете всичко и гласувайте против мафията!!!
  БОГ да ни е на помощ!!!

 33. Промяна ще дойде със сестра галева, но ще е под формата на изгладнялата стогодишна вещица, която каквото и когато да е управлявала, го е управлявала само в свой интерес и ограбвайки народа. Призовавам всички да гласуват с бюлетина, на която вместо кръстчета или човки да напишат “И двете кокошки не стават. Искаме си арх. Игнатов”.

 34. @СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Призовавате хората да гласуват с недействителна бюлетина, което много ще зарадва мафията!

 35. Към СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ:

  Дълбоко погрешен призив. Днес ни е необходим студен разум, а не емоции. Макар и да са кухи, лейките не са еднакви. Затова трябва да се гласува, а не симулира.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.