Победителите от ГЕРБ се радват като за последно

Самодоволството на самодостатъчната власт е само за външна употреба. Вътрешно я тресе въпросът “какво следва” на следващите избори, след като се появиха пукнатини по  напълно монолитната й досега хегемония в местната власт. 

Ако главната цел на властта е била да удържи за себе си София, то цената за това се оказа твърде висока. Вижда се от късата дистанция на победителката и от разнородния характер на протестните гласове, срещу които фасадната кандидатура на Фандъкова изпълни с мъка поставената задача.

 

Усмихната мъка е това в обкръжението на цели 8 победи на “Демократична България” в пряк сблъсък с ГЕРБ за районни кметове. Победи, които показаха, какво би станало, ако и в спора за самия кметски пост на върха на столичната пирамида Фандъкова би се изправила срещу кандидата на т.н. градска десница.

В този пряк двубой по райони ДБ спечели в София с унизителен за надутите ( от преяждане с власт) победители от ГЕРБ резултат и показа, че страховете от конкуренцията на узурпаторите на дясното в България са напълно основателни. Дори смятаният за умерен в изказа си министър Томислав Дончев се включи днес в опитите да внуши лъжата – с препратка към плашещото бъдеще, че градските хора са загубили автентичния си облик на десни избиратели, щом са подкрепили Мая Манолова. Обобщи това по адрес на всички, вкл. и онова голямо мнозинство от тях, които не са го направили…

Не, точно обратното е, колкото и малък да е процентът на привържениците на Демократична България, застанали срещу Фандъкова на балотажа, те показват с трудното за тях решение до каква степен им е опротивял управленският разгул ( на руски има и друга, разбираема на български език дума: безпредел ) на мимикриращите “колеги” от ГЕРБ. 

Колкото и да е пресилена метафората на нашия миниатюрен терен, решението на десните да се опълчат на Бойковото Данче прилича на съюзяването на западните демокрации със СССР срещу германските нацисти.

Да, опонентите ще кажат, че в резултат на онзи съюз на Запада с червения сатана, оценен от Лондон и Вашингтон като по-малкия дявол за своето време, е довел до поробването на половин Европа от болшевизма. Така е в тактически план. Но стратегически Сталин и империята му все пак се провалиха, поглъщайки територии и народи, пирувайки за кратко по мащабите на хилядолетната човешка история в чест на пировите си победи. Накрая СССР се самоуби. Пръсна се в резултат на собствената лакомия в опит да смели нагълтаната плячка. 

Така ще стане един ден и с гяволите от ГЕРБ, които също ( все още ) имат западна подкрепа, но вече усещат с козината си заложената имплозия чрез започналата ерозия. 

Радват се победителите точно като за последно. 

18 мнения за “Победителите от ГЕРБ се радват като за последно”

 1. Всяко нещо се плаща-хубаво или лошо. Човек не трябва да го забравя. А що се отнася до ГЕРБ, мисля че наистина извоюваха пирова победа.

 2. “Радват се победителите точно като за последно.”
  Отново!

 3. Г-н Инджев, абсолютно точна статия!!! Сега вече мимикриращите като сини, а в същност готови да седнат на всяка софра като харизанов, коритаров, разни политологчета и социологчета показаха истинския си образ! Имаше някаква полза все пак от тези избори! Доста маски паднаха!

 4. Колко ли още трябва да сме Бойко-тиран народ, за да го прозрат още хора!

 5. Когато ББойко направи Маямата амбудсман написах: Това е началото на края на ГЕРБ! Е, вчера им се размина…..но краят е близо. Прикоткаха СДС, но Нинова прикотка всичкото “градско десни”. Ако някой обиждам, моля за извинение! Но Иванов и Атанасов превърнаха градската десница, автентично десните, столичната десница…. в “Градската патерица на БСП”.
  Накрая това ще измете ГЕРБ, но тези хора не са ли учили История, каква е съдбата на всички демократични партии и движения допрели се до БКП/БСП?
  Ако бяха с ББойко и до него, със натиск и упоритост щяха да прокарат всяка своя политика, той е плашлив и отстъпва на натиск. Но с комунетата не е така, БСП и Нинова ще ги изсмучат и унищожат.
  Че това е последна радост на ГЕРБ има и друга причина. 2021 г ЧПФ ще трябва да започнат плащане на “вторите” пенсии! Ах каква революция предстои, ужас. Който е умен, от сега ще започне изграждането на структури за завземането на властта, улицата ще му я поднесе на тепсия.

 6. Вероятно всички победители се радват за последно, тъй като едва ли има сигурни победени. Това също може би означава, че предстои бой като за последно. Реалният противник на спечелилите осем столични районни кмета, вече е доказал, че не подбира средства, медийни или други.
  Времето почти винаги оставя знаци в миналото, какво е възможно в бъдеще. За новия обвинител номер едно, е сигурно, че има слабост към районни кметове с белезници на публично място.

 7. Във Франция меката фашистка “наша маринка”-Марин льо Пен има постоянно най-високият рейтинг след Президентът Макрон и Премиерът Едуард Филип (бивш боксьор, немски възпитаник, автор на еротични романи, на него принадлежи култовата сентенция, “Най-важното у жената е бюста”). Отсега социологическите проучвания ѝ дават 27-28% на първият тур на следващите президентски избори през май 2022г. (Толкова и на ЕМ.) И дотам, на вторият очакванията са, че сегашният “шеф на държавата” ще я разгроми. Та, тази мадам всеки който се е интересувал за кариерата ѝ не е прочела И една книга извън учебниците. Няма едно посещение на културна проява, дори не е влизала в киносалон. Както казва един от бившите ѝ конкубинати “културна пропаст”. Нулева компетентност в икономика, финанси, външна политика. Фантасмагорични идеи за “патриотична икономика”, “затваряне на границите”, излизане от еврозоната, НАТО и прочие екзотични идеи. Доста от тях тихомълком ревизира. Но е сладкодумна като за матРиял, има своите лесни решение на тежки проблеми и живот и здраве, ще издуха кандидатите и на класическата десница и левица които btw са в кома а по крайните като другият пудел на пут.ин, меланшон. Уж борец срещу статуквото но пали свещи да не я изберат защото никак не е глупава и си дава сметка за тоталната си некомпетентност и липса на какъвто и да е прагматизъм в програмата ѝ. На всичкото отгоре е страхотна сребролюбка.
  ММ поне се доказа като ефикасен омбдусман, хвърли си оставката и по квалификацията на колегата Хаджигенев е “кривата щанга” с която трябва да разбием Моделът КОЙ.
  Поздравявам всички които я подкрепиха на вторият тур. Давам си прекрасно сметка за чувствата им. Потомствен антикомунист съм трето поколение. И си знам какво ми е коствало когато съм попълвал чаршафа-формуляр с последната, ама най-важна графа която може да анулира всички достойнства преди това при кандидатстване било за работа, било за екскурзия в чужбина. “Имате ли в родата пострадали от мероприятията на народната власт”.
  И те, така.
  Кой разбрал-разбрал.

 8. Процес пашьйол. Влака тръгна. Благодарение на смелите и умни лидери и многото доброволци работещи за каузата България. Защото не случихме на международни лидери ,които оставиха от руините империята на злото да глътне въздух и тази глътка въздух да е взета от нас. Диана от предишен коментар се пита ,толкова ли няма политолози, анализатори които да преведат на прост език миналото ни от1944до 1989. Има. Има такива хора, но те се преследват и не им се дава думата никъде. Но бих казал че професори ,които не изповядват лъжата (сиреч тезата на русия) не се допускат до никаква работа или до никакви постове. Колко е просто. Колко е просто и това че Хърватия и Словения, които бяха част от Югославия и се свързаха с Европа, а не с русия БЛАГОДЕНСТВА И СА В ШЕНГЕН, А СЪРБИЯ КОЯТО Е С РУСИЯ Е ДАЛЕЧЕ, ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ. А ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ СА ПО МАЛКИ ОТ БЪЛГАРИЯ.

 9. Пуснаха руския шпионин Николай Малинов да пътува до Русия, за да му връчи лично Путин държавна награда за предателство на родината си.

  (Въобще да не се връща да мърси с лигата си България този миризлив плужек)
  Нашествие на плужеци в Москва
  https://fakti.bg/world/398917-nashestvie-na-plujeci-v-moskva

  https://www.mediapool.bg/tsatsarov-vze-na-mushka-sadiya-razreshil-na-obvineniya-v-shpionazh-nikolai-malinov-da-patuva-do-rusiya-news299806.html

  https://www.mediapool.bg/prokuraturata-iznasya-i-shpionskoto-razsledvane-v-mediite-news297898.html

 10. Не е по темата.
  Започва подготовка за разиграване на нов театър с главен герой русофила Николай Малинов

 11. ДОЛУ ГЕРБЕРАСТКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА АТАКА ЗА ПРАВА И СВОБОДИ!!!

 12. Проблема пред зараждащите се десни партии е, че за съжаление ОТНОВО няма да могат да изградят структури в страната. Партия без структури е като дърво посадено в саксия. Отначало ще тръгне, но след това ще залинее и изсъхне. Всеки който има поглед върху провинцията знае за какво говоря. Сега интересчии и лекета изпаднали от каруците на ГЕРБ, СДС, НДСВ и кой ли още не ще се втурнат за постове в новите партии, свестните ще избягат или ще бъдат изгонени, от върха в София пак ще гледат надменно над селяните и ще очакват раболепие без задаване на въпроси и така всичко ще увехне.
  Единствения щанс е ако всички стари муцуни участвали в унищожаването на ДСБ се махнат от ръководството, защото тях ги видяхме какво направиха. Нека дойдат нови хора и тогава може и да тръгне.

 13. То и във Великобритания през Втората Световна са “ловили вещици”,и по-точно руски агенти,и набедените за гейове мъже!А именно откритият гей, и гениален математик криптолог Алън Тюринг,заедно с колегите си от университетът са открили кодовете за нацистката Енигма.И накраят вместо благодарност те са били нарочени за шпиони от Британското Правителство!А само един е бил агент на Русия,и то следен от години от Английското Разузнаване!А Алън Тюринг е свършил трагично-“лекуване на хомосексуализъм му”,и самоубийство!И чак в новото ни време е бил признат като учен от Кралица Елизабет Втора!И до днес неговата техника се ползва с модерният термин компютър,или Машината на Тюринг!Дори има и награда на негово име,подобно на Призът” Джон Атанасов”,или на Нобел За Мир,и за научни постижения!И каква е поуката?Не е важно кой си,и какъв си,важното е умът ти!

 14. Извинявам се за новото включване но чудесното разследване на Ивайло Ачев за някои особености на гласуването в двата тура. Има драстични разлики в бройката на избирателите. Дано евентуалният иск на ММ за касиране на столичният балотаж попадне в ръцете на читави съдии. Има такива!

  https://www.actualno.com/politics/izborni-izmami-ili-ne-s-izbiratelnite-spisyci-v-chisla-i-predimno-v-sofija-news_1391685.html

 15. Реалните резултати посочват ,че герберокожата ШАЙКА е ЗАГУБИЛА изборите в София! Де факто!!!
  А колкото за маноловна ,то тя стана “омбудсман” .след като “десният” ШАЙКАджия-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА я НАЗНАЧИ за такава преди 4 години, НАЛИ!!!
  Не бива да забравяме това, че “лявата” маноловна беше НАЗНАЧЕНА за омбудсман от “десният” милЮционер-бокоИКВАТА, НАЛИ!
  Ето, толкова е “десен” банкянскиЯТ СУДЖУКоядец, НАЛИ!!!
  И въпреки това, “успешната” МАРИОНЕТКА-фандъковна НЕ успя да победи маноловна , без прилагането на огромните МАНИПУЛАЦИИ, ФАЛШИФИКАЦИИ, купен цигански “избиратели” и подправени протоколи от СИК и ЦИК, НАЛИ!
  Също така , бокоТИКВАТА НЯМАШЕ да има и мнозинство в СОС!!! Но “компетентните” мюрета от “спаси софия”, начело с техният “спасител”-борис бонев, ПОДАРИХА на бокоТИКВАТА мнозинството в СОС!
  Така че, реално погледнато банкянскоТО ПРИМАТоподобие вече НЯМА нито мнозинство в СОС, нито пък марионетката му-фандъковна е ЛЕГИТИМНИЯТ “кмет” на София! При едни наистина честни избори това щяха да се резултатите, НАЛИ!
  За това – ОСТАВКА на “успешната” МАРИОНЕТКА-фандъковна! ОСТАВКА и на неговото “мнозинство” в СОС! – ВЪН!
  НЕзабавна ОСТАВКА и на банкянскиЯТ СУДЖУКоядец! – ВЪН! – ВЕДНАГА!
  -ОСТАВКА!

 16. Е,не само орден получи Малинов от Путин,получи и 40000 долара/над масата/.Трябва с нещо да плаща човека,нали така?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.