Демонтирането на МОЧА стана повод за предизборни шеги в царството на монтирания му охранител Бойко Борисов

Хубава двойна шега с ( липсващото в ) предизборната капания отношение на Мая Манолова към МОЧА се появи в рубриката с комикси в сайта “Дневник”.

 

 

 

 

Двойна е, защото , според автора Мая Манолова била подкрепила “подписката на Иво Инджев”, каквато не съм правил. И второ, Манолова, явно не може да бъде заподозряна в чак такава промяна, че да отговори на въпроса за демонтирането на Монумента на окупационната червена армия МОЧА. Такъв въпрос любезно не й зададоха явните й опоненти ( сред журналистите и конкурентите за кметския пост ) , а още по-малко пък апологетите й я попитаха как планира да постъпи с най-скандалната рана от времето на съветския колониализъм в самия столичен център.

А че “освободителите” ни станаха  вече тройни ( пияните уж виждат двойно, но онези, които се напиват с “Тройной” одеколон могат и повече), това е съвременна руска теза, прихваната и тук от русофилските резоньори, поради факта, че свалянето на Живков от съпартийците му е било наредено от Москва. Така е, но чак пък да благодарим на Кремъл и за “освобождението от комунизма” е комикс, зареден с мазохистичен хумор.

Или може би към надписа с благодарностите към “съветската армия” за “освобождението от фашизма” трябва вече да бъде дописано на МОЧА “ и от неговата комунистическа разновидност”?

Във връзка с почти ласкателната за моята персона шега трябва да напомня, че не веднъж съм също съм се шегувал: когато в Москва решат, че МОЧА пречи на отношенията със съвременна България ( във връзка с променената международна обстановка, както е отбелязано в договора ни с Русия от 1992 г като основание за подписване на нов двустранен договор за сътрудничество.), тогава от БСП първи ще вземат мерки по демонтирането му. Както постъпиха навремето по съветски указания техните предшественици с бюстовете на Вълко Червенков , на Брежнев и с паметниците на Сталин.

Само с паметника на Живков в Правец българските другари и другарки проявиха известно непослушание, като го въздигнаха отново, за да има къде да се кланят Корнелия Нинова и Бойко Борисов – също факт, който не е никаква шега.

За разлика от текущия скандал с руския шпионин , който някак си не е просто “столичен проблем”, МОЧА е едновременно и софийски и национален въпрос както нищо друго от първостепенна важност за една промяна, която чука на вратата след 30 години отлагане на развръзката с унизителната доминация на съветските окупационни символи в европейска България. Беше логично Манолова да бъде питана какво й е отношението към МОЧА. Но каква ти логика – ако имаше такава, арх. Игнатов трябваше да спечели на първи тур поради безспорното обстоятелство, че е по образование и биография без конкуренция като професионалист, достоен да се занимава с градоустройството на столицата.

Връзка между МОЧА и шпионският скандал все пак има. Кремъл издайнически преглъща необичайната българска дързост. Обикновено беснеещата говорителка на руското външно министерство Мария Захарова, която при много по-дребни поводи сипе срещу България джепане от исторически небивалици и зле прикрити руски заплахи, крайно нетипично за нея този път кротува. Нямала коментар…

Явно началството й, което се срещна неотдавна в Москва с Екатерина Захариева ( да не се бърка със Захарова ) е доволно от многократно споменатото напоследък от руския посланик в София Макаров “подобрено ниво на отношенията” на Русия с България, което включва някои съгласувани номера за пред публиката. Това се видя от рязкото ускоряване на строителството на руско-турския газов поток през България  имено след септемврийския “шпионски скандал” в София с арестуването на един откровен руски агент за влияние.

След като премиерът Борисов си развърза ръцете , измивайки ги пред Запада с демонстрация на явно спазарени с Кремъл шпионски скандали, Путин вече обикаля региона и “продава на зелено” газ на Унгария и Сърбия от все още непрокопания през българска територия руско-турски газов поток.

Тук арестуват явен руски агент за влияние и гонят друг, провинил се с прекалено явното практикуване на истинската си професия под дипломатическо прикритие. В замяна на това търговският агент Владимир Путин потвърждава на повърхността повърхностната си теза  за “чисто икономическия смисъл” на руските енергийни проекти на Балканите. Търгува политически с обещания за “нероден Иванчо” за газ през българска територия. Бизнес, в който пазарлъкът с Борисов доведе до това, че над небето на натовска България свободно прелитат руски бойни машинарии на път за руски военни демонстрации в Сърбия. Такава руска употреба на българското въздушно пространство за вклиняване на руското влияние в региона не беше допусната тук преди  20 и без България да беше член на НАТО.

Сега вече може. Защото имаме върл натовец, евроатлантик и антикомунист на власт. Шега, бе, комикс направо!

 

Предлагам по аналогия и тема за следващия комикс с текст ” Обявиха Альоша за персона нон грата”.

9 мнения за “Демонтирането на МОЧА стана повод за предизборни шеги в царството на монтирания му охранител Бойко Борисов”

 1. “Всички страни на планетата си имат мафия, в България мафията си има държава”.
  За това УТРЕ, Народът срещу мафията!

 2. „Взгляд“: „Руският шпионин“ в София сам се наврял в ръцете на службите

  “… някои от българските дипломати в Москва ще трябва да си стегнат багажа. Принципът на огледалото не е отменен.”
  Тази е най-смешната заплаха от публикацията на “Взгляд”. Все едно да плашиш изгладняло куче със свински джолан. Как ли си мечтаят “арестуваните” в мрачната Москва наши дипломати от кариерата за мандат в Рим, Париж, Мадрид, Лондон или някое друго уютно мsсто по цивилизования свят! Един “реципрочен” руски демарш само би ускорил сбъдването на мечтите им. 🙂

  https://frognews.bg/novini/vzgliad-ruskiiat-shpionin-sofiia-sam-navrial-ratsete-slujbite.html

 3. Не е по темата, но новините са много добри:
  За путин пясъка, за Америка – нефта!

  https://www.youtube.com/watch?v=sYCQNPQi5T8

  Квантовото превъзходство за САЩ, а за плашипутарника путин мултфилмчета с бомбички:

 4. По повод изявлението на Макрон за каналджиите, може би е имал предвид каналджия номер 1 на България…Б.Б. за ракетите С400 от Русия за Сърбия

 5. Има въпроси, които не се задават, защото отговорът е очевиден. Както не я питат с кой номер боя си боядисва косата, така не я питат и за МОЧА (За Тервел: това е сарказъм, а не опит да се оправдаят непитащите журналисти).

  Очевидно МОЧА е трън в петичките и на двете каки, щом никоя не стигна до него в опитите си да се умилква на десницата. А оттам трябваше да започне поне по-умната (не съм казал коя е по-умната).

 6. С кофти вицета, кофти преводачи и кофти реакции – кофти финал

  “…Иначе за руския самолет с военна техника за Сърбия – пак двамата са в екшъна – мълчат като риби.
  Но то си зависи от шефа… Странно, че не вижда как го вкарват в л….та. Кофти вицета, кофти преводачи, кофти съветници и кофти реакции винаги водят до кофти финал. Историческа закономерност.”

  https://frognews.bg/novini/kofti-vitseta-kofti-prevodachi-kofti-reaktsii-kofti-final.html

 7. Секциите в центъра на София са пълни с мъже с черни дрехи,зачислени както ми казаха да помагат,а и съответно после да гласуват.Да не се получи само,че гласувалите са повече от100%

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.